abonnement Unibet Coolblue
pi_189145345
Bij mijn lokale slager heb ik varkenswangen besteld en opgehaald. Ik wil namelijk Vlaamse stoverij maken naar volgend recept: https://njam.tv/recepten/vlaamse-stoverij-met-trappistenbier

Daar, en in andere recepten en online vleeswinkels, ziet een varkenswang eruit als een vrij mager stukje rood-achting vlees, bijna als rund. Mijn slager had echter een heel ander stuk vlees, veel vetter (zwoerd) en veel groter (vermoedelijk daadwerkelijk een wang van een varken). De slager is van goede kwaliteit en kent zijn vlees uitstekend. Hij zegt over dat recept: dat is geen varkenswang, óf het is een heel klein gedeelte daarvan (en zes keer duurder).

Nu is mijn vraag: wat voor vlees gebruiken ze nou in bovenstaand recept? Aangezien er gesproken wordt over drie varkenswangen per persoon, dacht ik dat een varkenswang een klein stukje zou zijn en bovendien een soort standaard term voor een bepaald stuk vlees. Als ik bij de online zaken kijk dan is varkenswang synoniem voor dat kleine stuk vlees, en niet voor een stuk van ongeveer 1,5e kilo per wang. Ik ga het nu gewoon proberen met de nu gekregen wangen, dus ik ben benieuwd, maar ik ben erg benieuwd naar tussen online/recept en de slager...
  Spellchecker vrijdag 27 september 2019 @ 16:05:39 #2
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:11:16 #3
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189145545
Ik denk dat je slager je een te groot en te vet stuk van de kop heeft verkocht. Ik zie online voor 'varkenswang' alleen kleine en relatief magere stukken vlees en wat ik van kinnebak ken, zou ik dat niet gestoofd willen eten.

Kun je het zelf verder uitsnijden?

Was het trouwens een Vlaamse slager? Het zou ook nog kunnen dat Nederlandse slagers anders uitbenen dan Vlaamse.
pi_189145777
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:11 schreef Zilverberk het volgende:
Ik denk dat je slager je een te groot en te vet stuk van de kop heeft verkocht. Ik zie online voor 'varkenswang' alleen kleine en relatief magere stukken vlees en wat ik van kinnebak ken, zou ik dat niet gestoofd willen eten.

Kun je het zelf verder uitsnijden?

Was het trouwens een Vlaamse slager? Het zou ook nog kunnen dat Nederlandse slagers anders uitbenen dan Vlaamse.
De slager heeft mij een wang verkocht, ik heb ook uitgelegd wat ik ermee ging doen en daar was dit vlees perfect voor (hoewel weinig gegeten). Ik kom daar dusdanig vaak dat ik niet verwacht dat hij rotzooi verkocht heeft. Ik heb het gebruikt nu zoals hij het aanraadde, dus niet verder gesneden (stukken puur vet wet, maar niet heel schoon oid).

Het is een Nederlandse slager, en hij gaf aan dat mogelijk Belgische slagers andere stukken leveren. Echter, ik zie bij Nederlands webshops en in Nederlandse recepten dezelfde stukken langskomen als in het originele recept, dus mijn verwarring is groot.
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:30:38 #5
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189145794
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:29 schreef Joweh het volgende:

[..]

De slager heeft mij een wang verkocht, ik heb ook uitgelegd wat ik ermee ging doen en daar was dit vlees perfect voor (hoewel weinig gegeten). Ik kom daar dusdanig vaak dat ik niet verwacht dat hij rotzooi verkocht heeft. Ik heb het gebruikt nu zoals hij het aanraadde, dus niet verder gesneden (stukken puur vet wet, maar niet heel schoon oid).

Het is een Nederlandse slager, en hij gaf aan dat mogelijk Belgische slagers andere stukken leveren. Echter, ik zie bij Nederlands webshops en in Nederlandse recepten dezelfde stukken langskomen als in het originele recept, dus mijn verwarring is groot.
Kun je een plaatje posten van wat je meekreeg?
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:30:54 #6
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189145797
Ik denk dat je beide wangen en het deel kinnebak als 1 stuk hebt.. maar ik heb dan ook weer geen hol verstand van uitbenen.. er staan wel filmpjes van uitbenen op youtube, dan kun je wel vergelijken wat je hebt..

Kun je trouwens heerlijk rook/droogspek van maken.. oa Guanciale

En waarom bel je de slager niet even.. die legt je het zo uit..
pi_189145911
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:30 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Kun je een plaatje posten van wat je meekreeg?
Het zit al in de pan...

quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:30 schreef Zolderkamer het volgende:

En waarom bel je de slager niet even.. die legt je het zo uit..
Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:43:56 #8
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189145940
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:

[..]

Het zit al in de pan...
[..]

Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
Dus ál die webshops zitten ernaast en jouw slager weet als enige hoe je een varkenskop uitbeent? :+
pi_189146000
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:43 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Dus ál die webshops zitten ernaast en jouw slager weet als enige hoe je een varkenskop uitbeent? :+
Nee, dat denk ik niet, maar er gaat ergens iets mis in mijn bestelling. Ik dénk trouwens, afgaande op foto’s van kinnebak, dat hij me dat verkocht heeft. Wat op zich wel zou kunnen aangezien dat geadverteerd wordt als ‘het is in wezen de wang’.

Dus, ik ben zeer benieuwd wat ik dadelijk ga eten (of niet...)
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:48:03 #10
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189146006
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:47 schreef Joweh het volgende:

[..]

Nee, dat denk ik niet, maar er gaat ergens iets mis in mijn bestelling. Ik dénk trouwens, afgaande op foto’s van kinnebak, dat hij me dat verkocht heeft. Wat op zich wel zou kunnen aangezien dat geadverteerd wordt als ‘het is in wezen de wang’.

Dus, ik ben zeer benieuwd wat ik dadelijk ga eten (of niet...)
Spannend :o
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:48:21 #11
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146014
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:

[..]

Het zit al in de pan...
[..]

Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
En je slager heeft het dus gewoon mis in deze. Jij hebt voor jouw recept dat magere roodachtige vlees nodig. Het is zo rood door de spieren.

Ben erg benieuwd hoe je recept nu uitpakt. Niet erg lekker vrees ik :X
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:50:40 #12
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146052
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:

[..]

Het zit al in de pan...
[..]

Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
Ja maar als je nou gewoon vraagt welk deel en hoe hij snijd.. dan weet je wat je hebt..
Dan vraag je hetzelfde aan een webshop en weet je het verschil..
Dan kun je je slager gericht vragen wat je wilt

Trouwens van de "kinnebakken" en wangen van kabeljauw werd de originele kibbeling gemaakt..
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:51:37 #13
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_189146065
Zou je het resultaat hier willen posten alsjeblieft?
Liefst met foto's maar hoeft niet natuurlijk. Ben vooral benieuwd wat voor moeilijkheden je bent tegengekomen en of het allemaal de moeite waard was qua smaak.

Ben een fan van vlaamse potjes maar ik maak het altijd via het standaard receptje met runderlappen. Dat kost maar een paar uurtjes tijd.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:53:18 #14
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146089
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Zou je het resultaat hier willen posten alsjeblieft?
Liefst met foto's maar hoeft niet natuurlijk. Ben vooral benieuwd wat voor moeilijkheden je bent tegengekomen en of het allemaal de moeite waard was qua smaak.
Het is gewoon een flink stuk deel spek.. met 1 of 2 magere delen waarschijnlijk
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:54:22 #15
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146100
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Ben een fan van vlaamse potjes maar ik maak het altijd via het standaard receptje met runderlappen. Dat kost maar een paar uurtjes tijd.
Kan zelfs met karbonade (vetrand intact laten, wel even insnijden) prima.. en dat gaat nog sneller.. :Y
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:56:37 #16
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146133
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Zou je het resultaat hier willen posten alsjeblieft?
Liefst met foto's maar hoeft niet natuurlijk. Ben vooral benieuwd wat voor moeilijkheden je bent tegengekomen en of het allemaal de moeite waard was qua smaak.
Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dit is voornamelijk spek.. Dat recept wordt dus niks :N

En TS, je wist wat voor vlees je nodig had voor je recept (met plaatjes en al), waarom laat je je iets anders verkopen?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:58:11 #17
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146153
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:56 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dat recept wordt dus niks :N

En TS, je wist wat voor vlees je nodig had voor je recept (met plaatjes en al), waarom laat je je iets anders verkopen?
Nee hij heeft varkenswangen besteld en gekregen, en de kinnebak hoort daar waarschijnlijk bij.. je kan op tig manieren snijden..

Ik heb niet gelezen dat ie om stoofvlees vroeg
  vrijdag 27 september 2019 @ 16:58:31 #18
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146158
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:54 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Kan zelfs met karbonade (vetrand intact laten, wel even insnijden) prima.. en dat gaat nog sneller.. :Y
Maar niet met spek...
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:02:02 #19
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146208
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:58 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Nee hij heeft varkenswangen besteld en gekregen, en de kinnebak hoort daar waarschijnlijk bij.. je kan op tig manieren snijden..

Ik heb niet gelezen dat ie om stoofvlees vroeg
Hij heeft de magere wangen nodig om te stoven. Slager was het er niet mee eens (noemde het geen varkensvlees) en verkoopt hem voornamelijk spek..
Dat recept wordt niets :N
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:05:21 #20
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_189146257
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:56 schreef Whiskers2009 het volgende:
Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dit is voornamelijk spek.. Dat recept wordt dus niks
Hmm Een varkenswang is een varkenswang zou je denken.
Zitten daar dan zoveel verschillende stukken vet en spier in?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_189146258
Ik heb net even een stukje geproefd. Het is vrij smakelijk, als je het vet eraf snijdt. Het lijkt op het stevige deel van zuurkoolspek, dus ik zal inderdaad een ander stuk besteld hebben dan ik bedoelde. De slager gaf aan dat dit heerlijk is om te stoven, als ik dat hier zo hoor is dat dus wel een kwestie van smaak. Ik ben niet vies van een randje vet of van een stukje buikspek, maar dit is wel ietwat overdreven. Wat nader zoeken leert dat verschillende andere mensen ook blij verrast waren toen ze kinnebak kregen na bestellen van varkenswangen, hoewel het dus voor een slager wel lijkt te kloppen qua benaming (wat ik nu dan begrijp)

Volgende keer dus maar eens bestellen bij zo’n online slager, met dat stukje vlees naar hem toe en laten kijken wat het nou precies is, want simpelweg een slager inlopen en om varkenswangen vragen is dus riskant :+
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:06:40 #22
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146272
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 16:58 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Maar niet met spek...
Wel als er een deel mager vlees aan zit..

Dit zijn de wangen zonder zwoerd.. daar zit best wat te stoven aan

  vrijdag 27 september 2019 @ 17:07:19 #23
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189146289
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:05 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Hmm Een varkenswang is een varkenswang zou je denken.
Zitten daar dan zoveel verschillende stukken vet en spier in?
Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_189146305
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:07 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.
Maar aangenomen dat mijn slager wel weet wat hij verkoopt, wat moet ik dan bestellen om geen kinnebak te krijgen, maar die kleine stukjes louter vlees?
  vrijdag 27 september 2019 @ 17:09:04 #25
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189146308
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 17:07 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.
Maar dat geeft juist meer smaak.. (al zou ik het spek daar niet aan kwijt willen)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')