nog
dag(en)
uur
minuten
seconden
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 04:36:38 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188842032
registreer om deze reclame te verbergen
Etapa 15: Tineo - Santuario del Acebo, 154,4 km

De rit richting Oviedo bleek een nogal vervelende rit te zijn. Ten eerste omdat er de hele dag amper iets gebeurde. Vroeg op de dag reed er een klein groepje weg, deze jongens kregen nooit veel ruimte. De voorsprong was zelfs zo beperkt dat een van de koplopers maar liet lopen, het had toch geen zin. Met dat wat overbleef begonnen we aan de enige gecategoriseerde klim, een lang stuk vals plat waar in het peloton geen enkele sprinter moeite mee had. De koplopers hadden na de klim nog een voorsprong van een minuut. Op zich wisten ze vrij knap stand te houden, maar op vijf kilometer van het eind werden ze toch ingelopen. Quick Step reed hard op kop, ze leefden daar in de veronderstelling dat dit een geschikte aankomst was voor Jakobsen. Dat bleek niet zo te zijn, tijdens de lastige finale in de straten van Oviedo zat Jakobsen al snel aan zijn limiet, hij moest laten lopen. Even daarvoor zagen we onder de vod van de laatste kilometer een nare valpartij, meerdere renners gingen hard onderuit. Grootste slachtoffer was Luka Mezgec, hij werd afgevoerd met de ambulance. Ook Valverde en Pogacar lagen op de grond, met het oog op de komende dagen minder goed nieuws. De valpartij gebeurde vrij ver van voren, dus hielden we vooraan maar een paar renners over. Daar probeerde Tosh van der Sande van te profiteren, hij ging vroeg aan. Een mooie versnelling, maar hij werd geremonteerd door Richeze. Normaal trekt de Argentijn de sprint aan voor Jakobsen, maar aangezien Jakobsen moest lossen mocht hij zijn eigen plan trekken. Dat hadden ze beter wat eerder kunnen bedenken, maar goed. Tegen Bennett viel waarschijnlijk toch niets te beginnen. Hij kroop in het wiel van Richeze en gooide er daarna een imponerende versnelling uit. Met ruime voorsprong kwam hij als eerste over de streep, zijn tweede ritzege deze Vuelta. Al bij al dus een verloren dag. Een enorm saaie rit en een finale die werd ontsierd door een valpartij, geen genot. Hopelijk krijgen we nu meer genot. We trekken de Asturische bergen in en daar is het altijd lastig. De voorlaatste dag van de tweede week komen we aan op de Acebo, trek dat broekje maar vast uit.

72862
9052c

Volgens de burgemeester van Tineo, een man die we moeten wantrouwen omdat op de foto te zien is dat hij een jas met een bontkraag draagt, is zijn gemeente in het bergachtige binnenland van West-Asturië een plaats waar er het hele jaar genoten kan worden. Dankzij het landschap en de natuur beschikt Tineo over de ideale omstandigheden om zowat iedere buitensport te beoefenen. Mountainbiken schijnt hier perfect te kunnen, er zijn zelfs enkele officiële routes en dat zou nergens anders in Asturië het geval zijn. Er worden nog wat sporten genoemd, maar mijn oog valt vooral op el bateo de oro. Mensen komen speciaal naar Tineo om in de riviertjes in de omgeving met een pannetje op zoek te gaan naar goud in het water. Klinkt vrij surrealistisch, maar goed. Sportvissen kan hier ook trouwens, eigenlijk net zo surrealistisch. Hoewel Tineo wel eens werd bezocht door de Vuelta a Asturias kwam de grote Vuelta hier nog nooit, we hebben te maken met een debuut. Normaal drink je op zo'n heuglijk feit een goed glas bier, maar in Tineo hebben ze liever een glas melk. In deze gemeente schijnt het meeste melk van heel Spanje geproduceerd te worden, zeggen ze zelf althans. Dankzij al dat melk en het goud uit de rivieren is Tineo een vrij opvallend dorp geworden, met in het centrum enkele mooie herenhuizen en paleizen van middeleeuwse oorsprong. Tineo ligt overigens ook aan de Camino de Santiago, het lijkt dit jaar wel alsof ieder dorp aan deze route ligt. In de gemeente Tineo kunnen we een goudmuseum vinden, al is de gemeente qua oppervlakte wel heel erg groot. Een slordige 30 kilometer verderop ligt dat museum, in Navelgas. Dat schiet voor de toerist die naar het dorp Tineo komt niet echt op. Dan moet je maar naar het Museo de Arte Sacro de Tineo, een museum voor heilige kunst dat gevestigd is in een oud klooster uit de 14e eeuw. Je kan ook net het geluk hebben dat je aanwezig bent in Tineo als ze weer eens een evenement organiseren. De agrarische beurs bijvoorbeeld, of het feest van chosco. Chosco de Tineo is een bepaald soort worst, gemaakt van varkensvlees. En dan is er dus een heel feest, met deze worst in de hoofdrol. Je maakt wat mee in Asturië. Maar goed, in een dorp waar het gemeentehuis groen is kun je alles verwachten.

29728507997_0f63c93519_b.jpg

Tijdens de neutralisatie rijden we een rondje door Tineo, eerst door het dorp zelf en later door de rest van de gemeente. Weer een vrij atypische neutralisatie, aangezien Tineo meer dan 600 meter boven de zeespiegel ligt en de rit begint op 260 meter boven zeeniveau. Een flinke afdaling dus tijdens de neutralisatie, de remmen zullen warm zijn tegen de tijd dat de rit echt begint. Als we eindelijk beginnen rijden de renners over een brede, bochtige weg langs de rivier Narcea, door een prachtig landschap. Op papier lijkt de aanloop van deze rit vlak te zijn, maar daar is natuurlijk weer geen sprake van. Tijdens de eerste tien kilometer van de rit gaat de bochtige weg tien keer op en af, iedere kilometer komen we dus wel een kort klimmetje tegen. In totaal komen we tijdens deze eerste tien kilometer aan 400 hoogtemeters, je zou het Asturische binnenland best ruw kunnen noemen. Onderweg passeren we een paar dorpjes, zoals Antrago en Santa Icía. Kleine dorpjes, dit onherbergzame gebied is niet meteen de ideale locatie om een leven op te bouwen. Voorbij Santa Icía rijden we nog eens elf kilometer verder over de weg langs de Narcea, terwijl het langzaam iets rechter en wat minder lastig begint te worden. Zo komen we richting Cangas de Narcea veel minder bochten tegen, terwijl we amper 200 hoogtemeters meepakken. De omgeving blijft wel mooi. Het is hier enorm groen, maar ook vrij rotsachtig. Altijd een ideale combinatie natuurlijk. Aan het eind van de weg bereiken we dus Cangas de Narcea, een plaats die de renners vandaag liefst drie keer gaan zien. De rest van de rit rijden we twee lokale lussen rond Cangas de Narcea, dat vroeger blijkbaar Cangas de Tineo heette. Het is de geboorteplaats van Luis Pasamontes, de voormalig prof die nog een aantal jaar voor Movistar reed. In Cangas de Narcea, waar ze vooral veel wijn produceren, passeren we voor het eerst na 21 kilometer. In dit dorpje, waar ze de beschikking hebben over een oude Romeinse brug, slaan de renners vrij snel linksaf. Daarna begint de weg bijna meteen omhoog te lopen en dus begint de eerste echte klim van de dag.

cangashorizontal.jpg

De eerste beklimming van de Alto del Acebo begint, al gaan we nu niet helemaal naar boven. Als ik de naam Acebo noem zouden er meteen overal belletjes moeten gaan rinkelen, dit is namelijk de klim die ieder jaar weer in het parcours van de Vuelta a Asturias zit. Er gebeuren altijd bijzondere dingen op deze klim, zo zagen we twee jaar geleden Nairo Quintana en Raul Alarcon tegen elkaar sprinten in de sneeuw. Quintana won dat sprintje, al reed Alarcon hem een dag later alsnog de vernieling in. Ik moet trouwens nog mijn excuses aanbieden aan Raul. In het begin van de Vuelta reden we door het dorpje Sax, waar hij vandaan komt. En ik vergat gewoon helemaal zijn naam te noemen, wat een schande. Sorry Raul, bij dezen. Tijdens die sneeuwrit in de Ronde van Asturië zagen we achter Quintana en Alarcon een piepjonge Fernando Barcelo werd derde, zo zie je maar weer. Vorig jaar en dit jaar zagen we dan weer Richard Carapaz genadeloos hard uithalen op de Acebo. Vorig jaar kwam hij solo aan op de top, dit jaar reed hij samen met Landa weg van de rest en mocht hij beneden in Cangas de Narcea als eerste over de streep komen. Landa liet hem winnen, met het idee dat Carapaz daarna wel voor hem zou knechten in de Giro. Liep iets anders af. Enfin, we werken nu dus niet de hele klim af. Een paar kilometer voor de top slaan we linksaf, waardoor we nu aan een schamele acht kilometer aan 7% komen. De klim begint vrij makkelijk, maar na een nieuwe bocht naar links begint de weg in de buitenwijken van Cangas de Narcea steeds heviger omhoog te lopen. Na nog wat bochten rijden we het stadje uit en dan volgt er een scherpe bocht naar rechts. Luie renners kunnen hier wachten, aan het eind van de afdaling komen we weer op dit punt uit. De eerste kilometer stelt dus niet veel voor, maar daarna gaat het meteen aan 9% omhoog. Na nog een kilometer aan 8,5% gaat het zelfs aan 10% omhoog. Tijdens de Ronde van Asturië rijdt Movistar het hele peloton altijd aan gort tijdens deze eerste kilometers, als je de percentages kent weet je waarom. Na de steile kilometer vlakt het wel wat af, we gaan tijdelijk verder aan 4%. Kort daarna begint de klim weer wat steiler omhoog te lopen, na een kilometer aan 7% gaat het richting de ingekorte top verder aan 9%. In Vegalapiedra komen we uit op een kruispunt, waar we normaal rechtdoor gaan richting het Santuario del Acebo. Op een bord langs de kant van de weg zien we dat het nog drie kilometer fietsen is tot dat heiligdom, drie kilometers die we voorlopig mooi over gaan slaan. De renners gaan naar links en klimmen dan nog een kleine kilometer verder richting Villanueva San Cristobal, waar de top ligt van de klim van tweede categorie. De eerste Acebo is dan achter de rug, de moeilijkere variant volgt in de finale.

a0c92
20190504-636925941976336322_20190504191838673-kAsD-U462047314692ig-980x554@MundoDeportivo-Web.jpg

Voorbij Villanueva San Cristobal volgt er een afdaling van 13 kilometer, terug naar Cangas del Narcea. Hoewel ik nu meteen weer iets zeg waar ik spijt van krijg, het is eigenlijk helemaal geen afdaling van 13 kilometer. Zo is het de eerste kilometer na Villanueva San Cristobal zo goed als vlak en volgt er na een eerste stuk in dalende lijn nog een vlakke kilometer. Ondertussen fietsen de renners over een bochtige weg, die wel redelijk breed is. Daarna duiken ze twee kilometer serieus naar beneden, waarna er weer een wat vlakker stuk volgt. De renners komen uit bij een kruispunt, waar ze linksaf moeten slaan. Ze rijden nu een smallere weg in, waar geen Streetview beschikbaar is. De afdaling loopt nog een kilometer of acht door, over een weg waar ik dus weinig over kan zeggen. Het is in ieder geval bochtig, dat zie je van boven direct. Of het daardoor ook meteen heel lastig is, geen idee. Het gaat niet continu heel stevig naar beneden, er lijken wat vlakkere stroken te zijn en zelfs een paar korte knikjes omhoog. Wel rijden de renners door een paar dorpjes, waar het ongetwijfeld wat technischer zal zijn. Aan het eind van deze onbekende weg komen de renners weer uit op het beginpunt van de Acebo, aan de buitenkant van Cangas del Narcea. Zoals ze in Cangas del Narcea eerst omhoog gingen gaat het nu naar beneden, er komt dus wat bochtenwerk aan te pas. Uiteindelijk volgt er nog een bocht naar links en dan rijden we via de hoofdweg weer verder door de vallei. Bij het verlaten van Cangas del Narcea komen de renners Bar Hilario tegen, het start- en eindpunt van de trainingskampen van Wanty-Gobert. Voorbij deze legendarische bar gaan we op weg naar de tweede lus van de dag, zes kilometer gaat het redelijk rechtdoor in de vallei. De weg is nog steeds glooiend, we komen weer een stuk of vijf knikjes omhoog tegen en pakken 150 hoogtemeters mee. Vervolgens komen we uit in La Regla de Perandones, waar de lust begint. We slaan linksaf en over een kleine 100 kilometer komen we langs de andere kant weer terug. Na de bocht naar links werken we langzaam toe naar de volgende klim van de dag, waarvan de voet ligt in het dorpje Moal. Richting Moal rijden we verder in de lastige vallei, de komende 13 kilometer tellen we er toch weer 400 hoogtemeters bij op.

RutadelBosquedeMoal4.jpg?t=1389360279494

De renners komen een aantal korte klimmetjes tegen, maar de laatste kilometers voor Moal gaat het vooral langzaam vals plat omhoog. Na een tijd komen we uit in Ventanueva, waar er een bocht naar rechts wordt genomen. De weg wordt wat smaller na deze bocht, terwijl het anderhalve kilometer vals plat omhoog gaat, met een steilere halve kilometer tussendoor. Vervolgens komen we uit in het kleine Moal, waar de volgende klim van de dag officieel zal beginnen. We gaan een kleine twaalf kilometer klimmen, naar de top van de Puerto del Connio. Een beklimming van de eerste categorie, het gaat in die twaalf kilometer gemiddeld aan iets meer dan 6% omhoog. De smalle weg door een donker bos gaat buiten Moal een kilometer aan 5% omhoog. Daarna volgt er een wat serieuzere kilometer aan 6%, met daar weer na zelfs een kilometer aan 7,5%. De klim dwars door een groen gebied begint wat bochtiger te worden, dat blijft ook in de volgende kilometer zo. Het gaat nu aan 6,7% omhoog, nog steeds best behoorlijk. Al blijft dat feest niet eeuwig duren, na een kilometer aan 6,4% gaat het tijdelijk aan 5% omhoog. Vervolgens gaat het drie kilometer verder aan 5,5%, de onregelmatige klim wordt zowaar een beetje regelmatig. We bevinden ons inmiddels niet meer in het bos, richting de top krijgen we steeds vaker een fraai uitzicht over de omgeving. Vlak voor we de top van de Puerto del Connio bereiken wordt de klim nog even nijdig, het gaat een kilometer aan 8% omhoog. Deze kilometer wordt opgevolgd door een kilometer aan 7%, waarna het in de laatste meters van de klim aan 8,5% omhoog gaat. Na 73 kilometer komen we daarna boven op deze Puerto del Connio, een behoorlijk indrukwekkende klim. Qua omgeving, maar het is ook wel prettig om tijdens deze Vuelta een keer een wat langere klim te zien. Dat hebben we nodig om te kijken of de koers nog enigszins spannend kan worden, al kunnen we het antwoord wel raden. Boven op de top is er een mooie mirador, de renners hebben als ze goed opletten een prachtig uitzicht. Blijkbaar bevinden ze zich ook op een toeristische route, de Ruta Turistica de los Puertos. Kan.

Puerto%20del%20Connio%20-E-.gif
0cb52550-1ef7-4bc5-8aee-4289b55c1228.hw5.jpg

Er volgt een behoorlijk lange afdaling, richting Cedos gaat het een kilometer of 20 naar beneden. Niet altijd even steil, vooral de eerste kilometers na de top is het behoorlijk vlak. Pas na een kilometer of vier gaat het een keer wat steviger naar beneden, maar dan volgt er vrij snel weer een vlakke kilometer. Daarna is het nog een kilometer of twee goed te doen, voordat het een kilometer of tien wat serieuzer naar beneden gaat. De weg in de afdaling is smal en behoorlijk bochtig, op het moment dat de echte afdaling begint wordt het dus ook gelijk een technische afdaling. Een groot deel van de tijd dalen we af door een bos, waardoor sommige bochten nogal onaangekondigd komen. Het is dus al bij al een best lastige afdaling, maar ook een spectaculaire. Het komt niet iedere dag voor dat je door zo'n mooie omgeving mag afdalen, je snapt meteen waarom het een Ruta Turistica is. Aan het eind van de gigantisch lange afdaling rijden we via een brug over de Ibias en daarna slaan we rechtsaf, richting Cecos. We komen weer op een brede weg terecht, de doorgaande weg door de vallei. Deze licht glooiende weg volgen we de komende zes kilometer, terwijl we via Cecos langs San Antolín de Ibias. In dit schattige dorpje loopt de weg een beetje omhoog, maar lang duurt dat niet. In het centrumpje rijden de renners langs de opvallende kerk en daarna gaat het weer wat naar beneden. De coureuers volgen buiten San Antolín nog een aantal kilometer de Ibias, we rijden nog steeds over de Ruta Turistica de los Puertos. Buiten San Antolín staat langs de kant van de weg een groot bord waar de route in beeld wordt gebracht. Wat blijkt? Ze hebben bij de organisatie niet lang na hoeven te denken over de lus in het parcours. Van La Regla de Perandones richting Moal, over de Puerto de Connio richting Cedos en vanuit dat dorp verder naar de Puerto del Pozo de las Mujeres Muertas om vervolgens weer terug te fietsen naar La Regla de Perandones. Hey, wat gaaf, dat doen wij vandaag ook! Ik heb zomaar het vermoeden dat de Asturische overheid wat extra tonnen heeft mogen overmaken voor deze buitengewone toeristische promotie.

22573688129_18b4d234e1_b.jpg

Een paar kilometer na San Antolín slaan de renners rechtsaf en rijden ze weer een keer over de Ibias. Aan de andere kant van de rivier gaat het twee kilometer omhoog aan 7%, gevolgd door een vlak stuk van twee kilometer. We rijden over een brede en bochtige weg door de vallei van de Aviouga. Ook weer een prima stukje natuurspektakel, het blijft immers de Ruta Turistica. Na een tijd duiken we naar beneden richting een brug over de rivier. Aan de andere kant van de rivier loopt de weg direct omhoog en dan zijn we vertrokken, de Puerto del Pozo de las Mujeres Muertas begint. Ja, de klim van de put van de dode vrouwen. Goed verhaal. Vol spanning ging ik op zoek naar het achterliggende verhaal, maar dat valt dus tegen he. Het berust allemaal op een misverstand. In Asturië hebben ze ook hun eigen dialect en in dat taaltje is een mutsare een steen. In de loop der jaren is mutsares naar muchares gegaan, van muchares naar mucheres en van mucheres naar mujeres. Van dode vrouwen is geen sprake, van dode stenen wel. Het putgedeelte is ook vrij correct, dat gaat zelfs terug tot de tijd van de Romeinen. Die maakten hier al kanalen om het water op de gewenste locatie te krijgen. Eén van de putten uit die tijd is nog steeds te zien blijkbaar, gaaf. Dan de klim: het gaat elf kilometer omhoog aan 7%, deze beklimming van de eerste categorie is de moeite waard. We beginnen meteen met een kilometer aan meer dan 9%, want dat is leuk. Tijdens deze kilometer komen we stroken aan 11% tegen, makkelijk is anders. Na deze kilometer blijft het lastig, we gaan nog eens twee kilometer aan 8% omhoog. Daarna zwakt de klim wel wat af, na nog een halve kilometer aan 8% gaan we terug naar 4% en in de twee kilometer daarna blijft het aan 4% omhoog gaan. Iets meer dan veredeld vals plat, zo halverwege de klim. Over een brede weg rijden we door een fraaie omgeving naar boven. De putklim is wat minder groen dan de vorige klim, in plaats daarvan zien we veel meer rotsen. Na het wat vlakkere intermezzo gaat het nog eens vier kilometer heftig omhoog. We beginnen met een kilometer aan 7%, waarna een kilometer aan 8% volgt. Pieken tot 12%, door de brede weg lijkt het minder erg dan het is. Richting de top volgt er daarna nog een kilometer aan 9,5% en zelfs een kilometer aan 10%. Na een laatste zware strook aan 14% zwakt de klim af, in de laatste kilometer richting de top gaat het aan 4% gemiddeld omhoog. Na 114 kilometer komen we boven op de Puerto del Pozo de las Mujeres Muertas, het is nog 40 kilometer fietsen tot de finish.

pozo.png
bSVzfeD.png

Pittig klimmetje hoor, hier kan best wat verschil ontstaan als de renners er een beetje zin in hebben. Ook een klimmetje dat de naam in potentie best kan waarmaken, het schijnt dat er hier nogal eens een stevige rotspartij naar beneden valt. Vorig jaar nog, toen was de hele weg geblokkeerd. Dit geheel terzijde, we gaan naar beneden. De afdaling is technisch gezien niet eens lang, slechts zes kilometer gaat het serieus naar beneden. De weg is ook in de afdaling breed, dat maakt het een stuk makkelijker. Op zich komen we weinig lastige bochten tegen, maar het blijft opletten omdat we op sommige moment aan meer dan 10% dalen. Na een kilometer of zes in dalende lijn rijden we langs Monasterio del Coto, hier is het ergste achter de rug. We rijden 16 kilometer verder richting La Regla de Perandones, in dit stuk komen we net iets meer dan 200 meter lager uit. Het gaat dus wel vooral in dalende lijn verder, maar toch wel op een vrij subtiele manier. Tussendoor is het een groot deel van de tijd vlak, ook komen we nog een paar korte knikjes omhoog tegen. Het blijft bochtig, dat dan weer wel. Er liggen zoveel bochten op de route, daar krijgt een paard de hik van. Een paar van die bochten zijn vrij scherp, maar over het algemeen zie ik niemand in het skoekeloen eindigen. Ergens halverwege de lange strook in licht dalende lijn rijden de renners door een tunneltje dat 400 meter lang is, dat wordt weer koekeloeren naar beelden van de prachtige omgeving. Buiten de tunnel blijft het op dezelfde manier verdergaan, al komen we wel iets meer dorpjes tegen. Uitgestorven dorpjes, zo op het hoog. Heel bruisend ziet het er in ieder geval niet uit. Heel wat bochten en ook een aantal stroken bergop verder komen we uit in La Regla de Perandones, we hebben de volledige Ruta Turistica de los Puertos afgewerkt. Een dikke chapeau voor alle betrokkenen, fantastisch. In La Regla slaan we linksaf, waarna we over een bekende weg terug naar Cangas del Narcea rijden. Deze weg is dus glooiend, maar deze kant op is het een stuk beter te behappen. In de zes kilometer richting Cangas del Narcea gaan we wel vier keer kort omhoog, maar we gaan veel langer naar beneden fietsen. Tussendoor fietsen we langs het gerucht El Llano, hier ligt na 140 kilometer de tussensprint op de renners te wachten.

Puente-Colgante-copia.jpg

Na de tussensprint is het nog 14 kilometer fietsen tot de finish. We fietsen drie kilometer verder over dezelfde weg, tot we weer Cangas del Narcea binnenfietsen. Daar zijn we nu ondertussen voor de derde keer, ik voel me er bijna thuis. De renners rijden weer het centrum en gaan op weg naar de bocht die ze al twee keer eerder hebben gezien. Nu naderen ze deze bocht over een weg die vals plat omhoog gaat. Een scherpe bocht naar rechts volgt, en dan gaat het nog een halve kilometer vals plat omhoog. In de straat waar we ons nu bevinden sloegen de vorige keren snel af, nu gaan we mooi rechtdoor. We verlaten Cangas del Narcea langs een andere kant en rijden over een brede en vrij rechte weg naar de voet van de slotklim. Het gaat een kilometer licht naar beneden, met wat bochten onderweg. Even verderop gaat het weer een paar meter vals plat omhoog, waarna het nog een kilometer zo goed als vlak is tot aan de voet van de klim. Na een tijd zien we aan de linkerkant van de weg een smal en steil weggetje omhoog liggen, tijd om linksaf te slaan. De alternatieve beklimming van de Alto del Acebo begint, we gaan vanuit Castro de Limes omhoog. De alternatieve beklimming is zo alternatief dat de weg niet op Streetview staat, trouwens. Gelukkig hebben we altijd Pedro Delgado nog, hij mag voor de beelden bij de percentages zorgen. Moederziel alleen deze keer, niemand had zin om dat steile rotding samen met hem af te werken. Want een steil rotding, dat is het. Acht kilometer aan 9,7% gemiddeld, goedemorgen. De beklimming van de eerste categorie begint meteen op een vreselijke manier, over een smalle weg die voorzien is van een laag asfalt uit het jaar 1723 gaat het aan 11% omhoog, met stroken tot 17%. Het wordt daarna niet beter, tijdens de tweede kilometer gaan we aan 13% omhoog. Een makkelijkere kilometer volgt, het gaat tijdelijk aan 6,6% omhoog. Tijdelijk, want in de volgende kilometer stijgt het dan weer vrolijk aan 12%. Het wegdek blijft enorm pover, terwijl we nog steeds pieken tot 14% tegenkomen. In de kilometer daarna gaat het ook weer gewoon aan 10% omhoog, ze hebben weer wat gevonden hoor. Dankzij een klein vlak stukje en een paar meter in dalende lijn is de volgende kilometer iets makkelijker, tot op twee kilometer van het eind gaat het aan 8% omhoog. We hebben de smallere rotweg achter ons gelaten en rijden nu over de normale weg verder naar de top van de Acebo. Twee kilometer te gaan, twee kilometer aan 9%. Bestia. Rampas imposibles.

Acebo%2B%2528por%2BCastro%2Bde%2BLimes%2529.png
IMG_20190102_122826.jpg

Na acht kilometer aan 10% geklommen te hebben komt er een eind aan deze rit, voor de deuren van het Santuario del Acebo. Santuario de la Virgen del Acebo, voluit. Vroeger stond hier alleen een kleine kluis, waar niets te beleven viel. Het was een armoedig optrekje, toch ontstonden er op deze miserabele plaats boven op een kale berg allerlei wilde geruchten over verschijningen van Maria en wonderbaarlijke genezingen. Vanuit heel Asturië kwamen de mensen naar deze plaats om zelf een wonder mee te maken, vooral kreupele mensen bleken na een bezoek aan de Acebo niet meer kreupel te zijn. Sindsdien groeide Santuario del Acebo uit tot zo ongeveer het belangrijkste heiligdom van Asturië. In 1590 werd het huidige gebouw in elkaar geknutseld, 15 jaar na het eerste zogenaamde wonder van de zogenaamde maagd. Acht september is de belangrijkste dag, dan trekken de pelgrims op de dag van de beloften massaal naar het heiligdom. Tegenover het heiligdom staat op een heuveltje een kruis, La Cruz del Alto del Acebo. Het loont de moeite om even richting dit kruis te klimmen, vanaf dat punt heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Als je richting het heiligdom kijkt valt vooral op dat ze ook hier niet vies zijn van een beetje toerisme. Paar winkeltjes, paar barretjes. En een oud vrouwtje dat ook te zien is in het filmpje van Perico. Dit vrouwtje van bijna 90 loopt nog steeds iedere dag vanuit een dorpje in de omgeving naar boven, om de mensen allerlei troep aan te smeren. Ze heeft haar eigen kraampje, met allerlei prullaria. Toch is dat niet het belangrijkste, ze valt vooral op vanwege haar vlotte babbel en haar eindeloze stroom aan anekdotes over het heiligdom. Toevallig heet ze zelf ook Maria, of misschien is dat wel niet toevallig. Santuario del Acebo dus, de klim die voor de fijnproevers wereldberoemd is geworden dankzij de Vuelta a Asturias. Nu mag de klim dan ook eindelijk een keer schitteren in de Vuelta, want deze koers was hier eigenlijk nog nooit. Eén keer werd de Acebo blijkbaar bedwongen, in 2008 was het tijdens de 16e rit de enige klim in een verder vlakke rit. Het bijzondere dan weer dat we nu niet de normale beklimming van de Acebo volgen, we pakken een alternatieve weg. Een weg die zelfs tijdens de Vuelta a Asturias nog niet beklommen is, daar pakken ze altijd de normale weg. Om meerdere redenen is deze slotklim dus een primeur, Guillén houdt wel van een beetje vernieuwing.

04b688de-82ed-48ae-834f-4b23641f5ae1?t=1491474622634

Officieel hoort het heiligdom bij de gemeente Cangas del Narcea, qua oppervlakte de grootste gemeente van Asturië. Een gemeente waar ze op zoek zijn naar nieuwe manieren om geld te verdienen, want de oude industrie is tanende. Daarom probeert men het nu over de toeristische boeg te gooien, wat met drie passages in het dorp en een lange tocht door de gemeente toch wel zou moeten lukken. In Cangas del Narcea zal het vandaag 's middags 23 graden worden, er zal geen kans op regen zijn en de wind zal niet zo hard waaien. Tineo ligt wat hoger dan Cangas del Narcea, dus daar is het wat minder warm. 17 graden slechts, ook daar blijft het droog en zal het niet hard waaien. Op de Alto del Acebo zal het 18 graden zijn. De matig aanwezige wind zal daar in de laatste kilometers wel in het nadeel zijn, beetje jammer. Goed, we beginnen om 13:18. Blijkbaar is Eurosport 1 er meteen bij. Een integrale uitzending, ja! Wanneer Sporza begint weet ik niet, op zondag is het programma altijd nogal onduidelijk. Er komt blijkbaar ook een verslag van Climbing for Life Vogezen, wat dat dan ook moge zijn. In ieder geval mogen we in het begin naar Eurosport kijken, zoveel is duidelijk. Het integrale genot eindigt ergens tussen 17:21 en 17:50, maar dat beweren ze iedere dag.

corner706.jpg#panoramio

Nou, dit is dus niet zo'n leuke rit om te voorspellen. We zijn hier weer behoorlijk afhankelijke van de ploegen. Jumbo gaat in principe weer niets doen, zij vinden alles prima en hebben er geen enkele moeite mee om Hofstede en Martin de ganse dag op kop te laten rijden. Als we spektakel willen zullen we dus naar andere ploegen moeten kijken, met name Movistar en Astana. Die ploegen hebben alleen al wat dingen geprobeerd en dat is allemaal niet gelukt. Astana nam richting Los Machucos het heft in handen en het verdict was dat Lopez een minuut verloor, dat schiet niet op. Ik vraag me af of deze ploegen het weer gaan proberen. Als ze dat niet doen wint hier een vluchter, als ze dat wel doen hebben de vluchters juist totaal geen kans. Het is een enorm zware rit, meer dan 4000 hoogtemeters en vier vrij pittige beklimmingen onderweg. Moeilijk om vooruit te blijven als er daarachter hard wordt gereden. Maar goed, conclusie: ik weet het niet. Geen flauw idee. Ik ga maar uit van het scenario dat Astana en Movistar de handdoek in de ring hebben gegooid en we dus een rit voor de vluchters krijgen. Als we toch een rit voor de klassementsrenners krijgen wint Roglic, maar dit geheel terzijde.
1. Gebreigzabhier. Dit wordt de dag.
2. Nieve. Maar het kan ook zomaar zijn dag worden.
3. I. Izagirre. Of zijn dag.
4. Higuita. Iets onwaarschijnlijker, maar het valt niet uit te sluiten.
5. Soler. Marco lijkt lange tijd op weg naar de overwinning, maar wordt dan teruggeroepen omdat Quintana moet lossen.

vuelta-ciclista-asturias2017-k0aC-U501735079390igB-624x385@El%20Comercio.jpg
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188843133
Prima ritje. Vandaag en morgen ligt wel het zwaartepunt van deze Vuelta. Benieuwd of Movistar nog wanhopige plannen heeft.
pi_188844165
Naarrr :{
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 11:56:03 #4
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188844729
registreer om deze reclame te verbergen
Moviestar zal t vandaag misschien nog een keertje proberen, zien dat het kansloos is en dan kunnen we komende week genieten van een paar vluchtersetappes. Joehoe.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188844914
Hoe zwaar zijn Piti en Pogachamp gisteren gevallen? Gaat het ze vandaag nog hinderen?
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 12:22:34 #7
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188844955
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 12:17 schreef VoMy het volgende:
Hoe zwaar zijn Piti en Pogachamp gisteren gevallen? Gaat het ze vandaag nog hinderen?
Valverde viel redelijk zacht, Pogacar zag er wel redelijk gehavend uit.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188845060
Roglic gaat bezwijken
pi_188845260
CCCProTeam twitterde op zondag 08-09-2019 om 12:29:26 After a great performance in the #LaVuelta19 TT, @PaddyBevin will not be starting today’s stage as he looks ahead to recover and prepare for the World Championships.#RideforMore 📷Cor Vos https://t.co/AsH7KGo5mw reageer retweet
  zondag 8 september 2019 @ 12:49:54 #10
487045 Muskusboktor57
Maar het kan ook 58 zijn
pi_188845301
Al die Slovenen zitten wel lekker aan de dope, hè?!
Ik wil gewoon naaien.
pi_188845311
Er kan reeds geplayerd worden
pi_188845318
Stuurt Jumbo mannetjes mee vandaag? Lijkt mij verstandig maar je weet het nooit bij die lui.
  zondag 8 september 2019 @ 12:55:49 #13
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188845409
De hele middag Jeroen en Karsten. _O_
pi_188845432
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 12:50 schreef showtimer het volgende:
Er kan reeds geplayerd worden
En we zijn nu live bij de show waar het wielrennen ondergeschikt is aan de reclame.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 12:57:49 #15
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188845450
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 12:57 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

En we zijn nu live bij de show waar het wielrennen ondergeschikt is aan de reclame.
Dat is vrij zuur.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport / Supervogel zondag 8 september 2019 @ 12:58:25 #16
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_188845457
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 12:55 schreef Van_Poppel het volgende:
De hele middag Jeroen en Karsten. _O_
Om drie uur even F1 kijken, totdat Max eruit ligt natuurlijk.
w/
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 13:00:26 #17
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188845495
Ik zie Meintjes en O'Connor op de eerste rij, maar geen Amanuel. Dat is niet zo leuk.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 13:00:46 #18
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188845497
Tony zit nog even te lunchen?
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_188845501
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik zie Meintjes en O'Connor op de eerste rij, maar geen Amanuel. Dat is niet zo leuk.
Meintjes? Meintjes!? Rijdt die mee?
pi_188845516
De liefhebber kan nu ook Helmond Sport - FC Eindhoven kijken.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 13:02:08 #21
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188845518
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:01 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Meintjes? Meintjes!? Rijdt die mee?
Naar verluidt.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 13:03:33 #22
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188845537
Tien kilometer neutralisatie, is dat nou echt nodig?
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_188845551
Felline is hier helemaal niet Jeroen :')
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 13:05:39 #24
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188845562
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:04 schreef showtimer het volgende:
Felline is hier helemaal niet Jeroen :')
Nou ja, dat dachten we van Meintjes ook.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 8 september 2019 @ 13:06:20 #25
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188845571
quote:
9s.gif Op zondag 8 september 2019 13:03 schreef heywoodu het volgende:
Tien kilometer neutralisatie, is dat nou echt nodig?
Wie betaalt bepaalt en blijkbaar heeft Tineo veel centjes betaald.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 13:07:17 #26
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188845586
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:04 schreef showtimer het volgende:
Felline is hier helemaal niet Jeroen :')
Mosca is een nobuddie.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 13:09:42 #27
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188845616
Waarom de neutralisatie zo lang is zie je nu trouwens in beeld, beginnen met een afdaling is ook weer geen doorslaand succes.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188845641
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:09 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Waarom de neutralisatie zo lang is zie je nu trouwens in beeld, beginnen met een afdaling is ook weer geen doorslaand succes.
Dank je Karsten
pi_188845670
EurosportGoden _O_ _O_ _O_
pi_188845733
Ik hoop dat de jonge Frankiny eens in de vlucht gaat.
pi_188845749
Ik zou graag zien dat de zwaar gevallen Chaves van de eerste rij verdwijnt.
pi_188845784
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 12:50 schreef VoMy het volgende:
Stuurt Jumbo mannetjes mee vandaag? Lijkt mij verstandig maar je weet het nooit bij die lui.
Zal wel vooral afhangen van wat Astana/Movistar doet, in de 1e rit die Pogacar won, had Roglic wel wat aan die vooruitgeschoven renners in ieder geval
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 13:25:02 #33
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188845837
Het is moeilijk te voorspellen, dat wielrennen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 13:27:19 #34
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188845867
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:25 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Het is moeilijk te voorspellen, dat wielrennen.
De beste standaarduitspraak van commentatoren in elke sport O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_188845872
Ik stel voor dat er niemand verder aanvalt vandaag
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_188845881
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:27 schreef heywoodu het volgende:

[..]

De beste standaarduitspraak van commentatoren in elke sport O+
Wel vreemd dat ze het bij turnen dan over wielrennen hebben
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 13:28:19 #37
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188845888
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:27 schreef franklop het volgende:

[..]

Wel vreemd dat ze het bij turnen dan over wielrennen hebben
Reageer dan na de edit, lul.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_188845891
quote:
8s.gif Op zondag 8 september 2019 13:28 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Reageer dan na de edit, lul.
Edit dan voor de reactie, heywoowelt
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 13:29:05 #39
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188845897
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:18 schreef Bill_Hillie het volgende:
Ik hoop dat de jonge Frankiny eens in de vlucht gaat.
Eens.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 13:29:33 #40
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188845907
Burgos heeft er zin in.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport / Supervogel zondag 8 september 2019 @ 13:31:55 #41
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_188845932
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:27 schreef franklop het volgende:
Ik stel voor dat er niemand verder aanvalt vandaag
TheArt z'n team is het hier niet echt mee eens.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_188845938
quote:
10s.gif Op zondag 8 september 2019 13:31 schreef Pino112 het volgende:

[..]

TheArt z'n team is het hier niet echt mee eens.
Drie op een rij?
Citius, Altius, Fortius.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 13:33:39 #43
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188845945
quote:
10s.gif Op zondag 8 september 2019 13:31 schreef Pino112 het volgende:

[..]

TheArt z'n team is het hier niet echt mee eens.
Dan heeft ie er wel heel veel geloof in, met zijn voorsprong was ik altijd gaan spreiden.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188845953
quote:
10s.gif Op zondag 8 september 2019 13:31 schreef Pino112 het volgende:

[..]

TheArt z'n team is het hier niet echt mee eens.
Die heeft een voorsprong van 100 miljoen ofzo :D
pi_188845959
quote:
10s.gif Op zondag 8 september 2019 13:31 schreef Pino112 het volgende:

[..]

TheArt z'n team is het hier niet echt mee eens.
Voorsprong van 2,3 miljoen op de nummer 2 :o _O_
  zondag 8 september 2019 @ 13:37:07 #46
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188845996
Ik sta volledig achter Godffrey.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 13:38:48 #47
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188846028
Padun heeft het licht gezien?
pi_188846035
Prima kopgroep, zeg ik zomaar.
pi_188846062
Dit is een kopgroep van niks.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 13:46:40 #50
451829 crew  H.Vviv
pi_188846128
Sporza is ondertussen ook live.
pi_188846168
Wat is hier nou de bedoeling van?
pi_188846181
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:50 schreef showtimer het volgende:
Wat is hier nou de bedoeling van?
Slopende koers van maken
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 13:53:13 #53
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188846205
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:39 schreef El-Stinho het volgende:
Prima kopgroep, zeg ik zomaar.
Niet echt.
  zondag 8 september 2019 @ 13:54:27 #54
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188846217
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:51 schreef Max23 het volgende:

[..]

Slopende koers van maken
En dan?
pi_188846224
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:54 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

En dan?
Gaan we de Vuelta winnen.
pi_188846227
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:54 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

En dan?
Hopen dat Roglic toch een keer kraakt?

Je moet toch iets proberen
pi_188846229
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2019 13:53 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Niet echt.
We steken een kaarsje voor je op.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 13:56:16 #58
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188846238
quote:
Nelson Oliveira (Movistar Team) expressed offensive intentions this morning and the Spanish team is coming through: “It will be a really hard stage. We expect some attacks in the end. We’ll try to make the race harder and also to put someone in the breakaway. And then we’ll see. Nairo knows the final climb, he already won there.”
Roglic lacht hierom.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 13:56:26 #59
451829 crew  H.Vviv
pi_188846242
Movistar probeert gewoon de Jumbo-Visma renners (Martin en Hofstede) te lossen, waardoor de rest van de ploeg eerder aan het werk zal moeten gaan. Vlak voor de top zal Movistar samen met Astana wel aanvallen.
  zondag 8 september 2019 @ 13:56:58 #60
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188846250
Ik zie Latour al afhaken.
pi_188846259
Sjors is weer eens boos, ditmaal op de motor.
pi_188846275
Droomplan
pi_188846283
SjorsGod
pi_188846288
Er gaat iets beginnen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 8 september 2019 @ 14:00:25 #65
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188846292
Ik stel voor dat behalve Nieve en Tao ook Fuglsang, Chaves, Dani, Knox, Pernnsteiner en Bouchard meegaan.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 14:00:46 #66
451829 crew  H.Vviv
pi_188846295
Bennett al weg
pi_188846296
Sjors kan voor Sjors rijden.
  zondag 8 september 2019 @ 14:00:59 #68
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188846298
Dani en Fuglsang op komst. :9~
pi_188846299
Ik heb liever dat John komt in plaats van Foelsang.
pi_188846304
Of toch niet
pi_188846317
Loewie in het laatste wiel!
pi_188846318
Movistar is meer gesloopt dan Djumbo, maar het was een dappere poging.
  zondag 8 september 2019 @ 14:02:30 #73
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188846319
Waar blijf je Godffrey? Die bergtrui ligt voor het oprapen!
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 14:03:43 #74
451829 crew  H.Vviv
pi_188846339
Soler doet dat goed.
pi_188846350
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 14:02 schreef showtimer het volgende:
Movistar is meer gesloopt dan Djumbo, maar het was een dappere poging.
Dit heeft ook weinig zin als de vooruitgeschoven pionnen geen ploegmaats voorin hebben.
pi_188846396
Haha die man in die rolstoel :')
pi_188846403
Gesink gaat 126km op kop rijden
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 14:09:24 #78
451829 crew  H.Vviv
pi_188846433
EF gaat werken in het peloton :N
pi_188846447
Het peloton is nu al nog maar een kwart van over.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 14:11:43 #80
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188846468
Fraaie beelden.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_188846483
De Gees haalt iedereen terug. Je mag pas gaan als het van Robert mag.
pi_188846487
John, jawel!
pi_188846494
Hey, Oscar!
pi_188846501
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 14:12 schreef johannes_vermeer het volgende:
De Gees haalt iedereen terug. Je mag pas gaan als het van Robert mag.
Gesink gaat de Vuelta winnen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_188846535
Peloton mag stilvallen hoor.
pi_188846575
Alles op een zakdoek
  zondag 8 september 2019 @ 14:20:53 #87
466792 WAvanBuren
From Russia with love
pi_188846649
Jawel, jawel, Evenepoel genoemd.
pi_188846666
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 13:33 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Dan heeft ie er wel heel veel geloof in, met zijn voorsprong was ik altijd gaan spreiden.
Ik heb een vreselijke hekel aan tactisch spelen eens je in een bepaalde positie zit. Dat pakt heel vaak verkeerd uit. En het blijft deels toch gokken. Dan maar gewoon voor de situatie gaan waar ik het meeste vertrouwen in heb en of dat goed uitpakt, zien we achteraf wel.
pi_188846763
die 2 zijn wel redelijk laat
  Redactie Sport / Supervogel zondag 8 september 2019 @ 14:29:38 #90
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_188846795
Peloton laat begaan.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 14:29:59 #91
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188846803
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 14:22 schreef TheArt het volgende:

[..]

Ik heb een vreselijke hekel aan tactisch spelen eens je in een bepaalde positie zit. Dat pakt heel vaak verkeerd uit. En het blijft deels toch gokken. Dan maar gewoon voor de situatie gaan waar ik het meeste vertrouwen in heb en of dat goed uitpakt, zien we achteraf wel.
Dat mag. We zullen zien.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 14:30:04 #92
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188846805
He jammer geen Fuglsang.
  zondag 8 september 2019 @ 14:30:39 #93
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188846816
Geef ze maar een half uur hoor.
pi_188846832
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 14:30 schreef Koffieplanter het volgende:
Geef ze maar een half uur hoor.
En dan Soler of Ion de rode trui geven?
  zondag 8 september 2019 @ 14:32:17 #95
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188846836
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 14:32 schreef Max23 het volgende:

[..]

En dan Soler of Ion de rode trui geven?
Neem het vooral zo letterlijk ja.
pi_188846842
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 14:32 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Neem het vooral zo letterlijk ja.
Typ het dan niet zo letterlijk ja.
  zondag 8 september 2019 @ 14:33:19 #97
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188846851
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 14:32 schreef Max23 het volgende:

[..]

Typ het dan niet zo letterlijk ja.
Dat bepaal ik zelf wel.
pi_188846860
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 14:33 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Dat bepaal ik zelf wel.
Dan bepaal ik of ik het zo interpreteer.
pi_188846864
Dit is letterlijk de domste discussie van de dag
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 14:39:23 #100
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188846933
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 14:34 schreef franklop het volgende:
Dit is letterlijk de domste discussie van de dag
Kun je ook een figuurlijke discussie van de dag hebben dan?
pi_188846961
Addy kan nog wel een beetje oefenen op z'n Engels.
  zondag 8 september 2019 @ 14:47:28 #102
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188847073
Michel en José mogen inmiddels wel hun mobieltje uit de tas halen.
pi_188847114
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2019 14:39 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Kun je ook een figuurlijke discussie van de dag hebben dan?
Dit is een goede kandidaat uitdager voor de domste discussie van de dag.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 14:50:28 #104
164004 crew  TargaFlorio
pi_188847120
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 14:47 schreef Van_Poppel het volgende:
Michel en José mogen inmiddels wel hun mobieltje uit de tas halen.
Vorig weekend is in Nederland ISDN definitief uitgeschakeld. Misschien is België vandaag aan de beurt. :+
pi_188847183
Het had wel iets rustgevends.
pi_188847468
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 14:15 schreef wimderon het volgende:
Peloton mag stilvallen hoor.
Wat vind je er van dat de voorsprong rond de 2'50 stabiliseert?
  zondag 8 september 2019 @ 15:10:23 #107
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188847470
Jullie hoeven niet zo hard te rijden hoor Lotto (Jumbo), Sep zit mee. Blok erop.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 15:10:56 #108
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188847475
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 15:10 schreef Mani89 het volgende:
Jullie hoeven niet zo hard te rijden hoor Lotto (Jumbo), Sep zit mee. Blok erop.
Zijn dit Addy tactics?
pi_188847551
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 15:10 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Wat vind je er van dat de voorsprong rond de 2'50 stabiliseert?
Dat kan ik je na afloop van de etappe vertellen.
pi_188847836
Moren _O_
pi_188847867
Niemand wil de bergtrui _O-
pi_188847885
Ach, Van Goethem stapt af.
pi_188847891
Deed Van Goethem mee dan?
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 15:41:36 #114
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188848204
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 15:27 schreef wimderon het volgende:
Ach, Van Goethem stapt af.
Een zwarte dag voor Mani.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:02:31 #115
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188848635
De voorsprong neemt weer af.
pi_188848673
quote:
13s.gif Op zondag 8 september 2019 16:02 schreef Slobeend het volgende:
De voorsprong neemt weer af.
5d710e512915e-juichen18.gif
  zondag 8 september 2019 @ 16:07:09 #117
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188848723
quote:
13s.gif Op zondag 8 september 2019 16:02 schreef Slobeend het volgende:
De voorsprong neemt weer af.
Terwijl Walscheid nu pas moet lossen.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:07:25 #118
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188848727
Samitjer kan zich weer eens niet beheersen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188848737
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:07 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Samitjer kan zich weer eens niet beheersen.
Iturria heeft het goede voorbeeld gegeven.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:09:21 #120
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188848760
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:08 schreef Chiappucci het volgende:

[..]

Iturria heeft het goede voorbeeld gegeven.
Dat is waar, maar de eerste geslaagde aanval van Samitier moet ik nog zien.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 8 september 2019 @ 16:16:07 #121
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188848875
Wuyts klaagt weer over het parcours :')
pi_188848885
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:16 schreef Van_Poppel het volgende:
Wuyts klaagt weer over het parcours :')
Echt een vermoeiende hetze.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:19:54 #123
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188848923
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:16 schreef Van_Poppel het volgende:
Wuyts klaagt weer over het parcours :')
Wuyts begint een verzuurde bejaarde te worden.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188848930
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:19 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Wuyts begint een verzuurde bejaarde te worden.
Wuyts is gewoon een oud wijf.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:21:04 #125
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188848948
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:19 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Wuyts begint een verzuurde bejaarde te worden.
Hopelijk praten ze hem naar een welverdiend pensioen toe.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:21:23 #126
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188848954
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2019 16:21 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Hopelijk praten ze hem naar een welverdiend pensioen toe.
Ik vrees voor de opvolging.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 8 september 2019 @ 16:22:07 #127
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188848962
quote:
9s.gif Op zondag 8 september 2019 16:21 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik vrees voor de opvolging.
Niks mis met Renaat en José. :@
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:22:22 #128
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188848972
De groep met Marco Soler en John Izagirre zou best harder door mogen fietsen, in principe.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:22:49 #129
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188848979
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:22 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Niks mis met Renaat en José. :@
Die kunnen ook niet iedere koers doen. Dus kom je al snel uit bij de Natte Wind en Vandegoor.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188848983
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:22 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die kunnen ook niet iedere koers doen. Dus kom je al snel uit bij de Natte Wind en Vandegoor.
En co-commentaar van het idool van @Koffieplanter
pi_188848990
Jakobsen nog in het peloton, dus het gaal wel hard :')
Demain, on roule
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:24:13 #132
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849002
Ik zou die achtervolgende groep bij kunnen houden volgens mij, wat een toeristentempo.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 16:31:25 #133
164004 crew  TargaFlorio
pi_188849130
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2019 16:21 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Hopelijk praten ze hem naar een welverdiend pensioen toe.
Lekker commentaar geven in de kelder van André.
  zondag 8 september 2019 @ 16:33:00 #134
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188849165
Wat is dit voor gehandicaptenetappe joh, Soler en co hadden al een kwartier voorsprong moeten hebben. #cmbloedbad
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 16:33:49 #135
451829 crew  H.Vviv
pi_188849182
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:22 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die kunnen ook niet iedere koers doen. Dus kom je al snel uit bij de Natte Wind en Vandegoor.
Komen in de toekomst steeds minder koersen op de Belgische TV.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:38:12 #136
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849266
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:33 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

Komen in de toekomst steeds minder koersen op de Belgische TV.
Daar komt dankzij Evenepoel ongetwijfeld snel verandering in.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 16:39:06 #137
451829 crew  H.Vviv
pi_188849291
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:38 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Daar komt dankzij Evenepoel ongetwijfeld snel verandering in.
Dat kan je vergeten
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 16:39:20 #138
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188849301
Wanneer gaat het altijd saaie peloton eens rijden?
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:40:26 #139
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849321
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:39 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

Dat kan je vergeten
Hoezo?
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188849368
Was ik maar een goed boek gaan lezen in plaats van deze intense saaie rit te gaan zitten kijken.
Demain, on roule
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:43:55 #141
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849396
quote:
9s.gif Op zondag 8 september 2019 16:42 schreef Mykonos het volgende:
Was ik maar een goed boek gaan lezen in plaats van deze intense saaie rit te gaan zitten kijken.
Je kan ook nog naar Fourmies kijken!
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188849449
El Tarangu _O_ prachtige podcast
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_188849466
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:43 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Je kan ook nog naar Fourmies kijken!
Roompotjongens die een contract proberen te versieren, daar word ik nou ook niet echt vrolijk van.
Demain, on roule
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:47:43 #144
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849477
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:47 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Roompotjongens die een contract proberen te versieren, daar word ik nou ook niet echt vrolijk van.
Ik ben nu vooral aan het hopen dat de groep Cosnefroy het haalt.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 16:47:45 #145
451829 crew  H.Vviv
pi_188849478
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:40 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Hoezo?
Omdat andere partijen waarschijnlijk meer kunnen bieden dan de Belgische omroep.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 16:49:27 #146
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188849513
Winnaar zit in groep 2.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188849522
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:47 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik ben nu vooral aan het hopen dat de groep Cosnefroy het haalt.
Jij hebt Columbiafan nog belachelijk gemaakt om die jongen. Ook al.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:50:28 #148
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849532
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:49 schreef showtimer het volgende:

[..]

Jij hebt Columbiafan nog belachelijk gemaakt om die jongen. Ook al.
Hij kan tientonner Pildaursen niet eens volgen, waanzinnig slechte renner!
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 16:50:44 #149
164004 crew  TargaFlorio
pi_188849536
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:47 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Roompotjongens die een contract proberen te versieren, daar word ik nou ook niet echt vrolijk van.
Antwerp Port Epic was de moeite waard.

Boom samen met Havik en Slik aan kop, vervolgens had de renner uit Vlijmen weer eens pech met een lekke band op een cruciaal moment.

Ook hier trouwens Roompotjongens die alleen aan zichzelf dachten.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:52:43 #150
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849566
Wuyts hoopt op Sander Armee, hahaha.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188849588
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:52 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wuyts hoopt op Sander Armee, hahaha.
Jeroen ook.
pi_188849593
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:52 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wuyts hoopt op Sander Armee, hahaha.
Won wel ooit een Vuelta-rit.

(lol)
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:54:16 #153
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849610
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:53 schreef Bill_Hillie het volgende:

[..]

Jeroen ook.
Triest.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 16:54:43 #154
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188849620
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:52 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wuyts hoopt op Sander Armee, hahaha.
Wij hopen echter op Guerreiro
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 16:55:01 #155
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849622
Navarro gehaaid noemen, weer gelachen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 8 september 2019 @ 16:55:44 #156
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188849637
Ik vind er geen reet aan
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 8 september 2019 @ 16:59:32 #157
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188849694
Jammer dat Mobistar en Astana het wel geloven.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 17:00:14 #158
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188849702
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:54 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Wij hopen echter op Guerreiro
Nou, nee.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:00:26 #159
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188849709
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:59 schreef Van_Poppel het volgende:
Jammer dat Mobistar en Astana het wel geloven.
Ik had nog een beetje hoop dat Mobistar het nog 1x ging proberen.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  zondag 8 september 2019 @ 17:02:23 #160
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188849737
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 16:53 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Won wel ooit een Vuelta-rit.

(lol)
Toen was hij wel verdacht sterk zeg, echt idioot eigenlijk. Dezelfde Vuelta als toen wanneer of dat zijn macabere doodshoofd ploeggenoot Marczinsky over de bergen vloog, toevallig.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188849743
Deze etappe zag er tot dusver beter uit op papier :{
  zondag 8 september 2019 @ 17:04:11 #162
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188849756
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:02 schreef Bill_Hillie het volgende:
Deze etappe zag er tot dusver beter uit op papier :{
Ik had er idd ook meer van verwacht. Flopshow.
pi_188849765
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:02 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Toen was hij wel verdacht sterk zeg, echt idioot eigenlijk. Dezelfde Vuelta als toen wanneer of dat zijn macabere doodshoofd ploeggenoot Marczinsky over de bergen vloog, toevallig.
Sindsdien nooit hoger dan plek 21 geëindigd in een individuele etappe/koers (lol)
  zondag 8 september 2019 @ 17:05:38 #164
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188849781
Movistar heeft het opgegeven qua klassement? Jumbo ziet er sterk uit
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:05:55 #165
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849788
Samitier rijdt echt heel erg graag in beeld.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 8 september 2019 @ 17:06:11 #166
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188849793
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:04 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Sindsdien nooit hoger dan plek 35 geëindigd in een individuele etappe/koers (lol)
Hij is dan ook een prima allrounder, hij kan van alles ongeveer niks.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:06:25 #167
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188849798
Rest van de bergritten worden ontsnappingen dus :{
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188849800
Waardeloze vuelta.ze moeten het inkorten naar 2 weken.
pi_188849801
ED8j848WsAEyCPy?format=jpg&name=4096x4096
pi_188849806
Intussen mogen we genieten van de werken van Samitier.
  zondag 8 september 2019 @ 17:07:07 #171
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188849807
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:06 schreef Mexicanobakker het volgende:
Rest van de bergritten worden ontsnappingen dus :{
Tenzij Rogla het straks lastig krijgt...
pi_188849830
Ik zou het niet erg vinden als Guerreiro, Izagirre, Soler en Theo voorop blijven en de rest nog bijgehaald wordt op wonderbaarlijke wijze.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:09:15 #173
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188849840
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:08 schreef wimderon het volgende:
Ik zou het niet erg vinden als Guerreiro, Izagirre, Soler en Theo voorop blijven en de rest nog bijgehaald wordt op wonderbaarlijke wijze.
Alleen Guerreiro en Soler zijn voldoende, helaas had ik wat andere vluchters opgesteld.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  zondag 8 september 2019 @ 17:09:51 #174
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188849847
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:08 schreef wimderon het volgende:
Ik zou het niet erg vinden als Guerreiro, Izagirre, Soler en Theo voorop blijven en de rest nog bijgehaald wordt op wonderbaarlijke wijze.
Ik ben het roerend met jou'n eens wimpie, behalve dan dat de rest van de vlucht ook voorhoop mag blijven van mij haha.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_188849851
Kiryienka heeft er zin in.
pi_188849857


[ Bericht 100% gewijzigd door El-Stinho op 08-09-2019 17:11:27 ]
pi_188849863
Hmmhmm
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 17:11:37 #178
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188849865
Hmmhmm!
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_188849872
Soler doe je best jongen.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:12:32 #180
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188849884
Hup Ruben.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  zondag 8 september 2019 @ 17:13:14 #181
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188849891
DOE HET THEO

EN MARCO EN JOHN EN RUBEN
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:14:27 #182
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849901
Vooral John mag van mij wel winnen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 17:14:29 #183
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188849902
Het is van dat!
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 8 september 2019 @ 17:14:55 #184
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188849912
We duimen, we slaan kruisjes, we hopen, we bidden.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:15:37 #185
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849917
Samitier is wel in z'n dagje.

Maar het gaat weer niets opleveren.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 8 september 2019 @ 17:15:57 #186
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188849927
Ik vind het tijd dat Soler, Tao, Guerreiro en John eraan beginnen.
pi_188849930
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:12 schreef El-Stinho het volgende:
Soler doe je best jongen.
Waarom post je dit?
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:17:03 #188
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188849946
Waarom heb ik Ion eigenlijk niet meegenomen?

Boos.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  zondag 8 september 2019 @ 17:18:25 #189
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188849961
Movistar, stop hiermee.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:18:50 #190
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849971
John en Marco, waarom laten jullie Zep Koes wegrijden?
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188849976
Van Poppel zit zich nu voor de tv af te vragen waarom Sepp nog niet aan het wachten is.
pi_188849977
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:18 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
John en Marco, waarom laten jullie Zep Koes wegrijden?
Nooit van gehoord.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 17:19:19 #193
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188849980
Potverdorie Jakobsen moet lossen.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport / Supervogel zondag 8 september 2019 @ 17:20:04 #194
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_188849991
Sjors is weg.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:20:12 #195
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188849994
Kuss gaat winnen.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:20:12 #196
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188849995
Wint Zep Koes hier de rit?
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 8 september 2019 @ 17:20:17 #197
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188849997
Sep!
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 8 september 2019 @ 17:20:19 #198
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188849998
Heerlijke beelden
pi_188849999
Colorado Kuss
  zondag 8 september 2019 @ 17:20:31 #200
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188850002
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:20 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wint Zep Koes hier de rit?
Marco is op komst.
  zondag 8 september 2019 @ 17:20:48 #201
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850005
Ketonengod
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:20:49 #202
451829 crew  H.Vviv
pi_188850006
Kuss een van de mooiste stijlen bergop _O_
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:21:00 #203
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188850010
Rijden we vandaag naar Salt Lake?
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  zondag 8 september 2019 @ 17:21:02 #204
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188850011
Splijtende demarrage
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:21:15 #205
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188850012
John is nergens te zien, waardeloze gozer.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188850017
Landa stijl
pi_188850023
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:16 schreef wimderon het volgende:

[..]

Waarom post je dit?
Soler is mijn grote held. Als ik naar wielrennen kijk, doe ik het voor Soler. Hij maakt van Wielrennen een soort kunstwerk.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:21:58 #208
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188850024
Doe eens je best Tao
  zondag 8 september 2019 @ 17:22:05 #209
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850025
Wanneer gaan ze Soler laten wachten
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:22:16 #210
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188850031
Oelalalala
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 8 september 2019 @ 17:22:16 #211
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188850032
Piti!
pi_188850034
Amai
  Redactie Sport / Supervogel zondag 8 september 2019 @ 17:22:20 #213
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_188850036
Balberde!
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  zondag 8 september 2019 @ 17:22:23 #214
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850037
Piti!
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:22:31 #215
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188850038
Sow, de rest volgt niet.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:22:34 #216
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188850039
Piti gaat samenwerken met bruggenhoofd Soler.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188850044
Remmen voor de bochten
  zondag 8 september 2019 @ 17:22:58 #218
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188850046
Rogla is viessterk genot
  zondag 8 september 2019 @ 17:23:01 #219
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850047
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:22 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Sow, de rest volgt niet.
En over 2km laat Roglic hem achter
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 8 september 2019 @ 17:23:28 #220
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188850057
Koes Koes op weg naar :o
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:23:42 #221
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188850062
Je moet solo verder Oscar.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:23:43 #222
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188850063
Waarom rijdt Piti?
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:24:07 #223
164004 crew  TargaFlorio
pi_188850070
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:23 schreef Mexicanobakker het volgende:
Waarom rijdt Piti?
Voor de 2e plaats in het klassement?
  zondag 8 september 2019 @ 17:24:16 #224
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188850073
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:23 schreef Mexicanobakker het volgende:
Waarom rijdt Piti?
Plek 2 veiligstellen
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:24:32 #225
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188850076
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:24 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Voor de 2e plaats in het klassement?
Ach jee, och nee.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  zondag 8 september 2019 @ 17:24:47 #226
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188850078
Soler, je bent een bloedhond.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:24:53 #227
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188850079
Marco, Marco, Marco...
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 8 september 2019 @ 17:25:09 #228
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850080
Ga maar weer wachten Soler
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:25:13 #229
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188850082
Bora
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:25:39 #230
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188850085
Soler :{.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:25:39 #231
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188850087
Aan René heb je ook niets.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:26:08 #232
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188850094
Is Soler echt aan het wachten ja? (lol)
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:26:24 #233
164004 crew  TargaFlorio
pi_188850098
MAL is foetsie?
pi_188850104
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:25 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Aan René heb je ook niets.
Elke dag aanklampen, terwijl Garate hem in zou tomen om z'n dagjes uit te kiezen.
  zondag 8 september 2019 @ 17:26:41 #235
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188850107
RIP Superman
pi_188850108
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:26 schreef Van_Poppel het volgende:
RIP Superman
Reed op kop joh
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:27:02 #237
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188850111
Jullie laten je weer ringeloren door het seniele duo.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188850112
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:26 schreef Van_Poppel het volgende:
RIP Superman
Nou, nee.
pi_188850115
Lopez was toch gewoon de voorste.
  zondag 8 september 2019 @ 17:27:15 #240
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188850117
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:26 schreef Van_Poppel het volgende:
RIP Superman
(lol)
  zondag 8 september 2019 @ 17:27:22 #241
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850120
'Puta Gijon'
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:27:27 #242
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188850121
Puta Gijón, dat zijn teksten.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:27:39 #243
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188850124
Lopez fietste daar toch voorop die groep?
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188850125
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:23 schreef Mexicanobakker het volgende:
Waarom rijdt Piti?
Voor het podium?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:27:54 #245
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188850131
Wat heeft Valverde gegeten.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:28:12 #246
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188850136
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2019 17:27 schreef Slobeend het volgende:
Wat heeft Valverde gegeten.
Bordje pasta denk ik.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188850139
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2019 17:27 schreef Slobeend het volgende:
Wat heeft Valverde gegeten.
Zalfje op de pols
pi_188850140
Had verwacht dat Edet wel eens zou kraken.
  zondag 8 september 2019 @ 17:28:40 #249
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188850148
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:27 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Jullie laten je weer ringeloren door het seniele duo.
:@
pi_188850150
quote:
7s.gif Op zondag 8 september 2019 17:28 schreef showtimer het volgende:

[..]

Zalfje op de pols
Benieuwd of Thijs weer gaat schuimbekk...
  zondag 8 september 2019 @ 17:28:52 #251
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188850152
Kuss levert enigszins in
  zondag 8 september 2019 @ 17:28:54 #252
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188850153
Geoghegan Hart, prachtige jongen.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 8 september 2019 @ 17:28:55 #253
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_188850154
Lollergps
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:29:20 #254
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188850160
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:28 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Benieuwd of Thijs weer gaat schuimbekk...
thijszonneveld twitterde op zondag 08-09-2019 om 17:27:42 Valverde trekt nog even een sprintje van twintig minuten. reageer retweet
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:29:21 #255
451829 crew  H.Vviv
pi_188850161
Kuss doet dat vrij goed
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:29:23 #256
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188850163
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:28 schreef Koffieplanter het volgende:
Geoghegan Hart, prachtige jongen.
Ik had verwacht dat die weer als 58e binnen zou gaan peddelen.

Kientena :')
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188850164
Ach Naiero.
  zondag 8 september 2019 @ 17:29:31 #258
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850166
Hahaha Nairo
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:29:33 #259
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188850167
Oei, daar gaat Nairo.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 8 september 2019 @ 17:29:48 #260
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_188850170
NaIero :{
  zondag 8 september 2019 @ 17:30:06 #261
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188850172
Hopelijk wordt Nairo nog uit de top 15 gereden.
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:30:11 #262
164004 crew  TargaFlorio
pi_188850174
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:28 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

:@
Die witte trui hè. :@ :@
pi_188850176
Fuglsang gaat nog wel een ritje meepakken volgende week.
pi_188850179
Wie krijgt eigenlijk de De Greef-wisselbokaal voor een anoniem klassement?
  Redactie Sport zondag 8 september 2019 @ 17:30:43 #265
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_188850180
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:30 schreef Koffieplanter het volgende:
Hopelijk wordt Nairo nog uit de top 15 gereden.
Alleen Valverde en Rogla gaan top 15 rijden.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_188850181
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:30 schreef Dale__Cooper het volgende:
Fuglsang gaat nog wel een ritje meepakken volgende week.
Bergritten zijn bijna op.
  zondag 8 september 2019 @ 17:31:01 #267
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188850188
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:30 schreef El-Stinho het volgende:
Wie krijgt eigenlijk de De Greef-wisselbokaal voor een anoniem klassement?
Hagen of James Knox
  zondag 8 september 2019 @ 17:31:09 #268
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850190
Nairo gegangmaakt door Kelderman
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188850191
Is dat Frankiny of Latour in de groep?
pi_188850196
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:30 schreef showtimer het volgende:

[..]

Bergritten zijn bijna op.
Maandag, donderdag en zaterdag alhoewel de laatste wel een intrigerende is.
pi_188850202
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:30 schreef showtimer het volgende:

[..]

Bergritten zijn bijna op.
Nog drie kansen.
pi_188850211
Misschien kan Majka in de top 5 komen vandaag (lol).
  zondag 8 september 2019 @ 17:32:31 #273
427674 Toby56
Carpe Diem
pi_188850212
Dit is wel een lekker klimmetje.
"Er is iets geks aan de hand met liefde die net buiten ons bereik ligt [...]" (www . happinez . nl)
pi_188850217
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:30 schreef El-Stinho het volgende:
Wie krijgt eigenlijk de De Greef-wisselbokaal voor een anoniem klassement?
Stetina.
pi_188850222
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:31 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Hagen of James Knox
Als debutant of jonge jongen is daar nog niets mis mee.
  zondag 8 september 2019 @ 17:33:31 #276
427674 Toby56
Carpe Diem
pi_188850226
Dinges Hart is nog goed.
"Er is iets geks aan de hand met liefde die net buiten ons bereik ligt [...]" (www . happinez . nl)
  zondag 8 september 2019 @ 17:33:38 #277
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188850227
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:33 schreef wimderon het volgende:

[..]

Als debutant of jonge jongen is daar nog niets mis mee.
Niets mis mee, desondanks alsnog anoniem.
  zondag 8 september 2019 @ 17:33:58 #278
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_188850229
GPS-genot
  zondag 8 september 2019 @ 17:33:59 #279
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188850231
Are you watching? @Mani89
  zondag 8 september 2019 @ 17:34:00 #280
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850232
Madrazo straks eindelijk uit de bergtrui?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 8 september 2019 @ 17:34:03 #281
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188850234
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:32 schreef wimderon het volgende:

[..]

Stetina.
Stettena heb aangevallen, het is voor Frankinie.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 8 september 2019 @ 17:34:13 #282
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_188850237
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:33 schreef Koffieplanter het volgende:
Are you watching? @:Mani89
Nee, ik durf niet.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 8 september 2019 @ 17:34:26 #283
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_188850241
Muntjes voor Jacob
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  zondag 8 september 2019 @ 17:34:28 #284
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850243
Muntjes voor Vogelzang
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188850244
Kuss verliest maar weinig tijd.
pi_188850245
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:33 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Niets mis mee, desondanks alsnog anoniem.
Anoniem, desondanks niet in aanmerking komend voor de bokaal.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:34:40 #287
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188850249
Waar is Soler?
  zondag 8 september 2019 @ 17:34:56 #288
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188850250
Soler je moeder.
  zondag 8 september 2019 @ 17:34:58 #289
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850252
Soler jawel
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 8 september 2019 @ 17:35:00 #290
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188850253
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2019 17:34 schreef Slobeend het volgende:
Waar is Soler?
Boos naar huis omdat hij alweer moet wachten
  zondag 8 september 2019 @ 17:35:01 #291
427674 Toby56
Carpe Diem
pi_188850254
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:34 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Nee, ik durf niet.
Tis ook veuls te spannend.
"Er is iets geks aan de hand met liefde die net buiten ons bereik ligt [...]" (www . happinez . nl)
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:35:02 #292
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188850256
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2019 17:34 schreef Slobeend het volgende:
Waar is Soler?
Nou, daar.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:35:04 #293
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_188850258
Daar.
pi_188850259
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:34 schreef Koffieplanter het volgende:
Soler je moeder.
Hijo de puta mag je ook best zeggen.
  zondag 8 september 2019 @ 17:35:18 #295
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_188850262
Ah lieve Mauricio is er
  zondag 8 september 2019 @ 17:35:23 #296
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
pi_188850265
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:35 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Hijo de puta mag je ook best zeggen.
Maar dan klopt de meme niet.
pi_188850266
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2019 17:35 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Hijo de puta mag je ook best zeggen.
Je Spaans gaat vooruit.
  zondag 8 september 2019 @ 17:36:25 #298
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188850278
Zep gaat winnen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator zondag 8 september 2019 @ 17:37:23 #299
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188850293
John, je moeder.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_188850300
Eén van de twee met Kuss heeft ook Aru en Tjaves opgesteld :')
pi_188850305
OSCAR OSCAR
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')