abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184264110
registreer om deze reclame te verbergen
Beste fokkers,

In november 2018 heb ik intrek genomen in mijn nieuwbouwappartement. Aanvankelijk was ik erg blij, maar inmiddels zit ik een beetje met mijn handen in het haar.

Ik heb mijzelf nooit beschouwd als een (autistische) zeikerd om geluid, maar wat ik hier ervaar, kan ik toch zeer moeilijk handelen.

Mijn woonkamer ligt aan een doorlopende weg, dus ik vind het begrijpelijk dat ik voorbijgaande auto's hoor. Echter de hoeveelheid geluid die mijn woonkamer binnen dringt, ervaar ik inmiddels als onevenredig veel. Nagenoeg de volledige buitenwand van mijn woonkamer bestaat uit 2 grote schuifpuien. Echter tussen de twee deuren van deze schuifpuien (scharnierpunt voorzien van borstels) komt zo enorm veel auto/weggeluid naar binnen.

Daarnaast zijn er nog de contactgeluiden van binnen het complex. Ik hoor mijn bovenbuurvrouw constant lopen. Op hakken erg hard, maar als de hakken uitgaan, hoor ik ook gebonk. Hierover heb ik met haar contact gezocht, en zij geeft aan normaal en op sokken te lopen, wat ik ook geloof. Echter is dit gebouw gewoon niet goed gebouwd ofzo, want ook als ze gewoon door haar kamer loopt, (op sokken) hoor ik gebonk.

Daarnaast is er nog het trappenhuis. Hoewel er zich 2 appartementen tussen mijn appartement en het trappenhuis bevinden, hoor ik letterlijk elke stap die iemand zet op de gemeenschappelijke trap van ons complex. De meeste bewoners lopen rustig op de trap, maar als iemand de trap op/af stormt, hangen letterlijk de kerstballen in mijn kerstboom te schudden.

Ik ben door dit alles zelfs een klein beetje in paniek. Het is nooit maar dan ook nooit een keertje stil/rustig in mijn woonkamer. Altijd wel gebonk, gierende motoren, gesis van autobanden op een (nat) wegdek, en dit op een geluidsniveau die volgens mij helemaal niet zo hard in een woonkamer zou mogen doordringen. Het voorgaande leidt er toe dat ik of altijd de TV hard aan heb, of het geluidssysteem, of dat ik mijn tijd thuis voor meer dan de helft in mijn slaapkamer doorbreng, aan de ''luwe'' kant van mijn appartement.

Mijn vraag is nu : moet ik hier iets mee, en belangrijker: kan ik hier iets mee? Het appartement is nieuw opgeleverd, en bevindt zich in het wat luxere segment. Het is op zich ook afgewerkt met redelijk hoogwaardig materiaal, net nieuwste enerziezuinige HR+ glas en vrij luxe schuifpuien. Maar qua beleving is het echt een drama. Ik kan gewoon niet een keer rustig in mijn woonkamer zitten.

Heeft iemand ervaringen/tips? Welke instanties kan ik berhaupt benaderen om onafhankelijk te laten toetsen of dit hele gebouw berhaupt aan de kwaliteitsvereisten voldoet?
pi_184264222
Verhuizen. Punt.
pi_184264308
Koop of huur? Indien het laatste, verhuizen.
Karma is a fucking bitch.
pi_184264322
registreer om deze reclame te verbergen
Je kan er van alles op los laten maar ik zie niet in hoe je alle genoemde punten kan oplossen zonder te verhuizen.

M'n oude buren in m'n vorige woning (aardige mensen, daar niet van) hebben 2 koters op de wereld gezet, dus 2x 2 jaar in het gejank gezeten. Kreeg ik nieuwe buren, bleek ze ook al zwanger... je raadt het al...

9 jaar gewoond, 6 jaar lang gejank... als ik gejank had willen horen was ik zelf wel aan kinderen begonnen... not :P

Afijn, dat hoort bij een hoek- of tussenwoning. Woon nu vrijstaand, goed gesoleerd, lekker stil 's nachts en kan ook rustig om 11 uur 's avonds nog Netflix aanslingeren met de subwoofer aan, heeft niemand last van.

Rustige wijk in een middelgroot dorp, dat scheelt ook.

[ Bericht 2% gewijzigd door MaGNeT op 07-01-2019 18:04:54 ]
pi_184264367
quote:
7s.gif Op maandag 7 januari 2019 17:52 schreef MissLuna het volgende:
Koop of huur? Indien het laatste, verhuizen.
Ook bij koop kan je prima verhuizen.

Als het zoveel energie van je vreet is de overweging voor die extra kosten wel te verantwoorden, gezondheid is ook wat waard.

Maar ik ken ook mensen, zoals m'n zus, die juist heerlijk woont in een flat, die moet juist wat reuring om zich heen hebben.
  PR/Manusje van alles maandag 7 januari 2019 @ 18:16:00 #6
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_184264731
Dat wordt verhuizen naar een hutje op de hei dan. Als je zelfs in een nieuwbouw appartement overlast ervaart.
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
  maandag 7 januari 2019 @ 18:18:59 #7
481112 J.Caesar
Veni, Vidi, Vici
pi_184264777
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 18:16 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Dat wordt verhuizen naar een hutje op de hei dan. Als je zelfs in een nieuwbouw appartement overlast ervaart.
Beetje gekke reactie wel.

Er kan ontzettend veel verschil zitten in geluidsoverdracht bij verschillende gebouwen.
Ik liep hier al een jaartje of 15 rond met een ander account.
  Moderator / FP / PTA's redder in nood maandag 7 januari 2019 @ 18:23:54 #8
88754 crew  Sounddragon
Broem broem
pi_184264856
Spreek de aannemer aan.. Volgens mij zijn overal wel normen voor tegenwoordig. Als je twijfelt kun je desnoods metingen laten verrichten in je appartement.

Als de boel overal aan voldoet kun je nog de aanschaf van een koptelefoon met noise cancelling overwegen :+
Torque makes life easy.
Team Jean
pi_184264925
Lijkt mij ook stap 1. Tegenwoordig is alles aan normen onderhevig en jou situatie klinkt als een bouw fout.
Langzaam maar zeker.
pi_184265325
Tevens verschillende zachte materialen verwerken zoals gordijnen vloerkleden ed
pi_184265462
Verhuizen
  maandag 7 januari 2019 @ 19:18:45 #12
11682 Moonah
Jolie femme
pi_184265844
Wij wonen in een jaren '20 bovenwoning. Gehorig dus. Ik herken veel van wat je omschrijft.
Om onze onderbuurvrouw niet extra tot last te zijn lopen wij ook op sokken. Toch heeft zij heel veel last van ons ervaren, tot een heel nare situatie aan toe. Maar wij konden echt niet zachter doen dan wij al deden. Toen hebben we een gesprek gehad met buurtbemiddeling. In dat gesprek bleek dat onze buurvrouw onze normale leefgeluiden als ng storender ervaarde, omdat zij zich er steeds meer op focuste. Zij heeft op een of andere manier na dat gesprek een knop in haar hoofd kunnen omzetten. Daardoor ervaart zij het geluid dat zij hoort van ons als veel minder storend. Hoe ze die knop heeft omgezet weet ik niet...

Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat je ook kunt proberen er zelf op een andere manier mee om te gaan. Een mindswitch maken. Wij hebben weliswaar geen bovenburen, maar ik stoor me totaal niet aan alle geluiden die ik hoor in/om ons huis. Ik hoop dat het je lukt. En anders zul je idd wrs moete verhuizen.

Succes!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie d k wir.
pi_184265911
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 19:18 schreef Moonah het volgende:
Wij wonen in een jaren '20 bovenwoning. Gehorig dus. Ik herken veel van wat je omschrijft.
Om onze onderbuurvrouw niet extra tot last te zijn lopen wij ook op sokken. Toch heeft zij heel veel last van ons ervaren, tot een heel nare situatie aan toe.
Ik zie dat ze in dat topic nog steeds op de afloop wachten o|O
Somebody that I used to know
  maandag 7 januari 2019 @ 19:23:30 #14
11682 Moonah
Jolie femme
pi_184265930
quote:
10s.gif Op maandag 7 januari 2019 19:22 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ik zie dat ze in dat topic nog steeds op de afloop wachten o|O
Oh! :D Ik ben het aan het nalezen, maar nog niet op het eind van dat topic!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie d k wir.
pi_184265983
Ik heb jaren bij stoplichten aan de binnenring van Eindhoven gewoond. Op een gegeven moment was ik wel gewend aan de constante geluiden van het voorbijrazende of optrekkende verkeer. Toen ik ergens anders ging wonen viel het me daarna pas op hoe rustig het opeens kon zijn.

Het is idd wat een user hierboven ook al zegt voor mij een soort mindset geweest in de tijd dat ik in die herrie woonde.
pi_184267686
Je kunt eens beginnen met kijken of de puien goed afgehangen zijn. Als ze idd niet helemaal sluiten dan scheelt dat heel veel geluid.

Ook kan je eigen inrichting geluid harder laten klinken als je veel harde materialen hebt. Dikke gordijnen en vloerbedekking absorberen ook wat geluid.

Maak eens een praatje met je buren en vraag of hun het trappenhuis ook zo goed horen en of hun pui ook zo veel geluid door laat. (als er meer mensen gaan klagen bij de verkoper sta je sterker als alleen)
Waar een wil is, is een weg. Gewoon Doordrammen!!!!!!!!!!
pi_184268195
Je kan altijd eens een geluidsmeting laten doen. Ben je toevallig lid van vereniging eigen huis?
I solemnly swear i'm up to no good
  Redactie Frontpage maandag 7 januari 2019 @ 21:30:40 #18
21273 crew  JeMoeder
MijnMoeder
pi_184269094
Er moet conform het Bouwbesluit gebouwd zijn. Daarvoor moeten stukken met berekeningen zijn ingediend bij de bouwaanvraag voor de omgevingsvergunning. Vraag deze op bij de gemeente. Vraag parallel bij de aannemer deze stukken ook op. Je kan de aannemer ook vragen opleveringsmetingen te laten doen door een akoestisch adviesbureau omdat je denkt dat er qua geluidwering van de gevel en contactguidisolatie niet aan het Bouwbesluit voldaan wordt.

Mocht je huren stel dan bovenstaande vragen aan je corporatie / verhuurder.
Ta mre
El Coo
ウイスキー
pi_184275205
Er zijn op Fok! meerdere topics geweest over geluiden van (boven)buren wanneer je in een appartement woont. Dit hoort er nu eenmaal bij.

Ga eens in gesprek met je buren of zij ook zo''n last hebben van het trappenhuis en de weg (ivm de deuren).
Wat enorm helpt is je eigen appartement inkleden. Vloerkleedje, gevoerde gordijnen enz. En als (tussentijdse)oplossing voor je deuren van die tocht rollen er voor leggen.
Een leeg appartement met enkel harde materialen is net een klankkast.

Mijn ervaring met wonen in een appartement is een muziekje aanzetten op de achtergrond helpt. En zoals hier boven genoemd je mindset helpt enorm.

En ja ik ken ook de verhalen van als je ineens ergens gaat wonen waar het rustiger is, dan pas merkt hoeveel omgevingslawaai (onbewust) met je doet. De een is hier gevoeliger voor dan de ander.
pi_184275382
Als andere bewoners geen last hebben van het lopen van een bovenburen, informeer eens bij jouw bovenburen of ze een geschikte ondervloer hebben (en kijk wat er in het contract staat aan minimale demping), mogelijk valt daar wat te verhelpen

note: dit levert wel sowieso heisa en een slechte verstandshouding op; want no-way dat jou bovenbuurvrouw zin heeft om de vloer eruit te halen. Daarnaast is de kans groot dat je het via de verhuurder moet spelen
  Moderator / FP / PTA's redder in nood dinsdag 8 januari 2019 @ 10:46:40 #21
88754 crew  Sounddragon
Broem broem
pi_184275668
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 18:16 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Dat wordt verhuizen naar een hutje op de hei dan. Als je zelfs in een nieuwbouw appartement overlast ervaart.
Ik heb een heel donkerbruin vermoeden dat 'appartement', anno 2019 synoniem staat voor zowel een flat/portiek/galerijwoning alsook een studentenkotje.

Tis maar hoe heet je aarepol is...

quote:
10s.gif Op maandag 7 januari 2019 19:22 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ik zie dat ze in dat topic nog steeds op de afloop wachten o|O
TS loopt hier ook niet erg hard.
Torque makes life easy.
Team Jean
pi_184275984
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 10:13 schreef Roosgeluk het volgende:
Er zijn op Fok! meerdere topics geweest over geluiden van (boven)buren wanneer je in een appartement woont. Dit hoort er nu eenmaal bij.

Ga eens in gesprek met je buren of zij ook zo''n last hebben van het trappenhuis en de weg (ivm de deuren).
Wat enorm helpt is je eigen appartement inkleden. Vloerkleedje, gevoerde gordijnen enz. En als (tussentijdse)oplossing voor je deuren van die tocht rollen er voor leggen.
Een leeg appartement met enkel harde materialen is net een klankkast.

Mijn ervaring met wonen in een appartement is een muziekje aanzetten op de achtergrond helpt. En zoals hier boven genoemd je mindset helpt enorm.

En ja ik ken ook de verhalen van als je ineens ergens gaat wonen waar het rustiger is, dan pas merkt hoeveel omgevingslawaai (onbewust) met je doet. De een is hier gevoeliger voor dan de ander.
Ik heb zelf ook een appartement uit 2018 en volgens mij hoort dat echt niet bij een nieuwbouw appartement hoor. Ik hoor amper iets van buiten en hier in de gangen hebben ze ook geluidsabsorberend materiaal aangebracht. Ik hoor lawaai altijd best wel snel maar je mag toch verwachten van een appartement uit 2018 dat alles prima is gesoleerd.
pi_184314205
er zijn bedrijven gespecialiseerd in geluidsdemping. maar sommige geluid is lastig na de hand te dempen.

ik denk dat na isoleren best veel gaat kosten en weinig oplossen. maar je kunt natuurlijk een bedrijf laten komen voor een offerte. zij kunnen ws ook meten of het binnen de normen valt.

via de verkoper van het pand je beklag doen kan een eeuwig juridisch geneuzel worden. maar je kan allicht een garantie claim in dienen/bespreken.

als daar niets uit komt blijft verhuizen over.
  donderdag 10 januari 2019 @ 08:48:25 #24
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_184314457
Er is qua geluid wel een groot verschil tussen op sokken lopen of op goede sloffen.
Dat gezegd hebbende.
Als je hier over een paar maanden nog steeds last van hebt zou ik verhuizen. Het zijn nogal wat dingen die de overlast veroorzaken.
In Londen zie je in hotels wel van die geluidswerende luiken. Misschien is dat wel iets voor je pui? Ik moet zeggen dat dat bij mijzelf ook tegenviel hoeveel geluid er toch door zo’n pui komt.
Of, dikke gordijnen voor die pui?

Ik denk dat het een afweging is tussen zelf zoveel mogelijk aan geluidsisolatie doen en verhuizen.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Fr dich und mich, sicherlich fr dich und mich
pi_184318923
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 19:23 schreef Moonah het volgende:

[..]

Oh! :D Ik ben het aan het nalezen, maar nog niet op het eind van dat topic!
Heb hem net nagelezen. Net een serie waarbij je een week moet wachten op de volgende aflevering (na een enorme cliffhanger) die dan nooit komt. Ga je nog een einde aan dit seizoen schrijven, Moonah :P ?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')