FOK!forum / Culinesse à gogo / [KAASFONDUE!] recepten graag!
Olewoensdag 30 januari 2019 @ 20:25
Naar aanleiding van een topic over kaasplankjes CUL / Kaasplankje hier een topic over jullie recepten voor kaasfondue. TS schaamt zich diep. Ik ga meestal voor de makkelijke weg. Beginnen met een k&k uit de koeling en die wat opleuken met blauwe kaas en dergelijke.

ik ben benieuwd!
mailywoensdag 30 januari 2019 @ 20:45
Ooit bij de kaasboerin volgens een recept gerapste kaas besteld voor de fondue ....
Het werd een ramp .... de fondue wou maar niet vloeibaar worden ....
Na veel geduld, kirsch en witte wijn begon het erop te lijken .... en dan hadden we ook nog mee-eters .....

Nooit meer zo dus.

Nu doen we het "gewoon" met een pak Emmi kaasfondue, met een lekker stuk gruyère en een paar tenen knoflook en kirsch, en dan dippen met stukjes brood, champignons, stukjes ananas, veel bieslook en bosuiringetjes ......

Ongeveer zo: CUL / Wat eten en drinken we vandaag #421 Mac and Cheese
:9 :9 :9
realAIVDwoensdag 30 januari 2019 @ 21:16
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 20:45 schreef maily het volgende:
en dan dippen met stukjes brood, champignons, stukjes ananas, veel bieslook en bosuiringetjes ......
Heerlijk!
Ik maak ook altijd een "Mexicaans hoekje" bij de kaasfondue: tortillachips dippen in de kaasfondue en dan wat lente-ui en jalapeno ringetjes er op! :9
Olewoensdag 30 januari 2019 @ 21:18
ik ben niet de enige barbaar gelukkig :+
mailywoensdag 30 januari 2019 @ 21:24
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 21:16 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Heerlijk!
Ik maak ook altijd een "Mexicaans hoekje" bij de kaasfondue: tortillachips dippen in de kaasfondue en dan wat lente-ui en jalapeno ringetjes er op! :9
* Noteert tortillachips en jalapeno :9

Bloemkoolroosjes hebben we ook een paar keer gedaan, maar die waren óf te gaar of niet gaar genoeg .....
Olewoensdag 30 januari 2019 @ 21:46
topidee!
ChilllayDdonderdag 31 januari 2019 @ 08:10
Heerrrrlijk! Staat hier toch wel regelmatig op het menu. Zelfgemaakt of uit zo'n pakje, wel opgeleukt met kirsch knoflook etc.

Liefst houden we het ook simpel met wat we erin dippen. Gewoon stokbroodje en brocolli.
NutKeesdonderdag 31 januari 2019 @ 14:19
Deze:
https://www.marmiton.org/(...)-au-cepes_20581.aspx

Dikke plakken gekookte en rauwe ham erbij, plakken droge worst, paar augurken, eenvoudige salade, en een lekkere rode wijn natuurlijk.
Weltschmerzdonderdag 31 januari 2019 @ 15:41
Ik doe de laatste tijd eigenlijk nog maar een Vacherin in de oven. Een gortdroge wijn en 2 tenen knoflook erin, eventueel wat thijm of zo en dan smelten. Lekker met aardappels, salade en ham maar ook met bloemkool, paddestoelen en brood.
Olevrijdag 1 februari 2019 @ 17:22
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 15:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik doe de laatste tijd eigenlijk nog maar een Vacherin in de oven. Een gortdroge wijn en 2 tenen knoflook erin, eventueel wat thijm of zo en dan smelten. Lekker met aardappels, salade en ham maar ook met bloemkool, paddestoelen en brood.
klinkt goed!
Fietsertje70vrijdag 1 februari 2019 @ 17:39
Kaasfondue is ook lekker met geraspte worteltjes
Fietsertje70vrijdag 1 februari 2019 @ 17:43
En in de Savoie/zwitserland eten ze ook raclette, dat is met een brander kaas (tomme, morbier) en dan afschrapen en opeten met aardappels/augurken/rosetteworst.
Olevrijdag 1 februari 2019 @ 18:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 17:39 schreef Fietsertje70 het volgende:
Kaasfondue is ook lekker met geraspte worteltjes
er doorheen?
Fietsertje70vrijdag 1 februari 2019 @ 19:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 18:08 schreef Ole het volgende:

[..]

er doorheen?
Nee, gewoon een zak worteltjes die al schoongeraspt zijn kopen (waspeen heet dat) en dan aan een vork net zoals je dat met stokbrood zou doen.
Lucky_Strikevrijdag 1 februari 2019 @ 20:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 19:42 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]

Nee, gewoon een zak worteltjes die al schoongeraspt zijn kopen (waspeen heet dat) en dan aan een vork net zoals je dat met stokbrood zou doen.
Da's niet geraspt maar geschrapt ;)
Fietsertje70vrijdag 1 februari 2019 @ 23:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 20:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Da's niet geraspt maar geschrapt ;)
8)7
Olezaterdag 2 februari 2019 @ 03:58
ah ik dacht al! :Y)
#ANONIEMdinsdag 5 februari 2019 @ 15:39
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 21:18 schreef Ole het volgende:
ik ben niet de enige barbaar gelukkig :+
Hier ook een barbaar :P

Leuk het op met sjalotje/bosui/bieslook, knoflook en een scheutje witte wijn.

Wel regelmatig zelf gemaakt maar was dan altijd samen met mijn moeder. Sinds haar dood heb ik het niet zelf meer gemaakt.
#ANONIEMzondag 10 februari 2019 @ 19:08
Ohhh kleine aanvulling. Ik doe nu kaasfondue meestal in mijn eentje en aan een half pak heb ik meer dan genoeg dus. De andere helft kan dan gewoon in de vriezer voor een volgende keer :)
Lucky_Strikezondag 10 februari 2019 @ 21:29
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 19:08 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohhh kleine aanvulling. Ik doe nu kaasfondue meestal in mijn eentje en aan een half pak heb ik meer dan genoeg dus. De andere helft kan dan gewoon in de vriezer voor een volgende keer :)
In de vriezer, serieus? Wat een geweldige tip.
#ANONIEMmaandag 11 februari 2019 @ 01:18
quote:
1s.gif Op zondag 10 februari 2019 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In de vriezer, serieus? Wat een geweldige tip.
Yup, ik gebruik de helft van het pakje, andere helft gaat met etiketje de vriezer in.

Er zijn ook mensen die gewoon blokken kaas invriezen. Mijn moeder had vroeger zo’n periode. Dat vond ik echt horror om dit op je boterham te eten.
De achterliggende gedachte waarom ze dit deed begrijp ik inmiddels wel (30 jaar later :o )

Maar de kant en klaar fondue gaat echt gewoon prima.

Uiteindelijk heb ik dan best 2 goedkope (niet al te gezonde) maaltijden.
Kaatje1dinsdag 12 februari 2019 @ 09:21
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 19:08 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohhh kleine aanvulling. Ik doe nu kaasfondue meestal in mijn eentje en aan een half pak heb ik meer dan genoeg dus. De andere helft kan dan gewoon in de vriezer voor een volgende keer :)
ohoh...wat een geweldige tip. In m'n eentje fondue maken vind ik wat minder, dan is zo'n pak handiger, maar altijd te veel.
ChilllayDdonderdag 28 februari 2019 @ 18:47
Ik vreet zo'n heel pak kaasfondue met stokbrood en een brocolli zo weg. :P mijn mama ook hahaha. En we zijn beiden laag in gewicht hoor btw
mailyvrijdag 1 maart 2019 @ 21:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 21:12 schreef maily het volgende:
Kaasfondue van de Lidl

Verpakking:
2z9gxf6.jpg

Plakjes gruyère
2i6dher.jpg
Daar hadden wij de randjes af moeten snijden, die smolten namelijk niet in de pan .... jammer.

Op het bord, met bieslook, bosuitjes, champignons, serranoham, ananas, stokje brood, slokje rood wit
2u3y0zc.jpg

Het was heerlijk, en de Lidl-fondue deed niet onder voor die van Emmi ;)
Gewoon (minstens) twee teentjes knoflook fijnhakken en even aanzetten in een beetje olijfolie, de kaasfondue erbij, evt. stukjes gruyère en appenzeller erbij, scheutje kirsch ......

:9
#ANONIEMzaterdag 2 maart 2019 @ 10:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 21:14 schreef maily het volgende:

[..]

_O_
Smallishzondag 15 december 2019 @ 11:16
Emmentaler, gruyère en appenzeller. Ieder een derde deel. Scheutje Kirsch, teentje knoflook, vers stokbrood erbij. Klaar. Geweldig. Tweede Kerstdag weer! *O*
Lucky_Strikezondag 15 december 2019 @ 19:06
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 11:16 schreef Smallish het volgende:
Emmentaler, gruyère en appenzeller. Ieder een derde deel. Scheutje Kirsch, teentje knoflook, vers stokbrood erbij. Klaar. Geweldig. Tweede Kerstdag weer! *O*
Ik denk dat ik voor deze combi ga :9
Smallishzondag 15 december 2019 @ 19:12
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 19:06 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik denk dat ik voor deze combi ga :9
Ben benieuwd wat je ervan vindt! Is een echte klassieker. Niet voor niets, wat ons betreft! O+