abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_7818336
Mijn mama had laatst een zak met 1 kilo tumtums gekocht. Daar zitten een soort van harde suikersnoepjes in (ik weet niet hoe ik ze anders moet omschrijven). Die zijn zo lekker! Nu heb ik die al allemaal opgegeten en zijn er alleen nog maar gewone tumtums over..
Weet iemand of die suikersnoepjes ook los te koop zijn?

Aaaah, een zak vol met alleen maar suikersnoepjes, dat zou geweldig zijn!

To try it is to love it!
pi_7818366
Zie hier het resultaat van veel TMF kijken en bReEzAhS drinken
pi_7818370
suikersnoepjes?

omschrijf es hoe ze eruitzien?

pi_7818383
Probeer eens bij de jamin ofzo
Built for Speed
pi_7818388
quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 13:12 schreef ZixS het volgende:
suikersnoepjes?

omschrijf es hoe ze eruitzien?


Van die roze ronde snoepjes die het glazuur van je tanden laten springen
pi_7818410
quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 13:11 schreef BuBBLer het volgende:
Zie hier het resultaat van veel TMF kijken en bReEzAhS drinken
Built for Speed
pi_7818423
quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 13:13 schreef BuBBLer het volgende:

[..]

Van die roze ronde snoepjes die het glazuur van je tanden laten springen


Die zijn idd lekker. Of die chocoladedingen met gekleurde spikkels. Die tumtum-meuk is verder niet te eten.
pi_7818424
quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 13:13 schreef BuBBLer het volgende:

[..]

Van die roze ronde snoepjes die het glazuur van je tanden laten springen


Ja die! En ze zijn er ook nog in het geel..
To try it is to love it!
pi_7818474
quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 13:14 schreef GlamourQueen het volgende:

[..]

Ja die! En ze zijn er ook nog in het geel..


Dat maakt je leven al stukken gevarieerder
pi_7818490
die kreeg ik altijd van mijn oma! dat zijn echt de lekkerste!!!
pi_7818539
quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 13:11 schreef BuBBLer het volgende:
Zie hier het resultaat van veel TMF kijken en bReEzAhS drinken
Dat gezeik altijd over die klote bReEzAhS, wat is er mis met die dingen? Laat mensen toch die dat 'cool' vinden! Ik durf te wedden dat toen jij je eerste biertje dronk, je het ook niet lekker vond, en alleen cool stond te zijn met je vriendjes!
pi_7818604
quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 13:20 schreef Martinezzz het volgende:

Ik durf te wedden dat toen jij je eerste biertje dronk, je het ook niet lekker vond, en alleen cool stond te zijn met je vriendjes!


In de couveuse kreeg ik het al via het infuus, dus praat geen poep...
pi_7818616
TUM TUM
TUM TUM
TUM TUM
Zo gaan wij níet met elkaar om in Nederland
pi_7818658
quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 13:24 schreef BuBBLer het volgende:

[..]

In de couveuse kreeg ik het al via het infuus, dus praat geen poep...


Jonge, ga nou niet cool lopen doen! Wie zegt dat de topicstarter veel breezers drinkt? En dan nog, laat iedereen drinken waar die zin in heeft, en loop geen loze opmerkingen te maken op een topic wat niets eens met fuckin breezers te maken heeft!
  FOK!fossiel vrijdag 10 januari 2003 @ 13:47:48 #15
2628 Karin
pi_7819060
Eventjes op slot om puin te ruimen
  FOK!fossiel vrijdag 10 januari 2003 @ 13:56:48 #16
2628 Karin
pi_7819252
Ergste puin is weg. De breezerdiscussie voeren jullie maar ergens anders.
Graag ONTOPIC verder.
pi_7819330
Maareh...
volgens mij kan je die suikersnoepjes nergens los kopen
Wel wil ik ze met je ruilen de volgende keer als ik weer Tum Tum heb, ik laat ze namelijk altijd liggen, veel te zoet
pi_7822291
Ik vind ze ook altijd heel erg lekker, ja. Mijn oma had ze vroeger altijd. Net als die chocolaatjes met spikkeltjes die er tussen zitten. Maar tumtums zelf zijn ook wel lekker.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_7822411
quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 13:10 schreef GlamourQueen het volgende:
Mijn mama had laatst een zak met 1 kilo tumtums gekocht. Daar zitten een soort van harde suikersnoepjes in (ik weet niet hoe ik ze anders moet omschrijven). Die zijn zo lekker! Nu heb ik die al allemaal opgegeten en zijn er alleen nog maar gewone tumtums over..
Weet iemand of die suikersnoepjes ook los te koop zijn?

Aaaah, een zak vol met alleen maar suikersnoepjes, dat zou geweldig zijn!


  vrijdag 10 januari 2003 @ 18:30:43 #20
28442 Natalie
Borrelnootje
pi_7824630
Je bedoelt die roze en gele snoepjes toch? Die zijn inderdaad lekker. TumTums zijn een van de weinige zoete snoepjes die ik lekker vind. Afijn, back on topic: Zover ik weet zijn die dingen niet 'los' te koop, maar alleen in combi met de rest van de tumtummetjes...
(Un)masking for the greater good.
pi_7824912
quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 18:30 schreef Natalie het volgende:
Je bedoelt die roze en gele snoepjes toch? Die zijn inderdaad lekker. TumTums zijn een van de weinige zoete snoepjes die ik lekker vind.
!!!!
beter is ook de overtreffende trap van slecht, op een bepaalde manier
  vrijdag 10 januari 2003 @ 20:43:43 #22
12039 TumTum
Heeft er zin in
pi_7827473
quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 13:14 schreef Navelpluisje het volgende:

[..]

Die zijn idd lekker. Of die chocoladedingen met gekleurde spikkels. Die tumtum-meuk is verder niet te eten.


quote:
Op vrijdag 10 januari 2003 13:26 schreef Infinity123 het volgende:
TUM TUM
TUM TUM
TUM TUM

"Does it worry you that you don't talk any kind of sense? "
pi_7827741
Volgens mij kun je die dingen wel gewoon loskopen. Bij het schepsnoep...
pi_7880848
Helaas, deze snoepjes zijn niet los te verkrijgen! Ik heb een jaar of 7 geleden 3 maanden stage gelopen bij (toen nog) Klene Goedhart (in Zaandijk) waar die dingen gemaakt worden. Ze worden speciaal voor de tum tum mixen gemaakt en niet voor de losse verkoop....
  dinsdag 14 januari 2003 @ 18:04:05 #25
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_7895536
Gets die dingen haal ik er juist altijd uit

Tumtum = jumjum

Geluk is een richting, geen punt
pi_7896436
die roze en gele snoepjes doen heel erg denken aan suikerbeesten. Van die waterborstplaatfiguren die met sinterklaas te krijgen zijn. Die zijn ook roze of geel. Met kerst zijn het meestal heiligepoppen of wijzen uit het Oosten op een kameel en natuurlijk kransjes. Met pasen maakt men er haasjes van en weer kransjes. Volgens mij is het dus gewoon waterborstplaat. Recept hebben?

En die chocodingen met spikkeltjes dat zijn 'musket-flikjes'. Je vindt ze ook in de kersttijd als kransjes.

In grotere versie dus gewoon even bij de snoeprijen kijken die oma's in huis halen voor zichzelf.

Al deze genoemde details uit de tum-tum kan de betere en ruimer gesorteerde banketbakker of liever chocolaterie je alles van vertellen.

Wat te denken van het zg 'zachte fruit' soort tumtumspul met een harde suikerschil erop vooral de bosvruchtenvariant.

* Lurky heeft in het cocolaterie-banketwezen gewerkt

pi_7896495
Bij Jamin misschien. .
  dinsdag 14 januari 2003 @ 19:17:09 #28
44361 lovegrrl
I depend on me
pi_7896839
ik vind ze gaaaaaaatver veel te zoet maar ok
je kunt ze dr uitvissen bij het schepsnoep, maar ze zijn niet los te koop, ik ken ook niemand die daar een zak(je) van wegkrijgt
pi_7897382
Het heet ook wel fondant en ze maken met het zelfde recept ook suikerbeesten.

Mijn kookboek uit 1910 stelt voor suiker te koken met water zodat de suiker 'net' onder staat. Dan zodra de massa vloeibaar is van het vuur nemen voor de boel verbrandt. De boel is goed als een van te voren in koud water gekoelde houten steel of stokje eringedoopt als het eruit haalt draden trekt en je zo'n draad tot een balletje kan rollen.
Meteen van het vuur druppelsgewijs nog wat water tot het mengsel niet meer bruist en de essence (en sinds de 'moderne' tijd kleurstof) erbij. Dan uitgieten in borstplaat (of koek-uitsteek-figuurtjes of in 'hollevoetvormen' maar die laatste zijn vrij zeldzaam) vormpjes die van te voren goed gekoeld waren met koud water en op vetvrij papier staan. Zodra de boel gestold is en hard: de vormpje omkeren zodat ook de onderkant kan drogen.
Eigenlijk het recept van borstplaat.
Als essence nemen we een smaakstofje (bvb vanille, citroen of aardbei) en een passend kleurstofje. Voor fondant scheppen we zodra het mengsel van het vuur is er ook nog poedersuiker door. Dit geheel vereist constante alertheid en roeren. Pas op want suiker wordt loeiheet! Het maken van fondant gebruiken we ook om over gebak te strijken als zg 'icing'.

Ik heb toen ik klein was ook vaak suikerfiguurtjes gemaakt als je het eenmaal kan, kun je de gekste dingen versuikeren. Let op dat je de suikermassa alleen in metalen of houten vormpjes giet want het is heter dan 100 graden dus plastic smelt. Je kan er ook kleine timbaaltjes van maken of zoals in de tum-tum vingerhoed-grote suikerwerkjes.

hier staat nog een recept van deze antieke snoeppernij

Als je niet wilt kokkerellen kan je ook eens kijken bij bruidsuikers enzo: daar wordt ook veel fondant gebruikt. De kick van fondant is dat het wegsmelt op de tong. Een typische eigenschap die borstplaat ook heeft.

[Dit bericht is gewijzigd door Lurky op 14-01-2003 19:51]

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')