abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  maandag 18 februari 2019 @ 14:01:19 #1
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185083715
Vervolg van : F&F / Cayok & Chester, Diesel & Pepe, en Blackie

Een probleempje bij mijn provider zorgde ervoor dat alle plaatjes uit mijn voorgaande topics niet meer zichtbaar waren. "www.mvdejong.luna.nl" bestond niet meer, alleen "mvdejong.luna.nl"; na wat overleg met mijn provider is ook de "www"-versie weer levend. Wat nog blijft is dat het certificaat niet klopt, dat is alleen geldig voor de korte versie, dus je krijgt een beveiligings-klacht, en dan moet je een uitzondering toevoegen (voor de hele https://www.mvdejong.luna.nl).

Maar nu kan ik weer verder met het reilen en zeilen van het vijftal, ik zal binnenkort wat recentere foto's toevoegen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 18 februari 2019 @ 14:16:37 #2
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185083995
Elke winter is weer de vraag : hoe gaat Blackie om met de noodzaak om binnen te slapen ? Ook eind vorig jaar bleek dat een temperatuur van onder de 10o haar deed besluiten dat een kwartet katers toch te verkiezen was boven een nachtje buiten. Maar deze winter heeft ze duidelijk geaccepteerd dat dit haar huis is : ze bleef veel langer binnen liggen dan "noodzakelijk" was om op te warmen, en ze komt nu ook vaker binnen slapen terwijl het buiten best uit te houden is. Zo is ze afgelopen zaterdag, met temperaturen overdag van boven de 10o, twee keer naar binnen gelopen om daar een half uur tot een uur in een mandje te duiken.

Ze had tot een week geleden de gewoonte om in de loop van de avond naar binnen te komen, en zich dan op het salon-tafeltje tegen mijn kuiten te nestelen, en daar bleef ze slapen, ook als ik naar bed ging. Pas in de loop van de ochtend ging ze naar buiten, om dan weer binnen te komen als ik ging ontbijten en wat vleeswaar ronddeelde. Maar ik ben momenteel elke woensdag-avond op een examen-training, en ik maak ook wel mee dat als ik rond 11 uur 's avonds thuiskom, ze achter het raam op met zit te wachten.

De laatste dagen loopt ze vaker 's avonds laat nog buiten, en als ze dan naar binnen komt loopt ze de trap op om bij me op bed te slapen, tot ergens tussen 4 en 5 uur.

Ik hoor de laatste weken wel wat vaker de diepe keelgrom die ze opzet als de spanning met de katers oploopt, maar dat is een gevolg van haar vele binnenzijn, en de opkomende lente waardoor de heren wat speelser worden, ook naar haar toe. In tegenstelling tot voorgaande jaren is dat voor haar ook geen reden meer om direct naar buiten te vluchten.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 18 februari 2019 @ 14:56:21 #3
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185084614
Oud&nieuw was echt naar dit jaar. Zoals gewoonlijk werkte ik die dag thuis, zodat ik rond 3 uur 's middags de kattenluiken kon afsluiten (en er een plankje voorhangen om te voorkomen dat ze in paniek op volle snelheid erdoorheen vlogen, zoals Chester een keer presteerde in het vorige huis van Blackie).

De heren waren allevier binnen, maar Blackie niet. Na een half uurtje ben ik toch even in het parkje bij de volgende flat gaan kijken, en ze kwam daar mauwend uit de struiken, dus ze stond vermoedelijk te wachten tot het geknal even minder werd om naar huis te komen. Nu kon ze gewoon met me oplopen.

Zoals te verwachten kropen Diesel en Chester eind van de dag onder de bank, Pepe begin van de avond en Cayok rond een uur of 9. Alles leek onder controle, zelfs toen Cayok bij de eerste knallen na middernacht onder de bank vandaan kwam en klagelijk begon te mauwen; dat kenden we ook al van de vorige jaren. Alleen : dit keer slaagde hij erin om binnen 15 seconden het plankje voor het kattenluik weg te slopen, en dwars door het gesloten kattenluik naar buiten te breken.

Natuurlijk gingen we direct op zoek, maar zonder resultaat. Toen het geknal afgelopen was, rond half 3, zijn we nog eens 3 kwartier aan het rondlopen en roepen geweest, maar nog steeds niets. Ik heb toen de kattenluiken weer opengezet (voor zover dat nog nodig was) voor de andere katten, en we zijn naar bed gegaan met het idee dat de volgende dag een lange zoektocht zou gaan opleveren. Ik had nog een beetje hoop, omdat waar een hond in paniek zou blijven rennen, een kat vrij snel tot de conclusie komt dat hij (of zij) beter kan onderduiken en afwachten.

Ik ben 's nachts nog een paar keer wakker geweest, en ging dan even kijken of meneer toevallig binnen was gekomen. Om half 8 was ik weer wakker, en hoorde een kat de trap oplopen. En mijn gehoor had het goed, het was de oude man Cayok die op zolder wilde gaan eten. Zucht. Hij is vrij kort achter elkaar naar zolder gegaan, dus hij was vermoedelijk tot na 7 ergens weggekropen, en was net weer binnen. Hij is de rest van de dag wel eerst wat schuchter, en later wat extra aanhalig geweest, maar hij lijkt er geen echte problemen van overgehouden te hebben.

In december komen er aanmerkelijk robuustere planken voor de kattenluikjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 18-02-2019 16:39:31 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_185086334
Dan slaap je niet goed h? Ik herken het van toen ik nog thuis woonde, n van de katten verdween ook weleens in de avond de 31e. Een hoop stress...
  maandag 18 februari 2019 @ 16:26:42 #5
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185086416
Het
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 16:23 schreef Prego het volgende:
Dan slaap je niet goed h? Ik herken het van toen ik nog thuis woonde, n van de katten verdween ook weleens in de avond de 31e. Een hoop stress...
Nee, en zeker niet als hij temidden van al het vuurwerk uit weet te breken.
Gelukkig is hij weliswaar vrij schrikachtig, maar heeft hij dat naar mijn inschatting geleerd op straat; het lijkt erop dat hij ook deze situatie "streetwise" heeft aangepakt.
En de komende oudjaar gaat hem dit niet meer lukken, het worden nu niet meer houten plankjes aan oogjes opgehangen, maar stevig balken die geborgd worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 18-02-2019 16:38:52 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_185086622
Fijn, meer avonturen van de groep *O* ik lees weer mee!
Gek? kan je dat eten?
  maandag 18 februari 2019 @ 16:38:28 #7
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185086632
Het vijftal is ook nog steeds druk bezig om alles wat leeft en groeit in de buurt onder controle te houden. Muizen, en kleine ratten, zijn daarbij nog steeds de bulk van wat er in en om mijn huis wordt afgeleverd.

Blackie heeft 2 jaar geleden op 2 opeenvolgende dagen een piepjong konijntje weten te vangen. Ondertussen heeft Pepe tweemaal een volwassen (wild) konijn buitgemaakt. De eerste keer kwam hij tegen mijn bedtijd ermee binnen, toen heb ik hem zijn gang laten gaan, en kon de volgende ochtend het beest, minus de kop, opruimen.

Een half jaartje geleden was ik op een zondag-avond laat beneden voor eten, en telde buiten snel 4 katten, alleen Pepe was buiten zicht. Ik vond hem door af te gaan op wat geluiden in mijn voortuin, waar ik Pepe aantrof, met zijn kaken om de nek van een konijn dat nog net een paar laatste stuiptrekkingen maakte. Ik ben toen eten voor de rest, en mijzelf, gaan klaarzetten, en toen ik 3 kwartier later weer ging kijken zat hij zichzelf net te wassen, terwijl er alleen nog 2 pootjes overwaren. Die heeft Blackie toen opgepeuzeld, zodat ik niets in de kliko hoefde te gooien (ik heb in het halletje een handschoen liggen die alleen maar dient voor het opruimen van karkassen). Pepe is de rest van de avond wel heel loom geweest, ook toen ik naar de singel liep duurde het 5 minuten voordat hij volgde. Ook voor een kater van 8 kg is een volwassen konijn wel een behoorlijke maaltijd.

Maar hij moet dat halfdode beest toch meer dan 100 meter naar zijn thuis-basis hebben versleept, want konijnen zitten niet vlakbij.

Het kan nog leuk worden, want er zit bij de singel een blauwe reiger die denkt katten te kunnen intimideren, en Pepe negeerde dat de keren dat ik het zag. Als dat beest een keer te brutaal wordt denk ik dat die reiger ook op het menu komt.

[ Bericht 3% gewijzigd door mvdejong op 18-02-2019 17:18:26 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 18 februari 2019 @ 20:55:46 #8
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185092306
Ha tof, je bent weer begonnen met de avonturen van je katten!
*O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  maandag 18 februari 2019 @ 22:12:04 #9
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_185094471
Reiger stond in de middeleeuwen ook bij mensen op t menu. :D

Ik heb jullie gemist. :@
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 19 februari 2019 @ 02:43:04 #10
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_185097518
Mooi die verhalen weer te zien... om zo mee te leven met 'jouw' kattenlevens.
Ik heb er zelf ook 4 (allemaal katers nu, het meisje is helaas gestorven, en een kater is er bijgekomen sinds mijn moeder en mijn vader overleden zijn).

Het lijkt mij wel een interessante gedachte als alle kattenliefhebbers hier op Fok hun katten voorstellen in een voorstellingstopic. Om de karakters (etc) kunnen te leren kennen van de katten waarover we het allemaal hebben. Gewoon als naslagwerk voor degenen die dit alles willen volgen, zoals bij jou.

Kortom gewoon de achtergrond van onze gemeenschappelijke katten, hun karakter etc.
Gewoon voor alle F&F kattenliefhebbers over hun eigen katten.
En natuurlijk kan er ook zo'n topic over honden (e.d.) geopend worden.

Ja, ik kan zelf ook zo'n topic voor mijn katten openen... maar voor we het weten zijn het er straks 30 topics.
Dus samenwerking heeft zo z'n voordelen. ;)
pi_185099774
He, wat een fijne verrassing dat het topic weer open is!
We have far more in common than that which devides us..
pi_185101064
Oh kijk ze zijn er weer!
I solemnly swear i'm up to no good
pi_185114097
Wat heerlijk om weer over je vijftal te lezen!
  donderdag 21 februari 2019 @ 15:21:02 #14
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185148128
Het lijkt niet logisch, maar een van de problemen met jagende katten zijn muizen in huis. Mijn jongens nemen hun prooi graag mee naar binnen, maar dat wil nog wel eens tot gevolg hebben dat ze na een tijdje spelen genoeg hebben van een muis die nog niet dood is.

Het is al vervelend als een half-dode muis zich aan de meute weet te onttrekken, en achter een kast dood gaat. Maar die stank duurt maar een paar dagen, als het al niet warm genoeg is dat de muis eerder mummificeert dan verrot.

Ik heb eind vorig jaar echter tweemaal een probleem gehad met een muis die een tijd in mijn huis heeft geleefd. Ze hadden zich aanvankelijk verstopt in het inwendige van de koelkast, en konden vanuit die schuilplaats, als de katten van huis waren, makkelijk bij het klaarstaande droogvoer komen. Daarvan legden ze ook op meerdere plaatsen een voorraadje aan. Echter, na een paar dagen beginnen de sanitaire gewoonten van muizen je huis redelijk onleefbaar te maken.

De eerste is het huis ontvlucht toen ik de koelkast naar voren trok. Ik heb toen zo goed als mogelijk de gaten waar dat beest zich verstopte met kippengaas gedicht. Ik maakte toen alles goed schoon, en dacht van het probleem af te zijn. Echter, na een paar dagen stonk het nog meer, en het bleek dat een plastic constructie, waarvan ik dacht dat het een open rekje was dat de motor moest vastzetten, feitelijk van onderen dicht was, en dus een reeks bakjes vormde. Elk bakje was gevuld met een laag muizen-urine, waarin de muizen-keutels dreven. Dat maar grondig schoongemaakt, waarna ik een tijdje weer in een fris huis woonde.

Het probleem trad echter weer op, en het bleek dat de volgende muis nog steeds een mogelijkheid had gevonden om in de achterkant van de koelkast te trekken. Ik heb toen de zaak weer goed schoongemaakt, en er nu een geperforeerde aluminium plaat tegen gemonteerd. In dit geval was de muis echter niet het huis ontvlucht, maar was vanuit de open keuken de woonkamer ingevlucht, en had zich achter wat kastjes had weten te nestelen, waar zelfs behang werd verscheurd om een nestje te bouwen. Het beest verjaagd (dat was een hele vette muis), schoongemaakt en de opening die voor de plint bedoeld was precies pas gemaakt.

Ik dacht dat ik de muis kwijt was, maar helaas, hij of zij was weer naar een andere reeks kasten uitgeweken, dus ik kon weer aan de gang. Nu zijn niet alleen de openingen voor de plinten dichtgemaakt, maar ik heb de achterkant van alle kasten (onder de onderste plank) ook dichtgemaakt zodat er ook geen plek meer is om te wonen, zelfs als een muis achter de kast weet te komen.

Het genoegen om je huis binnen te lopen en het stinkt er niet naar muis ...
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_185165887
Ik moet wel lachen om je verhaal. Heel veel Tommies en nog is n Jerry ze te slim af
We have far more in common than that which devides us..
pi_185192285
Leuk je bent weer terug. ^O^
  dinsdag 14 mei 2019 @ 11:46:52 #17
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_186827764
Blackie is steeds vaker binnen te vinden, ook als de weersomstandigheden het niet nodig maken. Soms staat ze 's ochtends al voor de deur van de badkamer te jengelen dat ze te lang moet wachten op het rondje vleeswaar. Gisteren ook weer, en toen we samen naar beneden liepen lag er een dikke muis in het halletje. Die heeft ze dus, via de huiskamer, daar gebracht om er mee te spelen; vermoedelijk dacht ze dat in de huiskamer de heren ook met haar prooi zouden willen spelen. Tot voor kort bleef ze buiten met haar prooi, maar blijkbaar is binnen toch veiliger (of warmer ?). Overigens lag in de huiskamer ook een prooi : een meerkoet-kuiken, vermoedelijk van Pepe.

Ze blijft ook proberen op betere voet te komen met de heren, en er komt soms wat respons. Vorige week stond ze weer neusje te snuffelen met Cayok, en probeerde hem een kopje te geven. Hij beantwoordde dat met een kopje waarbij hij ook zijn hele lijfje inzette, dat was toch wat veel voor haar (qua gewicht scheelt het niet zo veel, maar hij staat wel wat hoger op zijn pootjes).

Alleen Diesel vertrouwt het nog niet, hij is nog steeds bang dat kopjes-geven uitmondt in meppen, terwijl zij het juist met hem blijft proberen uit respect voor zijn leiders-positie.

Met Pepe gaat het ook goed, ze is op haar gemak in zijn buurt. Maar ze weet nu ook dat meppen geen goed idee meer is, hij pikt het niet meer en mept terug. En dat is met 8 tegen 4 kg best indrukwekkend, maar ze accepteert de "correctie" zonder bang voor hem te zijn.

En wat ook merkbaar is dat ze wat toleranter is bij gepeuter aan haar lijfje. Ik heb nog nooit zoveel teken moeten plukken, uit allemaal, maar waar Blackie daar vroeger moeilijk over deed, heb ik er nu al een keer drie achter elkaar kunnen lostrekken zonder dat ze begon te tegen te spartelen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  dinsdag 14 mei 2019 @ 11:47:58 #18
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_186827787
Wijzg, niet quote ...
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_186829927
Wat fijn dat ze wat meer op haar gemak wordt. Dat moet voor haar ook een stuk fijner zijn.
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 23 februari 2020 @ 11:20:28 #20
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_191642739
Blackie liet deze herfst zien definitief gesettled te zijn : toen ze eenmaal door de dalende temperaturen weer binnen ging slapen, bleef ze dat ook doen als de temperaturen dat helemaal niet nodig maakten. Ze ging ook vaak demonstratief midden in de kamer liggen, en negeerde de voorbijlopende katers, ze draaide zelfs niet haar oortjes als er eentje vlak achter haar langs liep. En ik betrapte haar erop dat ze soms opzettelijk dichter bij Pepe ging liggen, ze leek iets van een band te krijgen met de kater die meer dan het dubbele van haar gewicht was.

Helaas, vrijdag-ochtend is ze onder een metro terechtgekomen, ik zal het verder zonder haar moeten doen.

Slaap zacht, prinsesje.

Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_191642801
Ogh wat verdrietig. Net nu ze op haar plekje was geland. Sterkte.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_191643010
Sterkte mvdejong ;(
pi_191644001
Ach wat sneu. Hopelijk heeft ze niet hoeven lijden. Sterkte
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 23 februari 2020 @ 13:03:26 #24
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_191644067
Wat erg... ;( Veel sterkte. Gelukkig heeft ze iig wl een hele fijne tijd bij jullie gehad.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zondag 23 februari 2020 @ 14:10:30 #25
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_191644986
Bedankt allemaal.

Ik denk niet dat ze geleden heeft, een metro is vrij definitief. En als ze alleen gewond was geweest, was ze wel weggekropen in het struikgewas dat aan alle kanten om het metro-spoor aanwezig is, en hadden ze haar niet zo snel gevonden. Ze moet door een van de eerste metro's geraakt zijn, anders was ze wel voor 7 uur in de buurt van huis geweest voor haar rondje vleeswaar, en ik werd begin van de ochtend al gebeld door de Dierenambulance "na een melding overleden kat". En dan moesten ze haar nog ophalen, scannen, en de chip-gegevens opvragen om te vinden waar ze thuishoorde.

Maar ik begin er nu achter te komen hoeveel van mijn dagelijkse routine alleen maar was ontstaan om Blackie binnen te krijgen en te houden.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')