FOK!forum / Wielrennen / [Vuelta] Etappe 17: Aranda de Duero - Guadalajara #2
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:04
Etapa 17: Aranda de Duero - Guadalajara, 219,6 km

Nog vijf dagen resten ons tot in Madrid. De tweede week was ongewoon lang, de renners moesten zeven dagen achter elkaar op de fiets kruipen. Daardoor gaat de derde week ongewoon kort worden, dat voelt vreemd. Het voelt vooral vreemd omdat het zwaartepunt in de derde week lag, het gevoel bekruipt je dat we richting Madrid gaan uitbollen. De tweede week was een belangrijke week, er werd veel duidelijk. Al onze vermoedens werden direct na de eerste rustdag bevestigd, we hadden eigenlijk al het idee dat Roglic dit rondje zomaar eens kon gaan winnen. Hij sloeg toe tijdens de tijdrit en reed iedereen op achterstand. Anderhalve minuut voor Pogacar, paar seconden meer voor Valverde, twee minuten voor Lopez en drie voor Quintana, zeg maar dag tegen de spanning. Hoewel er tijdens de elfde rit wel wat spanning kwam, alleen niet van de klassementsrenners. De rit richting Urdax werd er een voor de vluchters en die maakten er voor de verandering een keer een spannende strijd van. We zagen heel wat demarrages, tot Iturria op een kilometer of 30 van het eind besloot weg te rijden. Hij reed snel een mooie voorsprong bij elkaar, waarna ze achter hem wat nerveus werden. Allemaal sprongen ze wel een paar keer achter Iturria aan, waardoor de voorsprong slonk en weer groter werd. Hollen en stilstaan, maar aan het eind kwamen de achtervolgers wel heel erg dicht. Ze konden zijn achterwiel bijna aanraken, maar toen viel het toch weer stil. Zodoende kon Iturria een knappe solo afronden, na Burgos en Cofidis pakte ook Euskadi-Murias een ritzege mee. Alleen Caja Rural blijft achter, daar verzamelen ze tweede plaatsen. Dat zagen we weer tijdens de rit naar Bilbao, een mooie rit door het Baskenland. Weer een rit voor de vluchters, al duurde het meer dan 100 kilometer voor er eindelijk een keer een kopgroep vertrokken was. De uitkomst werd uiteindelijk bepaald op de steile muur van Arraiz. Aangemoedigd door ontelbaar veel supporters reed Philippe Gilbert weg van zijn medekoplopers. Barcelo en Aranburu konden niet mee op de klim, maar probeerden in de afdaling richting Bilbao dichter te komen. Dat lukte wonderwel, maar het laatste gat werd nooit meer gedicht. Op een seconde of drie van Gilbert kwam Aranburu als tweede over de streep, voor Barcelo. Bijna twee Baskische ritzeges in het Baskenland, dat was wel heel erg fantastisch geweest.

Tijdens de 13e rit verlieten we het Baskenland, we gingen op weg naar de steile beklimming van Los Machucos. Ook deze rit leek lang naar de vluchters te gaan, maar het peloton schoot toch nog op gang en zo werden alle vroege vluchters in de slotfase opgeraapt. Pierre Latour hield het vol tot op anderhalve kilometer van het eind, maar was toen ook een vogel voor de kat. Een Sloveense entente raasde hem voorbij, Roglic en Pogacar wisten weg te rijden van de andere klassementsrenners. In de laatste meters zette Roglic niet meer aan, waardoor Pogacar zijn tweede rit van deze Vuelta wist te winnen. Een wonderbaarlijke Vuelta voor de jonge Sloveen, het is ongekend hoe goed hij hier rond aan het rijden is. Nooit vertoond. Voor Roglic weer een goede dag, hij liep een halve minuut uit op Quintana en Valverde en zelfs een hele op Lopez. De dag daarna kregen we een makkelijkere rit voorgeschoteld richting Oviedo. Een rit voor de sprinters, al was de finale toch wat lastig. Vooral omdat ze met z'n allen onderuit gingen, Mezgec was het grootste slachtoffer van die valpartij. Bennett had daar dan weer geen last van, hij kon zijn sprint lanceren en reed ver weg van Richeze en Van der Sande. Na een tweede ritzege voor Pogacar volgde er dan ook een tweede voor Bennett, verder hebben we deze Vuelta opvallend veel verschillende ritwinnaars. Ook tijdens de 15e rit zagen we weer iemand anders winnen. We gingen klimmen naar Santuario del Acebo en weer zagen we de vluchters zegevieren. In het peloton voelden weinig ploegen zich geroepen om hard op kop te rijden. Tony Martin reed de hele dag op de cruise control rond, waardoor de kopgroep met een riante voorsprong aan de klim mocht beginnen. Sergio Samitier begon als eerste aan de klim, maar hij werd al snel ingehaald door Sepp Kuss. De Amerikaan van Jumbo-Visma was vooral om tactische redenen mee, maar omdat Roglic hem toch niet nodig had mocht hij voor zijn eigen kans gaan. Nou, dat ging best aardig. Hij won, met 40 seconden voorsprong op Guerreiro en Geoghegan Hart. Daarachter reed Valverde weg van de rest van de klassementsrenners, met Roglic in zijn wiel. Weer zette Roglic een groot deel van zijn concurrenten op achterstand, waarbij het vooral opvallend was dat Quintana veel tijd verloor. Later bleek dat hij verkouden zou zijn, arme jongen.

De dag voor de rustdag kregen we een korte maar lastige rit voorgeschoteld. We gingen op weg naar La Cubilla, een enorm lange klim. De rit kende een vlakke aanloop van 50 kilometer. Dit nodigde niet direct uit tot aanvallen van grote jongens, dus zagen we een of ander flopgroepje met non-valeurs wegrijden. Pas in de buurt van de San Lorenzo gingen er wat fatsoenlijke jongens in de achtervolging, waaronder Fuglsang. Op de klim sloten zij aan, waardoor er een vrij omvangrijke kopgroep ontstond. In het peloton leek het stil te vallen, maar op de San Lorenzo zagen we toch ineens actie. Roglic leek ver te zitten, terwijl Education First en Astana op kop aan het rammen waren. Paniek, chaos, consternatie. Het bleek uiteindelijk allemaal mee te vallen, samen met Gesink reed Roglic naar voren en toen viel het na nog wat mislukte aanvalspogingen van renners van Movistar en Astana toch weer stil. De orde werd hersteld en na de afdaling van de San Lorenzo kregen we in de vallei weer Tony Martin en Lennard Hofstede in beeld. Zij mochten weer ouderwets op kop gaan rijden, waardoor de voorsprong van de nog verder uitgebreide kopgroep gestaag groeide. De beklimming van de Cobertoria werd daardoor een enorm saai verhaal. Er gebeurde vooraan niets, er gebeurde achteraan niets. Met een minuut of zeven voorsprong kwam de kopgroep boven op de Cobertoria.

In de afdaling en het stuk richting de slotklim zagen we vooraan veel schermutselingen. Veel jongens wilden graag met wat voorsprong aan de Cubilla beginnen, maar achteraf bleek het allemaal weinig zin te hebben. Knox reed een tijd in de aanval, leverde hem niets op. Gilbert en De Gendt waren heel actief, hadden ze ook niets aan. Na iedere aanval kwam alles weer samen, daardoor begonnen we met z'n allen aan de slotklim. Cavagna mocht het eerste deel van de klim voor z'n rekening nemen, omdat de percentages niet zo hoog waren kon hij een kilometer of 10 op kop rijden voor Knox. Nadat de werken van Cavagna gedaan waren zagen we Luis Leon Sanchez in de aanval gaan, hij mocht openen voor Fuglsang. Direct werd duidelijk dat veel jongens al stikkapot zaten, er bleven plots nog maar vijf renners over. Fuglsang, Knox, Geogheghan Hart, Brambilla en dus Sanchez. Amanuel Gebreigzabhier deed een poging om de oversteek te maken, maar dat lukte niet. Hij verdween net als de rest langzaam uit beeld, het zou tussen die vijf gaan. Sanchez reed een tijd op kop, waarna Fuglsang in de aanval ging. Brambilla ging met hem mee terwijl Hart en Knox moesten afhaken. In het peloton zagen we ondertussen dat het commando werd overgenomen door Astana, in een poging Roglic onder druk te zetten. Dat had vooral tot gevolg dat Quintana weer eens moest lossen.

Vooraan zagen we plots dat Fuglsang alleen was, het brommertje van Brambilla had het begeven. Hart reed in z'n eentje achter Fuglsang aan, maar hij kwam nooit meer in de buurt van de Deen. Jakob Fuglsang won zodoende voor het eerst in z'n leven een rit in een grote ronde, een feit waar ik nogal van schrok. Hart werd tweede, voor Sanchez en Knox. Daarachter zagen we vrij veel aanvallen, Lopez probeerde het een aantal keer. Zelfs Majka ging een keer in de aanval. Aanvankelijk leverde dat niet veel op, maar bij een volgende aanval was het wel raak. Lopez en Pogacar reden samen weg, terwijl Roglic en Valverde moesten passen. Wederom paniek en consternatie, ging Roglic dan toch nog in de problemen komen? Dat bleek mee te vallen, hij reed even later toch weer naar Lopez en Pogacar toe. Valverde had wel echt een probleem, hij verloor aan het eind van de dag 20 seconden op het groepje Roglic. Niet echt een betekenisvolle dag voor het klassement uiteindelijk, terwijl het op de San Lorenzo een spectaculaire dag leek te worden. De koers ligt na twee weken zodoende in een plooi. Roglic heeft bijna drie minuten voorsprong op Valverde, bijna vier op Pogacar en nog veel meer op de rest.

We zouden dus zomaar een saaie derde week kunnen krijgen, we houden nog immers nog maar vijf ritten over. Twee bergritten nog maar. Toch kan het zomaar een leuke laatste week worden. De eerste dag na de rustdag krijgen we namelijk een rit die op papier heel makkelijk lijkt, maar het kan heel verraderlijk blijken te zijn. We gaan rijden over de Spaanse hoogvlakte, dat heeft in het verleden vaak leuke ritten opgeleverd. De dag daarna trekken we naar de bergen in de buurt van Madrid en werken we bijna exact dezelfde rit af als in 2015. Dat was de rit waar Tom Dumoulin op een hoop werd gereden, zoiets zou Roglic natuurlijk ook nog altijd kunnen overkomen. Na een relatief vlakke rit met een hellende aankomst in Toledo krijgen we daarna op zaterdag de laatste bergrit van de Vuelta, we gaan naar Plataforma de Gredos. Lijkt op papier een vrij waardeloze rit, of het daar nog leuk wordt zal vooral afhangen van de komende twee ritten. Afsluiten doen we daarna traditiegetrouw in Madrid. Maar we beginnen dus met een rit over de Spaanse hoogvlakte. We rijden van Aranda de Duero naar Guadalajara, het zal de langste rit van deze Vuelta zijn.

c09de
18846

Aranda de Duero is een stad met 32.000 inwoners in de provincie Burgos, regio Castilië en Leon. De stad werd opgericht ten tijde van de reconquista, het was een onderdeel van de verdedigingslinie rond de rivier Duero. In de eeuwen daarna kwam Aranda de Duero tot bloei, dankzij de strategisch gekozen plek en het verbouwen van wijn. Dat ze hier niet vies zijn van wat wijn is ook te zien aan de meer dan 300 bodegas die Aranda de Duero rijk is. Middeleeuwse wijnkelders, weggestopt onder de grond. Er is sprake van een ciduad subterranéa, een ondergrondse stad. Het ondergrondse gangenstelsel van wijnkelder naar wijnkelder levert een wandelroute op van liefst zeven kilometer, het is de moeite waard. Heden ten dage wordt er hier nog steeds veel wijn bewaard, de bodegas zijn zo goed aangelegd met allerlei vernuftige constructies dat ze het geheel maar van groot cultureel belang hebben gemaakt. Dat komt de stad goed uit, want met zo'n label kun je mooi mensen deze kant oplokken. Bovengronds hebben ze hier enkele mooie kerken en tal van musea, ook de moeite waard. Daarnaast is Aranda de Duero vooral een ondernemende stad, met tal van ondernemingen. Veel bedrijven hebben zich hier gevestigd, ze leven dus niet puur van het toerisme. Het schijnt ook een sportieve stad te zijn, volgens de lokale burgemeester heeft Aranda een enorm sportpotentieel, wat wordt aangetoond door de variëteit en kwaliteit van de vele disciplines die worden beoefend. Alleen met het fietsen wil het nog niet echt vlotten, maar misschien dat de Vuelta daar verandering in kan brengen. De omgeving van de Duero is nochtans een behoorlijk mooie en fietsvriendelijke omgeving, langs de oevers is het fijn vertoeven. Dat fietsen en Aranda de Duero geen goede combinatie is blijkt ook uit het feit dat hier niet echt bekende wielrenners vandaan komen. Ja, ene Carmelo Miranda. Die was ooit een paar jaar prof bij Banesto, maar het werd geen doorslaand succes. Al komen er sowieso weinig goede sporters uit deze stad, de man waar ze het meest trots op mogen zijn is Juan Carlos Higuero. Een middellangeafstandsloper die ooit een paar keer meedeed aan de OS. Oja, ze hebben hier ook nog een Romeinse brug die helemaal niet uit de tijd van de Romeinen komt. Aranda de Duero dus. Daar was de Vuelta ooit één keer eerder, in 2006. Waar we toen naartoe gingen? Guadalajara, net als nu.

ayuntamiento_-_plaza_mayor.jpg

Tijdens de neutralisatie rijden de renners een tijd door de straten van Aranda de Duero. Ze rijden via een brug over de rivier Duero en zetten vervolgens koers richting het zuiden. Buiten Aranda de Duero begint in het dorpje Fuentespina de koers echt, de eerste vijf kilometer van de rit rijden de renners rechtdoor over een brede en vlakke weg door een kale vlakte. We komen uit in Fuentelcésped, waar er een wat smallere passage volgt. De weg begint hier ook omhoog te lopen, iets wat het de komende vijf kilometer zal blijven doen. Buiten Fuentelcésped gaat het weer vijf kilometer rechtdoor over de kale hoogvlakte, terwijl het dus steeds een beetje zeurend omhoog gaat. Als de weg afvlakt gaan we nog een kilometer rechtdoor, waarna er een bocht naar rechts volgt. Na deze bocht volgen er nog een aantal, de weg begint wat levendiger te worden. De omgeving ook, er verschijnen zowaar een paar bomen langs de kant van de weg. Het terrein wordt ondertussen iets glooiender, zo gaat het na de bocht bijvoorbeeld een halve kilometer wat steviger omhoog. Daarna gaat het nog twee keer kort omhoog, met tussendoor wat korte afdalinkjes. We rijden over een slechte weg door een stuk Spanje dat volkomen uitgestorven lijkt te zijn. Na een tijd verdwijnen de bomen weer uit beeld en blijft er alleen een volkomen lege woestenij over. De renners komen na 14 lange kilometers uit in de buurt van het stuwmeer van Linares. Ze volgen een tijd de boorden van dit meer en zien na een tijdje in de verte een mooi dorpje boven op een heuvel liggen. Het dorpje is voorzien van een stevige ommuring en om er te komen moet je over een oude brug rijden. Maderuelo, zo heet het. Een bewijs dat deze omgeving toch niet volledig uitgestorven is. De renners rijden overigens niet over de brug richting Maderuelo, ze laten het dorp rechts liggen en volgen de weg langs het meer nog wat langer.

38217905492_c5ae8d94c2_b.jpg

Voorbij Maderuelo blijft de weg behoorlijk slecht en vrij bochtig. Wel is het ondertussen zo goed als vlak geworden, het hoogteverschil zal de komende kilometers minimaal zijn. De omgeving is hier wat ruiger, waardoor er meer valt te zien dan tijdens het begin van de rit. Niets mis met een akkertje op z'n tijd, maar als je kilometer na kilometer alleen maar wat graan ziet langs de kant van de weg verliest het zijn charme. De weg die we volgen komt door Aldealengua de Santa Maria, een nieuw bewijs dat er in de provincie Segovia best wat mensen wonen. Pedro Delgado bijvoorbeeld, onze grote vriend van de leuke filmpjes is afkomstuig uit deze streek. Voorbij dat dorp met die lange naam rijden we verder richting Languilla over een weg die alleen maar slechter lijkt te worden. Het asfalt verdient hier bijna de naam asfalt niet meer. Na 36 kilometer komen we uit in Languilla, een dorpje dat helaas niet zo mooi is. De huizen verkeren hier ongeveer in dezelfde staat als het asfalt, alsof er al 100 jaar niet meer naar omgekeken is. We kunnen maar beter snel doorfietsen en dat gaat ook gebeuren, buiten Languilla gaat het een kilometer of vier zo goed als rechtdoor over een redelijk vlakke weg terwijl er weer allerlei velden vol tarwe en graan in beeld verschijnen. Aan het eind van deze weg komen we vlak voor Ayllón zowaar een keer een rotonde tegen, daarna rijden we rechtdoor dit middeleeuwse dorpje in. De oude middeleeuwse poort die in dit dorpje staat komen we alleen niet tegen, voor die tijd slaan we linksaf en dan rijden we weer het dorp uit. Even later gaat het naar rechts en vervolgens fietsen we zeven kilometer rechtdoor over een weg die voor de verandering wel een keer is voorzien van goed asfalt. Het is weer een weg dwars door de akkers, een zo goed als vlakke weg. We fietsen richting het merkwaardige dorpje Cuevas de Ayllón, vlak voor we dit dorpje bereiken gaat het een paar kilometer wat vals plat omhoog. In de laatste meters voor het dorp gaat het dan weer naar beneden, na twee bochten naar links komen we uit in het verlaten dorp. Vroeger had het nog een stuk of 60 inwoners, tegenwoordig is er bijna niemand meer over. Aan de rechterkant van de weg zien we wat opvallende bouwwerken, zo heeft men een aantal woningen in de rotsen gebouwd. Tegenwoordig bewaren ze wijn in deze grotwoningen, na de leegloop is er toch een nieuwe functie gevonden.

Cuevas_de_Ayll%C3%B3n-DavidDaguerro.jpg

Bovengronds komen we op de heuvels rond Cuevas de Ayllón een paar oude molentjes tegen, ook gaaf. We hebben inmiddels 50 kilometer afgewerkt en rijden nu verder richting Montejo de Tiermes. Buiten het uitgestorven dorpje gaat het een kilometer aan 5% omhoog, een bord langs de kant van de weg wijst ons op het feit dat het zelfs tijdelijk aan 10% omhoog zal gaan. Na een kort vlak stukje gaat het nog een kilometer of twee vals plat omhoog, waarna we na een kort afdalinkje een vlakkere strook recht door een open vlakte krijgen. Vlak voor Montejo de Tiermes gaat het nog eens een halve kilometer wat steiler omhoog, maar daarna zal het een aantal kilometer vlak zijn. Twee kilometer na Montejo passeren we het dorpje Torresuso, daarna zal het een kilometer of 12 duren tot we het volgende dorpje in beeld krijgen. Al rijden we wel vrij dicht langs de historische stad Tiermes. Deze stad kwam vooral in de belangstelling omdat hij grotendeels uitgehouwen is in de rotsen. De archeologische vindplaats is tegenwoordig een toeristische attractie. In Tiermes maakten de vroegere inwoners blijkbaar op een bijzondere manier gebruik van het gesteente, ze bewerkten het op zo'n manier dat onderzoekers later dachten dat er misschien wel allerlei vreemde culturen bij betrokken waren. Er zijn in Tiermes veel bouwconstructies gevonden die ongebruikelijk zijn voor die tijd, bijvoorbeeld een groot buizensysteem waarmee men waarschijnlijk de afvoer en toevoer van water regelde. Intrigerend wel, maar voor de koers verder niet relevant. De renners fietsen verder over een weg door het totale niets. Het is af en toe een klein beetje glooiend de komende kilometers, maar het mag allemaal geen naam hebben. Alhoewel, we komen tussendoor nog een klimmetje van een kilometer aan 5% tegen. Verder gaan we het tijdens dit deel van de rit vooral van de wind moeten hebben. Als het hier waait krijg je een spektakel dat zijn weerga niet kent, rechte en brede wegen door een landschap dat zo leeg is als het hoofd van Dylan Teuns. Akkers, eindeloze akkers. In de verte, heel ver weg, zien we af en toe een berg. Na 75 kilometer koers komen we uit in Tarancueña, de bergen zijn dan inmiddels dichtbij gekomen.

1280px-Tiermes.jpg

In Tarancueña begint de weg al wat omhoog te lopen en dat blijft buiten het dorp zo. Het gaat drie kilometer omhoog aan 5% gemiddeld, toch een stevig klimmetje. Tijdens dit klimmetje rijden we zowaar een keer door een mooie omgeving, maar dat houdt aan de andere kant van de berg snel op. We rijden een kilometer naar beneden over een brede en rechte weg, vervolgens gaat het drie kilometer rechtdoor over deze weg door een vlakte die weer zo kaal is als het maar zijn kan. Aan het eind van deze vlakte slaan de renners rechtsaf, ze rijden daarna dwars door Retortillo de Soria. Dat is weer zo'n verlaten en achtergelaten dorpje, waar de helft van de huizen een dak mist. De weg in dit dorpje met vooral veel ruïnes en één groot agrarisch bedrijf begint nu weer wat omhoog te lopen, een tweede klimmetje volgt. Vier kilometer gaat het omhoog door een landschap dat je ook zomaar terug zou kunnen vinden op Mars. Het kale en rotsachtige gebied heeft een wat roodachtige gloed, gelukkig staan er hier heel wat windmolens waardoor je toch zeker weet dat je nog op aarde bent. Na vier kilometer aan ongeveer 4% geklommen te hebben komen we boven op de klim, we verlaten Castilla y Leon en rijden Castilla-La Mancha binnen. In deze regio houden ze de wegen wat minder bij, van een mooi en brede weg komen we op een smal weggetje terecht met het nodige oplapwerk. Blijkbaar heeft het klimmetje een naam, we zijn zojuist bovengekomen op de Alto de Carrascosa. De andere kant van de klim is een stuk lastiger, de renners gaan zes kilometer afdalen over een weg die in het begin vrij bochtig is. Door het smalle en slechte wegdek is het best een rotafdaling, er wordt in het roadbook ook voor gewaarschuwd. Na drie lastige kilometers komen we uit in Miedes de Atienza, hierna gaat het een aantal kilometer rechtdoor. Eerst in licht dalende lijn, daarna is het tijdelijk vlak. Al ruilen we dat vlakke werk vrij snel weer in voor een stuk vals plat omhoog van twee kilometer, terwijl we ondertussen weer door de open vlaktes rijden. Na het stuk vals plat rijden we vier kilometer volledig rechtdoor in licht dalende lijn richting Tordelloso. Hier slaan we bij een rotonde linksaf, waarna we over een bredere en betere weg rechtdoor rijden richting Atienza. Hier zal na 103 kilometer de tussensprint volgen.

28079015566_706f4df130_b.jpg

De weg richting Atienza is een kilometer of vijf lang. In deze vijf kilometer richting het middeleeuwse dorpje met oude stadsmuren en een kasteel op de top van een heuvel gaat het steeds een beetje vals plat omhoog, door terrein dat gewoon leeg blijft. Vlak voor Atienza komen de renners een rotonde tegen, waarna ze door het dorp rijden. Buiten het dorp sluiten ze na een rotonde weer aan op de hoofdweg, het gaat nu drie kilometer rechtdoor over een brede weg. Aan het eind van deze weg slaan we rechtsaf, waarna we een tijdje naar beneden rijden over een mooie weg met zowaar een aantal bomen langs de kant van de weg. Twee kilometer later slaan de renners linksaf, daarna rijden ze elf kilometer over dezelfde weg. Een brede weg, maar wel met een aantal bochten. Het is grotendeels vlak, op een subtiele afdaling van een kilometer of twee na. Het peloton rijdt weer een tijd door het midden van het niets, het is een merkwaardig stukje Spanje. De wind kan hier wel wat minder z'n ding doen, de weg is deels beschut door de bergen die hier erg dichtbij zijn. Na 118 kilometer rijden we langs het kleurrijke maar toch uitgestorven dorp Imón, waar de weg plots een stuk slechter wordt. We slaan hier rechtsaf en rijden over een bruggetje richting de Salinas de Imón. Ze hebben hier ook wat zoutmeren, al is het qua omvang een stuk kleiner dan in Torrevieja. Voorbij de salinas gaat het weer een aantal kilometer rechtdoor over een behoorlijk vlakke weg, nog steeds door een merkwaardig landschap. Aan het eind van deze weg slaan de renners rechtsaf, ze zetten daarna koers richting Sigüenza. De weg naar dit dorpje is breed en kaarsrecht. Tien kilometer lang rijden we volledig rechtdoor, door een gebied waar de wind zich weer naar hartelust kan uitleven. De eerste twee kilometer in rechte lijn loopt het wat vals plat omhoog, daarna zal het een kilometer of vijf vooral erg vlak zijn. Aangezien ik ondertussen erg nieuwsgierig ben geworden naar het weerbericht heb ik maar vast gekeken. In de omgeving van Sigüenza gaat het teringhard waaien, windkracht 5 tot 6 in de middag. In de rug of schuin in de rug, als mijn weerbericht een beetje klopt. We krijgen waaiers, 100%. Het kan eerder al gebeuren, maar op deze strook in de omgeving van Sigüenza kan er geen enkel misverstand over bestaan. Goed, aan het eind van het stuk rechtdoor over de vlakke weg rijden we vier kilometer vals plat omhoog, door meer beschut gebied. Daarna volgt er een afdaling van anderhalve kilometer over een bochtige weg richting Sigüenza. Nadat we over het spoor zijn gereden fietsen we na 134 kilometer dit dorpje binnen, een historisch dorpje. De Romeinen hebben hier nog een robbertje lopen matten, ongekend. Uiteraard hebben ze ook hier weer een kasteel.

5039045135_64a1a43952_b.jpg

In dit dorpje waar vooral veel middeleeuwse overblijfselen te vinden zijn, zoals een kicken kathedraaltje en een oude stadspoort, werken we een bochtig rondje af. Na een bocht naar links en eentje naar rechts komen we op een weg terecht die omhoog begint te lopen. In totaal gaat het twee kilometer omhoog aan iets van 4% gemiddeld, maar in de straten van Sigüenza zelf loopt het tijdelijk omhoog aan een procentje of zeven. Buiten het dorp wordt het wat meer vals plat, na het passeren van een rotonde wordt het zelfs helemaal vlak. Na die rotonde rijden de renners vijf kilometer rechtdoor in een gebied dat nog steeds behoorlijk open is. Iets meer bomen hier, maar als het hier waait merk je dat meteen. In dit stuk van vijf kilometer gaat het nog een keer anderhalve kilometer vals plat omhoog, verder rijden we vooral in licht dalende lijn verder. Na die vijf kilometer rechtdoor begint de weg wat bochtiger te worden. We fietsen verder richting Mandayona over een weg die een kilometer of vijf zo goed als vlak zal zijn. Een brede en keurige weg, met wat meer beschutting langs de kant van de weg. Even later gaat het vier kilometer licht naar beneden, een afdaling zonder veel lastige bochten. Als we het eind van deze afdaling bereiken slaan we rechtsaf, daarna rijden we rechtdoor over een vlakke weg Mandayona in. Na een wat bochtigere en iets smallere passage in dit dorp gaat het daarbuiten zeven kilometer min of meer rechtdoor over een volledig vlakke weg. De bomen verdwijnen weer iets meer uit het zicht, hier zijn de vlaktes weer open. Uiteindelijk komen we uit in Matillas, waar er een scherpe bocht naar links volgt. We rijden vervolgens drie kilometer over een vlakke en beschutte weg verder richting Bujalaro. Vlak voor we dit dorp bereiken gaat het een kilometer aan 5% omhoog, daarna dalen we dwars door het dorp af. Een vrij listige passage, met een aantal bochten. Buiten Bujalaro wordt er koers gezet richting Jadraque. Het zal een tijdje vlak zijn terwijl we dwars door open terrein rijden. Niet lang daarna gaat het nog eens een kilometer omhoog aan 5%, zeker met die wind erbij wordt het stiekem toch een lastig ritje. Boven op het klimmetje duiken we kort naar beneden, terwijl we in de verte het kasteel van Jadraque al zien liggen. De renners komen uit bij een rotonde, waar ze linksaf slaan. Een korte afdaling met zelfs een haarspeldbocht onderweg richting het centrum van Jadraque volgt daarna, alles bij elkaar gaat het toch 2,5 kilometer naar beneden. Na nog een lastige bocht naar rechts komen de renners na 169 kilometer uit in het centrum van Jadraque, ze houden continu zicht op het kasteel dat hoog boven de stad uittorent. Hoewel het kasteel Castillo del Cid heet heeft El Cid hier blijkbaar nooit gewoond, bedrog.

castillo-de-jadraque.jpg

Het is nog 50 kilometer fietsen tot de finish. Als we het laagste punt in Jadraque bereiken begint de weg direct weer omhoog te lopen. Er volgt een klim van vijf kilometer aan 4% gemiddeld, waar om een of andere reden verder geen aandacht aan wordt besteed. Toch best een pittig dingetje hoor, vooral als we het centrum van Jadraque verlaten komen we buiten het dorp een paar steile haarspeldbochten omhoog tegen. We fietsen een rondje om het kasteel heen en vooral in die omgeving gaat het redelijk stevig omhoog. Zodra het kasteel uit beeld verdwijnt volgt er een redelijk lange uitloper vals plat omhoog, na een bochtige passage zijn we nu naar goed gebruik weer terug op een rechte weg door een open vlakte. Na vijf kilometer klimmen bereiken we de top van de klim, we slaan rechtsaf en rijden daarna drie kilometer rechtdoor over een vlakke weg langs de akkers. De renners rijden wel kort door het kleine dorpje Miralrío, maar verder heeft de wind weer wat tijd om geintjes uit te halen. Aan het eind van deze weg komen we uit in Casas de San Galindo, waar de renners kort achter elkaar twee rotondes tegenkomen. Voorbij de tweede rotonde rijden we weer twee kilometer rechtdoor tot in Padilla de Hita, waar nog een rotonde ligt. Na een vlakke kilometer is er ondertussen een afdaling van een kilometer of zes begonnen, waarvan alleen de eerste kilometer de moeite waard is. Tot aan die rotonde in Padilla de Hita gaat het stevig naar beneden, daarna lijkt de weg gewoon vlak te zijn. We rijden een kilometer of acht verder richting Hita, door terrein dat behoorlijk open is. Af en toe komen de renners een bocht tegen, maar het gaat vooral heel erg rechtdoor. Het loopt bovendien vrij licht naar beneden, ondanks het feit dat het niet echt met het blote oog valt waar te nemen zal het de snelheid alleen maar verder de hoogte in gaan stuwen. Twee kilometer voor we langs Hita fietsen wordt het echt vlak, via een paar flauwe bochten komen we dan na 188 kilometer uit in dit dorpje. Ook hier hebben ze de beschikking over een kasteel, al is het niet veel meer dan een ruïne. In het centrum van dit middeleeuwse dorpjes hebben ze trouwens nog meer ruïnes, zo zijn ze er ook niet in geslaagd om de kerk op een goede manier te conserveren.

Hita%2C_vista_a%C3%A9rea..jpg

In de directe omgeving van Hita wordt het terrein wat meer beschut, maar als we na een paar bochten dit dorp weer verlaten is daar geen enkele sprake meer van. We rijden vier kilometer volledig rechtdoor in het midden van het niets, over een weg die licht naar beneden loopt. We komen daarna uit in Torre del Burgo, waar er tijdelijk wat meer beschutting is. Lang duurt dat niet, buiten het dorp rijden we weer elf kilometer zo goed als rechtdoor langs velden vol graan. Buiten Torre del Burgo loopt de weg wel even omhoog, een kilometer of drie gaat het vals plat omhoog aan 2% gemiddeld. In de vier kilometer daarna loopt het ook steeds een beetje vals plat omhoog, met twee keer een klein stukje in dalende lijn tussendoor. Aan het eind van die lange strook vals plat rijden we na een wat langere afdaling met onderweg een paar bochten richting Tórtola de Henares. Tussendoor is het nog even een kilometer vlak, daarna duiken we dus Tórtola in. Dit dorpje bereiken we op een kleine 16 kilometer van het eind. In Tórtola pakken we een paar bochtjes mee, richting het eind van het dorp begint de weg vervolgens opnieuw vals plat omhoog te lopen. Richting een rotonde vlak buiten het dorp loopt het zelfs een halve kilometer aan 6% omhoog, toch een minder vlakke finale dan je zou vermoeden. Voorbij deze rotonde rijden de renners vier kilometer voornamelijk rechtdoor over een licht glooiende weg. Het terrein is hier iets meer beschut, maar de wind die hier gunstig zou moeten staan kan er af en toe toch tussendoor blazen. Buiten Guadalajara komen we vervolgens uit bij een reeks van rotondes. Bij de eerste rotonde gaan we rechtdoor, bij de tweede die direct daarna volgt gaan we naar links en als we vervolgens heel snel uitkomen bij de derde gaat het naar rechts. We rijde nu op een brede en niet beschutte weg langs de snelweg, maar blijven daar niet lang. We nemen de eerste de beste afslag en slaan schuin rechtsaf een smallere weg in. Aan het eind van deze weg rijden we door het dorpje Taracena, een vrij levenloos dorpje waar een creatieve fotograaf toch nog wat van kan maken.

29209.jpg#panoramio

In Taracena bevinden we ons inmiddels op minder dan tien kilometer van het eind. We rijden dwars door het dorp, waar in het centrum wat drempeltjes liggen. Buiten Taracena rijden de renners een halve kilometer rechtdoor over een wat slechtere weg, daarna rijden ze via een wat smallere weg weer richting de grote weg langs de snelweg. Deze weg volgen we een kilometer, tot we weer een rotonde tegenkomen na een tweetal bochten. Bij deze rotonde gaan we naar rechts, waarna we drie kilometer vooral rechtdoor rijden over een behoorlijk vlakke weg. Aanvankelijk lijkt de weg wat beschut te zijn, maar al snel rijden we weer volledig onbeschermd in de rondte. Na een kort afdalinkje komen we op vier kilometer van het eind uit bij een grote ronde, die langs rechts genomen wordt. We pakken deze rotonde voor driekwart mee en komen na een wat smallere oprit op een brede weg richting het centrum van Guadalajara terecht. Op de kaart van de organisatie valt te zien dat hier ergens een klim moet liggen, maar die kan ik niet ontdekken. Het is hier zo vlak als wat, fake news dus. Op drie kilometer van het eind slaan we flauw linksaf, de weg wordt hier ook wat smaller. We rijden via een bruggetje over de Henares en slaan aan de andere kant van de brug bij een rotonde rechtsaf. Vrij snel daarna slaan we meteen weer linksaf, waarna we zien dat de weg wat omhoog begint te lopen. Tot aan de streep zal het vals plat omhoog gaan, maar wel wat minder spectaculair dan de organisatie ons wil laten geloven. Met mijn eigen berekeningen kom ik aan drie kilometer aan 2,5%, dat is niet heel spannend. Al komen andere bronnen dan weer tot drie kilometer aan 3%, wat nog steeds niet heel spannend is. Tot op twee kilometer van het eind rijden we zo goed als rechtdoor, daarna komen we een soort van rotonde tegen waar we rechts moeten aanhouden. Op anderhalve kilometer van het eind komen we uit bij de volgende rotonde, maar hier hebben de renners niet veel last van. Na deze rotonde volgt er een flauwe bocht naar rechts, terwijl het omhoog blijft lopen. Dit is nog wel een stevig stukkie omhoog, het gaat hier een tijdje aan een procent of vijf omhoog. Vlak voor de laatste kilometer slaan de renners vervolgens linksaf, daarna rijden ze rechtdoor tot op 600 meter van het eind over een weg die gewoon vlak lijkt te zijn. Voorbij een kerk slaan ze rechtsaf en rijden ze de finishstraat in. Deze straat loopt wel weer zichtbaar omhoog, maar op 300 meter van het eind vlakt het weer af. De finish vindt daarna plaats op de vlakke Calle Toledo.

bAHarSI.png
sXq8pW2.png

We zijn aangekomen in Guadalajara, een stad die tussen 1999 en 2006 enorm vaak voorkwam in de Vuelta. In die jaren kwam er hier drie keer een rit aan, vier keer vertrok er een. Het begon in 1999, met een aankomst. Cristian Moreni, niet bepaald van onbesproken gedrag, wint in Guadalajara. Een dag later gaat er ook weer een rit van start in deze stad, aankomst ligt boven op de Alto de Abantos. Daar wint Roberto Laiseka, zo'n beetje het eerste grote succes van Euskaltel. Twee jaar later kwam er weer een rit aan in Guadalajara, ditmaal gewonnen door de voor mij vrij onbekende Guido Trenti. Een dag daarna vertrekken we weer richting de Alto de Abantos, deze keer wint Gilberto Simoni daar. Vier jaar later gaat er weer een rit van start in deze stad, een tijdritje richting Alcala de Henares. De altijd onsympathieke Ruben Plaza wint, kan gebeuren. Eén jaar later volgde de voorlopig laatste passage in Guadalajara. De eerder benoemde rit met vertrek vanuit Aranda de Duero wordt gewonnen door Luca Paolini, plotseling vraag ik me af hoe het tegenwoordig met Paolini zou gaan. Ook toen was er weer een dubbele passage in Guadalajara, een dag later gingen we naar Cuenca waar Samuel Sanchez zou winnen. De Vuelta van 2006, wat een mooie Vuelta was dat. Terug naar het heden, in Guadalajara wonen tegenwoordig 86.000 mensen. Niet te verwarren met het Mexicaanse Guadalajara, al is er uiteraard wel een link. De stichter van het Mexicaanse Guadalajara, na Mexico-Stad de grootste stad daar, was afkomstig uit het Spaanse Guadalajara. Verwacht je toch ook niet, zeg. Leuk willekeurig feitje van Wikipedia over de naam: De naam Guadalajara is afgeleid van het Arabische Wādī al-Ḥajārah dat "rivier met stenen" betekent. Guadalajara dankt deze naam aan de rivier de Henares en de vele stenen langs de oevers. In Guadalajara komen we meerdere fraaie gebouwen tegen, zoals het Alcazar Real de Guadalajara, een oud fort uit Andalusische tijd. Hoewel er niet heel veel meer over is van dit fort, maar toch. De stad heeft ook de beschikking over enkele paleizen, want vroeger stelt Guadalajara heel wat voor. Palacio del Infantado is een van die paleizen, ziet er niet slecht uit. De stad heeft ook enkele leuke parkjes en heel wat kerken. Van al het religieuze erfgoed steekt de Panteón de la duquesa de Sevillano er wel dik bovenuit, dit gebouw gelegen op een heuveltje in een van de parkjes is bijzonder fraai. Als je alle mooie gebouwen achter elkaar wil zien moet je voor vijf euro een tour meepakken van de Oficina de Gestión Turística Municipal, dat is volgens het geheel onafhankelijke roadbook absoluut de beste optie. Het is verder best een sportieve stad, een van de 100 steden die de titel Ciudad Europea del Deporte mag dragen. Daarnaast organiseren ze hier veel evenementen en feestjes, de Maratón de Cuentos schijnt de moeite waard te zijn. Ook zijn ze hier trots op hun stierengevechten, het is dus een achterlijk gat.

guadalajara-034.jpg

In startplaats Aranda de Duero wordt het overdag 22 graden, maar dat boeit niemand. We willen weten hoe hard het waait. Het waait vrij hard in Aranda de Duero, windkracht 4. De wind komt vanuit het noordoosten, tijdens het eerste deel van de rit gaat de wind daardoor minder een rol spelen. Schuin op de kop, het grootste deel van de tijd. Desondanks gaat het erg nerveus zijn, want na iedere bocht kan de wind ineens goed staan. We rijden technisch gezien de hele rit door een open gebied, overal kan het dus gaan gebeuren. Toch zet ik mijn geld vooral op het stuk rond Sigüenza. Daar staat de wind een tijdje schuin in de rug en daar waait het nog een stuk harder, bijna windkracht 6. Als je daar te ver zit ben je gewoon de lul, ook al is het dan nog meer dan 80 kilometer tot de finish. Voorbij Sigüenza staat de wind een tijd vooral in de rug, of schuin in de rug. Ik denk niet dat het snel stil gaat vallen, we zouden zomaar eens een heftige koers kunnen krijgen. Als we in Mandayona rechtsaf slaan staat de wind tot in Jadraque weer vooral schuin in de rug, terwijl we nog steeds windkracht 5 halen. Dat is op 50 kilometer van het eind, kan me moeilijk voorstellen dat ploegen op dat punt terughoudend gaan zijn. Daarna gaat het wel even omhoog, waarna de wind een aantal kilometer wat meer in de rug zal staan. Hoeft niet te betekenen dat er dan geen waaiers gevormd gaan worden, als er vooraan hard genoeg gereden wordt wapperen er vanzelf renners af. We krijgen koers tot in Guadalajara met deze windkracht, daar twijfel ik eigenlijk geen moment aan. Voor we Guadalajara binnenrijden staat de wind ook nog een tijd behoorlijk goed, tot op een kilometer of acht van het eind. Daarna staat het wat meer in de zij en zodra we de stad binnenrijden is er beschutting. In Guadalajara en omgeving waait het overigens ook gewoon hard, windkracht 5 blijven we halen. Het wordt 25 graden daar, zonder kans op regen. Aangezien dit de langste rit van de Vuelta is beginnen we ongewoon vroeg, om 11:49 al. De uitzending begint helaas pas om 15:00, Eurosport 1 en Sporza zijn er pas in de buurt van Sigüenza bij. Dat is mogelijk wel het juiste moment, als we een beetje geluk hebben maken we de bocht richting Sigüenza mee, waar het vermoedelijk vol op de kant gaat. Dan hebben we dus een topshow tot aan de finish, die vrij vroeg zou komen. Met zoveel wind in de rug heb ik het idee dat de richttijd van 17:18 tot 17:55 niet heel accuraat gaat zijn.

38468594791_733e73da42_b.jpg

Dit wordt dus een waaierrit, dat kan niet anders met zoveel wind en zoveel open ruimte. Brede en rechte wegen door een open vlakte, je krijgt het niet vaak op zo'n presenteerblaadje. Als we hier geen waaierspektakel krijgen weet ik het ook niet meer. Mogelijk dus een dag waar veel renners gaan sneuvelen, je gaat hier parcourskennis en een sterke ploeg nodig hebben. Als er dus mensen zijn die van plan waren om Jon Aberasturi op te stellen kan ik dat afraden, heel Caja ligt er natuurlijk meteen af zodra het op de kant gaat. We mogen toch wel verwachten dat Quick Step hier een poging gaat wagen om de boel uit elkaar te rammelen, zo kunnen ze Jakobsen en eventueel Richeze in een gunstigere positie richting de finish brengen. Ook Movistar en Astana gaan proberen Jumbo-Visma en Roglic te verrassen, wat zomaar zou kunnen gebeuren. Al heeft Roglic dan wel weer het geluk dat hij een sterke ploeg heeft, met iemand als Martin in je ploeg kan een eventuele misser nog hersteld worden. Al moeten ze hier gewoon op het juiste moment op kop kunnen zitten, het is nogal voor de hand liggend. En dan is het een kwestie van zo hard mogelijk trappen, iets wat de Jumbo's wel kunnen. Ik vrees eerder voor de kleine Colombiaantjes, voor die jongens wordt het muy duro. De sprint kan zomaar een vreemde sprint worden, we komen naar alle waarschijnlijkheid niet aan met een groot peloton. Namen noemen is dus eigenlijk een pure gok, waaiers zijn voor een deel kunde en voor een groter deel geluk. De sprinters die de finale vervolgens halen moeten ook nog rekening houden met het laatste stuk in stijgende lijn, na meer dan 200 kilometer en onderweg toch ook weer 2000 hoogtemeters kan zo'n laatste strook omhoog funest blijken te zijn.
1. Bennett. Ik neem aan dat de mannen van Bora wel attent gaan koersen, ze hebben er alle reden toe. Het anonieme klassement van Majka moet verdedigd worden en Bennett zelf maakt kans op de ritzege. Als hij de veldslag weet te overleven kan niemand hem in de finale verslaan. Zoals hij liet zien in Oviedo kan hij ook heus wel wat hoogteverschil aan, deze finale lijkt zelfs ideaal voor hem te zijn. Een sprint op de macht, en macht heeft hij.
2. Richeze. Ik zie die dikke Jakobsen hier wel weer in de problemen komen. Hij heeft natuurlijk een goede ploeg om zich heen, dus hij zal wel in de goede waaier zitten. Maarja, dan moet je nog een tijd in die waaier blijven, alle hoogtemeters overwinnen en dan ook nog die vals platte finale. Dat wordt weer een ontploffende brommer, net als in Oviedo. En dus mag Richeze de honneurs waarnemen. Wat hij weer braaf gaat doen met een tweede plaats.
3. Sarreau. Nogal een gok, want deze jongen zie ik ook wel ergens in de mongolenwaaier belanden. Maar goed, je moet toch aan vijf snelle jongens komen. Valt niet mee. Als hij de waaiers weet te overleven kan hij wel hoog eindigen, dat liet hij bijvoorbeeld in Oviedo zien.
4. Degenkolb. Je zou toch verwachten dat Degenkolb wel een waaiertje kan overleven. Met Looney Theuns erbij zou dat moeten lukken. Is dan wel weer de vraag wie van die twee gaat sprinten, en hoeveel het gaat uitmaken.
5. Boasson Hagen. Ik weet het anders ook niet.
Mani89woensdag 11 september 2019 @ 15:05
Deze anekdote ken ik al Karsten.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:05
Deze anekdote ken ik al Michel
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:06
Sunweb is weer vollebak aan het rijden
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:06
Schitterend verhaal van Karsten, kende het al wel volgens mij.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:06
Degenkolb gaat achtervolgen (lol)
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:07
Wel een blamerende voorstelling van Djumbo. Roglic heeft bijna geen knechten meer over.
Dale__Cooperwoensdag 11 september 2019 @ 15:07
Slechts een kleine 1.45 uur onder het langzaamste tijdschema.
Doevelaerwoensdag 11 september 2019 @ 15:07
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:06 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Schitterend verhaal van Karsten, kende het al wel volgens mij.
Karsten vertelde exact dit verhaal ook in de laatste aflevering van Live Slow Ride Fast. Ik mis alleen nog het stukje over Marc Lotz en het verhaal is helemaal af. :P
Evertjanwoensdag 11 september 2019 @ 15:07
Keldergod!
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:07
David Millar had dus een motortje, want dat kan helemaal niet.
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:08
Jose wordt gek van Michel.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:09
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:08 schreef Slobeend het volgende:
Jose wordt gek van Michel.
Je zou voor minder.
franklopwoensdag 11 september 2019 @ 15:09
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:08 schreef Slobeend het volgende:
Jose wordt gek van Michel.
Is de naam 'Remco' al gevallen?
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:10
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:07 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wel een blamerende voorstelling van Djumbo. Roglic heeft bijna geen knechten meer over.
Klimploeg tegen erkende hardrijders op het vlakke, tja.
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:12
Over een uur zijn we binnen met dit tempo.
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:13
Laatste 20minuten gemiddeld 60,9km/u
Evertjanwoensdag 11 september 2019 @ 15:14
gaat Roglic hier de Vuelta verliezen??
Mani89woensdag 11 september 2019 @ 15:14
Waarom wordt die L1 jostie steeds gebeld tijdens de uitzending?
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:14
Astana doet wel heel erg zijn best voor een waarschijnlijke vierde plaats.
PSVCLwoensdag 11 september 2019 @ 15:15
Is weer tegen zichzelf aan het praten :')
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:15
quote:
2s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:14 schreef Evertjan het volgende:
gaat Roglic hier de Vuelta verliezen??
Nee.
Marcosswoensdag 11 september 2019 @ 15:16
quote:
2s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:14 schreef Evertjan het volgende:
gaat Roglic hier de Vuelta verliezen??
Neuh
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 15:16
quote:
2s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:14 schreef Evertjan het volgende:
gaat Roglic hier de Vuelta verliezen??
Nee Piti z’n kopmanschap :P
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:16
thijszonneveld twitterde op woensdag 11-09-2019 om 15:16:11 Groep Quintana plus groep Roglic is ongeveer de helft van het totale peloton. De rest rijdt er ergens ver achter. Kunnen zomaar eens grote groepen buiten tijd zijn vandaag. reageer retweet
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 15:17
Enige negatieve opmerking bij dit alles: waarom zit Richeze niet mee? :')
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 15:17
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:16 schreef Houtenbeen het volgende:
thijszonneveld twitterde op woensdag 11-09-2019 om 15:16:11 Groep Quintana plus groep Roglic is ongeveer de helft van het totale peloton. De rest rijdt er ergens ver achter. Kunnen zomaar eens grote groepen buiten tijd zijn vandaag. reageer retweet
Jaja en dan weer clementie krijgen zoals altijd
SaintOfKillerswoensdag 11 september 2019 @ 15:18
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:10 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Klimploeg tegen erkende hardrijders op het vlakke, tja.
Wel genant dat een ploeg uit het meest winderige land kwetsbaar is bij waaiers.
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 15:19
quote:
99s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:18 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Wel genant dat een ploeg uit het meest winderige land kwetsbaar is bij waaiers.
Hoezo genant. Met een andere samenstelling zat Jumbo met 7 voorin oid.
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:21
Voorsprong loopt weer op
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 15:21
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:19 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Hoezo genant. Met een andere samenstelling zat Jumbo met 7 voorin oid.
Nu ook nog steeds met 4 vd 7, waarbij ze al 150km het meeste werk moeten doen.
Marcosswoensdag 11 september 2019 @ 15:21
quote:
99s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:18 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Wel genant dat een ploeg uit het meest winderige land kwetsbaar is bij waaiers.
Is al zeker dat de groep bij waaiers ontstaan is eigenlijk? Deze groep werd al gemeld toen ze net 2 seconden onderweg waren ongeveer..
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:21
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:21 schreef VoMy het volgende:

[..]

Nu ook nog steeds met 4 vd 7, waarbij ze al 150km het meeste werk moeten doen.
Quick Step zit nog steeds bijna compleet vooraan.
DeLunawoensdag 11 september 2019 @ 15:22
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:07 schreef Doevelaer het volgende:

[..]

Karsten vertelde exact dit verhaal ook in de laatste aflevering van Live Slow Ride Fast. Ik mis alleen nog het stukje over Marc Lotz en het verhaal is helemaal af. :P
Die zouden ze ook eens moeten vragen in de podcast, schijnt ook wel mooie verhalen te hebben
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:23
quote:
99s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:18 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Wel genant dat een ploeg uit het meest winderige land kwetsbaar is bij waaiers.
Wel een les inderdaad, deze ploeg is een beetje uit balans. Klimmer inwisselen voor een hardrijder bij de tour, zou ik zeggen.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:24
Fabio gelost
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:24
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:21 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Quick Step zit nog steeds bijna compleet vooraan.
Deze vergelijking loopt totaal niet mank.
Marcosswoensdag 11 september 2019 @ 15:24
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Wel een les inderdaad, deze ploeg is een beetje uit balans. Klimmer inwisselen voor een hardrijder bij de tour, zou ik zeggen.
In de Tour kan Woutje dat in z'n eentje oplossen _O_
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:25
Fabio :{
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:26
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Wel een les inderdaad, deze ploeg is een beetje uit balans. Klimmer inwisselen voor een hardrijder bij de tour, zou ik zeggen.
In de Tour zou voor Hofstede natuurlijk een renner van 10 klasses beter rijden natuurlijk. Maar 3 hardrijders is wel gewenst inderdaad, waarvan liefst 1 die de bergen ook prima verteert à la Amador
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:26
Dit verdient een uitbrander
Mani89woensdag 11 september 2019 @ 15:26
Fabio wat doe je.
Dale__Cooperwoensdag 11 september 2019 @ 15:26
Matig zeg. Al tijden in de wielen en dan toch eraf.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:26
Jakobsen :')
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 15:26
Tony
Wout

Bennett (in Tour-vorm)
De Plus
Kuss
Rogla
Tom
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 15:26
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:26 schreef hhh38 het volgende:

[..]

In de Tour zou voor Hofstede natuurlijk een renner van 10 klasses beter rijden natuurlijk. Maar 3 hardrijders is wel gewenst inderdaad, waarvan liefst 1 die de bergen ook prima verteert à la Amador
Amador is toch niet beter dan een Gesink?
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:27
Is er al bericht van Edet?
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:27
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:26 schreef Frozen-assassin het volgende:
Tony
Wout

Bennett (in Tour-vorm)
De Plus
Kuss
Rogla
Tom
Vingegaard
Mani89woensdag 11 september 2019 @ 15:27
Fabio Kittel.
Dale__Cooperwoensdag 11 september 2019 @ 15:27
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:26 schreef VoMy het volgende:

[..]

Amador is toch niet beter dan een Gesink?
Dat lijkt mij wel.
Max23woensdag 11 september 2019 @ 15:27
Lekker Capecchi voor niks opofferen
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:27
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:26 schreef VoMy het volgende:

[..]

Amador is toch niet beter dan een Gesink?
Jawel.
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 15:27
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:26 schreef Mani89 het volgende:
Fabio wat doe je.
Hahaha.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:28
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:27 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Is er al bericht van Edet?
Ver, verder, verst.
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:28
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:27 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Hahaha.
Niets grappigs aan.
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 15:28
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:28 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Niets grappigs aan.
Je was gewaarschuwd.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:28
Je zag hem al een tijd harken, dus geen verrassing. Wel nog steeds vrij gênant. Stukje omhoog aan 4%. :')
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:28
oh oh
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:28
Nu is het nóg jammerder dat Rikeeze niet mee zit ;(
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:29
Een aantal mensen is mad omdat het Jacobsen heeft opgesteld.
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:29
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:28 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Je was gewaarschuwd.
Hoe is het met Aberasturi?
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 15:29
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:27 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Dat lijkt mij wel.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:27 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Jawel.
Maar dan niet als je kijkt naar wat ie doet en wanneer hij lost.
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 15:29
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:27 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Vingegaard
Op basis van? Die ene etappe in Polen?
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:29
Primoz heeft een groot probleem
Mani89woensdag 11 september 2019 @ 15:29
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:28 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Je was gewaarschuwd.
Ja dat is niet zo slim van Kloppeend.
Max23woensdag 11 september 2019 @ 15:29
Roglic geïsoleerd
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:29
Movistar geeft er een klap op in het peloton
IbanMayowoensdag 11 september 2019 @ 15:30
Sow
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:30
Wat een slagveld
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 15:30
Rogla isoleren en dan?
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:30
Veldslag.
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:30
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:29 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Op basis van? Die ene etappe in Polen?
Hij heeft het al vaker laten zien? Ik zou Bennett of Kuss doen, dezelfde types.
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:30
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:29 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Ja dat is niet zo slim van Kloppeend.
:').
Max23woensdag 11 september 2019 @ 15:30
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:30 schreef Frozen-assassin het volgende:
Rogla isoleren en dan?
Misschien dan weer van kop af zodat er helemaal niemand meer in het peloton kan rijden?
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:31
Wat. Een. Rit.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:31
Amanuel nog keurig. Een Eritreeër in de wind. :o

Grmay zit er ook nog, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:31
Morgen nog maar weinig knechten voor Roglic
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:31
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:30 schreef Frozen-assassin het volgende:
Rogla isoleren en dan?
Witte vlag.
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:31
Kom op Gees!
Evertjanwoensdag 11 september 2019 @ 15:31
Roglic nu helemaal alleen??
Mani89woensdag 11 september 2019 @ 15:31
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:30 schreef Slobeend het volgende:

[..]

:').
Ik had hem als anker.
Aguerowoensdag 11 september 2019 @ 15:32
In die rit naar Formigal deden ze dit op een gegeven moment ook in het peloton.
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 15:32
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:29 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Hoe is het met Aberasturi?
Dat kan ik beter aan jullie vragen.
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:32
quote:
2s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:31 schreef Evertjan het volgende:
Roglic nu helemaal alleen??
Heeft alleen Pogacar nog
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:33
Quintana vs Valverde :')
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 15:33
Kom op Gesink.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:33
Arme Gees. ;(
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:33
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:32 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Dat kan ik beter aan jullie vragen.
Dat slaat nergens op.
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:33
Hoe ver nu nog tot de top voor het peloton?
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:33
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:33 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Arme Gees. ;(
Arme Primoz. 2023.
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 15:33
Of zijn dit stalorders van Piti om Nairo kort te houden :D
Marcosswoensdag 11 september 2019 @ 15:34
Movi koerst tactisch regelmatig enorm waardeloos, maar als ze hun dag hebben, is het wel geniaal om naar te kijken _O_
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:34
Doet toch een beetje denken aan de rit dat Contador de Vuelta winst aan Quintana serveerde en Froome geïsoleerd zat en nat ging.

Daaraan denkend wordt het belangrijk dat Roglic genoeg drinkt.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:34
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:33 schreef showtimer het volgende:

[..]

Arme Primoz. 2023.
De alternatieven waren niet veel beter.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:34
Movistar vooraan en achteraan aan het rijden. _O_
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 15:35
Was LLS nu aan het wachten of ging hij naar de auto?
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:35
wat
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:35
_O_ _O_
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 15:35
Jaaa alles breekt.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:35
Coup van Movistar.
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 15:35
Team Lefevere rijdt voor Gilbert?
Max23woensdag 11 september 2019 @ 15:35
Genot
ijs_beerwoensdag 11 september 2019 @ 15:35
:o Jezus. Briljant _O-
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:35
_O- _O- 8)7 8)7
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:36
W-w-w-w
Remcowoensdag 11 september 2019 @ 15:36
:D
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 15:36
_O-
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 15:36
Fantastisch.
Aguerowoensdag 11 september 2019 @ 15:36
Wat een heerlijke koers.
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:36
Pff _O_
noodgangwoensdag 11 september 2019 @ 15:36
:D
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:36
hemeltje lief :9~
BobWwoensdag 11 september 2019 @ 15:36
Dus Movistar maakt het gat met Quintana kleiner :{
franklopwoensdag 11 september 2019 @ 15:36
Ik baal dat ik werk
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:36
Lopez met alle moeite van de wereld. :D
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 15:36
HAHA GENOT
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:37
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:34 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Doet toch een beetje denken aan de rit dat Contador de Vuelta winst aan Quintana serveerde en Froome geïsoleerd zat en nat ging.

Daaraan denkend wordt het belangrijk dat Roglic genoeg drinkt.
Dat eindigde ook nog in een col van de 1e categorie, hij heeft geluk dat dat vandaag niet het geval is
IbanMayowoensdag 11 september 2019 @ 15:37
GENOT
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 15:37
Ja, in z'n eentje gaat niet lukken
noodgangwoensdag 11 september 2019 @ 15:37
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:36 schreef BobW het volgende:
Dus Movistar maakt het gat met Quintana kleiner :{
Maar er blijft achter niks over om te rijden zo
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:37
Wat een heerlijke rit _O_
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 15:37
Soler is wel een van de sterkste mannen deze Vuelta.
PSVCLwoensdag 11 september 2019 @ 15:37
Split screen zou fijn zijn
skysherrifwoensdag 11 september 2019 @ 15:37
O+ O+ O+
Marcosswoensdag 11 september 2019 @ 15:37
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:36 schreef BobW het volgende:
Dus Movistar maakt het gat met Quintana kleiner :{
Die hopen vooral dat Roglic breekt, dan is dit wel echt de enige kans
Max23woensdag 11 september 2019 @ 15:37
Dit wordt morgen ook een slachtveld na alle inspanningen van vandaag.

Morgen vrij zijn :D
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 15:38
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:37 schreef Max23 het volgende:
Dit wordt morgen ook een slachtveld na alle inspanningen van vandaag.

Morgen vrij zijn :D
Dat wordt een hoop bruggen bouwen bij Movistar
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:38
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:37 schreef Max23 het volgende:
Dit wordt morgen ook een slachtveld na alle inspanningen van vandaag.

Morgen vrij zijn :D
Ik hoef waarschijnlijk maar een half dagje te werken _O_
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 15:38
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:33 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Dat slaat nergens op.
Jullie lobby voor die gozer sloeg nergens op.
skysherrifwoensdag 11 september 2019 @ 15:39
Wel raar dat ondanks alle chaos de voorsprong niet terug oploopt
Marcosswoensdag 11 september 2019 @ 15:39
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:37 schreef Max23 het volgende:
Dit wordt morgen ook een slachtveld na alle inspanningen van vandaag.

Morgen vrij zijn :D
Of iedereen is zo gesloopt dat een vluchtgroep wegrijdt en iedereen daarachter afwacht :D
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:40
Gelukkig heeft Roglic Pogacar nog als knecht w/
Marcosswoensdag 11 september 2019 @ 15:40
quote:
7s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:39 schreef skysherrif het volgende:
Wel raar dat ondanks alle chaos de voorsprong niet terug oploopt
Vooraan rijden ze ook wel flink door natuurlijk. Maar zou logischer zijn als de voorsprong terugloopt ja
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:40
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:38 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Jullie lobby voor die gozer sloeg nergens op.
Het ging om jouw paradoxale gedrag, niet om Aberasturi an sich.
Mani89woensdag 11 september 2019 @ 15:40
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:38 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Jullie lobby voor die gozer sloeg nergens op.
Maar je hebt hem wel lol.
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:40
quote:
The GC group:
Alejandro Valverde, Antonio Pedrero, Marc Soler (Movistar Team),Miguel Ángel López, Dario Cataldo, Jakob Fuglsang, Ion Izagirre (Astana Pro Team),Rafal Majka, Pawel Poljanski (Bora-Hansgrohe),Tobias Ludvigsson (Groupama-FDJ),Carl Hagen (Lotto-Soudal), Esteban Chaves, Mikel Nieve, Nick Schultz (Mitchelton-Scott),Amanuel Ghebreizhabier (Dimension Data), Sebastián Henao (Team Ineos),Primoz Roglic (Jumbo-Visma),Martijn Tusveld (Team Sunweb),Tadej Pogacar (UAE Team Emirates),Héctor Sáez (Euskadi-Murias)
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:40
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:40 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Vooraan rijden ze ook wel flink door natuurlijk. Maar zou logischer zijn als de voorsprong terugloopt ja
Hij bedoelt dat het weer op zou moeten lopen nu volgens mij
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:41
Astana doe eens normaal
franklopwoensdag 11 september 2019 @ 15:42
Elke grote ronde zou zo'n etappe met veel open vlaktes en mogelijkheden tot waaiers moeten hebben.

En dan maar hopen op wind :+
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:42
Muy duro
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:42
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:40 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Maar je hebt hem wel lol.
Dion Smiss is de grootste lolbroek vandaag.
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 15:42
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:42 schreef franklop het volgende:
Elke grote ronde zou zo'n etappe met veel open vlaktes en mogelijkheden tot waaiers moeten hebben.
Die zijn er eigenlijk ook altijd wel

quote:
En dan maar hopen op wind :+
Hier gaat het vaak mis :P
Marcosswoensdag 11 september 2019 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:40 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Hij bedoelt dat het weer op zou moeten lopen nu volgens mij
Oh, klopt ja, nu ik de zin nog een keer lees
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:43
68,4km/u in de laatste 10 minuten
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 15:44
Finish over half uur _O_
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 15:44
Wat een bekken worden er ook getrokken in de kopgroep zeg _O_
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:44
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:43 schreef Houtenbeen het volgende:
68,4km/u in de laatste 10 minuten
alsof je een emmer leeggooit
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:44
Het plan van Valverde pakt nog niet geweldig uit. Het loopt niet op.
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 15:44
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:44 schreef Frozen-assassin het volgende:
Finish over half uur _O_
Ruim op tijd voor Buren _O_
groenenwoensdag 11 september 2019 @ 15:44
De goden van Stekenbrink zijn wel goed bezig. (8>
Marcosswoensdag 11 september 2019 @ 15:44
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:42 schreef franklop het volgende:
Elke grote ronde zou zo'n etappe met veel open vlaktes en mogelijkheden tot waaiers moeten hebben.

En dan maar hopen op wind :+
Dit soort etappes zijn er in de Tour ook wel eens geweest, maar daar wordt vaak toch wat afwachtender gekoerst. Al is dit wel heel extreem qua open vlaktes, dan wordt het automatisch uit elkaar gereden bij een beetje wind, dan hoeft niet eens een ploeg initiatief te nemen.
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 15:45
Beelden _O_
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 15:47
Piti virtueel weer kopman :P
Dale__Cooperwoensdag 11 september 2019 @ 15:50
Wat een showtje
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:50
Doe uit dat licht, weg die Jakobsen.
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 15:50
Voorin moeten ze eigenlijk nog Bennett eraf gaan krijgen

Fabio gaat morgen niet overleven als je hem nu ziet
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:51
De tractor rammelt alles uit elkaar.
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 15:51
Kijk
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 15:51
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:50 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Doe uit dat licht, weg die Jakobsen.
Mechanisch defect.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:52
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Mechanisch defect.
Jaja.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 15:52
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Mechanisch defect.
Leuk excuus.
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 15:53
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:40 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Maar je hebt hem wel lol.
Ik ben een team player.
Mani89woensdag 11 september 2019 @ 15:53
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:53 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Ik ben een team player.
Je bent een trol.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 15:54
1 2001 9 55.176 Gonzalez de Galdeano, Igor (SPA) LOGRONO ZARAGOZA 179.2
2 1970 8B 53.865 Reybrouck, Guido (BEL) BARCELONA MONTJUICH 48.0
3 1988 1 52.287 Pastorelli, Ettore (ITA) SANTA CRUZ DE TENERIFE SANTA CRUZ DE TENERIFE 17.4
4 1963 10 51.556 Stablinski, Jean (FRA) ZARAGOZA LERIDA 144.0
5 2003 5 50.155 Petacchi, Alessandro (ITA) SORIA ZARAGOZA 166.7
6 2003 11 49.855 Zabel, Erik (DUI) UTIEL CUENCA 162.0
Remcowoensdag 11 september 2019 @ 15:57
Komt boven de 50 gemiddeld uit, en dat voor een etappe van meer dan 200 kilometer _O_
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 16:00
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 15:53 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Je bent een trol.
Als je mij wilt shamen omdat ik dingen uit ploegbelang doe vind ik dat prima, maar morgen niet boos worden als ik dan 9x Burgos en Murias opstel.
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 16:01
Jumbo mag wel een boodschappenpakket naar Astana sturen.
Mani89woensdag 11 september 2019 @ 16:01
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:00 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Als je mij wilt shamen omdat ik dingen uit ploegbelang doe vind ik dat prima, maar morgen niet boos worden als ik dan 9x Burgos en Murias opstel.
Moet ik dit serieus nemen? Jij knielt elke avond naast je bedje of je dat laatste vlaggetje alsjeblieft wordt gegund.
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 16:01
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:01 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Moet ik dit serieus nemen? Jij knielt elke avond naast je bedje of je dat laatste vlaggetje alsjeblieft wordt gegund.
Hahaha.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 16:02
Denken dat Addy Engels iets weet. :D
IbanMayowoensdag 11 september 2019 @ 16:02
Miesjel overschat Addy schromelijk.
Mykonoswoensdag 11 september 2019 @ 16:06
Ze moeten ook nog 10km in de Tour of Britain maar in de Vuelta zullen ze wel een paar minuten eerder binnen zijn :D
WAvanBurenwoensdag 11 september 2019 @ 16:07
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:06 schreef Mykonos het volgende:
Ze moeten ook nog 10km in de Tour of Britain maar in de Vuelta zullen ze wel een paar minuten eerder binnen zijn :D
Hopen dat Miesjel zijn bek houd over de uitslag.
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 16:07
Eigenlijk mede dankzij Piti houdt Rogla een ruime voorsprong
Dale__Cooperwoensdag 11 september 2019 @ 16:07
Ze hadden Roglic kunnen flikken vandaag.
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 16:07
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:07 schreef Frozen-assassin het volgende:
Eigenlijk mede dankzij Piti houdt Rogla een ruime voorsprong
Dankzij Astana?
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 16:08
Iemand postte trouwens nog dat Roglic, als hij ziekjes was, vandaag nog extra had om uit te bollen :D. Zit ie dan in z’n eentje zonder Addy’s keurkorps.
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 16:08
Haha die wegwerker viel
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 16:09
Strijdlust voor Nairo :')
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 16:09
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:07 schreef VoMy het volgende:

[..]

Dankzij Astana?
Nee, ik zei Piti.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 16:09
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:09 schreef showtimer het volgende:
Strijdlust voor Nairo :')
José is het er ook niet mee eens.
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 16:10
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:09 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Nee, ik zei Piti.
Maar het is Astana dat al 30km Roglic op sleeptouw heeft.
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 16:10
Dadelijk nog een demarrage van Gilbert of Cavagna?
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 16:10
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:10 schreef VoMy het volgende:

[..]

Maar het is Astana dat al 30km Roglic op sleeptouw heeft.
Dat zal best, maar olv Piti werd er wel een minuut of 2 eraf gereden
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 16:10
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:10 schreef VoMy het volgende:

[..]

Maar het is Astana dat al 30km Roglic op sleeptouw heeft.
Piti en z'n knechten hebben ook flink gas gegeven.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 16:11
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:09 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

José is het er ook niet mee eens.
[FC]weer 40 punten verdimme[/FC]
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 16:11
Mooie Tao is niet traag.
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 16:11
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:09 schreef showtimer het volgende:
Strijdlust voor Nairo :')
Zeer terecht.
Mani89woensdag 11 september 2019 @ 16:11
De Britten Tour heeft waar een onwaarschijnlijk mensonterend parcours he?
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 16:12
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:10 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Dat zal best, maar olv Piti werd er wel een minuut of 2 eraf gereden
Het was 5'30 en ging naar 4'30. Maar daardoor gingen wel alle knechten van Roglic en Pogacar eraf. Netto heeft het tijd opgeleverd, want sindsdien zijn er niet 15 man die kop over kop rijden in het peloton maar nog maar 5. Vandaar dat de kopgroep nu ook weer tijd goed aan het maken is.
Dale__Cooperwoensdag 11 september 2019 @ 16:12
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:11 schreef Mani89 het volgende:
De Britten Tour heeft waar een onwaarschijnlijk mensonterend parcours he?
Nog erger dan de Binck Bank Tour.
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 16:12
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:11 schreef Mani89 het volgende:
De Britten Tour heeft waar een onwaarschijnlijk mensonterend parcours he?
Gisteren was er niks mis mee.
Remcowoensdag 11 september 2019 @ 16:14
Lekker gewerkt Wout
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 16:14
De winnaar is gekend.
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 16:15
Ribbedebie
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 16:15
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:11 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Zeer terecht.
Eens.
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 16:15
Te vroeg
Dale__Cooperwoensdag 11 september 2019 @ 16:15
Ik zie hem nog wel stilvallen
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 16:15
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:14 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
De winnaar is gekend.
Toch niet
Max23woensdag 11 september 2019 @ 16:15
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:15 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ribbedebie
Neuh
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 16:15
Walschijt
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 16:16
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:15 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Toch niet
Stybar niet wat het geweest is. Veldrijders zijn net Colombianen.
BobWwoensdag 11 september 2019 @ 16:16
Bennett _O-
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 16:16
olala
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 16:16
Wolfpack _O_
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 16:17
Chapeau
Remcowoensdag 11 september 2019 @ 16:17
Goed uitgespeeld van DQS
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 16:17
Sam kijk eens dom.
ijs_beerwoensdag 11 september 2019 @ 16:17
Wat een etappe. _O_
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 16:17
Heerlijk jongens
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 16:17
Overschatting van Sem
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 16:17
De mol wist dit
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 16:17
Gilbert knap.
Dale__Cooperwoensdag 11 september 2019 @ 16:17
Sem dacht even dat die Mathieu was
Aguerowoensdag 11 september 2019 @ 16:17
220 kilometer, 50,6 gemiddeld.
Alsof je een emmer leeg gooit.
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 16:18
Die blik van Knox :D
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 16:19
Tweede keer dat DQS de sterkere Bennett klopt. Al was het vandaag sowieso dubbeltje op zn kant geweest.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 16:20
Jammer dat Boasson Hagen zo slecht is.
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 16:20
Wielco 5.
WAvanBurenwoensdag 11 september 2019 @ 16:20
Zou zomaar eens zijn laatste (grote) overwinning kunnen zijn, zal volgend jaar wel niet meer vooruitkomen als hij weg is bij Pat vrees ik.
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 16:20
quote:
14s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:20 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Wielco 5.
Doet goede zaken in het klassement. ^O^
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 16:21
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:20 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Jammer dat Boasson Hagen zo slecht is.
Erg jammer ja.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 16:22
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:21 schreef VoMy het volgende:

[..]

Erg jammer ja.
Wel nog net voor Walschijt.
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 16:22
Roglic kan opgelucht ademhalen
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 16:23
Ben benieuwd wie morgen nog over heeft :D

Prognose was 17.22 op zn vroegst lol
WAvanBurenwoensdag 11 september 2019 @ 16:24
Twan geeft maar 19sec prijs vandaag, keurig.
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 16:24
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:22 schreef Szura het volgende:
Roglic kan opgelucht ademhalen
Ja en nee.

Krijgt nu ook Quintana erbij waar hij op moet letten. Nu vrees ik Quintana bergop minder dan Valverde maar Movistar kan wel spelletjes gaan spelen.
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 16:24
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:23 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ben benieuwd wie morgen nog over heeft :D

Prognose was 17.22 op zn vroegst lol
_O-
wimderonwoensdag 11 september 2019 @ 16:25
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 14:05 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ afbeelding ]

Wie is dit?

A) Rasmus Tiller
B) Tobias Foss
C) Truls Korsaeth
carlberteele.jpg?maxheight=460&maxwidth=638

Zoon van?
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 16:25
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:24 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ja en nee.

Krijgt nu ook Quintana erbij waar hij op moet letten. Nu vrees ik Quintana bergop minder dan Valverde maar Movistar kan wel spelletjes gaan spelen.
Ik geloof gezien het verleden niet zo in dit soort Movistar tactics
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 16:28
110 rpm met zo'n vernelling _O-
wimderonwoensdag 11 september 2019 @ 16:30
Voorlopig 47 man in de uitslag.
Houtenbeenwoensdag 11 september 2019 @ 16:30
ProCyclingStats twitterde op woensdag 11-09-2019 om 16:28:45 #LaVuelta19 stage 17The average speed is 50.628 km/h, making the timelimit 18%, or 0:46:48. reageer retweet
De_Verschoppelingwoensdag 11 september 2019 @ 16:36
Pat mag alvast gaan janken dat hij de aankomende WK niet gewoon een contract voor 2 jaar onder de neus heeft geschoven.
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 16:37
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:36 schreef De_Verschoppeling het volgende:
Pat mag alvast gaan janken dat hij de aankomende WK niet gewoon een contract voor 2 jaar onder de neus heeft geschoven.
Gilbert gaat volgend jaar niets presteren.
De_Verschoppelingwoensdag 11 september 2019 @ 16:38
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:37 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Gilbert gaat volgend jaar niets presteren.
Dan nog is het dom van Pat om zijn beste voorjaarsman weg te doen. De Stybars van deze wereld heb je 0.0 aan.
Max23woensdag 11 september 2019 @ 16:38
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:37 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Gilbert gaat volgend jaar niets presteren.
Geef je dat op een briefje?
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 16:39
Wuyts ziet schimmen
wimderonwoensdag 11 september 2019 @ 16:39
Is dat Iniesta op het podium?
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 16:40
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:39 schreef showtimer het volgende:
Wuyts ziet schimmen
Dat was Andres toch niet inderdaad?
Max23woensdag 11 september 2019 @ 16:40
quote:
10s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:39 schreef wimderon het volgende:
Is dat Iniesta op het podium?
Moest lachen toen die dat zei :D
Mykonoswoensdag 11 september 2019 @ 16:40
quote:
De zeventiende etappe in de Ronde van Spanje heeft volstrekt onverwacht voor vuurwerk gezorgd.
Bij de NOS zaten ze weer niet op te letten.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 16:40
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:40 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Dat was Andres toch niet inderdaad?
In een Vuelta polo, zou wel goeie truc zijn.
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 16:40
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:38 schreef De_Verschoppeling het volgende:

[..]

Dan nog is het dom van Pat om zijn beste voorjaarsman weg te doen. De Stybars van deze wereld heb je 0.0 aan.
Hij kan niet concurreren met een zuiplap die Gilbert drie jaar geeft.
wimderonwoensdag 11 september 2019 @ 16:41
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:37 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Gilbert gaat volgend jaar niets presteren.
De Belgische nationale loterij doet het voor hun doen niet slecht op dit moment. Ketonen doen wonderen.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 16:42
Pernsteiner en Edet + 23'

Higuita ook.
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 16:42
quote:
9s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:40 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Bij de NOS zaten ze weer niet op te letten.
Gewoon vlakke etappe, massasprint ;(
wimderonwoensdag 11 september 2019 @ 16:43
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:42 schreef showtimer het volgende:
Pernsteiner en Edet + 23'
Edet was hedenochtend dus wel een goede laatste wissel bij het AD PERSGROEPSPEL :')14.gif
De_Verschoppelingwoensdag 11 september 2019 @ 16:43
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:38 schreef Max23 het volgende:

[..]

Geef je dat op een briefje?
Tuurlijk niet. Gilbert vindt echt nog wel zijn Pot Belge. Zo'n kampioen maakt zijn eigen bonus ipv de befaamde PatBonus. Dat is voor de Tersptra's, Jungelsen en Asgreens van deze wereld...
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 16:46
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:43 schreef wimderon het volgende:

[..]

Edet was hedenochtend dus wel een goede laatste wissel bij het AD PERSGROEPSPEL :')[ afbeelding ]
Ik sta nu in de top 10 8-).
wimderonwoensdag 11 september 2019 @ 16:47
JeroenVanbelle twitterde op woensdag 11-09-2019 om 16:31:57 De grote held van de dag wat mij betreft is @Tim_Declercq. Rijdt al een hele Vuelta met wonderbenen rond, ook vandaag ongelooflijk sterk. Zou zijn nakend huwelijk daar iets voor tussen zitten? ;) #lavuelta2019 #eltractor reageer retweet
Wie is de gelukkige, @showtimer?
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 16:47
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:38 schreef Max23 het volgende:

[..]

Geef je dat op een briefje?
Wat wil je dat ik noteer? Niets presteren is namelijk subjectief.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 16:47
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:47 schreef wimderon het volgende:
JeroenVanbelle twitterde op woensdag 11-09-2019 om 16:31:57 De grote held van de dag wat mij betreft is @:Tim_Declercq. Rijdt al een hele Vuelta met wonderbenen rond, ook vandaag ongelooflijk sterk. Zou zijn nakend huwelijk daar iets voor tussen zitten? ;) #lavuelta2019 #eltractor reageer retweet
Wie is de gelukkige, @:showtimer?
Ik weet alleen dat Bellegod ook gaat trouwen 1+1=3 :)
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 16:48
Movistar heeft een uitstekende zet gedaan in het ploegenklassement!
_-_ratjetoe_-_woensdag 11 september 2019 @ 16:48
Tjonge ondergetekende is wel aan het domineren met sportpools zeg.
Max23woensdag 11 september 2019 @ 16:49
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:47 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Wat wil je dat ik noteer? Niets presteren is namelijk subjectief.
Uhm, wat vind je zelf niets?

Geen WT overwinning, of geen klassieker?
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 16:49
Ik zie een tijdstraf bij 99.gif
wimderonwoensdag 11 september 2019 @ 16:51
Pas nou op met enveloppen naar Astana laten gaan Bobbie, voor je het weet zit je 6 maanden in het cachot.
Momowoensdag 11 september 2019 @ 16:51
Maffiabaas Pat is nog steeds boos op Jumbo
skysherrifwoensdag 11 september 2019 @ 16:53
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:49 schreef showtimer het volgende:
Ik zie een tijdstraf bij [ afbeelding ]
hmmm?
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 16:53
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:51 schreef Momo... het volgende:
Maffiabaas Pat is nog steeds boos op Jumbo
Sneu.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 16:53
Sjon Aberasturi is netjes op 30 minuten gereden.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 16:57
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Sjon Aberasturi is netjes op 30 minuten gereden.
Sjon hep auw.
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 16:58
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:51 schreef Momo... het volgende:
Maffiabaas Pat is nog steeds boos op Jumbo
Boos vanwege?
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 16:58
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:51 schreef Momo... het volgende:
Maffiabaas Pat is nog steeds boos op Jumbo
Het trollenleger van Rahim laat niets heel van Pat.

sander_hage twitterde op woensdag 11-09-2019 om 16:07:09 @PatLefevere Als je zoveel wint en dan nog steeds zo gefrustreerd kunt zijn....zo sneu reageer retweet
jessevandalen twitterde op woensdag 11-09-2019 om 15:24:17 @PatLefevere Oude jankbal laat zichzelf wel kennen zeg reageer retweet
bjdelhez twitterde op woensdag 11-09-2019 om 15:30:17 @PatLefevere Zielige oude gek. reageer retweet
MattHenskens twitterde op woensdag 11-09-2019 om 16:23:37 @PatLefevere Zielige vent. Ongekend. reageer retweet
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 16:59
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:57 schreef showtimer het volgende:

[..]

Sjon hep auw.
Zou het wat uitmaken?
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 16:59
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:58 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Boos vanwege?
Tijdrit
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 17:00
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:59 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Zou het wat uitmaken?
Hypothetisch.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 17:01
De drinker die het nodig vond om te melden dat Bizkarra in de kopgroep zat mogen ze ook wel ontslaan. Netjes zoals het hoort in de allerlaatste groep op 33 minuten. _O_

Amanuel is de top 20 ingekropen. Op naar de top 10.
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 17:02
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:59 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Tijdrit
Dat zou wel erg zielig van Pat zijn.
Dat heeft die jongen man toch niet nodig?
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 17:03
Higuita op 23 minuten. Is die jongen nog een beetje fit? Al zal hij vandaag uiteraard sparen voor morgen
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 17:04
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:03 schreef Frozen-assassin het volgende:
Higuita op 23 minuten. Is die jongen nog een beetje fit? Al zal hij vandaag uiteraard sparen voor morgen
Heb jij het postuur van René ooit gezien? Als je maar 23 kilo weegt waai je weg, daar is niets aan te doen.
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 17:04
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:04 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Heb jij het postuur van René ooit gezien? Als je maar 23 kilo weegt waai je weg, daar is niets aan te doen.
Uiteraard, vandaag is logisch. Maar vroeg me af of hij niet ergens auw heeft. Heb afgelopen dagen niet gevolgd en gezien zijn eerste week ligt hij graag.
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 17:09
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:01 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

Amanuel is de top 20 ingekropen. Op naar de top 10.
Alles in orde?
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 17:11
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:09 schreef showtimer het volgende:

[..]

Alles in orde?
Trevor gaat heel snel gelijk krijgen.

Trevor_Court twitterde op maandag 25-02-2019 om 20:22:19 Can I let you in on a little secret. I believe @AmanuelGerezgh1 will be the first black African rider to finish top 10 in a grand tour. Talented rider reageer retweet
hhh38woensdag 11 september 2019 @ 17:19
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:04 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Uiteraard, vandaag is logisch. Maar vroeg me af of hij niet ergens auw heeft. Heb afgelopen dagen niet gevolgd en gezien zijn eerste week ligt hij graag.
Zou het niet gewoon zijn dat zo'n eerste grote ronde zwaar valt als je het seizoen nog begon als CT renner?
wimderonwoensdag 11 september 2019 @ 17:24
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:47 schreef showtimer het volgende:

[..]

Ik weet alleen dat Bellegod ook gaat trouwen 1+1=3 :)
Is dit een beetje boven Tim zijn league of niet?

zAG3Tb8.jpg
Remcowoensdag 11 september 2019 @ 17:28
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:24 schreef wimderon het volgende:

[..]

Is dit een beetje boven Tim zijn league of niet?

[ afbeelding ]
Ja behoorlijk
The_Undertonewoensdag 11 september 2019 @ 17:29
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:24 schreef wimderon het volgende:

[..]

Is dit een beetje boven Tim zijn league of niet?

[ afbeelding ]
Stevig staaltje manspreading wel.
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 17:33
Leuk interview met Fabio
https://video.eurosport.n(...)d1240897/video.shtml
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 17:40
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:24 schreef wimderon het volgende:

[..]

Is dit een beetje boven Tim zijn league of niet?

[ afbeelding ]
Je gelooft niet in ware liefde? En het mooie innerlijk?
Koffieplanterwoensdag 11 september 2019 @ 17:48
quote:
Wat is dit?
showtimerwoensdag 11 september 2019 @ 18:24
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:24 schreef wimderon het volgende:

[..]

Is dit een beetje boven Tim zijn league of niet?

[ afbeelding ]
West Vlaams is geen probleem neem ik aan? :)
wimderonwoensdag 11 september 2019 @ 18:26
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 16:49 schreef showtimer het volgende:
Ik zie een tijdstraf bij [ afbeelding ]
YRXMXUS.jpg

Addy is ook een beetje stout geweest, de vlegel.
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 18:30
quote:
“Het was een heel zware dag. Ik heb een fout gemaakt, want ik zat niet waar ik moest zitten”, gaf Roglič ruiterlijk toe na de finish. “Ik had vooraan moeten zijn. Het team heeft me gered met een grote inspanning. Ze gingen voluit vanaf de vroege beginfase en dat bleef zo de rest van de dag. Ons team heeft vanaf het begin een heel grote inspanning geleverd. Aan het eind konden we niet meer, dus moesten ook andere ploegen aan het werk.”

“We staan er nog altijd erg goed voor. Het was een zware dag voor iedereen. We hebben een strijd verloren vandaag, maar niet de oorlog. Ik voelde nooit dat de Vuelta uit handen gegeven was. Andere jongens wilden zo snel mogelijk finishen, dus het was voluit tot aan de aankomstlijn. We gaan het zien in Madrid, maar de dingen zien er nog altijd gunstig uit voor ons. De Vuelta is erg onvoorspelbaar en we kunnen nog altijd een groot gevecht verwachten in de laatste dagen.”
quote:
“Het was geen leuke dag”, vertelt de 24-jarige Nederlandse knecht van klassementsleider Roglič. “Eigenlijk was het al na achthonderd meter gebeurd. We wisten dat het een hectische dag zou zijn, maar zo snel hadden we niet zien aankomen. Astana wachtte heel lang met het bijzetten van mannetjes. Wij reden met vijf man kop over kop en vooraan was het een waaier van 49 man die ronddraaide. Daar kun je gewoon niet tegenop. We wisten op het begin ook niet precies wie er mee zaten, maar als de groep zo groot is zitten daar altijd belangrijke renners bij.”

Hofstede laakt het koersgedrag van de concurrerende ploegen. “Uiteindelijk hielpen ze tóch mee; als ze dat eerder hadden gedaan, was er een kans dat we ze terug zouden pakken”, denkt hij. “In de ploegleiderswagen bleven ze in ieder geval rustig en wij als renners hebben alles gedaan wat we konden doen. Uiteindelijk heeft Primo¸ nog steeds de leiding. Op een gegeven moment liep het zo snel op, dat ik bang was dat we tien minuten zouden verliezen. Gelukkig was dat niet het geval. En we moeten niet vergeten dat Quintana en Kelderman de afgelopen dagen minder waren dan Primo¸.”

Fout gemaakt
Ondanks dat de kopman van Jumbo-Visma nog altijd met een behoorlijke marge aan de leiding staat, vindt Hofstede wel dat zijn ploeg vandaag de hand in eigen boezem moet steken. “Deze etappe was wel een les voor ons”, is hij eerlijk. “We hebben hier gewoon een fout gemaakt. Dat mag niet gebeuren. Maar ik ben zeker wel opgelucht. Het scheelt dat we nog de leiding hebben, want ik was er bang voor dat het anders zou aflopen. Hoewel het mindere optreden van Quintana en Kelderman van de voorbije bergetappes niets zegt over de laatste ritten, denk ik wel dat Primo¸ beter dan hen is.”
:')
Slobeendwoensdag 11 september 2019 @ 18:30
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:48 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Wat is dit?
Sander Kleikers met Jakobsen.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 18:38
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 18:30 schreef Szura het volgende:

[..]

[..]

:')
Wat een ongekend gepruts. Het blijft een enorm zwakke ploeg, vooral dankzij de onbekwame ploegleiding.
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 18:40
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 18:38 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Wat een ongekend gepruts. Het blijft een enorm zwakke ploeg, vooral dankzij de onbekwame ploegleiding.
Hoho Addy bleef rustig
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 18:42
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 18:40 schreef Szura het volgende:

[..]

Hoho Addy bleef rustig
Addy ging waarschijnlijk eerst nog even op z'n gemak pissen.

Het waaide aan de start als een debiel en die mongolen dachten dat het wel een tijdje kon duren voor iemand een poging ging wagen. :')
wimderonwoensdag 11 september 2019 @ 18:43
Wat Hofstede over de andere ploegen zegt klopt natuurlijk wel. Astana/Bora/UAE leiden hier uiteindelijk meer schade van, ook al was de schade voor Jumbo natuurlijk veel groter geweest als het echt fout was gegaan.
wimderonwoensdag 11 september 2019 @ 18:44
Overigens geen tweets van Rahim over de Vuelta vandaag, geheel toevallig wel over Britain.
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 18:48
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 18:42 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Addy ging waarschijnlijk eerst nog even op z'n gemak pissen.

Het waaide aan de start als een debiel en die mongolen dachten dat het wel een tijdje kon duren voor iemand een poging ging wagen. :')
Roglic start ook op de voorste rij, hoe kun je na een stuk geneutraliseerde koers dan minstens 50 plekken te ver naar achter zitten als je deze weersomstandigheden ziet :').

Ze hebben echt mazzel gehad dat Astana met MAL ook gedupeerd was en ze bij Movistar altijd meerdere kopmannen hebben.
Rellende_Rotscholierwoensdag 11 september 2019 @ 18:54
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 18:48 schreef Szura het volgende:

[..]

Roglic start ook op de voorste rij, hoe kun je na een stuk geneutraliseerde koers dan minstens 50 plekken te ver naar achter zitten als je deze weersomstandigheden ziet :').

Ze hebben echt mazzel gehad dat Astana met MAL ook gedupeerd was en ze bij Movistar altijd meerdere kopmannen hebben.
Ja, dat is nog wel het ergste. Echt volkomen onbegrijpelijk.

Met dit tactische onvermogen gaan ze hem morgen net als Dumoulin in 2015 op een hoop rijden.
Frozen-assassinwoensdag 11 september 2019 @ 18:57
Je zorgt gewoon dat je op tijd aan start bent met Tony achter Roglic en dan heb jij initiatief...
VoMywoensdag 11 september 2019 @ 19:01
Powless zat overigens wel in de voorste groep, dus allemaal achterin zullen ze niet gezeten hebben.
Immerdebestebobwoensdag 11 september 2019 @ 19:24
quote:
6s.gif Op woensdag 11 september 2019 17:11 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Trevor gaat heel snel gelijk krijgen.

Trevor_Court twitterde op maandag 25-02-2019 om 20:22:19 Can I let you in on a little secret. I believe @:AmanuelGerezgh1 will be the first black African rider to finish top 10 in a grand tour. Talented rider reageer retweet
Jammer dat ie te laat is om de eerste zwarte te worden die een grote klassieker wint.
TargaFloriowoensdag 11 september 2019 @ 20:53
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 19:24 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Jammer dat ie te laat is om de eerste zwarte te worden die een grote klassieker wint.
Daar doe je Van Petegem te kort mee.
Immerdebestebobwoensdag 11 september 2019 @ 21:02
quote:
10s.gif Op woensdag 11 september 2019 20:53 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Daar doe je Van Petegem te kort mee.
Moest het er toch ook weer niet te dik bovenop leggen.
Szurawoensdag 11 september 2019 @ 21:33
Het kamp Movistar reageert:

quote:
Valverde: "Ik zat de hele dag in het wiel"


"We mogen tevreden zijn", analyseerde Alejandro Valverde de etappe naar Guadalajara. "Het was een typische waaierdag en dankzij de wind doet Nairo weer mee in het klassement. Op tactisch vlak hebben we nu twee goeie pionnen."

"De breuk ontstond meteen bij de start. Met Nairo voorin konden wij ons rustig houden. Ik ben er net niet in geslaagd om mee te springen, hoewel ik goed vooraan zat", luidt het relaas van de wereldkampioen.

"Jumbo-Visma probeerde het gat te dichten, maar dat lukte niet. Dat speelde nog meer in onze kaart. Op een van de hellingen hebben we dan zelf een versnelling geplaatst om de werkende ploegen nog meer uit te dunnen."

"Maar Astana was heel sterk en bleef met veel renners achtervolgen. Zij hebben het rood van Roglic gered. Maar iedereen vecht voor zichzelf."

"Veel renners hebben veel krachten verbruikt vandaag. Dat zullen we morgen wel kunnen zien. Dat geldt vooral voor de renners die op kop hebben moeten rijden. En ik heb zelf op geen enkel moment op kop gesleurd. Ik zat de hele dag in het wiel."

Nairo Quintana was de voorbije dagen wat ziekjes, maar toonde vandaag zijn weerbaarheid. "Het plan was om de ploeg van de leider te verzwakken en om op te schuiven in de stand. We strijden weer mee voor het rood."

"Mijn gezondheid heeft me niet geholpen, maar we blijven vechten. Als de benen moe zijn, dan fietsen we met ons hart."
Immerdebestebobwoensdag 11 september 2019 @ 21:36
Valverde die vertelt dat ie niet op kop heeft gereden :') Dat had ik sowieso wel geloofd.