abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 25 april 2020 @ 06:03:41 #91
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_192794607
We eten weer verder in het veilige Hong Kong. In deze post een bijzonder gerecht waar ook een flink prijskaartje aan hangt.

Eerst een lekkere soft shell crab bij Beans, leuke teaset inclusief desert en koffie (niet op de foto) 12 Euro.

Heerlijk gegeten, portie mocht iets groter, maar het is een teaset (dus tussen 16:00-18:00) dus prima voordat je gaat avondeten





Een bijzondere delicatesse in Hong Kong is bird's nest soup. De naam zegt het al, een zwaluw maakt een nestje van zijn speeksel, op een rots of muur. Vervolgens haalt iemand deze ervanaf en er wordt een soep van gemaakt. Het is rijk aan mineralen en voedingsstoffen dus erg gezond (zegt men). Dat komt dan ook met een flinke prijs ¤3000 a ¤5000 per kilo. Gezien ik dit nog niet gegeten had en het wel eens wilde proberen haalde mijn schoenmoder haar vogelnestjes uit de kast :o



De bereiding van de soep kost best wel wat tijd. Je kan ze niet zonder voorbereiding maken. Eerst moeten ze 24 uur weken in een bak met water. Zo kan je de dag erna de veertjes die er nog inzitten makkelijk uitplukken met een pincet.





Aan de rechterkant de geplukte veertjes. Het nestje zelf is na 24 uur een beetje snotterig geworden. Je bent zo een uur of 2-3 bezig met het eruit plukken voor een portie van 5 personen.





De soep kan zowel warm als koud worden gegeten. Mijn eerste keer had ik hem warm en zonder suiker. Aparte smaak en aparte geur, zeker niet vies.





En hier een koude versie met suiker. Lekkerder op deze manier



Zoals je ziet heb je maar een kleine portie nodig maar een kommetje zoals dit kost je al snel ¤20-30 aan kosten. In een restaurant vragen ze nog veel meer natuurlijk gezien de tijd die erin gaat zitten. Zeker een aanrader om eens te proberen als je de kans krijgt :9

De Japanner smaakt ook altijd, leuk Japans zaakje in een industriegebied met heerlijk eten. Voor 4 personen rond de ¤40 kwijt.

Signature beef met rijst, lekkere beetje rauw achtige beef.




Grilled chicken cheese & rice. De kip had een heerlijke bbq smaak :9





Cold Soba noodles met sesam en slices raw beef (zelfde saus als die met de rice). Lekker noodles :9 maar jammer dat we eigenlijk 2x identieke beef kregen.







Ramen noodles een beetje aan de zoute kant. De makreel was wel erg lekker :9





Het had weer gesmaakt!
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_192829076
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 april 2020 06:03 schreef Maikuuul het volgende:
We eten weer verder in het veilige Hong Kong. In deze post een bijzonder gerecht waar ook een flink prijskaartje aan hangt.

Eerst een lekkere soft shell crab bij Beans, leuke teaset inclusief desert en koffie (niet op de foto) 12 Euro.

Heerlijk gegeten, portie mocht iets groter, maar het is een teaset (dus tussen 16:00-18:00) dus prima voordat je gaat avondeten

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Een bijzondere delicatesse in Hong Kong is bird's nest soup. De naam zegt het al, een zwaluw maakt een nestje van zijn speeksel, op een rots of muur. Vervolgens haalt iemand deze ervanaf en er wordt een soep van gemaakt. Het is rijk aan mineralen en voedingsstoffen dus erg gezond (zegt men). Dat komt dan ook met een flinke prijs ¤3000 a ¤5000 per kilo. Gezien ik dit nog niet gegeten had en het wel eens wilde proberen haalde mijn schoenmoder haar vogelnestjes uit de kast :o

[ afbeelding ]

De bereiding van de soep kost best wel wat tijd. Je kan ze niet zonder voorbereiding maken. Eerst moeten ze 24 uur weken in een bak met water. Zo kan je de dag erna de veertjes die er nog inzitten makkelijk uitplukken met een pincet.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Aan de rechterkant de geplukte veertjes. Het nestje zelf is na 24 uur een beetje snotterig geworden. Je bent zo een uur of 2-3 bezig met het eruit plukken voor een portie van 5 personen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De soep kan zowel warm als koud worden gegeten. Mijn eerste keer had ik hem warm en zonder suiker. Aparte smaak en aparte geur, zeker niet vies.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En hier een koude versie met suiker. Lekkerder op deze manier

[ afbeelding ]

Zoals je ziet heb je maar een kleine portie nodig maar een kommetje zoals dit kost je al snel ¤20-30 aan kosten. In een restaurant vragen ze nog veel meer natuurlijk gezien de tijd die erin gaat zitten. Zeker een aanrader om eens te proberen als je de kans krijgt :9

De Japanner smaakt ook altijd, leuk Japans zaakje in een industriegebied met heerlijk eten. Voor 4 personen rond de ¤40 kwijt.

Signature beef met rijst, lekkere beetje rauw achtige beef.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Grilled chicken cheese & rice. De kip had een heerlijke bbq smaak :9

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Cold Soba noodles met sesam en slices raw beef (zelfde saus als die met de rice). Lekker noodles :9 maar jammer dat we eigenlijk 2x identieke beef kregen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ramen noodles een beetje aan de zoute kant. De makreel was wel erg lekker :9

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het had weer gesmaakt!
Ziet er goed uit!
Bij vogelnestjes e.d. vreemde dingen, vraag ik me altijd af hoe iemand er ooit naar heeft gekeken en dacht: "Dat moet te eten zijn!".
Ik moet ook meestal lachen als er ergens een uitdaging is qua vreemde dingen eten (late late night show): vogelspuug, duizend jaar oude eieren, koeientong. Chinezen eten dit al jaren
  maandag 27 april 2020 @ 15:03:02 #93
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192829117
Die beef ziet er supernoice uit!
  vrijdag 8 mei 2020 @ 16:41:24 #94
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_193016712
Het begint al aardig zomer te worden in Hong Kong, 30 graden met een flinke luchtvochtigheid dat merk je wel. De eetlust neemt bij mij dan ook wel af met die warmte.

Gelukkig zijn er lekkere ijsjes om af te koelen :9





Om mijzelf een beetje uit te dagen in deze corona tijd, besloten om de bekende MacLehose trail te doen. Een prachtige 100km trail opgedeeld in 10 stukken. Puur genieten, Hong Kong heeft schitterende natuur en mooie stranden.



Lekker afkoelen met zo'n uitzicht



Lekker Japanse krabbetjes, de perfecte biersnack.





Tomato porkchop rice :9 smaakt gewoon altijd goed, per set inclusief milktea 6 euro



Porkchop curry, een flinke portie :9 zeer smakelijk





Omelet met minced meat pastasaus :9 leuk als je de omelet opensnijd de saus er lekker uitloopt.



Beef brisket curry rice :9 lekker als er wat vet aan de beef zit.



En omdat Hong Kong zo mooi is nog een afsluitertje van de natuur O+

[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
  vrijdag 8 mei 2020 @ 16:47:49 #95
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_193016804
Zeker mooi! Hoe eet je die krabbetjes?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 16:51:18 #96
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_193016830
living the good life! Lekker hoor kerel!!!
  vrijdag 8 mei 2020 @ 18:10:48 #97
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_193017891
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 16:47 schreef flipsen het volgende:
Zeker mooi! Hoe eet je die krabbetjes?
Volledig :p zijn erg knapperig. Wel goed kauwen want de schaartjes kunnen nog wel eens scherp zijn.
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_193018327
Heb je al eens bloedsoep gehad?
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 12:07:25 #99
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_193029612
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 18:34 schreef Bzzzzt het volgende:
Heb je al eens bloedsoep gehad?
Ik heb vooral in Taiwan/Hong Kong soep gehad met bloed erin. In taiwan krijg je vooral eendenbloed wat lekker zoet is qua smaak.

In HK heb je vaak varkensbloed, niet slecht maar ook niet heel lekker.

Het bloed is komt vaak in een soort gelei achtige blok in de soep voor (met andere ingredienten). Of bedoel jij een ander soort bloedsoep?
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_193036858
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 12:07 schreef Maikuuul het volgende:

[..]

Ik heb vooral in Taiwan/Hong Kong soep gehad met bloed erin. In taiwan krijg je vooral eendenbloed wat lekker zoet is qua smaak.


In HK heb je vaak varkensbloed, niet slecht maar ook niet heel lekker.

Het bloed is komt vaak in een soort gelei achtige blok in de soep voor (met andere ingredienten). Of bedoel jij een ander soort bloedsoep?
Deze versie bedoel ik https://www.google.com/se(...)XvfZGIi0kwWMnZrIBw21
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')