roos94 | zaterdag 8 juni 2019 @ 09:40 |
Wat vinden jullie daar nu echt van? Ik ben niet zo'n moeilijke eter maar ik vind fondant echt ronduit smerig. Soms ben ik wel eens ergens op een feestje en dan krijg je een taart aangeboden wat eruit ziet als marsepein. Ben ik dol op. En dan neem je een hap, proef je fondant. ![]() Merk dat in recepten online ook vaak fondant gebruikt wordt. Vinden mensen dit echt lekkerder? Of puur omdat het goedkoper is? Makkelijker werkt? Leg mij het fondant mysterie uit ![]() | |
Hyaenidae | zaterdag 8 juni 2019 @ 09:45 |
Fondue bedoel je denk ik? | |
Dragonberry | zaterdag 8 juni 2019 @ 09:46 |
Fondant behoud makkelijker zijn vorm, waardoor je er bijvoorbeeld figuren of een strik van kan maken. Tevens smelt het niet als het warmer weer is, dus zou de taart buiten de koelkast kunnen staan. Sommige mensen houden ook niet van marsepein | |
Momo | zaterdag 8 juni 2019 @ 09:49 |
10 keer liever fondant dan marsepein. Fondant smaakt niet echt ergens naar | |
Puala | zaterdag 8 juni 2019 @ 09:56 |
Marsepein ![]() ![]() | |
hoechst | zaterdag 8 juni 2019 @ 10:10 |
Ik werkte vroeger bij zee***dia (ken je vast wel) en daar maakte ik het... Kon er niet genoeg van eten ![]() | |
Allures | zaterdag 8 juni 2019 @ 10:28 |
Ik vind fondant en marsepein allebei vies Die trend van de versierde taarten vind ik ook echt zonde Ik heb liever een lekkere taart | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juni 2019 @ 10:29 |
Mijn vrouw doet het fiddy fiddy. De smaak versterker van marsepein en de vormbaarheid van fondant. ![]() | |
nogeenoudebekende | zaterdag 8 juni 2019 @ 10:34 |
Van marsepein kun je ook figuren maken. Het heeft voornamelijk te maken met prijs, smaak en fondant is iets makkelijker in de verwerking. Het een sluit het ander niet uit natuurlijk. Nadeel is dat de fondantlaag vaak veel te dik is waardoor de balans al snel doorslaat naar mierzoet. | |
Allures | zaterdag 8 juni 2019 @ 10:57 |
als je dat spul uberhaubt vies vind, zoals ik typte, dan sluit het een het ander wel uit ja | |
maily | zaterdag 8 juni 2019 @ 11:44 |
Janken na een hapje taart? Hoe oud ben jij @roos94 ? | |
golfer | zaterdag 8 juni 2019 @ 12:29 |
Ik schat in dat deze voor elke scheet een topic openende user uit 1994 is? | |
murp | zaterdag 8 juni 2019 @ 13:01 |
Fondant en marsepein ![]() Daar heeft zon vlotte 40+er met een kort pittig kapsel met rode verf een uur lang met haar ranzige rokerige handen een aantal uur aangezeten ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 8 juni 2019 @ 14:04 |
Laten we vooral mensen ontmoedigen om topics te maken. Het is al zo lekker druk op FOK!. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-06-2019 14:04:48 ] | |
Durmada | zaterdag 8 juni 2019 @ 16:00 |
Het is toch fondue? | |
roos94 | zaterdag 8 juni 2019 @ 16:12 |
Ja je hebt gelijk, ik dip graag mijn taarten in warme vloeistof | |
roos94 | zaterdag 8 juni 2019 @ 16:14 |
Nu ongelooflijk trek gekregen in een lekker marsepeinen zoetigheid maar waar vind je dat in juni ![]() | |
maily | zaterdag 8 juni 2019 @ 16:32 |
Bij de Hema, bij de Appie ... gewoon bij de zelfbakspullen. | |
roos94 | zaterdag 8 juni 2019 @ 16:34 |
Ben niet zo van het zelf bakken ![]() | |
maily | zaterdag 8 juni 2019 @ 16:46 |
Je kunt zo'n pakje kopen en leegeten. | |
roos94 | zaterdag 8 juni 2019 @ 16:46 |
Dat lijkt mij dan weer niet zo lekker. | |
Lucky_Strike | zaterdag 8 juni 2019 @ 16:51 |
Ja dit. Verschrikkelijk. | |
Isabeau | zaterdag 8 juni 2019 @ 16:55 |
Je gaat de heerlijke smaak van kleurstof dan missen? | |
Mikeytt | zondag 9 juni 2019 @ 20:10 |
Marsepein ![]() Fondant ![]() Botercreme ![]() Krijg je een taart of cupcake aangeboden, zit er meer creme/fondant op dan cake ![]() Ik schraap altijd het fondant/marsepein van de taart af. | |
#ANONIEM | zondag 9 juni 2019 @ 20:13 |
Je hebt gelijk, Mikeytt. Dat is ook precies hoe ik er over denk. Gr | |
Blaadjes | dinsdag 11 juni 2019 @ 01:26 |
In de fonteine dus ![]() | |
roos94 | dinsdag 11 juni 2019 @ 09:53 |
Ik heb dus zo'n pakje gekocht en daar een dun plakje uit gesneden, maar er zit een aparte nasmaak aan. | |
hoechst | dinsdag 11 juni 2019 @ 13:59 |
Jaar goddelijk he! En de chocolade dip en vooral dat witte vaak nog zachte spul voor de liga koeken |