abonnement Unibet Coolblue
pi_189191765
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk niet verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*

Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
pi_189191769
Mijn laatste post in de herhaling:
We doen vooralsnog maar wat bij Fred. 's Ochtends een boterham die voornamelijk op de grond gegooid wordt, tussendoor iets van banaan en met het avondeten krijgt hij een kale versie van wat wij eten (boontjes of courgette, dat soort dingen).

Ik heb, op verzoek van mijn man, vijf voedingen in de vriezer liggen. Hij vindt het een fijn idee dat er melk achter de hand is als ik onverwachts later thuis ben. Ik kolf genoeg voor de dagen dat ik niet thuis ben, incidenteel gaat er een flesje de vriezer in aan het einde van de week.
pi_189191824
J wilt ook graag wat melk in de koelkast. Hij ziet hoe moe ik soms ben en dan is zijn idee dat hij dan een voeding kan overnemen.

Maar ook al doet hij dat, dan staan mijn memmen op ploffen als ik dan een voeding mis. Dus of ik moet die voeding afkolven of ik krijg last van stuwing. Het is het kleine nadeel aan borstvoeding.

Voor het geval dat ik er even niet ben en de tweeling bij J is en er is melk nodig kan hij de zakjes kunstvoeding gebruiken. Ik acht die kans minimaal, maar het geeft rust dat er iets in huis is.

Oh regeldagen zuigen. Zeker met 2 tegelijk. Netflix en doorlopend buffet zeg maar.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_189191837
De eerste weken moest ik bijvoeden en dus dagelijks kolven. Ik haat mn kolf nu dus een beetje.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_189192720
Ik ga volgende week beginnen met reïntegreren op werk en ga dan ook op werk kolven, aangezien ik zo'n 5 uur van huis weg ben voor 3 uur werk (minus circa 45 minuten kolven...). Ik moet daarin ook nogal zoeken wat werkt, Bas komt nu vaak rond 9 en 11 rond een voeding. Dus ik hoop dat mijn productie het trekt/mijn borsten niet exploderen. Kolven zelf heb ik niet zoveel problemen mee, vind het wel fijn om te zien dat mijn lijf zoiets tofs kan produceren waarop mijn kind al 16 weken aan het groeien is.
pi_189192744
Herkenbaar Tico. Ik kan dat bzz bzz bzz niet meer horen.

Mijn kleine mensje is ontzettend in de weer vandaag. Rondjes draaien, vooruit, achteruit, rollen, in de newbornset rechtop zitten opgeduwd op haar handjes. En na 1,5 uur keihard slapen. Oh en jammeren als het allemaal niet lukt zoals ze wilt, omdat het middelste deel van haar lijfje nog te zwaar is.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  maandag 30 september 2019 @ 16:40:56 #7
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_189193407
Klinkt inderdaad druk, Rebubbled!
Kun je zelf ook slapen tot 7 uur? Of moet je voor werk eerder op?
Ik zou dan pas om 1 uur gaan slapen namelijk. Of de kleine om half 1 wakker maken.

Gaat mijn baby ooit nog rollen? :')
Zitten geloof ik verder wel, hij vindt het leuk om in het wipstoeltje en op schoot te zitten en gaat klagen als hij ligt maar wil zitten, maar volgens mij is er gewoon geen enkele reden voor hem om te gaan rollen.
Volgens mij denkt hij zelf ook, waarom zou ik? :P (ik weet dat niet elke baby hetzelfde is :P)

Succes Douche-eendje! Ik hoop echt voor je dat het goed gaat. Als je halverwege gaat kolven komt het vast goed. Of komt Bas normaal erg vaak?

Sterkte Tico, tweelingregeldagen klinkt echt als horror :X
Ik vond het beter te doen als ik me erop instelde dat ik was veroordeeld tot bankliggen en Netflixen, maar dan nog. Hopelijk zijn ze snel uitgeregeld.

Ik vind kolven niet erg als het goed lukt, vervelend als het niet genoeg oplevert, maar als ik thuis ben vind ik het gewoonweg zonde van de tijd.
In die tijd kan ik het huis stofzuigen en dweilen :D
pi_189193848
Jammer dat de nachtvoeding niet werkte, Rebubbled! Je ging wel laat naar bed :P

Sterkte Tico, met de regeldagen. Helemaal met een tweeling is dat vast niet mals :X Mijn baby heeft nooit zo erg geregeld. Behalve in de kraamweek. Achteraf had ik toen daar niet uuuuurenlang in mee moeten gaan, want daarna kwam stuwing from hell en daarna kwam een hevige borstontsteking. Maargoed.. op zulke dingen kun je je moeilijk voorbereiden.

Sisu, ik heb één liter in de vriezer zitten. Vanaf morgen zal dat wat minder zijn want dan gaat mijn baby voor het eerst naar de opvang. Daar hebben ze ook een vriezer, dus ik geef wat extra mee zodat het daar weer in de vriezer kan.

Ik heb er sterk gemengde gevoelens over. Zo jammer dat ik de leuke momenten met mijn jongetje ga missen. En ik moet er maar op vertrouwen dat ze goed voor hem zorgen, geduld met hem hebben, hem niet laten huilen :{ Ik hoop dat ik deze drempel snel gehad heb zeg.. ik vrees voor het wegbreng-moment.
Hopelijk is het werk weer leuk. Al is mijn agenda nog erg leeg. Maar dan kan ik wel sneller weer mijn jonkje ophalen O+

En 8 kg op alleen borstvoeding.. hij woog met 3 maanden 6,5 kg, dus dat zou moeten kunnen toch? O-)
Hij is trouwens maat 56 echt heel erg uitgegroeid. Sommige pakjes maat 62 passen ook niet meer. Dus ernstig kledingtekort ineens :o Tijd om te gaan shoppen. Hebben jullie nog inspiratie?
pi_189195816
Inspiratie: aliexpres! Alle dingen met vosjes, egeltjes enz enz.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_189195871
Ceviche, Bas zit op 7-8 voedingen per dag met sporadisch nog een regeldag waarmee hij op 10 uitkomt. Dus dat isprima te doen hoor, maar ben vooral benieuwd hoe mijn productie het straks gaat trekken omdat ik vooral in de ochtend explosieve tieten inclusief productie heb. Mijn man is laatst eens zo lief geweest om mij uit te laten slapen en gaf Bas dan 100 ml gekolfde melk die we hadden staan. Laat ik het erop houden dat voor mijn linkerborst toen een flesje heb moeten wisselen tijdens het kolven omdat hij vol zat :').

Bobby, wat een getallen zeg :o en dan verschillen die van ons amper wat, jeetje. Ik heb op vakantie geshopt bij okaibi/obaibi O+

[ Bericht 0% gewijzigd door douche-eendje op 30-09-2019 19:46:55 ]
  maandag 30 september 2019 @ 21:46:17 #11
480396 Sisu
Oudgediende
pi_189198981
Als ik jullie zo lees denk ik des te meer; fok de kolf.
Maar soms zijn Mn borsten echt vierkant van de hoeveelheid melk. Dan is het zo fijn als het eruit is O+
Het komt eigenlijk nooit voor dat Mn man alleen thuis is met Ru. Hij vertrekt eerder naar zn werk en is ook later thuis dus dat ligt wel bij mij.
Maar het idee dat er voedingen klaar liggen is gewoon fijn.
Morgen cb. Spannend. Ben nu wel benieuwd wat hij weegt. Hij heeft sinds do niet gepoept dus hopelijkk gebeurt dat als hij daar naakt op de tafel ligt :9
Zonder hoop geen leven.
pi_189199618
Mijn wekker gaat om 07:30, ik trek het echt niet om pas om 01:00 te gaan slapen.. met nog een onderbreking ben ik dan nergens. Dus 23:00 is mijn streven, maar soms wil ik nog even scrollen toch.

Maar ik hang er zo weer een borstje in, in de hoop dat haar ritme zich vanzelf aanpast.

Hier ook 's ochtends nog steeds fonteinborstjes. Letterlijk. Vanochtend liet ze weer eens na 3 seconden zuigen los en er spoten twee dikke stralen uit. Ik sta er versteld van wat een kracht er achter zit soms.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_189199797
In de ochtend heb ik wel wat harde borsten, maar na 2 gulzige aapjes zijn ze weer prima soepel, ik heb niet de behoefte om dan nog te kolven, ondanks dat ik weet dat ik in de ochtend er vast nog zo’n 150cc uitkolf na de voeding.

Ik zit gewoon niet te wachten op een overproductie. Dat wat ik straks niet heb vangen we wel op met kunstvoeding. Ik ga niet nog eens clusterkolven, stressen om de hoeveelheid, 4 x op mn werk, gefrustreerd raken dat ik de hoeveelheid niet haal. Onzekerheid, in de avond nog eens extra kolven enz enz. Ik heb gewoon besloten dat mijn geluk belangrijker is. Zolang ik relaxt ben en uitgerust komt dat ook de tweeling ten goede, die ene fles die misschien met kunstvoeding dan wordt aangevuld op het kdv neem ik voor lief. Op de dagen dat we samen zijn mogen ze dan gewoon lekker onbeperkt drinken en is die aanvulling waarschijnlijk niet nodig.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_189201192
Ik had eerder ook continu volle borsten, lekkage, enzovoorts. Maar tegenwoordig zijn mijn borsten best 'zindelijk' en ze voelen ook haast altijd soepel aan. 's Ochtends wel voller maar niet meer zo enorm op spanning. Het jonkje lijkt er wel voldoende uit te krijgen dus het zal wel in orde zijn. Wel zo gemakkelijk dat de periode van melkvlekken overal voorbij is.

Ja.. nog even internetten of netflixen terwijl de baby op bed ligt, heel herkenbaar. En dan dus eigenlijk standaard wat te laat naar bed gaan :O Nu ook weer. Maar: alles ligt klaar. Kolfspullen, kleding om aan te trekken zowel voor mij als voor het jonkje, lunch, tas met luiers+flessen, tepelhoedje, werktas met opgeladen werktelefoon.. ik heb zelfs het overdrachtsboekje volgeschreven met instructies en tips :') nog even slapen en daar gaan we dan oO<
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 07:04:44 #15
269689 crew  Viv
pi_189202468
Ik ben ook bang met kolven de productie (nog meer) te stimuleren dus doe het nu tijdens mijn verlof zo min mogelijk. Mijn baby sliep vannacht voor de tweede nacht door :o dus nu wel heel veel stuwing :X
pi_189202475
Bobby, succes! Echt een Hollandse herfstdag om weer te beginnen.
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 07:19:57 #18
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_189202486
Succes Bobby!
pi_189203388
Kolven en borstvoeding lijkt alweer zo lang geleden hier. Na 3 maanden alle twee volledig te hebben gevoed en eigenlijk constant achter de feiten aan te rennen vond ik het wel prima. Ze hebben een goede start gehad en doen het verder meer dan prima met kunstvoeding.
Nu de laatste babymaand is ingegaan eens nadenken over wat voor melk ze na hun verjaardag krijgen. Ik denk gewoon koemelk.

Vincent is een enorm ondernemend kereltje, raced al kruipend de kamer door, kijkt elke dag 100 keer of hij nog steeds niet de spullen van tafel mag hebben, staat in bed zijn broer wakker te gillen en eet als een bootwerker. Nog geen tand te bekennen overigens, ben benieuwd of hij voor zijn eerste verjaardag een tandje heeft!

Jeremy is wat rustiger dan vincent, probeert zo af en toe eens op zijn knieën te komen en wordt dan boos als dit niet lukt haha! Boekjes zijn zijn favoriete speelgoed, hij kan zo een uur zitten bladeren. Hij schuift op zijn buik ook de hele kamer door. Eten gaat prima, ook hij eet als een bootwerker! Hij heeft al 4 tanden, tandenpoetsen vind hij te gek haha!

Dat was onze update wel weer haha. Eind deze maand vieren we hun eerste verjaardag alweer. Dit jaar is echt omgevlogen.
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 10:09:25 #20
480396 Sisu
Oudgediende
pi_189204398
Rebubbled,
Fonteinborstjes. Haha. Mooie term.
Ik heb weleens een meter kunnen spuiten met Mn melk. Absurd toch? En zooo gaaf. Doet Mn lijf gewoon ff. O+

Tico,
Heb je ook he-le-maal gelijk in. Je eigen rust en geluk is ook super belangrijk.
Vind het heel fijn om jouw nuchtere blik erop te lezen. Zorgt er weer voor dat ik wat meer relativeer. Dankje.

Aapie,
Wat leuk om zo over je kindertjes te lezen! Krijg er gelijk een heel beeld bij hoe ze dan je huis door sjezen, haha. En nu al 11 maanden? Hoe dan!

Ik heb Ru net voor het eerst in bad gedaan met badschuim. Hij ruikt nu zó anders. Heerlijk, dat wel! Ik heb het hiervoor nooit echt nodig gevonden en zn huid was nog zo kwetsbaar.
Gebruiken jullie eigenlijk badproducten? Ik had nu een proefverpakking Zwitsal. Hij is er dus niet allergisch voor, maar toch koop ik liever iets anders.
Zonder hoop geen leven.
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 11:19:20 #21
56471 pinquit
oh my lama!
pi_189205489
Ik was met water nog. Alleen haartjes met kruidvat babyshampoo, want die ruikt zo lekker. Spuugzuur in de haartjes krijg ik altijd zo moeilijk weg met water alleen
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_189205738
Hier méga droge huid dus gebruik behalve water echt niks.
pi_189205795
Ik doe altijd zwitsal badolie in het badje en was M afwisselend met zwitsal wasgel/ Kruidvat wasgel en naif wasgel.

Naif is wel favoriet, maar best prijzig. Dus die gebruik ik zo min mogelijk.

Haar haren was ik 1x in de week met zwitsal shampoo. De overige keren met alleen water (en badolie).

Ze gaat 3x in bad per week. Soms 2x als ik lui ben :P
pi_189205820
O gaat in bad met Balneum badolie baby of Weleda crèmebadje. Daarna wordt hij van top tot teen in de olie gezet O+
pi_189205876
Ik neem ze mee onder de douche. Ongeveer 3x per week, wassen met zwitsal. <3
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')