abonnement Unibet Coolblue
pi_189938008
In principe gaan ze uit van diploma A voor veilig zwemmen in een standaard zwembad, B voor veilig zwemmen in een tropisch zwembad met glijbanen en golfslagbad etc, en C voor zwemmen in natuurwater/zee. Dus alles samen zorgt pas voor een volledige en brede basis.

That having said, onze oudste moest van ons A & B, en C alleen als hij zelf wilde. Hij wilde niet. Voor A & B had hij ook al behoorlijk lang nodig (2,5 jaar), en het ging niet vanzelf, dus ik snapte het ook wel.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_189939181
Ja, vanwege open water wilde ik ook altijd C. Maar ik ken eigenlijk niemand in mijn omgeving die kinderen heeft met diploma C.
Ik denk dat wij ook gewoon doorgaan, B vindt zwemmen leuk en het gaat gemiddeld zeg maar dus hij zal er niet langer over doen dan ervoor staat.
Mijn schoonzus stopte met mijn neefje naar B want 'Ik ga niet nog eens een half jaar in het zwembad zitten'. Dat deed me denken dat het maanden zou duren.

Zwemles is best een geregel hier vanwege Juul en maar 1 auto, maar als we C belangrijk vinden (en dat vinden we zo te lezen) dan gaan we door.
pi_189939430
Hier een kleuter die nu precies 2 jaar bezig is en in badje 3 (van de 4) zit. Het is een drama! Hij vindt het water te koud en verkrampt helemaal.
Vanaf aankomende week 5 privélessen en het fo is dat hij dan in badje 4 zit. Ik hoop voor de zomer een A diploma te hebben. Wij hebben dus met Ow afgesproken dat hij niet door hoeft voor zijn B. Als hij ooit met vriendjes wil gaan zwemmen moet hij eerst B halen, maar dat kan ook over 3 jaar :)

Zielig Phaidra!
pi_189939670
W is ook heel lang in badje 3 blijven hangen.. Maar toen ze eindelijk goed bleef drijven bij de schoolslag en A haalde had ze B na 2 mnd en C dus na 6 wk.(er is 1x per 2 mnd afzwemnen en dat versprong na de zomer). In totaal heeft ze bijna 2 jaar over ABC gedaan.

Denk wel trouwens dat t misschien lastiger is om b en c te halen als onder water en het gat de moeilijke punten zijn..Dat vond W een makkie en nog steeds is ze als we gaan zwemmen het grootste deel van de tijd onder water te vinden..
pi_189940695
Hier een zesjarige die nu 2 jaar en 2 maanden bezig is voor haar A. Ze zit nu in badje 4 (van de vijf badjes).
pi_189940807
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2019 15:20 schreef exode het volgende:
Maar ik ken eigenlijk niemand in mijn omgeving die kinderen heeft met diploma C.
Grappig, ik ken juist maar weinig kinderen die gestopt zijn vóór C. In principe duurt A het langst. Daar wordt dan ook de basis gelegd. B en C is vooral meer conditie opdoen en verfijnen en gaan meestal vrij vlot.
Maar ik snap bij gedoe en geen motivatie ook dat je eerder stopt. Maar dan moet je er ook rekening mee houden dat je kindniet overal zwemveilig is. En daar denken helaas niet alle ouders over na.
pi_189942774
Zwemveilig... lastige term. Hangt zo van kind tot kind en van de situatie af. En als volwassenen moet je altijd een oogje in het zeil houden.
Zwemmen in zee en wildwaterbanen heeft naast zwemskills ook zo veel met kracht, gewicht en lengte te maken.

Ik denk dat elke ouder echt wel goede overweging maakt wat betreft zwemles. Er zijn ook nog andere dingen in het leven en B en C kunnen later ook. :-)
pi_189942957
Ik heb er hier eentje die in juli 5 jaar is geworden. Volgende maand gaat ze beginnen met zwemles. Ik vind het zelf best moeilijk wat ik voor haar wil. Het liefst natuurlijk ABC, maar stel dat ze er echt niks aan vindt, dan zou ik bij A wel voorlopig stoppen denk ik. Ik zou haar niet pushen om B te halen. Kan altijd nog

Ik heb zelf ook alleen maar A. Ik heb het via schoolzwemmen gehaald en ik herinner me nog de badmeesters van toen. Die waren echt horror en hebben mij toch wel het plezier van zwemmen destijds ontnomen.
pi_189943020
Ik denk dat Ow met zijn zwemdiploma A nog zeker niet zwemveilig is. Daarom hebben wij ook heel erg zoiets dat hij dan alleen met een volwassenen zonder bandjes mag gaan zwemmen.
Als hij ooit met vriendjes naar het zwembad wil, moet hij van ons eerst B ook nog halen :)

Een vriendje van Ow is trouwens fysiek niet in staat om zijn zwemdiploma A te halen. Die krijgt een soort zelfreddend zwemmen certificaat.
pi_189943222
Hallo :W

Zwemles kan ik over meepraten! We zijn vrij laat begonnen met Eva, vorig jaar september. Toen was ze ruim 5 jaar en raakte echt paniek als ze met haar hoofd onder water moest. Badje 1 duurde daardoor het langste maar daarna ging ze wel snel. 30 november zwemt ze af voor C, dan heeft ze dus 15 maanden over ABC gedaan waarvan 4 maanden voor B en C.
En buiten zwemles zit ze ook op gym en dat vindt ze echt fantastisch. Ik weet niet van wie ze dat sportieve heeft :+

Verder gaat het hier prima O+ Lees nog altijd mee maar reageer veel te weinig!
E.
  donderdag 14 november 2019 @ 20:31:56 #261
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_189943930
Sparkling O+.
KuikenGuppy
pi_189944132
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2019 13:56 schreef exode het volgende:
We hebben via via gehoord dat B waarschijnlijk in februari af mag zwemmen voor A. Daarna meteen door voor B. Hopelijk A en B voor de zomervakantie.

Nikki, waarom gaan jullie door voor C? Ik wilde dat eerst ook, maar schrik toch nog van het aantal maanden die daar nog voor staan.
Mijn jongens leven voor water. Bij de sloot pielen, vissen etc. en de zee is zo'n beetje onze achtertuin, dus ik wil dat ze echt goed kunnen zwemmen. Dan nog is de zee verradelijk en levensgevaarlijk als je niet uitkijkt, maar het feit dat ze in ieder geval een goede basis hebben helpt wel een beetje.

B is op zich ook een mooie basis hoor en dan kunnen ze zich echt wel aardig redden in het water, maar ik vind eigenlijk dat mijn dochter pas echt goed kan zwemmen nu ze C heeft. Vandaar dat het voor de jongens een must is wat mij betreft.
pi_189944259
@Roosgeluk De meeste ouders (en zeker die op dit forum) gelukkig wel, maar helaas zie ik (als zwemjuf) ook ouders die denken dat hun kind met een a diploma prima zonder toezicht een hele middag in het zwembad kunnen spelen.

Anyway, ik heb vanmiddag op de school van J de sinterklaashoek ingericht. Daar kunnen ze leuk spelen de komende weken O+
pi_189944264
We gaan gewoon door voor C, wij zwemmen vaak in natuurwater.

Ik heb zelf A, B, C, zwemvaardigheid 1 en 2. Toen waren de diploma's op. Ik had al A en B voordat schoolzwemmen begon, ik was namelijk altijd aan het kloten op de dijk naast een kanaal. Dus ik ben vrij snel op zwemles gegaan.

B verheugt zich ook echt op zwemles elke week. Dus dan is het makkelijker om gewoon door te gaan.
pi_189944592
T en S vinden het ook leuk inderdaad. Dat helpt wel. L vond het stom en ging liever niet. Vandaar dat zij een paar jaar later (mét tegenzin) pas voor C is gegaan.

Ik laat L van 9 nu ze C heeft pas zonder 24/7 toezicht van mij zwemmen. En dat vind ik eerlijkgezegd nog steeds doodeng. Terwijl L echt niet in 7 sloten tegelijk loopt, maar een ongeluk zit zeker in het water gewoon in een klein hoekje. :{
pi_189945605
Ze moesten hier ook door voor C van mij. Ze zwemmen nu nog steeds bij de reddingsbrigade (diploma 6 en 5 gehaald dit voorjaar). Deze zomer hebben we ze voor het eerst alleen naar het zwembadje op de camping laten gaan. (op een kleine camping). Ik vertrouw ze nu echt goed in het water. Kan ook echt zien aan ze dat ze nu echt goed zwemmen. Vriendinnetje van oudste (9 jr) heeft alleen A en B, maar zwemt beduidend minder goed.
*poef* nu is het weg
pi_189945853
quote:
1s.gif Op donderdag 14 november 2019 19:50 schreef .Sparkling. het volgende:
Hallo :W

Zwemles kan ik over meepraten! We zijn vrij laat begonnen met Eva, vorig jaar september. Toen was ze ruim 5 jaar en raakte echt paniek als ze met haar hoofd onder water moest. Badje 1 duurde daardoor het langste maar daarna ging ze wel snel. 30 november zwemt ze af voor C, dan heeft ze dus 15 maanden over ABC gedaan waarvan 4 maanden voor B en C.
En buiten zwemles zit ze ook op gym en dat vindt ze echt fantastisch. Ik weet niet van wie ze dat sportieve heeft :+

Verder gaat het hier prima O+ Lees nog altijd mee maar reageer veel te weinig!
Zwemles bij vijf jaar is niet laat :) De zwemschool waarbij Noor gaat zwemmen neemt niet eens kinderen onder de 5 aan.
pi_189946174
A. is 6,5 en nu iets meer dan een jaar bezig.
Het gaat goed maar geen idee wanneer hij mag afzwemmen. Mijn gevoel zegt februari. Ze hebben geen badje 1, 2 etc.
A. vindt het wel heel leuk maar heeft ook niet altijd zin. Hij vindt zijn meester te streng.
Nu vind ik streng wel goed hoor. A. heeft dat wel nodig. Is makkelijk afgeleid en heeft de neiging teveel te spelen ipv goed zijn les te doen.
Ik vind de leraar alleen soms wel onnodig onvriendelijk en nors.

Ik wil dat hij sowieso B. ook gaat halen. Voor C zien we daarna wel. :)

We hadden met A. trouwens gewacht met lessen volgen tot hij echt goed gewend was aan school en een beetje minder ‘all over the place’ was. Zijn focus en concentratie heeft best een tijdje te wensen over gelaten. Te vroeg beginnen aan zwemles had dan niet goed geweest, denk ik.
pi_189946853
Zwemmen: Twix is nu 4 jaar en 2 maanden en heeft zijn draai op school gevonden.
Ik had altijd in mijn hoofd om dan te starten met zwemles maar ik wacht nog even. Met zijn bijna 12 kilo en 95 centimeter is het nog zo’n ukkepuk. Over een half jaar ga ik er opnieuw over nadenken.

We staan aan de vooravond van onze verhuizing. Het nieuwe huis is bekend (want was het huis van mijn schoonouders) maar Twix is enorm bezig met wat er dan met ons oude huis gaat gebeuren. We hebben hem daarom bewust kennis laten maken met de nieuwe bewoner. Hij vroeg: “Ga je wel heel goed op ons oude huis passen?”
Vannacht werd hij verdrietig wakker, het doet hem meer dan we verwachtten. Wat er toch in die koppies omgaat...
Ondertussen heeft hij er namelijk ontzettend veel zin in en verteld hij vol trots over zijn nieuwe kamer.
  donderdag 14 november 2019 @ 23:34:27 #270
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_189947578
quote:
1s.gif Op donderdag 14 november 2019 22:08 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Zwemles bij vijf jaar is niet laat :) De zwemschool waarbij Noor gaat zwemmen neemt niet eens kinderen onder de 5 aan.
Dit, met 4 jaar hebben veel kinderen nog niet voldoende spierkracht om te zwemmen. Het diploma halen duurt dan langer.
KuikenGuppy
pi_189948487
Oudste is ook met 5 begonnen met zwemles. Ze mag in Januari afzwemmen, is dan net geen jaar bezig geweest voor A. Sommige kindjes die tegelijk met haar waren begonnen die net 4 zijn, zwemmen nog in het ondiepe. Dus het loont zeker wel om wat later te starten.
pi_189948847
Hoelang zijn jullie zwemlessen en hoevaak in de week?
A. 1 x p/w 45 min.
  vrijdag 15 november 2019 @ 06:36:04 #273
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_189949200
Met O. 3 weken geleden met zwemles gestart. Ze wordt in december 5. Ook 1x per week 45 min.
pi_189949202
Roos is met 5,5 begonnen en zwemt nu zo'n (zomerstop niet meegerekend) 8 maanden. Ze zit nu in badje 3 van de 6.
Ze zwemt 1 keer per week 40 minuten
  vrijdag 15 november 2019 @ 06:49:39 #275
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_189949224
In het seizoen 3/4 keer in de week 30 minuten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')