abonnement Unibet Coolblue
pi_185664776
Zeker 50 doden in Indonesië door overstromingen

Bij plotselinge overstromingen in de Indonesische provincie Papoea zijn zeker 50 mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen zijn gewond geraakt. De reddingsautoriteiten verwachten dat het dodental nog stijgt, omdat er nog gezocht wordt naar slachtoffers.

De overstromingen zijn het gevolg van hevige regenval in het meest oostelijke gedeelte van Indonesië. De doden vielen in de buurt van de provinciehoofdstad Jayapura. Hoe de slachtoffers om het leven zijn gekomen, is nog niet duidelijk.

Modderpoelen
Op beelden die de Indonesische rampenbestrijdingsdienst BPNB op sociale media heeft verspreid, is te zien hoe het water met hoge snelheid door straten in de buurt van Jayapura stroomt. Volgens een woordvoerder zijn zeker negen huizen, twee bruggen en een klein vliegtuig door het natuurgeweld beschadigd geraakt.

Ook is op beelden te zien dat straten door de plotselinge overstromingen zijn veranderd in modderpoelen. Gebouwen zijn verwoest en veel afval is meegesleurd.

120 mensen kunnen vanwege de overstromingen niet terug naar hun huizen. Zij zijn opgevangen in gebouwen van de overheid.

https://nos.nl/artikel/22(...)-overstromingen.html
pi_185665738
Niet boeiend genoeg volgens mij.
pi_185666857
Zeker 63 doden bij plotselinge overstroming in Indonesië


Bij een overstroming in de Indonesische provincie Papoea zijn zondag tenminste 63 mensen om het leven gekomen.

Dat heeft de lokale rampenbestrijdingsdienst bevestigd aan persbureau Reuters. Naast de doden zijn er ook tientallen zwaargewonden gevallen. Tevens worden er nog mensen vermist. Naar hen wordt nog gezocht door verschillende reddingsteams.

De overstroming vond plaats in de Sentani-regio, vlakbij Jayapura, de hoofdstad van de meest oostelijk gelegen provincie van Indonesië. Door het snelle opzetten van het water hadden mensen weinig tijd om zichzelf in veiligheid te brengen.

Het gebied had de laatste tijd te kampen met zware regenval. Volgens een woordvoerder van de autoriteiten is met name de regen van zaterdag de directe oorzaak van de overstroming.

Op beelden is te zien hoe het water met hoge snelheid door de straten stroomt. Ook zijn veel gebouwen verwoest door het water. Door het water zijn er in de omgeving ook meerdere modderstromen die voor schade zorgen.

Dronebeeld toont schade na dodelijke overstroming in Papoea Dronebeeld toont schade na dodelijke overstroming in Papoea
Flinke schade in omgeving
Onder meer negen huizen, twee bruggen en een vliegtuig, dat op het grootste vliegveld van de provincie stond, zijn beschadigd geraakt. De luchthaven blijft echter wel open.

Meer dan 120 bewoners van het getroffen gebied hebben tijdelijk onderdak gekregen in overheidskantoren omdat hun woningen zwaar beschadigd zijn. "Het water is al grotendeels weggespoeld. Nu is de ravage die het heeft achtergelaten zichtbaar", zei een woordvoerder van de reddingsautoriteiten tegen Reuters.

De provincie ligt op hetzelfde eiland als het land Papoea-Nieuw-Guinea.

https://www.nu.nl/buitenl(...)ng-in-indonesie.html
  Moderator maandag 18 maart 2019 @ 08:52:17 #6
8781 crew  Frutsel
pi_185683685
quote:
Zeker 73 doden bij plotselinge overstroming in Indonesië

Bij een overstroming in de Indonesische provincie Papoea zijn zondag tenminste 73 mensen om het leven gekomen, heeft de lokale rampenbestrijdingsdienst aan persbureau Reuters laten weten.

Ook zijn tientallen mensen zwaargewond geraakt en worden er nog mensen vermist. Naar hen wordt nog gezocht door verschillende reddingsteams.

De overstroming vond plaats in de regio Sentani vlak bij Jayapura, de hoofdstad van de oostelijkste provincie van Indonesië. Mensen werden verrast door de overstroming en hadden weinig tijd om zichzelf in veiligheid te brengen.

Het gebied had de laatste tijd te kampen met zware regenval. Volgens een woordvoerder van de autoriteiten is met name de regen van zaterdag de directe oorzaak van de overstroming.

Op beelden is te zien hoe het water met hoge snelheid door de straten stroomt. Ook zijn veel gebouwen door het water verwoest. Daarnaast leidden modderstromen tot schade.
pi_185741909
Dodental opgelopen naar 104.

quote:
The death toll has risen to 104 in Indonesia's easternmost province of Papua on the island of New Guinea, after torrential rains on Saturday night and Sunday morning triggered destructive flooding and mudslides. Another 159 people have been injured, and 79 are missing. Nearly 10,000 people are in shelters. Destroyed roads and bridges have hampered relief efforts, as have intermittent heavy rains. The flood is the 2nd deadliest weather disaster on Earth so far in 2019, behind the horrific toll Tropical Cyclone Idai has wrought in Mozambique and neighboring nations.

https://www.wunderground.(...)s?cm_ven=cat6-widget
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')