Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 13:50 |
Ik ben een beetje door mijn ideeen heen. Daarom een verzoekhoek. Geef hier op wat ik moet koken en ik maak een fotorapportage ervan. Dat doe ik niet gelijk, ik plan het in. Eh: Ik bak geen taarten Ik hou niet van zoet Ik ben allergisch voor schaaldieren En zalm lust ik ook niet En ik ben gek op pittig. [ Bericht 4% gewijzigd door Sigaartje op 19-01-2019 17:21:56 ] | |
Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 13:51 |
Ik bedoel natuurlijk reportage, sorry voor dit slippertje. | |
kanovinnie | zaterdag 19 januari 2019 @ 13:56 |
Een lekkere nasi? | |
nogeenoudebekende | zaterdag 19 januari 2019 @ 13:57 |
Roti. | |
Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 13:58 |
Dat lijkt me een goed idee, want ik maak regelmatig een zeeeer grote pan klaar voor de familie en voor bewaren in de vriezer. Dat ga ik inplannen in het midden van de week. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 januari 2019 @ 13:58 |
Kapsalon | |
Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 13:58 |
Dat is ook een hele goeie, die heb ik nog nooit geprobeerd. Ik zie heel erg op tegen het maken van de pannekoek, die schijnt moeilijk te zijn. | |
Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 13:59 |
Ja, die zat ook al in mijn hoofd, want ik vind ik de kapsalons die ze bij de Turk verkopen waardeloos, veel te weinig vlees. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 januari 2019 @ 14:04 |
Iskender kebab | |
kanovinnie | zaterdag 19 januari 2019 @ 14:07 |
Macaroni kan ook! | |
Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 14:12 |
Jullie begrijpen natuurlijk wel dat dit wat veel is, dus dit gaat een serie worden tot aan de zomer of zo. Ik kan niet alles tegelijk doen. | |
Surveillance-Fiets | zaterdag 19 januari 2019 @ 14:13 |
spareribs natuurlijk. | |
Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 14:22 |
Dit wordt lachen deze serie. Ik ga dingen koken die ik nog nooit heb gekookt! Mooie uitdaging. | |
LorneMalvo | zaterdag 19 januari 2019 @ 14:31 |
Je gaat een big mac kloon maken. Inclusief de befaamde saus | |
LorneMalvo | zaterdag 19 januari 2019 @ 14:35 |
Ik zou mijn idee als eerste doen. | |
Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 15:09 |
Ha ha ha ok... | |
LorneMalvo | zaterdag 19 januari 2019 @ 15:11 |
Oke, dank je | |
Lucky_Strike | zaterdag 19 januari 2019 @ 15:18 |
Goed idee! Roti kan natuurlijk prima met een pannenkoek van de toko, die zijn meestal hartstikke lekker. Ik moet ook weer eens rotiplaten halen. Ik heb de titel aangepast. | |
kanovinnie | zaterdag 19 januari 2019 @ 15:23 |
Wat was er mis met de titel dan? | |
Lucky_Strike | zaterdag 19 januari 2019 @ 15:26 |
Er stond een spelfout in en toen heb ik hem gelijk maar korter en duidelijker gemaakt. | |
kanovinnie | zaterdag 19 januari 2019 @ 15:27 |
Dat van die spelfout is nog ergens begrijpelijk, de rest niet. Het is toch aan elke TS om zijn eigen TT te verzinnen? | |
Lucky_Strike | zaterdag 19 januari 2019 @ 16:32 |
Er worden FOK!breed zo vaak TT's verduidelijkt. | |
Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 17:13 |
Ik vind het uitstekend zo. Zit even te denken welke de eerste wordt, de grote nasipan was al een wens en de big mac is inderdaad ook al verleiderlijk. Heb al een filmpje bekeken. Wat grote uitdagingen worden zijn de roti en spareribs. | |
oranjevogel1 | zaterdag 19 januari 2019 @ 17:18 |
Een lekkere portie bitterballen. | |
Resistor | zaterdag 19 januari 2019 @ 17:21 |
Creatief met een tosti-ijzer Ik kom niet verder dan ham-kaas-sambal, bacon-kaas-tomaat-basilicum en bacon-kaas-ui-paprika-kastanjechampignon (eigenlijk een soort pizza), maar leer graag nieuwe dingen | |
golfer | zaterdag 19 januari 2019 @ 17:30 |
Oosterscheldekreeft. | |
Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 17:37 |
Zie OP | |
Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 17:37 |
Handgemaakt? | |
Sigaartje | zaterdag 19 januari 2019 @ 17:38 |
Leuk! | |
oranjevogel1 | zaterdag 19 januari 2019 @ 17:39 |
Bruin doorbakken. | |
golfer | zaterdag 19 januari 2019 @ 17:40 |
Daarom. | |
Lucky_Strike | zaterdag 19 januari 2019 @ 18:43 |
Dat vind ik nou een prima idee | |
FlippingCoin | zaterdag 19 januari 2019 @ 18:45 |
Die halen we hier gewoon op de markt. | |
Guanabana | zaterdag 19 januari 2019 @ 18:46 |
Een curry! Of een pad Thai. | |
Sigaartje | zondag 20 januari 2019 @ 17:58 |
is een Big Tasty ook goed? | |
jagermaster | zondag 20 januari 2019 @ 19:07 |
naar de handgemaakte versie ben ik wel benieuwd naar (om af te kijken hoe je het moet doen) | |
LorneMalvo | zondag 20 januari 2019 @ 20:35 |
liever le big mac | |
cofi | zondag 20 januari 2019 @ 21:08 |
Hier alvast het recept voor de Big Mac: https://www.smulweb.nl/recepten/1402026/Big-mac Heb hem zelf ook een keer gemaakt, lijkt er echt op. Was alleen onder de indruk van de hoeveelheid suiker die erin gaat Ik zou je wel graag een Surinaams gerecht (Surinaamse bami / nasi met bijgerechten) willen zien maken. Wil dit zelf nml ook een keer maken, maar ben totaal onbekend met de Surinaamse keuken (en hier wel nieuwsgierig naar) | |
potjecreme | maandag 21 januari 2019 @ 06:53 |
Loempia's | |
Sigaartje | maandag 21 januari 2019 @ 19:43 |
Ok gaan we doen. Maar ik weet niets van Surinaams, wil het wel proberen. | |
RobjeGeus | dinsdag 22 januari 2019 @ 09:14 |
Tasty saus | |
Sigaartje | dinsdag 22 januari 2019 @ 09:49 |
Ik begin deze week met iets. | |
Sigaartje | donderdag 24 januari 2019 @ 11:37 |
Zo, wat zullen we vandaag eens maken, zal ik me wagen aan de bigmac? Eens even kijken wat ik in huis heb en wat niet. De suiker (gebruik ik nooit, ik heb alleen een paar suikerzakjes in huis voor koffiedrinkers die wel eens langs komen en zonodig zoete koffie willen), en de azijn staan me al een beetje tegen. Zuur en zoet, ben ik geen liefhebber van, maar goed, voor het goede doel zal ik maar zeggen. Volgens mij heb ik nog ergens een potje augurkjes staan en ketchup heb ik in eenportiezakjes liggen, voor de mensen die zo nodig tomatensmurrie op hun hamburger willen. Maar goed, effe alles bij elkaar zoeken. | |
Sigaartje | donderdag 24 januari 2019 @ 11:49 |
Piccalilly, ook zoiets.... Zal ik ook wel ergens hebben. Weten jullie dat ik de meeste potjes en zakjes in huis heb voor gasten die allemaal bij me langs komen voor eten en drinken? Allemaal met hun eigen wensen? Dan zit ik met zo'n knijptube van tomatenketchup of mosterd, paar keer gebruikt maar en dan staan ze daar maar. Ik ben altijd weer blij als ik weer zakjes met van alles en nog wat bij snacks krijg of als ik ze ergens kan scoren, heb ik een heel doosje van. Wil je ketchup, ah ja, daar heb ik nog een paar knijpzakjes van, eh mosterd, ah ja ook nog een paar zakjes gekregen bij de mosterd. Eh zakje dit zakje dit, van de Burger king, of een of andere chinees. En oh ja nog een fles zoete ketjap (lus ik niet) voor gast A en eh potje gemberpoeder voor gast B (beuhhh, veel te bitter), alle soorten peper, voor gast C, D en E. Mijn god, een restaurant heeft nog minder in huis dan ik. En dan heb ik het nog niet eens over de zak zoete aardappel (welke mafkees heeft dat nou weer verzonnen, bintje niet goed genoeg), oh ja, en iemand wilde bietjes bij de aardappelen. | |
Mutsaers__78 | donderdag 24 januari 2019 @ 16:04 |
Prima toevoeging in je eigen gemaakte pindasaus (niet teveel er in doen). Werkt prima in een honing-mosterd marinade. Of bij je zelfgemaakte bitterballen. Prima toevoeging in je eigen gemaakte pindasaus of als marinade voor je kip Lekker in een honing-gember marinade. Is ie niet zo bitter meer. Gooi alles bij elkaar. De gemiddelde leek (waaronder ik) proeft het verschil toch niet. Frituren die handel. Geen idee of dat lekker is. Bakken die handel. Lekker in een salade. Uiteraard wel koud dan. | |
LorneMalvo | vrijdag 25 januari 2019 @ 09:58 |
Je bent een gastvrij persoon. Dat doet mij goed. En natuurlijk mooi dat je aan de bigmac gaat beginnen. Ben zeer benieuwd. Bovendien een mooie kans om een aantal van die halve zakjes en potjes ergens voor te gebruiken. | |
cofi | zondag 27 januari 2019 @ 09:21 |
Heb je de bigmac nog gemaakt, of is het bij een inventarisatie gebleven? | |
Sigaartje | zondag 27 januari 2019 @ 09:26 |
Nog niet, want ik was bezig met de grote schoonmaak. Dat is nog niet af. Ik ben deze week nog bezig de hele keuken aan het schrobben, kastjes, fornuis, koelkast alles. Is behoorlijk veel werk. Pannen moeten ook worden vervangen. Het valt best tegen, een verstopping is verholpen door een loodgieter, maar wat een boel rotzooi heb ik in huis. Daarom heb ik nu vertraging. Gelukkig helpt de slager me met kant en klaar. | |
cofi | zondag 27 januari 2019 @ 09:30 |
Klinkt heftig! Verstopping van je wasbak of ernstiger? | |
Sigaartje | zondag 27 januari 2019 @ 09:41 |
Ja, de gootsteen. Loodgieter erbij. Alles opgelost. Heb gelijk alles aangegrepen om de keuken een enorme beurt te geven. Afzuiging is vervangen en schoongemaakt. Ook door een bedrijf. Het fornuis heb ik naar voren geschoven om alles aan te pakken. Het is een heel karwei. Ik denk erover de koelkast te vervangen. Dan heb ik het nog niet eens over de oorlogsvoorraad in de schuur. | |
cofi | zondag 27 januari 2019 @ 09:43 |
Op zich heeft het wel zijn voordeel zo’n lekkage. Wordt hier ook eens tijd een grondige schoonmaak in te plannen... | |
Sigaartje | zondag 27 januari 2019 @ 09:47 |
Vorige week nig een AH Excellence pizza gegeten. Dat was zoooooo slecht . Echt zo zonde van het geld. Dat noemen ze Excellence. Ja, ik kan ook een pot tomatensaus op een stuk brood omkieperen. | |
Sigaartje | zondag 27 januari 2019 @ 09:49 |
Ja je moet eigenlijk wel. Bij het uitruimen van de voorraadkastjes kwam ik van allerlei potjes tegen die over datum waren. Gelijk weggeflikkerd. Gewoon weer opnieuw beginnen, maar wel opschrijven in het kookschrift wat goed beviel. | |
JayHovah | maandag 28 januari 2019 @ 13:00 |
Allemaal leuk en aardig Sigaartje, maar ik zie een hoop suggesties en beloftes maar 0 uitvoeringen of foto’s... | |
Sigaartje | maandag 28 januari 2019 @ 17:32 |
Jezus kun je wel lezen? | |
Lucky_Strike | maandag 28 januari 2019 @ 18:03 |
Wat een gedoe joh met die verbouwing. Toch is het achteraf wel weer lekker om de boel weer eens goed schoon te maken. We wachten rustig af op je nieuwe topic, neem de tijd | |
#ANONIEM | maandag 28 januari 2019 @ 18:13 |
Trek het je niet aan. Ik vind het altijd leuk om je topics te lezen. Mensen als jij zorgen dat fora als deze leuk blijven! Geen sterrengezeik, gewoon iemand die porbeert lekkere dingen te maken. | |
JayHovah | maandag 28 januari 2019 @ 18:38 |
My bad, laatste post van je keukentroubles gemist... | |
cofi | maandag 28 januari 2019 @ 18:39 |
Precies dit. Take your time | |
Sigaartje | maandag 28 januari 2019 @ 23:10 |
Geeft niet! Ik probeer ook de kritiek te vermijden van de laatste. Dus daarom pak ik het zo grondig aan. | |
RobjeGeus | dinsdag 29 januari 2019 @ 16:21 |
Mensen die kritiek geven en trolls blijf je altijd houden..gewoon je ding blijven doen ! Ik vind het altijd leuk om te zien ! | |
potjecreme | dinsdag 29 januari 2019 @ 16:23 |
Is toch niet de reden dat je nieuwe pannen gaat kopen? | |
Hallojo | dinsdag 29 januari 2019 @ 16:32 |
Ik ben wel benieuwd naar de bigmac | |
Sigaartje | dinsdag 29 januari 2019 @ 19:23 |
Eh ja | |
Samuel24 | dinsdag 29 januari 2019 @ 19:30 |
Vegetarisch. | |
Lucky_Strike | dinsdag 29 januari 2019 @ 19:32 |
Niet doen man. Er is helemaal niets mis met je pannen. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 17:58 |
Ik ga deze vanavond doen. | |
#ANONIEM | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:43 |
| |
DeltaFlame | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:00 |
Lekker een winters gerechtje maken by buiten boven het vuur/bbq | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:11 |
En daar gaan we dan. Sorry voor de duisternis, maar het is niet anders. Ook ben ik nog lang niet klaar met de keuken, dus vergeef me een vlekje. Ik moet ook werken. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:19 |
De patat gaat in het klassieke aluminium bakje zoals we hem kennen van de kapsalon-winkel. Die gaat volgens de zak 20 minuten in de oven op 220 graden, maar dat is te weinig. Ik maak er 25 minuten van. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:19 |
Ik strooi er wel wat zout over, niet teveel. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:22 |
Ondertussen maak ik de saus klaar. Knoflooksaus van D&L en helaas het sambalpotje dat je hier ziet. Koningsvogel is niet meer te krijgen en de laatste jaren was die sambal ook bijzonder slecht. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:24 |
De saus is klaar, afdekken en de koelkast maar weer in. Terwijl de patat in de oven ligt schaaf ik de kaas maar even. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:25 |
Dat is belegen kaas, van de boer. | |
Ole | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:27 |
ik doe ook altijd wat langer dan aangegeven! | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:35 |
Ik heb de shoarma gebakken. Met een drupjes zonnebloemolie. Hoeft niet veel, omdat er veel vet zit in de (varkenvlees)shoarma, de shoarma bakt zichzelf. Hooguit vijf minuten, soms iets langer, dat zie je zelf wel. De ui heb ik maar een minuut gefruit in een blote pan, | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:36 |
Op de shoarma heb ik een verse peper gesneden. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:39 |
Shit, fototoestel kwijt, waar is dat ding. | |
nogeenoudebekende | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:42 |
Jan Linders heeft nog koningsvogel sambal. Weet niet of je die in de buurt hebt. | |
Hallojo | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:48 |
In de kapsalon? | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:49 |
De patat is klaar! En ik gooi er wat shoarma en ui overheen Ondertussen zet ik de oven weer aan op 190 graden. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:54 |
En nog meer shoarma en ui en wat gekookte sperzieboontjes en de plakjes kaas eroverheen De oven piept, hij is op 190 graden, dan gaat het bakje de oven in. | |
Ole | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:55 |
Hallojo | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:02 |
Ben je de saus niet vergeten over de shoarma te doen? | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:11 |
En het is klaar. Dit is werkelijk.... voortreffelijk. Oh, wat een gerecht, oh heerlijk, ik zit hier gewoon te genieten. Gerecht met pit. die combinatie, oohhh, wat jammer dat jullie niet mee kunnen genieten. Het sausje is subliem (die doe ik er dus later overheen). Oh heerlijk. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:21 |
Sodemieter dit is smullen zeg. Precies de goede smaakcombinatie. Heerlijk. heerlijk. | |
JayHovah | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:33 |
Respect voor deze reportage Sigaartje Heeft SBS je al benaderd of je die muts kan vervangen bij “Wat eten we vandaag?” | |
cofi | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:33 |
Ziet er erg lekker uit! Dank je dat je weer een reportage hebt gemaakt! Ik zit hier te watertanden Slim idee trouwens om die boontjes erbij te doen. Stomme vraag misschien, maar waar heb je die bakjes gehaald? Ik heb hier al stad en land afgezocht naar die dingen, maar kan ze nergens vinden (jumbo, Blokker, Ah, noem maar op). | |
Hallojo | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:37 |
Nu wil ik ook kapsalon maken | |
Lunatiek | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:41 |
Hier ook! Wordt het in elk geval geen slappe bleke stengel! | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:43 |
Resumerend: Het is een lekker snel gerecht. Wat ik verrassend vond is dat die sperzieboontjes er heel goed bij pasten, dat had ik nooit verwacht. Ik had ze over (gekookt). Maar op het laatst dacht ik, laat ik eens gek doen en het pakte heel goed uit. Verder gaf dat gesneden pepertje heel veel karakter aan het gerecht. Eentje is zat, zeker niet meer en op het laatste moment bijvoegen voordat je het hele zaakje nog even in de oven zet. Verder heb ik alleen een beetje zout gebruikt over de patat, maar weinig, hou je in. De ui vond ik erg lekker er in, maar dat is persoonlijk. De sla maakt het gerecht gewoon af. Dit gerecht is een dikke 10! Je moet het niet te vaak eten (om de calorietjes ) Als je het thuis maakt is het stuuuuuukkkkken beter dan die zooi bij de turk, sorry dat ik het zeg. Ik heb dat een paar keer gehaald, maar ik vond dat ronduit smakeloos en weinig vlees. De sambalsaus was wel goed. | |
Anne | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:44 |
Zoek je wel goed genoeg? . Liggen bij ons (Jumbo, AH, Jan Linders) meestal bij de BBQ-spullen en vuilniszakken en folie enzo. Bij de Action hebben ze de bakkies trouwens ook. | |
Lunatiek | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:45 |
Sperzieboontjes Die heb ik nog nooit in een kapsalon gezien Waarom sperziebonen hoe kom je er op (ik haat sperziebonen, sorry ) | |
cofi | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:50 |
Heb serieus zitten zoeken. Misschien moet ik het bbq seizoen maar even afwachten | |
RobjeGeus | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:56 |
Goed dat het smaakt heeft! Zag er prima uit alhoewel het mij wel een klein portie leek. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 21:07 |
Ja hoe kom ik er op. Ik kwam er helemaal niet op. Ik had ze over van gisteren, dus ik dacht, ach, waarom niet. Ik had zeker mijn twijfels, maar toen het uit de oven kwam en ik proefde, toen dacht ik, wauw, dit zit goed in elkaar. Maar ja, als je geen sperziebonen lust, moet je het niet doen he? | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 21:08 |
Was ruim zat. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 21:11 |
Die bakjes komen van maaltijden. Ik ben mijn keuken aan het schoonmaken, nog steeds, zeer grondig, vandaar dat het zo lang duurt, dus dan haal ik soms kant en klaar. Ik hou van duurzaam, dus dit soort bakjes boen ik schoon na gebruik en ik gebruik ze opnieuw. Ik vind het doodzonde dat aluminium wordt weggegooid. Ik ben van de hergebruik (behalve koffiefilters). | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 21:29 |
eh, nee.. Ik zag wel een recept hoe je zelf je eigen sambal kunt maken, ga ik een keer proberen. | |
Sigaartje | vrijdag 1 februari 2019 @ 21:30 |
Zo'n lul als ik? Natuurlijk niet. | |
Sigaartje | zaterdag 2 februari 2019 @ 09:26 |
Dank jullie allemaal voor jullie lofuitingen. De spareribs komen ook nog aan de beurt, ik heb begrepen dat je daar de tijd voor moet nemen. Volgens mij zitten er in mijn vriendenkring spareribsfans, dus dat wordt flink inkopen. En dan die marinade... | |
JayHovah | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:19 |
| |
Tinos85 | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:20 |
Als je een keer flink de tijd wil nemen, lekkere pulled pork | |
JayHovah | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:22 |
Volgens mij valt dat wel mee hoor, en anders hoef je iig nergens azijn toe te voegen! Maar ik ben ook een cynische klootzak hoor, maar dat is volgens mij alleen maar een toevoeging aan tv met die zoetsappige “tv-persoonlijkheden”.
| |
Sigaartje | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:24 |
Dit is een groot voordeel bij af en toe thuiswerken. Zo kan ik ook af en toe een lekker stoofpotje maken. Dat kun je gewoon uren laten sudderen en af en even kijken of alles goed gaat. | |
Mubassie | zaterdag 9 februari 2019 @ 15:46 |
Ik stem hier ook voor! Een goeie pulled pork op een broodje. | |
LorneMalvo | zaterdag 9 februari 2019 @ 16:56 |
Is de big mac van de baan? Of wacht dit op de keukenperikelen? | |
Sigaartje | zondag 17 februari 2019 @ 22:42 |
Nee, dat komt nog. | |
Werkman | maandag 25 februari 2019 @ 18:41 |
Nassi @VarkensHart | |
VarkensHart | maandag 25 februari 2019 @ 20:07 |
Pulled pork met bier | |
C.L.Werner | dinsdag 26 februari 2019 @ 13:36 |
Gecorrigeerd. | |
Mutsaers__78 | dinsdag 26 februari 2019 @ 13:41 |
Lasagne! | |
LorneMalvo | donderdag 21 maart 2019 @ 15:10 |
ik heb laatst dat recept geprobeerd uit dit topic maar het leek in verste verte niet op de big macs die ik voorgeschoteld krijg. Ter info het volgende filmpje Misschien is dat wat? [ Bericht 1% gewijzigd door LorneMalvo op 21-03-2019 15:37:53 ] |