abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator zondag 7 april 2019 @ 14:56:15 #1
163650 crew  Greys
Nee.
pi_186083081
registreer om deze reclame te verbergen
TNQOwkp.jpg

VAN UW ESF-VERSLAGGEEFSTERS

Zaterdag 6 april was het dan zo ver. EIC-dag, Eurovision in Concert in AFAS. Wij mochten namens FOK! en het songfestivalforum alhier weer als pers aanwezig zijn om kandidaten te interviewen in de middag. Dank daarvoor, team EIC!

Om 10.45 uur bij carpool De Meern afgesproken en op naar Amsterdam voor de persmiddag en concert. We hadden een kamer geboekt in het Jaz Hotel (naast Ziggo Dome). Dat was best een kek kamertje!

cLOuM7k.jpg

Meteen door naar AFAS, de persregistratie zou om 12.15 uur beginnen. Daar aangekomen bleek er al heel veel pers aanwezig:

c5EfVmV.jpg

Eenmaal binnen heette Cornald Maas de pers welkom. Hierna was er een korte boekpresentatie van "Een leven lang geleden", de biografie over Getty Kaspers, geschreven door Dave Boomkens. Echter toen Cornald Getty op het podium wilde roepen was ze kwijt. :D Cornald "Getty...? Getty where are you? Are you in heaven singing Ding-a-Dong? *pers grinnikt* Maar daar was ze dan gelukkig!

Gu8sp0e.jpg

Daarna kwamen de kandidaten één voor één naar het podium en toen zij er allemaal stonden werden ze welkom geheten door Femke Halsema. Meer foto's hiervan komen verderop in dit topic, van de camera van Cee!

Toen was het tijd voor de interviews. Wij stonden expres al heel dichtbij de tafel met daarop het bordje 'Netherlands', echter hoorden we al meteen dat de buitenlandse pers voorrang zou krijgen van AvroTros. Geheel begrijpelijk ook wel, zij hebben er ver voor gereisd. Wiwi William mocht als eerste (hoe kan het ook anders.. _O- ) De meneer van AvroTros zei "Ga maar even lekker een rondje lopen en andere interviews doen, dan kijken we straks wel of we er nog Nederlandse pers aan toe kunnen voegen, maar dat duurt echt nog wel even".

We besloten direct op zoek te gaan naar Serhat. Om de zenuwen een beetje te kalmeren hadden we een zachte landing nodig zeg maar. Ome Serhat is lief, dat zagen we zo. De interviewer voor ons stelde één vraag en Serhat antwoordde daar ongeveer veertien minuten lang op.. dus we wisten al een beetje waar we aan toe waren. Toen mochten wij!

INTERVIEW SERHAT
"Hallo Serhat wij z-..."
"OHHHH BEAUTIFUL LADIES!!!!"
*uw verslaggeefsters giebelen schaapachtig*
"Hallo Serhat, je bent terug op het Eurovisie. Wat is de reden dat je dit voor de tweede keer doet?"
"ZIJN JULLIE ER BLIJ MEE"
"Ja! Heel blij!"
*Serhat giebelt schaapachtig*
"Even heel eerlijk, na mijn deelname van 2016 had ik niet de intentie om het nog eens te doen. Maar, de hele ervaring was erg leuk, heb er erg van genoten. En toen kwam de vraag dit keer, en ik dacht 'misschien is mijn missie nog niet volbracht'.
"En je missie is de finale natuurlijk!"
*Serhat lacht heel hard*
"Wij denken dat je de finale wel gaat halen."
* Serhat lacht nog harder*
"YOU THINK SO????"
"Ja met je laatste startplaats in de halve finale.. we denken het wel"
"Dankjewel!"
"Serhat wat doe je in Tel Aviv om te voorkomen dat je te zenuwachtig wordt"
"Er is een klein verschil tussen de andere deelnemers aan het ESF en ik. Ik sta al meer dan 20 jaar op diverse podia en op televisie, die ervaring daarmee helpt heel veel. Ik ben nooit nerveus."
"Heb je wat advies voor de andere deelnemers die misschien wel zenuwachtig zijn of worden?"
"Nerveus zijn is heel normaal. Toen ik 19 of 20 was, was ik ook heel nerveus. Dat is echt heel normaal. Je hebt levenservaring nodig, en dat heb ik nu. Ik heb veel concerten gedaan, veel tv-shows, veel interviews, en dat is een voordeel voor me nu. Ik kan me ontspannen en ervan genieten. Je moet er kalm tegenaan kijken, je moet positief zijn, je moet ervan genieten. Als jij positief bent op het podium en ervan geniet, krijgt het publiek hetzelfde gevoel. Doe niet alsof, imiteer niemand, wees gewoon jezelf. Dat is ook waar mijn lied over gaat. Het is mijn levensmotto, Say Na Na Na, ik heb het lied zelf geschreven, ik wil alleen maar positiviteit geven aan de mensen. De wereld gaat helaas niet zo heel lekker, er zijn zo veel problemen, over de hele wereld. Ik wil mensen het gevoel geven dat ze niet alleen zijn. Dat er altijd iemand is die je kunt bellen, iemand die jou kan kalmeren en geruststellen, iemand die je wat advies kan geven zodat je weer van het leven kunt genieten. Het leven is een geschenk, laten we het vieren! Het is eigenlijk heel makkelijk."
"Ik wil eigenlijk dat jij onze goeroe wordt".
*Serhat lacht heel hard*
"Dat is een groot compliment, bedankt".
"Neem je iemand mee, familie of vrienden, naar Tel Aviv voor support?"
"Alleen mijn geliefde zus. Zij woont in München trouwens. Zij zal de laatste week naar Tel Aviv komen om bij mij te zijn. Verder mijn geliefde team. Mijn team werkt al 10-15 jaar voor me. Zij zijn dus ook als familie."
"Mag je zus ook in de greenroom bij je zitten straks?"
"Ik weet het niet! Hoeveel mensen mogen daar? Ik hoop het, ze zou het geweldig vinden!"
"Gaan we gedeeltes van je videoclip terugzien op het podium in Tel Aviv? Het is heel kleurrijk met veel dansers."
"Het is niet heel makkelijk, want zoals je weet mogen er maar 6 mensen op het podium. Ik zal mijn backing vocals op het podium hebben, drie dames en twee heren. Maar we kunnen niet brengen wat we in de video brachten met vijftig mensen, het was een enorme videoproductie. Maar de vibe zal hetzelfde zijn, ik wil blijheid brengen en warmte. En kleur. Dit is eigenlijk wat we allemaal nodig hebben. Daarom denk ik zelf dat het heel goed zal werken. Het is ook een sterk lied, het staat al in veel landen in de charts, van Nieuw Zeeland tot Mexico!"
"Je hebt op ons forum ook best veel fans. Je bent een legende. We willen dat je naar de finale gaat."
"Ik hoop dat die mensen vanavond allemaal naar het concert komen!"
"Mogen we met je op de foto?"
"NATUURLIJK NATUURLIJK"

(Het werd iets meer dan 1 foto, zijn manager bleef maar plaatjes schieten. Hieronder twee van de honderdachtenveertig.)

JBYQBVC.jpg
YIPSl5W.jpg

En dan wil Serhat ook nog even zelf iets tegen jullie zeggen:


Oké, de kop is eraf! We zijn nu nog veel meer Serhat-fan dan eerst!
Wie nu? Even stiekem weer bij Duncan kijken. De AvroTros meneer zegt dat we gerust nog een aantal andere interviews kunnen doen. Goed, dan op naar Litouwen, Jurijus, die zit net even alleen.

INTERVIEW JURIJUS
"Hoi Jurijus. Jij hebt al ervaring met het Eurovisiepodium (hij is twee keer als backing vocal mee geweest) maakt dat het voor jou wat makkelijker?"
"Zeker, want ik weet al wat ik kan verwachten."
"Ook als je de vorige keren backing vocal was en nu de hoofdrol hebt?"
"Ja, ik ben heel kalm nu. En ik ga zo kalm als nu blijven, gedurende de hele tijd van het ESF. De ervaring die ik er al mee heb is onbetaalbaar".
(Ik denk tenminste dat hij hier onbetaalbaar zei, maar op dit moment beginnen de vier Poolse dames héél hard een stukje van hun lied te zingen vlakbij..)
"Wat vind je het leukst aan het Eurovisie, wat maakte dat je nu zelf meedoet?"
"De vorige twee keren was ik alleen backing, en er was altijd het.. vuur.. dat ik wist dat ik méér kon. Ik kan de frontman zijn. Maar in die tijd was ik nog een beetje bang, ik geloofde niet zo in mezelf. En met dit lied wil ik mensen aanmoedigen om gewoon te doen wat ze willen en waar ze van houden. En stóp met het luisteren naar haters en nee-zeggers. Ga er gewoon voor. Want ik deed het ook, ik weet dat het mogelijk is".
"Je rent met de leeuwen".
"Exact!"
"Je werkt in voor een IT-bedrijf. Hoe reageerden je collega's dat je aan het Songfestival mee gaat doen?"
"Ze reageerden daar echt heel tof op! Ja echt heel tof. Het wordt wel steeds moeilijker om een balans te vinden tussen mijn IT-werk en een carrière als zanger. Uiteraard komt het zingen eerst."
"Wat is je favoriete lied van de andere deelnemers? Gewoon even niet letten op de bookmakers, gewoon je eigen smaak".
"Ik heb eerlijk gezegd nog niet eens naar alle nummers geluisterd... maar ik vind het Oostenrijkse meisje heel leuk."
"Het meisje of het lied..?"
"ALLEBEI! HAHAHAHAHA!"
*we lachen alledrie heel hard om z'n ietwat geschokte hoofd nadat hij dit zei*
"Misschien kan je een duet met haar doen"
"Jaaaa wie weet!"
"Neem je familie of vrienden mee naar Tel Aviv voor support?"
"Helaas niet. Alleen mijn team, om het zo professioneel mogelijk te houden. Als ik familie mee zou nemen zou dat stress voor me creëren, dus hoe leuk het ook zou zijn als ze er zouden zijn, eigenlijk hou ik ervan om alleen te zijn als ik zulke dingen doe. Maar ik ben niet alleen, ik ben nu met jullie prachtige dames."
*uw verslaggeefsters giebelen wederóm schaapachtig*
"We zullen vanavond voor je juichen!"
"Niiiiiiiice!"
"We waren gisteren aan het whatsappen naar elkaar dat jouw lied 'run with the lions' heet en dat wij allebei Leeuw als sterrenbeeld zijn dus eh..."
"Dat is een teken!"
"OMG we zijn aan het fangirlen nu. Sorry."
*Jurijus lacht heel hard*
"Dat is goed!"
"Kijk je weleens naar Youtube reactievideo's?"
"Ja! Vooral grappig om te luisteren naar hoe ze mijn naam uitspreken. Juri. Jurijus."
"Keek je op jongere leeftijd ook al naar het Eurovisie?"
"Zeker. Het was echt een familieding. Lekker samen naar het songfestival kijken. Dat is wat het songfestival gewoon echt heel goed doet, het brengt mensen en families samen."

wXHyaDY.jpg

Hier hadden we ook een filmpje maar Greys fucked it up door pas in de laatste seconde van z'n speech op record te drukken :')

Bedankt Jur. Even checken of we al aan de beurt zijn bij Duncan. De AvroTros meneer zegt nee, dat duurt nog wel even, maar ik hou jullie in de gaten, het komt goed!

Oh wacht daar is Matt! MATTTTTTTTTT. Hi. Hoi. Hihi.
Zeg even wat tegen onze forummers!


"Bedankt Matt. Ik heb het Waylonshirt bij me dat je vorig jaar in Lissabon al van ons zou krijgen, maar dat geven we je straks, we moeten nu even snel door, zien je zo!" (Nooit meer gezien, de hele dag en avond met dat kloteshirt rondgelopen.)

Oké wie nu. Griekenland! Daar is het nu niet zo druk.

INTERVIEW GRIEKENLAND
"Hallo! Allereerst, je lied 'Better Love', hoe kwam dat tot stand?"
"Bedoel je de inspiratie erachter?"
"Ja!"
"Het lied heeft voor mij voornamelijk te maken met sociale normen, en het niet volgen van die sociale normen. Het omarmen van je ware zelf. Pure eerlijkheid. En dat als je die liefde voor jezelf tot stand weet te brengen dan kan je dat meenemen in je relaties met andere mensen. En ik wilde vooral een lied dat heel hoopvol is. Een lied met een sterke hoopvolle boodschap. Het is een enorm podium. Je zingt voor honderden miljoenen mensen. Ik wilde niet een eh... hoe zeg je dat... persoonlijk liedje, ik wil echt iets delen met de wereld. Het is universeel. Een universele reis om de hogere staat van liefde te vinden, je ervan bewust zijn dat je beter verdient, we verdienen allemaal beter."
*Polen begint weer héél hard te zingen*
"Griekenland heeft de artiest intern gekozen. Hoe kwamen ze bij jou? Je woont toch in Canada?"
"Ik ben geboren en opgegroeid in Canada, ik woon nu al vele jaren in Griekenland. Ik had totaal niet verwacht dat ik dit voorstel zou krijgen, ze hebben me gebeld en Dimitri, het hoofd van het Griekse team dit jaar, belde en zei dat hij iets aan me wilde voorstellen. Of we bij elkaar konden komen. Het was ergens in november en ik dacht dat het misschien over een Kerstconcert ofzo zou gaan. Ik wist eigenlijk niet eens dat hij dit jaar met het Eurovisie te maken had dus toen hij dat zei was ik heel verrast. Ook omdat ik mezelf niet echt een voor de hand liggende keuze vond om voor Griekenland uit te komen. Maar ze kenden mijn werk, ze hadden me zien optreden en ze vertrouwen me. En dat is voor mij heel waardevol. Het artistieke vertrouwen dat ze in me hadden. Dat is heel belangrijk voor me om te voelen, dat ik vrijheid krijg omdat mensen me vertrouwen."
"Heb je ook te maken gehad met het idee van de clip, oh trouwens je jurk in de video is zo mooi, ik wil hem".
"HAAHAHAHAAAA bedankt".
"Maar gaan we een soortgelijk iets als de video zien straks op het podium in Tel Aviv?"
"De video is art-pop. Dat wordt de staging absoluut ook. Op het podium wordt het iets meer 'volwassen', het is een soort vervolg op de video zou ik zeggen".
"Hoe ga jij er in Tel Aviv voor zorgen dat je niet te zenuwachtig bent als je moet optreden?"
"Hahahaha! Mediteren! Ja. Mediteren. Dat is het enige dat ik eraan kan doen denk ik".
"Neem je nog iemand mee naar Tel Aviv?"
"Ja, ik neem familie en vrienden mee. Dat is heel waardevol. Ik ben heel blij dat ze meegaan".
"Kijk je weleens naar de youtube reviews van je eigen lied?"
"Ja ik heb er best veel van gezien. En eerlijk gezegd... ik denk dat ik die video's voortaan maar elke ochtend moet gaan kijken. Want ik word er erg blij van en emotioneel. Het is allemaal zo vleiend."

aneSowB.jpg

Ook Katerine wil nog even iets persoonlijk tegen jullie zeggen:


ZOUDEN WE AL AAN DE BEURT ZIJN BIJ DUNCAN?
Even vragen. Nee, nog steeds niet.

Oeh, Michael van de UK zit alleen. Snel.

INTERVIEW MICHAEL - UK
Dit interview werd een bende. Een leuke bende. Het was heel veel lachen en gieren en brullen en hij riep heel snel allemaal half verstaanbare dingen in al z'n enthousiasme. Over falafel en baklava en stroopwafels en oh ja, "me mam and me nan go with me to Tel Aviv!"

Zelfs de foto met Michael werd een bende, want hij was alleen maar aan het hyperen en lachen en wilde armen overal omheen en was erg gezellig. _O-

P6yU9ki.jpg

Oh ja en Mike most ook nog ff wat aan jullie kwijt:


Hallo meneer AvroTros. Word je al gek van ons? Zijn we al aan de beurt? Nee?

OH DAAR IS CORNALD.
Hoi Cornald. Kus kus. Zeg even iets leuks! O+


Intussen was Andy van Eurovoxx aan de beurt bij Duncan. Andy sprak de AvroTros meneer aan dat wij lovely ladies toch echt al eerder aan de beurt waren. ( O+ ) Maar nee, internationale pers eerst.

91r75xZ.jpg

Andy wil trouwens ook ff wat zeggen! :D


Een omroepster roept inmiddels dat het tijd is en iedereen de zaal moet verlaten. We kijken in paniek naar AvroTros meneer. Hij zegt dat we mogen blijven. Drie vragen en een foto.

DUNCAN
"Jaaaa hoi Duncan! Je hebt al zo veel vragen beantwoord dus wij hebben nog even drie vragen voor je. Jouw EP! Kan je daar iets over vertellen, wanneer komt 'ie uit. Want we vinden Arcade natuurlijk een schitterend nummer maar we wi-..."
"Hahahaha! Jullie kijken nú al uit naar meer! Oh te gek! Het is nog niet bekend wanneer hij uitkomt maar ik zal jullie een nieuwtje vertellen. Zondag vertrek ik naar Stockholm om daar een weekje te schrijven, nog extra. Dus er komt heel veel aan.."
"Komende zondag ga je?"
"Ja! Komende al! Ik ga heel veel schrijven en er komen heel veel toffe dingen aan. Maar in welke vorm en wanneer, daar kan ik nu nog niets over zeggen.."
"Waar je misschien ook nog niets over kunt zeggen is de act, de staging..."
"NEE :D "
"Heb je de act, de staging straks, zelf bedacht?"
"Ja ik heb hem zelf bedacht. Wel met een team uiteraard, want het is zo veel allemaal, zo veel om te bedenken voor zo'n hele grote venue, maar ik heb hem voornamelijk zelf bedacht en toen uitgewerkt met het team".
"En de clip? Het idee van dat onder water en het naakt?"
"Dat kwam ook allemaal uit mijn hoofd. In samenwerking met Paul Bellaart. En Ilse de Lange heeft er aan meegedacht. Echt een brainstormsessie met zijn allen, maar waarin ik wel al meteen zelf het idee had. En dat hebben we uitgewerkt."
"Zou je het niet in één woord kunnen omschrijven....?"
"De clip?"
"Nee de staging. Het gevoel misschien? In één woord?"
"NEE! :D "
* Duncan lacht hard*
"Nou ja dat is ook één woord..."
*We lachen allemaal*
"Nog één vraag, je gaat vanavond natuurlijk optreden, maar jij gaat ook volgende week naar Londen om aan die preparty mee te doen! Wie zijn idee was dat om dat te doen?" (De vorige Nederlandse deelnemers namen alleen deel aan EIC, niet aan de andere pre-parties in andere landen).
"Mijn eigen idee! Want ik vind het heel fijn om daar te staan en te ervaren wat het nou precies is. Want ik heb natuurlijk Eurovision in Concert en als je er dan al twee hebt dan is het ook even heel fijn om even te voelen van hoe is het, met de gekte en de hele dag en alle drukte en vooral de fans natuurlijk! Dat vind ik heel leuk, de echte Eurovision-fans, om die te ontmoeten!"
"Nou wij gaan in elk geval vanavond héél hard voor te juichen en je hebt op ons forum.. ken je eigenlijk het songfestivalforum?"
"Ja ik ken het wel, ik heb het wel gezien ja!"
"Je hebt daar in elk geval heel veel fans. Meestal is het bij een inzending een beetje verdeeld, de ene helft vindt het geweldig en de andere helft niet zo, want smaken verschillen, maar als het aan hen ligt win je."
"AHHHHH WAT LIEF!"
"Mogen we ook nog even snel een foto?"
"Ja natuurlijk".

GATy8xy.jpg

Duncan heeft vanmiddag in totaal 48 interviews gegeven, we vragen ons af of hij vanavond tijdens het concert nog wel bij stem zal zijn. :D

Goed, einde persmiddag. De hele ruimte is al leeg maar eerlijk is eerlijk, AvroTros meneer heeft woord gehouden. O+

Even naar de Burger King, dorsttttt!
Eurovoxx Andy ging mee.
RfQq581.jpg

Daarna besloten we even terug te gaan naar het hotel. Even met de niet meer zo piepjonge beentjes omhoog op bed, opladen voor het concert van vanavond! Toen we van de Burger King op weg naar het hotel langs de artiesteningang liepen van AFAS stonden Aoibhin en grazz daar met een groep fans heerlijk te fangirlen. "SIENEKE DAAR IS SIENEKE! Oh daar is Luca!"

Eenmaal in het hotel checkte Greys even heur haar en terwijl we de playlist van het Eurovisie aan hadden riep ze uit de badkamer "Cee, van wie is dit zeiknummer ook alweer?"
"Dat is Rusland..."
"Oh ja :@ Nou dat is ook niks zeg als je er niks bij ziet en het alleen hoort!" Sorry, Sergey.

Na een half uurtje uitpuffen op naar de Grolsch Pub schuin tegenover AFAS om daar diverse andere ESF-ers te treffen. Daar bleek al een ENORME rij te staan voor Eurovision in Concert, om half zes al. Vanaf de ingang helemaal de straat uit en weer terug in een lus. Sommige mensen kwamen vragen 'wat is dit, wat is er in AFAS vanavond?' Eurovisie-artiesten. Hele AFAS is vol vanavond voor Eurovisie-artiesten. "Néé joh! :D " was de reactie. _O-

rojMQaI.jpg

Tegenover de entree bleek niet iedereen het eens met Songfestival in Israël:

Nhdziaq.jpg

Eenmaal binnen in AFAS kregen we vlaggetjes en een lekker hysterische schuimrubberen stengel die licht gaf in allemaal kleurtjes. Het voorprogramma startte met Sieneke, een vol AFAS brulde mee met Shalalie en de lichtjes-stengels zorgden voor een heerlijk hysterische zingende massa. Sterker nog, Greys kreeg kippenvel. Kippenvel van Sieneke. Jawel...
Daarna verzorgde Justine Pelmelay een medley. Toen Dana International, viva la divaaaaaaaaaaaa! Hierna volgde het hele programma met alle deelnemende songfestival-artiesten. Video's van alle optredens vind je HIERRRRRRRRRR op het youtube-account van Eurovision in Concert:

https://www.youtube.com/channel/UCAIeAZ45bAh-AoTqpxQfhMQ/videos

Greys liep in het rookhok nog wat loslopende artiesten tegen het lijf, zoals Georgische Oto (foto is niet voor publicatie geschikt, alle filters van de wereld kunnen dit niet redden) en Israëlische Kobi (batterij foon bijna leeg dus geen flits meer, deze foto is vaag genoeg om te posten)

3Q2ufOO.jpg

Na de pauze kwam Nicole met haar beetje vrede. Toen de rest van de artiesten.
Duncan sloot af. Dit was echt magisch. Een ENORM applaus toen hij opkwam, hier kwam duidelijk de grote favoriet. Mooie visuals van water erachter. Hij zong het geweldig en liet het publiek echt goed meedoen met klappen en het oh-oh-ohhhhh refrein. Het publiek zong uit volle borst.

Wat was dit een geweldige avond! Een geweldige dag. Met als toetje een werkelijk fantastisch concert met een heerlijke sfeer. Bedankt Eurovision in Concert dat wij hier weer deel van mochten uitmaken!

pZ2j4gb.jpg

Inmiddels hadden we begrepen dat in Ziggo Dome (waar wij naast sliepen...) een hardstyle event zou plaatsvinden die nacht, dat tot 07.00 uur zou duren! :') Onderweg terug naar het hotel hebben we ons vast geestelijk voorbereid op de herrie die we in onze hotelkamer zouden horen. Echter hoorden we niets van de muziek! Wel was er op het pleintje voor de entree van de Ziggo Dome een overijverige meneer met een veegwagen, die DE HELE GODGANSE NACHT dat plein bleef vegen. Ook al was het al lang schoon, hij bleef rondjes rijden met zwaailicht en veel kabaal. Onder ons raam... Hij was zeker bang in slaap te vallen tijdens het werk als hij zou stoppen, dus bleef maar gewoon bezig. Bedankt, meneer van de veegwagen!

De volgende ochtend reden we tamelijk brak - maar nog steeds intens gelukkig door de heerlijke dag ervoor - terug naar de carpoolplaats in de Meern. Daar nog even bij de Starbucks wat cheesecake, muffins en ijskoffie. Terwijl we buiten in het zonnetje nog even aan het nagenieten waren kwam er een groep brute bikers langs. Van die echte Harleymannen zeg maar, je ziet het wel voor je. Groot, breed, baarden, leer, alles. Zij liepen naar hun motoren die vlak naast het terrasje stonden. Ze startten de brute machines, hun muziek ging aan en... kéihard schalde Peter André's 'Mysterious Girl' over de parkeerplaats en het terras. Ze vonden het zelf dolkomisch. Wij ook. Iedereen op het terras ook. Zo zie je maar, niet alles is wat het lijkt.

Potdomme jongens, wat was dit leuk! En nu op naar het échte Eurovisie in mei, hopelijk zien we jullie allemaal weer hier in ESF en in de kroeg als we op groot scherm de 2e semi samen gaan kijken.

Bedankt voor het lezen van dit lange verslag. We hopen dat jullie tevreden zijn! *O*

Liefs, Cee en Greys

[ Bericht 0% gewijzigd door Greys op 07-04-2019 19:09:57 ]
Koutist in opleiding.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 7 april 2019 @ 15:05:27 #2
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_186083207
Gaaf :D

Nog niet alles kunnen lezen :@
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_186083254
JEEZ wat een verhaal O+
Echt HEUL HEUL HEUL VEUL RESPECT!! _O_
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  zondag 7 april 2019 @ 15:10:49 #4
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_186083280
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb het met een treinvaart gelezen! Wat een fantastisch leuk verslag. Gelukkig kregen jullie uiteindelijk ook nog Duncan te spreken met toch nog leuke nieuwtjes! Dat ie gaat schrijven deze week in Zweden, echt top. En dat zijn creatieve ideeën leidend zijn bij de videoclip en staging geeft me echt nog meer vertrouwen voor wat we straks te zien krijgen.

Ook leuk dit jaar met de filmpjes.
  zondag 7 april 2019 @ 15:10:52 #5
213134 Momo
Geen puntjes
pi_186083281
JA super leuk verslag! :D
quote:
"Hahahaha! Jullie kijken nú al uit naar meer! Oh te gek! Het is nog niet bekend wanneer hij uitkomt maar ik zal jullie een nieuwtje vertellen. Zondag vertrek ik naar Stockholm om daar een weekje te schrijven, nog extra. Dus er komt heel veel aan.."
"Komende zondag ga je?"
"Ja! Komende al! Ik ga heel veel schrijven en er komen heel veel toffe dingen aan. Maar in welke vorm en wanneer, daar kan ik nu nog niets over zeggen.."
En een nieuwtje!
  zondag 7 april 2019 @ 15:11:57 #6
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_186083298
Superleuk, en wat zijn die filmpjes een leuk extraatje, tof dat jullie dat ook nog hebben gedaan! _O_ *O*
Koel en donker bewaren
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator zondag 7 april 2019 @ 15:16:13 #7
163650 crew  Greys
Nee.
pi_186083395
registreer om deze reclame te verbergen
Ja we durven elk jaar meer. :D Dus de filmpjes leken ons een leuke toevoeging, allemaal speciale korte boodschappen speciaal voor jullie op dit forum. :D *O*
Koutist in opleiding.
  zondag 7 april 2019 @ 15:21:09 #8
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_186083474
En wat lijken jullie me toch gezellige dames, Cee ik vind je truitje heel leuk en Greys, je hebt zo te zien eindelijk het kapsel dat je toen graag wilde :P ^O^

Oke sorry offtopic :P
Koel en donker bewaren
  zondag 7 april 2019 @ 15:21:21 #9
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_186083478
quote:
1s.gif Op zondag 7 april 2019 15:16 schreef Greys het volgende:
Ja we durven elk jaar meer. :D Dus de filmpjes leken ons een leuke toevoeging, allemaal speciale korte boodschappen speciaal voor jullie op dit forum. :D *O*
Volgend jaar een perskaart voor het echte songfestival aanvragen, als het in Nederland is! Kun je twee weken daar de repetities aan ons livestreamen #sorryMatt
  ESF Reporter zondag 7 april 2019 @ 15:22:37 #10
87554 Cee
Welluk?
pi_186083498
Ennnnn hierbij volgt een impressie in beeld, zonder geluid (in sommige gevallen is dat maar beter ook).

DEEL 1.

Voordat Ome Cornald de 28 acts de rode loper op joeg, kreeg hij van Tante Getty het eerste exemplaar van haar boek overhandigd. D'awww.

yR3rlqw.jpg

Daarna was het tijd voor de artiesten om binnen te druppelen, we begonnen met wat vrouwen.

Kate Miller-Heidke uit Australië (links) en Srbuk uit Armenië.
Kh5abCq.jpg

Voeg daar Zena uit Wit-Rusland, Paenda uit Oostenrijk en Jonida Maliqi uit Albanië aan toe en je hebt Baby Spice, Smurfy Spice, Opera Spice, Angry Spice en Oversize Spice.
Rp5k3V8.jpg

De Duitse dames van S!sters waren zo te zien fangirls van de Tsjechische Lake Malawi. O+ Don't you try to hiiiiiide it.
KUu3j2P.jpg

Darude uit Finland was blij er te zijn maar ik weet niet zeker of zijn zanger Sebastian niet continu aan het overpeinzen was of deze carrièremove wel handig was.
mmq6ifT.jpg

KIJK HET IS HARRY SLINGER oh nee het is Leonora uit Denemarken. Ze vraagt fashion advice aan Oversize Spice Jonida.
rl59Azd.jpg

Jurijus, we mogen 'm Juri noemen, of Jur, of Lee Towers.
F7ndXUa.jpg

Hierna ging het écht edgy en interessant worden dus dat doe ik in een aparte post. Een momentje.
  zondag 7 april 2019 @ 15:24:30 #11
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_186083535
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2019 15:22 schreef Cee het volgende:
Baby Spice, Smurfy Spice, Opera Spice, Angry Spice en Oversize Spice.
_O-
Koel en donker bewaren
pi_186083560
Ahhhh echt super leuk weer _O_ O+ geweldig verhaal en hele leuke foto's en filmpjes!
  zondag 7 april 2019 @ 15:26:45 #13
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_186083568
Topverslag! *O* ^O^ w/
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_186083580
Echt hilarisch dat accent van Michael Rice trouwens, je kunt gewoon raden hoe dat is gegaan _O-
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator zondag 7 april 2019 @ 15:28:15 #15
163650 crew  Greys
Nee.
pi_186083597
_O-

Darude z'n zanger liep idd de hele middag rond met een hoofd alsof ie zware migraine had.

Oh overigens waren Australië en Tsjechië daarna soundchecken in de concertzaal want die hebben we niet meer teruggezien tijdens de persmiddag.
Koutist in opleiding.
pi_186083606
Ahh, wat een leuk verslag. ^O^ _O_ O+

Die spice vergelijking. :D
Smurfy spice. _O-
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator zondag 7 april 2019 @ 15:29:12 #17
163650 crew  Greys
Nee.
pi_186083613
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2019 15:27 schreef Em31 het volgende:
Echt hilarisch dat accent van Michael Rice trouwens, je kunt gewoon raden hoe dat is gegaan _O-
"ME MAM AND ME NAN ARE GOING TO TEL AVIV" in dat accent idd. Gieren met die gozer, echt wat een hysterische bende werd dat. _O-
Koutist in opleiding.
pi_186083616
Ik vond het trouwens wel jammer dat er geen officiële live streaming was van Eurovision in Concert. Denk dat je daar veel kijkers mee kon trekken.
  zondag 7 april 2019 @ 15:29:35 #19
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_186083621
Beeldverslag is ook supertof *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 7 april 2019 @ 15:31:11 #20
345170 Roger_Epiales
Beheerder vd ijs_beer fanclub
pi_186083642
Mooi verslag! *O*

Met alle foto's en filmpjes voelt het toch of ik er een beetje bij ben geweest. :P
Reality is for people who can't imagine anything better.
--------------------------------------------------------------------
Feel free to insult me.
pi_186083648
quote:
10s.gif Op zondag 7 april 2019 15:29 schreef Greys het volgende:

[..]

"ME MAM AND ME NAN ARE GOING TO TEL AVIV" in dat accent idd. Gieren met die gozer, echt wat een hysterische bende werd dat. _O-
_O- heerlijk :D
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator zondag 7 april 2019 @ 15:31:32 #22
163650 crew  Greys
Nee.
pi_186083651
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2019 15:29 schreef MakkieR het volgende:
Ik vond het trouwens wel jammer dat er geen officiële live streaming was van Eurovision in Concert. Denk dat je daar veel kijkers mee kon trekken.
Snap het wel, ze moeten toch die AFAS vol zien te krijgen om het te kunnen blijven doen. Met een officiële live stream zullen sowieso een stuk minder mensen uit het buitenland kaarten kopen om er live bij te zijn.
Koutist in opleiding.
  zondag 7 april 2019 @ 15:31:38 #23
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_186083652
quote:
14s.gif Op zondag 7 april 2019 15:28 schreef Greys het volgende:
_O-

Darude z'n zanger liep idd de hele middag rond met een hoofd alsof ie zware migraine had.

Oh overigens waren Australië en Tsjechië daarna soundchecken in de concertzaal want die hebben we niet meer teruggezien tijdens de persmiddag.
Nou ik kreeg een migraine van zijn live vocals... was niet best!
  ESF Reporter zondag 7 april 2019 @ 15:31:39 #24
87554 Cee
Welluk?
pi_186083653
DEEL 2.

Maak plaats voor Hatari uit IJsland. Errrrrm goeiemiddag! Dat denkt Katerina uit Griekenland rechts ook.
Jscnauf.jpg

Gelukkig blijken ze als ze uit hun rol zijn gewoon hele gewone jongens. Hier gappen ze gezellig met Michael Rice uit de UK en Sarah McTernan uit Ierland.
abuWFw6.jpg

De dames van Tulia uit Polen kwamen in prachtige klederdracht, of ze hebben toevallig allemaal per ongeluk het zelfde kleedje aangetrokken toen ze vanochtend opstonden.
j52eAkY.jpg

Luca Hanni uit Zwitserland klapt alvast voor de man, de legende, en Nevena uit Servië vergeet haar zonnebril af te doen maar dat snap ik ook wel, want wat hier het podium op krabbelt is oogverblindend...

Sna3KGX.jpg

Applaus voor...

SERHAT.
fE2K8k7.jpg

En last but not least de oppergod van deze editie, onze enige echte eigen Denim Duncan!
PKwMaAI.jpg

Cornald stelde Duncan en nog wat random artiesten wat vragen, en met random bedoel ik de meest spraakmakende/bekende. Zo slim is ie ook wel.
NEnqLAQ.jpg
pdRZE8I.jpg

Hier interviewt hij Kobi, uit gastland Israël. Ook zo'n schatje.
IMW80qK.jpg

Het was daarna tijd voor Femke Halsema om vanaf een blaadje een kleine spreekbeurt te houden over hoe tof Amsterdam is en hoe oud Dingedong is.
iF63CSU.jpg

En hier zijn ze dan, de CLASS OF '19. O+
g9FeFDA.jpg
6bcWxOJ.jpg

Hierna nog 1 deel met wat losse foto's van de pers-interviews.
  zondag 7 april 2019 @ 15:31:56 #25
213134 Momo
Geen puntjes
pi_186083660
quote:
14s.gif Op zondag 7 april 2019 15:28 schreef Greys het volgende:
_O-

Darude z'n zanger liep idd de hele middag rond met een hoofd alsof ie zware migraine had.

Oh overigens waren Australië en Tsjechië daarna soundchecken in de concertzaal want die hebben we niet meer teruggezien tijdens de persmiddag.
Las dat de vrouw van Sebastiaan echt kort geleden was bevallen van een kleine
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')