abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 3 juli 2019 @ 22:26:18 #101
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_187740472
Maar ze moeten het toch leren, dus waarom niet nu? Ik word juist een beetje simpel met het rondsjouwen van die 15? kg. Hij is lief hoor, ik heb hem graag vast, en mijn armen worden heel sterk. Het is gewoon de ingewikkelde balans tussen kind volgen en kind willen aanmoedigen om zichzelf te ontwikkelen en zelfstandiger te worden en uitdagingen aan te gaan.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 3 juli 2019 @ 22:31:45 #102
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_187740672
Hier zijn we zo ver dat meneer niet meer naar boven wil klimmen, maar de trap rechtop wil betreden zoals wij dat doen. Dus nu gaan de handjes omhoog met bijhorend gegil en loopt hij de trap op.


Dat vind ik prima. Waar ik dan weer niet goed van word is dat hij met iedereen flirt. Ie-der-een. Je moet dan automatisch ook een gesprek aangaan met die mensen waar U mee praat/speelt, maar heel vaak zit ik daar echt niet op te wachten. :')
Vermoeiend dit.
Protège moi de mes désirs.
pi_187740745
Hier van de week een leuk gesprek over een poepluier.
Mijm had duidelijk een volle luier, dus ik vroeg: ‘Wat zit er in je luier, Mijm?’
Hij begint te grinniken en zegt: ‘Piemoh!’ _O-

Dat voorbeeld doet niet altijd iets, Lemijn. S. durft niets, Mijm alles. En ook al doet Mijm het eerst, meestal durft S. het alsnog niet.
Ik mag Mijm écht de trap niet meer optillen, terwijl S. dat geen enkel probleem vindt.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_187740783
Ik ben wel blij dat Jip zelf de trap op kan (vier hoog, geen lift) , hoewel hij soms na elke trede even moet laten zien welk pluisje er nu weer ligt en dan duurt het dus een baard voordat ie boven is :') af lukt hem nog niet, maar dat komt vast ook nog wel.
  woensdag 3 juli 2019 @ 22:35:40 #105
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_187740830
Mijnes flirt met niemand, kijkt vooral boos naar vreemde mensen :D vooral als ze tegen hem praten.


quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2019 22:26 schreef Lemijn het volgende:
Maar ze moeten het toch leren, dus waarom niet nu? Ik word juist een beetje simpel met het rondsjouwen van die 15? kg. Hij is lief hoor, ik heb hem graag vast, en mijn armen worden heel sterk. Het is gewoon de ingewikkelde balans tussen kind volgen en kind willen aanmoedigen om zichzelf te ontwikkelen en zelfstandiger te worden en uitdagingen aan te gaan.
Maar je weet dat hij het kan toch?
Zou ik prima genoeg vinden :D
pi_187740946
O klimt ook overal op. Laatst was hij op een grote stoel geklommen, uit mijn zicht. Ik zag geen precies face first naar beneden vallen. Ik denk dat hij op z'n tong gebeten heeft in dat proces, want daar zat een wondje dat enorm bloedde... Weer een paar jaar van m'n leven.

Meneer heeft op het moment echt een nasty hoest... Hij heeft er echt laat van en ligt al de hele avond afwisselend huilend en hoestend in bed. Dit wordt een lange (of juist korte) nacht...
  woensdag 3 juli 2019 @ 22:42:49 #107
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_187741101
@SacreCoeur: oefenen oefenen oefenen sterker worden. Ik hoop blijkbaar op een sterk jongetje dat straks als hij een grote peuter is niet meer eindeloos in een buggy hangt maar gewoon zelf loopt en klimt. Maar dat gaat natuurlijk vooral over mijzelf. Dat als je iets kan, je die vaardigheid moet gebruiken en niet zo zoutzakkerig moet doen. Dat vind ik blijkbaar voor mezelf en dat projecteer ik op mijn kind.

En zeg dat nou niet @LeSage dan heeft mijn date met Günther geen zin meer!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_187741258
Oh sorry. Sinds Mijm steeds meer enge dingen voor doet heeft S. ineens veel minder angst. Hij wordt een echte durfal :Y O-)

Beterschap voor O, Jagar. En sterkte voor je nacht ;( :*
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  woensdag 3 juli 2019 @ 22:51:44 #109
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_187741498
Oh, en OIT.. bahhh!!! :X Ik zou echt even heel hard gehuild hebben, midden op straat. 😂
Protège moi de mes désirs.
pi_187741546
Wat een leuke foto’s weer!!

Tolstoi wat sneu dat hij ziek is, hopelijk heeft hij er morgen niet veel last van. Alvast een hele fijne dag en gefeliciteerd met Simon!

Mini toffe glijbaanserie! N kon hier ook al vrij vlot zelf het trapje op en glijden. Ik blijf er wel altijd achter staan om een eventuele val op te vangen, maar help verder niet. Komt voort door mijn broertje die ergens rond 2 jaar z’n bovenbeen heeft gebroken doordat hij van een trede van de glijbaan gleed.
Nog een tip, met mij. iPhone kan ik slowmotion filmpjes maken. Dat is echt geniaal voor wanneer die kleintjes van een glijbaan glijden. Echt doen! :D

Hebben meer dreumessen rond 21 maanden een fase dat ze opeens hartverscheurend huilen en armpjes om je heen klemmen als je ze naar de opvang / opa en oma brengt.
Mijn kind ging altijd met een grote lach, maar sinds een week is dat naar het andere uiterste omgeslagen en ik vind dat echt niet tof. Moet er zelf steeds bijna / net wel van huilen. ;(
Van mij mag die fase heel snel weer over zijn!
pi_187746054
Ik lees over klimmende dreumesen :W

Vlokje is een ware klimgeit, al sinds ze een maand of 10 is overigens maar nu met 13 maanden wordt het alleen maar erger. Trappen, stoelen, vensterbanken, tafels, keukenkastjes, niets is veilig. En niet alleen de salontafel, via een stoel klimt ze ook op de eettafel in de keuken en zelfs via de tuinstoelen op de tuintafel. Of ze pakt een stoel en schuift die zelf ergens naartoe ok erop te klimmen. Ik sta soms echt doodsangsten uit :@
Hoe gaan andere ouders hiermee om? Nee zeggen, eraf plukken, niets helpt. Ze zet dan haar meest ondeugende grijns op en herhaalt het trucje gewoon.

Ik ben heel erg van het laat maar ontdekken en leren, maar 1 seconde de andere kant op kijken en mevrouw staat te dansen op een instabiele tuinstoel of tuintafel, of staat op de vensterbank onze ramen af te likken. Dat gaat me gewoon net wat te ver, als ze dan haar evenwicht verliest kan ze zo naar vallen dat ik niet eens aan de consequenties durf te denken :{
pi_187746532
Jeetje, als ik dit allemaal lees, ben ik in staat alles wat hoger dan 10 cm is het huis uit te gooien ;) Juul heeft vooralsnog geen interesse in klimmen, is ze ook veel te lui voor _O-

Ze heeft wel interesse in de knikkers van grote broer en gelukkig doet ze die niet meer standaard in haar mond nu, maar gooit ze die weg als ze 1 er vindt. Dat hebben we haar geleerd want echt, met een jongen van ruim 5 jaar in huis is een baby/dreumesproof huis een illusie geloof ik.

Wanneer hebben jullie de box weg gedaan? Wij denken erover om het na de zomervakantie te doen, ze is dan 14 maanden. Met name omdat ze steeds meer speelgoed heeft wat niet in de box kan (poppenwagen, poppenwieg, fisher price boerderij etc) en er dus een enorme berg Juul spullen in de woonkamer opstapelt.
pi_187746746
box is weggegaan toen O denk ik een maand of 9 was, exode. Hij zat er echt nooit meer in...

Pff, wat een nacht. O heeft tot half 3 liggen huilen en hoesten. NIets was goed. Niet bij mijn in bed, niet aan de borst. Zetpil hielp niet, water drinken hielp niet. Rechtop rondlopen was niet goed. Om half 3 viel hij eindelijk in een diepe slaap. De rest van de tijd sliep hij ook wel, maar had hij erg veel last van het hoesten. Vervolgens werd om 5 T wakker, die en uur wakker was. En morgen gaan we op vakantie. Jippie.
  donderdag 4 juli 2019 @ 09:56:52 #114
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_187746985
Wij hebben een maand geleden de box weggedaan.
Heb zo 'n Ikea keukentje gekocht en mijn woonkamer begon te veel op een kdv te lijken.
  Moderator donderdag 4 juli 2019 @ 10:02:55 #115
382129 crew  Donna
pi_187747048
Ja de box kan hier ook wel weg (15 maanden). Het is een opslagplaats voor speelgoed/knuffels geworden. Het wordt tijd voor een mooie speelgoedkist.
pi_187747221
De box staat hier ook nog steeds in boxvorm, we zouden eigenlijk de voorkant en plaat er uit moeten halen, dan is het een speelhuisje. Maar op dit moment is onder de box de enige plek waar onze kat rustig haar eten op kan eten, zonder dat Jip boven op dr neus zit :')
pi_187747235
Juul gaat met name 's ochtends of einde dag nog even in de box. Wat ze ook prima vindt, dan hebben wij de handen wat vrij voor de ochtend of avondspits in huis.

Op zolder van mijn schoonouders staat het oude keukentje van B al klaar. Dat is een keukentje die uit de kleuterklas van de school van mijn vrouw komt. Zo'n oerdegelijk ding, ze heeft hem destijds helemaal opgeknapt en geverfd. Moeten alleen nieuwe pannetjes etc kopen, die zijn gedurende de jaren verdwenen, kapot gemaakt of in gebruik als schelpenbewaarding in de zandbak.
Die komt in de plaats van de box in de woonkamer.

Oh hahaha Aure, de kat onder de box _O-
  donderdag 4 juli 2019 @ 10:17:41 #118
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_187747256
Onze hond moet buiten eten en drinken en zodra de tuindeur open gaat moet ik als de sodemieter die bakken weghalen. :D
pi_187747295
:D

Hier staat het speelbord met brokjes dus onder de box, maar alsnog kan Jip er soms bij als we het net niet ver genoeg eronder hebben geschoven... En dan vind ik hem dus kauwend op kattenbrokjes.. Ik probeer hem dan daarna wel meteen iets anders te laten eten, want anders meurt ie de hele tijd uit zijn mond naar kattenbrokjes :r
pi_187747478
zolang L nog niet uit de box klimt laat ik de box mooi staan. Hij zit sochtends fijn even in de box met wat speelgoed of de tv aan zodat ik het ochtendrondje snel kan doen. We hebben een box op wieltjes dus ik rol de box daarna aan de kant zodat er speelruimte is (of zoals momenteel voor het bureau om te voorkomen dat L steeds de pc aan en uit zet)

Trapklimmen doet L al sinds hij overal en nergens op klimt. Trap naar beneden kan hij ook, dat ben ik wel bewust gaan oefenen. Als hij in een onbewaakt ogenblik toch ergens bij een trap omhoog klimt is het fijn dat hij er ook veilig zelf weer naar beneden kan.
pi_187749092
Hier ook een klauteraar. Als het kan laat ik hem zijn gang gaan. Klimt hij te hoog dan kom ik erbij om ongelukken te voorkomen.

Trap op kan hij zelf in enorm tempo maar meestal pak ik hem bij de oksels en stapt hij omhoog. Bonuspunten als het hem lukt een trede over te slaan. Soms wil hij leuning vasthoudend omhoog en heel af en toe probeert hij juist iets zonder zelf zijn handen te gebruiken.
Naar beneden kan hij zelf, als hij weet dat hij het zelf moet doen zie ik dat ook. Meestal komt het neer op onder begeleiding staand naar beneden. Net zo vaak laat ik hem op zijn kont naar beneden gaan, vindt hij prachtig. :D
Tillen doe ik alleen als hij niet fit is. En al zijn bovenstaande manieren niet allemaal de weg naar echt zelf traplopen, is het wel goed voor de spieren en zelfvertrouwen. Die glijbaan van Minilot zou ik dan zelf wel bijstaan, hij mag niet zonder hulp op dingen die hoger zijn dan hijzelf.

Lol Aure om je kat. :D

Jagar :*

Tolstoi gefeliciteerd, hoe gaat het met Simon? En benieuwd na de vorige trapdiscussie, hoe doen jullie dat nou?

Wij ruimen vanochtend nadat de boodschappen gebracht werden ook de voorraadkast op. Banaan opende de maggifles en druppelde ermee door de kamer. Hij vingerverfde met de boter. Rook aan de tijm en schudde daarna het bakje leeg.
Even later wou mijn man Banaan niet meenemen naar boven om om te kleden, deed hij liever alleen want dat was makkelijker zonder. o|O

Gisteren een naar ongeluk in bad. Hij was nog niet vol maar we waren er al wel in (want moeten wachten is de hel). Uiteindelijk draaide hij de koude kraan dicht en kwam er heet water uit, pakte hij een bekertje en goot dat over zijn buik (vindt hij een leuk spelletje met koud water). Ging allemaal in een paar seconden, voor ik het doorhad was het al gebeurd en krijste hij het uit.
Gelijk gekoeld met koud water en na lang koelen bleek het gelukkig mee te vallen. Maar wat was ik geschrokken. :o
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  donderdag 4 juli 2019 @ 13:13:20 #122
221912 minilot
Nancy boy
pi_187749483
Aiii PKM, dat zal inderdaad schrikken geweest zijn! Gelukkig dat het uiteindelijk meeviel, maar brrr!
Vingerverven met boter: check. Hier zowat dagelijks op tafel, tijdens het eten. Momenteel vaak rondjes en dan verklaart -ie glunderend 'oe!'. Bijna goed :') (Ik schrijf vaak O.tto op en lees dan de letters voor)

Inzake 'die glijbaan van minilot', de eerste heleboel keer stond ik er uiteraard wel achter, maar als de jongeman voor de zesduizendste keer probleemloos omhoog is geklommen geloof ik het verder wel. En of het echt zo is weet ik natuurlijk niet, maar het voelt wél zo: ik heb sterk de indruk dat Günther een stuk voorzichtiger doet als ik voldoende afstand neem. Het lijkt erop dat -ie meteen wat roekelozer beweegt wanneer ik duidelijk klaarsta om 'm op te vangen.

Over glijbanen gesproken: we probeerden gisteren een ander speeltuintje en de glijbaan daar vergt een wiebelbruggetje! Dat was wel even heel spannend! :D Maar na een paar keer vloog -ie eroverheen :) Beter dan ik zelf zou doen :') #kluns

Let me see you stripped down to the bone
pi_187749932
Dat ziet er gaaf uit Mini. Erbisveen overvloed aan speeltuintjes hier in de buurt maar helaas weinig variatie.

Begrijpelijk hoor dat je er dan niet steeds bij blijft staan. Misschien dat ik het dan ook wel zou geloven en aan de kant zou gaan. Die lat met wat hij zelf mag verschuift ook best snel.

Ik herken wel wat je zegt, dat zonder vangnet het allemaal voorzichtiger gaat. De vervelendste vallen waren als hij dacht dat we hem wel konden helpen maar hij toch net buiten handbereik was.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  donderdag 4 juli 2019 @ 13:55:18 #124
221912 minilot
Nancy boy
pi_187750215
En inderdaad : Simon, gefeliciflapstaart, ventje! :W @TolstoiFan
Tevens nogmaals beterschap! :*
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 4 juli 2019 @ 13:58:32 #125
221912 minilot
Nancy boy
pi_187750263
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2019 09:36 schreef Jagärtrut het volgende:

Pff, wat een nacht. O heeft tot half 3 liggen huilen en hoesten. NIets was goed. Niet bij mijn in bed, niet aan de borst. Zetpil hielp niet, water drinken hielp niet. Rechtop rondlopen was niet goed. Om half 3 viel hij eindelijk in een diepe slaap. De rest van de tijd sliep hij ook wel, maar had hij erg veel last van het hoesten. Vervolgens werd om 5 T wakker, die en uur wakker was. En morgen gaan we op vakantie. Jippie.
Bwuuuuh, wat een nacht inderdaad! Nachtelijk hoesten is al rottig als je volwassen bent, maar vast helemaal als je nog maar een ukkie bent. :*

Waar gaat de vakantie heen? :)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')