abonnement Unibet Coolblue
pi_187269427
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk niet verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*

Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
pi_187269509
Wij vaccineren wel, maar zijn een maand later begonnen omdat beide jongens verdenking van rs virus hadden.

@Helsinki spannend van je nieuwe plek. Nog even niet zorgen maken over verder verloop denk ik maar even afwachten hoe de meeloop dag is. Misschien valt het wel heel erg tegen en maak je je nu druk om niks.
En wat heerlijk dat i goed heeft geslapen!


Ik heb voor het eerst in lange tijd een gebroken nacht gehad, toen ik net in bed stapte brak hier het noodweer door en ging Jeremy helemaal over de flip van de harde knallen. Heeft een uurtje geduurd en toen ging hij weer slapen.
Toen dacht de tennis vereniging dat ze wel de muziek heel hard konden draaien, en ik ben echt geen azijnzeiker maar op een doordeweekse dag vind ik het niet normaal dat ik de muziek letterlijk kan volgen in huis dus politie maar weer gebeld.
Toen was het daar stil dus gaan slapen. En om 4 uur dacht vincent dat het een goed idee was om de dag te beginnen :O
pi_187269614
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juni 2019 08:03 schreef Jentin het volgende:

[..]

Ik m’n best doen op een heel verhaal _O-
Om half 5 's nachts ben ik graag kort maar krachtig :+

@Helsinki, fijn van de goede nacht!
pi_187270563
Goedemorgen, pffff, Juul heeft enorm gespookt vannacht, stomme prikjes. Ze was bloedheet dus om 01:30 een zetpil gegeven en tussen ons in gelegd. Ons kacheltje kroop helemaal bij me waardoor ik amper kon slapen.

Dus inderdaad we zijn pro-vac. Ik heb me er bij B wel echt in verdiept. Wilde graag weten wat er dan in mijn kind gespoten werd. Ik ben niet 100% blij met vaccinaties maar vind het alternatief (niet inenten) erger.

Ik heb geen rotsvast vertrouwen in de medische wereld maar dat heeft meer met erg nare ervaringen in de directe omgeving te maken. Die overigens 0 verband met vaccinaties hebben.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 5 juni 2019 @ 11:10:25 #5
74056 crew  ToT
pi_187270879
@CaVaBien; het ergste moet nog komen, helaas.
Dit is een TBC-vaccinatie; dat gaat altijd enorm ontsteken. De zwelling zal meerdere keren openbarsten en er zal een zooi pus uit komen waarna hij daar een litteken zal overhouden.
Toen ik dat ter plekke te horen kreeg wilde ik er eerst van af zien en er met mijn vrouw over overleggen, maar we gaan in september wel naar DÉ hotspot van tbc ter wereld. Serieus specifiek dat gebied van die eiland is een ramp wat dat betreft. Mijn vrouw vertelde me bij thuiskomst ook dat veel buren van haar familie die ziekte ook hebben. Het zou onverantwoordelijk geweest zijn hem die vaccinatie niet te geven.

In juli krijgt hij alvast zijn mazelen-vaccinatie aangezien er in dat land nu ook nog eens een enorme mazelen-uitbraak gaande is. Gelukkig niet in de gebieden waar wij naar toe gaan, maar ziektes houden zich vaak niet echt aan grenzen. Dat er op het ene eiland een enorme uitbraak is en op het andere eiland niet, zegt lang niet alles over persoonsverkeer tussen die eilanden.

Van alle andere vaccinaties die hij al heeft gehad heeft hij echt 0,0 bijwerkingen gehad. Hooguit even een uurtje slapen na de prikjes, verder niks.

Dat gelul over dat je autisme van vaccins zou krijgen; ik HEB autisme en ik ben als kind nooit gevaccineerd geweest. En in Europese vaccins zitten echt geen gekke ingrediënten. In Amerika hebben ze inderdaad een kwik-houdende molecuul, maar in die verbinding is het een ongevaarlijk conserveringsmiddel dat echt geen effect op het lichaam heeft, maar puur omdat mensen er bang voor zijn is het hier in Europa verboden. Puur omdat men bang is dat mensen hun kinderen niet laten vaccineren als dat stofje er in zou zitten.
Ja, er zit inderdaad een piepklein beetje antivries in, maar in zo'n kleine hoeveelheid dat zelfs het kleinste en ongezondste baby'tje er niks van zou merken.
Het onderzoek van dat vaccinaties autisme zouden veroorzaken is bewezen 100% volkomen uit de duim gezogen door de "onderzoeker" die de cijfers en andere data ter plekke verzonnen heeft.

Het enige verband tussen vaccinaties en autisme is dat psychologen toevallig rond de tijd dat men met vaccinaties begon, besloten om patiënten die allemaal dezelfde symptomen hadden, voor het gemak een labeltje te gaan geven. In die periode zijn er wel meer medische en wetenschappelijke ontwikkelingen gemaakt die ook totaal geen onderling verband met elkaar hebben.


Ter info: ik heb op een laboratoriumschool gestudeerd en ben jarenlang moderator van [BNW] hier op FOK! geweest en ken genoeg van die conspiracy-theorieën, weet waarop ze gebaseerd zijn en weet waarom ze niet kloppen. :)

[ Bericht 10% gewijzigd door ToT op 05-06-2019 11:30:03 ]
  Moderator woensdag 5 juni 2019 @ 11:13:49 #6
447051 crew  Peejtur
pi_187270914
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juni 2019 08:03 schreef Jentin het volgende:

[..]

Ik m’n best doen op een heel verhaal _O-

Ik heb vaccinaties ook wel eens uitgesteld in verband met ziek kind. Dan had hij bijvoorbeeld al een dubbele oorontsteking en een ooginfectie, dan schoof ik die vaccinatie even op. Maar hij kreeg ‘m wel.

Mooie stats, Peejtur. Hoe gaat het verder met haar?
Gaat goed. Verkouden al zo'n beetje heel haar leven :')

Zit nu in soort van sprong en afgelopen dagen regeldagen. Gisteren was ze 3 maanden. Echt op de dag aan regeldagen. Lacht steeds meer, probeert al te draaien en brabbelt lekker terug in haar eigen taaltje.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 5 juni 2019 @ 11:19:48 #7
74056 crew  ToT
pi_187270986
Owjah, en mini-ToT doorstond bijna alle testjes die voor een 11 maand oude baby bedoeld zijn, bij de CB! *O* Het enige wat hij niet deed was een blokje (dat hij zelf uit een bakje oppakte) van zijn ene handje in zijn andere stoppen. Thuis doet hij dat wel soms, als hij iets heel goed midden voor zijn oogjes wil bestuderen. :) Met name een kammetje en een haarborstel! :P
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 5 juni 2019 @ 11:22:03 #8
74056 crew  ToT
pi_187271010
Goed filmpje over vaccinaties trouwens:

(Laat je niet afschrikken door het plaatje. ;) )

@Fuchsia_roze Die prik die je tijdens je zwangerschap hebt gehad beschermen je baby alleen in de eerste maandjes na de bevalling; het zijn jouw antilichamen die de baby beschermen, maar het lichaam van de baby zelf zijn nooit in aanraking met de ziektekiemen gekomen die in het vaccin zaten, dus weet het lichaam ook niet hoe het die antilichamen moet aanmaken.
Die prik tijdens de zwangerschap heeft dus verder geen effect op het vaccinatie-schema. :)

Oh en wat betreft een paar maandjes wachten; met vaccineren voor mazelen is het wel beter dat het wat later gebeurt; dat mini-ToT dat prikje in juli al krijgt houdt helaas wel in dat zijn lichaam minder antistoffen zal maken dan als hij dat prikje bij 14 maanden zou krijgen. Maar hem onbeschermd mee op vakantie nemen is echt geen optie! :N

@Wolken: Oh? Ik dacht dat mijn huisarts de enige was die moeilijk deed over de kinkhoest-prik. Ja hij wilde op zich wel voor kinkhoest vaccineren, maar hij wilde geen cocktailprik geven, terwijl dat de enige kinkhoest-vaccin is die in Nederland (en volgens mij in heel Europa) te krijgen is. Hij verwees ons door naar de GGD waarvoor we 65 km moesten rijden.

[ Bericht 12% gewijzigd door ToT op 05-06-2019 11:33:00 ]
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 5 juni 2019 @ 11:36:11 #9
269689 crew  Viv
pi_187271180
quote:
2s.gif Op woensdag 5 juni 2019 11:22 schreef ToT het volgende:
Die prik tijdens de zwangerschap heeft dus verder geen effect op het vaccinatie-schema. :)
Jawel, sinds kort is het officiële advies om dan één prik minder te geven aan de baby. Er zijn nu in feite 2 vaccinatie-schema's: 1 voor kinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap is gevaccineerd tegen kinkhoest, en 1 voor kinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap niet is gevaccineerd tegen kinkhoest.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 5 juni 2019 @ 11:38:21 #10
74056 crew  ToT
pi_187271214
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2019 11:36 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Jawel, sinds kort is het officiële advies om dan één prik minder te geven aan de baby. Er zijn nu in feite 2 vaccinatie-schema's: 1 voor kinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap is gevaccineerd tegen kinkhoest, en 1 voor kinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap niet is gevaccineerd tegen kinkhoest.
The fuck? Sinds wanneer is dat zo? Bij ons werd het nog hevig ontkend! :? :? :?
  woensdag 5 juni 2019 @ 11:42:20 #11
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_187271275
quote:
2s.gif Op woensdag 5 juni 2019 11:38 schreef ToT het volgende:

[..]

The fuck? Sinds wanneer is dat zo? Bij ons werd het nog hevig ontkend! :? :? :?
Mijn zus vroeg dit onlangs bij haar verloskundige en die zei ook dat het niks uitmaakte voor het vaccinatieschema. Wellicht waren de nieuwe protocollen nog niet doorgenomen :+
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 5 juni 2019 @ 11:49:53 #12
74056 crew  ToT
pi_187271388
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juni 2019 11:42 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Mijn zus vroeg dit onlangs bij haar verloskundige en die zei ook dat het niks uitmaakte voor het vaccinatieschema. Wellicht waren de nieuwe protocollen nog niet doorgenomen :+
Ik begrijp ook echt niet hoe het überhaupt effect zou hebben op het programma; de baby komt niet in aanraking met de ziektekiemen van het vaccin dat de moeder tijdens de zwangerschap krijgt. Maar goed, er is natuurlijk wel onderzoek naar gedaan en het zal vast kloppen. Toch voel ik me er wel prettiger bij dat mini-ToT volgens het oude schema zijn prikjes krijgt; hij krijgt er geen bijwerkingen van en better safe than sorry. :)
pi_187271459
Er is volgens het RIVM inderdaad 1 prik minder nodig als er in de zwangerschap gevaccineerd is voor kinkhoest. Dat aangepaste schema gaan ze echter pas doorvoeren als eind 2019 de kinkhoestvaccinatie voor zwangeren standaard wordt. Tot die tijd moet iedereen het een beetje ad hoc zelf regelen met je CB, en zoals we ook al met de kinkhoestvaccinatie hebben gemerkt gaat die informatie-overdracht niet overal vlekkeloos. :')

Bron RIVM: https://www.rivm.nl/vrage(...)angere-vrouwen#nodig
  woensdag 5 juni 2019 @ 11:57:00 #14
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187271493
Huisartsen zijn niet allemaal evengoed op de hoogte. Ik werkte zelf bij een huisarts waar het met enige regelmaat voorkwam (dus we wisten welk middel we moesten bestellen enzo) maar bij mijn eigen huisarts ben ik weken bezig geweest omdat er maar 1 persoon werkte die weet hoe het werkt (qua bestellen en administratie enzo) maar die werkt 1 dag per week en die was ziek :')
Huisarts had zelf ook geen idee hoe of wat, ze hebben uiteindelijk telefonisch met haar overlegd.
Alleen zou ik nog gebeld worden over de betaling maar dat zijn ze vergeten denk ik :@
Het scheelt inderdaad 1 vaccinatie maar ik geloof dat niet ieder cb even goed op de hoogte is. Aan het einde van het jaar wordt het vergoed door de verzekering en wordt het actiever aangeboden dus dan zal het wat duidelijker worden. Maar daar hebben we nu niet zoveel aan :P
pi_187271580
Het advies over dat aangepaste vaccinatieschema is ook pas sinds kort überhaupt bekend, geloof ik. Ik heb toen ik zwanger was best uitgebreid research gedaan over de kinkhoestvaccinatie, maar ben er toen niks over tegengekomen. Dus ik wist het niet, niet genoemd bij het CB, zij vroegen ook niet naar een vaccinatie... en hop, Welpje heeft een keer meer dan nodig een prik gehad. Ach ja. Beter dan te weinig, denk ik maar.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 5 juni 2019 @ 12:11:05 #16
74056 crew  ToT
pi_187271697
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2019 12:02 schreef lunapuella het volgende:
Het advies over dat aangepaste vaccinatieschema is ook pas sinds kort überhaupt bekend, geloof ik. Ik heb toen ik zwanger was best uitgebreid research gedaan over de kinkhoestvaccinatie, maar ben er toen niks over tegengekomen. Dus ik wist het niet, niet genoemd bij het CB, zij vroegen ook niet naar een vaccinatie... en hop, Welpje heeft een keer meer dan nodig een prik gehad. Ach ja. Beter dan te weinig, denk ik maar.
Zo denk ik er dus ook over! :Y
Als die prikjes nou idd bol zaten van kwik en andere nare stoffen en elk prikje zou een groot risico met zich mee dragen, dan zou ik wel behoorlijk pissed zijn als er eentje te veel gegeven zou zijn, maar dat is gewoon niet zo.

Waar ik wel wat voorzichtiger mee ben is zonnebrandcrème. Sommige bestanddelen kunnen hormoonverstorend werken, andere kunnen kankerverwekkend zijn enz.
Meerdere websites hebben totaal verschillende Top 10's voor welke middeltjes veilig zijn. Wat bij de één op de eerste plaats staat om bepaalde redenen komt bij de ander helemaal niet in de lijst voor vanwege andere redenen.
Laatst had ik een heel handig overzichtje gevonden van welke stofjes in welke middeltjes zaten. Geen enkele was echt 100% veilig maar op basis van dat overzicht kun je kiezen waar je je kind wel aan wil blootstellen en waar niet aan.
Parfum en nanodeeltjes (dus een iets verminderde dekkingsgraad terwijl het toch factor 50 is, maar aangezien het een crème is kan hij het tenminste niet inademen) vond ik het minst schadelijk wat ik in dat overzicht kon vinden, dus heb ik Avène gekocht.
Wel wat duur, maar bij lange na niet het duurste wat ik gevonden heb.
Helaas kan ik dat overzichtje nu even niet terug vinden.
pi_187271949
Ik heb toen ik zwanger was alleen de folder over de kinkhoest vaccinatie mee gekregen en de verloskundige zei “kijk maar of je het wilt of niet”. Toen heb ik er eigenlijk helemaal niet meer bij na gedacht :') maarja frum heeft de inenting daarvoor nu toch al gehad.

Verder ben ik wel pro vaccinatie, ondanks bijwerkingen, stoffen weet ik het allemaal. Heb me er verder niet zo in verdiept.

@ToT ken jij ook Eco cosmetics baby sun cream? Ik vind die best wel goed en tot zo ver niet echt schadelijke stoffen gelezen.

pi_187271952
quote:
2s.gif Op woensdag 5 juni 2019 12:11 schreef ToT het volgende:

[..]

Zo denk ik er dus ook over! :Y
Als die prikjes nou idd bol zaten van kwik en andere nare stoffen en elk prikje zou een groot risico met zich mee dragen, dan zou ik wel behoorlijk pissed zijn als er eentje te veel gegeven zou zijn, maar dat is gewoon niet zo.

Waar ik wel wat voorzichtiger mee ben is zonnebrandcrème. Sommige bestanddelen kunnen hormoonverstorend werken, andere kunnen kankerverwekkend zijn enz.
Meerdere websites hebben totaal verschillende Top 10's voor welke middeltjes veilig zijn. Wat bij de één op de eerste plaats staat om bepaalde redenen komt bij de ander helemaal niet in de lijst voor vanwege andere redenen.
Laatst had ik een heel handig overzichtje gevonden van welke stofjes in welke middeltjes zaten. Geen enkele was echt 100% veilig maar op basis van dat overzicht kun je kiezen waar je je kind wel aan wil blootstellen en waar niet aan.
Parfum en nanodeeltjes (dus een iets verminderde dekkingsgraad terwijl het toch factor 50 is, maar aangezien het een crème is kan hij het tenminste niet inademen) vond ik het minst schadelijk wat ik in dat overzicht kon vinden, dus heb ik Avène gekocht.
Wel wat duur, maar bij lange na niet het duurste wat ik gevonden heb.
Helaas kan ik dat overzichtje nu even niet terug vinden.
Maar waar koop jij de kleren van je kleintje? Welke billendoekjes en luiers gebruik je? Welke shampoo en badgel? Speelt jij met platic speelgoed? Babyvoeding uit potjes? Als je dan toch zo verantwoord mogelijk wilt zijn zijn dat ook dingen waar je naar moet kijken.

Weet je, natuurlijk is het goed om niet lukraak van alles op je baby te smeren maar het is niet alsof je baby in NL of tijdens vakanties meteen liters hormoonhoudend spul tot zich neemt.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 5 juni 2019 @ 12:49:04 #19
74056 crew  ToT
pi_187272113
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juni 2019 12:33 schreef Framblij89 het volgende:
Ik heb toen ik zwanger was alleen de folder over de kinkhoest vaccinatie mee gekregen en de verloskundige zei “kijk maar of je het wilt of niet”. Toen heb ik er eigenlijk helemaal niet meer bij na gedacht :') maarja frum heeft de inenting daarvoor nu toch al gehad.

Verder ben ik wel pro vaccinatie, ondanks bijwerkingen, stoffen weet ik het allemaal. Heb me er verder niet zo in verdiept.

@:ToT ken jij ook Eco cosmetics baby sun cream? Ik vind die best wel goed en tot zo ver niet echt schadelijke stoffen gelezen.

[ afbeelding ]
Yup, daar had ik ook naar gekeken, maar pakweg ¤15 per 50ml vond ik toch vrij prijzig. :@
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 5 juni 2019 @ 12:51:35 #20
74056 crew  ToT
pi_187272145
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2019 12:34 schreef Wolken het volgende:

[..]

Maar waar koop jij de kleren van je kleintje? Welke billendoekjes en luiers gebruik je? Welke shampoo en badgel? Speelt jij met platic speelgoed? Babyvoeding uit potjes? Als je dan toch zo verantwoord mogelijk wilt zijn zijn dat ook dingen waar je naar moet kijken.

Weet je, natuurlijk is het goed om niet lukraak van alles op je baby te smeren maar het is niet alsof je baby in NL of tijdens vakanties meteen liters hormoonhoudend spul tot zich neemt.
Haha ik weet inderdaad dat overal wel schadelijke stoffen in zitten. Nieuwe kleertjes wassen we sowieso eerst uit, maar verder willen we dingen ook niet overdrijven. :)
Met voeding uit potjes kijk ik wel naar de ingrediënten. Olvarit schijnt echt niet zo slecht te zijn als wat sommige mensen denken trouwens.
pi_187272259
Ja dan kan je net zo goed zelf geen parfum meer op doen, alle meubels in je huis eruit tyfen en zo kan je nog uren door gaan. :+

Wat is er zo ‘slecht’ aan Olvarit dan? :s)
pi_187272285
Zo ongeveer alle babyvoeding is tegenwoordig toch zonder toegevoegde suiker, zout of 'meuk' en biologisch enzo? Die merken weten ook wel dat dat beter verkoopt :P
pi_187272750
Potjesvoeding is vooral erg duur in vergelijking met zelf maken :D

Wel lekker makkelijk :') kleuter kreeg ze ook wel, want #lui. :+ Wel heel benieuwd wat T. straks van hapjes vindt, maar tegelijkertijd omg waar blijft m’n baby :') Duurt gelukkig nog even voor ons ^O^
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 5 juni 2019 @ 13:46:14 #24
74056 crew  ToT
pi_187272842
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2019 13:00 schreef Framblij89 het volgende:
Ja dan kan je net zo goed zelf geen parfum meer op doen, alle meubels in je huis eruit tyfen en zo kan je nog uren door gaan. :+

Wat is er zo ‘slecht’ aan Olvarit dan? :s)
Niks. Hun groenten voldoen sowieso aan zeer strenge eisen. Zo moeten de akkers waar ze op verbouwd zijn minstens 1 km van snelwegen af liggen enzo.

Maar idd; ik let sowieso wel WAT op waar ik onze kleine aan blootstel, maar ga niet echt alles compleet uitpluizen; je moet ook niet té paranoïde zijn.
We zitten hier ook niet alles helemaal met Dettol te ontsmetten enzo (wat overigens ook niet eens goed is.)
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 5 juni 2019 @ 13:47:42 #25
74056 crew  ToT
pi_187272867
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juni 2019 13:38 schreef krijgerrtje het volgende:
Potjesvoeding is vooral erg duur in vergelijking met zelf maken :D

Wel lekker makkelijk :') kleuter kreeg ze ook wel, want #lui. :+ Wel heel benieuwd wat T. straks van hapjes vindt, maar tegelijkertijd omg waar blijft m’n baby :') Duurt gelukkig nog even voor ons ^O^
Het is idd wel duurder, maar met zelfgemaakte prakjes is het bij ons steeds afwachten of hij het wel lust! :')
Dan heb je zo 10 kleine ingevroren maaltijdjes waar hij helemaal niks van moet hebben! _O-
Soms eet hij het wel met tegenzin op als je het flink mengt met Olvarit, maar dan kun je vaak alsnog de helft weggooien.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')