Met die suggestie kon ik die dag verder niet zoveel.quote:Op zondag 20 januari 2019 21:06 schreef -Chakotay- het volgende:
[..]
Je zou eens lamsbout in zoutkorst moeten maken. Als je dat eet word je zeer vrolijk
Maar goed, ik had dus nog wat lamsboutjes liggen, we kregen gasten die wel van lam houden, dus ach.. laat ik het eens proberen!quote:Op zondag 20 januari 2019 21:19 schreef sigme het volgende:
[..]
Nou, we hebben deze herfst twee varkens geslacht, en 7 ramlammeren. Ik heb nog wat bout liggen, stukjes van een kleine kilo. Maar dat heeft weinig te maken met rollade.
Dit vraag ik mij ook af... en moet je nog kruiden of juist niet ?quote:Op donderdag 7 februari 2019 19:40 schreef LXIV het volgende:
Klinkt goed Sigme. Wat is het voordeel van het garen in zoutdeeg in plaats van bijvoorbeeld in zilverpapier?
Met een half deel zout denk ik niet dat je het kunt eten!quote:Op donderdag 7 februari 2019 19:43 schreef Anneloos het volgende:
Ja, ben ik ook benieuwd naar! Want eet je die korst ook op of is het puur voor garing?
Waarom dat deeg nog garneren dan.. als je de lambsbout er dan uithaaltquote:Op donderdag 7 februari 2019 19:44 schreef LXIV het volgende:
[..]
Met een half deel zout denk ik niet dat je het kunt eten!
sierquote:Op donderdag 7 februari 2019 19:45 schreef Anneloos het volgende:
[..]
Waarom dat deeg nog garneren dan.. als je de lambsbout er dan uithaalt
Colakipquote:Op donderdag 7 februari 2019 19:36 schreef sigme het volgende:
Nieuwe tips, op- en aanmerkingen zijn welkom!
Enkel en alleen voor de sier. Ik vind het ook wat mal, maar ik heb geprobeerd om me braaf aan het recept te houden (niet mijn sterkste punt ).quote:Op donderdag 7 februari 2019 19:45 schreef Anneloos het volgende:
[..]
Waarom dat deeg nog garneren dan.. als je de lambsbout er dan uithaalt
Ik heb wel zo'n bakblik waar je een kip rechtop op kan zetten, met een reservoir waar een biertje oid in kan. Maar momenteel heb ik geen plannen om kippen te slachten, we hebben wel (véél te veel) kippen (en hanen ), maar die gaan we proberen voor 't leven te verkopen.quote:
Vroeger werd soortgelijk deeg gebruikt als een soort knutseldeeg (net als klei). Dat werd dan in de vorm van poppetjes gekneed of muurversiering, gebakken en opgehangen. Bleef ook eeuwig goed.quote:Op donderdag 7 februari 2019 20:29 schreef sigme het volgende:
[..]
Enkel en alleen voor de sier. Ik vind het ook wat mal, maar ik heb geprobeerd om me braaf aan het recept te houden (niet mijn sterkste punt ).
Het deeg is totaal oneetbaar. Ik gooi zelden eten weg (honden, kippen, varken), maar dit heb ik echt in de grijze container gegooid, zelfs niet geschikt voor de compostbult.
Dat herinner ik mij. Als kind likte ik daar dan stiekem aan.quote:Op donderdag 7 februari 2019 20:41 schreef LXIV het volgende:
[..]
Vroeger werd soortgelijk deeg gebruikt als een soort knutseldeeg (net als klei). Dat werd dan in de vorm van poppetjes gekneed of muurversiering, gebakken en opgehangen. Bleef ook eeuwig goed.
haha. Ik ook!quote:Op donderdag 7 februari 2019 20:55 schreef sigme het volgende:
[..]
Dat herinner ik mij. Als kind likte ik daar dan stiekem aan.
Taddaaaquote:Op donderdag 7 februari 2019 20:32 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik heb wel zo'n bakblik waar je een kip rechtop op kan zetten, met een reservoir waar een biertje oid in kan. Maar momenteel heb ik geen plannen om kippen te slachten, we hebben wel (véél te veel) kippen (en hanen ), maar die gaan we proberen voor 't leven te verkopen.
Misschien schiet er wel een haan over. Dan zal ik die kipcola eens opzoeken.
Heb je al antwoord gehad op je vraag?quote:Op donderdag 7 februari 2019 19:40 schreef LXIV het volgende:
Klinkt goed Sigme. Wat is het voordeel van het garen in zoutdeeg in plaats van bijvoorbeeld in zilverpapier?
Ik zou het niet weten eigenlijk. Het is in elk geval mooier dan zilverpapier.quote:Op donderdag 7 februari 2019 19:40 schreef LXIV het volgende:
Klinkt goed Sigme. Wat is het voordeel van het garen in zoutdeeg in plaats van bijvoorbeeld in zilverpapier?
Spektakel. Meer niet.quote:Op donderdag 7 februari 2019 19:40 schreef LXIV het volgende:
Klinkt goed Sigme. Wat is het voordeel van het garen in zoutdeeg in plaats van bijvoorbeeld in zilverpapier?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |