abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184519640
registreer om deze reclame te verbergen
Om een of andere reden had ik me in het hoofd gehaald om zelf een rollade te maken. Niet er zelfs eentje te braden, nee, zelfs eentje maken. In de vriezer vol varken (van eigen vark) kon ik de schnitzels niet vinden, dus ik nam twee pakjes 'varkenslap'.

Dat waren 6 lappen. Ongeveer zo:
2OTD6sl.jpg

Die heb ik platgemept. Bovenstaande zag er daarna zo uit:
u54adlZ.jpg

De lappen heb ik vervolgens gestapeld in drie lagen. Tussen de lagen Franse mosterd, zout en wat gevijzelde kruiden (wildmarinademix).
QYrnNeR.jpg

Mooi opgerold - in plastic folie wil dat heel netjes :D
XorjQ2f.jpg

Maar daarna mot 't in touw natuurlijk.
Ik vond 't nog steeds best op een rollade lijken.
5oMYGnu.jpg

Daarna even uitrusten, dus vervolg komt zo.
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
  Spellchecker zondag 20 januari 2019 @ 20:53:17 #2
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_184519727
In ieder geval kudo's voor je waterketel O+
**hare scherpigheid*binge-checker** Mijn eigen topic Tell my mother I'm sorry
pi_184519778
Goed. Toen het tijd was, de rollade in de pan. In ganzenvet, want dat lust ik graag.
HXxj8RT.jpg

Even rondom aanbraden, daarna in een ovenschaal. Pan met vet even omgespeold met rode wijn, en dat dan bij de rollade in de schaal.
u5xVosY.jpg

Hop, de oven in!
EGo9ury.jpg

Nou, dat lijkt zowaar op rollade *O*
WNLEzCi.jpg

Goed, roept u maar. Wat kan beter? Wat moet ik de volgende keer beslist (niet) doen?
Wie maakt er ook wel eens een zelf opgebonden stuk vlees klaar?
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
pi_184519804
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 20:53 schreef maily het volgende:
In ieder geval kudo's voor je waterketel O+
Ja, die mag ik wel eens poetsen zie ik :@
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
  zondag 20 januari 2019 @ 20:57:54 #5
445346 -Chakotay-
A-koo-chee-moya
pi_184519847
Ik ben verliefd op je theepot
I pray on this day of memories
  zondag 20 januari 2019 @ 20:59:44 #6
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_184519903
Leuk werk! Lijkt me ook tof eens te doen. Is hij niet droog geworden (aan de kleur te oordelen)? :s)
  zondag 20 januari 2019 @ 20:59:46 #7
445346 -Chakotay-
A-koo-chee-moya
pi_184519905
registreer om deze reclame te verbergen
ziet er trouwens uit als een zeer gezellig huisje, met steenoven en houten aanrecht. Goed mooi scherp mes en een vrouw die vlees eet!
ik mag jou wel!
I pray on this day of memories
  zondag 20 januari 2019 @ 21:00:37 #8
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_184519930
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 20:57 schreef -Chakotay- het volgende:
Ik ben verliefd op je theepot
Ik op die authentieke oven.

En het vlees ziet er ook goed uit!
And so is the past
  zondag 20 januari 2019 @ 21:00:48 #9
445346 -Chakotay-
A-koo-chee-moya
pi_184519935
als mijn vlees op die weegschaal ligt staat er 1420
I pray on this day of memories
  Spellchecker zondag 20 januari 2019 @ 21:01:27 #10
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_184519956
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 20:57 schreef -Chakotay- het volgende:
Ik ben verliefd op je theepot
#MeToo :Y
**hare scherpigheid*binge-checker** Mijn eigen topic Tell my mother I'm sorry
  zondag 20 januari 2019 @ 21:02:10 #11
445346 -Chakotay-
A-koo-chee-moya
pi_184519980
een vrouw die bier drinkt en vlees eet
jazeker, ze bestaan nog!
I pray on this day of memories
  Moderator zondag 20 januari 2019 @ 21:02:37 #12
319274 crew  Vanillekwark
De grote boze VK
pi_184520002
Die theepot _O_
Die oven _O_
Op vrijdag 8 februari 2019 14:46 schreef jaydenpony het volgende:
Vanillekwark is echt een lul
Als hij er niet was was het klimaat gered
Penis in mijn gat? Ben je helemaal mal!
pi_184520039
Ziet erg lekker uit! :9~
  zondag 20 januari 2019 @ 21:06:10 #14
445346 -Chakotay-
A-koo-chee-moya
pi_184520133
quote:
2s.gif Op zondag 20 januari 2019 20:56 schreef sigme het volgende:

[..]

Ja, die mag ik wel eens poetsen zie ik :@
Je zou eens lamsbout in zoutkorst moeten maken. Als je dat eet word je zeer vrolijk
I pray on this day of memories
pi_184520254
volgende keer wellicht een gevulde rollade? lijkt mij smakelijker dan alleen maar vlees.
en een goede saus.

en probeer overal dezelfde dikte aan te houden.
  zondag 20 januari 2019 @ 21:10:50 #16
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184520305
Had je aan het einde meer plakken vlees verwacht?
pi_184520522
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 21:06 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

Je zou eens lamsbout in zoutkorst moeten maken. Als je dat eet word je zeer vrolijk
Nou, we hebben deze herfst twee varkens geslacht, en 7 ramlammeren. Ik heb nog wat bout liggen, stukjes van een kleine kilo. Maar dat heeft weinig te maken met rollade.
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
  zondag 20 januari 2019 @ 21:21:11 #18
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_184520592
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 21:19 schreef sigme het volgende:

[..]

Nou, we hebben deze herfst twee varkens geslacht, en 7 ramlammeren. Ik heb nog wat bout liggen, stukjes van een kleine kilo. Maar dat heeft weinig te maken met rollade.
Je zou het eerst in een keukenla met rollagers kunnen leggen. Dan haal je het in ieder geval uit een rollade :7
  Redactie Frontpage zondag 20 januari 2019 @ 21:28:55 #19
21273 crew  JeMoeder
MijnMoeder
pi_184520816
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 21:21 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

Je zou het eerst in een keukenla met rollagers kunnen leggen. Dan haal je het in ieder geval uit een rollade :7
_O-

Hulde TS, ook je gereedschap en apparatuur ziet er super uit. Wie heeft je koksmes gemaakt?
Ta mre
El Coo
ウイスキー
pi_184521187
Die oven lijkt me geweldig. En het ziet er verder best aardig uit, geknoopt en aangebraden met ganzenvet, top.

Maar je vraagt hoe het beter kan (volgens mij dan h) : houd volgende keer het spierstuk heel en snijd het vlies eruit, ipv er hamlappen van te snijden. Het hele stuk snijd je dan open, eventueel nog een paar keer (hangt er vanaf hoe dun je wilt en dan rol je de rollade ervan. Dan is de draad van het vlees dus anders en snijd je jouw stukjes dus haaks op de draad in plakken. Nu snijd je met de draad mee, je hebt in feite een soort gerolde schnitzels tot rollade gemaakt :)

Daarnaast vind ik hem nogal ver gaar, maar dat kunnen de foto's ook zijn. Met een kernthermometer 62 graden is voldoende en dan is hij van binnen mooi ros. Beetje mosterd erin vind ik lekker, zou er nog een mosterdsaus met tijm bij maken denk ik.

Enneh, dat mes, hebben ze een nieuw gestuurd?
Whatever...
  zondag 20 januari 2019 @ 21:45:07 #21
445346 -Chakotay-
A-koo-chee-moya
pi_184521224
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 21:19 schreef sigme het volgende:

[..]

Nou, we hebben deze herfst twee varkens geslacht, en 7 ramlammeren. Ik heb nog wat bout liggen, stukjes van een kleine kilo. Maar dat heeft weinig te maken met rollade.
Wanneer mag ik een keertje komen eten bij jullie? :D
I pray on this day of memories
  Moderator zondag 20 januari 2019 @ 22:14:06 #22
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_184521830
Leuk project Sigme O+
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  zondag 20 januari 2019 @ 22:25:06 #23
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_184522085
Ziet er wat te doorbakken uit. Maar leuk probeersel! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_184523995
_O_

Vroegh kwam oom Joost logeren, die woonde in Groningen en zijn schoonvader had de slagerij in de Oude Ebbingestraat.
Dan moest hij speciaal de groningse rollade meenemen naar Den Haag vanwege de kruiden!
Mogelijk kruidnagel?
De mosterd vond ik ook een goeie van je sigme!
pi_184526173
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 21:28 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

_O-

Hulde TS, ook je gereedschap en apparatuur ziet er super uit. Wie heeft je koksmes gemaakt?
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 21:43 schreef Spanky78 het volgende:
Die oven lijkt me geweldig. En het ziet er verder best aardig uit, geknoopt en aangebraden met ganzenvet, top.

Maar je vraagt hoe het beter kan (volgens mij dan h) : houd volgende keer het spierstuk heel en snijd het vlies eruit, ipv er hamlappen van te snijden. Het hele stuk snijd je dan open, eventueel nog een paar keer (hangt er vanaf hoe dun je wilt en dan rol je de rollade ervan. Dan is de draad van het vlees dus anders en snijd je jouw stukjes dus haaks op de draad in plakken. Nu snijd je met de draad mee, je hebt in feite een soort gerolde schnitzels tot rollade gemaakt :)

Daarnaast vind ik hem nogal ver gaar, maar dat kunnen de foto's ook zijn. Met een kernthermometer 62 graden is voldoende en dan is hij van binnen mooi ros. Beetje mosterd erin vind ik lekker, zou er nog een mosterdsaus met tijm bij maken denk ik.

Enneh, dat mes, hebben ze een nieuw gestuurd?
Over het mes (Forged, is het merk denk ik): ze hebben me een nieuwe gestuurd. Ziet er een stuk beter uit!

Over het vlees: de zeug gaat woensdag naar de beer, als alles goed gaat levert dat biggetjes in april, dus dan hebben we op z'n vroegst in de herfst weer een vark voor de slager, dan kan ik vragen om anders uitgesneden vlees :).
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
pi_184526629
Dat ziet er prima uit en goede oven heb je. :o
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')