ijs_beer | zondag 13 oktober 2019 @ 21:00 |
TS heeft dus in een vlaag van verstandsverbijstering een venkelknol gekocht. Dit ding ligt nu al een paar dagen in de koelkast, maar ik heb dus geen idee wat ik er mee aan moet. ]Wie helpt me aan een goed recept voor dat ding? Recepten hoeven niet per se erg eenvoudig te zijn, ik weet de weg wel in de keuken. Behalve voor venkel dan. ![]() | |
Sunshine1982 | zondag 13 oktober 2019 @ 21:01 |
Soep maken? | |
Em31 | zondag 13 oktober 2019 @ 21:04 |
Grillen of een salade. | |
Scuidward | zondag 13 oktober 2019 @ 21:05 |
In de oven met vis. Daar moet ik aan denken bij venkel. | |
Meke | zondag 13 oktober 2019 @ 21:07 |
Genoeg mogelijkheden Hier meestal door de erwtensoep of gewoon roerbakken als groente bij een AVG'tje (maar dat is verder niet heel culinair verantwoord ![]() | |
ijs_beer | zondag 13 oktober 2019 @ 21:11 |
Ja, maar dan weet ik toch niet wat een goed recept is. ![]() | |
ijs_beer | zondag 13 oktober 2019 @ 21:12 |
Maar als ik jullie reactie zo lees, verwerken een salade van gegrilde groente en dan met vis. Kabeljauw misschien. Hmm. | |
#ANONIEM | zondag 13 oktober 2019 @ 21:13 |
![]() | |
ijs_beer | zondag 13 oktober 2019 @ 21:14 |
Ik of de venkel? ![]() ![]() ![]() | |
Aoibhin | zondag 13 oktober 2019 @ 21:17 |
Deze vind ik erg lekker: https://www.jamieoliver.c(...)cotta-e-peperoncino/ Deze ook gemaakt van de zomer (lijkt apart qua combinaties, maar ik vond het heel lekker): https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1149212/venkelquiche Toen ik nog vis at heb ik deze wel eens gemaakt, ook lekker: https://www.ah.nl/allerha(...)fraan-venkelbouillon (maar dan wel nog wat van brood ofzo erbij eten, anders is het erg karig) Verder werkt venkel inderdaad vaak goed in salades of door een pasta heen met ingrediënten die erbij passen. | |
ijs_beer | zondag 13 oktober 2019 @ 21:18 |
Oeh. Die derde lijkt me wel wat. * ijs_beer noteert | |
Sunshine1982 | zondag 13 oktober 2019 @ 21:19 |
Geen saffraantopic maken dan hè. | |
ijs_beer | zondag 13 oktober 2019 @ 21:24 |
Is altijd al duur geweest. | |
LXIV | zondag 13 oktober 2019 @ 21:27 |
Pas ook gedaan, met zalm. Was een verspakket van de Albert Heijn. Was ok, maar ook weer niet echt super. | |
Fretwork | zondag 13 oktober 2019 @ 22:41 |
M'n vriendin maakt weleens venkelrisotto met geitenkaas en forel. Bijzonder lekker, wel wat meer lente. | |
golfer | maandag 14 oktober 2019 @ 12:13 |
Ik maak regelmatig een salade met venkel en sinaasappel volgens dit recept: https://www.smulweb.nl/recepten/1062856/Venkel-met-sinaasappel Aanrader! ![]() | |
Patroon | maandag 14 oktober 2019 @ 12:18 |
Venkel pasta! https://www.24kitchen.nl/(...)l-en-citroenroomsaus | |
Lucky_Strike | maandag 14 oktober 2019 @ 12:29 |
Orzo met venkel en snijbonen: https://www.hellofresh.nl(...)28b456c?locale=nl-NL Gecarameliseerde venkel met geitenkaas: https://adventuresincooki(...)el-bulbs-with-goats/ Geroosterde venkel met pancetta: https://www.boodschappen.(...)a-en-pijnboompitten/ Venkelsalade met avocado en zalm: https://supersnelgezond.nl/venkelsalade-met-avocado-en-zalm/ Pasta met witte wijn, venkel en garnalen https://www.ah.nl/allerha(...)t-venkel-en-garnalen Venkel ![]() | |
Doedezemaar | maandag 14 oktober 2019 @ 12:53 |
Mijn echtgenoot lust geen venkel, ik had dit topic dus niet moeten openen... ![]() Misschien toch maar weer eens voor mezelf klaarmaken, ik zie hier weer leuke suggesties voorbij komen. Ik deed het altijd gewoon heel simpel in de oven met vis er bovenop. | |
realAIVD | maandag 14 oktober 2019 @ 18:45 |
Ik heb een ontzettend lekker recept met venkel, waarvan ik de oorsprong niet (meer) ken, maar ik heb het wel goed gedocumenteerd ![]() Ik denk dat het recept voor 1 persoon is, en dat een halve knolselderij met een korreltje zout genomen moet worden (tenzij het een kleintje is) Pittige knolselderij, venkel, lente-ui en chinese worst (lap cheong) Ingrediënten: halve knolselderij, in lucifers (niet te lang) halve venkel, horizontaal in lucifers stukje verse gember, in dunne lucifers 2 lente-ui, in ringen 1 lap cheong (chinees worstje) in schuine plakjes (1/2 cm dik) 1/2 el olijfolie desertlepel douban jiang (chili bean sauce, lee kum kee) theelepel mirin Bereiding: Eerst alles snijden en klaarzetten dan olijfolie verwarmen in de wok of hapjespan (hoog vuur), dan de plakjes lap cheong uitbakken tot crisp (goed keren), ongeveer 4 minuten dan vuur uit en worst uit de pan, de olie laten zitten. vuur weer aan (medium vuur) en de knolselderij reepjes roerbakken, ongeveer 3 minuten, dan de overige groenten er bij en 2 minuten mee roerbakken, het dessertlepeltje douban jiang er bij en goed mengen de worst terug in de pan met een theelepeltje mirin, nog een minuutje doorwarmen en opdienen. edit: via google een oude post teruggevonden, inclu mis-en-place foto ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door realAIVD op 14-10-2019 18:52:25 ] | |
Fretwork | maandag 14 oktober 2019 @ 18:58 |
Gewoon die vent even opvoeden joh | |
Doedezemaar | maandag 14 oktober 2019 @ 20:27 |
Voor de rest lust hij volgens mij alles wat ik ook lust, dus ach... | |
ijs_beer | woensdag 16 oktober 2019 @ 17:12 |
Nu de zalm in saffraan venkel bouillon aan het maken. Ben benieuwd. ![]() | |
Aoibhin | woensdag 16 oktober 2019 @ 17:16 |
Ben benieuwd wat je ervan vindt! | |
ijs_beer | donderdag 17 oktober 2019 @ 19:41 |
Vergeten. ![]() Maar smaakte erg goed. Die combi venkel-safraan is een goeie en een visje last daar ook goed bij. En dat hoeft dan niet eens perse zalm te zij. Had er nog w een stokbrood afgebakken, want anders is het idd wat karig pp. | |
Aoibhin | donderdag 17 oktober 2019 @ 19:45 |
Goed om te horen dat het heeft gesmaakt! ![]() De combi venkel-zalm (sowieso met vis) is al wel een klassieker, maar die saffraan voegt ook echt wat lekkers toe hieraan. Stokbrood erbij is wel nodig inderdaad; anders is het wel erg weinig. |