abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184356984
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vroeg me af of iemand hier ooit heeft gewerkt als trainee bij een van de Europese instellingen in Brussel/Luxemburg of elders? De registratie voor een traineeship bij de Europese Commissie is onlangs geopend en ik vroeg me af of iemand zijn/haar ervaringen wil delen bij de EC of een andere instelling.

Hoe zien de werkzaamheden er bijvoorbeeld uit? Krijg je veel verantwoordelijkheden, vrijheid, mogelijkheden om je te specialiseren? Hoe groot is de kans dat je er vervolgens een full-time baan aan over houdt? Moet je veel reizen of blijf je veelal in Brussel? Hoe is het vinden van woonruimte? etc.

Thanks w/
  zondag 13 januari 2019 @ 10:57:37 #2
286575 Roces18
Chef de party
pi_184373995
Salaris is goed maar dat is ook nodig omdat je een 4x4 moet hebben om over de Belgische wegen te rijden. Verder weet ik er niets van.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_184374312
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 10:57 schreef Roces18 het volgende:
Salaris is goed maar dat is ook nodig omdat je een 4x4 moet hebben om over de Belgische wegen te rijden. Verder weet ik er niets van.
Volgens mij krijg je dan een stagevergoeding van zo´n 1000 euro. Daarmee kun je je geen 4x4 veroorloven en bovendien beschermt een 4x4 je niet tegen de Belgische wegpiraten.
2016: MGA UII SAL MAD SXF PAR CMB ALC DME ULN PEK BKK DMK KBV CNX CEI BKK MDL
2017: RGN BKK FCO LHR NRT LHR TLL LHR MIA BOG MIA JFK LHR LHR
2018: BCN SOF MLA IST ZAG DBV SPU ZAG SOF BOJ IST CGK JOG LOP DPS LBJ DPS SIN IST KBP BKK LPQ UTH KBP
pi_184382695
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb geen stage gelopen bij een EU-instelling maar ik werkte vlak bij Place de Luxembourg, waar op vrijdagmiddag enorme vrimibo's waren waar stagiairs probeerde een echte baan binnen te halen. Wat ik daar gehoord heb is dat het erg verstandig is om veel ervaringsdeskundigen te spreken en een plan op te stellen. Die stage is – voor zover ik het begrijp – erg belangrijk om je kansen op een baan te vergroten. Zoek in je netwerk naar mensen die al bij de EU werken, niet de mensen die er stage lopen, dat zijn immers je concurrenten.

In mijn tijd was er meer dan voldoende woonruimte, maar je moest wel snel zijn.
  zondag 13 januari 2019 @ 19:29:46 #5
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_184384030
Leer je talen.
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_184411831
Geen trainee maar de laatste tijd een aantal mensen gesproken die dat wel zijn, dus tweedehands info, maar wellicht dat je er iets aan hebt.

Zo'n traineeship is vooral een manier om jezelf in de kijker te spelen bij de EU. Als je het traineeship doorloopt kun je (sneller of hoger geloof ik) op een lijstje komen om uiteindelijk een baan te krijgen. Moet je wel eerst een half jaar voor een enorm laag salaris (1300) werken. Ze noemen het een traineeship maar het is niet echt te vergelijken met het rijkstraineeship (Wat meer op een baan lijkt, terwijl dit meer een soort stage is).

Houd er wel rekening mee dat er enorm veel mensen solliciteren en de kans dat je toegelaten wordt echt heel klein is. Ik heb mensen gezien die WO masters hadden, al wat (super relevante) werkervaring en alsnog afgewezen werden. Als je serieus plannen hebt om in Brussel te werken of ervaring op te doen kun je als alternatief solliciteren bij een (Nederlands) bedrijf of belangenorganisatie, die allemaal wel wat mensen daar rond hebben lopen, of bij de fractie van een Nederlandse politieke partij in het Europarlement.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')