-doe maar niet-quote:Op dinsdag 21 mei 2019 20:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Je zou ook minder persoonlijke aanvallen kunnen plaatsen en gewoon in je eigen topic blijven posten i.p.v. voor elke brainfart een nieuw topic te openen. En schuimbekken doe ik nooit.
Die stel ik stiekem steeds uit want zelfs ik zie daar tegenopquote:Op vrijdag 31 mei 2019 04:39 schreef renwan het volgende:
Ik wacht nog steeds vol smart op de bami uit blik
Oh die heb ik wel eens een paar keer gegeten. Vooral de kalfsragout is heel lekker op een pasteitje.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 09:34 schreef Spanky78 het volgende:
Goed topic.
Overigens met kant en klaar en zeker blik; alles wat lang gegaard wordt kan in blik prima van kwaliteit zijn. Dus alle stoof , maar ook zaken als ragout , soep. Soms jammer dat blik als goedkope meuk wordt gezien, daardoor doen fabrikanten er ook alleen goedkope meuk in.
Pasta, rijst etc worden allemaal een beetje overgaar, maar als het vies is, is het omdat het niets mag kosten om te maken!
Qua magnetron is alleen hetgeen echt krokant moet worden niet echt mogelijk. Dat is altijd een beetje viezig.
Verzoekje van mijn kant; de ragout uit blik van Unox.
Dit aspect van de beoordeling zou in meer culinaire recensies opgenomen moeten wordenquote:Op vrijdag 31 mei 2019 13:38 schreef Sicstus het volgende:
Vooral tijdens het boeren komt er een soort zuurkoolsensatie vrij in de mond.
Ja, de smaak en geursensaties die bij de diverse vormen van reflux naar boven komen, zijn tragisch onderbelicht in de hedendaagse culinaire journalistiek.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 14:05 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Dit aspect van de beoordeling zou in meer culinaire recensies opgenomen moeten worden
Edit. Ben eens na gaan denken en ik eet toch wel regelmatig uit blik/pot. Bietjes, doperwten/wortelen, ragout, soep. Maar over het algemeen geen kant en klare maaltijden.quote:Op donderdag 30 mei 2019 22:02 schreef praadje het volgende:
Ik wil even laten weten dat ik een lurker ben en dit een heel leuk topic vindt. Ondanks dat ik zelf altijd vers kook ben ik nieuwsgierig genoeg om te lezen hoe het allemaal smaakt en eruit ziet.
Precies dit! In het buitenland weten ze vaak wel beter.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 09:34 schreef Spanky78 het volgende:
Goed topic.
Overigens met kant en klaar en zeker blik; alles wat lang gegaard wordt kan in blik prima van kwaliteit zijn. Dus alle stoof , maar ook zaken als ragout , soep. Soms jammer dat blik als goedkope meuk wordt gezien, daardoor doen fabrikanten er ook alleen goedkope meuk in.
Hebben ze hier ook te koop bij de Jumbo.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 14:41 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Precies dit! In het buitenland weten ze vaak wel beter.
[ afbeelding ]
![]()
Weet ik. Bij AH ook. Het ging me erom dat ze in het buitenland (in dit geval Frankrijk) dus wel weten dat je ook lekker eten in blik kan stoppen.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 14:48 schreef Antonov89 het volgende:
[..]
Hebben ze hier ook te koop bij de Jumbo.
Ahaquote:Op vrijdag 31 mei 2019 14:50 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Weet ik. Bij AH ook. Het ging me erom dat ze in het buitenland (in dit geval Frankrijk) dus wel weten dat je ook lekker eten in blik kan stoppen.
Vind ik heel wat voor een NL'e supermarkt om een product uit Korea te verkopen.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 13:38 schreef Sicstus het volgende:
Vandaag lunchen we met instant noodles! De keus is gevallen op deze Koreaanse 'Kimchi Ramyun' van het Albert Heijntje:
[ afbeelding ]
Het pakketje bestaat uit een zakje soeppoeder, een zakje gedroogde groenten, en natuurlijk de noodles:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De instructies vertellen ons om het poeder, de groenten, en de noodles in een pannetje met ca. 500ml kokend water te leggen, en ca. 3 tot 4 minuten te koken. Tot mijn opluchting passen de noodles precies in mijn pannetje!
[ afbeelding ]
Na dik drie minuten vond ik het welletjes en gieten we de noodlesoep over in het kommetje. Ik had nog een gekookt ei in het koelkastje, dus die doen we er maar bij.
[ afbeelding ]
De soep smaakt heel behoorlijk, moet ik zeggen. Hij is pittig, zonder dat het zweet me uitbreekt (ik heb een vrij lage 'pittig eten'-tolerantie). De noodles zijn lekker vlezig maar een fractie aan de gare kant. Als kookadvies zou zeggen: tussen de 2,5 en 3 minuten, en niet 3 a 4 minuten zoals op de verpakking staat.
Of het echt naar kimchi smaakt, dat kan ik helaas niet beoordelen. Ik heb maar 1 keer eerder kimchi gegeten en dat is meer dan 15 jaar geleden. Wel zitten er kleine stukjes kool in de soep, wat naar ik aanneem de kimchi is. Vooral tijdens het boeren komt er een soort zuurkoolsensatie vrij in de mond.
En het eitje is een aanrader, dat maakt het echt af!
Eindoordeel: 7
Idd, ik eet regelmatig de babi pangang van Padifood...die is haast even lekker als die van de Chinees.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 09:49 schreef Tim86 het volgende:
Alles van Padifood is goed. Kwam vroeger vaak in hun restaurant Padihoeve in Oss, maar daar zijn ze toen mee gestopt om vol voor de kant- en klaarmaaltijden te gaan.
Dit dus. Ik ben zelf ook gek op bonen, dat kn prima uit blik. Tegenwoordig hebben ze mooie stoomgegaarde bonen en allerlei exotischere types uit een zakje, maar op dezelfde manier gegaard als een blik. Prima te eten allemaal.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 14:50 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Weet ik. Bij AH ook. Het ging me erom dat ze in het buitenland (in dit geval Frankrijk) dus wel weten dat je ook lekker eten in blik kan stoppen.
Die heb ik ook weleens gehad, en ik moet bekennen dat ik hem een fractie beter vond dan van de Chinees. Bij de Chinees zitten er soms (misschien afhankelijk van de Chinees) wat te taaie en harde stukken tussen, maar van Padifood was alles even mals.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 15:52 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Idd, ik eet regelmatig de babi pangang van Padifood...die is haast even lekker als die van de Chinees.
Oehhh, lekker een stukje laten smelten op je filet mignonquote:Op vrijdag 31 mei 2019 14:41 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Precies dit! In het buitenland weten ze vaak wel beter.
[ afbeelding ]
![]()
Waar haal je dat spul? Ik heb het hier nog nooit zien liggen, en ik eet toch gauw 2x per week K en K.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 15:52 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Idd, ik eet regelmatig de babi pangang van Padifood...die is haast even lekker als die van de Chinees.
In Spanje heb je van die kleine blikjes vis en schelpdieren waar ze gewoon een tientje voor vragen, en het is het nog waard ook.quote:Op vrijdag 31 mei 2019 14:50 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Weet ik. Bij AH ook. Het ging me erom dat ze in het buitenland (in dit geval Frankrijk) dus wel weten dat je ook lekker eten in blik kan stoppen.
Dat ligt bij de Jumbo in de schappen.quote:Op zondag 2 juni 2019 18:49 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Waar haal je dat spul? Ik heb het hier nog nooit zien liggen, en ik eet toch gauw 2x per week K en K.
[..]
Elke Jumbo? Ik kom er maar een keer per maand of zo voor wat specifieke dingen, juist omdat ik hun smaak voor veel producten en met name K&K niet zo denderend vind. Maar ik was er gisteren en zag het niet liggen. Gewoon bij de andere K&K's?quote:Op zondag 2 juni 2019 18:50 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Dat ligt bij de Jumbo in de schappen.
Geen idee of het in iedere Jumbo ligt, maar ik vermoed dat het in de grotere Jumbo's verkrijgbaar moet zijn.quote:Op zondag 2 juni 2019 18:54 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Elke Jumbo? Ik kom er maar een keer per maand of zo voor wat specifieke dingen, juist omdat ik hun smaak voor veel producten en met name K&K niet zo denderend vind. Maar ik was er gisteren en zag het niet liggen. Gewoon bij de andere K&K's?
Nee, ze liggen maar bij een beperkt aantal Jumbo's. Bij de kleine Jumbo bij Den Haag HS hebben ze vier maaltijden van Padifood maar niet de losse vleesgerechten zoals die Babi Pangang.quote:Op zondag 2 juni 2019 18:54 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Elke Jumbo? Ik kom er maar een keer per maand of zo voor wat specifieke dingen, juist omdat ik hun smaak voor veel producten en met name K&K niet zo denderend vind. Maar ik was er gisteren en zag het niet liggen. Gewoon bij de andere K&K's?
Niet dus, de grote Jumbo's in Delft hebben het iig niet. Ik vermoed dat het echt van de filiaalhouder afhangt en de keuzes die hij maakt mbt zijn assortiment.quote:Op zondag 2 juni 2019 19:00 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Geen idee of het in iedere Jumbo ligt, maar ik vermoed dat het in de grotere Jumbo's verkrijgbaar moet zijn.
Ik heb dacht ik een vrij grote Jumbo in de buurt, maar gisteren was ik bij een kleinere. Maar van die grotere kan ik het me ook niet herinneren. Ik wil gewoon af en toe een bakje nasi in de magnetron schuiven. Ik vind nasi snel lekker, hoeft allemaal echt niet zo heel authentiek maar het moet wel gewoon goed klaargemaakt zijn.quote:Op zondag 2 juni 2019 19:00 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Geen idee of het in iedere Jumbo ligt, maar ik vermoed dat het in de grotere Jumbo's verkrijgbaar moet zijn.
Voor de duidelijkheid, ik bedoel deze dus:
quote:Op vrijdag 31 mei 2019 14:10 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ja, de smaak en geursensaties die bij de diverse vormen van reflux naar boven komen, zijn tragisch onderbelicht in de hedendaagse culinaire journalistiek.
Zie het steeds vaker bij bars en restaurants, blikje vis van bijvoorbeeld La Belle-Iloise met een vers broodje erbij op de borrelkaart.quote:Op zondag 2 juni 2019 18:49 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In Spanje heb je van die kleine blikjes vis en schelpdieren waar ze gewoon een tientje voor vragen, en het is het nog waard ook.
Hoe het heet weet ik niet maar die ouders waren weg en die kinderen waren met hun omaquote:
Oh, hier ben ik ook wel benieuwd naar!quote:Op zondag 2 juni 2019 23:04 schreef Stien_Struis het volgende:
De nasi en bami uit blik ook weer verkrijgbaar bij de Aldi. Op = op.
[ afbeelding ]
Ben benieuwd naar de recensies.quote:Op zondag 2 juni 2019 23:04 schreef Stien_Struis het volgende:
De nasi en bami uit blik ook weer verkrijgbaar bij de Aldi. Op = op.
[ afbeelding ]
Heldquote:Op maandag 3 juni 2019 19:21 schreef Sicstus het volgende:
Jawel! Daar zijn ze.
[ afbeelding ]
Ik zal ergens deze week deze blikken testen. Eerst de bami van de Aldi, en daarna de Kung-fu nasi tegen de Aldi nasi in de ultieme bliknasi showdown!![]()
Stay tuned!
dit eet ik ook vaakquote:Op maandag 3 juni 2019 19:47 schreef Molo het volgende:
Aanrader om uit te proberen: ravioli uit blik
[ afbeelding ]
Te koop bij de AH o.a.
Niet bepaald al dente
Hahahahaquote:Op maandag 3 juni 2019 20:03 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Jaomdat het makkelijk en lekker is. Minimaal 1x per maand
Vind dat echt
Het schijnt dat nasi a la ggmm uit de Aldi blikken komtquote:Op maandag 3 juni 2019 19:21 schreef Sicstus het volgende:
Jawel! Daar zijn ze.
[ afbeelding ]
Ik zal ergens deze week deze blikken testen. Eerst de bami van de Aldi, en daarna de Kung-fu nasi tegen de Aldi nasi in de ultieme bliknasi showdown!![]()
Stay tuned!
Lucht uit de pot te heftig?quote:Op maandag 3 juni 2019 20:06 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Ik eet niet vaak blikvoer, maar dit kan ik goed hebben. Mijn omgeving overigens niet
Die ondergewaarderde reflux-sensaties weer hequote:
Een gekkie was je altijd al tochquote:Op maandag 3 juni 2019 20:11 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Nee meer in de zin van dat iedereen me voor gek verklaart dat ik dat eet.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |