abonnement Unibet Coolblue
pi_185918289
Rena, heb je genoten van je 1,5 uur alleen tijd?

LBF, goede foto :D

Donna, gefeliciteerd en welkom! *O* Hebben jullie het al gevierd?

Tolstoi, wat naar van de eczeem :( Sterkte!

Genieten jullie ook zo van het heerlijke weer? Ik besloot vandaag niet te gaan werken. In plaats daarvan zijn we even op familiebezoek geweest en hebben we de middag in de speeltuin rondgehangen. Prima dagje zo!
pi_185923047
LadyS, hopelijk is de "schade" op Mie's billen meegevallen?

Ach, Fleur, wel een lieve foto, maar blijft sneu!

Hier ook genoten van het heerlijke weer, 's ochtends gefietst, 's middags naar de dierentuin O+
pi_185923712
Gefeliciteerd Donna! :W

Beterschap voor de zieke en jeukerige kindjes. :*
Banaan is sinds de enting ook niet helemaal zichzelf. Vandaag was volgens mij voor het eerst dat hij zomaar op de bank kwam liggen. :{

OIT wij genieten ook van het mooie weer. Ondanks niet fit had Banaan het toch naar zijn zin in de speeltuin. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_185924310
Druk, druk, druk. Had deze week moeite met bijlezen. Maar wil nog wel even alle nieuwe dreumessen welkom heten en alle peuters uitzwaaien!! Gefeliciteerd nog allemaal!

En ik zag een sneue Casper voorbij komen. ;(
Hopelijk is het snel voorbij, ook voor de andere dreumessen.

En genoten van het weer? Ja heerlijk! Vanochtend naar een binnenspeeltuin met buiten gedeelte (bijna alleen maar buiten geweest) geweest waar ze zich supergoed vermaakt heeft. Er waren maar 6 andere kindjes dus dat was super relax. :D
Na haar slaapje heeft ze op het avondeten na de hele dag in de tuin rondgescharreld, heerlijk. Om 19:00 moest ze van mij naar binnen. Brullen toen ik de jas en schoenen uitdeed en in de gang opruimde. :')
Ze pakte haar jas en schoenen weer. Legde haar jas op de salontafel en zwiepte m zo over haar hoofd aan als een peuter die die skill al maanden onder controle heeft. Ik zat even zo —> :o Daarna was ik overdreven trots. Ze zal het vast op de opvang geleerd hebben van andere kindjes, maar ben wel benieuwd of ze het daar ook al eerder heeft gedaan. Dit was echt uit gif dat ze haar jas weer aan wilde. :D

Nog een leuke annekdote. Ze is fan van SST de tijger slaapt waarin een ballon kapot knalt. Vanavond zagen we een luchtballon. Dus zij: ballon, pang! :D Ik hoop het niet voor die mensen haha.

Het is zo’n leergierig kind dat werkelijk alles opslaat dat ik me soms zorgen maak of ze niet te snel gaat met sommige dingen. :X
  vrijdag 29 maart 2019 @ 22:43:40 #30
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_185925367
Hoe stel je je dat voor dan, te snel?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_185925694
Gefeliciteerd Gogo en Donna *O*

Wat sneu van alle eczeem Tolstoj. Hopelijk trekt het snel weer weg.

Wij zijn een paar dagen naar Disney geweest. De meiden vonden het geweldig, alleen Lala vond de meeste attracties niks. Kroop soms bijna in me en weigerde ook met iemand anders mee te gaan als ik ook ging. Em vond het meeste wel leuk. Hoogtepunt was it's a small world en rondrennen door het labyrint. Het eten met de Disney-figuren vonden ze ook niks. De eerste paar keren was het hard huilen als er een in de buurt kwam, eind van de avond durfde Em er bij in de buurt te komen (in papa's armen) en durfde Lala ook al te kijken :') en hun nichtje van 2 maanden ouder vond het geweldig en lachte/knuffelde met alle beesten. Kortom, het was geslaagd maar zou iedereen aanraden om hiermee te wachten tot ze 3 zijn, want vooral peuter heeft de tijd van zijn leven gehad.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_185929625
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2019 22:43 schreef Lemijn het volgende:
Hoe stel je je dat voor dan, te snel?
Goede vraag. Ik heb natuurlijk geen eigen vergelijking dus mss is het wel heel normaal. :D
Maar ze is voor mijn gevoel zo wijs, bijv tov even oude neefje merk ik duidelijk verschil. Voor nu is dat prima, maar gun haar wel dat ze tzt in dezelfde leefwereld zit als leeftijdsgenootjes als je snapt wat ik bedoel.
Het is niet dat ik er echt zorgen om heb op dit moment want natuurlijk ontwikkelen ze allemaal op hun eigen manier. Soms plopt die gedachte in mijn hoofd.

FF Disney, wat gaaf!! Ik kan me voorstellen dat het nogal overweldigend is voor dreumessen.
pi_185930005
Ik denk best dat dat reëele gedachten zijn Nolita. Je ziet wel vaker bij heel erg slimme kinderen dat ze sociaal en/of emotioneel tov leeftijdsgenoten toch even anders zijn en daardoor moeilijker aansluiting vinden. Ik denk alleen niet dat dan nu al perse iets is waar je wat mee kan. :)
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  zaterdag 30 maart 2019 @ 09:08:31 #34
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_185930340
Ik weet ook niet of je daar nu al iets over kan zeggen. Juist omdat alle kinderen zich zo anders ontwikkelen. Muppet bijvoorbeeld: de oven piept net, dus zij rent naar de voorraadkast, pakt afbakbroodjes en legt die op het aanrecht. Ze legt verbanden en kopieert ons op manieren die ik niet voor mogelijk had gehouden. Daarentegen valt het me op dat ze langzamer dan andere kindjes op de opvang ontwikkelt qua woordenschat (die ze zegt - begrijpen doet ze het prima). Maar well van de twee zegt iets over later? De waarheid ligt vast in het midden. Of niet :+ maar ik snap wel dat gevoel hoor, Nolita! Soms vraag ik me ook af: waar gaat dit eindigen??

FF, wat tof, Disney! Waren de meiden al een beetje bekend met de personages? En volgend jaar dus terug? ;)
pi_185930838
Maar is dat zo snel ontwikkelen niet ook omdat wij ze nog als 'dom' zien/houden? Dat het dus vooral de ouders zijn die zich daarover verbazen terwijl het eigenlijk heel normaal is? Ik merk hier ook verschil tussen de meiden en hun nichtje, maar dat verschilt per gebied. Hun nichtje is heel goed in taal, terwijl die van mij juist heel zelfstandig zijn en meer verbanden leggen. En ik denk dat ze zich alledrie eigenlijk heel standaard ontwikkelen met sprongen.

Peuter kende met 2 jaar alle cijfers en bijna alle letters. En nu zit hij nog steeds ongeveer op dat zelfde niveau wat dat betreft, 1,5 jaar later.

En de kans is groot dat we volgend jaar idd weer terug gaan, met mijn familie deze keer. Onze kinderen hebben de pech in een gezin geboren te zijn waar we van pretparken houden. M'n man was zelfs al aan het overwegen om dit jaar nog naar Orlando te gaan omdat de meiden nu nog gratis zijn qua entree :') Heb ik hem wel uit zijn hoofd gepraat.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_185933990
Nolita, ik snap je gevoel wel. En ook al zou het zo zijn, je kunt de ontwikkeling niet stopzetten. Ik denk dat dit soort dingen ook wel met sprongen gaan en dan weer een tijdje stilstaan.
Bij Simon heb ik het soms ook wel, hij praat/zegt al zoveel. Hij is echt een spons wat dat betreft.

Vanochtend een hele ochtend in de tuin met hem bezig geweest. Ik merk dat ik het op dit moment weer wat zwaarder begin te vinden. Simon lijkt nu al wat peuterbuien te krijgen (nog 3 maanden :X :o ). Hij wil echt álles zelf doen, ook dingen die hij niet kan/mag doen (bv. hormoonzalf smeren). ALs ie dan niet zijn zin krijgt, komt er een tantrum en huilbui met dikke tranen. Dat belooft nog wat :+ Ik merk aan mezelf dat ik dit soort dingen momenteel slecht trek en af en toe daardoor ongeduldig reageer, waardoor het nog erger wordt.

Slapen gaat momenteel weer super, ook 's avonds kan ik hem sinds een dikke week na het voeden gewoon wakker in bed leggen, instoppen, kus en wat lieve woorden en dan weggaan. Geen huilbuien, hij gaat dan lekker slapen O+
  zaterdag 30 maart 2019 @ 14:09:06 #37
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_185934059
Ik snap nu ook wel wat je bedoelt Nolita. Ja, ze ontwikkelen zich sprongsgewijs en uiteindelijk komen ze allemaal op hetzelfde punt uit qua kunnen lopen/praten/etc. En je hebt de uitzonderingen 2 kanten op waarbij een echt grote ontwikkelingsvoorsprong wel geassocieerd is met blijvend voorlopen of hoogbegaafd zijn. Als ik het goed heb onthouden tenminste. Maar goed, je weet nu toch nog niet hoe dat bij haar zit dus gewoon afwachten is het enige dat je kan doen. Ik dacht even dat je bedoelde 'help ze doet is dat ze nog niet mag doen op deze leeftijd' (wat je wel eens ouders van baby's hoort zeggen over zelfstandig zitten of zo) en dat leek me gewoon pure onzin.
En die anekdote over de luchtballon is heel tof. Schrijf je dat soort dingen op? Ik veel te weinig.

Jacob is nu even nergens enorm vlot mee trouwens :D . Praat amper, loopt niet los. Waar hij wel in uitblinkt is de allergrappigste zijn en in bij mij horen dus ik ben dik tevreden. We zaten vanmorgen om 10 uur al in een zandbak samen. Heerlijk, dit weer.

Donna, nog gefeliciteerd en welkom.

Tolstoi, wat fijn van het slapen! *O* .

En hoe is het met kapitein Eenoog?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_185934369
Ik herken het wel van peuter, Nolita. Die is vrij vlot, maar krijgt dingen mee die hij sociaal-emotioneel nog niet echt kan verwerken. We letten daarom echt op waar we het over hebben aan tafel en het nieuws (zeker het jeugdjournaal) zet ik uit. Hij kan daar een dag later anders bezorgd op terugkomen en ik vind dat nu nog niet nodig voor hem.

Die jas is hier een klok/klepel-verhaal. Mijm ziet het van S. en legt zijn jas dan op zijn hoofd en kijkt heel trots naar me O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_185937931
Wat gaan jullie dreumesen snel inderdaad! En fijn van het slapen TolStoi! :)

Disney! :D Wat leuk FF! Goed vooruitzicht voor volgend jaar ook! :)

Hier gaat het ook niet zo vlot geloof ik Lemijn. Hij zet wel losse pasjes maar dat krijgt nog geen update naar echt los lopen. En wat betreft (na)praten is ongeveer alles ‘ba’ :'), mama (heeeel af en toe papa), die en bij een driftbui nejnejnej _O-

Casper is nog steeds kapitein éénoog en koortsig. Volgens mij is ie ook lek want het vocht komt met liters z’n prutoog, neus en mond uit :').

Vanmiddag zijn we even naar de camping geweest (net de grens over 10 minuten verderop) waar mijn ouders de caravan een seizoen hebben staan. Daar had ie binnen 10 minuten na aankomst al een speelafspraak met een voor ons nog onbekend buurmeisje :')

‘Mag hij komen spelen? Ik heb wel speelgoed O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En toen ik zei dat ie een beetje moe was en dat hij ziek was zei ze: ‘maar dan mag hij wel in mijn bed slapen hè mama?’ O+

[ Bericht 2% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 30-03-2019 20:56:29 ]
pi_185939685
Wat schattig Fleur! Zo aandoenlijk op die leeftijd O+

O+ O+ O+ hier net bij het naar bed brengen: na het voeden leg ik hem wakker in bed, geef hem een kus en zeg dat ie lekker kan gaan slapen en dat mama straks nog een keertje bij hem komt kijken. Fluistert Simon terug "tot strakkies" O+ O+ O+
Nu maar hopen dat ie er niet wakker voor blijft :+
pi_185940489
Goede sociale skills al LBF :D

Wat schattig Tolstoi O+

Ik wacht met smart op uitbreiding van de woordenschat. Veel komt er nog niet uit, ze weigert ook woorden na te zeggen. Zo heb ik haar nog nooit de naam van haar broer horen zeggen terwijl ze toch echt wel weet hoe hij heet :+
Met hem voerden we al hele gesprekjes rond zijn 2e verjaardag dus dit is wel anders.
pi_185940716
Snel ontwikkelen, Banaan begon een tijd geleden ineens interesse in letters te krijgen. Toen heb ik Google gevraagd of dat nou normaal was en kwam ik verhalen tegen vergelijkbaar met FF's peuter. De kans dat hij met twee jaar leest is in ieder geval niet zo groot als dat ik kort begon te vrezen. :D

Tolstoi wat klinkt dat zoet. O+

En Fleur wat lief! O+

Wij gingen naar mijn man zijn scoutinggroep, allemaal kleine meisjes. Banaan kijkt er altijd zijn ogen uit. Hij vindt het zo leuk om te zien wat anderen doen en dat ook proberen. Hij leerde vandaag door een kegel praten. :D
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  Moderator zondag 31 maart 2019 @ 10:54:38 #43
382129 crew  Donna
pi_185945845
Even snel;

We hebben het vrijdag meteen gevierd.Was hartstikke leuk en niet te druk (en alsnog was G.om 6 uur echt KAPOT) en dus meteen vroeg naar bed.
M'n schoonzusje woont nog thuis en die moest werken vrijdag, dus gisteren is G naar opa&oma gegaan en daar is ze nu nog. Heeft ze gisterenmiddag dus nog feest gehad en extra cadeautjes gekregen. We halen haar zo meteen op. O+
pi_185946192
Welkom Donna! :W O+
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 31 maart 2019 @ 11:17:50 #45
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_185946203
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 20:52 schreef TolstoiFan het volgende:
Wat schattig Fleur! Zo aandoenlijk op die leeftijd O+

O+ O+ O+ hier net bij het naar bed brengen: na het voeden leg ik hem wakker in bed, geef hem een kus en zeg dat ie lekker kan gaan slapen en dat mama straks nog een keertje bij hem komt kijken. Fluistert Simon terug "tot strakkies" O+ O+ O+
Nu maar hopen dat ie er niet wakker voor blijft :+
O+ O+ O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_185946224
Zo, dat is ook een manier om met een dreumes de overgang naar zomertijd niet te merken..
Mijn lief was gisteren jarig en Günther zat tot middernacht klaarwakker tussen de visite en is pas nu een soort van wakker :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_185946257
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 20:52 schreef TolstoiFan het volgende:
Fluistert Simon terug "tot strakkies"
Achgos! :D
Aaaaah, ik kijk er zo naar uit dat deze hier praten gaat! O+
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 31 maart 2019 @ 12:28:14 #48
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_185947215
Welkom Donna! *O*

Hoe is het met Casper, Fleur? En wat leuk wat er op die camping gebeurde O+

Mie praat ook nog bijna niet. Maar communiceren lukt hem als de beste. Hij snapt bijna alles wat ik tegen hen zeg of aan hen vraag en weet met wijze en een hele duidelijke "diesssssss" (slissend O+ ) precies te vertellen wat hij wil.

Gisteren op een verjaardag geweest, voor het eerst eigenlijk. Gelukkig heeft hij mijn sociale skills niet geërfd. Hij liep zo de tuin in en was verre van verlegen. Liet aan iedereen zien wat voor eten hij nu weer gescoord had.
Ik bleef het liefst zo lang mogelijk binnen, het is een letterlijke én figuurlijke drempel voor mij om die tuin in te stappen :@ :'(

Zijn billen zijn gelukkig weer oké nu, nog steeds braaf aan het smeren met Daktarin.
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_185947383
Praten is tot nu alleen een paar losse woordjes: ja, nee ('neh'), pappa, mama, thuis, duif, neus, DIE!!!

Los lopen alleen nog losse stapjes, maar zodra -ie ergens wezen moet is het direct kruipen geblazen. Zou het voor buiten wel erg handig vinden als -ie goed los loopt, maar goed, geduld hebben maar :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_185947399
@LadyS Einzelgängerboks!
Al ben ik er zelf eigenlijk wel content mee. :7
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')