Ole | woensdag 30 januari 2019 @ 20:25 |
Naar aanleiding van een topic over kaasplankjes CUL / Kaasplankje hier een topic over jullie recepten voor kaasfondue. TS schaamt zich diep. Ik ga meestal voor de makkelijke weg. Beginnen met een k&k uit de koeling en die wat opleuken met blauwe kaas en dergelijke. ik ben benieuwd! | |
maily | woensdag 30 januari 2019 @ 20:45 |
Ooit bij de kaasboerin volgens een recept gerapste kaas besteld voor de fondue .... Het werd een ramp .... de fondue wou maar niet vloeibaar worden .... Na veel geduld, kirsch en witte wijn begon het erop te lijken .... en dan hadden we ook nog mee-eters ..... Nooit meer zo dus. Nu doen we het "gewoon" met een pak Emmi kaasfondue, met een lekker stuk gruyère en een paar tenen knoflook en kirsch, en dan dippen met stukjes brood, champignons, stukjes ananas, veel bieslook en bosuiringetjes ...... Ongeveer zo: CUL / Wat eten en drinken we vandaag #421 Mac and Cheese ![]() ![]() ![]() | |
realAIVD | woensdag 30 januari 2019 @ 21:16 |
Heerlijk! Ik maak ook altijd een "Mexicaans hoekje" bij de kaasfondue: tortillachips dippen in de kaasfondue en dan wat lente-ui en jalapeno ringetjes er op! ![]() | |
Ole | woensdag 30 januari 2019 @ 21:18 |
ik ben niet de enige barbaar gelukkig ![]() | |
maily | woensdag 30 januari 2019 @ 21:24 |
* Noteert tortillachips en jalapeno ![]() Bloemkoolroosjes hebben we ook een paar keer gedaan, maar die waren óf te gaar of niet gaar genoeg ..... | |
Ole | woensdag 30 januari 2019 @ 21:46 |
topidee! | |
ChilllayD | donderdag 31 januari 2019 @ 08:10 |
Heerrrrlijk! Staat hier toch wel regelmatig op het menu. Zelfgemaakt of uit zo'n pakje, wel opgeleukt met kirsch knoflook etc. Liefst houden we het ook simpel met wat we erin dippen. Gewoon stokbroodje en brocolli. | |
NutKees | donderdag 31 januari 2019 @ 14:19 |
Deze: https://www.marmiton.org/(...)-au-cepes_20581.aspx Dikke plakken gekookte en rauwe ham erbij, plakken droge worst, paar augurken, eenvoudige salade, en een lekkere rode wijn natuurlijk. | |
Weltschmerz | donderdag 31 januari 2019 @ 15:41 |
Ik doe de laatste tijd eigenlijk nog maar een Vacherin in de oven. Een gortdroge wijn en 2 tenen knoflook erin, eventueel wat thijm of zo en dan smelten. Lekker met aardappels, salade en ham maar ook met bloemkool, paddestoelen en brood. | |
Ole | vrijdag 1 februari 2019 @ 17:22 |
klinkt goed! | |
Fietsertje70 | vrijdag 1 februari 2019 @ 17:39 |
Kaasfondue is ook lekker met geraspte worteltjes | |
Fietsertje70 | vrijdag 1 februari 2019 @ 17:43 |
En in de Savoie/zwitserland eten ze ook raclette, dat is met een brander kaas (tomme, morbier) en dan afschrapen en opeten met aardappels/augurken/rosetteworst. | |
Ole | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:08 |
er doorheen? | |
Fietsertje70 | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:42 |
Nee, gewoon een zak worteltjes die al schoongeraspt zijn kopen (waspeen heet dat) en dan aan een vork net zoals je dat met stokbrood zou doen. | |
Lucky_Strike | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:24 |
Da's niet geraspt maar geschrapt ![]() | |
Fietsertje70 | vrijdag 1 februari 2019 @ 23:56 |
![]() | |
Ole | zaterdag 2 februari 2019 @ 03:58 |
ah ik dacht al! ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 5 februari 2019 @ 15:39 |
Hier ook een barbaar ![]() Leuk het op met sjalotje/bosui/bieslook, knoflook en een scheutje witte wijn. Wel regelmatig zelf gemaakt maar was dan altijd samen met mijn moeder. Sinds haar dood heb ik het niet zelf meer gemaakt. | |
#ANONIEM | zondag 10 februari 2019 @ 19:08 |
Ohhh kleine aanvulling. Ik doe nu kaasfondue meestal in mijn eentje en aan een half pak heb ik meer dan genoeg dus. De andere helft kan dan gewoon in de vriezer voor een volgende keer ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 10 februari 2019 @ 21:29 |
In de vriezer, serieus? Wat een geweldige tip. | |
#ANONIEM | maandag 11 februari 2019 @ 01:18 |
Yup, ik gebruik de helft van het pakje, andere helft gaat met etiketje de vriezer in. Er zijn ook mensen die gewoon blokken kaas invriezen. Mijn moeder had vroeger zo’n periode. Dat vond ik echt horror om dit op je boterham te eten. De achterliggende gedachte waarom ze dit deed begrijp ik inmiddels wel (30 jaar later ![]() Maar de kant en klaar fondue gaat echt gewoon prima. Uiteindelijk heb ik dan best 2 goedkope (niet al te gezonde) maaltijden. | |
Kaatje1 | dinsdag 12 februari 2019 @ 09:21 |
ohoh...wat een geweldige tip. In m'n eentje fondue maken vind ik wat minder, dan is zo'n pak handiger, maar altijd te veel. | |
ChilllayD | donderdag 28 februari 2019 @ 18:47 |
Ik vreet zo'n heel pak kaasfondue met stokbrood en een brocolli zo weg. ![]() | |
maily | vrijdag 1 maart 2019 @ 21:14 |
| |
#ANONIEM | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:16 |
![]() | |
Smallish | zondag 15 december 2019 @ 11:16 |
Emmentaler, gruyère en appenzeller. Ieder een derde deel. Scheutje Kirsch, teentje knoflook, vers stokbrood erbij. Klaar. Geweldig. Tweede Kerstdag weer! ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 15 december 2019 @ 19:06 |
Ik denk dat ik voor deze combi ga ![]() | |
Smallish | zondag 15 december 2019 @ 19:12 |
Ben benieuwd wat je ervan vindt! Is een echte klassieker. Niet voor niets, wat ons betreft! ![]() |