quote:
Op maandag 7 oktober 2019 20:29 schreef Madivi het volgende:FF, hoe is t met jouw duo? Boys gaan naar het wijkschooltje met maar 1 klas per jaar. Sowieso wordt aangeraden om ze iig als kleuters samen te houden tegenwoordig (nvom heeft er wel eea over geschreven).
Met mij zelf gaat het zo zo, de afgelopen jaren hebben er wel in gehakt, de zorg alleen, ziekte ouders en zelf continu moe en /of ziek (wanneer houdt dat laatste eens op...).
Vandaag leuke dag gehad, de efteling. Wat een verschil met vorig jaar. Hele dag volgehouden en veel bewuster genoten.

Lekker, zo’n dagje Efteling! Geniet wat dat betreft nog maar even van het nog geen vier zijn

Ik heb de special van het NVOM gelezen idd, wij kiezen ook voor samen in eerste instantie, maar hebben later nog wel de optie tot splitsing (hier zijn 2 a 3 klassen per 2 jaar, allemaal combi-klassen). Alleen bij twee-eiige jongens is die keuze wat minder vanzelfsprekend, maar fijn voor ze dat ze samen gaan.
De zorg alleen lijkt me sowieso al erg pittig, zeker als je ouders dan ook nog zorgbehoevende zijn. Gaan ze nog naar de andere opa en oma af en toe of kun je op een andere manier soms ff wat tijd voor jezelf pakken?
Met mijn meiden gaat het heel goed. Kwebbelen de hele dag door “Mama!! Papa kijk, mama is er” “Lala boekje afpakken *insert huil*”. Ze spelen vaak samen maar plagen elkaar net zo vaak (afpikken waar de ander mee speelt en dan hard wegrennen vooral) en ze zijn dol op de grote broer, die wordt enthousiast geknuffeld op het schoolplein en de hele dag door wordt gemeld dat hij op school is. Verder zijn ze momenteel gewoon heel leuk, samen maar ook los. En ik ben ook blij dat ze steeds zelfstandiger worden en we daardoor ook veel meer kunnen doen. Alleen boodschappen met twee loslopende peuters blijft een drama. (En als ik een winkelwagen pak is het ruzie maken wie waar mag zitten, wie de kar los mag maken, wie de aardappeltjes beet mag houden etc.).
Wij hebben overigens stevige brij poepers met vooral veel stukjes er in. Dat is dan wel weer een voordeel van een tweeling, ik heb altijd een controle persoon achter de hand. Als de een raar poept en de ander ook dan ligt het aan het eten, poept er maar 1 raar dan ligt het aan het lichaam.