abonnement Unibet Coolblue
pi_188583285
Offtopic:
Dit verhaal begon met een zoektocht naar wrm Belgische clubs Racing in de naam hebben soms.
Dat is waarschijnlijk een uitvinding van de Belgische googletranslate.

R.W.D.M

De Brusselse voetbalhistorie is er een met veel pieken, wat rustigere momenten, en heroplevingen. Zo kun je ook de geschiedenis van RWD Molenbeek beschrijven. Deze fusieclub bestaande meer clubs dan letters in de naam, kent ook een dramatische geschiedenis.

Racing Club Brussel was orgineel een atletiekclub. Maar in 1894 besloten ze er ook maar een voetbal team bij te pakken. Dit team liefkoosend ook wel de zwarte wolven genoemd uit de wijk Koekelberg, had een fanatieke aanhang. Mede door de aantrekkingskracht van de club werd een verhuizing naar een niew veld ingezet. Eerst naar een te Ukkel gevestigde wielerbaanen en later naar een eigen stadium; het Stade du Vivier d'Oie eveneens in Ukkel. De club wist een indrukkwekende serie neer te zetten van 1900 tot 1903 waarin men 3 keer op rij het landskampioenschap naar zich toe wisten te trekken.
De buren uit de enclave Sint-Gillis dachten ook wel wat op stelten te kunnen zetten, enter Union saint-gilloise. Het Bruxels voetballandschap was nooit meer hetzelfde.
Saint-Gilles mocht zich, na weet ik veel, in '47 zichzelf Royale Union saint-gilloise noemen. De rivaliteit tussen Sint-Gillis en Molenbeek was een legandarise en hield stand tot '48 het jaar waarin Sint-Gillis degradeerde naar de eerste divisie.
Terug naar R.W.D.M, in 1963 fuseerde Racing Club met White Star. Een schoolploeg die in 1909 opgericht werd en indrukwekkend snel tot in de eerste klasse wist te geraken. White star met als thuisbasis het Belgische Tervurenpark, kon mischien mede door het gebrek aan routine nooit hoger dan de 5e positie te eindigen in de eerste klasse. De nieuwe fusie Club Racing White had moeite om de aantrekkingskracht van zijn voorgangers te evenaren, ondanks een bekerfinale, en het halen van Europees voetbal in 1973. Dit leide tot een financieel onhoudbare situatie en het bestuur zette stappen in om te fuseren met Daring Club de Bruxelles, uit Molenbeek.


Daring Club de Bruxelles 1911-12

Daring spelende in het blauw wit later in het rood zwart en was van origine net als Whitestar een studentenclub. Deze op 1895 in cafe "In Tivoli" opgerichte club had als thuisbasis de vlakte van Koekelberg, ter hoogte van de huidige Basiliek. U raad het al Daring kon niet alleen blijven en fuseerde in 1900 met Brussels Football Club tot Daring Bruxelles, door sommigen liever Daring Club de Bruxelles genoemd en door de harde kern van White Star tot woedens toe genegerd. De club wist zijn naam om te zetten in 5 landskampioenschappen en een koniklijke onderscheiding. Enkel in de jaren 70 zette zich het verval in, en nam de eerder genoemde fusie vorm.

Eindelijk, enter R.W.D.M met nu, of volgens andere altijd al stamnummer 47. Dankzij zijn trouwe aanwas wist de club vele successen te vieren zowel bij winst, verlies en gelijkspel. In het Oscar Bossaertstadion van Daring dat eerder het Edmond Machtensstadion was. U dacht het kan niet gekker? Nou, ondanks de sportieve successen, aarding in het Brusselse, en historie wist de club het financieel weer niet op uit te houden en werdt het faillisment aangvervraag in 2002.

U dacht dit was het, nou Standaard Weteren was ook toe aan een doorstart en de idiote tifosi die van afkorting hielden wisten het bestuur van Weteren te overtuigen het lidmaatschap bij de Belgische voetbalbond over te nemen.

Iemand anders in de taal naar keuze mag de huidige stand van zaken duiding geven.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 24-08-2019 17:11:17 ]
pi_188604341
klaar, maar open voor taalfantas

[ Bericht 72% gewijzigd door #ANONIEM op 24-08-2019 17:09:00 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')