abonnement Unibet Coolblue
pi_185111833
Hallo dan!

Benoemen jullie tijdens een date ook vaak wat je voelt/wat je vindt van de ander?

Vind het zelf een beetje dubbel. Naar vrienden ga je ook niet benoemen dat je het gezellig vindt, of dat de ander aardig is. Dus met daten hoeft dat ook niet.

Maar vaak is het na een date spannend om elkaar te appen van, wat vond de ander echt. In het begin iig.

Tijdens het stappen en je ziet een leuke dame is het anders. Maar op een date ga je kijken of je bij elkaar past.
  dinsdag 19 februari 2019 @ 20:42:01 #2
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_185112127
Vaak kan je het al wel merken door de sfeer imo. Wordt er veel gelachen? Raak je elkaar al wat voorzichtig aan? Heb je het idee dat de ander snel weg wil? Dat soort dingetjes. Maar echt letterlijk vragen ''hey, hoe vind jij dat deze date gaat'' heb ik echt nog nooit gedaan. Bij mijn huidige man werd er al wel midden in de date meerdere malen gesproken over ''de volgende keer'', dus dat gaf ook wel wat aan. Kreeg toen ook 10 minuutjes na de date al een uitgebreid appje met een voorstel voor de volgende keer.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_185112218
Nee tijdens niet, maar na afloop wel. Ik benoem het ook als ik haar leuk vind. Als het goed is moet de reactie daarop van je date geen verrassing voor je zijn.
Op maandag 5 september 2016 23:16 schreef -Deluzion- het volgende:
En ik antwoord liever niet op Fascination. aka Alex Vause.
  dinsdag 19 februari 2019 @ 21:09:55 #4
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_185112991
Nee niet tijdens de date.

Als het leuk is vraag ik wel tegen het einde van de date, zullen we nog een keer afspreken?
Daar maak ik dan wel mee duidelijk dat ik het leuk vond.
pi_185116495
Als er niet gezoend is tijdens de eerste date stopt het redelijk snel. Vaak een uitstekende graadmeter of er een vervolg in zit,de rest zie je daarna wel weer.
pi_185116562
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 23:17 schreef Aneurism het volgende:
Als er niet gezoend is tijdens de eerste date stopt het redelijk snel. Vaak een uitstekende graadmeter of er een vervolg in zit,de rest zie je daarna wel weer.
Vind dat spannend. Weinig ervaring en ook niet iets wat je zo even oefent.
  woensdag 20 februari 2019 @ 00:21:28 #7
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_185117404
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 23:23 schreef Jardis het volgende:

[..]

Vind dat spannend. Weinig ervaring en ook niet iets wat je zo even oefent.
Het is heel simpel.

Je vraagt voordat de date eindigt of ze nog een keer wil afspreken.

Als ze ja zegt, dan zoen je haar op het einde van de date. Als het goed is zou dat dan moeten kunnen, waarom zou ze anders nog een keer willen afspreken.

Als ze nee zegt, dan waag je geen poging en plas je alleen in haar kont.
pi_185120617
Achteraf appjes sturen hoe je het vond heb ik nooit begrepen. Gewoon op de date zelf een vervolgdate afspreken, hapt ze niet dan weet je voldoende.
pi_185121695
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 20:30 schreef Jardis het volgende:
Hallo dan!

Benoemen jullie tijdens een date ook vaak wat je voelt/wat je vindt van de ander?

Vind het zelf een beetje dubbel. Naar vrienden ga je ook niet benoemen dat je het gezellig vindt, of dat de ander aardig is. Dus met daten hoeft dat ook niet.

Maar vaak is het na een date spannend om elkaar te appen van, wat vond de ander echt. In het begin iig.

Tijdens het stappen en je ziet een leuke dame is het anders. Maar op een date ga je kijken of je bij elkaar past.
Je hoeft helemaal niks te benoemen. Laat uit je acties spreken dat je haar leuk vindt, bijvoorbeeld door verder te praten na de date of haar nog een keer mee uit te vragen.

Vaak schuilt achter het benoemen dat je het leuk vindt (niet altijd) een soort bevestiging zoekende mentaliteit dat de ander het ook leuk vindt, en dit komt voort uit onzekerheid en angst.

Uiteraard kun je het doen, maar het is de intentie waarom je het zegt die het verschil maakt.
pi_185123946
Ik benoem dat tijdens een date nooit. Hiervoor is al gezegd dat acties luider zijn dan alleen woorden. Het gaat imo meer om de sfeer op een date. Kunnen jullie goed met elkaar praten, word er gelachen, word er aangeraakt, heb je het gevoel dat ze niet naar huis wil en nog steeds even met je wil wandelen etc.

Het is een samenloop van allerlei verschillende factoren. Je gevoel zegt in dat opzicht al heel veel. Ik vind het ook wel een beetje vaag om al tijdens de date te zeggen hoe leuk ik haar vind. Zeker als het de eerste of tweede date is. Als je voorstelt om iets te doen (of dat nou aan het einde van de date is of op de app erna) en ze gaat daar op in, dan ben ik van mening dat het wel goed zit.

En het fysieke contact is ontzettend belangrijk. Daarbij bedoel ik niet dat je de hele date niets hebt gedaan om fysiek contact te leggen en je aan het einde van de date haar opeens probeert te zoenen. Dat is creepy. Het fysiek contact begint al bij de eerste ontmoeting bij de eerste date. Geef haar een knuffel, drie zoenen etc. Bouw dat gedurende de date op. Raak haar eens aan als je iets aan het vertellen bent, raak haar onderrug een aantal keren op de date aan, raak haar schouders aan. Dat soort kleine dingen.

En de uiteindelijk move, zoenen, handje handje is wel van groot belang. Hoe langer je dat uitstelt hoe minder ze voor je gaat voelen. Je wordt uiteindelijk een vriend. Wanneer het goede moment is weet ik ook niet. Ik denk als het gevoel en chemie er is, dat dat het juiste moment is.
pi_185124328
Bedankt, het whatsapp en verbale contact loopt eigenlijk altijd wel goed.

Het klinkt idioot, maar ik ben een denker. Dat is bij veel dingen handig, niet te impulsief zijn etc..
Maar het fysieke contact is dat minder handig. Ik ben niet echt iemand die de ander snel aanraakt. Dus als ik dat doe, denk ik daar over na, wat onnatuurlijk over komt. Vooral als je de tip leest 'fysiek contact is belangrijk, dus doe het'. Dan denk ik daar over na als ik da ga doen.

Zoals een leuk gesprek voeren kan je wel 'oefenen' . Bij wijze van ga je solliciteren voor de lol om een goed gesprek te voeren of gewoon daten. Maar fysiek contact ga je niet voor de lol even bij je collega doen zodat het wat gebruikelijker wordt.

Daarbij lees ik de laatste tijd regelmatig van dit soort dingen en dan ga je je er nog eens extra bewust van zijn. Nu moet ik dit doen etc.. Het heeft erg veel voordelen om dit soort dingen te lezen hoor, ook buiten relatie's om. De 'Psyche' van de mens leren kennen.

Maar goed, van persoon die het spannend vond om een berichtje te sturen via een dating site ben ik nu wel beland bij het fysieke inderdaad. Ik denk dat ik mijn mind ook iets anders moet zetten. Ik let er bijvoorbeeld nog wel eens op hoe een date verloopt qua externe factoren. Lopen we goed, wat gaan we nu doen. Eigenlijk allemaal onzin dingen waar je met een bekend iemand niet over na denkt.

Edit: Met mijn mind set veranderen bedoel ik ook, ik wil die kant op. Ik wil haar aanraken omdat ze er leuk uit ziet/leuk is ipv ik hoor dit te doen. Eigenlijk heel logisch, maar voor een groene laatbloeier is het soms wat spannender als voor een ander denk ik.

[ Bericht 1% gewijzigd door Jardis op 20-02-2019 13:51:04 ]
pi_185225890
Vermijd tijdens een date het praten over wat je van de ader vind.
Dat klinkt als de tijd opvullen en vol praten omdat je verder niet weet wat je wilt zeggen tegen de ander.
Ook komt het onzeker en zoekend naar bevestiging over, en kan de ander zich wat ongemakkelijk
vinden als die jou niet zo ervaart of niet fijn vind dat je al zo direct het bespreekt omdat de ander zelf nog ff wilt nadenken wat die van jou vind, en het wat intimiderend vind recht in jou gezicht , terwijl hij of zij jou pas een paar uur kent hierop in real life onvoorbereid te moeten antwoorden, stel ze of hij vind jou niet wederzijds leuk bijvoorbeeld.

Terwijl je de ander beter nog kon leren kennen en ongeforceerd lol kon hebben in tijd.
Je kan namelijk altijd achteraf nog whappen door te zeggen wat je vond, en er ff een nachtje
of tijd over na te denken wat je er nou echt van vond.

Wat je wel kan doen na afloop van de date hinten of er een vervolgdate komt (en als je haar of zijn enthousiasme aanvoelt kan je altijd vragen om al datum te prikken, maar als de ander zegt : ik zie nog wel of ik moet nog kijken, ga dan niet door vragen want dit kan een smoes zijn om af te wuifen maar hoeft niet. )

Zeggen dat je het leuk vond kan ook aan het einde, maar 'bespreken wat je van elkaar vind' doet mij niet denken als ''eenzijdig vanuit jou kant alleen'' vermelden dat je het leuk of niet leuk vind de date. Dat bespreken is wat te heftig denk ik. Je kan wel je mening zeggen hoe jij de date vond gaan maar vraag niet naar de mening van de andere, of wek niet de intentie op dat de ander zich ook gedwongen voelt nu haar mening op te vullen; dit vermijd je door meteen na jou eigen mening een nieuw onderwerp aan te knopen, zodat je date niet het idee krijgt dat zij moet reageren met de stilte die volgt na jou mening.
pi_185227264
Bedankt!

Bevestigd eigenlijk wat ik al dacht.
pi_185230137
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 13:03 schreef Jardis het volgende:
Het klinkt idioot, maar ik ben een denker. Dat is bij veel dingen handig, niet te impulsief zijn etc..
Maar het fysieke contact is dat minder handig. Ik ben niet echt iemand die de ander snel aanraakt. Dus als ik dat doe, denk ik daar over na, wat onnatuurlijk over komt.
Dit heeft niks te maken met of je een denker of een doener bent. Vermijd dit soort excuses voor jezelf, je praat het hiermee voor jezelf 'goed' dat je niks ondernomen hebt.

Het is gewoon een kwestie van ballen tonen en over een grens heen stappen. Dat je nadenkt over dit fysiek contact is omdat je bang bent om iets fout te doen en het spannend vindt, een bepaalde voorkeursstijl (denker/doener) is hierbij onrelevant.
pi_185243539
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 13:03 schreef Jardis het volgende:
Bedankt, het whatsapp en verbale contact loopt eigenlijk altijd wel goed.

Het klinkt idioot, maar ik ben een denker. Dat is bij veel dingen handig, niet te impulsief zijn etc..
Maar het fysieke contact is dat minder handig. Ik ben niet echt iemand die de ander snel aanraakt. Dus als ik dat doe, denk ik daar over na, wat onnatuurlijk over komt. Vooral als je de tip leest 'fysiek contact is belangrijk, dus doe het'. Dan denk ik daar over na als ik da ga doen.

Zoals een leuk gesprek voeren kan je wel 'oefenen' . Bij wijze van ga je solliciteren voor de lol om een goed gesprek te voeren of gewoon daten. Maar fysiek contact ga je niet voor de lol even bij je collega doen zodat het wat gebruikelijker wordt.

Daarbij lees ik de laatste tijd regelmatig van dit soort dingen en dan ga je je er nog eens extra bewust van zijn. Nu moet ik dit doen etc.. Het heeft erg veel voordelen om dit soort dingen te lezen hoor, ook buiten relatie's om. De 'Psyche' van de mens leren kennen.

Maar goed, van persoon die het spannend vond om een berichtje te sturen via een dating site ben ik nu wel beland bij het fysieke inderdaad. Ik denk dat ik mijn mind ook iets anders moet zetten. Ik let er bijvoorbeeld nog wel eens op hoe een date verloopt qua externe factoren. Lopen we goed, wat gaan we nu doen. Eigenlijk allemaal onzin dingen waar je met een bekend iemand niet over na denkt.

Edit: Met mijn mind set veranderen bedoel ik ook, ik wil die kant op. Ik wil haar aanraken omdat ze er leuk uit ziet/leuk is ipv ik hoor dit te doen. Eigenlijk heel logisch, maar voor een groene laatbloeier is het soms wat spannender als voor een ander denk ik.
Dat onschuldig aanraken moet je gewoon eens doen, en niet te krampachtig uiteraard.

Wordt vanzelf natuurlijker, en op een gegeven moment krijg je er zelf behoefte aan bij een leuke meid.

En dat geldt breder; je krijgt vanzelf lol in dat soort interactie met vrouwen.

Ik was ooit ook zo'n denker (en laatbloeier), maar is tegenwoordig heel anders.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')