abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 1 mei 2019 @ 19:22:10 #1
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_186546116
Welkom in het dreumestopic! *O* .

Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_186546329
Adrian, wij hebben ook zo’n gesprek gehad op het kdv, Sjaak kneep, sloeg en beet andere kinderen. Door met de leidsters te praten over wanneer het gebeurde, kwamen we er achter dat het altijd gebeurde in drukke situaties. We zijn toen begonnen met het geven van escape-momenten en met het zitten op een andere plek tijdens het eten bijvoorbeeld. Dat hielp heel erg en het was een fijn gesprek. Ik gun jou ook zo’n gesprek.
pi_186549065
Er zijn op die leeftijd veel kinderen bij wie dit speelt, Adrian. Wij hebben destijds ook gesprekjes gehad met kdv-leidsters en voor onze geruststelling en ook hun inzicht heeft een keer een pedagoge die verbonden was aan het kdv een ochtend I op het kdv geobserveerd. Toen I al naar school ging, heb ik op eigen initiatief eens een gesprek gehad met de schoolpedagoge die I eenmaal per week lesgaf en zodoende ook wel een beeld van haar had, over hoe we met haar temperament moesten omgaan.

Ik heb dus ook geen bedeesd kind. Ook weer niet zodanig dat ze altijd over alles en iedereen heenwalst, want ze heeft ook zeker een sociale antenne. Maar ze komt voor zichzelf op, heeft een sterke eigen wil en toen ze jonger was, ging ze gewoon meppen als ze haar zin niet kreeg, of soms ook gewoon als een vriendje iets deed waar zij het niet mee eens was.
Maar ze had daarbij wel een piekfase. Dat was toen ze op het kdv veranderde van groep en er op die nieuwe groep net een wisseling van leidsters was en ook eentje met een burn-out. Op een voor haar cruciaal moment ontbrak even de stabiliteit. Verder had ze ook wat invalleidsters toen waar het niet helemaal mee klikte, die ook niet zo goed op haar reageerde,.

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je in je hoofd houdt dat nog niets vaststaat. Je kunt in je opvoedkundige aanpak nog leren, bijstellen, nadenken, nieuwe inzichten krijgen en die proberen toe te passen. Dus als je het gevoel hebt dat het niet lekker gaat of als je je onzeker voelt, grijp vooral dit soort gesprekken aan om verder te groeien in je inzicht over je kind en hoe je het beste kunt omgaan met bepaald gedrag. Ik zie mezelf nog niet als 'af', als moeder leer ik ook, en hopelijk gaan mijn vriend en ik al doende en lerende onze kinderen zo goed mogelijk begeleiden. Met alle goede intenties. Waarbij er ongetwijfeld ook wel dingen fout zullen gaan en onze kinderen ons vast wel wat zullen verwijten later. :+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_186555466
Dat laatste heb je wel mooi gezegd Franny. Misschien moet ik het ook wel aangrijpen als een kans om iets te leren

En ik heb net even met man gesproken en hij heeft met overtuigd, het is inderdaad eventjes inzichten uitwisselen. Wat gaat er in Kevins hoofd om en waarom bijt en schopt en mept hij. Hoe kunnen we iets veranderen. Ik hoop ook op een fijn gesprek :)

En ook voor Kevin, want het is niet leuk dat iedereen vaak boos op hem wordt. Ik denk dat ie niet echt beseft wat hij verkeerd doet. En in de kern is ie zo lief. Hij heeft het heel lang niet gedaan, maar tegenwoordig krijg ik spontaan kusjes en knuffels.
pi_186563124
Gisteren viel Kevin trouwens in slaap tijdens het eten. Dat was een heel raar gezicht.



pi_186563194
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 00:30 schreef Adrian4 het volgende:

En ook voor Kevin, want het is niet leuk dat iedereen vaak boos op hem wordt. Ik denk dat ie niet echt beseft wat hij verkeerd doet. En in de kern is ie zo lief.
Nou precies dat. I had toen dat een vriendinnetje op het kdv hierdoor tegen haar zei 'ik wil jou vriendinnetje niet meer zijn.' Die kwam hard aan. Als ze slapen, zijn ze sowieso schattig en lief. :D . O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_186563872
Franny, wat kun jij dingen toch altijd mooi verwoorden O+ _O_

Adrian, geweldige foto’s :D En ik ben het eens met wat Franny zegt over opvoeden; je bent als ouder ook nooit uitgeleerd :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_186564668
Edit: oeps. Hier stond de quote van @rena :P

Deze foto :D Ik kreeg gister dit filmpje van het kdv _O_


Adrian, lieve foto’s van Kevin. Maak je niet druk. :*

Wat betreft boos worden: ik heb me bewust stil gehouden. De laatste tijd ben ik niet meer te genieten. U. wordt nog steeds 3/4 keer per nacht wakker. Daarnaast huilt hij de laatste paar dagen de héle dag. Om alles. Dat huilen wordt binnen 2 minuten krijsen. Ik kan er echt niet meer tegen. :{

Ik vraag me af of het komt omdat we hem de laatste weken veel hebben achtergelaten bij m’n moeder omdat we bezig waren met de verhuizing? Verlatingsangst?
Hij wil alleen nog maar door mij opgetild worden. Maar tijdens de verhuizing ben ik op m’n stuitje gevallen waardoor ik nog steeds veel pijn hebt. Hem 24/7 optillen kan ik gewoon niet meer. Daarnaast moeten er ook andere dingen gebeuren. Dit, oververmoeidheid, de verhuizing, werk, weet niet hoe lang ik dit nog trek.

Maar goed. Dan wordt het weer ochtend en komt hij ons knuffelen en kusjes geven en kusjes vragen, en dan is alles weer goed. O+

Edit: we hebben 10 mei pas weer internet en tv in huis. Heb daarnaast binnen een paar dagen ook mn 30gb aan internet op m’n telefoon opgemaakt. Dacht toen echt: waar ben ik mee bezig? Dus nu heb ik m’n oude hobby weer opgepakt: lezen. :) Dus ik ben en zal niet meer zoveel aanwezig zijn hier.
Protège moi de mes désirs.
pi_186565114
Aww Adrian O+

Duman, komt het niet gewoon door de verhuizing zelf? Andere omgeving en drukke/gestresste ouders hebben ook invloed op zijn gedrag natuurlijk. Ik kan me best voorstellen dat hij juist daardoor geborgenheid zoekt en dat zich helaas uit in tig keer per nacht wakker worden. Ik denk wel dat een boek pakken een slim plan van je is, daar ontspan je zelf veel meer mee dan met hier rondhangen, hoe jammer dat voor ons ook is. En heb je er de dagen voor, neem dan een extra dagje vrij als U op de opvang is en kruip gewoon weer terug in bed. Even bijtanken kan je zoveel goed doen. Maar dan ook gewoon even die dag echt voor jezelf pakken dus niet alsnog nuttige dingen gaan doen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_186565221
Interessante discussie over opvoeden!
Merk zelf daardoor weer dat ik er best onzeker over ben, hoe alles aan te pakken en een lief, leuk en stabiel persoontje de wereld in te sturen, hopelijk zonder al te veel issues door onze opvoeding.

Sommigen van jullie hebben (of lijken te hebben) zo'n duidelijk beeld van hoe ze het willen doen en hoe het beste te reageren op situaties. Vaak bedenk ik pas achteraf dat ik wellicht beter anders had kunnen reageren. Ik heb echt het idee dat ik dan maar wat aan het aanklooien ben.

Een paar weken terug ben ik wel een keer echt boos op Simon geweest (inclusief stem verheffen), omdat hij echt gevaarlijk bezig was en ik daar al 100 keer van gezegd had dat ie het niet moest doen. Hij schrok ervan en ging huilen, later moest ik er zelf ook een beetje om huilen.
Ik twijfel regelmatig over mijn opvoedskills, ook omdat ie nu al van die tantrums heeft of helemaal niet wil luisteren als ik bv. zeg dat ie niet op de bank mag lopen en springen. Dan gaat ie het juist wel doen. Ik vrees wel eens de peuterbuien als ik nu zijn tantrums af en toe zie.
pi_186572114
Adrian die foto’s _O- O+

Wij hebben ook ooit een paar gesprekken gehad op het kdv wegens een ontevreden slaapweigerend kind wat zo enorm huilde dat elk kind er overstuur van raakte. :X. Ik zag best tegen dat eerste gesprek op maar het was echt alleen om uit te zoeken waar het aan lag en wat we er samen aan konden doen, eigenlijk heel fijn. Dit (maandenlange) gedrag sloeg overigens pas om nadat hij een ab-kuur kreeg wegens een per toeval ontdekte oorontsteking

Duman lekker weer gaan lezen :* Hopelijk is U. snel weer de oude.. Mooi kind is U. toch O+

En nog een O+ voor de mooie dame van rena

Niet twijfelen TolStoi! Waarschijnlijk is Simon gewoon gigantisch z’n grenzen aan het verkennen :*

Hier gaat alles z’n gangetje :) Casper is alleen vaak boos omdat ie niet naar buiten mag (om 19:00 in pyjama ofzo) en dan gaat ie bij de voor- of achterdeur staan huilen :') En hij heeft een plotselinge crush op de vrachtwagen van de overbuurman en zwaait vanaf een random bankje in het dorp naar auto’s _O-



[ Bericht 3% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 02-05-2019 20:31:34 ]
  donderdag 2 mei 2019 @ 21:04:46 #12
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_186573452
Jongens... U. loopt!!! O+ O+
Protège moi de mes désirs.
pi_186573684
Tolstoi, wees niet te streng voor jezelf he O+ Je komt op mij over als een hele betrokken, lieve moeder. Ik heb wel een beeld van hoe ik wil opvoeden, maar dat lukt me echt niet elke dag hoor :@

Casper op het bankje :D C zwaait ook naar iedereen, zo schattig!

Duman en lopende U, dat filmpje op IG O+ en wat FF zegt over zijn buien klinkt mij ook heel logisch! Maar kan me goed voorstellen hoe pittig het voor jullie zal zijn -O- :*

Hebben jullie dat ook, dat je naar Babypark of een andere kinderwinkel gaat, voor 1 ding en dan met een hele zooi thuiskomt? Het scheelt dat nu ik veel wil gaan afvallen ik echt geen kleding meer voor mezelf mag kopen, dat ik het kan investeren in spullen voor C O-) Zit nu op -2,5 kilo in bijna 3 weken *O*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_186573748
Fleur, wat een lieve foto O+

Simon is zeker zijn grenzen aan het verkennen. De twijfel is vooral hoe daar het beste mee om te gaan, zonder alleen maar de hele dag nee, nee en niet doen te roepen. En de angst of hij geen 'schade' oploopt op latere leeftijd door dingen die wij doen/niet doen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nog wel een smelt-momentje: Simon zong bij het verschonen Berend Botje:
één, drie, viel, vijf, zes, zeven
waal is Belend Botje gebleven
hij is niet hiel, hij is naal Amelika
O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+
pi_186573976
Duman, *O* voor lopende U! En :* voor jou! Zorg ook goed voor jezelf, wat rust inbouwen.

Rena, heb laatst online nogal veel kleding voor Simon gekocht. Merk ook wel dat ik me soms echt moet inhouden om niet teveel voor hem te kopen.
En *O* voor je afvallen! Goed bezig!
pi_186584902
Duman! *O* *O* Voor U.!

LBF, kijk 'm zitten dan :D

Rena, gaat dat het afvallen zo lekker gaat! Hoe vind je het sporten met de personal trainer eigenlijk?

Vraagje;, M heeft opeens een afkeer van in bad gaan. Voorheen vond ze het heerlijk, nu krijg ik haar nauwelijks in het water. Is dit herkenbaar?
  vrijdag 3 mei 2019 @ 14:28:17 #17
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_186585383
Olivia: ja! Muppet is de afgelopen 2 maanden maar 1 keer in bad geweest. We vullen 'm nu nog wel, dan staat ze er naast en mogen we haar nat maken met het gietertje :') Zo kunnen we haar nog wel gewon wassen enzo, maar de badkamer moet wel meteen gedweild. Nog geen oplossing hier - dus als jij de gouden tip hebt.. _O_

Duman met een lopende dreumes! *O*

Tolstoi, ik blijf me toch maar verbazen hoe goed Simon praat! O+
pi_186585497
Olivia, dat heeft Simon ook wel in fases. Eerst vond ie in bad gaan helemaal geweldig, daarna was het badje lava, waarna weer een periode volgde dat ie het super vond. Nu zit het er een beetje tussenin, hij vind in bad zitten en alles flink nat spetteren geweldig, maar zodra we hem willen wassen of haren wassen, dan is het drama.
In de periodes dat het badje lava is, bleven we wel proberen, maar lukte het niet, dan ging ie onder de douche, ook met wisselend succes trouwens :)

Hier dus ook helaas geen gouden tip, alleen maar herkenning.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 14:38:28 #19
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_186585540
Met een ander kind in bad gaan hielp hier enorm bij mijn grote, destijds. Daarna was het gelijk weer goed....
pi_186585781
Ook even een vraagje: Kees heeft ineens enorme luieruitslag. Heeft hij echt nog nooit gehad, maar nu ineens vuurrood en open. Het bloedde net zelfs. We smeren nu zinkolie en laten 'm regelmatig even zonder luier lopen. Kan ik nog meer doen? Ik vind het zo zielig voor hem, doet duidelijk echt pijn :{
pi_186585972
Heilwol schijnt goed te helpen. LeSage of LadyS had goede ervaringen, geloof ik.
pi_186586629
Ah, goed om te lezen dat het vaker voorkomt :) In bad gaan samen met broer of afzonderlijk lijkt helaas weinig verschil te maken :( Douchen hebben we eigenlijk nog niet geprobeerd, kunnen we ook weleens doen. Bedankt voor het meedenken en de reacties!

@elliebell, kaartjes voor Tapt toevallig al gekocht? ;)
Helaas geen tips voor je trouwens, bij ons helpt sudocreme altijd voldoende. Sterkte!
pi_186586995
Ja heilwol en lanoline O+

Olivia, mini was panisch voor water. Echt doods- en doodsbang. Bad was standaard huilen, douche was helemaal paniek, zwembad konden we niet eens naar kijken. Toen was mijn man een keer alleen thuis en heeft hij het 'disco-douchen' geïntroduceerd. Hij zette kindermuziek aan op de speaker, man, mini en mega mochten zich alledrie 'verkleden' (badpakje, zwemvleugeltjes, haarbandje, dat soort dingetjes) en hij legde het kinderbadje en wat speelgoed in de douche. Dat bleek dé oplossing. Nu nog steeds is 'gewoon' badderen of onder de douche goed voor paniek, maar discodouchen is één groot feest :D Ze past nog nèt samen met mega in zo'n babybadje, dus dan zitten ze enthousiast te spelen en te zingen O+

Ik kwam eigenlijk om te vragen of iemand hier ervaring heeft met buisjes laten zetten bij dreumesen.
Make your own kind of music.
pi_186588616
Disco-douchen! O+

Ik douche meestal samen met N; toch 1 voordeel van de douche in het bad hebben. Dat vindt ze nog altijd helemaal prima en leuk. Ze gaat er voor mij in en pas als ik weer aangekleed ben uit.

Ach ellie wat sneu; heeft N ook eens gehad. Volgens mij maizena op gedaan toen? Was gelukkig snel over (max 2 dagen), maar roodheid bleef. Dat bleek later een schimmeltje te zijn. Geen idee of dat toen samenhing met open billen. Vond wel dat het litteken lang zichtbaar was op de bil.

*O* voor lopende U, zo leuk!

Opvoeddiscussie interessant om te lezen. Heb er continu mee te maken op mijn werk. Maar even geen energie / tijd om erop te reageren.
N is wat dat betreft nog een makkelijk en tevreden kind.

Los daarvan, N is zo leuk! Vriend en ik benoemen dat meerdere keren per week wel eens naar elkaar, heerlijk kind. O+
pi_186589085
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 16:04 schreef CassElliot het volgende:
Ja heilwol en lanoline O+

Olivia, mini was panisch voor water. Echt doods- en doodsbang. Bad was standaard huilen, douche was helemaal paniek, zwembad konden we niet eens naar kijken. Toen was mijn man een keer alleen thuis en heeft hij het 'disco-douchen' geïntroduceerd. Hij zette kindermuziek aan op de speaker, man, mini en mega mochten zich alledrie 'verkleden' (badpakje, zwemvleugeltjes, haarbandje, dat soort dingetjes) en hij legde het kinderbadje en wat speelgoed in de douche. Dat bleek dé oplossing. Nu nog steeds is 'gewoon' badderen of onder de douche goed voor paniek, maar discodouchen is één groot feest :D Ze past nog nèt samen met mega in zo'n babybadje, dus dan zitten ze enthousiast te spelen en te zingen O+

Ik kwam eigenlijk om te vragen of iemand hier ervaring heeft met buisjes laten zetten bij dreumesen.
Haha wat een briljant idee! Ik ga het dit weekend proberen :D Vanavond niet, man en ik gaan straks samen wat eten in de stad. *O*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')