abonnement Unibet Coolblue
  Spellchecker zondag 29 september 2019 @ 20:07:45 #101
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_189181887
Na putdrama; ouders Julen opnieuw in verwachting
quote:
De moeder van Julen, het 2-jarige jongetje dat in januari in een put in Malaga viel en aan de gevolgen daarvan overleed, is opnieuw zwanger. De ouders Jose en Vicky Roselló weten nog niet of het een dochtertje of zoontje gaat worden, en moeder Vicky is pas anderhalve maand zwanger, maar toch wilden de ouders het nieuws delen.
Toen de kleine Julen zeventig meter diep in een waterput viel in Totalán - met maar een diameter van 25 centimeter - leefde heel Spanje en Europa mee. Het jongetje was tussen twee stenen doorgeslipt op een terrein van de zwager van zijn vader, terwijl de volwassenen het vuur aanlegden om een paella te maken.
Eerder zoon verloren
Dertien dagen lang hoopte de wereld een wonder, maar dat bleef uit. Na een ingewikkelde zoekactie troffen reddingswerkers de kleine Julen dood aan op zeventig meter diepte. Het drama maakte des te meer indruk door het feit dat Vicky en José Rosello eerder een zoon hadden verloren: Oliver van drie jaar oud overleed aan de gevolgen van een hartziekte. En dus leeft ook heel Spanje nu mee met het nieuws dat José en Victoria opnieuw een kind verwachten.

"We vonden het vooral fijn als ze op straat speelden"
In een van de zeldzame interviews die de ouders geven, vertellen de ouders aan de Spaanse nieuwszender ABC dat ze ‘de beste herinneringen van hun leven’ bewaren aan hun kinderen. ‘We vonden het vooral fijn als ze op straat speelden, met een bal – niet als ze binnen zaten met een mobiele telefoon of tablet. We gaven ze liever ballen, voetbalkleding en – schoenen.’ Moeder Vicky García heeft de gezichten van Julen en Oliver op haar arm laten tatoeëren, vader José heeft een tatoeage op zijn been laten zetten.
’Moeite om naar graf te gaan’
Vader José zegt ook: ‘Het kost me moeite naar hun graf te gaan. Om mezelf niet heel beroerd te voelen, probeer ik zo min mogelijk te gaan. Het is een manier om mezelf te beschermen. Hier thuis heb ik mijn herinneringen aan hen, waar ik ook kijk. Vicky gaat juist heel veel naar de begraafplaats. Zij is anders. Dat wat wij meemaken, wens ik mijn ergste vijand niet toe. Een ouder is er nooit op voorbereid zijn eigen kind te begraven.’

Ze zeggen ‘momenten van depressie kennen’ maar op andere momenten ‘rustiger zijn’. ‘We hebben alles verloren met de dood van Julen. We kenden de pijn van het verlies van een kind helaas al, maar we waren niet gewend aan de vele aandacht. We proberen ons zoveel mogelijk daarvoor af te sluiten. We zijn graag in onze eigen buurt, waar de mensen ons kennen en met ons meeleven. En we blijven het positieve te zien, we hebben veel goede mensen ontmoet.’

De zeggen geen contact te hebben met David Serrano, de eigenaar van het terrein waar Julen in de put viel. ‘Op het moment van de val was hij met Adriana, mijn zus. Maar nu hebben we geen contact meer’. Binnenkort begint het proces tegen Serrano. Tegen hem wordt drie jaar cel geëist, omdat hij de put waarin Julen viel, illegaal had laten graven en niet goed had afgesloten.
  zondag 29 september 2019 @ 22:00:24 #103
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_189184334
Ik hoop dat ze een gezond kindje krijgen. :)
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_189186721
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2019 22:00 schreef deedeetee het volgende:
Ik hoop dat ze een gezond kindje krijgen. :)
En dat dit kind niets overkomt. -O-
  maandag 20 januari 2020 @ 19:24:49 #105
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_191119442
Regeling met eigenaar van de put

quote:
De ouders van de Spaanse peuter Julen die vorig jaar in een put viel en omkwam, hebben een wettelijke regeling getroffen met de eigenaar van het stuk grond waar de put stond, melden de aanklagers maandag. David Serrano wordt veroordeeld tot een jaar celstraf. Ook moet hij een schadevergoeding van 190.000 euro aan de ouders van de peuter betalen.

De rechtszaak over de dood van de tweejarige Julen zou eigenlijk dinsdag beginnen.

In juli eiste de Spaanse justitie een celstraf van drie jaar tegen de eigenaar van de grond in het Zuid-Spaanse Totalán. Hij werd vervolgd voor dood door schuld. Hij heeft schuld bekend.

Serrano had volgens justitie geen waarschuwingsborden geplaatst bij de put. Ook had hij de ouders van de peuter niet gewaarschuwd voor de aanwezigheid van de putten.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')