Ik denk dat direct een mooie brief zinvoller is. Ik ben niet de eerste bij wie dit grapje wordt uitgehaald. Een telefoontje is geen bewijs van reactie, een aangetekende brief wel.quote:Op zondag 28 juli 2019 18:48 schreef phoenyx het volgende:
Ik zou Eneco eerst even bellen om te vragen hoe het volgens hen in elkaar zit. Dan kan je een extra goede brief opmaken mocht het nodig en terecht zijn aan de hand van die informatie
Nee maar ik doelde ook niet als een bewijs van reactie. Ik doelde erop dat je op die manier wat informatie vergaart. Waarom sturen ze die brief? Waarom dit en waarom dat. Even 10 minuten praten en dan weet jij ook al een stuk gerichter hoe je een aangetekende brief effectief kan opstellen toch.quote:Op zondag 28 juli 2019 18:50 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ik denk dat direct een mooie brief zinvoller is. Ik ben niet de eerste bij wie dit grapje wordt uitgehaald. Een telefoontje is geen bewijs van reactie, een aangetekende brief wel.
Bedankt voor je reactie. Zou je situatie 2 ook in eenvoudigere bewoordingen kunnen uitleggen? Ik ken niet alle termen. Met name het woord “revindiceren” levert me wat uitdagingen op.quote:Op zondag 28 juli 2019 19:05 schreef Degodvader het volgende:
Situatie 1: eneco is geen eigenaar van de boiler, geen probleem.
Situatie 2: eneco is wel eigenaar van de boiler. In dat geval was de verkoper van het huis niet beschikkingsbevoegd om de boiler aan jou te verkopen, want hij was geen eigenaar.
Dan kan eneco in beginsel revindiceren, en moet jij verhaal halen bij de verkoper. Tenzij je je kunt beroepen op bescherming tegen de ontbrekende beschikkingsbevoegdheid van de verkoper (3:86 bw) in welk geval eneco de boiler kwijt is (aan jou) en moet eneco zich verhalen op de verkopende partij.
Niet juridisch gezegd: als jij te goeder trouw de boiler hebt gekocht, ben je safe.quote:Op zondag 28 juli 2019 19:09 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Bedankt voor je reactie. Zou je situatie 2 ook in eenvoudigere bewoordingen kunnen uitleggen? Ik ken niet alle termen. Met name het woord “revindiceren” levert me wat uitdagingen op.
En op welke wijze kan ik me eventueel beroepen op bescherming tegen de ontbrekende beschikkingsbevoegdheid van verkoper? Is de lijst met roerende zaken ten tijden van de verkoop voorleggen voldoende? Welk proces moet ik dan in?
Dat was mijn idee ook.quote:Op zondag 28 juli 2019 19:13 schreef Degodvader het volgende:
[..]
Niet juridisch gezegd: als jij te goeder trouw de boiler hebt gekocht, ben je safe.
Ik zou eneco een brief terugsturen met als strekking: super mooi dat je de boiler wil, maar ik heb hem op datum x gekocht van partij y. Ik ben dus de eigenaar.
Dan afwachten wat er komt.
Zoiets kan altijd een eindeloos proces worden om de simpele reden dat er maar 1 partij hoeft te zijn die het tot een eindeloos proces kan maken. Een snel eimde heb je dus niet in de hand.quote:Op zondag 28 juli 2019 19:15 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Dat was mijn idee ook.
Ken jij goede voorbeeldbrieven? Mijn ervaring met dit soort dingen is, als je niet de juiste zaken op de juiste manier weerlegt of claimt, je zaak niet sterk staat. En alhoewel het geen ingewikkelde brief hoeft te zijn (wat jij zegt + kopie koopcontract + lijst roerende goederen), heb ik geen zin in een eindeloos slepend proces, dus ik wil het graag in een keer goed doen.
Helemaal niets.quote:Op zondag 28 juli 2019 19:22 schreef Rewimo het volgende:
Laat Eneco maar bij de oorspronkelijke huurder aankloppen. Die had een contract dus daar moeten ze de schade op verhalen.
Zit er op die boiler ook ergens informatie van Eneco? Storingsnummer bijvoorbeeld?
Er zitten geen stickers op, dus er is niets af te halen.quote:Op zondag 28 juli 2019 22:02 schreef Speekselklier het volgende:
Ik zou zeggen dat de boiler die er hangt JOUW eigendom is.
Of zeggen dat je de boiler zelf hebt opgehangen omdat de vorige kapot was.
Je mag hem ook vervangen, want het was JOUW boiler.
Desnoods de stickers eraf halen die iets anders beweren.
Ik heb dat kunstje ooit met een geiser gehad. Die hing niet eens meer in het huis (zat cv in).
Bij het overschrijven van de energie kreeg ik een contract waar plots een geiser op stond.
Die was toen van de nota afgehaald maar stond we weer op de jaar-rekening.
Heeft wel even geduurt voordat het rond was.
Goed punt!quote:Op zondag 28 juli 2019 22:09 schreef YebCar het volgende:
als de boiler inderdaad van Eneco is geweest, waar waren ze dan de afgelopen 5 jaar om de huur te innen?
En waar bleven ze met de jaarlijkse onderhoudsbeurt die je krijgt als dat ding in huur(koop) zit?
Ik zou eerst eens nagaan of de claim klopt of niet. Met bijv. C.V. ketels kom je namelijk nog regelmatig huur of lease constructies tegen bij koophuizen, dit zou met een boiler ook maar zo het geval kunnen zijn.quote:Vraag is nu: hoe sterk sta ik? En heeft iemand een mooie voorbeeldbrief waarin ik deze achterlijke claim van Eneco kan weerleggen?
Wie zegt dat de oorspronkelijk contractant niet gewoon doorbetaald heeft en pas sinds kort niet meer betaald bijvoorbeeld en heeft deze partij niet gereageerd op het verzoek tot het maken van afspraken voor onderhoud. Is lastig te zeggen zonder duidelijke informatie van TS.quote:Op zondag 28 juli 2019 22:09 schreef YebCar het volgende:
als de boiler inderdaad van Eneco is geweest, waar waren ze dan de afgelopen 5 jaar om de huur te innen?
En waar bleven ze met de jaarlijkse onderhoudsbeurt die je krijgt als dat ding in huur(koop) zit?
En al die vijf jaar dan? Normaal als iets gehuurd is betaal je maandelijks een bedrag. Vreemd allemaal.quote:Op zondag 28 juli 2019 18:53 schreef Tinkepink het volgende:
Heeft het nog zin om naar de verkopend makelaar te gaan? Het is immers al bijna 5 jaar geleden.
En stel: met de voorgaande eigenaar had Eneco geen overeenkomst (ik weet zeker dat zij geen overeenkomst hadden), maar met die daarvoor wel.... kan Eneco dan nog een punt maken? Lijkt me niet toch?
Ik zou eerder zeggen dat het eigendom wel overgegaan is naar TS via overdracht. Aan de titel mankeert niks. Dr levering is ook correct uitgevoerd. Alleen de beschikkingsbevoegheid loopt spaak.quote:Op zondag 28 juli 2019 23:06 schreef Renesite het volgende:
Originele contract moet aantonen of het zo is.
Verder: wat stond er in je koopcontract en vooral het lijstje met zaken als; gaat mee/blijft achter/kan worden overgenomen. Daarin wordt geïnventariseerd pf er nog lopende contracten zijn en of deze via rechtswege overgedragen moeten of kunnen worden. Jij bent te goede trouw, de verkopende partij niet. Ik denk dat je tegenover eneco niet veel hebt te doen maar eerder je recht moet halen bij de verkopende partij zolang er een contract is die je eerst moet opvragen.
Als het contract er is moet de verkopende partij uitleg geven en het oplossen.
Wat ik overigens vreemd vind: is eneco wel eens langs geweest on de boiler te inspecteren? Dat zit immers in het onderhouds en huurcontract lijkt me
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |