abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 22 augustus 2019 @ 22:52:38 #1
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_188581568


Dit topic mag natuurlijk niet ontbreken is ons fantastische, geweldige subforum. Met de regerend Giro- en Tour winnaar is Zuid-Amerika namelijk langzaam de wielerwereld aan het veroveren. Ze zijn collectief opgegroeid op drie kilometer hoogte en Alpe d'Huez en dat soort ongein is kinderspel. Dit topic is natuurlijk niet bedoeld om zij die er al zijn te volgen, maar om te bekijken welk geweld de komende jaren op de Europese beeldbuis te aanschouwen is. Ja, die renner in de header is Alaphilippe, maar dit was in het nu al unaniem belachelijk grote succes zijnde Tour Colombia eerder dit jaar en de foto is gewoon erg mooi.

Zoals gezegd is Zuid-Amerika hot en je doet eigenlijk niet meer mee als je geen Colombiaan of Ecuadoraan in je ploegje hebt zitten. De huidige werken van Egan, Richie, Nairo, Alexander en alle anderen; het is nog maar het begin. Het moet een opmaat zijn voor allerlei fietsende Zuid-Amerikanen. Van Argentinië tot Venezuela. Niet alleen aan de renners wordt getrokken, ook de koersen zelf zijn groeiende en de combinatie San Juan naar Tour Colombia blijkt een succesformule. Voorlopig zijn dat nog de enige twee profkoersen die we kennen, maar het zal niet meer lang duren voor er meer volgen. Zo is recent naar buiten gekomen dat de Vuelta a Colombia of Clasico RCN (ik ben vergeten welk van de twee) weer terugkomt op de officiële kalender van de UCI. Hiep hiep hoi. Uiteraard gaan ook de gedachten terug naar het wereldkampioenschap van 1995 in Duitama, toen de meest legendarische koers van allen werd gereden in Tunja, Boyaca. Graag meer van dat. Ik ga dit later nog aanvullen met allerlei poespas, maar ik ben best moe dus nu even niet.

Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 22 augustus 2019 @ 22:55:30 #2
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188581630
Dit topic gaan we volgen.


Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_188600029
Vandaag een stuk over Colombiaans wielrennen in de Volkskrant:

https://www.volkskrant.nl(...)s-geworden~bbe53c67/
  vrijdag 20 september 2019 @ 01:37:28 #4
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_189034155
Het wordt tijd om dit topic eens wat leven in te blazen, want hoewel de grootste afspraken in Zuid-Amerika al lang en breed achter de rug zijn, zijn er toch nog wel twee wedstrijden die het volgen waard zijn. De een is de Vuelta del Porvenir, die pas in november wordt verreden, en de ander is de mythische Clasico RCN, die morgen begint. Gezien de startlijsten zullen de Tour Colombia en San Juan meer aanzien hebben, maar als je de geschiedenis mee zou nemen is de Clasico RCN na de Vuelta a Colombia de grootste en belangrijkste wedstrijd die er in Zuid-Amerika te vinden is.

Mythisch is 'ie zeker, en ook de geschiedenis mag er wezen. In het verleden zijn een aantal van de beste renners die ooit hebben geleefd afgezakt naar Colombia om aan deze koers mee te doen. Ik noem Bernard Hinault, Laurent Fignon, Sean Kelly en Claudio Chiappucci. Op die laatste na lukte het geen van hen om überhaupt op het podium te staan. Weggereden door Lucho Herrera, Fabio Parra en Álvaro Mejia. De komst van Hinault was zo groot dat er heuse commercials op de televisie verschenen voor het aanstaande duel met Lucho. Dat Hinault toen al bijna achter de geraniums zat maakte niemand wat uit. Hij werd vernederd en Herrera was vetrokken. Een jaar later won hij de Vuelta en was hij de eerste Colombiaan die een grote ronde won.



Sinds die jaren is er natuurlijk heel wat veranderd. Terwijl Colombiaans wielrennen, of Zuid-Amerikaans überhaupt, beter is dan ooit en je als ploeg niet meedoet als je er geen hebt, zijn de grootste wedstrijden in eigen land in de vergetelheid geraakt. De Clasico RCN is zelfs geen UCI-race meer en ook de Vuelta a Colombia heeft momenteel die status niet. Ik zeg momenteel, want daar komt volgend jaar gelukkig weer verandering in met een promotie naar 2.2. Enfin, UCI-race of niet, hij zal verreden worden.

In het parcours van de Clasico RCN, dat tien etappes lang is, zit onder andere de eveneens mythische La Linea. Zoals elk jaar gebruikelijk tegenwoordig. Helaas hebben ze de laatste jaren het geniale plan bedacht om hem zover mogelijk van de finish te leggen en dat doet wel iets af van deze onmenselijke alto. De dag dat ze hem in het parcours van de Tour Colombia leggen, wordt een gouden in de wielergeschiedenis. Lijkt me stug dat ze zoiets voor durven leggen aan een peloton vol Europeanen, maar een mens mag dromen. Meer dan 23 kilometer lang, naar een hoogte van meer dan een dikke drie kilometer. Daar waar dromen kapot kunnen, vraag dat maar aan Oscar Sevilla.



Omdat het niet zoveel zin heeft om een startlijst te ontleden en te lullen over renners die we nooit meer in Europa gaan zien, zoals de twee favorieten en vrienden van de show Oscar Sevilla en Fabio Duarte, wil ik het enigszins beperken tot zij die eraan komen, want er staan behoorlijk wat leuke namen aan de start. Soms met, soms zonder ervaring in Europa. De eerste naam is al direct een interessante en dat is die van Juan Diego Alba. Hij kwam aan het licht toen hij deel uitmaakte van een Colombiaanse selectie die de hele Girobio op een hoop reed, waar hij zelf de etappe over twee keer de Mortirolo wist te winnen en derde werd in het eindklassement. Die prestatie alleen leverde hem een contract op bij Movistar. Uiteraard heeft hij voor de oplettende kijker al wat meer laten zien dan dat. Zo won hij vorig jaar een rit in Antioquia en Boyacá en eindigde hij tweede in een etappe in de Vuelta a Colombia naar Ibagué. En een rit naar Ibagué kan maar een ding betekenen: die etappe ging over La Linea. Ook zijn ploegmaat Juan Tito Rendon is het volgen waard. Tito heeft een wat onorthodoxe weg afgelegd naar hier, want hij reed vorig jaar nog voor het World Cycling Center van de UCI. Tito is behoorlijk rap en kan een heuvel over. Dat bleek toen hij vorig jaar in aanloop naar Innsbruck en rit wist te winnen in Rüebliland. Ondertussen eindigde hij ook nog eens achtste in Aubel - Stavelot, op een zeer respectabele zes minuten van ene Remco Evenepoel.

Medellin heeft niet alleen de twee grote favorieten in huis, ze hebben Harold Tejada in huis. Harold is de nationaal kampioen bij de beloften in zowel de weg- als tijdrit en is anders dan de doorsnee Colombiaan. In de wereld van lichtgewichten is Harold een dikzak. Het is zowaar geen pocketklimmer. Ook hij kende dit jaar zijn internationale doorbraak toen hij Vansevenant kwam kloppen en zodoende een rit kon winnen in de Tour de l'Avenir. Daarmee val je natuurlijk op en het was voor Vino een reden om hem een contract te geven. Nu koerst hij dus voor Medellin, het voormalige EPM, en die renners zijn niet altijd te vertrouwen. Het is dus afwachten of ze er verstandig aan doen om hem te nemen, maar hij heeft wel mogelijkheden om uit te groeien tot een aardige prof.

Gianni is een visionair, dat kan niet vaak genoeg worden benadrukt. Want naar wie ik persoonlijk het meest uitkijk, zowel hier als volgend jaar, is mijn vriend Alexander Cepeda. Hij is hier en hij is de kopman van zijn ploeg. Alexander is een fenomeen. Zijn weg naar hier is een soort kruising tussen Carapaz en Evenepoel. Hij was een heel leuke voetballer, vond er geen reet aan en heeft toen zijn opleiding genoten in Colombia op weg naar een contract bij Androni. Het werd een keer tijd ook. Hij heeft dit jaar al een overwinning op de eveneens mythische Cristo Redentor staan en ook zijn ritzege in l'Avenir, op weg naar een top tien klassering in het eindklassement, over de Croix de Fer mocht er wezen. Voor Savio reden genoeg om hem voor vier jaar vast te leggen. Alexander wordt een must watch volgend jaar.



Wie zomaar op de nominatie zouden kunnen staan om volgend jaar de driekleur te vertegenwoordigen in bijvoorbeeld de Girobio of l'Avenir, zijn Rafael Pineda en Diego Camargo. Jongens die ondanks hun leeftijd al meedoen bij de 'profs'. Dat klinkt totaal niet indrukwekkend, maar de Vuelta a Colombia is geen ronde voor kinderen. Camargo won recentelijk het eindklassement in de Vuelta de Boyacá, terwijl Pineda al best wat jaren hoog staat aangeschreven en dit ook meerdere keren heeft bevestigd.

Ik vraag me bij dezen ten slotte hardop af of de prostaatkanker van Brailsford niet stiekem een hersentumor blijkt te zijn, want dit kan niet. De Colombiaanse versie van Leonardo Basso. Brandon Rivera schijnt namelijk gewoon een contract te krijgen bij INEOS. Waarom? Omdat hij al een leven lang de beste vriend is van een regerend Tour-winnaar. Ze zaten samen op de mountainbike. En waar de een ons naar het beloofde land bracht, moet de ander genoegen nemen met een gouden medaille van de Pan-Amerikaanse tijdrit. Ik overdrijf enigszins, want Brandon Rivera is geen slecht coureur, maar geen World Tour materiaal. Brailsford: min min.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 22 september 2019 @ 23:27:57 #5
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189080524
Ik zie dat Oscar al een rit heeft gewonnen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 23 september 2019 @ 19:15:06 #6
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_189088013
Alexander Cepeda wint vandaag glorieus. Ik word vrolijk van deze berichten.



[ Bericht 41% gewijzigd door Koffieplanter op 23-09-2019 19:21:21 ]
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 26 september 2019 @ 01:04:22 #7
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_189123631
We blijven maar doorgroeien. Nadat eerder de Ronde van Chili al 2.2 en dus UCI-status kreeg, krijgen ze er nu ook een eendagswedstrijd bij. Vanaf volgend jaar, op 14 maart om precies te zijn, komt daar de GP de la Patagonia bij. Sevilla heeft al deelname toegezegd met Medellin en ook ploegen uit Spanje, Italië, Nederland, Mexico, Brazilië, Costa Rica en meerdere nationale ploegen hebben deelname aangevraagd.
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 26 september 2019 @ 02:08:29 #8
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_189123818
Ik krijg het gevoel dat Peru een beetje achter blijft in het wielrennen. Heeft iemand hier een goede verklaring voor? Op hoogte geboren worden is niet echt een probleem.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_189124109
faustocoppi60 twitterde op woensdag 25-09-2019 om 23:00:04 Yep, the finish line of a sprint stage placed just before a speed bump is not really a smart idea...The winner, @brayans1994 went down hard. 😬🇨🇴 #ClasicoRCN2019 https://t.co/9mJPlX85KM reageer retweet
Nee, dit kan niet.
Demain, on roule
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 21:52:50 #10
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_189337570
Tour Colombia 2.1 2020:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator dinsdag 8 oktober 2019 @ 21:56:03 #11
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189337640
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 21:52 schreef Koffieplanter het volgende:
Tour Colombia 2.1 2020:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Matig parcours.

Jammer dat de Ronde van Ecuador is afgelast, overigens. :{
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 20 oktober 2019 @ 22:03:16 #12
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_189538815


Nog eens een leuk nieuwtje en reden voor een bump van dit topic zo laat in het fantastische jaar 2019. Want deze jongen in de bovenstaande foto, die kent u. De naam is Jeison Rujano, uiteraard de zoon van, al meerdere keren ter tafel gebracht door ondergetekende. Jeison won dit weekend de Clásico Saavedra, een rittenkoers in Colombia. Hij domineerde de tijdrit en legde daar de basis voor zijn eindzege. Zijn landgenoot Jhonny Araujo won overigens ook een rit. Misschien leuk om er bij te zeggen zou ook wel eens wat kunnen worden, zou ook wel eens niets kunnen worden. Enfin, in tegenstelling tot zijn vader lijkt Jeison geen gedrocht in de ossenkop te zijn, want hij is ook de nationaal kampioen van Venezuela. Goed, dat zegt vermoedelijk nog niet veel, maar het is alvast een positief teken. Volgende maand is er de Porvenir, de grootste juniorenkoers in Zuid-Amerika, en ik heb goede hoop dat Jeison aan de start staat - en wat moois gaat neerzetten.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_189539036
De rechter rondemiss? heeft beste bovenbenen.
  zondag 3 november 2019 @ 10:04:01 #14
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_189757086
Een heuse goednieuwsshow gisteren op de persconferentie van de Gran Fondo van Uran. Na het nu al fantastische UAE Team Colombia, komt er weer iets nieuws. Gefinancierd door de overheid, komt er een nieuwe Colombiaanse ploeg die mee gaat doen op alle niveaus, bij zowel de mannen als de vrouwen. De junioren- en nieuwelingenploegen gaan staan op de fundatie van Chaves, terwijl de beloften- en profploegen gaan staan op de poten van Strongman, de ploeg waar bijvoorbeeld Carapaz zijn grootste stappen zette. Waar ze zullen gaan koersen, wie zal het weten, maar er werd gesproken over wereldwijd. Derhalve heb ik goede hoop ze collectief aan de start gaan staan in de Nations Cup wedstrijden hier.

quote:
Elite
Hernán Aguirre
Oscar Quiroz
Brayan Hernández
Miguel Rubiano
Diego Cano
Nelson Soto
William Muñoz
Omar Mendoza
Ignacio Montoya
Camilo Andrés Pedroza

Sub 23
Jesús David Peña
Diego Camargo
Jeisson Casallas
Wilson Stiven Peña
Didier Merchán
Wilmar Molina
John Aldair Avellaneda
Juan Sebastián Guerrero
Brayan Julián Fernández
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator woensdag 6 november 2019 @ 16:42:58 #15
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189818349
faustocoppi60 twitterde op woensdag 06-11-2019 om 15:45:01 A month full of cycling ahead in Colombia! 🇨🇴 Today is the start of Vuelta del Porvenir, where the future stars are born. On the same roads of Casanare, the ladies race the Tour Femenino. Follow @ColCiclismo for great previews and coverage. 👍 #VPorvenir #TColombia https://t.co/cCWjh5G5Z9 reageer retweet
Ik verwacht toch wel wat updates, @Koffieplanter
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 6 november 2019 @ 18:04:21 #16
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_189818680
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 16:42 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
faustocoppi60 twitterde op woensdag 06-11-2019 om 15:45:01 A month full of cycling ahead in Colombia! 🇨🇴 Today is the start of Vuelta del Porvenir, where the future stars are born. On the same roads of Casanare, the ladies race the Tour Femenino. Follow @:ColCiclismo for great previews and coverage. 👍 #VPorvenir #TColombia https://t.co/cCWjh5G5Z9 reageer retweet
Ik verwacht toch wel wat updates, @:Koffieplanter
Het stond ook wel op de planning om sporadisch een update te brengen. Niet dat ik elke etappe onder de loep ga nemen, want het is ook best wel een zaadparcours, maar interessant om te volgen desalniettemin. Bij gebrek aan Rujano junior sta ik in ieder geval volledig achter de zeer sympathieke Germán Gómez, die met een tijdrit vermoedelijk ook de grote favoriet genoemd mag worden. Jhonatan Chaves van Arcabuco en Brandon Rojas uit Bogota vind ik ook interessante jongens. Chaves is de winnaar van de Futuro een paar jaar terug en ze hebben ook allebei al wat ervaring in het Spaanse en/of Portugese amateurcircuit. Brayan Malaver zou zomaar eens het eerste product van naam uit de opleidingsploeg van Chaves kunnen zijn.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator maandag 11 november 2019 @ 00:48:47 #17
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189889506
faustocoppi60 twitterde op zondag 10-11-2019 om 21:11:36 Jefferson Ruiz is the champion of the 2019 Vuelta del Porvenir, we might hear of him in the future. 👶🏆 The Tour Femenino was won by the Chilean rider Arantza Villalon. Congrats also to @jesseniamg95 , the best climber of the race! 👏🇨🇴 #illuminatethebike. https://t.co/qwB0GBMp90 reageer retweet
German kon het niet bolwerken. Ene Juan Carlos Lopez is vijfde geworden, dat schijnt het kleine broertje van Miguel Angel te zijn. Lekker man.

[ Bericht 3% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 11-11-2019 00:54:58 ]
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 28 december 2019 @ 18:21:16 #18
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_190713507



Oi.
Put these foolish ambitions to rest.
  woensdag 8 januari 2020 @ 17:25:19 #19
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_190938290
RUJANO doet mee in San Juan. _O_
Put these foolish ambitions to rest.
  vrijdag 10 januari 2020 @ 16:49:07 #20
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_190965807
RUJANO doet mee in Tachira _O_

CarlitosJMendez twitterde op vrijdag 10-01-2020 om 16:47:16 🚴‍♂️🇻🇪#VueltaalTachira2020 Jeison Rujano estará por primera vez en la gran cita del pedalismo venezolano. El hijo del cuatro veces campeón de la ronda andina hace parte de la nómina del NR Osorio-MU Training (@VenPaisFuturo). Tiene 18 años y es escalador como su progenitor. reageer retweet
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 12 januari 2020 @ 13:43:38 #21
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_190994191
De Saav stuurt alle toppertjes. Cepeda, Rivera gouden koppel.

Put these foolish ambitions to rest.
pi_190994251
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 13:43 schreef Koffieplanter het volgende:
De Saav stuurt alle toppertjes. Cepeda, Rivera gouden koppel.

[ afbeelding ]
Saav is zich aan het indekken.
https://www.instagram.com/p/B7HWNaXBbjn/
  zondag 12 januari 2020 @ 19:01:39 #23
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_190998364
quote:
0s.gif Op zondag 12 januari 2020 13:51 schreef showtimer het volgende:

[..]

Saav is zich aan het indekken.
https://www.instagram.com/p/B7HWNaXBbjn/
CarlitosJMendez twitterde op zondag 12-01-2020 om 18:53:56 🚴‍♂️🇻🇪#VueltaalTáchira2020Etapa 1⃣📝 Luca Pacioni 🇮🇹 (Androni) prevalece en el embalaje final y pasa primero en la meta ubicada en la 5ta avenida de San Cristóbal. Es, además, es primer líder de la clasificación general.#Ciclismo #UCI reageer retweet
Ondertussen vloerde Cepeda met eenvoud Briceno in de tussensprint. Niets aan de hand.
Put these foolish ambitions to rest.
  maandag 13 januari 2020 @ 16:35:27 #24
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_191011179
Op 30 minuten binnenkomen in een rit van 120km _O_
  dinsdag 14 januari 2020 @ 19:03:06 #25
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_191028882
Restrepo, Rivera gouden koppel.
Put these foolish ambitions to rest.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')