pokkie1997 | zondag 30 juni 2019 @ 08:09 |
Heb weer zin om pizza te maken.. Wil hem alleen wel gezond maken. Ik weet dat er in de winkel bloemkool-bodems e.d. te koop zijn, maar die zijn grotendeels van bloem gemaakt, en dan ook nog eens gewoon witte tarwebloem i.p.v. volkoren. Heeft iemand toevallig een recept wat grotendeels uit groenten bestaat en volkorenmeel gebruikt i.p.v. tarwebloem? | |
fespo | zondag 30 juni 2019 @ 08:12 |
mini pizza's van courgette ![]() | |
pokkie1997 | zondag 30 juni 2019 @ 08:15 |
Daar heb je waarschijnlijk zo'n dehydrator voor nodig? ![]() | |
Lienekien | zondag 30 juni 2019 @ 08:20 |
Zelf een bloemkoolbodem maken? Recepten genoeg te vinden. | |
realAIVD | zondag 30 juni 2019 @ 08:20 |
https://www.google.nl/search?hl=nl&q=mini+pizza%27s+van+courgette | |
fespo | zondag 30 juni 2019 @ 08:34 |
Godenvoer ![]() | |
pokkie1997 | zondag 30 juni 2019 @ 08:47 |
oooh, dat zijn wel écht ieniemienie stukjes ![]() | |
Pizzakoppo | zondag 30 juni 2019 @ 09:00 |
Hoezo is een pizzabodem van bloem, water, gist, zout en olijfolie ongezond? | |
realAIVD | zondag 30 juni 2019 @ 09:08 |
Ja, je hebt me meteen een goed idee gegeven voor de lunch op m'n thuiswerkdag ![]() | |
Kopiko | zondag 30 juni 2019 @ 09:09 |
| |
Lunatiek | zondag 30 juni 2019 @ 09:13 |
Niet per se ongezond, maar met een volkorenmeel zitten er meer vezels in, wat beter voor je darmen is. Die courgettebodems, worden die bij verhitten niet erg slap? Lijkt me niet dat ze een knapperige kort krijgen. En als je dat pizza noemt kun je natuurlijk gewoon een volkorenboterham gebruiken als bodem. Tosti Quick zeg maar. | |
pokkie1997 | zondag 30 juni 2019 @ 09:19 |
Graanproducten kun je beter volkoren eten. Witte bloem is hoog in kcal en laag in vezels | |
LorneMalvo | zondag 30 juni 2019 @ 09:23 |
Dan gebruik je toch volkoren bloem? Klaar | |
realAIVD | zondag 30 juni 2019 @ 09:24 |
Oooooohhhhh bestaat dat nog? ![]() ![]() | |
Lunatiek | zondag 30 juni 2019 @ 09:26 |
Ik twijfelde en heb het opgezocht: het heet sinds 2012 Remia Tosti Quick. En is voor ¤1,12 bij AH te koop. | |
realAIVD | zondag 30 juni 2019 @ 09:28 |
Ja, hier intussen ook opgezocht...dat plaatje op die pot!! helemaal als vanouds ![]() ga ik ongetwijfeld nog eens proberen, haha | |
fespo | zondag 30 juni 2019 @ 10:56 |
je haalt ze uit de oven als de courgette de juiste gaarheid heeft. ligt eraan hoe dik je ze snijdt hoe lang dit duurt. | |
Sunshine1982 | zondag 30 juni 2019 @ 10:59 |
Wat offtopic: ik heb laatst een pizza gezien met een schijf watermeloen als bodem. Superleuk! | |
Lucky_Strike | zondag 30 juni 2019 @ 11:13 |
Was die ook verhit? | |
Anneloos | zondag 30 juni 2019 @ 11:14 |
Huh, maar die bloemkoolbodems bestaan toch alleen uit bloemkool? Zo heb ik het gemaakt in iedergeval | |
pokkie1997 | zondag 30 juni 2019 @ 13:07 |
Denk dat hij dit bedoeld: ![]() | |
pokkie1997 | zondag 30 juni 2019 @ 13:07 |
Van de AH is het 37% bloemkool en de rest tarwebloem etc. | |
Lucky_Strike | zondag 30 juni 2019 @ 13:12 |
Dit wil ik echt heel graag nu. | |
n0a | zondag 30 juni 2019 @ 13:40 |
Je kan deze proberen. Die maakte Robert Rodriguez in The Chef Show. https://www.delish.com/co(...)-crust-pizza-recipe/ | |
pokkie1997 | zondag 30 juni 2019 @ 14:23 |
Ik ook. Daarom ook meteen naar de winkel gaan fietsen. Ze hadden helaas wel alleen hele mini watermeloenen. ![]() ![]() | |
pokkie1997 | zondag 30 juni 2019 @ 14:24 |
Oeh, deze maar eens proberen vanavond ![]() | |
Cryptocoryne | zondag 30 juni 2019 @ 14:24 |
Watermeloen kan ook op de bbq of in de grillpan. | |
Lucky_Strike | zondag 30 juni 2019 @ 14:38 |
Correct. Met feta bijvoorbeeld. Maar ik zie daar niet direct een pizza in. Zoals het hierboven in punten is gesneden, ziet het er inderdaad net uit als pizza. | |
Sunshine1982 | zondag 30 juni 2019 @ 15:03 |
Waarom denkt iedereen dat ik een hij ben ![]() | |
pokkie1997 | zondag 30 juni 2019 @ 15:27 |
Kan ik toch niet ruiken ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 30 juni 2019 @ 16:04 |
Omdat je je geslacht niet in je profiel hebt gezet ![]() Dan komt er geen roze of blauwe streep naast je posts te staan (mobiele versie). | |
Sorella | zondag 30 juni 2019 @ 16:06 |
Ik heb een keer een bloemkool bodem pizza gemaakt. bloemkoolpizza Ingrediënten: (voor 2 pizzabodem of 1 hele grote) • 1 grote bloemkool (de grootste die je kan vinden) • Snufje zout en peper • 2 theelepels oregano of Italiaanse kruidenmix • Handje geraspte kaas of halve mozzarella (optioneel) • 1 ei • en verder: keukenmachine, theedoek, oven en bakpapier En verder alle toppings die je lekker vindt op een pizza bijvoorbeeld: tomatensaus, mozzarella, champignons, ui, paprika, kip of tonijn. Bereidingswijze van de bloemkoolpizza: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een pan met een klein laagje water op hoog vuur, was de bloemkool, snijd hem in stukken en kook de bloemkool in ongeveer 4 minuten. Giet de bloemkool af en doe het in de keukenmachine. Zet de keukenmachine op de allerhoogste stand en maal de bloemkool tot het super fijn is. Als je geen keukenmachine hebt, kun je het ook raspen met de hand of fijn hakken met een mes. Leg de bloemkool in een schone theedoek en knijp het vocht eruit. Dit is de allerbelangrijkste stap als je een krokante bodem wilt. Als er nog vocht in zit dan wordt de bodem soppig. Doe de bloemkool in een grote kom, voeg zout, peper, oregano, kaas en het ei toe en meng alles. Verspreid het bloemkoolmengsel op een bakplaat met bakpapier in de gewenste vorm en dikte en druk de bodem goed aan. Zet de bloemkoolbodem ongeveer 15 minuten in de oven totdat de bodem een mooi goudbruine kleur heeft. Haal de bloemkoolbodem uit de oven en de toppings erop. Zet de pizza nog 5 tot 10 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven en geniet ervan zonder schuldgevoel. Bodem heeft langer in de oven gestaan voordat ik hem goudbruin vond, evengoed bleef de bodem soppig en ik kon toch echt niet harder knijpen. Qua smaak was er niets is mee alleen de bodem viel redelijk uit mekaar bij het op het bord doen |