Vanavond dus de test der nasiblikken, maar nu eerst even een ontbijtje! Want het zijn weer Amerikaanse weken bij de Lidl, dus we ontbijten op zijn Amerikaans! En nee, niet met de pancakes en maple syrup, die staan nog op de to-do-list. Maar wel met dit:
![PR2Kcxq.png]()
Een Amerikaanse breakfast burger, met kip en bacon (een veeeeel kaas, maar dat staat niet op de verpakking).
Volgens de instructies moeten we het product in de verpakking 70 seconden in de magnetron verwarmen op 800 Watt. Nu is dat wattage niet beschikbaar op mijn magnetronnetje, dus ik kies voor 720 Watt en dan iets langer - 80 seconden.
![Kz1N5Tu.png]()
Tijdens het opwarmen komt er een merkwaardige geur vrij, als van smeltend plastic of zo. Ik gok dat het de kaas is die aan het smelten is.
Zo ziet het eruit als we de verpakking vervolgens openmaken:
![GczCcWU.png]()
Dat broodje ziet er best lekker uit! Het is wel loeiheet en als ik het probeer open te leggen om precies te kunnen zien wat we gaan eten, merk ik dat het broodje toch (helaas) erg slap is geworden in de magnetron.
![Hwy4SdP.png]()
Holy shit! Dat ziet er zalig ongezond uit

Zelf omschrijft de fabrikant dit product als volgt:
'Ontbijtburger "Chicken & Bacon" - gekruid en gekookt kippenvlees, in een tarwebroodje op briochewijze, met ontbijtspek gebakken, gerookt, een pikante saus en sneetjes smeerkaas'.
Een close-up van het vlees:
![ITqrh1J.png]()
Het ziet er niet knap uit, maar het is echte kip, geen separatorsmurrie, alsmede echt spek. De gesmolten kaas en de saus geven het een heerlijk smeuige, decadente aanblik. Nog maar een foto:
![JGY5VX4.png]()
Kijk die sexy, glanzende plak gesmolten kaas toch eens! Hoog-culinairen halen hier hun verfijnde neusje voor op, maar dit is echte food-porn voor de gewone werkman.
Ondertussen merk ik dat het brood, nu het wat minder heet is, een groot deel van zijn stevigheid heeft teruggekregen. Het voelt niet meer aan als een nat hompje toiletpapier. Dus zetten we de burger gauw weer in elkaar!
![xCBWJat.png]()
En dan proeven. En dat valt zeker mee! Het helpt enorm dat het een echt stuk kip betreft, met de bijbehorende stevigheid en textuur. Onder het kauwen fuseren de smaken van de kaas (niet te flauw maar ook niet te zout), de bacon (lekker maar niet overheersend) en de 'pikante' saus, die verder niet echt pikant is, tot een prima geheel.
Kwaliteitsvoer is dit natuurlijk niet, maar ze hebben soort van hun best gedaan voor de 1,99 dat dit product moet kosten. De befaamde Rustlers magnetronburgers zijn duurder en zeker niet beter dan deze ontbijtburger.
Eindoordeel: 7. Een 'guilty pleasure' voor heel af en toe. Ze hebben bij de Lidl momenteel nog twee andere varianten: Ham & Cheese, en Ham & Egg. Op basis van de burger die ik nu geprobeerd heb, ben ik best bereid er nog eentje te proberen. De Ham & Cheese lijkt me niet zo spannend, dus ik denk dat het de Ham & Egg wordt; ik ben benieuwd hoe eieren het doen in de magnetron.
Voor de liefhebbers enkele voedingswaarden:
- 515 kcal per broodje van 160 gram;
- 28,5 gram vet (waarvan 8 gram verzadigd);
- 22,4 gram eiwitten
- 6,6 gram suikers
- 2,1 gram zout