abonnement Unibet Coolblue
pi_184479067
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 17:34 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ah, daar zijn de sociaal-economische factoren weer, zoals altijd.

Dat wat voor "muziek" moet doorgaan, heeft wel degelijk een grote invloed op hoe jongeren zich gedragen, met wie ze zich inlaten, etc. Ze leren al vroeg dat ze deel moeten uitmaken van de straatcultuur, om erbij te horen. Wie dat doet, is stoer. Die straatcultuur en de hiphop-cultuur zijn nauw verweven.

Jongeren leren al jong dat crimineel gedrag stoer is, dat je ermee wegkomt en dat het een manier is om snel aan geld te komen. De tekst van veel hiphop-nummers komt gewoon neer op: wees crimineel, pak snel je geld, deal drugs, scoor bitches, heb status en aanzien. Dat is zo'n beetje de rode draad die continu terugkomt.

Het is allemaal met elkaar verweven, net als het zwakzinnige taalgebruik (vooral de articulatie) en het gebruik van straattaal; iets waar ik jaren geleden al eens een topic over opende. Via muziek (al is dat hier een heel rekbaar begrip) worden jongeren aangemoedigd tot crimineel gedrag.
Waarom denk jij eigenlijk de wijsheid in pacht te hebben? In muz zie ik jouw muzieksmaak voorbij komen en die is ook prima aan te vallen.

Niet dat dat zinvol is, het is namelijk heel subjectief. Jij vindt rap kut. Prima. Luister er dan niet naar.

Maar elfje zal elfje niet zijn als hij dan niet ook anderen wil verbieden ernaar te luisteren. Want elfje weet wat goed is voor de mensen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')