abonnement bol.com Coolblue
  zondag 7 juli 2019 @ 08:55:10 #126
438255 RapaNui
Chiatos
pi_187790935
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 22:07 schreef gynaika het volgende:

[..]


[..]

Nog een aanvulling:

[ afbeelding ]

De 5 is duidelijk te zien net boven de onderste pijl die naar links wijst.

Net boven het rechtereinde daarvan.

Naar mijn idee hebben zij met deze 5 de verdwijning opgeëist.
Zie je hoe laag die zogenaamde kabels hangen?
Deze plek is niet bij de kabelbruggen van de Pianista.
  zondag 7 juli 2019 @ 09:28:18 #127
438255 RapaNui
Chiatos
pi_187791063
En: het is een blamage dat NL zich zo heeft opgesteld.
pi_187791162
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2019 08:55 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Zie je hoe laag die zogenaamde kabels hangen?
Deze plek is niet bij de kabelbruggen van de Pianista.
Hoe alles precies is verlopen met KenL dat weten we niet maar ik denk ook dat deze locatie niet bij de Pianista is.

Meiden ontvoerd, misbruikt en van het leven beroofd.

De steen met takken en rode zakjes en de 5 zijn rituelen om het drama te fixeren.
  zondag 7 juli 2019 @ 14:59:33 #129
438255 RapaNui
Chiatos
pi_187794639
In hun interview in de Story, vergelijken de Kremers de verdwijning van k&l met die van Anne Faber. Dat doen ze niet voor niets.
  zondag 7 juli 2019 @ 18:36:38 #130
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_187799886
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2019 14:59 schreef RapaNui het volgende:
In hun interview in de Story, vergelijken de Kremers de verdwijning van k&l met die van Anne Faber. Dat doen ze niet voor niets.
Ging dat om de meiden of de rol als nabestaanden tijdens een vermissing?

Ik begreep het laatste
  zondag 7 juli 2019 @ 20:18:12 #131
438255 RapaNui
Chiatos
pi_187802298
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2019 18:36 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ging dat om de meiden of de rol als nabestaanden tijdens een vermissing?

Ik begreep het laatste
Het ging om de ontelbare fouten in het onderzoek. HK voelde zich door de vermissing en dood van Anne Faber getriggerd om een heel dik boek erover te schrijven. Fouten die in het onderzoek naar de vermissing en dood van AF niet zijn gemaakt.
  zondag 7 juli 2019 @ 20:30:40 #132
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_187802475
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2019 20:18 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Het ging om de ontelbare fouten in het onderzoek. HK voelde zich door de vermissing en dood van Anne Faber getriggerd om een heel dik boek erover te schrijven. Fouten die in het onderzoek naar de vermissing en dood van AF niet zijn gemaakt.
Ja klopt
pi_187840972
Dit zijn al oude krantenartikelen uit Panama en jullie kennen ze mogelijk al, maar ze staan niet in de OP

http://laestrella.com.pa/panama/nacional/evidencia-pudo-manipulada-segun-forense/23814546
http://laestrella.com.pa/panama/nacional/forense-analiza-trozo-piel-chicas-perdidas/23814541/foto/62732#gallery

Ik heb ze in het Engels vertaald, en dan nu voor fok weer in het Nederlands; hieronder wat dingen die uit de artikelen omhoog komen. Dus... ik wist niet dat er naast een femur bot ook een scheenbeen bot van Lisanne was gevonden. Dat maakt één been dan zo goed als volledig, tav van de grote botten dan: bovenbeenbot, scheenbeenbot en voet..... Ook het gevonden stukje huid werd naar zijn mening gemanipuleerd en de lichaamsdelen die hij onderzocht heeft, zijn naar zijn mening opgeslagen in een afgesloten omgeving, zoals een zak, een container of een doos of iets dergelijks. Niet iets dat je zou linken naar een natuurlijke dood en een aangespoeld of weggegooid stel botten van een rivier of wilde dieren ... Nee, dit klinkt veel meer op een misdrijf, iets dat de lijkschouwer ook letterlijk als de doodsoorzaak stelt volgens hem: MOORD.

Ook interessant om te lezen hoe vernietigend deze lijkschouwer zich uitspreekt tegen officier van justitie Betzaida Pitti. En hoezeer die deze zaak verpest heeft, opzettelijk natuurlijk. Geen vingerafdrukken genomen van degenen die betrokken waren bij het zoeken en vinden van de eigendommen en lichaamsdelen van K+L, geen fatsoenlijke grond samples van waar alles gevonden is.. en de lijst gaat maar door. Ze was waarschijnlijk corrupt en geďnstalleerd in die positie om deze zaak en de zoekacties zo snel mogelijk te beëindigen. Niet lang nadat ze op de zaak werd gezet en na 10 weken intensief zoeken, kwam die rugzak ineens op wonderbaarlijke wijze in perfecte droge en schone staat tevoorschijn. En toen die botresten, half onder en achter een boom, jaja. Twee lange levende meiden konden ze niet vinden, maar in dat enorme woud vinden ze zoiets ineens wel op strategisch tijdstip onder Pitti's leiding. Onbetrouwbare ****

Quotes en info uit de artikelen:
-Het zachte, langwerpige stuk weefsel dat eind augustus werd aangetroffen, naast de tibia en femur van Lissane Froon, vertoont nauwelijks tekenen van ontbinding

-Octavio Calderón, een van de criminologen die werd geraadpleegd door La Estrella de Panamá, houdt vol dat ze zijn vermoord.

- Het pakket, dat is verzonden door het kantoor van openbaar aanklager Betzaida Pitti, is gearriveerd vergezeld van een korte notitie, waarvan de instructies in één regel zijn samengevat: 'Deze overblijfselen werden gevonden aan de oevers van de rivier de Culubre en zijn verzonden voor analyse'. De notitie heeft de handtekening van Betzaida Pitti. Het document mist een gedetailleerde beschrijving van de chain of custody, informatie die nodig is in gevallen van gecontroleerde processen die gericht zijn op het bewaren van het bewijsmateriaal. Informatie die Pitti erbij had moeten leveren, is waar het bewijsmateriaal zich bevond, fixatie, verzameling, en hoe het bewijsmateriaal is verpakt en vervoerd van de vindplaats. Maar ze heeft geen enkele informatie verder verstrekt. Ooit.

- De beender resten van de meisjes en het bolvormige weefsel dat aan de lijkschouwer geleverd werd, zijn op 29 augustus gevonden. Dit zijn relevante gegevens voor het onderzoeksproces, omdat het de lijkschouwer in staat stelt om met zekerheid het moment van overlijden vast te stellen, of de omstandigheden waarin het lichaam zich na overlijden bevond. Als we ervan uitgaan dat de meisjes stierven in de eerste week van april, dan is het op het moment van dit onderzoek vijf maanden na deze gebeurtenis, en zouden de larven er niet moeten zijn. [Maar ze zijn wel aanwezig op de lichaamsresten, ik vermoed met name de voet]. De maden hebben een witachtige uitstraling en meten ongeveer anderhalve centimeter. Het zijn er minder dan een dozijn. Zij zijn de eerste verslinders van het lijk. Dit bewijst voor de lijkschouwer dat het lichaam in een vochtige ruimte, in de schaduw, bij lage temperaturen is verbleven.

-Wanneer het scheenbeen wordt onderzocht, realiseert de lijkschouwer zich dat deze geen benige veranderingen heeft. Wanneer hij tot in het merg van het bot snijdt, detecteert hij een droge toestand, goed geconserveerd en zonder sporen van verrotting. Iets soortgelijks gebeurt met het dijbeen, het merg is bijna intact. Hoe konden degenen die de botten verzamelden concluderen dat de bal bedekt met aarde een deel van het bewijsmateriaal was?

- Criminoloog Calderón bekritiseert officier van justitie Pitti herhaaldelijk; toen ze de lichaamsresten aantrof langs de rivier de Culebra heeft ze geen criminoloog erbij geroepen en evenmin de standaard procedures gevolgd. Dit is een geldige reden voor hem om de officier van justitie te diskwalificeren. Calderón vraagt zich af hoe deze persoon de leiding heeft gekregen over onderzoeken bij het Openbaar Ministerie. Al het bewijsmateriaal dat informatie kon geven over de doodsoorzaak werd genegeerd, in duidelijke overtreding met het onderzoeksprotocol. "We weten niet of dat kwam door onwetendheid of expres, maar elke gelegenheid om tot de waarheid te komen, was bedorven", zegt Calderón. En hij voegt eraan toe: "als het uit onwetendheid is, is de vraag hetzelfde: hoe kan een persoon met nul kennis in onderzoeken de autoriteit zijn die MP vertegenwoordigt?". De criminoloog vervolgt: "En als het door het expres gebeurd is, wat zijn dan de redenen om geen professioneel onderzoek te doen?".

-Wanneer het ontbindingsproces begint, heeft de huid de neiging om te rafelen, maar het emboleert niet uit zichzelf met vuil, zegt een forensisch antropoloog. Hij concoludeert dat [deze] overblijfselen werden bewaard in een koude, schaduwrijke en vochtige plaats.

-Volgens de antropoloog lijkt de vorm van het huidweefsel geen deel uit te maken van het natuurlijke proces van ontbinding. De afgeronde vorm zou volgens hem verworven kunnen zijn door in een zak te zijn bewaard, of in een soort container. Het stuk huid lijkt te zijn gemanipuleerd, zegt hij. 'Het lijkt erop dat het in een afgedichte omgeving was opgeslagen. Bij begraving in de aarde moet de ontbinding van zachte weefsels sneller zijn geweest. Het bot blijft dan bestaan, maar ons tropische klimaat versnelt de ontbinding, "voegt hij eraan toe.

[ Bericht 0% gewijzigd door Natski79 op 10-07-2019 03:16:27 ]
pi_187846891
@Natski79; Superhartje kan die twee links nog in de OP plaatsen?

Ik weet nog dat die berichten door enkele users op WS belachelijk werden gemaakt. Coriat zou een fantast zijn en er werd o.a. geroepen: alsof er ergens midden in de jungle een diepvries staat. Run for the freezer!

Er zijn zoveel vreemde aanwijzingen geweest in deze verdwijning en de familie dacht in Panama een oplossing boven water te krijgen. Waarschijnlijk was het voor de ouders vanzelfsprekend dat ze steun zouden krijgen van het NLse OM.

Maar die kregen ze niet. Van meet af aan niet. Dat hebben de ouders niet zien aankomen. They were on their own.
  Moderator donderdag 11 juli 2019 @ 06:17:44 #135
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_187858291
@RapaNui en @Natski79 staat bij Updates oktober 2014.
A child is born with no state of mind.
pi_187950494
Na alle info die Natski en Perico hebben gevonden ...

NL is nooit van plan geweest om enigszins te rechercheren in de verdwijning van K&L.

Aanwijzing hiervoor schuilt in deze foto:
pi_187960874
Dit hebben jullie waarschijnlijk ook allang besproken in een van de honderden posts tav deze zaak. Maar las het zelf net weer: dezelfde Adelita Coriat publiceerde wederom op 21 oktober 2014 een artikel over de gevonden blauwe schoen. http://laestrella.com.pa/(...)as-fiscalia/23814803

Blauwe wandelschoen, gevonden door Ángel Palacio and Feliciano González op 18 juni langs de Culabre rivier; droog maar versleten. Twee dagen nadat de bruine schoen met voet van Lisanne was gevonden. Betzaida Pitti overhandigde de blauwe schoen aan de openbaar aanklager van David, Chiriqui. Die had de bruine schoen al op DNA getest. Máár, zegt Adelita Coriat, die het forensisch onderzoek heeft ingezien: er zijn fouten gemaakt. Want er is NIET getest op een analyse van vloeistof-, cel- of andere sporen die verband kunnen houden met de jonge vrouwen en die licht kunnen werpen op wat er is gebeurd. Het Bureau van de Aanklager [Pittí] lijkt deze stappen te hebben overgeslagen. Pitti, die toen de leiding had over de zaak, heeft ook een basisprocedure bij dit soort onderzoeken overgeslagen: dezelfde DNA-test toepassen op deze blauwe schoen.Ja zegt het enige biomoleculaire forensische instituut in Panama, het IMECF, tegen de interviewster: we hebben de betreffende blauwe schoen helemaal niet ontvangen. De wandelschoenen die Kris op alle foto's van de tocht draagt, en eveneens op de Schiphol fotos, tonen bruine schoenen met donkere zool en zwarte veters. Hoe kan Pitti stellen dat dit de schoen van Kris is, als er geen DNA bevestiging is en de schoen er totaal anders uitziet, namelijk blauw (met een lichte zool en zelfs verkleurde veters)? Is dit gebeurd omdat het wel degelijk dezelfde schoen is, maar deze volledig gebleekt is? Kan het door de zon gebeurd zijn? Tsja, dan verwacht je variaties in gebleektheid, afhankelijk van welke kant in de zon lag. En de bergschoen ziet er wel uniform blauw uit op de foto's. Of had ze haar schoenen bruin geverfd, want op de close up van haar schoen op foto 507 zie je wel een beetje blauw boven aan de rand van de schoen, bij haar hak. En is de schoen door de regen weer terug naar zn oude kleur gegaan? Misschien is de schoen echter zo uitgeslagen door dezelfde fosfaten die ook op Kris' botten zijn aangetroffen.. En wilde Pitti de schoen daarom niet forensisch testen op sporen? Heel raar, wederom. En waarom heeft het NFI dit niet alsnog gedaan later?

En na lang kijken zag ik ineens dat er ook nog eens twee foto's circuleren met twee verschillende blauwe schoen. Of lijkt dat maar zo..? Denk dat het echt zo is want de ene lijkt (?) een linkerschoen en de ander een rechter. Beide schoenen zijn toegeschreven aan Kris. Ze zien er ook heel anders uit. Maar beide foto's zijn genomen tegen een vergelijkbaar type achtergrond.  woensdag 17 juli 2019 @ 12:31:29 #139
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_187965976
@Natski79:
Ja hier wreekt het zich weer dat die 1024x768 resolutie van die "originelen" geen fatsoenlijke zoom mogelijk maakt.. ik heb ook wel 25 afbeeldingen van die schoenen..

En op foto 507 en 508 lijkt die zool van de schoen van Kris helemaal niet licht nee.. inderdaad is wel die blauwe gloed zichtbaar van dat bovenstuk... net als alle andere dingen wordt het zo weer een warrige puzzel... waarbij je niet eens meer weet of je met verschillende schoenenparen te maken hebt, door de lichtinvallen..
pi_187966559
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2019 12:31 schreef Perico het volgende:
@:Natski79:
Ja hier wreekt het zich weer dat die 1024x768 resolutie van die "originelen" geen fatsoenlijke zoom mogelijk maakt.. ik heb ook wel 25 afbeeldingen van die schoenen..

En op foto 507 en 508 lijkt die zool van de schoen van Kris helemaal niet licht nee.. inderdaad is wel die blauwe gloed zichtbaar van dat bovenstuk... net als alle andere dingen wordt het zo weer een warrige puzzel... waarbij je niet eens meer weet of je met verschillende schoenenparen te maken hebt, door de lichtinvallen..
Dank je Perico, ja absurd weer. Maar ook absurd vooral dat die Betzaida de pitbull wederom weigerde om gewoon normaal protocol te volgen. Met DNA en sporenonderzoek was in ieder geval duidelijk geweest of die schoen wel of niet door Kris gedragen was. En zo ja, dan is de vraag hoe het ding zo blauw is uitgeslagen. Ik denk: chemische oplosmiddelen. Maar doordat die trutteput die hele schoen gewoon genegeerd heeft zullen we het waarschijnlijk nooit weten en zitten we te pielen met inderdaad slechte kwaliteit foto's. Grrrrrrr


quote:
Ja ik had die zaak ook gevolgd. Die arme vrouw (professor, was daar voor een conventie) was in zo'n afgelegen gebied gedumpt dat de politie alleen maar hoefde te kijken wiens telefoon aanstond rond die dagen en pingde met de GSM mast daar vlakbij. Omdat er maar heel weinig mensen kwamen was hij zo op te pakken. Hij hoefde daarvoor niet eens te bellen; gewoon een telefoon aan hebben staan en in de zak dragen is voldoende nu om het telefoonnummer te pakken te krijgen.
pi_187969883
Natski79 schreef:
Ja ik had die zaak ook gevolgd. Die arme vrouw (professor, was daar voor een conventie) was in zo'n afgelegen gebied gedumpt dat de politie alleen maar hoefde te kijken wiens telefoon aanstond rond die dagen en pingde met de GSM mast daar vlakbij. Omdat er maar heel weinig mensen kwamen was hij zo op te pakken. Hij hoefde daarvoor niet eens te bellen; gewoon een telefoon aa:n hebben staan en in de zak dragen is voldoende nu om het telefoonnummer te pakken te krijgen.


Ja, heel goed dat men de dader op deze manier zo snel te pakken had.

[ Bericht 25% gewijzigd door gynaika op 17-07-2019 16:45:26 ]
pi_187987406
Dat met die blauwe schoen heeft altijd bij mij gewrongen ... mijn avatar is niet voor niets een blauwe schoen. Tegen de familie werd gezegd dat de schoen gebleekt was door de zon.. .. Maar lisanne's schoen, nee, die was niet gebleekt door de zon.

De foto die ik in mijn vorige post heb geplaatst toont Pitti met een NLse politieman die samen net uit de helikopter uit Alto Romero zijn gestapt.
Hij is dus in AR geweest en was erbij toen de lichaamsresten werden overhandigd aan Pitti.

Die politieman is geen rechercheur (itt Steffens) en ook geen recherchekundige. Hij had geen mandaat om te rechercheren. Hij kwam op 17 juni 2014 aan in boquete en enkele dagen later heeft hij de eerder gevonden rugzak met inhoud meegenomen naar het NFI.

Geen wonder dat het NFI -weeeeken later en pas na veelvuldig aandringen door de familie-in haar respons en reportage aan Panama louter spreekt van 'vermissing' en niet van strafrechtelijk onderzoek.

Als ik de ouders zou zijn, zou ik de NLse zijde van het onderzoek aan de kaak stellen en een wob verzoek indienen. Waarom hebben ze toch geen NLse advocaat ingehuurd?
pi_187987523
quote:
Tragisch hoor, Suzanne was daar idd voor werk etc. Een intelligente vrouw en haar pad heeft dat van een verkeerde 'man' gekruist ...
Ze liep in de natuur, werd meegenomen, verkracht en gedumpt.
Dat is niet met k&l gebeurd hoor (...)
pi_187988948
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2019 15:17 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Tragisch hoor, Suzanne was daar idd voor werk etc. Een intelligente vrouw en haar pad heeft dat van een verkeerde 'man' gekruist ...
Ze liep in de natuur, werd meegenomen, verkracht en gedumpt.
Dat is niet met k&l gebeurd hoor (...)
Nee, dat was een valpartij.....
pi_187990694
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2019 15:17 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Tragisch hoor, Suzanne was daar idd voor werk etc. Een intelligente vrouw en haar pad heeft dat van een verkeerde 'man' gekruist ...
Ze liep in de natuur, werd meegenomen, verkracht en gedumpt.
Dat is niet met k&l gebeurd hoor (...)
Ja die meisjes zijn jammer genoeg door een puma en een slang opgegeten, minus één been en een stuk bekken dat klem kwam te zitten bij de slang.
  vrijdag 19 juli 2019 @ 03:09:29 #146
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_187998189
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2019 18:28 schreef Natski79 het volgende:
Ja die meisjes zijn jammer genoeg door een puma en een slang opgegeten, minus één been en een stuk bekken dat klem kwam te zitten bij de slang.
Die puma heeft al 12 koeien opgegeten.. en Chani ziet er zo oud uit omdat hij ten prooi viel aan de gieren die mensen aanvallen bij leven en welzijn.. die hebben zijn gezicht toegetakeld voordat Henry ze één voor één neerschoot.. hij heeft nu ook nog maar een half bekken.

Gekkenhuis in die jungle daar, sjonge...
pi_188209620
Nog even off-topic:

Twee tieners verdacht van het doden van drie personen:

https://www.nu.nl/buitenl(...)moordverdachten.html

Ook weer zo'n drama.
pi_188217145
En Nederlander Van Sprang woonachtig in Panama omgebracht door inbrekers:

https://panamapress.com.p(...)ce-sucedio-en-colon/
http://elsiglo.com.pa/cro(...)llevan-auto/24132319
pi_188219986
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2019 20:12 schreef gynaika het volgende:
Nog even off-topic:

Twee tieners verdacht van het doden van drie personen:

https://www.nu.nl/buitenl(...)moordverdachten.html

Ook weer zo'n drama.
Dat is zeker een drama en ook zo eng, dat 2 jonge knullen in staat zijn om zoiets vreselijks te doen. Wat gaat er toch in hun hoofden om. Hoe kunnen ze nu verder met hun leven?
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')