abonnement Unibet Coolblue
pi_187518594
Ik vond geen bestaand topic meer, dus vandaar maar een nieuwe.

quote:
Leerlingen en ouders bij kort geding Haga

DEN HAAG - Veel leerlingen, docenten en ouders wonen donderdag het kort geding bij van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum tegen de onderwijsinspectie. De aanwezigen passen niet allemaal in de zittingszaal van de rechtbank in Den Haag. In een andere zaal kunnen mensen via een videoverbinding de zaak volgen.

Volgens directeur-bestuurder Söner Atasoy van de in opspraak geraakte islamitische middelbare school is de aanwezigheid van de tweedejaars leerlingen onderdeel van het educatieve programma. De eerstejaars zijn gewoon op school, zei hij voor de zitting begon.

De voorzieningenrechter in Den Haag buigt zich donderdag over de vraag of het rapport over het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam in strijd is met de wet. De in opspraak geraakte islamitische middelbare school wil in een kort geding een verbod afdwingen op het openbaar maken van het rapport, waarin het lyceum er niet goed van afkomt.

De school wil dat de Inspectie van het Onderwijs het rapport intrekt en herziet. ,,De inhoud van dit rapport is op vele punten onjuist, onzorgvuldig, onrechtmatig en in strijd met de wet", staat in de dagvaarding.

Volgens de veiligheidsdienst AIVD lopen er mensen op de school rond die de helft van het leerplan aan de salafistische geloofsleer willen wijden. Ook zouden betrokkenen in contact hebben gestaan met het Kaukasus Emiraat, een terreurbeweging.

De school stelt dat de inspectie hiervoor geen aanwijzingen heeft gevonden. Ook wijst de onderwijsinstelling zorgen over de financiële continuïteit van het Haga Lyceum in Nieuw-West van de hand.

De onderwijsinspectie heeft nog niet willen reageren op de aantijgingen.
Kinderen en ouders natuurlijk massaal aanwezig, n.a.v. deze brief:



Verplicht spijbelen om mee te gaan naar een rechtszaak. :')

Wat pareltjes uit de live feed:

ariannemantel twitterde op donderdag 20-06-2019 om 12:31:13 Er is iets mis met het aannemen van drie man personeel, zegt de Inspectie. Geen openbare procedure. Dit omdat er familieverbanden zijn. Dat vindt Pors geen argument. Men hoeft dat niet openbaar te doen. #Haga reageer retweet
ariannemantel twitterde op donderdag 20-06-2019 om 12:22:16 Directeur-bestuurder neemt niet ondubbelzinnig afstand van personen. Dat is helemaal niet de taak van de Inspectie om zoiets te zeggen, zegt advocaat Pors. #Haga reageer retweet
ariannemantel twitterde op donderdag 20-06-2019 om 12:17:30 Pors: Bij geen van deze 5 personen -waarover ernstige signalen waren- is geen sprake van beinvloeding van leerlingen of het onderwijs. Er is op de school wel een Engelse omstreden prediker geweest, maar toen waren er geen leerlingen. Er blijft niets over van de ernstige signalen. reageer retweet
ariannemantel twitterde op donderdag 20-06-2019 om 12:26:14 Hoogleraar multicultureel Recht Zwart zal Atasoy voortaan begeleiden en adviseren hoe zich te gedragen en manifesteren. Dit ivm provocerende uitspraken. Het algemeen bestuur is kritisch op de houding van bestuurder Atasoy. #Haga reageer retweet
De discriminatie kaart!

ariannemantel twitterde op donderdag 20-06-2019 om 11:59:44 Er zijn nog geen doorgaande leerlijnen, zegt Inspectie. Maar advocaat Pors zegt: er is alleen nog maar een onderbouw. De Inspectie neigt naar discriminatie zegt Pors. #Haga reageer retweet
ariannemantel twitterde op donderdag 20-06-2019 om 12:38:03 Alle punten van de gestelde financiele onrechtmatigheid worden bestreden. Publicatie hiervan zal leiden tot polarisatie in de samenleving, zegt Pors namens de school. #Haga reageer retweet
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 20 juni 2019 @ 12:56:15 #2
408813 crew  trein2000
pi_187518609
Verplicht naar de rechtszaak :')
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_187518641
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2019 12:56 schreef trein2000 het volgende:
Verplicht naar de rechtszaak :')
Dat een rechter daar niets over roept, die kinderen hebben leerplicht. Maar ik had het wel verwacht, is toch een cultuur dingetje in die kringen.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 20 juni 2019 @ 13:11:48 #4
408813 crew  trein2000
pi_187518786
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2019 12:59 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Dat een rechter daar niets over roept, die kinderen hebben leerplicht. Maar ik had het wel verwacht, is toch een cultuur dingetje in die kringen.
Wat moet die rechter er van zeggen dan? Uiterst professioneel om dat niet te doen. Grijpen die lui alleen maar aan om weer gedoe te creëren.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_187518814
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2019 13:11 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Wat moet die rechter er van zeggen dan? Uiterst professioneel om dat niet te doen. Grijpen die lui alleen maar aan om weer gedoe te creëren.
Ok, de rechter misschien niet. Maar volgens mij zit de onderwijsinspectie toch echt in die zaal, hadden toch ook even kunnen vragen waarom de leerlingen verplicht mee moesten terwijl ze leerplicht hebben. ;)
pi_187519153
Ah ze gaan het gooien op "Burgerschapvorming", eigenlijk hetzelfde waar ze al naar hinten in die brief. :')

ariannemantel twitterde op donderdag 20-06-2019 om 13:34:19 Advocaat Pors van Haga Lyceum reageert: De eisen die de overheid stelt aan het burgerschap bij leerlingen zijn niet nader uitgewerkt in de wet. Dus school mag dat zelf invullen #Haga reageer retweet
ariannemantel twitterde op donderdag 20-06-2019 om 13:36:30 Op een Hellend vlak begeeft de Inspectie zich als ze zich bemoeit met de inhoud van de burgerschapsvorming, zegt advocaat Pors. #Haga reageer retweet
  vrijdag 4 oktober 2019 @ 22:13:20 #7
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_189273060
quote:
Haga Lyceum eist op korte termijn geld van het ministerie
Het Cornelius Haga Lyceum eist aanstaande maandag in een kort geding dat het ministerie van Onderwijs op korte termijn geld overmaakt, onder meer voor de salarissen van docenten.
Het is de zoveelste juridische procedure van de islamitische school tegen de overheid. Volgens de advocaat van het Haga Lyceum, Wouter Pors, dreigt geldnood omdat het ministerie te traag is met het overmaken van de zogenoemde aanvullende bekostiging. Beide partijen treffen elkaar maandag in de rechtbank in Den Haag.

Het Haga Lyceum heeft in de aanloop naar het nieuwe schooljaar extra docenten aangenomen, om de circa 170 nieuwe leerlingen te onderwijzen. Het ministerie komt echter niet door met extra financiële middelen om de hogere salariskosten mee te voldoen. Het Haga Lyceum vermoedt dat het ministerie welbewust geen haast maakt.

“De minister heeft op 1 oktober in een brief laten weten dat hij 6 maanden de tijd heeft om de aanvullende bekostiging te voldoen,” aldus Pors. “Ondertussen moeten de leraren hun salarissen krijgen. De school kan dat niet betalen als het ministerie niet doorkomt.”
Vertrek van bestuur

Vorige maand gelastte onderwijsminister Arie Slob met een ‘aanwijzing’ het vertrek van directeur-bestuurder Soner Atasoy. Volgens Pors lijkt Slob nu een koppeling te maken tussen het overmaken van het benodigde extra geld en Atasoys aftocht. Vorige week heeft Atasoy een interim-bestuurder voorgedragen als opvolger, waarvan de naam nog niet is bekend gemaakt. Slob onderzoekt nog of hij akkoord gaat met de voordracht.

Het Haga Lyceum kwam begin dit jaar in opspraak doordat de AIVD en NCTV waarschuwden voor contacten met radicale salafisten. Kort voor de zomer verscheen een rapport van de onderwijsinspectie over financieel wanbeheer. Voor Slob was dat aanleiding het vertrek van het bestuur te gelasten.

Een woordvoerder van het ministerie wil niet inhoudelijk reageren op het kort geding van maandag. “De zaak is onder de rechter.” Er loopt ook een rechtszaak van de school tegen de onderwijsinspectie.

BRON


Begint een aardige soap te worden zo
Ik ben inmiddels overleden
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')