abonnement Unibet Coolblue
pi_184772930
Ongeveer één jaar geleden had ik gesolliciteerd op een functie voor financieel adviseur via het uitzendbureau Fintrex. Ik kreeg een e-learning via Fintrex en na deze e-learning zou een WFT-examen voor mij ingepland worden. Na een aantal weken was het examen door Fintrex ingeroosterd. Echter moest ik wel voor een bepaalde deadline mijn e-learning afhebben anders zouden zij het examen annuleren. Ik kreeg de deadline niet op tijd af en zij hadden het examen geannuleerd. Ik kwam zelf tot de conclusie dat het héél veel leerwerk was en wilde er toch maar mee stoppen. Tijdens het tekenen voor het contract was wel gezegd dat als ik er uit mezelf mee zou stoppen dat er kosten in rekening gebracht konden worden (hoeveel stond er niet in) op dat moment had ik hard werk nodig en ben ik daarmee akkoord gegaan met in gedachten dat de kosten niet zo hoog zouden zijn. Een tijdje later kreeg ik een rekening van ¤250,- ik vond dit een erg hoog bedrag voor een online e-learning en een geannuleerd examen. Ik heb er toen voor gekozen om dit niet te betalen want een andere jongen die ik ken hoefde helemaal niks te betalen. Voor hem was dan wel niet een examen ingepland maar toch het feit dat het verschil voor hem 0 euro en mij 250 euro zo groot is was ik het er niet mee eens. Ik heb er dus dan ook voor gekozen niet te betalen. Nu vandaag krijg ik een e-mail van een incassobureau of ik even ¤300 wil betalen. Mijn vraag is nu wat is het beste wat ik kan doen? Kan ik mijn contract opvragen en een overzicht waaruit gespecificeerd is dat deze koste daadwerkelijk zo hoog waren? Is het redelijk om 300 euro aan mij te vragen? Moet ik het incassobureau betalen of kan ik nog andere stappen ondernemen? Mochten jullie tips/opmerkingen hebben hoor ik het graag.
pi_184773026
Gewoon betalen.

Je bent zelf gestopt. Beter had je examen kunnen doen. Mogelijk had je dan geen kosten gehad.

Je hebt niet aan het contract gehouden dus zal je moeten dokken. Winnen van een incassoburo ga je toch niet.
pi_184773075
Het examen kostte kennelijk ¤250. Dat moet jij betalen, want je bent uit eigen beweging gestopt.
En bij weigering te betalen, hebben ze een incassobureau ingeschakeld. Die maken ook kosten.
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 14:32 schreef lemvo het volgende:
Mijn vraag is nu wat is het beste wat ik kan doen?
Betalen.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_184773113
Betalen.

De enige specificatie die het incassobureau je geeft is waarschijnlijk hoofdsom plus kosten.

Bij Fintrex hoef je, na een jaar, niet meer aan te kloppen. Als je dat gelijk had gedaan had je misschien nog iets kunnen regelen.
pi_184773341
Je hebt ervoor getekend.
Je bent zelf gestopt.

Betalen dus.

250¤ lijkt me geen raar bedrag voor een compleet traject. De training en leeromgeving moet toch door iemand opgezet en onderhouden worden. Die mensen willen ook hun salaris ontvangen, of jij er nu wel of niet gebruik van maakt.
.
pi_184773523
En de volgende keer dat je eenzijdig besluit om niet te betalen, de vragende partij daarover inlichten.
pi_184773561
Bedankt voor jullie reacties. Ik ga het gewoon betalen.
pi_184773872
-> WGR

Betalen lijkt me inderdaad de beste optie.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')