Ja, die mag ik wel eens poetsen zie ikquote:
Ik op die authentieke oven.quote:
Je zou eens lamsbout in zoutkorst moeten maken. Als je dat eet word je zeer vrolijkquote:Op zondag 20 januari 2019 20:56 schreef sigme het volgende:
[..]
Ja, die mag ik wel eens poetsen zie ik
Nou, we hebben deze herfst twee varkens geslacht, en 7 ramlammeren. Ik heb nog wat bout liggen, stukjes van een kleine kilo. Maar dat heeft weinig te maken met rollade.quote:Op zondag 20 januari 2019 21:06 schreef -Chakotay- het volgende:
[..]
Je zou eens lamsbout in zoutkorst moeten maken. Als je dat eet word je zeer vrolijk
Je zou het eerst in een keukenla met rollagers kunnen leggen. Dan haal je het in ieder geval uit een rolladequote:Op zondag 20 januari 2019 21:19 schreef sigme het volgende:
[..]
Nou, we hebben deze herfst twee varkens geslacht, en 7 ramlammeren. Ik heb nog wat bout liggen, stukjes van een kleine kilo. Maar dat heeft weinig te maken met rollade.
quote:Op zondag 20 januari 2019 21:21 schreef IrishBastard het volgende:
[..]
Je zou het eerst in een keukenla met rollagers kunnen leggen. Dan haal je het in ieder geval uit een rollade
Wanneer mag ik een keertje komen eten bij jullie?quote:Op zondag 20 januari 2019 21:19 schreef sigme het volgende:
[..]
Nou, we hebben deze herfst twee varkens geslacht, en 7 ramlammeren. Ik heb nog wat bout liggen, stukjes van een kleine kilo. Maar dat heeft weinig te maken met rollade.
quote:Op zondag 20 januari 2019 21:28 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Hulde TS, ook je gereedschap en apparatuur ziet er super uit. Wie heeft je koksmes gemaakt?
Over het mes (Forged, is het merk denk ik): ze hebben me een nieuwe gestuurd. Ziet er een stuk beter uit!quote:Op zondag 20 januari 2019 21:43 schreef Spanky78 het volgende:
Die oven lijkt me geweldig. En het ziet er verder best aardig uit, geknoopt en aangebraden met ganzenvet, top.
Maar je vraagt hoe het beter kan (volgens mij dan hè) : houd volgende keer het spierstuk heel en snijd het vlies eruit, ipv er hamlappen van te snijden. Het hele stuk snijd je dan open, eventueel nog een paar keer (hangt er vanaf hoe dun je wilt en dan rol je de rollade ervan. Dan is de draad van het vlees dus anders en snijd je jouw stukjes dus haaks op de draad in plakken. Nu snijd je met de draad mee, je hebt in feite een soort gerolde schnitzels tot rollade gemaakt
Daarnaast vind ik hem nogal ver gaar, maar dat kunnen de foto's ook zijn. Met een kernthermometer 62 graden is voldoende en dan is hij van binnen mooi rosé. Beetje mosterd erin vind ik lekker, zou er nog een mosterdsaus met tijm bij maken denk ik.
Enneh, dat mes, hebben ze een nieuw gestuurd?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |