De slager heeft mij een wang verkocht, ik heb ook uitgelegd wat ik ermee ging doen en daar was dit vlees perfect voor (hoewel weinig gegeten). Ik kom daar dusdanig vaak dat ik niet verwacht dat hij rotzooi verkocht heeft. Ik heb het gebruikt nu zoals hij het aanraadde, dus niet verder gesneden (stukken puur vet wet, maar niet heel schoon oid).quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:11 schreef Zilverberk het volgende:
Ik denk dat je slager je een te groot en te vet stuk van de kop heeft verkocht. Ik zie online voor 'varkenswang' alleen kleine en relatief magere stukken vlees en wat ik van kinnebak ken, zou ik dat niet gestoofd willen eten.
Kun je het zelf verder uitsnijden?
Was het trouwens een Vlaamse slager? Het zou ook nog kunnen dat Nederlandse slagers anders uitbenen dan Vlaamse.
Kun je een plaatje posten van wat je meekreeg?quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:29 schreef Joweh het volgende:
[..]
De slager heeft mij een wang verkocht, ik heb ook uitgelegd wat ik ermee ging doen en daar was dit vlees perfect voor (hoewel weinig gegeten). Ik kom daar dusdanig vaak dat ik niet verwacht dat hij rotzooi verkocht heeft. Ik heb het gebruikt nu zoals hij het aanraadde, dus niet verder gesneden (stukken puur vet wet, maar niet heel schoon oid).
Het is een Nederlandse slager, en hij gaf aan dat mogelijk Belgische slagers andere stukken leveren. Echter, ik zie bij Nederlands webshops en in Nederlandse recepten dezelfde stukken langskomen als in het originele recept, dus mijn verwarring is groot.
Het zit al in de pan...quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:30 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Kun je een plaatje posten van wat je meekreeg?
Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:30 schreef Zolderkamer het volgende:
En waarom bel je de slager niet even.. die legt je het zo uit..
Dus ál die webshops zitten ernaast en jouw slager weet als enige hoe je een varkenskop uitbeent?quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:
[..]
Het zit al in de pan...
[..]
Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
Nee, dat denk ik niet, maar er gaat ergens iets mis in mijn bestelling. Ik dénk trouwens, afgaande op foto’s van kinnebak, dat hij me dat verkocht heeft. Wat op zich wel zou kunnen aangezien dat geadverteerd wordt als ‘het is in wezen de wang’.quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:43 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Dus ál die webshops zitten ernaast en jouw slager weet als enige hoe je een varkenskop uitbeent?
Spannendquote:Op vrijdag 27 september 2019 16:47 schreef Joweh het volgende:
[..]
Nee, dat denk ik niet, maar er gaat ergens iets mis in mijn bestelling. Ik dénk trouwens, afgaande op foto’s van kinnebak, dat hij me dat verkocht heeft. Wat op zich wel zou kunnen aangezien dat geadverteerd wordt als ‘het is in wezen de wang’.
Dus, ik ben zeer benieuwd wat ik dadelijk ga eten (of niet...)
En je slager heeft het dus gewoon mis in deze. Jij hebt voor jouw recept dat magere roodachtige vlees nodig. Het is zo rood door de spieren.quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:
[..]
Het zit al in de pan...
[..]
Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
Ja maar als je nou gewoon vraagt welk deel en hoe hij snijd.. dan weet je wat je hebt..quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:42 schreef Joweh het volgende:
[..]
Het zit al in de pan...
[..]
Daar ben ik dus heen geweest, en hij geeft aan: het vlees op de plaatjes is geen varkenswang. Ten eerste is varkensvlees niet zo rood en ten tweede is varkenswang niet zo’n mager stukje vlees. Ik vermoed op zich wel een verschil tussen Vlaams en Nederlandse manier van uitbenen, maar aangezien ik het op allerhande webshops zie als klein, mager en rood...(alles waarvan mijn slager zegt dat het dat niet is dus)
Het is gewoon een flink stuk deel spek.. met 1 of 2 magere delen waarschijnlijkquote:Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Zou je het resultaat hier willen posten alsjeblieft?
Liefst met foto's maar hoeft niet natuurlijk. Ben vooral benieuwd wat voor moeilijkheden je bent tegengekomen en of het allemaal de moeite waard was qua smaak.
Kan zelfs met karbonade (vetrand intact laten, wel even insnijden) prima.. en dat gaat nog sneller..quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Ben een fan van vlaamse potjes maar ik maak het altijd via het standaard receptje met runderlappen. Dat kost maar een paar uurtjes tijd.
Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dit is voornamelijk spek.. Dat recept wordt dus niksquote:Op vrijdag 27 september 2019 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Zou je het resultaat hier willen posten alsjeblieft?
Liefst met foto's maar hoeft niet natuurlijk. Ben vooral benieuwd wat voor moeilijkheden je bent tegengekomen en of het allemaal de moeite waard was qua smaak.
Nee hij heeft varkenswangen besteld en gekregen, en de kinnebak hoort daar waarschijnlijk bij.. je kan op tig manieren snijden..quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:56 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dat recept wordt dus niks
En TS, je wist wat voor vlees je nodig had voor je recept (met plaatjes en al), waarom laat je je iets anders verkopen?
Maar niet met spek...quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:54 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Kan zelfs met karbonade (vetrand intact laten, wel even insnijden) prima.. en dat gaat nog sneller..
Hij heeft de magere wangen nodig om te stoven. Slager was het er niet mee eens (noemde het geen varkensvlees) en verkoopt hem voornamelijk spek..quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:58 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Nee hij heeft varkenswangen besteld en gekregen, en de kinnebak hoort daar waarschijnlijk bij.. je kan op tig manieren snijden..
Ik heb niet gelezen dat ie om stoofvlees vroeg
Hmm Een varkenswang is een varkenswang zou je denken.quote:Op vrijdag 27 september 2019 16:56 schreef Whiskers2009 het volgende:
Hij heeft "stoofvlees" nodig voor zijn recept en de slager verkoopt hem een totaal ander type vlees.. Dit is voornamelijk spek.. Dat recept wordt dus niks
Wel als er een deel mager vlees aan zit..quote:
Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:05 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Hmm Een varkenswang is een varkenswang zou je denken.
Zitten daar dan zoveel verschillende stukken vet en spier in?
Maar aangenomen dat mijn slager wel weet wat hij verkoopt, wat moet ik dan bestellen om geen kinnebak te krijgen, maar die kleine stukjes louter vlees?quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:07 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.
Maar dat geeft juist meer smaak.. (al zou ik het spek daar niet aan kwijt willen)quote:Op vrijdag 27 september 2019 17:07 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Hij heeft geen varkenswang. Of althans: veel meer dan alleen varkenswang. En dat veel meer is te kwalificeren als spek.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |