abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_189286373


Dit is een centraal topic voor de muziek van Labrinth; een artiest die in Nederland nog relatief onbekend is, maar dat zou heel goed kunnen veranderen. Timothy Lee McKenzie (1989), zoals hij eigenlijk heet, draait al een tijdje mee. Onder meer met groot succes in zijn thuisland Engeland.

Na zijn debuutsingle Let The Sun Shine uit 2010 bracht Labrinth in 2012 zijn debuutalbum Electronic Earth uit. Op dat album staat ook een samenwerking met Emeli Sandé, het nummer Beneath Your Beautiful. Dat nummer werd Alarmschijf, piekte op #16 in de Top 40 en stond zelfs drie jaar in de Top 2000.


Labrinth bracht sindsdien diverse losse nummers uit, zoals Let It Be (zie hierboven) en Jealous, dat op Spotify bijna 315 miljoen keer is beluisterd. Ook werkte hij samen met onder anderen Kygo en Noah Cyrus. Samen met producer Diplo en zangeres Sia vormde hij de supergroep LSD. In Nederland leverde dat geen hitsingles op, maar het debuutalbum Labrinth, Sia & Diplo Present... LSD piekte op #16 in de albumlijst.


Opvallend is ook het nummer Misbehaving, dat hij 2014 al live vertolkte (zie boven), maar dat pas in 2017 officieel verscheen. Het laat duidelijk blues- en gospel-invloeden horen. Rob Stenders was zo dapper om het op Radio 2 herhaaldelijk te draaien, maar écht opgepikt werd het in Nederland helaas niet.

Labrinth werkte recent als producer voor Beyoncé en leverde de soundtrack voor de HBO-serie Euphoria, die gisteren (4 oktober 2019) verscheen. Maar de belangrijkste reden voor dit topic is de langverwachte komst van een nieuw Labrinth-album, getiteld: Imagination and the Misfit Kid.

De tracklisting van het album (verschijningsdatum 25 oktober 2019) is nog niet bekend, maar geheid dat onderstaande nummers uit 2019 daarop te vinden zijn. Miracle en Something's Got To Give laten opnieuw de blues- en gospel-invloed horen, uiteraard aangevuld met de elektronische en behoorlijk bombastische sound die Labrinth altijd al had.



Dat deze meneer ook in Nederland maar heel snel meer bekendheid mag krijgen. _O_
pi_189332173
Zou zo maar eens heel bekend kunnen worden, ook dat LSD projectje met Sia en Diplo.
Maar ik vind er zelf vrij weinig aan eigenlijk
nee, jij dan!
pi_189731616
Het album laat nog even op zich wachten, maar er is wel een nieuwe single:


En er is ook een videoclip bij Something's Got To Give, in een langere versie dan het originele nummer:

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')