abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184778788
registreer om deze reclame te verbergen
Hai,
Mijn vraag is alsvolgt: zijn er meerdere mensen bekend met ROCD? Ik ben gediagnosticeerd met een angststoornis en ik ben gefixeerd op twijfelen over relaties. Geen idee of het daadwerkelijk ROCD is, maar ik was benieuwd naar ervaringen.
Zijn er mensen die ROCD hebben? Hoe uit dit zich?

[ Bericht 100% gewijzigd door AlwaysHappy op 17-02-2019 21:48:13 ]
pi_184779063
OCD ken ik, want dat heb ik. Ook een angststoornis. Dwangmatig denken en handelen. Hoort bij ADHD. ROCD zegt mij niets.
ADHD-C
pi_184784507
Dave, voelen die gedachten of gevoelens ook als heel serieus? En dat je dat serieus moet nemen?
pi_184784767
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 23:30 schreef Monday-Fever het volgende:
Dave, voelen die gedachten of gevoelens ook als heel serieus? En dat je dat serieus moet nemen?
Ik heet niet Dave maar ik weet het antwoord wel. Ja. Daarom staat het ook voor obsessieve compulsieve stoornis. Er zijn mensen die telkens weer moeten controleren of de oven uit is of dat hun handen echt gewassen zijn. Van wat ik heb gelezen komt het bevestigingssignaal (dat je iets hebt gedaan) niet echt goed door dus heb je echt het gevoel dat je het nog een keer moet doen voor de zekerheid. Je twijfelt erover of je iets hebt gedaan, elke keer maar weer. En de twijfel is zo sterk dat het compulsief is (je kan er weinig/niks tegen doen).

https://www.encyclo.nl/begrip/compulsief

Lees nu ook pas net dat je het blijkbaar ook specifiek bij relaties kan hebben. Zal lijkt me hetzelfde zijn als wat ik hierboven beschrijf maar dan met betrekking tot relaties. Ook al kan ik me voorstellen dat het in jouw geval niet zo hoeft te zijn. Bedoel je bent gediagnosticeerd maar blijkbaar niet voor ROCD. Dus zoals ik ernaar kijk kan het gewoon zo zijn dat je angst hebt om relaties aan te gaan, of te twijfelen over wie je vriend is en wie niet of wat dan ook, maar betekent niet direct dat het een stoornis is. Ook mensen zonder stoornis hebben soms die twijfels. Dus ja ga niet te snel conclusies trekken en richt je vooral op wat al wel bekend is.

Als je een angststoornis hebt kan je best ook angst voor andere dingen hebben zonder dat die echt onder een stoornis vallen om het zo maar te zeggen. Dus geef jezelf vooral niet meer labeltjes dan nodig/realistisch
The only thing I can really speculate on, is the very existence of my life with or without my wife in terms of the human relationships, the juxtaposition of one person to another. The form, the content.
pi_184784938
Dat was ook niet mijn bedoeling, om mezelf labeltjes te geven. Opvallend is echter dat ik ontzettend gek ben met mijn vriend en dit al in meerdere relaties naar voren is gekomen en dit al verscheidene relaties heeft verwoest.
Sindskort ga ik naar de psycholoog. Zij is echter niet bekend met ROCD specifiek, maar doordat we hebben gekeken naar wanneer ik voor het eerst angst en onrust heb ervaren, dan speelt dit al vanaf mijn zeventiende. Toen had ik een vriend en was ik bang dat ik niet meer van hem hield en was ik als de dood (eigenlijk zonder enige aanleiding) dat ik lesbisch was. Gebaseerd op de hele anamnese: ik heb een gegeneraliseerde angststoornis. Ik vraag me nu af of er mensen zijn met ROCD die hun ervaring met mij willen delen, omdat ik mij hier best wel in herken. Ik sta nu op het punt dat ik nooit een gezonde, fijne relatie op kan bouwen door alsmaar te piekeren.

Als we samenzijn, is er niks aan de hand. Ik voel me fijn bij hem, op mijn gemak bij hem, kijk ernaar uit als we samen zijn, samen slapen vind ik heerlijk, ik ben gek op hem zoals hij is. Ik wil hem eigenlijk niet kwijt. Daarom twijfel ik nu of ik misschien ROCD heb.
pi_184786495
Nou ja je weet nu wel dat je niet lesbisch bent dus. Dus die fase heb je gehad. Kijk onzekerheid, panisch gedrag, of wat dan ook kan nou eenmaal relaties kapot maken. Genoeg mensen hebben genoeg exen om die reden. Vergeet gewoon het hele ROCD en beschouw het alsof je een jonge vrouw bent die nog wat onzeker is en dit en dat. Gewoon net als genoeg van de rest. En gooi sowieso niet zomaar je vriend overboord om het zo maar te zeggen vanwege wat gedachtes. Misschien wordt het wel beter, maar het wordt niet beter als je elke keer maar een relatie verbreekt zonder echt goede reden lijkt me of wel. Dus juh praat erover met je psycholoog, ook al is ze niet gespecialiseerd in ROCD blijkbaar, ze zal vast wel gewoon normaal na kunnen denken en je advies kunnen geven. Dus ja blijf gewoon voor zover mogelijk goed nadenken en verneuk geen dingen in een opwelling ofzo
The only thing I can really speculate on, is the very existence of my life with or without my wife in terms of the human relationships, the juxtaposition of one person to another. The form, the content.
pi_184788233
registreer om deze reclame te verbergen
Phoenyx, ik wil mijn vriend zeker niet zomaar aan de kant zetten. Wanneer ik namelijk niet pieker, dan is er helemaal niks aan de hand en plannen we allerlei leuke dingen samen. Afgelopen week fantaseerde ik hoe het zou zijn om samen te wonen, als ik niet genoeg zou voelen , dan zou ik dat ook niet hebben. Net als dat ik ervan baal als we elkaar maar 1x in de week zouden zien i.p.v. de ‘gebruikelijke’ 3x.
pi_184789189
Dan moet je gewoon niet piekeren en genieten van wat je hebt, ongeacht welk labeltje je eraan hangt.
Mensen hebben tegenwoordig zulke ontzettend hoge verwachtingen van verliefdheid en alles. Ikzelf associeer verliefdheid met de periode waarin het nog onzeker is of de ander mij ook leuk vind. Wanneer ik weet dat het wederzijds is, wordt de verliefdheid al een stuk minder.
Ga bij jezelf na of je wel echt een persoon bent die helemaal Hotel de Botel kan worden. Voor iedereen is verliefdheid anders he. Ik zie een relatie als het hebben van een maatje met wie je alles kunt delen en naar wie je eveneens aantrekkingskracht toe voelt. Dan kan ik wel heel moeilijk gaan zitten doen: is dit vriendschap of is dit meer? Maar je moet gewoon genieten van wat je hebt en heb je het leuk, dan is het goed.
pi_184789554
Ja, jullie hebben gelijk. Als het leuk is, dan is het goed. Voor de angsten word ik momenteel behandeld. Zien hoe dat loopt.
pi_184794215
Zo is dat !
pi_184800429
Toch maak ik me wel druk nog steeds. Hoe weet je of je van iemand houd als je niet tot over je oren bent.
pi_184801966
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 20:27 schreef Monday-Fever het volgende:
Toch maak ik me wel druk nog steeds. Hoe weet je of je van iemand houd als je niet tot over je oren bent.
Aan jouw beschrijving te horen hou je van hem.
No worries
pi_184887803
Fijn om
Te horen. Denk dat het toch door mijn angststoornis komt
pi_185073314
zoek hulp !
pi_185117230
Heb ik ook wel gedaan, zucht. Angst van oprechte twijfel onderscheiden is alleen zo ***
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')