abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_186358028
registreer om deze reclame te verbergen
Overstromingen in Canada, 1200 mensen hun huizen uit

In het oosten van Canada zijn 1200 mensen geëvacueerd vanwege overstromingen. Daarbij is het leger ingezet, dat zo'n 600 militairen naar getroffen gebieden heeft gestuurd. Vooral rond de stad Quebec, maar ook bij de hoofdstad Ottawa, worden huizen door het hoge water bedreigd.

De overstromingen worden veroorzaakt door het warme weer in Canada, waardoor smeltwater vanuit het noorden naar het oosten van Canada stroomt. Ook is er de afgelopen dagen veel regen gevallen, waardoor rivieren buiten hun oevers zijn getreden. Zeker duizend woningen zijn inmiddels overstroomd, duizenden andere huizen worden door het hoge water bedreigd.

Tot dusver hebben de overstromingen aan één iemand het leven gekost: een 72-jarige automobilist had gisteren niet door dat een brug door de overstromingen was weggeslagen en reed met haar auto het water in.

Goede voorbereiding

Naar verwachting worden de weersomstandigheden de komende dagen beter, met lagere temperaturen en geen neerslag. Overstromingen in hetzelfde gebied leidden twee jaar geleden tot het uitroepen van de noodtoestand.

Een woordvoerder van de civiele beschermingsdienst zegt dat de wateroverlast behoorlijk zal zijn, maar niet zo zwaar als in 2017. "De overheid en burgers zijn goed voorbereid."

Canada heeft de afgelopen dagen tienduizenden zandzakken uitgedeeld voor de bescherming van huizen en gebieden. Ook hebben gemeenten vrijwilligers gemobiliseerd.

https://nos.nl/artikel/22(...)-hun-huizen-uit.html
  maandag 22 april 2019 @ 07:15:23 #3
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_186358112
1200 mensen hun huizen uit

Ik neem aan dat veel zolderkamertjespatienten hier wat medeleven voor kunnen betuigen.
It's muffin time.
pi_186454895
registreer om deze reclame te verbergen
Dorpen lopen onder door overstroming rivier Ottawa in Canada
De Canadese rivier Ottawa is na zware regenval overstroomd. Een dam in Bell Falls staat door het extreme weer op het punt van doorbreken. Bijna duizend mensen uit omliggende dorpen hebben hun woning moeten verlaten. Eén persoon is om het leven gekomen.

https://www.nu.nl/269976/(...)ttawa-in-canada.html

pi_186558284
Waterpeil bij Ottawa blijft stijgen, meer regen en sneeuw

Het waterpeil rond de Canadese hoofdstad Ottawa blijft stijgen. De autoriteiten verwachten de piek van het hoogwater pas aan het einde van de week. In en rond Ottawa, dat is getroffen door zware overstromingen, valt vandaag opnieuw regen en natte sneeuw.

Oost-Canada kampt al anderhalve week met overstromingen, als gevolg van slecht weer en grote hoeveelheden smeltwater uit noordelijkere gebieden. In Ottawa geldt sinds donderdag de noodtoestand.

Behalve Ottawa zijn ook de steden Montreal en Quebec getroffen. In totaal hebben zo'n 10.000 mensen hun huizen moeten verlaten. Rond Montreal mocht een kleine groep evacués gisteren terug naar huis, maar voor anderen komt dat moment pas over weken of zelfs een maand.

In de provincie New Brunswick, nog verder naar het oosten, lijkt het ergste wel achter de rug te zijn: daar zakt het water en verwachten de autoriteiten later deze week de belangrijke Trans Canada Highway te kunnen heropenen.

https://nos.nl/artikel/22(...)regen-en-sneeuw.html
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')