abonnement Unibet Coolblue
pi_189282972
Als ik een los kookplaatje wil aanschaffen, gewoon met één of twee kookpunt en een stekker, welke kan ik dan beter kopen?
Keramisch, inductie of met zo'n zwarte verhoogde plaat? :7
pi_189282984
Krijg je die wel als inductie ?

Geen pm gehad trouwens...
Ik was hier...
pi_189283012
Inductie is het beste, maar keramisch kunnen alle pannen op.

Zoiets bedoel je toch?

https://www.bol.com/nl/p/(...)ts/9200000112089419/
.
pi_189283043
Inductie is het prettigste in gebruik, mits je pannen geschikt zijn.
pi_189283138
Heb je gebruikte pannen en waar hebben die eerder op gewerkt?
En waar zijn ze geschikt voor?
dag
pi_189283455
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 15:42 schreef Werkman het volgende:
Als ik een los kookplaatje wil aanschaffen, gewoon met één of twee kookpunt en een stekker, welke kan ik dan beter kopen?
Keramisch, inductie of met zo'n zwarte verhoogde plaat? :7
zwart verhoogde plaat is het goedkoopst, maar daarop koken is een kleine uitdaging.

grootste probleem is dat als je de temperatuur omlaag draait, die plaat nog ontzettend warm is en eigenlijk gewoon op vol vermogen door blijft warmen totdat hij afkoelt. (bv water blijft nog een tijdje door koken, terwijl dit normaal gesproken direct stopt)

Andersom, draai je de temp omhoog, dan heb je niet direct een warmte bron en moet je even wachten tot er weer warmte is.

dat is bij gas, inductie etc anders, zodra je daar de hitte wegdraait is het ook gewoon weg.
pi_189284270
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 15:46 schreef Fer het volgende:
Inductie is het beste, maar keramisch kunnen alle pannen op.

Zoiets bedoel je toch?

https://www.bol.com/nl/p/(...)ts/9200000112089419/
Ja, maar wat een prijs zeg.
In de fysieke winkel zijn die zwarte platen maar een tientje.
pi_189284293
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 15:59 schreef Peter het volgende:
Heb je gebruikte pannen en waar hebben die eerder op gewerkt?
En waar zijn ze geschikt voor?
Voor alles. Solingen staal. Made in germany
pi_189284337
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 16:28 schreef Banaanvragen het volgende:

zwart verhoogde plaat is het goedkoopst, maar daarop koken is een kleine uitdaging.

grootste probleem is dat als je de temperatuur omlaag draait, die plaat nog ontzettend warm is en eigenlijk gewoon op vol vermogen door blijft warmen totdat hij afkoelt. (bv water blijft nog een tijdje door koken, terwijl dit normaal gesproken direct stopt)

Andersom, draai je de temp omhoog, dan heb je niet direct een warmte bron en moet je even wachten tot er weer warmte is.

dat is bij gas, inductie etc anders, zodra je daar de hitte wegdraait is het ook gewoon weg.
Maar ze zijn wel het goedkoopst.
Lijkt me dat je een beetje feeling op moet bouwen, vergeleken met gas een kwartiertje eerder uit zetten en zo...
Hoe zit het met de degelijkheid van die dingen?
Op de kringloop van die ouwe liggen er wel dertig voor het meenemen.
pi_189284396
Tja voor af en toe met je gewone gaspannetje zullen die ouderwetse voldoen.

Zit weinig in wat stuk gaat, hooguit doorbranden, maar dat merk je gelijk.
.
pi_189284954
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 17:19 schreef Werkman het volgende:

[..]

Voor alles. Solingen staal. Made in germany
Let wel op dat als je pannen voor gas hebt gebruikt ze vaak niet meer zomaar daarna voor keramische werken..
dag
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 20:02:13 #12
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189287004
op inductie kan je 'oude' pannen gebruiken.
ikea heeft losse kookplaatjes voor weinig.

https://www.ikea.com/nl/n(...)okplaat-wit-00331627
Tot nooit .......
pi_189315124
let wel even op de stekker. Dat je niet vol enthousiasme een perilex stekker koopt zonder dat je er een aansluiting voor hebt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')