FOK!forum / Culinesse à gogo / Venkel
ijs_beerzondag 13 oktober 2019 @ 21:00
TS heeft dus in een vlaag van verstandsverbijstering een venkelknol gekocht. Dit ding ligt nu al een paar dagen in de koelkast, maar ik heb dus geen idee wat ik er mee aan moet. ]Wie helpt me aan een goed recept voor dat ding?

Recepten hoeven niet per se erg eenvoudig te zijn, ik weet de weg wel in de keuken. Behalve voor venkel dan. :')
Sunshine1982zondag 13 oktober 2019 @ 21:01
Soep maken?
Em31zondag 13 oktober 2019 @ 21:04
Grillen of een salade.
Scuidwardzondag 13 oktober 2019 @ 21:05
In de oven met vis. Daar moet ik aan denken bij venkel.
Mekezondag 13 oktober 2019 @ 21:07
Genoeg mogelijkheden

Hier meestal door de erwtensoep of gewoon roerbakken als groente bij een AVG'tje (maar dat is verder niet heel culinair verantwoord :+ )
ijs_beerzondag 13 oktober 2019 @ 21:11
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2019 21:07 schreef Meke het volgende:
Genoeg mogelijkheden

Hier meestal door de erwtensoep of gewoon roerbakken als groente bij een AVG'tje (maar dat is verder niet heel culinair verantwoord :+ )
Ja, maar dan weet ik toch niet wat een goed recept is. :P
ijs_beerzondag 13 oktober 2019 @ 21:12
Maar als ik jullie reactie zo lees, verwerken een salade van gegrilde groente en dan met vis. Kabeljauw misschien. Hmm.
#ANONIEMzondag 13 oktober 2019 @ 21:13
quote:
9s.gif Op zondag 13 oktober 2019 21:00 schreef ijs_beer het volgende:
TS heeft dus in een vlaag van verstandsverbijstering een venkelknol gekocht. Dit ding ligt nu al een paar dagen in de koelkast, maar ik heb dus geen idee wat ik er mee aan moet. ]Wie helpt me aan een goed recept voor dat ding?

Recepten hoeven niet per se erg eenvoudig te zijn, ik weet de weg wel in de keuken. Behalve voor venkel dan. :')
source.gif
ijs_beerzondag 13 oktober 2019 @ 21:14
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2019 21:13 schreef phoenyx het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Ik of de venkel? :o :{ ;(
Aoibhinzondag 13 oktober 2019 @ 21:17
Deze vind ik erg lekker: https://www.jamieoliver.c(...)cotta-e-peperoncino/

Deze ook gemaakt van de zomer (lijkt apart qua combinaties, maar ik vond het heel lekker): https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1149212/venkelquiche

Toen ik nog vis at heb ik deze wel eens gemaakt, ook lekker: https://www.ah.nl/allerha(...)fraan-venkelbouillon (maar dan wel nog wat van brood ofzo erbij eten, anders is het erg karig)

Verder werkt venkel inderdaad vaak goed in salades of door een pasta heen met ingrediënten die erbij passen.
ijs_beerzondag 13 oktober 2019 @ 21:18
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2019 21:17 schreef Aoibhin het volgende:
Deze vind ik erg lekker: https://www.jamieoliver.c(...)cotta-e-peperoncino/

Deze ook gemaakt van de zomer (lijkt apart qua combinaties, maar ik vond het heel lekker): https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1149212/venkelquiche

Toen ik nog vis at heb ik deze wel eens gemaakt, ook lekker: https://www.ah.nl/allerha(...)fraan-venkelbouillon (maar dan wel nog wat van brood ofzo erbij eten, anders is het erg karig)

Verder werkt venkel inderdaad vaak goed in salades of door een pasta heen met ingrediënten die erbij passen.
Oeh. Die derde lijkt me wel wat.

* ijs_beer noteert
Sunshine1982zondag 13 oktober 2019 @ 21:19
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2019 21:18 schreef ijs_beer het volgende:

[..]

Oeh. Die derde lijkt me wel wat.

* ijs_beer noteert
Geen saffraantopic maken dan hè.
ijs_beerzondag 13 oktober 2019 @ 21:24
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2019 21:19 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Geen saffraantopic maken dan hè.
Is altijd al duur geweest.
LXIVzondag 13 oktober 2019 @ 21:27
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2019 21:05 schreef Scuidward het volgende:
In de oven met vis. Daar moet ik aan denken bij venkel.
Pas ook gedaan, met zalm. Was een verspakket van de Albert Heijn. Was ok, maar ook weer niet echt super.
Fretworkzondag 13 oktober 2019 @ 22:41
M'n vriendin maakt weleens venkelrisotto met geitenkaas en forel. Bijzonder lekker, wel wat meer lente.
golfermaandag 14 oktober 2019 @ 12:13
Ik maak regelmatig een salade met venkel en sinaasappel volgens dit recept:
https://www.smulweb.nl/recepten/1062856/Venkel-met-sinaasappel

Aanrader! :9
Patroonmaandag 14 oktober 2019 @ 12:18
Venkel pasta!

https://www.24kitchen.nl/(...)l-en-citroenroomsaus
Lucky_Strikemaandag 14 oktober 2019 @ 12:29
Orzo met venkel en snijbonen:
https://www.hellofresh.nl(...)28b456c?locale=nl-NL

Gecarameliseerde venkel met geitenkaas:
https://adventuresincooki(...)el-bulbs-with-goats/

Geroosterde venkel met pancetta:
https://www.boodschappen.(...)a-en-pijnboompitten/

Venkelsalade met avocado en zalm:
https://supersnelgezond.nl/venkelsalade-met-avocado-en-zalm/

Pasta met witte wijn, venkel en garnalen
https://www.ah.nl/allerha(...)t-venkel-en-garnalen

Venkel O+
Doedezemaarmaandag 14 oktober 2019 @ 12:53
Mijn echtgenoot lust geen venkel, ik had dit topic dus niet moeten openen... :'(
Misschien toch maar weer eens voor mezelf klaarmaken, ik zie hier weer leuke suggesties voorbij komen. Ik deed het altijd gewoon heel simpel in de oven met vis er bovenop.
realAIVDmaandag 14 oktober 2019 @ 18:45
Ik heb een ontzettend lekker recept met venkel, waarvan ik de oorsprong niet (meer) ken,
maar ik heb het wel goed gedocumenteerd ;)
Ik denk dat het recept voor 1 persoon is, en dat een halve knolselderij met een korreltje zout genomen moet worden (tenzij het een kleintje is)

Pittige knolselderij, venkel, lente-ui en chinese worst (lap cheong)

Ingrediënten:

halve knolselderij, in lucifers (niet te lang)
halve venkel, horizontaal in lucifers
stukje verse gember, in dunne lucifers
2 lente-ui, in ringen
1 lap cheong (chinees worstje) in schuine plakjes (1/2 cm dik)

1/2 el olijfolie
desertlepel douban jiang (chili bean sauce, lee kum kee)
theelepel mirin

Bereiding:
Eerst alles snijden en klaarzetten

dan olijfolie verwarmen in de wok of hapjespan (hoog vuur),
dan de plakjes lap cheong uitbakken tot crisp (goed keren), ongeveer 4 minuten
dan vuur uit en worst uit de pan, de olie laten zitten.

vuur weer aan (medium vuur) en de knolselderij reepjes roerbakken, ongeveer 3 minuten,
dan de overige groenten er bij en 2 minuten mee roerbakken,

het dessertlepeltje douban jiang er bij en goed mengen
de worst terug in de pan met een theelepeltje mirin,
nog een minuutje doorwarmen en opdienen.


edit:
via google een oude post teruggevonden, inclu mis-en-place foto :D

[ Bericht 8% gewijzigd door realAIVD op 14-10-2019 18:52:25 ]
Fretworkmaandag 14 oktober 2019 @ 18:58
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 12:53 schreef Doedezemaar het volgende:
Mijn echtgenoot lust geen venkel, ik had dit topic dus niet moeten openen... :'(
Misschien toch maar weer eens voor mezelf klaarmaken, ik zie hier weer leuke suggesties voorbij komen. Ik deed het altijd gewoon heel simpel in de oven met vis er bovenop.
Gewoon die vent even opvoeden joh
Doedezemaarmaandag 14 oktober 2019 @ 20:27
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 18:58 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Gewoon die vent even opvoeden joh
Voor de rest lust hij volgens mij alles wat ik ook lust, dus ach...
ijs_beerwoensdag 16 oktober 2019 @ 17:12
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2019 21:17 schreef Aoibhin het volgende:
Deze vind ik erg lekker: https://www.jamieoliver.c(...)cotta-e-peperoncino/

Deze ook gemaakt van de zomer (lijkt apart qua combinaties, maar ik vond het heel lekker): https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1149212/venkelquiche

Toen ik nog vis at heb ik deze wel eens gemaakt, ook lekker: https://www.ah.nl/allerha(...)fraan-venkelbouillon (maar dan wel nog wat van brood ofzo erbij eten, anders is het erg karig)

Verder werkt venkel inderdaad vaak goed in salades of door een pasta heen met ingrediënten die erbij passen.
Nu de zalm in saffraan venkel bouillon aan het maken. Ben benieuwd. w/
Aoibhinwoensdag 16 oktober 2019 @ 17:16
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 17:12 schreef ijs_beer het volgende:

[..]

Nu de zalm in saffraan venkel bouillon aan het maken. Ben benieuwd. w/
Ben benieuwd wat je ervan vindt!
ijs_beerdonderdag 17 oktober 2019 @ 19:41
quote:
10s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 17:16 schreef Aoibhin het volgende:

[..]

Ben benieuwd wat je ervan vindt!
Vergeten. :@

Maar smaakte erg goed. Die combi venkel-safraan is een goeie en een visje last daar ook goed bij. En dat hoeft dan niet eens perse zalm te zij. Had er nog w een stokbrood afgebakken, want anders is het idd wat karig pp.
Aoibhindonderdag 17 oktober 2019 @ 19:45
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 19:41 schreef ijs_beer het volgende:

[..]

Vergeten. :@

Maar smaakte erg goed. Die combi venkel-safraan is een goeie en een visje last daar ook goed bij. En dat hoeft dan niet eens perse zalm te zij. Had er nog w een stokbrood afgebakken, want anders is het idd wat karig pp.
Goed om te horen dat het heeft gesmaakt! :D

De combi venkel-zalm (sowieso met vis) is al wel een klassieker, maar die saffraan voegt ook echt wat lekkers toe hieraan.

Stokbrood erbij is wel nodig inderdaad; anders is het wel erg weinig.