FOK!forum / Relaties & Psychologie / [Centraal] Persoonlijkheidsstoornissen #19 Vrijwillige opname
LordofLeaveszaterdag 5 januari 2019 @ 10:10
Heb je zelf een persoonlijkheidsstoornis of ken je iemand met een persoonlijkheidsstoornis?
Of heb je vermoedens dat je er een hebt? Hier kun je het allemaal kwijt.

Beknopte omschrijving van een persoonlijkheidsstoornis:
Een persoonlijkheidsstoornis is een langdurig patroon van afwijkende emoties en opvattingen.
Veel persoonlijkheidsstoornissen komen tot ontwikkeling door traumatische ervaringen in combinatie met erfelijke gevoeligheid.

SPOILER: Meer informatie
Korte omschrijving van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen (deze informatie komt van trimbos.nl, mens-en-samenleving.infonu.nl, psyonline.nl en psyq.nl)

Cluster A (vreemd en/of excentriek):

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis
Paranoïde persoonlijkheidsstoornis (PPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis zijn wantrouwend. Ze hebben een vastomlijnde manier van denken en handleen op basis van achterdochtige ideeën over anderen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun visie op de wereld de juiste is en voelen zich bedreigd als anderen het anders zien. Ze zijn vaak koppig, ook als hun standpunt onjuist is. Dit kan soms op een waanidee lijken.
Verder voelen zij zich vaak kwetsbaar. Dit roept angst op. Die angst proberen ze te verminderen door te zoeken naar een oorzaak buiten zichzelf. De dreiging die zij voelen zetten zij om in woede om hun angst te verminderen.

Schizoïde persoonlijkheidsstoornis
De schizoïde persoonlijkheidsstoornis (SPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis gedragen zich afstandelijk en hebben moeite om emoties te uiten. Ze leggen moeilijk contact en zijn vaak verlegen, teruggetrokken en stil. Ook doen zij veel dingen alleen en wonen vaak alleen.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis halen weinig plezier uit activiteiten. Soms compenseren ze een gebrek aan contact met een rijke fantasiewereld. Over het algemeen is er geen sprake van verlies van contact met de werkelijkheid.

Schizotypische persoonlijkheidsstoornis
De schizotypische persoonlijkheidsstoornis (STPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizotypische persoonlijkheidsstoornis gedragen zich in de ogen van anderen vaak bizar. Abnormale oogbewegingen en motorisch disfunctioneren zijn kenmerkend. Zij voelen zich ongemakkelijk in aanwezigheid van anderen en zijn wantrouwend. Zij hebben merkwaardige ideeën en overtuigingen.

Cluster B (dramatisch, emotioneel en/of impulsief):

Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis
De antisociale persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis met als belangrijkste kenmerk instabiliteit in denken, voelen en gedrag.
Hierdoor kan iemand stemmingswisselingen krijgen, instabiele relaties met anderen hebben, zich impulsief en antisociaal gedragen en snelle behoeftenbevrediging najagen.
De antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) is één van de 10 persoonlijkheidsstoornissen en hoort tot de Cluster B persoonlijkheidsstoornissen.

Borderline persoonlijkheidsstoornis
Borderline persoonlijkheidsstoornis (kortweg: borderline) kenmerkt zich door sterke wisselingen in stemmingen, gedachten en gedrag.
Mensen met borderline zijn enorm impulsief, denken vaak zwart-wit, reageren extreem. Relaties zijn moeilijk te onderhouden, en wisselen ook sterk.
Er worden geen verschillende typen borderline persoonlijkheidsstoornissen onderscheiden.
Mensen met borderline kunnen echter wel verschillen in de mate waarin ze bepaald gedrag vertonen (zoals extraversie, neuroticisme).

Theatrale persoonlijkheidsstoornis
Mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis vallen op door hun kleurrijk, extravert en dramatisch gedrag. Het zijn zeer emotionele mensen, die moeite hebben om lange diepgaande relaties aan te gaan. Zij staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook hebben ze de neiging om door middel van uiterlijk vertoon te verleiden of de aandacht op te eisen.
Vragen om aandacht is het centrale thema van deze ziekte. Wanneer een lijder aan de stoornis niet in het middelpunt van de belangstelling staat, voelt hij zich al gauw ongemakkelijk. Hij gaat dan opvallend of seksueel uitdagend gedrag vertonen. Zijn gevoelsuitingen maken een oppervlakkige indruk, maar worden op een hoogdravende manier gebracht. Door vage bewoordingen en overdrijvingen doet de patiënt zich interessanter voor dan hij in feite is. Hij kan makkelijk in huilen uitbarsten of kwaad worden wanneer hij niet de aandacht en complimentjes krijgt waarop hij denkt recht te hebben. Zo'n woedeaanval duurt meestal niet lang.

Narcistische persoonlijkheidsstoornis
Deze mensen vinden zichzelf veel beter dan andere mensen. Ze vinden alleen zichzelf belangrijk en interesseren zich weinig in het lot van anderen. Wel willen ze graag dat andere mensen hen goed en belangrijk vinden.Deze mensen willen graag de macht hebben. Vaak kom je ze tegen in hoge posities in bijvoorbeeld het bedrijfsleven of de politiek. Hier is deze karaktertrek op een bepaalde manier handig. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld honderden mensen zonder schuldgevoel ontslaan.

Cluster C (angstig en/of gespannen):

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis
De ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (OPS) wordt gekenmerkt door extreme verlegenheid en buitensporige angst voor afwijzing, vernedering of kritiek. Veel mensen vinden het eng om iemand aan te spreken of voelen zich onzeker in onbekende situaties. Wanneer deze angst zo extreem wordt dat iemand zich geheel terugtrekt en nergens aan meedoet zou er sprake kunnen zijn van een ontwijkende of vermijdende persoonlijkheidsstoornis.

Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis
De afhankelijke persoonlijkheidsstoornis (APS) wordt gekenmerkt door een buitengewone afhankelijkheid ten opzichte van anderen. Iedereen vindt het wel eens fijn verzorgd te worden of hulp te krijgen bij moeilijke beslissingen. Wanneer iemand altijd maar bevestiging nodig heeft, niet alleen kan zijn en altijd hulp en geruststelling nodig heeft om een besluit te nemen, zou er wel eens sprake kunnen zijn van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.

Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis
Mensen met deze stoornis houden van orde en regelmaat. Vaak willen ze alles op hun eigen manier doen. Ze zijn willen alles zo goed mogelijk doen, hierdoor kunnen ze moeilijk beslissen maken. Dit perfectionisme gaat zover dat er veel te veel tijd in hun werk gaat zitten. Ze kunnen zo de deadline niet altijd halen. Bovendien hebben deze mensen moeite met het tonen en uiten van hun emoties.
Deze stoornis is iets anders dan de obsessief-compulsieve stoornis.
Vaak denken deze mensen ook dat hun manier de enige is; ze kunnen moeilijk een advies van iemand anders aannemen.
P.S. Liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur.
LordofLeaveszaterdag 5 januari 2019 @ 10:12
En weer verder!

Ben gisteravond weer eens wezen jammen met een oude vriend van mij. Ging fantastisch! Ik ga weer vaker spelen met de band. :)
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 10:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 10:10 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hoe gaat het nu?
14 uur geslapen.. Volgens mij was ik daar aan toe. Of de pillen doen hun werk _O-
Ben iets minder heftig in mijn gedachtes volgens mij... Maar ben ook net pas wakker. Eerst koffie.
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 11:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 10:12 schreef LordofLeaves het volgende:
En weer verder!

Ben gisteravond weer eens wezen jammen met een oude vriend van mij. Ging fantastisch! Ik ga weer vaker spelen met de band. :)
Cool. Altijd een lekkere uitlaatklep. Welk instrument speel je?
LordofLeaveszaterdag 5 januari 2019 @ 13:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 10:43 schreef Burner82 het volgende:

[..]

14 uur geslapen.. Volgens mij was ik daar aan toe. Of de pillen doen hun werk _O-
Ben iets minder heftig in mijn gedachtes volgens mij... Maar ben ook net pas wakker. Eerst koffie.
Zal wel een combi zijn van beiden. Heb een paar jaar geleden ook alsmaar op bed gelegen. Ik werd toen echt moe van mijn eigen hoofd, maar de meds deden ook een hoop. Ik slikte toen Lamotrigine. Werd er niet goed van.
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 11:15 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Cool. Altijd een lekkere uitlaatklep. Welk instrument speel je?
Basgitaar. Wist niet dat het zo'n impact op mijn mentale gezondheid zou hebben. Kreeg het gevoel dat ik weer leefde.
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 13:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 13:40 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zal wel een combi zijn van beiden. Heb een paar jaar geleden ook alsmaar op bed gelegen. Ik werd toen echt moe van mijn eigen hoofd, maar de meds deden ook een hoop. Ik slikte toen Lamotrigine. Werd er niet goed van.

[..]

Basgitaar. Wist niet dat het zo'n impact op mijn mentale gezondheid zou hebben. Kreeg het gevoel dat ik weer leefde.
Ja, nacht ervoor bijna niet geslapen, wel gewoon standaard om 5 uur op. Gisteren wel (voor mijn doen) dubbele dosis gepakt om te beginnen. Ik heb gelukkig weinig bijwerkingen van mijn pimpampetjes... Enige (positieve) bijwerking is dat ik een stuk minder kan drinken :P Dat versterkt het verduffende effect _O- Dus al met al vind ik het wel lekker spul altijd, in het begin. Daarna ga ik een soort zombie-mode, waar ik van baal... Dan stop ik er weer mee.... en begint de cirkel weer opnieuw :P
Het enige nadeel is, is dat het niet echt helpt tegen mijn vervelende gedachtes, die blijven wel net zo erg aanwezig. Alleen de randgedachtes etc zijn minder. (Geen idee of dit logisch klinkt _O- _O- )

Wel lekker voor je *O* Zo een uitlaatklep helpt altijd lekker.
Lekker blijven jammen dus voorlopig *O* Welke stijl spelen jullie?
Bij jammen met gitaren denk ik altijd aan lynyrd skynyrd - free bird (De volledige versie dan)


[ Bericht 5% gewijzigd door Burner82 op 05-01-2019 15:06:08 ]
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 16:01
Misschien krijgt de crisisdienst toch nog wat te doen vanavond.
LordofLeaveszaterdag 5 januari 2019 @ 18:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 13:51 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ja, nacht ervoor bijna niet geslapen, wel gewoon standaard om 5 uur op. Gisteren wel (voor mijn doen) dubbele dosis gepakt om te beginnen. Ik heb gelukkig weinig bijwerkingen van mijn pimpampetjes... Enige (positieve) bijwerking is dat ik een stuk minder kan drinken :P Dat versterkt het verduffende effect _O- Dus al met al vind ik het wel lekker spul altijd, in het begin. Daarna ga ik een soort zombie-mode, waar ik van baal... Dan stop ik er weer mee.... en begint de cirkel weer opnieuw :P
Het enige nadeel is, is dat het niet echt helpt tegen mijn vervelende gedachtes, die blijven wel net zo erg aanwezig. Alleen de randgedachtes etc zijn minder. (Geen idee of dit logisch klinkt _O- _O- )

Wel lekker voor je *O* Zo een uitlaatklep helpt altijd lekker.
Lekker blijven jammen dus voorlopig *O* Welke stijl spelen jullie?
Bij jammen met gitaren denk ik altijd aan lynyrd skynyrd - free bird (De volledige versie dan)
Het mes snijdt aan twee kanten hé? Stoppen geeft weer problemen en er mee doorgaan ook. Ik ben er zelf een paar jaar af, maar ik mis het gevoel om niets meer te voelen. Het dempte de maalstroom van gedachten behoorlijk. Mensen uit mij omgeving vonden mij leuker onder de medicijnen. Tja...

Gisteren speelden we voornamelijk blues, af en toe wat Stones en wat Queen loopjes tussendoor. Free Bird is ook wel lekker om te horen.
LordofLeaveszaterdag 5 januari 2019 @ 18:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 16:01 schreef Burner82 het volgende:
Misschien krijgt de crisisdienst toch nog wat te doen vanavond.
Vertel.
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 18:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 18:49 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Vertel.
Normaal val ik in slaap na het eten, nu krijg ik energie... En die pillen werken niet tegen het grootste probleem... Ik zit te twijfelen of ik moet bellen.. Ben iig wel al aan het opruimen, mochten ze langs willen komen _O-
LordofLeaveszaterdag 5 januari 2019 @ 18:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 18:56 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Normaal val ik in slaap na het eten, nu krijg ik energie... En die pillen werken niet tegen het grootste probleem... Ik zit te twijfelen of ik moet bellen.. Ben iig wel al aan het opruimen, mochten ze langs willen komen _O-
Hopelijk komt het niet zo ver.
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 19:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 18:57 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hopelijk komt het niet zo ver.
Ik hoop het ook, maar ik heb de -oloog beloofd te bellen voordat ik wat ging doen _O- (maar zoals ze zelf al zei: je kunt ook bellen en dan alsnog naar buiten lopen (schrok ze zelf ook van _O- _O- ))
En ik ben op zich wel iemand van de beloftes nakomen.
LordofLeaveszaterdag 5 januari 2019 @ 19:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 19:03 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik hoop het ook, maar ik heb de -oloog beloofd te bellen voordat ik wat ging doen _O- (maar zoals ze zelf al zei: je kunt ook bellen en dan alsnog naar buiten lopen (schrok ze zelf ook van _O- _O- ))
En ik ben op zich wel iemand van de beloftes nakomen.
Even afwachten dan maar hé?
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 19:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 19:04 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Even afwachten dan maar hé?
ja, het is vanaf nu eigenlijk een Russisch roulette, ga ik wel of niet naar buiten.
Ik denk dat je voor minder zou mogen bellen.
LordofLeaveszaterdag 5 januari 2019 @ 19:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 19:13 schreef Burner82 het volgende:

[..]

ja, het is vanaf nu eigenlijk een Russisch roulette, ga ik wel of niet naar buiten.
Ik denk dat je voor minder zou mogen bellen.
Ik heb geen idee waar de GGZ de grens legt met de crisislijn.
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 19:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 19:17 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik heb geen idee waar de GGZ de grens legt met de crisislijn.
moet via de hap sowieso...
LordofLeaveszaterdag 5 januari 2019 @ 19:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 19:21 schreef Burner82 het volgende:

[..]

moet via de hap sowieso...
Oh echt? Belachelijk.
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 21:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 19:21 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Oh echt? Belachelijk.
bij ggz moet alles tijdens kantooruren.... Ze vergeten soms dat ik ook een baan heb en niet zomaar vrij kan pakken als ik zin heb.
Maar als ik de crisisdienst moet hebben, moet ik hap bellen, die moet ik dan zeggen dat ik ggz crisisdienst moet hebben, die gaan dat doorgeven, dan wordt ik binnen een uur teruggebeld door de crisisdienst.... Dus in geval van crisis, moet je wel geduld hebben _O- _O-
miertje00zaterdag 5 januari 2019 @ 22:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 21:43 schreef Burner82 het volgende:

[..]

bij ggz moet alles tijdens kantooruren.... Ze vergeten soms dat ik ook een baan heb en niet zomaar vrij kan pakken als ik zin heb.
Maar als ik de crisisdienst moet hebben, moet ik hap bellen, die moet ik dan zeggen dat ik ggz crisisdienst moet hebben, die gaan dat doorgeven, dan wordt ik binnen een uur teruggebeld door de crisisdienst.... Dus in geval van crisis, moet je wel geduld hebben _O- _O-
Oke ja dat is niet handig. Maar van de andere kant, er zijn tegenwoordig ook zoveel 'verwarde' mensen. Zou ook niet weten hoe ze iedereen zouden moeten helpen. Genoeg mensen zijn nou eenmaal compleet gestoord, een crisisdienst probeert daarbij nog te bemiddelen maar ja zij kunnen ook geen wonderen verrichten
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 22:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 22:43 schreef miertje00 het volgende:

[..]

Oke ja dat is niet handig. Maar van de andere kant, er zijn tegenwoordig ook zoveel 'verwarde' mensen. Zou ook niet weten hoe ze iedereen zouden moeten helpen. Genoeg mensen zijn nou eenmaal compleet gestoord, een crisisdienst probeert daarbij nog te bemiddelen maar ja zij kunnen ook geen wonderen verrichten
Als ik de hap bel, uiteindelijk de crisisdienst aan de telefoon heb, is het ook meer ter info.. want denk niet dat ik me dan ga inhouden tot zij eens terugbellen oid..
miertje00zaterdag 5 januari 2019 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 22:49 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Als ik de hap bel, uiteindelijk de crisisdienst aan de telefoon heb, is het ook meer ter info.. want denk niet dat ik me dan ga inhouden tot zij eens terugbellen oid..
Wat heb je in het verleden op zo'n moment voor dingen gedaan?
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 23:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 22:53 schreef miertje00 het volgende:

[..]

Wat heb je in het verleden op zo'n moment voor dingen gedaan?
Gaan slapen... Maar ik slaap weer ok, dus dat gaat niet werken _O-
miertje00zaterdag 5 januari 2019 @ 23:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 23:01 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Gaan slapen... Maar ik slaap weer ok, dus dat gaat niet werken _O-
Zijn er geen leuke dingen die je kan doen nu? Bedoel gamen of film kijken of puzzelen van mijn part..
Burner82zaterdag 5 januari 2019 @ 23:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 23:04 schreef miertje00 het volgende:

[..]

Zijn er geen leuke dingen die je kan doen nu? Bedoel gamen of film kijken of puzzelen van mijn part..
maar dan heb je nergens zin in natuurlijk :P
Morriganzondag 6 januari 2019 @ 01:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 21:43 schreef Burner82 het volgende:

[..]

bij ggz moet alles tijdens kantooruren.... Ze vergeten soms dat ik ook een baan heb en niet zomaar vrij kan pakken als ik zin heb.
Maar als ik de crisisdienst moet hebben, moet ik hap bellen, die moet ik dan zeggen dat ik ggz crisisdienst moet hebben, die gaan dat doorgeven, dan wordt ik binnen een uur teruggebeld door de crisisdienst.... Dus in geval van crisis, moet je wel geduld hebben _O- _O-
Toen ik nog bij de ggz in behandeling was, had ik een tor( telefoon op recept) en die was juist voor buiten kantooruren. Voor als je laat in de avond of 's nachts last had van een crisis. Bestaat dat niet meer?
Burner82zondag 6 januari 2019 @ 01:13
quote:
11s.gif Op zondag 6 januari 2019 01:09 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Toen ik nog bij de ggz in behandeling was, had ik een tor( telefoon op recept) en die was juist voor buiten kantooruren. Voor als je laat in de avond of 's nachts last had van een crisis. Bestaat dat niet meer?
Niet dat ik weet.. zal wel in het kader van bezuinigingen zijn... Alles via de hap.
LordofLeaveszondag 6 januari 2019 @ 10:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 21:43 schreef Burner82 het volgende:

[..]

bij ggz moet alles tijdens kantooruren.... Ze vergeten soms dat ik ook een baan heb en niet zomaar vrij kan pakken als ik zin heb.
Maar als ik de crisisdienst moet hebben, moet ik hap bellen, die moet ik dan zeggen dat ik ggz crisisdienst moet hebben, die gaan dat doorgeven, dan wordt ik binnen een uur teruggebeld door de crisisdienst.... Dus in geval van crisis, moet je wel geduld hebben _O- _O-
Wat een dikke onzin. Je moet toch juist kunnen beschikken over een directe lijn? Je hebt toch ook die Zelfmoordlijn of moet je dan ook eerst de HAP bellen? :P

quote:
11s.gif Op zondag 6 januari 2019 01:09 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Toen ik nog bij de ggz in behandeling was, had ik een tor( telefoon op recept) en die was juist voor buiten kantooruren. Voor als je laat in de avond of 's nachts last had van een crisis. Bestaat dat niet meer?
Waarschijnlijk wegbezuinigd. ;)
Burner82zondag 6 januari 2019 @ 12:51
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 10:52 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wat een dikke onzin. Je moet toch juist kunnen beschikken over een directe lijn? Je hebt toch ook die Zelfmoordlijn of moet je dan ook eerst de HAP bellen? :P

[..]

Waarschijnlijk wegbezuinigd. ;)
113 zijn vrijwilligers... Ze hebben wel directe lijntjes met een crisisteam. Die hebben dan weer lijnen met politie, ambulance, voor de directe dreiging.
Helemaal precies weet ik het niet, maar kan ik voor je navragen, mijn zus heeft jarenlang 113 gedaan.
geeninspiratie1235zondag 6 januari 2019 @ 12:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 22:43 schreef miertje00 het volgende:

Oke ja dat is niet handig. Maar van de andere kant, er zijn tegenwoordig ook zoveel 'verwarde' mensen. Zou ook niet weten hoe ze iedereen zouden moeten helpen. Genoeg mensen zijn nou eenmaal compleet gestoord, een crisisdienst probeert daarbij nog te bemiddelen maar ja zij kunnen ook geen wonderen verrichten
Maar ze maken het dan ook niet transparant wat hun selectiecriteria zijn. Dan komt het waarschijnlijk allemaal weer neer op vage subjectieve ad hoc beoordeling door individuele personen.Logisch dat het dan lang duurt.
Burner82zondag 6 januari 2019 @ 12:59
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 12:55 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Maar ze maken het dan ook niet transparant wat hun selectiecriteria zijn. Dan komt het waarschijnlijk allemaal weer neer op vage subjectieve ad hoc beoordeling door individuele personen.Logisch dat het dan lang duurt.
Als je de hap belt, zegt waar je ongeveer last van hebt, je in behandeling bent bij de ggz en de crisisdienst nodig hebt, gaan ze het wel regelen hoor..
LordofLeaveszondag 6 januari 2019 @ 15:52
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 12:51 schreef Burner82 het volgende:

[..]

113 zijn vrijwilligers... Ze hebben wel directe lijntjes met een crisisteam. Die hebben dan weer lijnen met politie, ambulance, voor de directe dreiging.
Helemaal precies weet ik het niet, maar kan ik voor je navragen, mijn zus heeft jarenlang 113 gedaan.
Ben wel benieuwd hoe die Zelfmoordlijn in elkaar zit. Vraag maar es als je wilt.
Burner82zondag 6 januari 2019 @ 16:19
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 15:52 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd hoe die Zelfmoordlijn in elkaar zit. Vraag maar es als je wilt.
Probleem is dat alles anoniem is...Dus voordat iemand zijn naam/adres geeft.... dat is lastig..
Als het meer een schreeuw om hulp is, lukt het soms.. Dan wordt een betaalde kracht van 113 erbij gehaald, die leest mee... vandaar uit gaat het naar een crisisteam in de regio van die persoon, die ook politie/ambu etc kunnen inschakelen/meenemen.
Burner82zondag 6 januari 2019 @ 16:43
Ik zal het eens precies navragen hoe het zit... Als ze terug is :P Ze is momenteel op vakantie in Oostenrijk, en we weten allemaal hoe het daar momenteel gaat..
Is ook de reden waar om ik niks met haar besproken heb dit weekend, terwijl ik dat wel wilde :@
LordofLeaveszondag 6 januari 2019 @ 18:16
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 16:19 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Probleem is dat alles anoniem is...Dus voordat iemand zijn naam/adres geeft.... dat is lastig..
Als het meer een schreeuw om hulp is, lukt het soms.. Dan wordt een betaalde kracht van 113 erbij gehaald, die leest mee... vandaar uit gaat het naar een crisisteam in de regio van die persoon, die ook politie/ambu etc kunnen inschakelen/meenemen.
Ah ja, helder genoeg.

quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 16:43 schreef Burner82 het volgende:
Ik zal het eens precies navragen hoe het zit... Als ze terug is :P Ze is momenteel op vakantie in Oostenrijk, en we weten allemaal hoe het daar momenteel gaat..
Is ook de reden waar om ik niks met haar besproken heb dit weekend, terwijl ik dat wel wilde :@
Hoop sneeuw daar ja. Ze mogen het ook meteen houden. Overleg je toch later deze week met je zus. Of is het zo erg?
Burner82zondag 6 januari 2019 @ 19:03
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 18:16 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ah ja, helder genoeg.

[..]

Hoop sneeuw daar ja. Ze mogen het ook meteen houden. Overleg je toch later deze week met je zus. Of is het zo erg?
Het is nog erger, al sinds woensdag.
LordofLeaveszondag 6 januari 2019 @ 19:18
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 19:03 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Het is nog erger, al sinds woensdag.
Wanneer komt ze terug?
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 17:13
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 19:18 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wanneer komt ze terug?
Goede vraag :P
LordofLeavesmaandag 7 januari 2019 @ 18:41
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 17:13 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Goede vraag :P
Ah, die heeft geen sneeuwschuiver bij zich?
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 18:45
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 18:41 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ah, die heeft geen sneeuwschuiver bij zich?
Nee, ze heeft best een grote handtas, maar een sneeuwschuiver zal niet passen vrees ik _O-
Kzal eens informeren.. Ze staat sowieso gemeld als crisisnummer, misschien vind ze dat ook wel handig om te weten _O- _O-
LordofLeavesmaandag 7 januari 2019 @ 18:48
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 18:45 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Nee, ze heeft best een grote handtas, maar een sneeuwschuiver zal niet passen vrees ik _O-
Vrouwen ook weer hé? Oh oh oh. ;)
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 18:55
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 18:48 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Vrouwen ook weer hé? Oh oh oh. ;)
Ja, geen idee waar die handtas voor nodig is.. Ik heb alles in mijn broek/jas... Maar als ik begin uit te laden (bij sommige vestigingen van het werk moet dat, als je door security moet).. Die kijken me ook aan van: waar LAAAAAAT je al dat spul _O- _O-

Maar, zie edit. Ze is wel mijn crisiscontactpersoon geworden, dus handig om haar dat ook ff te melden. Al kreeg ik laatst van haar te horen, toen ze hap had gebeld voor mij, dat zij tegenwoordig ook mijn hap-crisispersoon is :P
LordofLeavesmaandag 7 januari 2019 @ 19:37
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 18:55 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Maar, zie edit. Ze is wel mijn crisiscontactpersoon geworden, dus handig om haar dat ook ff te melden. Al kreeg ik laatst van haar te horen, toen ze hap had gebeld voor mij, dat zij tegenwoordig ook mijn hap-crisispersoon is :P
Iets zegt mij dat je nog een hoop aan je zus zult hebben.
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 19:40
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 19:37 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Iets zegt mij dat je nog een hoop aan je zus zult hebben.
Erg sociale meid, kan goed dingend scheiden, cum laude master Psychology...
Ze kan mijn problemen los zien van mij als persoon. En dat is sowieso al erg knap.
Ik heb gewoon mijn leven tot nu toe verneukt... Als ik zou weten wat ik leuk zou vinden, had ik nu ook een bsc of een msc gehad, maja... Ik weet het nog steeds niet _O- _O-
LordofLeavesmaandag 7 januari 2019 @ 19:49
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 19:40 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik heb gewoon mijn leven tot nu toe verneukt... Als ik zou weten wat ik leuk zou vinden, had ik nu ook een bsc of een msc gehad, maja... Ik weet het nog steeds niet _O- _O-
Geeft niks. Ik zit in een soortgelijke situatie.
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 19:53
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 19:49 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Geeft niks. Ik zit in een soortgelijke situatie.
Voor mij is het typerend... Vanaf dat ik kon lezen, las ik encyclopedieën... Ik vind alles leuk, maar niet te diep. Dan wordt het saai.
LordofLeavesmaandag 7 januari 2019 @ 20:09
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 19:53 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Voor mij is het typerend... Vanaf dat ik kon lezen, las ik encyclopedieën... Ik vind alles leuk, maar niet te diep. Dan wordt het saai.
Herkenbaar. Dat heb ik ook met relaties.
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 20:15
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:09 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Herkenbaar. Dat heb ik ook met relaties.
Dat had ik dan weer niet. Mijn ex en ik waren een jaar of zo 7 samen denk ik...
Hij is zo anders... Dat waardeerde ik in hem.. Hij is bijna mijn complete tegenpool.. :@ O+
LordofLeavesmaandag 7 januari 2019 @ 20:17
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:15 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dat had ik dan weer niet. Mijn ex en ik waren een jaar of zo 7 samen denk ik...
Hij is zo anders... Dat waardeerde ik in hem.. Hij is bijna mijn complete tegenpool.. :@ O+
Zeven jaar.... Pffff... mijn langste relatie duurde 6 maanden. :P Zou wel fijn zijn om ooit weer geliefd en verliefd te worden.
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 20:22
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:17 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zeven jaar.... Pffff... mijn langste relatie duurde 6 maanden. :P Zou wel fijn zijn om ooit weer geliefd en verliefd te worden.
Ik werkte veel, hij studeerde nog... dan groei je uit elkaar helaas... Anders waren we nog wel samen geweest denk ik :P
Ik mis het ook wel eigenlijk. Maar ik weet niet of ik het fysieke of psychische gedeelte mis. (Dan bedoel ik niet sex...)
LordofLeavesmaandag 7 januari 2019 @ 20:28
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:22 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik werkte veel, hij studeerde nog... dan groei je uit elkaar helaas... Anders waren we nog wel samen geweest denk ik :P
Ik mis het ook wel eigenlijk. Maar ik weet niet of ik het fysieke of psychische gedeelte mis. (Dan bedoel ik niet sex...)
Ach ja, soms gaan die dingen zo. Ik mis het fysieke gedeelte wel, niet alleen de seks. Een knuffel zou in de eenzaamheid van de nacht ook weleens fijn zijn.
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 20:32
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:28 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ach ja, soms gaan die dingen zo. Ik mis het fysieke gedeelte wel, niet alleen de seks. Een knuffel zou in de eenzaamheid van de nacht ook weleens fijn zijn.
Jup.. gewoon tegen iemand aan kunnen kruipen en als het moet janken als een klein kind... en het is goed.
LordofLeavesmaandag 7 januari 2019 @ 20:33
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:32 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Jup.. gewoon tegen iemand aan kunnen kruipen en als het moet janken als een klein kind... en het is goed.
Exacto, jij snapt het tenminste.
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 20:39
Volgens mijn boekje heb ik het in 2000 geschreven, realiteit was een paar jaar eerder:

Kijkend naar de sterren,
als een wolf naar de man, ben ik eenzaam met de nacht.
Ooit wordt het licht
waarschijnlijk na mijn dood.
Alles wat ik doe verdwijnt
in het diepe gat
dat een is met de nacht.

Niets maakt mij nog bang
Ik ben liever levend dood,
dan dood levend.
Ik leef, maar het voelt dood.
Ik beweeg, maar stijf is zoals het gaat.
De angst voor het leven is groter
dan de angst voor de dood.
madam-aprilmaandag 7 januari 2019 @ 20:43
quote:
11s.gif Op zondag 6 januari 2019 01:09 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Toen ik nog bij de ggz in behandeling was, had ik een tor( telefoon op recept) en die was juist voor buiten kantooruren. Voor als je laat in de avond of 's nachts last had van een crisis. Bestaat dat niet meer?
Bestaat nog steeds.
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 20:43
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:33 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Exacto, jij snapt het tenminste.
Ik denk dat een relatie zo zou moeten zijn... Maar ik ben geen expert.
ChildoftheStarsmaandag 7 januari 2019 @ 20:47
quote:
11s.gif Op zondag 6 januari 2019 01:09 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Toen ik nog bij de ggz in behandeling was, had ik een tor( telefoon op recept) en die was juist voor buiten kantooruren. Voor als je laat in de avond of 's nachts last had van een crisis. Bestaat dat niet meer?
Ik heb dat nog steeds. Kan 24/7 hulp krijgen
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 20:53
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:43 schreef madam-april het volgende:

[..]

Bestaat nog steeds.
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:47 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik heb dat nog steeds. Kan 24/7 hulp krijgen
Hier alleen via de hap, maar die schakelen wel snel.
madam-aprilmaandag 7 januari 2019 @ 20:56
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:53 schreef Burner82 het volgende:

[..]


[..]

Hier alleen via de hap, maar die schakelen wel snel.
Misschien een keer bespreken met je behandelaar of TOR bij jou ook mogelijk is?
Burner82maandag 7 januari 2019 @ 21:02
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:56 schreef madam-april het volgende:

[..]

Misschien een keer bespreken met je behandelaar of TOR bij jou ook mogelijk is?
Beste wat ze kon doen was een vooraanmelding.. dan gaan alle toeters en bellen af, als hap het doorgeeft.
LordofLeavesdinsdag 8 januari 2019 @ 09:22
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 20:43 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik denk dat een relatie zo zou moeten zijn... Maar ik ben geen expert.
Haha, niemand is daar expert in. Misschien ook maar beter ook.
Burner82dinsdag 8 januari 2019 @ 20:06
Mijn grootste stressfactor is redelijk onder controle.. Mijn zus is terug in het land (met hindernissen _O- _O- )
Voel me nog steeds kut.
LordofLeavesdinsdag 8 januari 2019 @ 20:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:06 schreef Burner82 het volgende:
Mijn grootste stressfactor is redelijk onder controle.. Mijn zus is terug in het land (met hindernissen _O- _O- )
Voel me nog steeds kut.
Bel je zus anders morgen. Al is het maar even.
Burner82dinsdag 8 januari 2019 @ 20:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:21 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Bel je zus anders morgen. Al is het maar even.
We appen :P Is makkelijker :P
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 09:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:30 schreef Burner82 het volgende:

[..]

We appen :P Is makkelijker :P
Ha, ja. Ik doe ook alles via de app. Zo slecht.
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 18:11
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 09:15 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ha, ja. Ik doe ook alles via de app. Zo slecht.
Ik heb een hekel aan bellen, langs gaan is te ver.. dus appen is ideaal.. En dat kan als de ander tijd heeft om terug te appen...
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 18:40
Het is maar goed dat ik weer aan de medicatie zit... Nieuwe supervisor vloog vandaag de pan uit.
Hoe doen jullie dat, met werkgerelateerde zaken, zoals een leidinggevende die je ineens een uitbrander geeft? (om een voorbeeld te stellen eigenlijk, morgen eens ff babbelen met haar, want ik snap er geen kut meer van..)
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 18:44
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:11 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik heb een hekel aan bellen, langs gaan is te ver.. dus appen is ideaal.. En dat kan als de ander tijd heeft om terug te appen...
Ik haat het ook om te bellen. :P Vreselijk... dan ga ik hakkelen en zeg ik dingen toe die ik niet wil.
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 18:46
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:40 schreef Burner82 het volgende:
Het is maar goed dat ik weer aan de medicatie zit... Nieuwe supervisor vloog vandaag de pan uit.
Hoe doen jullie dat, met werkgerelateerde zaken, zoals een leidinggevende die je ineens een uitbrander geeft? (om een voorbeeld te stellen eigenlijk, morgen eens ff babbelen met haar, want ik snap er geen kut meer van..)
Ik heb ooit een leidinggevende uitgelachen na een (terechte) uitbrander. Toen hoefde ik niet weer te komen, haha.
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 18:47
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:44 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik haat het ook om te bellen. :P Vreselijk... dan ga ik hakkelen en zeg ik dingen toe die ik niet wil.
Dat heb ik dan weer gelukkig niet... Meer ik doe liever andere dingen dan bellen.. ik zet whatsapp open op de pc.. en zie wel wanneer ik/de ander reageert. ik ben meestal opener via de app.
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 18:48
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:47 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dat heb ik dan weer gelukkig niet... Meer ik doe liever andere dingen dan bellen.. ik zet whatsapp open op de pc.. en zie wel wanneer ik/de ander reageert. ik ben meestal opener via de app.
Oh, dat is handig. Ga ik ook doen. :)
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 18:49
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:46 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik heb ooit een leidinggevende uitgelachen na een (terechte) uitbrander. Toen hoefde ik niet weer te komen, haha.
Nou, deze uitbrander was niet terecht.. Was ook met het hele team, ik werd gewoon terechtgesteld..
Iedereen moet luisteren naar persoon A. Ik heb geluisterd naar persoon A. Krijg ik te horen: Als persoon A zegt dat je hele dag in de hoek moet staan, doe je dat toch ook niet. Je had moeten inzien dat je wat anders had moeten gaan doen...
Wat wil ze nou, dat ik de vrije rol op me pak, of dat ik luister naar persoon A _O- _O-
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 18:50
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:49 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Nou, deze uitbrander was niet terecht.. Was ook met het hele team, ik werd gewoon terechtgesteld..
Iedereen moet luisteren naar persoon A. Ik heb geluisterd naar persoon A. Krijg ik te horen: Als persoon A zegt dat je hele dag in de hoek moet staan, doe je dat toch ook niet. Je had moeten inzien dat je wat anders had moeten gaan doen...
Wat wil ze nou, dat ik de vrije rol op me pak, of dat ik luister naar persoon A _O- _O-
Dat is niet netjes nee. Heb je er wat van gezegd?
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 18:50
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:48 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Oh, dat is handig. Ga ik ook doen. :)
Ja, iedere keer telefoon pakken vind ik bloedirritant, web whatsapp is echt perfect.
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 18:53
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:50 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat is niet netjes nee. Heb je er wat van gezegd?
Nee, vandaag niet :P Morgen eens ff vragen wat ze eigenlijk verwacht.

Er stonden al een aantal mensen met de tranen in de ogen die afgemaakt werden, leek me niet het goede moment om keihard ruzie te gaan maken... (en ik moest er wel om lachen, want 1 iemand riep het over zichzelf af... Ze vind zichzelf supersnel, sprak dat ook uit, maar de werkelijkheid is: ze beweegt zo traag, dat de tijd achteruit gaat of zo _O- )
Niet proberen te lachen en ruzie maken tegelijkertijd, wordt een beetje lastig _O-
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 18:55
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:53 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Nee, vandaag niet :P Morgen eens ff vragen wat ze eigenlijk verwacht.

Er stonden al een aantal mensen met de tranen in de ogen die afgemaakt werden, leek me niet het goede moment om keihard ruzie te gaan maken... (en ik moest er wel om lachen, want 1 iemand riep het over zichzelf af... Ze vind zichzelf supersnel, sprak dat ook uit, maar de werkelijkheid is: ze beweegt zo traag, dat de tijd achteruit gaat of zo _O- )
Niet proberen te lachen en ruzie maken tegelijkertijd, wordt een beetje lastig _O-
Misschien is ze wel op dit forum actief. :P Maar ff serieus, ik zou haar er even persoonlijk op aanspreken onder vier ogen.
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 18:58
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:55 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Misschien is ze wel op dit forum actief. :P Maar ff serieus, ik zou haar er even persoonlijk op aanspreken onder vier ogen.
Ja, ga ik ook doen... Of ik luister naar een leidinggevende, of ik krijg een vrije rol om zelf te beslissen waar ik nodig ben... Maar dit werkt niet in ieder geval :P

Maar ze vliegt er gewoon hard in, bedoeld of onbedoeld, komt onaardig over. Maar dat boeit mij dus weer niks.. Ik wil alleen weten wat dan wel de bedoeling is :P
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 19:00
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:58 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ja, ga ik ook doen... Of ik luister naar een leidinggevende, of ik krijg een vrije rol om zelf te beslissen waar ik nodig ben... Maar dit werkt niet in ieder geval :P

Maar ze vliegt er gewoon hard in, bedoeld of onbedoeld, komt onaardig over. Maar dat boeit mij dus weer niks.. Ik wil alleen weten wat dan wel de bedoeling is :P
Ja, ik snap je wel. Zoiets behoort ze niet te doen. Vreemd kuiken is het.
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 19:10
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:00 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ja, ik snap je wel. Zoiets behoort ze niet te doen. Vreemd kuiken is het.
Ik denk dat morgen ff praten de lucht wel zal klaren.. Heb haar nog steeds niet echt gesproken over hoe en wat allemaal...Wordt ook wel eens tijd. _O-
Komt vooral omdat het me weinig boeit... Ik kom daar mijn uren maken en dan ben ik er wel klaar mee. Zij wil zich laten gelden en alles naar haar hand zetten...
Die 2 werelden botsen momenteel :P
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 19:15
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:10 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik denk dat morgen ff praten de lucht wel zal klaren.. Heb haar nog steeds niet echt gesproken over hoe en wat allemaal...Wordt ook wel eens tijd. _O-
Komt vooral omdat het me weinig boeit... Ik kom daar mijn uren maken en dan ben ik er wel klaar mee. Zij wil zich laten gelden en alles naar haar hand zetten...
Die 2 werelden botsen momenteel :P
Weet ze wel wat er allemaal speelt in jouw hoofd momenteel?
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 19:17
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:15 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Weet ze wel wat er allemaal speelt in jouw hoofd momenteel?
Dat weet niemand, ondanks dat ik sinds ik er werk iedere vrijdag, sinds een paar maanden om de 2 weken op vrijdag een "dokters-afspraak" heb.
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 19:23
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:17 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dat weet niemand, ondanks dat ik sinds ik er werk iedere vrijdag, sinds een paar maanden om de 2 weken op vrijdag een "dokters-afspraak" heb.
Lastige kwestie. Van de ene kant zou je baas zoiets wel willen weten, maar je wilt jezelf ook niet in de vingers snijden natuurlijk. Denk je dat ze begrip voor je situatie zouden hebben?
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 19:29
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:23 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Lastige kwestie. Van de ene kant zou je baas zoiets wel willen weten, maar je wilt jezelf ook niet in de vingers snijden natuurlijk. Denk je dat ze begrip voor je situatie zouden hebben?
Ik zou niet eens weten hoe ik mijn situatie moet uitleggen...
Ik zit aan vrij stevige medicatie, wachtende op behandeling bij de poliklinische afdelingevan de tbs-kliniek.. Kweet niet precies hoe dat uit te leggen valt
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 19:30
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:29 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik zou niet eens weten hoe ik mijn situatie moet uitleggen...
Ik zit aan vrij stevige medicatie, wachtende op behandeling bij de poliklinische afdelingevan de tbs-kliniek.. Kweet niet precies hoe dat uit te leggen valt
Doe dan maar niet. Ben bang dat ze ervan zullen schrikken.
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 19:36
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:30 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Doe dan maar niet. Ben bang dat ze ervan zullen schrikken.
Buiten het feit dat ik er niet op zit te wachten om het te delen. 1 collega weet iets meer, maar ja..
Dat soort dingen hou ik liever voor mezelf en in de privé sfeer. En dat vind ik al lastig zat.
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 19:41
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:36 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Buiten het feit dat ik er niet op zit te wachten om het te delen. 1 collega weet iets meer, maar ja..
Dat soort dingen hou ik liever voor mezelf en in de privé sfeer. En dat vind ik al lastig zat.
Weet je, vriend. Ik geef je keihard gelijk. Ik doe namelijk exact hetzelfde. Niemand in mijn directe omgeving weet dat ik borderline heb. Puur vanwege alle stigma's en clichés die eraan kleven.
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 19:56
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:41 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Weet je, vriend. Ik geef je keihard gelijk. Ik doe namelijk exact hetzelfde. Niemand in mijn directe omgeving weet dat ik borderline heb. Puur vanwege alle stigma's en clichés die eraan kleven.
Ik heb mijn beste vriend en mijn zus die alles weten, mijn ex die het meeste weet, maar vooral de feiten van psych, medicatie, fpp-verwijzing.. Mijn ma weet dat ik bij een psych zit... en tot zover de kring eigenlijk...
En ik heb eigenlijk nog geen diagnose.. En tot nu toe werkt niks, behalve de medicatie.. Dat maakt het ook niet makkelijker.

[ Bericht 7% gewijzigd door Burner82 op 09-01-2019 20:01:12 ]
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 20:03
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:56 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik heb mijn beste vriend en mijn zus die alles weten, mijn ex die het meeste weet, maar vooral de feiten van psych, medicatie, fpp-verwijzing.. Mijn ma weet dat ik bij een psych zit... en tot zover de kring eigenlijk...
En ik heb eigenlijk nog geen diagnose.. En tot nu toe werkt niks, behalve de medicatie.. Dat maakt het ook niet makkelijker.
Fijn om te lezen dat er mensen zijn die op de hoogte zijn. Verwacht je wel een diagnose te krijgen?
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 20:09
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:03 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Fijn om te lezen dat er mensen zijn die op de hoogte zijn. Verwacht je wel een diagnose te krijgen?
Ik zit aan de anti-psychotica/onrust met een fpp verwijzing.... Ik snap wel dat ik in het -pathische hoekje zit _O-
Maar ik zou het eigenlijk wel fijn vinden ja. ondanks vooroordelen en stigma's en labels, kan ik iig voor mezelf er ff iets opplakken.
Dan WEET je het... Lijkt mij zoiets, als horen dat je dyslectisch bent, als je moeite hebt met lezen, of kleurenblind bent, als je moeite hebt met kleuren... Het is ineens wat logischer allemaal... Niet leuker, niet fijner, wel duidelijker.
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 20:12
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:09 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik zit aan de anti-psychotica/onrust met een fpp verwijzing.... Ik snap wel dat ik in het -pathische hoekje zit _O-
Maar ik zou het eigenlijk wel fijn vinden ja. ondanks vooroordelen en stigma's en labels, kan ik iig voor mezelf er ff iets opplakken.
Dan WEET je het... Lijkt mij zoiets, als horen dat je dyslectisch bent, als je moeite hebt met lezen, of kleurenblind bent, als je moeite hebt met kleuren... Het is ineens wat logischer allemaal... Niet leuker, niet fijner, wel duidelijker.
Mee eens, maar dan moet je ook iets doen met het labeltje, In het oude blijven hangen is dan natuurlijk niet goed.
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 20:14
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:12 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Mee eens, maar dan moet je ook iets doen met het labeltje, In het oude blijven hangen is dan natuurlijk niet goed.
Klopt, maar 2.5 maand wachten op de intake, werkt ook niet echt mee... En als er inderdaad hierna nog eens 2 maanden wachttijd is tot aan start behandeling.. tsja...
Ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik het red.
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 20:17
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:14 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Klopt, maar 2.5 maand wachten op de intake, werkt ook niet echt mee... En als er inderdaad hierna nog eens 2 maanden wachttijd is tot aan start behandeling.. tsja...
Ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik het red.
Die intake duurt veel te lang. Blijf mij erover verbazen dat het allemaal zo lang moet duren. Hoezo ga je het niet redden?
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 20:22
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:17 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Die intake duurt veel te lang. Blijf mij erover verbazen dat het allemaal zo lang moet duren. Hoezo ga je het niet redden?
Ik snap het ook niet echt, morgen of vrijdag maar eens vragen of ze ff de update kunnen sturen naar fpp...
Spanningsniveau (zoals het zo mooi heet) blijft gewoon op standje kritiek... Volgens mij zijn het momenteel echt de meds die zorgen dat k rustig blijf.. Geen randzaken aan mijn kop.
LordofLeaveswoensdag 9 januari 2019 @ 20:30
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:22 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik snap het ook niet echt, morgen of vrijdag maar eens vragen of ze ff de update kunnen sturen naar fpp...
Spanningsniveau (zoals het zo mooi heet) blijft gewoon op standje kritiek... Volgens mij zijn het momenteel echt de meds die zorgen dat k rustig blijf.. Geen randzaken aan mijn kop.
Ja, die meds zorgen voor een heerlijke stilte. En daar wil ik niet meer naar terug. Ik moet het allemaal zelf kunnen doen.
Burner82woensdag 9 januari 2019 @ 20:37
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:30 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ja, die meds zorgen voor een heerlijke stilte. En daar wil ik niet meer naar terug. Ik moet het allemaal zelf kunnen doen.
Vind ik ook, maar weekje zonder meds en ik denk er anders over _O- Klinkt raar, maar sinds ggz, ben ik eigenlijk alleen maar geëscaleerd ipv beter geworden _O-
LordofLeavesdonderdag 10 januari 2019 @ 09:30
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:37 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Vind ik ook, maar weekje zonder meds en ik denk er anders over _O- Klinkt raar, maar sinds ggz, ben ik eigenlijk alleen maar geëscaleerd ipv beter geworden _O-
Herkenbaar. Ik kreeg er in het begin ook enorme stress van. Pas later in de behandeling werd alles een stukje beter, maar ik kan niet echt zeggen dat het echt heeft geholpen.
geeninspiratie1235donderdag 10 januari 2019 @ 15:24
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:41 schreef LordofLeaves het volgende:

Weet je, vriend. Ik geef je keihard gelijk. Ik doe namelijk exact hetzelfde. Niemand in mijn directe omgeving weet dat ik borderline heb. Puur vanwege alle stigma's en clichés die eraan kleven.
Slim van je. Ik zeg ook alleen als andere mensen het erover hebben dat ze het zelf "hebben" dat ik ooit de diagnose angststoornis heb gekregen want anders komt het over alsof ik of zielig aan het doen ben of een excuus geef. Maar ja als de diagnose bij elke instelling weer anders is en psychologen zelf zeggen "het is een momentopname", waarover zegt zo'n diagnose dan meer over jou of de psychiater/oloog die de diagnose stelde? In mijn angststoornis diagnose ocd geloof ik wel omdat ze me toen ook medicijnen gaven die werkten en de behandeling duidelijk en gericht was. Maar ik durf niet met zekerheid te zeggen dat ik die stoornis "heb" tot ik daarvan genetisch bewijs of zo heb.

[ Bericht 6% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 10-01-2019 15:34:59 ]
geeninspiratie1235donderdag 10 januari 2019 @ 15:26
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:09 schreef Burner82 het volgende:

Ik zit aan de anti-psychotica/onrust met een fpp verwijzing.... Ik snap wel dat ik in het -pathische hoekje zit _O-
Maar ik zou het eigenlijk wel fijn vinden ja. ondanks vooroordelen en stigma's en labels, kan ik iig voor mezelf er ff iets opplakken.
Dan WEET je het... Lijkt mij zoiets, als horen dat je dyslectisch bent, als je moeite hebt met lezen, of kleurenblind bent, als je moeite hebt met kleuren... Het is ineens wat logischer allemaal... Niet leuker, niet fijner, wel duidelijker.
Als het een objectieve bij jou (lichamelijk) meetbare waarheid was die in alle instellingen hetzelfde is weet je dat je iets hebt ja. Nu weet je waarschijnlijk alleen dat die bepaalde instelling jou dat label geeft op basis van je symptomen. Maar misschien gaan ze genetisch onderzoek doen, dan heb ik niks gezegd
Burner82donderdag 10 januari 2019 @ 18:03
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 09:30 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Herkenbaar. Ik kreeg er in het begin ook enorme stress van. Pas later in de behandeling werd alles een stukje beter, maar ik kan niet echt zeggen dat het echt heeft geholpen.
Stress krijg ik er niet van, maar begin het zonde te vinden van mijn tijd.
geeninspiratie1235donderdag 10 januari 2019 @ 19:25
Herkennen jullie ook dat als het ene psychische probleem weg is het gewoon plaats maakt voor een ander? Bijvoorbeeld vroeger vond ik mezelf lelijk in de categorie mismaakt en wilde ik plastische chirurgie om alles te laten veranderen, daarna vond ik mezelf zo mooi dat ik ziekelijk jaloers was op de mannen waar ik mee afsprak, daarna had ik een soort van anorexia, daarna kort eetverslaving, toen dat over was kwam weer opnieuw het idee dat ik mismaakt was, daarna had ik ineens dat ik op ongepaste momenten begon te blozen en toen dat eindelijk over was kreeg ik weer het gevoel dat ik een aandoening heb waardoor ik vreselijk stink wat niemand wil zeggen, dat zijn dan de oppervlakkige dingen maar even een voorbeeld van hoe het kan rouleren

[ Bericht 11% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 10-01-2019 19:33:46 ]
Burner82donderdag 10 januari 2019 @ 19:28
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:25 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Herkennen jullie ook dat als het ene psychische probleem weg is het gewoon plaats maakt voor een ander? Bijvoorbeeld vroeger vond ik mezelf lelijk in de categorie mismaakt, daarna had ik een soort van anorexia, daarna kort eetverslaving, toen dat over was kwam weer opnieuw het idee dat ik mismaakt was, daarna had ik ineens dat ik op ongepaste momenten begon te blozen en toen dat eindelijk over was kreeg ik weer het gevoel dat ik een aandoening heb waardoor ik vreselijk stink wat niemand wil zeggen, dat zijn dan de oppervlakkige dingen maar even een voorbeeld van hoe het kan rouleren
Niet echt... Ik heb wel momenten dat ik vind dat ik er minder goed uit zie (Lees: meer moet sporten, beter eten)... Qua psychische klachten zit ik al jaren op dezelfde lijn.
LordofLeavesdonderdag 10 januari 2019 @ 19:30
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 18:03 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Stress krijg ik er niet van, maar begin het zonde te vinden van mijn tijd.
Ja, omdat je er nog geen reet mee bent opgeschoten. Ik zou er ook niet blij mee zijn.
LordofLeavesdonderdag 10 januari 2019 @ 19:32
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:25 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Herkennen jullie ook dat als het ene psychische probleem weg is het gewoon plaats maakt voor een ander? Bijvoorbeeld vroeger vond ik mezelf lelijk in de categorie mismaakt, daarna had ik een soort van anorexia, daarna kort eetverslaving, toen dat over was kwam weer opnieuw het idee dat ik mismaakt was, daarna had ik ineens dat ik op ongepaste momenten begon te blozen en toen dat eindelijk over was kreeg ik weer het gevoel dat ik een aandoening heb waardoor ik vreselijk stink wat niemand wil zeggen, dat zijn dan de oppervlakkige dingen maar even een voorbeeld van hoe het kan rouleren
Haha ja. Ik heb ook van dat soort dingen meegemaakt. Nu gelukkig weer wat minder. In het verleden ook wat OCD neigingen gehad, maar daar ben ik weer vanaf. En ik kan mezelf letterlijk ziek praten. Komt omdat ik een lichte vorm van smetvrees heb.
LordofLeavesdonderdag 10 januari 2019 @ 19:34
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 15:24 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Slim van je. Ik zeg ook alleen als andere mensen het erover hebben dat ze het zelf "hebben" dat ik ooit de diagnose angststoornis heb gekregen want anders komt het over alsof ik of zielig aan het doen ben of een excuus geef. Maar ja als de diagnose bij elke instelling weer anders is en psychologen zelf zeggen "het is een momentopname", waarover zegt zo'n diagnose dan meer over jou of de psychiater/oloog die de diagnose stelde? In mijn angststoornis diagnose ocd geloof ik wel omdat ze me toen ook medicijnen gaven die werkten en de behandeling duidelijk en gericht was. Maar ik durf niet met zekerheid te zeggen dat ik die stoornis "heb" tot ik daarvan genetisch bewijs of zo heb.
Nou, mijn diagnose bracht wel veel aan het licht en ook vielen er puzzelstukjes op hun plaats. Na het lezen van boeken over borderline, werd het wel stukken herkenbaarder voor mezelf. Al had het geen positief effect. Ik walgde daardoor nog meer van mezelf en mijn ziekelijke gedrag.
geeninspiratie1235donderdag 10 januari 2019 @ 19:37
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:28 schreef Burner82 het volgende:

Niet echt... Ik heb wel momenten dat ik vind dat ik er minder goed uit zie (Lees: meer moet sporten, beter eten)... Qua psychische klachten zit ik al jaren op dezelfde lijn.
Oh maar ik heb ook wel momenten dat ik mezelf mooi vind maar vroeger sloeg ik daar dan ook weer in door, nu gelukkig niet meer. Gezond eten is inderdaad heel belangrijk zolang het geen obsessie wordt . Dat je op dezelfde lijn zit is wel vervelend als die lijn heel ver onder het gemiddelde ligt.
Burner82donderdag 10 januari 2019 @ 19:38
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:34 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]
Ik walgde daardoor nog meer van mezelf en mijn ziekelijke gedrag.
Dat heb ik dus nooit gesnapt... Als ik te dik ben, moet ik sporten, dat snap ik... Maar hoe ik ben, is weinig aan te veranderen...
Maar dat zullen wel mijn -pathische trekjes zijn, dat ik die kant niet snap, dat iemand twijfelt/walgt van zichzelf.
LordofLeavesdonderdag 10 januari 2019 @ 19:41
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:38 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dat heb ik dus nooit gesnapt... Als ik te dik ben, moet ik sporten, dat snap ik... Maar hoe ik ben, is weinig aan te veranderen...
Maar dat zullen wel mijn -pathische trekjes zijn, dat ik die kant niet snap, dat iemand twijfelt/walgt van zichzelf.
Doe maar eens ,gejaagd door turbulente emoties, iemand (bewust) pijn. Dan ga je wel van jezelf walgen.
Burner82donderdag 10 januari 2019 @ 19:43
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:41 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Doe maar eens ,gejaagd door turbulente emoties, iemand (bewust) pijn. Dan ga je wel van jezelf walgen.
Mijn antwoord is in extremen... Ik heb geen gejaagde turbulente emoties... En een bijl en een wurgkoord klaarliggen in een tas.
Ik ben de slechtste om me er in te kunnen inleven, geef ik eerlijk toe :@ :@
LordofLeavesdonderdag 10 januari 2019 @ 19:45
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:43 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Mijn antwoord is in extremen... Ik heb geen gejaagde turbulente emoties... En een bijl en een wurgkoord klaarliggen in een tas.
Ik ben de slechtste om me er in te kunnen inleven, geef ik eerlijk toe :@ :@
Geeft niks. Ik vraag het ook niet van je om je in te kunnen leven. Ik gaf even een voorbeeldje hoe het er bij mij aan toegaat.
Burner82donderdag 10 januari 2019 @ 19:49
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:45 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Geeft niks. Ik vraag het ook niet van je om je in te kunnen leven. Ik gaf even een voorbeeldje hoe het er bij mij aan toegaat.
Lijkt me erg lastig inderdaad... Is het dan ook een soort wantrouwen richting jezelf? Bang zijn dat je zo zult reageren?
LordofLeavesdonderdag 10 januari 2019 @ 19:53
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:49 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Lijkt me erg lastig inderdaad... Is het dan ook een soort wantrouwen richting jezelf? Bang zijn dat je zo zult reageren?
Ja, ik bind mij niet langer aan mensen. Ik ontwijk liefde en ga ook conflicten uit de weg.
Burner82donderdag 10 januari 2019 @ 19:58
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:53 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ja, ik bind mij niet langer aan mensen. Ik ontwijk liefde en ga ook conflicten uit de weg.
Dat is ook niet alles..Ik sta wel open voor liefde/relatie. Maar conflicten heb ik ook liever niet.. Die ontwijk ik ook.
Maar ik kan me wel wat makkelijk binden/lovebombing.. Maar ik kan dat net zo snel weer van me af laten glijden... Zoals leuke collega die ik heb.
LordofLeavesdonderdag 10 januari 2019 @ 20:02
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:58 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dat is ook niet alles..Ik sta wel open voor liefde/relatie. Maar conflicten heb ik ook liever niet.. Die ontwijk ik ook.
Maar ik kan me wel wat makkelijk binden/lovebombing.. Maar ik kan dat net zo snel weer van me af laten glijden... Zoals leuke collega die ik heb.
Ik heb mij voorgenomen om niet eerder weer een relatie aan te gaan totdat er een einde aan de chaos in mijn hoofd komt. Ik moet tot een bepaald punt komen, mentaal gezien, wil ik er weer klaar voor zijn. Kon ik het maar zo gemakkelijk van mij af laten glijden. Dat zou een hoop schelen.
Burner82donderdag 10 januari 2019 @ 20:06
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 20:02 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik heb mij voorgenomen om niet eerder weer een relatie aan te gaan totdat er een einde aan de chaos in mijn hoofd komt. Ik moet tot een bepaald punt komen, mentaal gezien, wil ik er weer klaar voor zijn. Kon ik het maar zo gemakkelijk van mij af laten glijden. Dat zou een hoop schelen.
Wat voor punt wil je bereiken dan... En belangrijkste vraag: hoe...
Ik kan 1 avond maximaal boos zijn, daarna ben k er ook klaar mee.. Dat is ook niet alles..
LordofLeavesdonderdag 10 januari 2019 @ 20:10
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 20:06 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Wat voor punt wil je bereiken dan... En belangrijkste vraag: hoe...
Ik kan 1 avond maximaal boos zijn, daarna ben k er ook klaar mee.. Dat is ook niet alles..
Ik verlang naar een rust in mijn hoofd. Ik wil naar een punt toe dat ik het gevoel heb dat ik leef en er toe doe in levens van anderen. Dat zou erg fijn zijn. Hoe ik dat ga doen? Geen idee... maar ooit kom ik er achter.

Ik kan heel lang boos blijven, maar dat ook zomaar weer voorbij zijn en dan vind ik diegene weer aardig totdat er weer een omslag komt.
Burner82donderdag 10 januari 2019 @ 20:20
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 20:10 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik verlang naar een rust in mijn hoofd. Ik wil naar een punt toe dat ik het gevoel heb dat ik leef en er toe doe in levens van anderen. Dat zou erg fijn zijn. Hoe ik dat ga doen? Geen idee... maar ooit kom ik er achter.

Ik kan heel lang boos blijven, maar dat ook zomaar weer voorbij zijn en dan vind ik diegene weer aardig totdat er weer een omslag komt.
Misschien ook maar eens vragen voor pimpampetpilletjes :P
Als iemand me echt krenkt, vergeef ik niet, vergeet ik hoogstens... Voor de rest, heb ik nergens moeite mee.
geeninspiratie1235donderdag 10 januari 2019 @ 20:31
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:32 schreef LordofLeaves het volgende:

Haha ja. Ik heb ook van dat soort dingen meegemaakt. Nu gelukkig weer wat minder. In het verleden ook wat OCD neigingen gehad, maar daar ben ik weer vanaf. En ik kan mezelf letterlijk ziek praten. Komt omdat ik een lichte vorm van smetvrees heb.
Wat voor ocd neigingen had je dan? Waarom heb je smetvrees? Dat is weer iets waar ik gelukkig nooit last van heb, maar ik kan me wel voorstellen dat als je misschien een keer iets hebt gelezen over bacillen dat het dan een obsessie kan worden omdat het onzichtbaar is.

quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 19:34 schreef LordofLeaves het volgende:

Nou, mijn diagnose bracht wel veel aan het licht en ook vielen er puzzelstukjes op hun plaats. Na het lezen van boeken over borderline, werd het wel stukken herkenbaarder voor mezelf. Al had het geen positief effect. Ik walgde daardoor nog meer van mezelf en mijn ziekelijke gedrag.
Maar walgde je dan ook van anderen? Zoals bijv de mensen uit het boek of in je dagelijks leven? Of kwetsen anderen jou nooit?
LordofLeavesdonderdag 10 januari 2019 @ 20:31
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 20:20 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Misschien ook maar eens vragen voor pimpampetpilletjes :P
Als iemand me echt krenkt, vergeef ik niet, vergeet ik hoogstens... Voor de rest, heb ik nergens moeite mee.
Nee, geen meds meer voor mij. Kan niet meer tegen die zombie troep.
LordofLeavesdonderdag 10 januari 2019 @ 20:35
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 20:31 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Wat voor ocd neigingen had je dan? Waarom heb je smetvrees? Dat is weer iets waar ik gelukkig nooit last van heb, maar ik kan me wel voorstellen dat als je misschien een keer iets hebt gelezen over bacillen dat het dan een obsessie kan worden omdat het onzichtbaar is.

[..]

Maar walgde je dan ook van anderen? Zoals bijv de mensen uit het boek of in je dagelijks leven? Of kwetsen anderen jou nooit?
Ik kreeg last van dwanghandelingen, zoals het alsmaar denken in getallen en het vaak controleren van sloten. Ik moest om een bepaalde tijd in bed liggen, want anders... blablabla. Complete onzin dus. Smetvrees kreeg ik na een hele erge buikgriep. Sindsdien maak ik schoon als een malle, deel ik geen handdoeken met anderen en eet ook niet in restaurants of wat dan ook.

Ik walgde ook van anderen ja. Dat kan zich uiten in het negeren van mensen tot extreme racistische denkbeelden. Niet leuk dus.
geeninspiratie1235donderdag 10 januari 2019 @ 20:57
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 20:35 schreef LordofLeaves het volgende:

Ik kreeg last van dwanghandelingen, zoals het alsmaar denken in getallen en het vaak controleren van sloten. Ik moest om een bepaalde tijd in bed liggen, want anders... blablabla. Complete onzin dus. Smetvrees kreeg ik na een hele erge buikgriep. Sindsdien maak ik schoon als een malle, deel ik geen handdoeken met anderen en eet ook niet in restaurants of wat dan ook.

Ik walgde ook van anderen ja. Dat kan zich uiten in het negeren van mensen tot extreme racistische denkbeelden. Niet leuk dus.
Bedoel je met het denken in getallen dat je steeds op bepaalde tijdstippen dingen moet doen?dat is wel raar hoe zulk soort dingen ontstaan. Bij mij kwam het vooral door bijgeloof dat ik bepaalde onzin handelingen een bepaald aantal keer moest doen, maar dat sloeg echt totaal nergens op. Vervelend dat je na buikgriep ineens smetvrees kreeg en dat het nog niet weg is. De meeste dingen ontstaan pas na een negatieve ervaring. Als ik eten laat vallen, eet ik het gewoon van de grond. Laatst heb ik nog iets uit de prullenbak gegeten, nadat ik het afgespoeld had dat wel, omdat ik dacht dat het fruit beschimmeld was maar het achteraf zonde vond omdat ik me realiseerde dat het toch niet beschimmeld was. Wat denk je dat er gebeurt als je niet goed schoonmaakt, denk je dat je dan direct weer buikgriep krijgt?

Dat is echt vervelend het walgen van anderen. Ik heb dat vooral op straat, maar de laatste tijd gelukkig minder. Maar ik herken het hebben van hele nare gedachten over anderen, die komen dan in me op als ik ze aardig vind en met ze in gesprek ben. Negeren zal ik nooit doen omdat ik het zelf ook haat om genegeerd te worden, maar ik doe het soms wel onbewust en het effect is hetzelfde😆 het vervelendste is dat idd bij vrienden. Ik isoleer mezelf al jaren van de rest van de wereld door niet actief te zijn op facebook, maar de laatste tijd ook veel meer van mijn vrienden, ik heb daardoor ook meer sociale angst bij vrienden en familie gekregen of achterdochtige gedachten over hen, best wel irritant.
LordofLeavesvrijdag 11 januari 2019 @ 10:12
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 20:57 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Bedoel je met het denken in getallen dat je steeds op bepaalde tijdstippen dingen moet doen?dat is wel raar hoe zulk soort dingen ontstaan. Bij mij kwam het vooral door bijgeloof dat ik bepaalde onzin handelingen een bepaald aantal keer moest doen, maar dat sloeg echt totaal nergens op. Vervelend dat je na buikgriep ineens smetvrees kreeg en dat het nog niet weg is. De meeste dingen ontstaan pas na een negatieve ervaring. Als ik eten laat vallen, eet ik het gewoon van de grond. Laatst heb ik nog iets uit de prullenbak gegeten, nadat ik het afgespoeld had dat wel, omdat ik dacht dat het fruit beschimmeld was maar het achteraf zonde vond omdat ik me realiseerde dat het toch niet beschimmeld was. Wat denk je dat er gebeurt als je niet goed schoonmaakt, denk je dat je dan direct weer buikgriep krijgt?

Dat is echt vervelend het walgen van anderen. Ik heb dat vooral op straat, maar de laatste tijd gelukkig minder. Maar ik herken het hebben van hele nare gedachten over anderen, die komen dan in me op als ik ze aardig vind en met ze in gesprek ben. Negeren zal ik nooit doen omdat ik het zelf ook haat om genegeerd te worden, maar ik doe het soms wel onbewust en het effect is hetzelfde😆 het vervelendste is dat idd bij vrienden. Ik isoleer mezelf al jaren van de rest van de wereld door niet actief te zijn op facebook, maar de laatste tijd ook veel meer van mijn vrienden, ik heb daardoor ook meer sociale angst bij vrienden en familie gekregen of achterdochtige gedachten over hen, best wel irritant.
Eten uit de prullenbak? Oh god... dat zou ik nooit doen. Ik zie het al helemaal voor me, haha. En ja, ik ben dan bang dat ik weer opnieuw erg ziek zou worden en daar heb ik geen zin in. Al heb ik er nooit helemaal controle over natuurlijk. Ieder mens wordt eens ziek. Voor mij is het getal 3 heel belangrijk. Ik doe vaak alles in drietallen, heb ook vaak van alles 3 enz. Best wel maf om daar bij stil te staan. Heb ook veel tattoo's die verwijzen naar het getal 3.

Achterdochtig zijn kan vreselijk zijn, maar soms ook handig. Het is vaak een handig hulpmiddel om je vooroordelen weer eens bevestigd te zien. Ik heb altijd het idee dat mensen iets van mij willen en dat is vaak iets dat ik niet wil doen. Ik kan ook niet tegen mensen die vaag doen. Dat roept automatisch in mij een enorme weerstand op om nog verder met die persoon om te gaan.
geeninspiratie1235vrijdag 11 januari 2019 @ 16:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 10:12 schreef LordofLeaves het volgende:

Eten uit de prullenbak? Oh god... dat zou ik nooit doen. Ik zie het al helemaal voor me, haha. En ja, ik ben dan bang dat ik weer opnieuw erg ziek zou worden en daar heb ik geen zin in. Al heb ik er nooit helemaal controle over natuurlijk. Ieder mens wordt eens ziek. Voor mij is het getal 3 heel belangrijk. Ik doe vaak alles in drietallen, heb ook vaak van alles 3 enz. Best wel maf om daar bij stil te staan. Heb ook veel tattoo's die verwijzen naar het getal 3.

Achterdochtig zijn kan vreselijk zijn, maar soms ook handig. Het is vaak een handig hulpmiddel om je vooroordelen weer eens bevestigd te zien. Ik heb altijd het idee dat mensen iets van mij willen en dat is vaak iets dat ik niet wil doen. Ik kan ook niet tegen mensen die vaag doen. Dat roept automatisch in mij een enorme weerstand op om nog verder met die persoon om te gaan.
Nou ik normaal gesproken ook niet maar ik had spijt dat ik eten had weggegooid. Maar er gebeurde dus helemaal niks, ik ben er niet ziek van geworden. Maar dat verschilt ook heel erg per persoon misschien. In controle over de eigen gezondheid hebben geloof ik ook niet nadat ik heb gehoord dat mensen na jaren een heel gezond eetpatroon en leefpatroon te hebben gevolgd toch kanker kregen en doodgingen. Daar zijn we nog heel ver van verwijderd denk ik maar ja ik ben geen arts. Wat je zegt van getallen is typisch voor ocd gedachten inderdaad. Zelf moest ik eerst vaak dwanghandelingen in even getallen doen totdat ik erachter kwam dat het ook niks uitmaakte als ik een oneven getal koos zoals 3 of 5. Waarschijnlijk maakt het ook niks uit als ik die dingen helemaal niet meer doe, maar zo ver ben ik nog niet. Leuk dat je tattoos hebt die verwijzen naar het getal 3. Welke vooroordelen over anderen zie jij bevestigd dan? Wat willen anderen vaak van jou wat jij niet wil? Ik herken het gevoel. Aan de ene kant ben je blij dat je niet gek bent, aan de andere kant wil je vaak met negatieve vermoedens niet dat ze waar zijn. Wat bedoel je met als mensen vaag doen, kun je daar een voorbeeld van geven?
LordofLeavesvrijdag 11 januari 2019 @ 18:45
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 16:43 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Welke vooroordelen over anderen zie jij bevestigd dan? Wat willen anderen vaak van jou wat jij niet wil? Ik herken het gevoel. Aan de ene kant ben je blij dat je niet gek bent, aan de andere kant wil je vaak met negatieve vermoedens niet dat ze waar zijn. Wat bedoel je met als mensen vaag doen, kun je daar een voorbeeld van geven?
Je kent het vast wel; domme mensen maken domme opmerkingen. Succesvolle mensen die alleen maar om zichzelf geven. Ja, het klinkt allemaal vooringenomen en toch denk ik zo. Het is vaak eerder andersom, maar toch.. Waarschijnlijk ben ik zelf erg bekrompen.

Wat ik met vaag bedoel, is dat je bepaalde mensen niet goed kunt peilen. Je weet niet goed wat er in ze omgaat en wat ze nou precies van mij willen. Dan ben ik altijd snel geneigd om ergens ja op te zeggen, terwijl ik dat niet wil.
Burner82vrijdag 11 januari 2019 @ 19:06
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 20:35 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik kreeg last van dwanghandelingen, zoals het alsmaar denken in getallen en het vaak controleren van sloten. Ik moest om een bepaalde tijd in bed liggen, want anders... blablabla. Complete onzin dus. Smetvrees kreeg ik na een hele erge buikgriep. Sindsdien maak ik schoon als een malle, deel ik geen handdoeken met anderen en eet ook niet in restaurants of wat dan ook.

Ik walgde ook van anderen ja. Dat kan zich uiten in het negeren van mensen tot extreme racistische denkbeelden. Niet leuk dus.
Ik zou best wel eens een paar weken een schoonmaak-ocd'er willen daten... Heb ik weer een schoon appartement _O-

Maar, lijkt me wel klote om dat te hebben, ik ben echt het tegenovergestelde.
Materiële zaken boeien mij echt niet. inclusief afwas/opruimen. Ik hou van georganiseerde chaos *O*
Burner82vrijdag 11 januari 2019 @ 19:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 18:45 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Je kent het vast wel; domme mensen maken domme opmerkingen. Succesvolle mensen die alleen maar om zichzelf geven. Ja, het klinkt allemaal vooringenomen en toch denk ik zo. Het is vaak eerder andersom, maar toch.. Waarschijnlijk ben ik zelf erg bekrompen.

Wat ik met vaag bedoel, is dat je bepaalde mensen niet goed kunt peilen. Je weet niet goed wat er in ze omgaat en wat ze nou precies van mij willen. Dan ben ik altijd snel geneigd om ergens ja op te zeggen, terwijl ik dat niet wil.
Domme mensen maken domme opmerkingen en succesvolle mensen denken maar aan zichzelf dan aan andere (familie/vrienden dar gelaten), anders wordt je ook niet succesvol.

Ik ben gelukkig wel aardig goed in mensen peilen (alleen gaydar is kapot, dat is jammer). Ik weet ook altijd wel de achterliggende erachter. Als ik die niet kan verzinnen, is het goed volk om het zo te zeggen.
Burner82vrijdag 11 januari 2019 @ 19:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 16:43 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Nou ik normaal gesproken ook niet maar ik had spijt dat ik eten had weggegooid. Maar er gebeurde dus helemaal niks, ik ben er niet ziek van geworden. Maar dat verschilt ook heel erg per persoon misschien. In controle over de eigen gezondheid hebben geloof ik ook niet nadat ik heb gehoord dat mensen na jaren een heel gezond eetpatroon en leefpatroon te hebben gevolgd toch kanker kregen en doodgingen. Daar zijn we nog heel ver van verwijderd denk ik maar ja ik ben geen arts. Wat je zegt van getallen is typisch voor ocd gedachten inderdaad. Zelf moest ik eerst vaak dwanghandelingen in even getallen doen totdat ik erachter kwam dat het ook niks uitmaakte als ik een oneven getal koos zoals 3 of 5. Waarschijnlijk maakt het ook niks uit als ik die dingen helemaal niet meer doe, maar zo ver ben ik nog niet. Leuk dat je tattoos hebt die verwijzen naar het getal 3. Welke vooroordelen over anderen zie jij bevestigd dan? Wat willen anderen vaak van jou wat jij niet wil? Ik herken het gevoel. Aan de ene kant ben je blij dat je niet gek bent, aan de andere kant wil je vaak met negatieve vermoedens niet dat ze waar zijn. Wat bedoel je met als mensen vaag doen, kun je daar een voorbeeld van geven?
Ik ben ook geen arts, maar ken er wel redelijk wat... Iedereen krijgt kanker, als je lang genoeg leeft. Bij sommige mensen is het eerder, bij andere is het later.
LordofLeavesvrijdag 11 januari 2019 @ 19:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 19:06 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik zou best wel eens een paar weken een schoonmaak-ocd'er willen daten... Heb ik weer een schoon appartement _O-

Maar, lijkt me wel klote om dat te hebben, ik ben echt het tegenovergestelde.
Materiële zaken boeien mij echt niet. inclusief afwas/opruimen. Ik hou van georganiseerde chaos *O*
Mijn ex vriendin woonde ook tussen de rotzooi. Ik vond het echt smerig om te zien en moest er niet aan denken dat zo'n iemand in mijn huis zo wonen. Ik zou gillend gek worden. (pun)

Maar... tegenwoordig kan ik het wel weer meer loslaten. Ben niet meer zo'n pietje precies op het gebied van schoonmaken. Doe alleen nog de echte dagelijkse dingen en een paar keer per maand de rest.
Burner82vrijdag 11 januari 2019 @ 19:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 19:23 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Mijn ex vriendin woonde ook tussen de rotzooi. Ik vond het echt smerig om te zien en moest er niet aan denken dat zo'n iemand in mijn huis zo wonen. Ik zou gillend gek worden. (pun)

Maar... tegenwoordig kan ik het wel weer meer loslaten. Ben niet meer zo'n pietje precies op het gebied van schoonmaken. Doe alleen nog de echte dagelijkse dingen en een paar keer per maand de rest.
Naja, mijn bank ligt vol kleren, want gooi daar alles op als ik thuis kom en trek wat beters aan... Keuken is wel een chaos, maar is een aparte keuken, dus ik zie het ook niet echt, kom er ook alleen voor koffie, bier, of ff eten maken..
Ik probeer wel alles weer een beetje bij te gaan werken komende tijd :P
LordofLeavesvrijdag 11 januari 2019 @ 19:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 19:26 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Naja, mijn bank ligt vol kleren, want gooi daar alles op als ik thuis kom en trek wat beters aan... Keuken is wel een chaos, maar is een aparte keuken, dus ik zie het ook niet echt, kom er ook alleen voor koffie, bier, of ff eten maken..
Ik probeer wel alles weer een beetje bij te gaan werken komende tijd :P
Ik zat er al sinds gisteren over na te denken of mijn controle over mijn huis niet eerder een uiting was om meer controle over mijn leven te krijgen.
Burner82vrijdag 11 januari 2019 @ 19:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 19:30 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik zat er al sinds gisteren over na te denken of mijn controle over mijn huis niet eerder een uiting was om meer controle over mijn leven te krijgen.
Ik denk dat je daar wel een punt hebt eigenlijk.
Alles wat overdag niet helemaal gaat zoals gewenst, probeer je thuis recht te zetten, door alles te doen op jou manier en zoals jij het wilt.
LordofLeavesvrijdag 11 januari 2019 @ 19:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 19:35 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik denk dat je daar wel een punt hebt eigenlijk.
Alles wat overdag niet helemaal gaat zoals gewenst, probeer je thuis recht te zetten, door alles te doen op jou manier en zoals jij het wilt.
Dat moet wel. Sneu eigenlijk.
Burner82vrijdag 11 januari 2019 @ 19:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 19:36 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat moet wel. Sneu eigenlijk.
Sneu zou ik het niet noemen... Het werkte op dat moment.
Ik heb ook dingen gedaan waarvan ik achteraf denk: mwoa, had ook anders gekund...
Maar op dat moment was het goed, dus dan vind ik het ook goed :P
LordofLeavesvrijdag 11 januari 2019 @ 19:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 19:43 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Sneu zou ik het niet noemen... Het werkte op dat moment.
Ik heb ook dingen gedaan waarvan ik achteraf denk: mwoa, had ook anders gekund...
Maar op dat moment was het goed, dus dan vind ik het ook goed :P
Och jongen, ik krijg mij dan een wroeging van hier tot Tokio. Altijd weer die: "Wat heb ik nu weer gedaan?' gedachte.
Burner82vrijdag 11 januari 2019 @ 19:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 19:47 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Och jongen, ik krijg mij dan een wroeging van hier tot Tokio. Altijd weer die: "Wat heb ik nu weer gedaan?' gedachte.
Wroeging duurt bij mij zo een seconde of 10... Meestal ben ik dan dronken en eerlijk geweest...
Is het hard, ongepast, etc... maar voelde het goed/is het wel waar... geen wroeging mee. Opgelost.
LordofLeavesvrijdag 11 januari 2019 @ 20:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 19:52 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Wroeging duurt bij mij zo een seconde of 10... Meestal ben ik dan dronken en eerlijk geweest...
Is het hard, ongepast, etc... maar voelde het goed/is het wel waar... geen wroeging mee. Opgelost.
Knap, ik meen het. Dat je er niets bij kunt voelen.
Burner82vrijdag 11 januari 2019 @ 20:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:03 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Knap, ik meen het. Dat je er niets bij kunt voelen.
knap/goed laat ik in het midden. Kan wel zeggen dat het voordelen heeft.
Waarschijnlijk ook nadelen, maar die zie/merk ik zelf niet.
geeninspiratie1235vrijdag 11 januari 2019 @ 23:21
Dat is toch gewoon de oorzaak van depressie, het gebrek aan controle in je leven? alles wat je maar moet ondergaan en ook nog accepteren omdat 'het bij het leven hoort' oftewel men er geen oplossing voor heeft gevonden en jou dat zelf ook niet lukt
Burner82zaterdag 12 januari 2019 @ 12:48
Zombie-modus staat vol aan hier... dubbele dosis in het weekend...
Meestal het moment voor mij dat ik er mee stop, maar ja. We weten tegenwoordig wat er gebeurd als ik ze niet meer slik...
Blijft erg dubbel.
LordofLeaveszaterdag 12 januari 2019 @ 13:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 23:21 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Dat is toch gewoon de oorzaak van depressie, het gebrek aan controle in je leven? alles wat je maar moet ondergaan en ook nog accepteren omdat 'het bij het leven hoort' oftewel men er geen oplossing voor heeft gevonden en jou dat zelf ook niet lukt
Ja klopt. Men gaat er altijd vanuit dat een good old schop in de kont nog weleens wil helpen om uit die depressie te komen. Ach ja.
Burner82zaterdag 12 januari 2019 @ 17:16
quote:
I tried to be someone else
But nothing seemed to change
I know now, this is who I really am inside
I've finally found myself
Misschien is dit het gewoon..
geeninspiratie1235zaterdag 12 januari 2019 @ 17:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 13:58 schreef LordofLeaves het volgende:

Ja klopt. Men gaat er altijd vanuit dat een good old schop in de kont nog weleens wil helpen om uit die depressie te komen. Ach ja.
Dat je er ach ja achter schrijft, doet me denken dat de gelatenheid op dit gebied bezit van je heeft genomen. Maar dan denk ik : het is niet sociaal geaccepteerd om alles gelaten te accepteren, dus bijv de hele dag in bed te blijven liggen en het wel best te vinden. Sommige dingen mag je wel accepteren, andere niet. De ongeschreven regel is denk ik gewoon dat je altijd moet doen wat anderen willen, productief moet zijn en niemand mag last van je hebben. Je eigen luiheid of negatieve gevoelens mag je niet accepteren. Maar de vooroordelen en het gebrek aan hulp van anderen wat betreft je eigen ongeluk die ze verkopen alsof ze met hun vooroordelen en verwijten/beledigingen verpakt in algemeen zogenaamd nepadvies waar niemand iets mee kan hele goede behulpzame mensen zijn moet je accepteren. Ik vind dat iets walgelijks.

[ Bericht 3% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 12-01-2019 17:38:44 ]
Burner82zaterdag 12 januari 2019 @ 17:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 17:26 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Dat je er ach ja achter schrijft, doet me denken dat de gelatenheid op dit gebied bezit van je heeft genomen. Maar dan denk ik : het is niet sociaal geaccepteerd om alles gelaten te accepteren, dus bijv de hele dag in bed te blijven liggen en het wel best te vinden. Sommige dingen mag je wel accepteren, andere niet. De ongeschreven regel is denk ik gewoon dat je altijd moet doen wat anderen willen, productief moet zijn en niemand mag last van je hebben. Je eigen luiheid of negatieve gevoelens mag je niet accepteren. Maar de vooroordelen en het gebrek aan hulp van anderen wat betreft je eigen ongeluk die ze verkopen alsof ze met hun vooroordelen en verwijten/beledigingen verpakt in algemeen zogenaamd nepadvies waar niemand iets mee kan hele goede behulpzame mensen zijn moet je accepteren. Ik vind dat iets walgelijks.
Ondanks dat ik jou posts meestal totaal niet snap en deze ook 38 keer moest lezen.... Denk ik wel dat je het goed verwoord hebt :P Voldoen aan de maatstaf, en als je er niet aan voldoet, moet je het zelf maar uitzoeken (korte versie...)
LordofLeaveszaterdag 12 januari 2019 @ 18:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 17:26 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Dat je er ach ja achter schrijft, doet me denken dat de gelatenheid op dit gebied bezit van je heeft genomen. Maar dan denk ik : het is niet sociaal geaccepteerd om alles gelaten te accepteren, dus bijv de hele dag in bed te blijven liggen en het wel best te vinden. Sommige dingen mag je wel accepteren, andere niet. De ongeschreven regel is denk ik gewoon dat je altijd moet doen wat anderen willen, productief moet zijn en niemand mag last van je hebben. Je eigen luiheid of negatieve gevoelens mag je niet accepteren. Maar de vooroordelen en het gebrek aan hulp van anderen wat betreft je eigen ongeluk die ze verkopen alsof ze met hun vooroordelen en verwijten/beledigingen verpakt in algemeen zogenaamd nepadvies waar niemand iets mee kan hele goede behulpzame mensen zijn moet je accepteren. Ik vind dat iets walgelijks.
Weet je wat het is, lieve schat? Tegen mensen die het niet begrijpen zeg ik altijd; " Jullie hebben de oorlog niet meegemaakt.' Dat zet ze vaak aan het denken en dan stoppen ze ook met die goedbedoelde adviezen. Ben het wel met je antwoord eens btw.
geeninspiratie1235zaterdag 12 januari 2019 @ 20:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 17:40 schreef Burner82 het volgende:
Ondanks dat ik jou posts meestal totaal niet snap en deze ook 38 keer moest lezen.... Denk ik wel dat je het goed verwoord hebt :P Voldoen aan de maatstaf, en als je er niet aan voldoet, moet je het zelf maar uitzoeken (korte versie...)
Sorry voor de langdradigheid. Ben blij dat je deze dan maar 38 keer moest lezen, bedankt :P het is inderdaad voldoen aan de maatstaf, maar het probleem dat ik daar dan mee heb is waar houdt het op, want mensen hebben het aan de ene kant over persoonlijke voorkeuren, alles persoonlijk en individueel bla bla, maar dan moet men zich weer aanpassen, waarom in sommige dingen wel en niet in alles, als groepsgedrag zo gewaardeerd wordt waarom bestaat er dan zoiets als mode en draagt niet iedereen een uniform bijv, waarom bestaan er dan auto's in verschillende modellen, waarom hebben mensen dan verschillende namen, waarom is de ene vorm van individualisme nou goed en de andere ineens weer slecht.

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 18:47 schreef LordofLeaves het volgende:

Weet je wat het is, lieve schat? Tegen mensen die het niet begrijpen zeg ik altijd; " Jullie hebben de oorlog niet meegemaakt.' Dat zet ze vaak aan het denken en dan stoppen ze ook met die goedbedoelde adviezen. Ben het wel met je antwoord eens btw.
Oh, dan heb je toch wel verdraaglijke mensen in je omgeving ja, als ze wel nadenken over wat je hebt gezegd en dan stoppen met hun adviezen en als hun adviezen ook goed bedoeld waren. Niet iedereen is anders natuurlijk, misschien scheer ik ze ook teveel over 1 kam. Want als mijn familie of vrienden mij advies geven doen ze dat meestal ook niet uit irritatie of leedvermaak.
LordofLeaveszondag 13 januari 2019 @ 12:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 20:32 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Oh, dan heb je toch wel verdraaglijke mensen in je omgeving ja, als ze wel nadenken over wat je hebt gezegd en dan stoppen met hun adviezen en als hun adviezen ook goed bedoeld waren. Niet iedereen is anders natuurlijk, misschien scheer ik ze ook teveel over 1 kam. Want als mijn familie of vrienden mij advies geven doen ze dat meestal ook niet uit irritatie of leedvermaak.
Ik zou het pas vreemd vinden als ze het zouden snappen, haha. Ze bedoelen het goed, soms accepteer ik het en dan gaan we weer gewoon verder tot de orde van de dag.
geeninspiratie1235zondag 13 januari 2019 @ 18:58
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 12:55 schreef LordofLeaves het volgende:

Ik zou het pas vreemd vinden als ze het zouden snappen, haha. Ze bedoelen het goed, soms accepteer ik het en dan gaan we weer gewoon verder tot de orde van de dag.
Oke mooi zo
LordofLeavesmaandag 14 januari 2019 @ 18:41
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 18:58 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Oke mooi zo
Hoe gaat het met jou dan?
geeninspiratie1235maandag 14 januari 2019 @ 22:33
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 18:41 schreef LordofLeaves het volgende:

Hoe gaat het met jou dan?
Op zich wel goed, bedankt voor het vragen, maar ik word er gestoord van dat ik niet weet welke supplementen ik het beste kan kopen omdat ik geen idee heb wat mijn "genetische defecten" zijn en zo'n commerciële test daarvoor duur en vast ook onbetrouwbaar is. Daarnaast heb ik ook heel erg het gevoel van wat heeft alles voor zin. Ik heb het gevoel dat ik niet kan nadenken. Of m'n gedachten slaan nergens op, of ze zijn negatief waardoor ik weer angst krijg of een neerslachtig gevoel, of ze leiden nergens toe. Wat PabstBlueRibbon een keer schreef is wel zo. Ik raak gewoon verstrikt erin. Ik heb het gevoel dat anderen iets denken en dan weten wat ze moeten doen, maar misschien is dat wel te optimistisch gedacht. Maar ik weet iig bijna nooit wat ik moet doen, en als ik het wel weet dan leidt wat ik doe vaak niet echt tot iets goeds.
LordofLeavesdinsdag 15 januari 2019 @ 09:25
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 22:33 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Op zich wel goed, bedankt voor het vragen, maar ik word er gestoord van dat ik niet weet welke supplementen ik het beste kan kopen omdat ik geen idee heb wat mijn "genetische defecten" zijn en zo'n commerciële test daarvoor duur en vast ook onbetrouwbaar is. Daarnaast heb ik ook heel erg het gevoel van wat heeft alles voor zin. Ik heb het gevoel dat ik niet kan nadenken. Of m'n gedachten slaan nergens op, of ze zijn negatief waardoor ik weer angst krijg of een neerslachtig gevoel, of ze leiden nergens toe. Wat PabstBlueRibbon een keer schreef is wel zo. Ik raak gewoon verstrikt erin. Ik heb het gevoel dat anderen iets denken en dan weten wat ze moeten doen, maar misschien is dat wel te optimistisch gedacht. Maar ik weet iig bijna nooit wat ik moet doen, en als ik het wel weet dan leidt wat ik doe vaak niet echt tot iets goeds.
Wat voor supplementen bedoel je? Vitamines en dat soort dingen? Ik zou niet weten hoe je achter genetische defecten zou moeten komen. Is daar een bepaalde test voor?

Misschien mis je wel een bepaald doel in je leven. Een goede dagindeling zou al een hoop voor je schelen. Wie weet sta je dan ook niet al te vaak stil bij die negatieve gedachten. Wat zou je graag willen doen met je leven? Iedereen heeft wel bepaalde wensen en/of doelen.
geeninspiratie1235dinsdag 15 januari 2019 @ 13:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 09:25 schreef LordofLeaves het volgende:

Wat voor supplementen bedoel je? Vitamines en dat soort dingen? Ik zou niet weten hoe je achter genetische defecten zou moeten komen. Is daar een bepaalde test voor?

Misschien mis je wel een bepaald doel in je leven. Een goede dagindeling zou al een hoop voor je schelen. Wie weet sta je dan ook niet al te vaak stil bij die negatieve gedachten. Wat zou je graag willen doen met je leven? Iedereen heeft wel bepaalde wensen en/of doelen.
Ja. Ja daar zijn testen voor zoals 23andme maar ik vertrouw het niet en het is duur. Ik heb wel doelen, maar die bereik ik niet omdat ik bij het uitvoeren van handelingen om daar te komen niet weet wat ik moet beslissen. En wat betreft ingrijpendere levensdoelen, zoals carriere of gezin, heb ik echt geen idee afgezien van dat een gezin mij de hel op aarde lijkt , dus dat is al iets, ik wil het liefst mijn hele leven single blijven maar dan ben ik ook wel weer bang dat ik spijt krijg maar ja.
Ik plan mijn vrije tijd altijd . Ik ben niet iemand die doel bewust tijd verspilt. Als de resultaten niet zijn wat ik hoopte, bijvoorbeeld dat ik in een dag alleen huishoudelijke dingen doe en besluiteloos ben wat ik voor de rest het eerste kan doen of zo moe ben van deze noodzakelijke activiteiten dat ik geen tijd over heb voor iets anders, dan helpt dat mij verder vrij weinig.

[ Bericht 6% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 15-01-2019 13:13:55 ]
Burner82dinsdag 15 januari 2019 @ 18:49
Kreeg vandaag een telefoontje van de FPP: er is iemand uitgevallen, u kunt komen voor uw intake... Maar het is wel om 13:00 vanmiddag.... Euh, wat denk je zelf...
Ow, kan het niet, dan plaatsen we u terug op de wachtlijst.... Is er al iets bekend over de wachtlijst, het is nu al 3 maanden.... Nee, we hebben echt een heeeeeele lange wachtlijst...

|:( |:( |:(
LordofLeavesdinsdag 15 januari 2019 @ 18:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 13:06 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Ja. Ja daar zijn testen voor zoals 23andme maar ik vertrouw het niet en het is duur. Ik heb wel doelen, maar die bereik ik niet omdat ik bij het uitvoeren van handelingen om daar te komen niet weet wat ik moet beslissen. En wat betreft ingrijpendere levensdoelen, zoals carriere of gezin, heb ik echt geen idee afgezien van dat een gezin mij de hel op aarde lijkt , dus dat is al iets, ik wil het liefst mijn hele leven single blijven maar dan ben ik ook wel weer bang dat ik spijt krijg maar ja.
Ik plan mijn vrije tijd altijd . Ik ben niet iemand die doel bewust tijd verspilt. Als de resultaten niet zijn wat ik hoopte, bijvoorbeeld dat ik in een dag alleen huishoudelijke dingen doe en besluiteloos ben wat ik voor de rest het eerste kan doen of zo moe ben van deze noodzakelijke activiteiten dat ik geen tijd over heb voor iets anders, dan helpt dat mij verder vrij weinig.
Heb even gekeken naar die testen, maar ik vind ze nogal schimmig. Je weet ook niet wat ze met je gegevens allemaal gaan doen. Ik moest er niet aan denken om mijn hele leven alleen te blijven. Het gezinsleven is niet helemaal voor mij weggelegd, maar ik sluit het ook niet uit. Kinderen lijken mij stiekem toch wel leuk. Een carriëre lijkt mij alleen maar leuk als het flink wat oplevert. Ja, zo ben ik wel weer. :P

Wat doe je zoal in je vrije tijd?
LordofLeavesdinsdag 15 januari 2019 @ 18:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 18:49 schreef Burner82 het volgende:
Kreeg vandaag een telefoontje van de FPP: er is iemand uitgevallen, u kunt komen voor uw intake... Maar het is wel om 13:00 vanmiddag.... Euh, wat denk je zelf...
Ow, kan het niet, dan plaatsen we u terug op de wachtlijst.... Is er al iets bekend over de wachtlijst, het is nu al 3 maanden.... Nee, we hebben echt een heeeeeele lange wachtlijst...

|:( |:( |:(
Je had moeten gaan man. Dan maar gezeik met je psycho chef. :P
Burner82dinsdag 15 januari 2019 @ 19:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 18:58 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Je had moeten gaan man. Dan maar gezeik met je psycho chef. :P
Nee, op zo een korte termijn lukt dat echt niet. Achteraf gezien had het wel gekund, maar ja. Ik moet ook nog iemand naar huis brengen vanaf het werk..

Het is gewoon belachelijk om daar 3 uur van te voren over te bellen.
LordofLeavesdinsdag 15 januari 2019 @ 19:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:01 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Het is gewoon belachelijk om daar 3 uur van te voren over te bellen.
Hadden ze beter een dag van te voren kunnen doen.
Burner82dinsdag 15 januari 2019 @ 19:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:04 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hadden ze beter een dag van te voren kunnen doen.
precies.. Maar ja, ik werd iig gebeld, dus ik zal ondertussen wel wat hoger staan op de wachtlijst.
LordofLeavesdinsdag 15 januari 2019 @ 19:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:05 schreef Burner82 het volgende:

[..]

precies.. Maar ja, ik werd iig gebeld, dus ik zal ondertussen wel wat hoger staan op de wachtlijst.
Misschien een gekke vraag. maar hadden ze niet even een nieuwe afspraak met je kunnen maken? Ze hadden je tenslotte aan de telefoon.
Burner82dinsdag 15 januari 2019 @ 19:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:07 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Misschien een gekke vraag. maar hadden ze niet even een nieuwe afspraak met je kunnen maken? Ze hadden je tenslotte aan de telefoon.
Nee, sta nog op de wachtlijst he... heb al aantal keer gebeld... Nee, lange wachtlijst.
LordofLeavesdinsdag 15 januari 2019 @ 19:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:12 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Nee, sta nog op de wachtlijst he... heb al aantal keer gebeld... Nee, lange wachtlijst.
Dat maakt het nog veel maffer. Ze hebben je aan de lijn en willen geen nieuwe afspraak maken.
Burner82dinsdag 15 januari 2019 @ 19:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:13 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat maakt het nog veel maffer. Ze hebben je aan de lijn en willen geen nieuwe afspraak maken.
Ze maken geen afspraak, want wachtlijst.ik bel om de paar weken, steeds zelfde verhaal: nee, wachtlijst. geen idee hoelang.
geeninspiratie1235dinsdag 15 januari 2019 @ 19:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 18:58 schreef LordofLeaves het volgende:

Heb even gekeken naar die testen, maar ik vind ze nogal schimmig. Je weet ook niet wat ze met je gegevens allemaal gaan doen. Ik moest er niet aan denken om mijn hele leven alleen te blijven. Het gezinsleven is niet helemaal voor mij weggelegd, maar ik sluit het ook niet uit. Kinderen lijken mij stiekem toch wel leuk. Een carriëre lijkt mij alleen maar leuk als het flink wat oplevert. Ja, zo ben ik wel weer. :P

Wat doe je zoal in je vrije tijd?
Ze zijn weliswaar schimmig, maar ik zou zelfs liever opgelicht worden of dat mijn chromosoom afwijking gegevens werden verspreid, dan dat ik nog eens maanden mezelf op een wachtlijst zou laten plaatsen zoals bij Burner82 het geval is, als ik de keuze had.
Tja ieder zijn ding. Wat lijkt jou leuk aan zelf kinderen hebben?
Wat ik zoal doe is dus werken, het huishouden, soms een sociale activiteit, en verder heb ik net de tijd om na te denken over welke supplementen ik wil kopen, dan duurt het ook weken voordat ik eindelijk genoeg research heb gedaan om een bestelling te plaatsen , te piekeren en in de war te zijn over het leven en verder niets. Daarvoor las ik boeken, maar omdat mijn leestempo zo langzaam was dat ik minimaal een week of een paar weken deed over een boek, schoot dat helemaal niets op vandaar dat ik nu alleen nog maar bezig ben met zoeken naar supplementen die ervoor zorgen dat ik de dingen sneller doe zodat ik meer tijd overhoud om te lezen en mijn boeken ook sneller uit zal hebben.
Burner82dinsdag 15 januari 2019 @ 19:37
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:34 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Ze zijn weliswaar schimmig, maar ik zou zelfs liever opgelicht worden of dat mijn chromosoom afwijking gegevens werden verspreid, dan dat ik nog eens maanden mezelf op een wachtlijst zou laten plaatsen zoals bij Burner82 het geval is, als ik de keuze had.
Tja ieder zijn ding. Wat lijkt jou leuk aan zelf kinderen hebben?
Wat ik zoal doe is dus werken, het huishouden, soms een sociale activiteit, en verder heb ik net de tijd om na te denken over welke supplementen ik wil kopen, dan duurt het ook weken voordat ik eindelijk genoeg research heb gedaan om een bestelling te plaatsen. Daarvoor las ik boeken, maar omdat mijn leestempo zo langzaam was dat ik minimaal een week of een paar weken deed over een boek, schoot dat helemaal niets op vandaar dat ik nu alleen nog maar bezig ben met zoeken naar supplementen die ervoor zorgen dat ik de dingen sneller doe zodat ik meer tijd overhoud om te lezen en mijn boeken ook sneller uit zal hebben.
Waar komt die fascinatie voor het genetische vandaan? En supplementen, vitamines etc? Alles om er maar voor te zorgen dat de schuld niet bij jou ligt, maar dat je er niks aan kunt doen?
Ik heb wel eens de opmerking gekregen dat ik escalatiepunten buiten mezelf zoek, maar jij zoekt echt alles buiten jezelf.
geeninspiratie1235dinsdag 15 januari 2019 @ 19:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:37 schreef Burner82 het volgende:

Waar komt die fascinatie voor het genetische vandaan? En supplementen, vitamines etc? Alles om er maar voor te zorgen dat de schuld niet bij jou ligt, maar dat je er niks aan kunt doen?
Ik heb wel eens de opmerking gekregen dat ik escalatiepunten buiten mezelf zoek, maar jij zoekt echt alles buiten jezelf.
Neem drugs,coke of bromo dragonfly of zo. Hoe jij je voelt, is dat dan je eigen prestatie?
Burner82dinsdag 15 januari 2019 @ 19:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:41 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Neem drugs,coke of bromo dragonfly of zo. Hoe jij je voelt, is dat dan je eigen prestatie?
Je hebt het nu over bewezen drugs, die als doel hebben verslaving en het veranderen van je hersenen, tijdelijk. Wat jij wilt, is een vitamine pil, die al jou problemen oplost en dat je kunt zeggen: Kijk, ik was het niet..
LordofLeavesdinsdag 15 januari 2019 @ 19:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:34 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Ze zijn weliswaar schimmig, maar ik zou zelfs liever opgelicht worden of dat mijn chromosoom afwijking gegevens werden verspreid, dan dat ik nog eens maanden mezelf op een wachtlijst zou laten plaatsen zoals bij Burner82 het geval is, als ik de keuze had.
Tja ieder zijn ding. Wat lijkt jou leuk aan zelf kinderen hebben?
Wat ik zoal doe is dus werken, het huishouden, soms een sociale activiteit, en verder heb ik net de tijd om na te denken over welke supplementen ik wil kopen, dan duurt het ook weken voordat ik eindelijk genoeg research heb gedaan om een bestelling te plaatsen , te piekeren en in de war te zijn over het leven en verder niets. Daarvoor las ik boeken, maar omdat mijn leestempo zo langzaam was dat ik minimaal een week of een paar weken deed over een boek, schoot dat helemaal niets op vandaar dat ik nu alleen nog maar bezig ben met zoeken naar supplementen die ervoor zorgen dat ik de dingen sneller doe zodat ik meer tijd overhoud om te lezen en mijn boeken ook sneller uit zal hebben.
Kinderen lijken me wel een verrijking voor mijn leven. :) En het feit dat ik weer iets doorgeef aan de volgende generatie klinkt als een juiste gedachte.

Een week doen over een boek is voor mij heel normaal. Wel beter je best doen hoor. :P Welke supplementen ga je bestellen?
Burner82dinsdag 15 januari 2019 @ 20:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:57 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Kinderen lijken me wel een verrijking voor mijn leven. :) En het feit dat ik weer iets doorgeef aan de volgende generatie klinkt als een juiste gedachte.

Een week doen over een boek is voor mij heel normaal. Wel beter je best doen hoor. :P Welke supplementen ga je bestellen?
Ik heb een hele rare connectie met kinderen (en dieren)... Zijn allemaal dol op me, kletsen me de oren van de kop af.... Die vinden mij totaal niet eng, ongeacht hoe ik eruit zie.
LordofLeavesdinsdag 15 januari 2019 @ 20:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 20:03 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik heb een hele rare connectie met kinderen (en dieren)... Zijn allemaal dol op me, kletsen me de oren van de kop af.... Die vinden mij totaal niet eng, ongeacht hoe ik eruit zie.
Same here. In een ver, ver verleden was ik een goth en nog kwamen ze altijd bij mij zitten. Ik zag er dus niet zo eng uit als ik dat zou willen, haha. Dieren vinden mij ook leuk. :)
Burner82dinsdag 15 januari 2019 @ 20:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 20:06 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Same here. In een ver, ver verleden was ik een goth en nog kwamen ze altijd bij mij zitten. Ik zag er dus niet zo eng uit als ik dat zou willen, haha. Dieren vinden mij ook leuk. :)
De ouders lopen de andere kant op _O- en die koter loopt op me af _O- Maar ik zal ze ook eerder beschermen dan wat aandoen. Dan ben ik wel een veilige plek natuurlijk _O-
LordofLeavesdinsdag 15 januari 2019 @ 20:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 20:10 schreef Burner82 het volgende:

[..]

De ouders lopen de andere kant op _O- en die koter loopt op me af _O- Maar ik zal ze ook eerder beschermen dan wat aandoen. Dan ben ik wel een veilige plek natuurlijk _O-
Haha, dan wel ja. Mooi toch?
Burner82dinsdag 15 januari 2019 @ 20:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 20:27 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Haha, dan wel ja. Mooi toch?
Is wel grappig ja.
Burner82dinsdag 15 januari 2019 @ 20:39
Ik vind geboortedag altijd een mooie sterfdag. Kheb nog een week.
geeninspiratie1235dinsdag 15 januari 2019 @ 22:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:45 schreef Burner82 het volgende:

Je hebt het nu over bewezen drugs, die als doel hebben verslaving en het veranderen van je hersenen, tijdelijk. Wat jij wilt, is een vitamine pil, die al jou problemen oplost en dat je kunt zeggen: Kijk, ik was het niet..
Vreemd dat je het hebt over bewezen drugs terwijl er nooit is aangetoond dat de "ziel" van mensen afhankelijk bestaat van hun lichaam? Zo ja dan zou ik graag bronnen willen zien?
Nogal logisch dat ik een pil zoek die mijn lichamelijke problemen oplost als dit mij met leefstijl veranderingen niet lukt.

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 19:57 schreef LordofLeaves het volgende:

Kinderen lijken me wel een verrijking voor mijn leven. :) En het feit dat ik weer iets doorgeef aan de volgende generatie klinkt als een juiste gedachte.

Een week doen over een boek is voor mij heel normaal. Wel beter je best doen hoor. :P Welke supplementen ga je bestellen?
Op welke manier een verrijking? Wat wil je doorgeven aan de volgende generatie?
Ja als je geen doel hebt ermee misschien. Maar als je meer kennis wil over een onderwerp, dan zijn daar meestal zo veel boeken over geschreven, dat je er nooit genoeg van kan lezen met dat tempo in een redelijke termijn. Ik pm je wel de supplementen die ik wil kopen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 20:39 schreef Burner82 het volgende:
Ik vind geboortedag altijd een mooie sterfdag. Kheb nog een week.
Doet me denken aan dit nummer;
Een week voor wat?

[ Bericht 29% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 15-01-2019 22:32:22 ]
LordofLeaveswoensdag 16 januari 2019 @ 09:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 22:19 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Op welke manier een verrijking? Wat wil je doorgeven aan de volgende generatie?
Ja als je geen doel hebt ermee misschien. Maar als je meer kennis wil over een onderwerp, dan zijn daar meestal zo veel boeken over geschreven, dat je er nooit genoeg van kan lezen met dat tempo in een redelijke termijn. Ik pm je wel de supplementen die ik wil kopen.

Met verrijking doel ik op een volmaaktheid. Het voelt ook logisch om kinderen te hebben, voor mij dan. Het is niet persé kennis dat ik wil doorgeven, het geeft mij het gevoel dat ik dan verder leef. Lastig uit te leggen.
geeninspiratie1235woensdag 16 januari 2019 @ 09:54
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 09:25 schreef LordofLeaves het volgende:
Met verrijking doel ik op een volmaaktheid. Het voelt ook logisch om kinderen te hebben, voor mij dan. Het is niet persé kennis dat ik wil doorgeven, het geeft mij het gevoel dat ik dan verder leef. Lastig uit te leggen.
Oke interessant, het voelt logisch omdat je familie het ook heeft gedaan misschien? Dat is het enige waardoor ik soms denk: waarom kies ik om iets niet te doen dat andere familieleden wel deden. Of heeft dat er niets mee te maken?
LordofLeaveswoensdag 16 januari 2019 @ 15:22
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 09:54 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Oke interessant, het voelt logisch omdat je familie het ook heeft gedaan misschien? Dat is het enige waardoor ik soms denk: waarom kies ik om iets niet te doen dat andere familieleden wel deden. Of heeft dat er niets mee te maken?
Alleen mijn broer heeft een dochtertje en een nicht van mij heeft twee kinderen. Het heeft er idd niks mee te maken.
Burner82vrijdag 18 januari 2019 @ 19:24
Ik heb mijn verlof er doorheen gekregen, dus woensdag pas weer werken *O* Ik ben dinsdag jarig, die dag neem ik standaard vrij... EN op dinsdag vrij, is de maandag ook wel lekker.
Ik doe helemaal niks voor mijn verjaardag, heb ik mijn zus ook verteld... Kreeg ik ineens in de gezins-app-groep een berichtje van mij ma, dat zondag 27 januari om 11 uur daar een brunch is voor mijn verjaardag... Ik vind daar iets van...

Wat doen jullie met dat soort verplichte ongewenste zaken?
LordofLeavesvrijdag 18 januari 2019 @ 19:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:24 schreef Burner82 het volgende:
Ik heb mijn verlof er doorheen gekregen, dus woensdag pas weer werken *O* Ik ben dinsdag jarig, die dag neem ik standaard vrij... EN op dinsdag vrij, is de maandag ook wel lekker.
Ik doe helemaal niks voor mijn verjaardag, heb ik mijn zus ook verteld... Kreeg ik ineens in de gezins-app-groep een berichtje van mij ma, dat zondag 27 januari om 11 uur daar een brunch is voor mijn verjaardag... Ik vind daar iets van...

Wat doen jullie met dat soort verplichte ongewenste zaken?
Ik kom altijd te laat. Ik ga heen, speel toneel en verlaat de spotlight zodra de kans zich voordoet.
Burner82vrijdag 18 januari 2019 @ 19:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:36 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik kom altijd te laat. Ik ga heen, speel toneel en verlaat de spotlight zodra de kans zich voordoet.
Ik ben al een aantal weken niet echt in staat tot toneelspel. Heb ook maar gevraagd aan mijn zus wiens idee dit was...
LordofLeavesvrijdag 18 januari 2019 @ 19:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:37 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik ben al een aantal weken niet echt in staat tot toneelspel. Heb ook maar gevraagd aan mijn zus wiens idee dit was...
Ai, dan zul je het hele feest moeten ondergaan. Niets zo erg als geforceerde gezelligheid.
Burner82vrijdag 18 januari 2019 @ 19:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:40 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ai, dan zul je het hele feest moeten ondergaan. Niets zo erg als geforceerde gezelligheid.
Zus: Mam en ik hadden het over je verjaardag, dus ik legde uit dat je dit keer écht niks wilde doen, toen dacht mam hieraan, vond ik wel leuk
LordofLeavesvrijdag 18 januari 2019 @ 19:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:49 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Zus: Mam en ik hadden het over je verjaardag, dus ik legde uit dat je dit keer écht niks wilde doen, toen dacht mam hieraan, vond ik wel leuk
Ach ja, het zal wel goedbedoeld zijn dan hé?
Burner82vrijdag 18 januari 2019 @ 20:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ach ja, het zal wel goedbedoeld zijn dan hé?
Dat zeker.... Lief, goedbedoeld..Ik zit niet met de ellende van opruimen en dingen in huis halen, gewoon daar heen gaan en het ondergaan...
LordofLeavesvrijdag 18 januari 2019 @ 20:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 20:00 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dat zeker.... Lief, goedbedoeld..Ik zit niet met de ellende van opruimen en dingen in huis halen, gewoon daar heen gaan en het ondergaan...
Zo is dat. Take it like a man! :P
Burner82vrijdag 18 januari 2019 @ 20:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 20:01 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zo is dat. Take it like a man! :P
Wrong mindset, fight it like a man...
LordofLeavesvrijdag 18 januari 2019 @ 20:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 20:01 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Wrong mindset, fight it like a man...
Mag ook. In ieder geval vuur met vuur bestrijden.
geeninspiratie1235maandag 21 januari 2019 @ 18:22
Dat is goedbedoeld maar wel ontzettend vervelend als je er helemaal geen zin in hebt. Ik ben bang dat inderdaad de enige optie is om wel te gaan omdat ze anders weer teleurgesteld zijn. Maar je kunt ook aangeven dat je er echt helemaal geen zin in hebt, ben wel benieuwd hoe ze dan reageren
LordofLeavesmaandag 21 januari 2019 @ 18:47
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 18:22 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Maar je kunt ook aangeven dat je er echt helemaal geen zin in hebt, ben wel benieuwd hoe ze dan reageren
Dan krijg je weer een vuur van vragen waar niemand op zit te wachten. En ja, dan geef je weer ontwijkende antwoorden.
geeninspiratie1235dinsdag 22 januari 2019 @ 21:01
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 18:47 schreef LordofLeaves het volgende:

Dan krijg je weer een vuur van vragen waar niemand op zit te wachten. En ja, dan geef je weer ontwijkende antwoorden.
Ja dat is ook waar. Sommige sociale verplichtingen zijn redelijk onontkoombaar, surprise party is er 1 van
LordofLeaveswoensdag 23 januari 2019 @ 09:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 21:01 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Ja dat is ook waar. Sommige sociale verplichtingen zijn redelijk onontkoombaar, surprise party is er 1 van
Scheelt, het feest is aangekondigd. Het is geen surprise meer. :P
Burner82woensdag 23 januari 2019 @ 18:59
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 18:22 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Dat is goedbedoeld maar wel ontzettend vervelend als je er helemaal geen zin in hebt. Ik ben bang dat inderdaad de enige optie is om wel te gaan omdat ze anders weer teleurgesteld zijn. Maar je kunt ook aangeven dat je er echt helemaal geen zin in hebt, ben wel benieuwd hoe ze dan reageren
Ik ga ook wel, mijn neefje en nichtje zijn erbij. Lastig uitleggen waarom ik jarig ben, als ik er niet ben.

quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 09:28 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Scheelt, het feest is aangekondigd. Het is geen surprise meer. :P
Klopt, maar daar moet ik het erna toch maar eens over hebben.. Over de betekenis: NIKS vieren.
LordofLeaveswoensdag 23 januari 2019 @ 19:01
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 18:59 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Klopt, maar daar moet ik het erna toch maar eens over hebben.. Over de betekenis: NIKS vieren.
Zo is dat. Ze moet je wensen wel accepteren en respecteren.
Burner82woensdag 23 januari 2019 @ 19:06
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 19:01 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zo is dat. Ze moet je wensen wel accepteren en respecteren.
Ik zit ook gewoon in een kut tijd.. Mijn zussen zitten in de zomer, die hebben wel een festival/vakantie/weet ik veel wat om te zeggen: nee, ik niks. Als ik niks doe, plannen ze het een week later.. want er is toch niks verder.
LordofLeaveswoensdag 23 januari 2019 @ 19:10
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 19:06 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik zit ook gewoon in een kut tijd.. Mijn zussen zitten in de zomer, die hebben wel een festival/vakantie/weet ik veel wat om te zeggen: nee, ik niks. Als ik niks doe, plannen ze het een week later.. want er is toch niks verder.
Dat is wel zuur ja. Maar nee is nee toch?
Burner82woensdag 23 januari 2019 @ 19:14
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 19:10 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat is wel zuur ja. Maar nee is nee toch?
Naja, wanneer is nee nee...Mijn neefje en nichtje erbij, ik doe alles voor die 2...
En als 1 van mijn zussen slecht in haar vel zou zitten, zou ik ook zoiets willen doen..
Laten zien dat ze niet alleen is en er een leuke ochtend/middag van maken...
Dus wel een dubbel gevoel.
LordofLeaveswoensdag 23 januari 2019 @ 19:20
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 19:14 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Naja, wanneer is nee nee...Mijn neefje en nichtje erbij, ik doe alles voor die 2...
En als 1 van mijn zussen slecht in haar vel zou zitten, zou ik ook zoiets willen doen..
Laten zien dat ze niet alleen is en er een leuke ochtend/middag van maken...
Dus wel een dubbel gevoel.
Dan snijdt het mes wel aan twee kanten ja. Misschien kun je er een kort feestje van maken.
Burner82donderdag 24 januari 2019 @ 18:16
Vorige week met -oloog afgezegd, denk dat ik dat voor komende week weer doe... Als ik afgelopen half jaar bekijk, voel ik me nu slechter dan toen ik er kwam _O- _O- Ik zit aan de medicijnen en heb een verwijzing met een wachttijd tot sint juttemis... Dus al met al, heeft het geen fuck geholpen, integendeel -O-
LordofLeavesvrijdag 25 januari 2019 @ 18:41
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 18:16 schreef Burner82 het volgende:
Vorige week met -oloog afgezegd, denk dat ik dat voor komende week weer doe... Als ik afgelopen half jaar bekijk, voel ik me nu slechter dan toen ik er kwam _O- _O- Ik zit aan de medicijnen en heb een verwijzing met een wachttijd tot sint juttemis... Dus al met al, heeft het geen fuck geholpen, integendeel -O-
Ga je nog wel verder met je behandeling?
Burner82vrijdag 25 januari 2019 @ 18:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 18:41 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ga je nog wel verder met je behandeling?
Ik ben er over aan het twijfelen. Misschien dat ik nog een keer ga en vraag of ze ff de update naar de FPP kunnen sturen, wacht ik de intake van hen af.. Anders ben ik er wel klaar mee. Better off alone.
LordofLeavesvrijdag 25 januari 2019 @ 18:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 18:43 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik ben er over aan het twijfelen. Misschien dat ik nog een keer ga en vraag of ze ff de update naar de FPP kunnen sturen, wacht ik de intake van hen af.. Anders ben ik er wel klaar mee. Better off alone.
Ja, ik snap dat wel. Het duurt wel heel erg lang.
Burner82vrijdag 25 januari 2019 @ 18:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 18:44 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ja, ik snap dat wel. Het duurt wel heel erg lang.
asociaal lang.. ik ga richting de 5 maanden of zo...tot die tijd moet de ggz het maar oplossen, maar die hebben geen antwoord.
En ik moet me maar rustig zien te houden met medicatie, waar ik mee ga stoppen.
LordofLeavesvrijdag 25 januari 2019 @ 18:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 18:47 schreef Burner82 het volgende:

[..]

En ik moet me maar rustig zien te houden met medicatie, waar ik mee ga stoppen.
Kan je geen ongelijk geven. Zombie makende rotzooi is het.
Burner82vrijdag 25 januari 2019 @ 18:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 18:48 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Kan je geen ongelijk geven. Zombie makende rotzooi is het.
En eerst de financiën weer op orde... dan kan ik de facturen wel weer hebben :P GGZ heeft aangeboden om er naar te kijken, tijdens kantoor uren _O- _O-
Maja, ik weet waar het probleem ligt, dus ze kunnen kijken wat ze willen, betere oplossing vinden ze niet.
LordofLeavesvrijdag 25 januari 2019 @ 18:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 18:51 schreef Burner82 het volgende:

[..]

En eerst de financiën weer op orde... dan kan ik de facturen wel weer hebben :P GGZ heeft aangeboden om er naar te kijken, tijdens kantoor uren _O- _O-
Maja, ik weet waar het probleem ligt, dus ze kunnen kijken wat ze willen, betere oplossing vinden ze niet.
Zolang er uiteindelijk maar een oplossing komt. Dat is het belangrijkste.
Burner82vrijdag 25 januari 2019 @ 19:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 18:55 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zolang er uiteindelijk maar een oplossing komt. Dat is het belangrijkste.
Ja, maar dat kost tijd...En bedrijven hebben dat niet :P
Ik ga trouwens ook stoppen met mijn zus te praten.. Ik ben blijkbaar niet flexibel genoeg, om mijn hele planning zondag om te gooien, voor een feestje dat ik niet wil.
Ze had het van de week zo druk met zeiken en zaniken, dat ze vergat dat ik jarig was _O-
Ik ga zondag, dan ben ik klaar met familie.
LordofLeavesvrijdag 25 januari 2019 @ 19:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 19:03 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ja, maar dat kost tijd...En bedrijven hebben dat niet :P
Ik ga trouwens ook stoppen met mijn zus te praten.. Ik ben blijkbaar niet flexibel genoeg, om mijn hele planning zondag om te gooien, voor een feestje dat ik niet wil.
Ze had het van de week zo druk met zeiken en zaniken, dat ze vergat dat ik jarig was _O-
Ik ga zondag, dan ben ik klaar met familie.
God... de flexibiliteit... Dat ze zoiets van je verwachten, Mensen met psychische problemen zijn niet flexibel, anders waren we allang genezen binnen korte tijd, haha. Ach ja.

Kappen met familie? Klinkt verleidelijk, maar ik zou ze toch op één of andere manier gaan missen.
geeninspiratie1235vrijdag 25 januari 2019 @ 20:18
Treurig om te lezen Burner82. Misschien komt alles toch nog goed. Maar je was 1 van de meest optimistische hier en alsnog is er niet veel vooruitgang. Maar ik zou tijdens het wachten je op andere zaken richten, dan komt vanzelf het tijdstip waarop je eindelijk aan de beurt bent. Goed dat je toch naar je verjaardagsfeest gaat. Wat betreft kapoen met familie dat is inderdaad wel extreem, ik zou als ik jou was afstand nemen maar niet het contact verbreken of zo. Ze moeten snappen dat je ruimte nodig hebt maar contact verbreken maak je moeilijk ongedaan, kan wel natuurlijk maar is lastig
Burner82donderdag 7 februari 2019 @ 19:00
Update: ik ben zwaar depri, randje suïcidaal, mijn zus startte het contact, en ik ben wel altijd eerlijk tegen haar. Alles gaat kut en iedere dag is een gevecht.
LordofLeavesdonderdag 7 februari 2019 @ 19:10
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 19:00 schreef Burner82 het volgende:
Update: ik ben zwaar depri, randje suïcidaal, mijn zus startte het contact, en ik ben wel altijd eerlijk tegen haar. Alles gaat kut en iedere dag is een gevecht.
Shit man. Wat gaat er nu verder gebeuren? Wat zie je momenteel wel zitten?
Burner82donderdag 7 februari 2019 @ 19:16
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 19:10 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Shit man. Wat gaat er nu verder gebeuren? Wat zie je momenteel wel zitten?
Ik bekijk letterlijk dag voor dag.. Als ik (slecht) ga slapen, hoop ik dat ik niet wakker word.
LordofLeavesdonderdag 7 februari 2019 @ 19:19
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 19:16 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik bekijk letterlijk dag voor dag.. Als ik (slecht) ga slapen, hoop ik dat ik niet wakker word.
Harde woorden man. Hoe is het zover gekomen de afgelopen weken?
Burner82donderdag 7 februari 2019 @ 19:40
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 19:19 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Harde woorden man. Hoe is het zover gekomen de afgelopen weken?
Soms gaat gewoon alles slecht. En als je financieel niet meer weet hoe je eruit moet komen..
Burner82donderdag 7 februari 2019 @ 19:43
Ik heb geen behoefte meer om wakker te worden... Zul je zien dat ik wel wakker word.
LordofLeavesdonderdag 7 februari 2019 @ 19:50
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 19:40 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Soms gaat gewoon alles slecht. En als je financieel niet meer weet hoe je eruit moet komen..
Zuur om te lezen. Niemand in je directe omgeving die je kan helpen met het financiële gedeelte?

quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 19:43 schreef Burner82 het volgende:
Ik heb geen behoefte meer om wakker te worden... Zul je zien dat ik wel wakker word.
Het gevecht gaat gewoon door.
Burner82zaterdag 9 februari 2019 @ 14:29
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 19:50 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zuur om te lezen. Niemand in je directe omgeving die je kan helpen met het financiële gedeelte?

[..]

Het gevecht gaat gewoon door.
Jawel, doen ze ook.. Ik kom uit een vermogende familie gelukkig..
Maar steeds vragen om geld, is ook niks, niet voor mij iig.

Ja, iedere dag weer, proberen te overleven..
Meer kan ik niet zeggen, dan krijg ik weer notes en komen de modjes snoeien.
LordofLeaveszaterdag 9 februari 2019 @ 15:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:29 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Jawel, doen ze ook.. Ik kom uit een vermogende familie gelukkig..
Maar steeds vragen om geld, is ook niks, niet voor mij iig.

Hopelijk is het maar tijdelijk. Op straat leven lijkt mij ook maar niks.
Burner82zaterdag 9 februari 2019 @ 16:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:08 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hopelijk is het maar tijdelijk. Op straat leven lijkt mij ook maar niks.
Dat zou mij familie nooit toelaten :P
En, mezelf kennende, zou ik totaal escaleren voordat het zo ver is.
LordofLeaveszaterdag 9 februari 2019 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 16:54 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dat zou mij familie nooit toelaten :P
En, mezelf kennende, zou ik totaal escaleren voordat het zo ver is.
Haha, dan kun je beter opgenomen zijn. ;) Ik moest er niet aan denken om een zwerver te zijn.
geeninspiratie1235zondag 10 februari 2019 @ 19:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:29 schreef Burner82 het volgende:

Jawel, doen ze ook.. Ik kom uit een vermogende familie gelukkig..
Maar steeds vragen om geld, is ook niks, niet voor mij iig.

Ja, iedere dag weer, proberen te overleven..
Meer kan ik niet zeggen, dan krijg ik weer notes en komen de modjes snoeien.
Snap ik. Weinig is vervelender dan afhankelijk te zijn van anderen voor geld. Afhankelijkheid maakt ongelukkig, hoe zelfstandiger hoe gelukkiger. Vervelend dat je in zo'n diep dal zit. Weten de instanties dat? Er was toch zo'n crisis dienst? Niet dat die snel op komt dagen, daarom zou ik niet wachten met contact opnemen met die dienst voordat je echt concrete plannen hebt, dan komen ze waarschijnlijk als het nog verder is verergerd.

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 18:41 schreef LordofLeaves het volgende:

Haha, dan kun je beter opgenomen zijn. ;) Ik moest er niet aan denken om een zwerver te zijn.
Nee, ik ook niet. Op zich geeft het misschien wel zelfvertrouwen dat je dan ook op straat kunt overleven, maar niet kunnen wassen en afhankelijk zijn van instanties... Nee dank je.
LordofLeaveszondag 10 februari 2019 @ 19:58
quote:
1s.gif Op zondag 10 februari 2019 19:22 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

... afhankelijk zijn van instanties... Nee dank je.
Dat is het ergste. Dwang, niemand die naar je luistert, dwang, dwang, dwang, wanhoop, dwang. Ik wordt er moe van.
geeninspiratie1235maandag 11 februari 2019 @ 09:54
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 19:58 schreef LordofLeaves het volgende:

Dat is het ergste. Dwang, niemand die naar je luistert, dwang, dwang, dwang, wanhoop, dwang. Ik wordt er moe van.
Ja precies! Mensen brengen het wel zo mooi "je krijgt ondersteuning" maar die "ondersteuning" is gewoon een verzachtend woord voor "bevelen krijgen"
Burner82maandag 11 februari 2019 @ 15:11
Eindelijk de brief van de FPP binnen... Ze plannen in 1 keer 3 afspraken... Dat wordt lachen op het werk _O-

[ Bericht 0% gewijzigd door Burner82 op 11-02-2019 15:25:11 ]
LordofLeavesmaandag 11 februari 2019 @ 18:46
quote:
1s.gif Op maandag 11 februari 2019 09:54 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Ja precies! Mensen brengen het wel zo mooi "je krijgt ondersteuning" maar die "ondersteuning" is gewoon een verzachtend woord voor "bevelen krijgen"
Ja, je moet een hoop en je krijgt er niks voor terug. De huidige vorm van slavernij.

quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2019 15:11 schreef Burner82 het volgende:
Eindelijk de brief van de FPP binnen... Ze plannen in 1 keer 3 afspraken... Dat wordt lachen op het werk _O-
Ah, eindelijk vooruitgang! ^O^
geeninspiratie1235dinsdag 12 februari 2019 @ 10:13
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2019 15:11 schreef Burner82 het volgende:
Eindelijk de brief van de FPP binnen... Ze plannen in 1 keer 3 afspraken... Dat wordt lachen op het werk _O-
Ze lazen hier mee :P goed zo ben benieuwd hoe het zal verlopen.

quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2019 18:46 schreef LordofLeaves het volgende:

Ja, je moet een hoop en je krijgt er niks voor terug. De huidige vorm van slavernij.
Precies alle geen concreet resultaat opleverende werkzaamheden als ggz en uwv valt daaronder als je er client van bent.
LordofLeavesdinsdag 12 februari 2019 @ 14:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 10:13 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Precies alle geen concreet resultaat opleverende werkzaamheden als ggz en uwv valt daaronder als je er client van bent.
Wie weet communiceren ze wel met elkaar achter mijn rug om! :{ :s)
geeninspiratie1235dinsdag 12 februari 2019 @ 17:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 14:55 schreef LordofLeaves het volgende:

Wie weet communiceren ze wel met elkaar achter mijn rug om! :{ :s)
Ik wist niet dat ze ook MET hun studie objecten konden communiceren
LordofLeavesdinsdag 12 februari 2019 @ 18:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 17:12 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Ik wist niet dat ze ook MET hun studie objecten konden communiceren
Nee, dat is té confronterend voor hen. Praten? Duidelijk een brug te ver. :P
geeninspiratie1235dinsdag 12 februari 2019 @ 21:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 18:44 schreef LordofLeaves het volgende:

Nee, dat is té confronterend voor hen. Praten? Duidelijk een brug te ver. :P
Vandaar dat je ook alles 10x uit moet leggen inderdaad omdat ze niet in elkaars dossier kijken maar je zelf niet mag weten wat ze erover besproken hebben. Maar ja, het is niet anders.
LordofLeaveswoensdag 13 februari 2019 @ 09:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 21:17 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Vandaar dat je ook alles 10x uit moet leggen inderdaad omdat ze niet in elkaars dossier kijken maar je zelf niet mag weten wat ze erover besproken hebben. Maar ja, het is niet anders.
Haha ja. Alles loopt er langs elkaar heen, maar dat gebeurde ook weleens bij de GGZ. Bij het UWV zaten ze een keer tegen mij te zeiken, bleek dat die sukkel andermans dossier bij zich had en mij verwarde met een ander.
geeninspiratie1235donderdag 14 februari 2019 @ 15:10
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 09:18 schreef LordofLeaves het volgende:

Haha ja. Alles loopt er langs elkaar heen, maar dat gebeurde ook weleens bij de GGZ. Bij het UWV zaten ze een keer tegen mij te zeiken, bleek dat die sukkel andermans dossier bij zich had en mij verwarde met een ander.
Dat is wel erg laks. Zoveel mogelijk vermijden deze instanties
Burner82donderdag 14 februari 2019 @ 16:38
Kreeg vanmiddag een telefoontje van fpp: afspraak morgen gaat door omstandigheden niet door.. is nu verplaatst naar de 26e -O-
LordofLeavesdonderdag 14 februari 2019 @ 18:55
quote:
1s.gif Op donderdag 14 februari 2019 15:10 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Dat is wel erg laks. Zoveel mogelijk vermijden deze instanties
Ja, ik herkende mijzelf al niet in dat verhaal bij het UWV. :P
LordofLeavesdonderdag 14 februari 2019 @ 18:56
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 16:38 schreef Burner82 het volgende:
Kreeg vanmiddag een telefoontje van fpp: afspraak morgen gaat door omstandigheden niet door.. is nu verplaatst naar de 26e -O-
Balen man. Wat voor smoes hadden ze dan?
Burner82donderdag 14 februari 2019 @ 19:00
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 18:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Balen man. Wat voor smoes hadden ze dan?
"door omstandigheden"
LordofLeavesdonderdag 14 februari 2019 @ 19:03
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 19:00 schreef Burner82 het volgende:

[..]

"door omstandigheden"
Ah, bullshit dus.
Burner82donderdag 14 februari 2019 @ 19:09
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 19:03 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ah, bullshit dus.
Mwoa, mensen kunnen wel eens ziek worden, er is iets gebeurd, etc....
geeninspiratie1235donderdag 14 februari 2019 @ 21:59
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 18:55 schreef LordofLeaves het volgende:

Ja, ik herkende mijzelf al niet in dat verhaal bij het UWV. :P
Wat was het verhaal dan? :P

quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 19:09 schreef Burner82 het volgende:

Mwoa, mensen kunnen wel eens ziek worden, er is iets gebeurd, etc....
Normaal gesproken wordt er bij ziekte vervanging geregeld. Lijkt me sterk dat maar 1 iemand daar de betreffende expertise/tijd heeft. Maar goed, 26 februari is dan alsnog redelijk vlot voor een verschoven afspraak.
LordofLeavesvrijdag 15 februari 2019 @ 09:56
quote:
1s.gif Op donderdag 14 februari 2019 21:59 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Wat was het verhaal dan? :P

Ten eerste heb ik geen buitenlandse naam en ben ik ook geen 45 jaar. :P Zelfs toen ze mij aan zaten te kijken, viel het kwartje nog niet na een dikke 10 minuten.
geeninspiratie1235vrijdag 15 februari 2019 @ 12:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 09:56 schreef LordofLeaves het volgende:

Ten eerste heb ik geen buitenlandse naam en ben ik ook geen 45 jaar. :P Zelfs toen ze mij aan zaten te kijken, viel het kwartje nog niet na een dikke 10 minuten.
Hahaha
Burner82vrijdag 15 februari 2019 @ 17:01
quote:
1s.gif Op donderdag 14 februari 2019 21:59 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Wat was het verhaal dan? :P

[..]

Normaal gesproken wordt er bij ziekte vervanging geregeld. Lijkt me sterk dat maar 1 iemand daar de betreffende expertise/tijd heeft. Maar goed, 26 februari is dan alsnog redelijk vlot voor een verschoven afspraak.
Met een wachtlijst van 5 maanden denk ik niet dat er echt snel vervanging is eigenlijk....
LordofLeavesvrijdag 15 februari 2019 @ 18:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 12:31 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Hahaha
Zit je mij nou uit te lachen? :{
LordofLeavesvrijdag 15 februari 2019 @ 18:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 17:01 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Met een wachtlijst van 5 maanden denk ik niet dat er echt snel vervanging is eigenlijk....
Ik ruik een personeelstekort.
Burner82vrijdag 15 februari 2019 @ 19:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 18:47 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik ruik een personeelstekort.
GZ-psychologen zijn schaars... GGZ zelf klaagt over tekort aan psychiaters.. Die ik had is met zwangerschapsverlof... en daar is geen vaste vervanger voor...
En als er 1 ding is dat ze wel willen, is het dat.

Meeste cliënten zijn niet zo heel goed in verandering :P
LordofLeavesvrijdag 15 februari 2019 @ 19:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 19:00 schreef Burner82 het volgende:

[..]

GZ-psychologen zijn schaars... GGZ zelf klaagt over tekort aan psychiaters.. Die ik had is met zwangerschapsverlof... en daar is geen vaste vervanger voor...
En als er 1 ding is dat ze wel willen, is het dat.

Meeste cliënten zijn niet zo heel goed in verandering :P
Vooral dat laatste ja. Ik meende dat uit cijfers bleek dat die hele psychologie studies overliepen van studenten. Schijnbaar dus niet.
Burner82vrijdag 15 februari 2019 @ 19:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 19:15 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Vooral dat laatste ja. Ik meende dat uit cijfers bleek dat die hele psychologie studies overliepen van studenten. Schijnbaar dus niet.
Psychologie wel.. Maar psychiatrie is een specialisatie na de studie medicijnen... En GZ-psycholoog is weer een specialisatie na je psychologie-master...
LordofLeavesvrijdag 15 februari 2019 @ 19:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 19:25 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Psychologie wel.. Maar psychiatrie is een specialisatie na de studie medicijnen... En GZ-psycholoog is weer een specialisatie na je psychologie-master...
Ah, dat verklaard weer een hoop.
Burner82vrijdag 15 februari 2019 @ 19:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 19:30 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ah, dat verklaard weer een hoop.
Dat is de reden dat alleen psychiaters medicijnen mogen uitschrijven, zij zijn van huis uit arts. Alleen als specialisatie psychiatrie ipv huisarts of chirurg.
LordofLeavesvrijdag 15 februari 2019 @ 19:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 19:34 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dat is de reden dat alleen psychiaters medicijnen mogen uitschrijven, zij zijn van huis uit arts. Alleen als specialisatie psychiatrie ipv huisarts of chirurg.
Ja, dat wist ik.
Burner82vrijdag 15 februari 2019 @ 19:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 19:37 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ja, dat wist ik.
Bij psychologen is het eigenlijk hetzelfde :P
LordofLeaveszaterdag 16 februari 2019 @ 09:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 19:42 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Bij psychologen is het eigenlijk hetzelfde :P
Ik zou als arts zijnde toch liever naar iemands gezeur luisteren dan om bijvoorbeeld iemands ontstoken puist te moeten uitknijpen. :P
Burner82zaterdag 16 februari 2019 @ 10:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 09:55 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik zou als arts zijnde toch liever naar iemands gezeur luisteren dan om bijvoorbeeld iemands ontstoken puist te moeten uitknijpen. :P
Om vervolgens te zeggen: Joh, stel je niet aan.
LordofLeaveszaterdag 16 februari 2019 @ 14:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 10:23 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Om vervolgens te zeggen: Joh, stel je niet aan.
Haha ja. Dat zou ik ook als psycholoog zeggen. ;)
Burner82zaterdag 16 februari 2019 @ 18:23
Mijn beste vriend woont 200 km hier vandaan.. Hij is net in de auto gesprongen, omdat het ff niet zo lekker gaat.
Meer kan ik niet zeggen, dan begint iemand weer notes uit te delen. DM staat open.
LordofLeaveszondag 17 februari 2019 @ 10:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 18:23 schreef Burner82 het volgende:
Mijn beste vriend woont 200 km hier vandaan.. Hij is net in de auto gesprongen, omdat het ff niet zo lekker gaat.
Meer kan ik niet zeggen, dan begint iemand weer notes uit te delen. DM staat open.
Hoe is het nu dan?
Burner82zondag 17 februari 2019 @ 11:24
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 10:37 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hoe is het nu dan?
Leeg. Dat is denk ik de beste omschrijving.
Burner82zondag 17 februari 2019 @ 11:33
En ontzettend pijn in mijn knie _O-
geeninspiratie1235zondag 17 februari 2019 @ 11:57
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 11:24 schreef Burner82 het volgende:
Leeg. Dat is denk ik de beste omschrijving.
Kan ook een opluchting zijn, toch? Want in je vorige posts las ik vooral boosheid, dus dan lijkt leegheid mij persoonlijk beter
Burner82zondag 17 februari 2019 @ 12:03
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2019 11:57 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Kan ook een opluchting zijn, toch? Want in je vorige posts las ik vooral boosheid, dus dan lijkt leegheid mij persoonlijk beter
Ja, het is niet per se slecht. Ik denk dat er gisteren in 1 keer 10 jaar aan emotie uit is gekomen.
geeninspiratie1235zondag 17 februari 2019 @ 15:27
quote:
0s.gif [b]Op zondag 17 februari 2019 12:03 schreef Burner82 het volgende:[/b
Ja, het is niet per se slecht. Ik denk dat er gisteren in 1 keer 10 jaar aan emotie uit is gekomen.
Zo dat is veel. Opkroppen is ook niet gezond dus hopelijk helpt het
Burner82zondag 17 februari 2019 @ 16:51
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2019 15:27 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Zo dat is veel. Opkroppen is ook niet gezond dus hopelijk helpt het
Ik ben niet zo goed in emoties :P Maar toen hij gisteren binnenkwam, brak ik...
Toen ik de voordeur dicht maakte, heb ik hem vastgepakt en volgens mij gewoon 10 minuten gewoon staan janken :@
geeninspiratie1235zondag 17 februari 2019 @ 17:04
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 16:51 schreef Burner82 het volgende:

Ik ben niet zo goed in emoties :P Maar toen hij gisteren binnenkwam, brak ik...
Toen ik de voordeur dicht maakte, heb ik hem vastgepakt en volgens mij gewoon 10 minuten gewoon staan janken :@
Nou, mooi dat dit kan bij hem. Is wel een teken dat het een goede vriend is.ik denk dat je niet goed bent met emoties omdat de maatschappij daar ook niet goed in is. Massaal wordt aangeleerd om het te onderdrukken in het dagelijks leven, en dan moet je het ineens in de geisoleerde omgeving van een psychologen wachtkamer wel kunnen, want dan hebben anderen die er niet voor betaald worden er geen last van. Geen wonder
LordofLeaveszondag 17 februari 2019 @ 19:09
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2019 17:04 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

... en dan moet je het ineens in de geisoleerde omgeving van een psychologen wachtkamer wel kunnen ...
Nou, ik kon dat juist alleen maar bij de GGZ doen. Ik moet er niet aan denken dat familie of vrienden mij zouden zien huilen. Te génant voor woorden.
geeninspiratie1235zondag 17 februari 2019 @ 19:18
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 19:09 schreef LordofLeaves het volgende:

Nou, ik kon dat juist alleen maar bij de GGZ doen. Ik moet er niet aan denken dat familie of vrienden mij zouden zien huilen. Te génant voor woorden.
Ja maar dat je het genant vindt is denk ik ook door internalisering, omdat gevoelens die niet 100% positief zijn worden beschouwd als iets walgelijks en beschamends. De GGZ instellingen zijn eigenlijk een soort toiletten waar je dan in prive je gevoelens kunt lozen. Maar hoe reageerden ze bij jou dan? Op zich bij mij aan de ene kant wel begripvol, maar het was voor mij geen opluchting omdat ik me eigenlijk ook schaamde tegenover de psychologen
LordofLeaveszondag 17 februari 2019 @ 19:24
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2019 19:18 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Ja maar dat je het genant vindt is denk ik ook door internalisering, omdat gevoelens die niet 100% positief zijn worden beschouwd als iets walgelijks en beschamends. De GGZ instellingen zijn eigenlijk een soort toiletten waar je dan in prive je gevoelens kunt lozen. Maar hoe reageerden ze bij jou dan? Op zich bij mij aan de ene kant wel begripvol, maar het was voor mij geen opluchting omdat ik me eigenlijk ook schaamde tegenover de psychologen
Ik wil niet dat mijn familie/vrienden mij emotioneel zien. Dan gaan ze zich weer overal mee bemoeien en komen ze weer met de goedbedoelde adviezen enz. Ik hoef dat niet, ik had daar de GGZ voor en vooral mijn psych en soms een psycholoog.

Ze waren wel binnen de GGZ wel begripvol en voelden prima aan dat mensen met borderline snel overstromen van emoties. Ik huilde omdat ik vond dat mijn hele leven nergens heen ging, huilde omdat geen enkele relatie werkte en huilde omdat ik mij altijd zo ellendig alleen voel in welke groep/situatie dan ook.
geeninspiratie1235maandag 18 februari 2019 @ 12:54
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 19:24 schreef LordofLeaves het volgende:
Ik wil niet dat mijn familie/vrienden mij emotioneel zien. Dan gaan ze zich weer overal mee bemoeien en komen ze weer met de goedbedoelde adviezen enz. Ik hoef dat niet, ik had daar de GGZ voor en vooral mijn psych en soms een psycholoog.

Ze waren wel binnen de GGZ wel begripvol en voelden prima aan dat mensen met borderline snel overstromen van emoties. Ik huilde omdat ik vond dat mijn hele leven nergens heen ging, huilde omdat geen enkele relatie werkte en huilde omdat ik mij altijd zo ellendig alleen voel in welke groep/situatie dan ook.
99% van de mensen bemoeit zich met dingen die hun eigenlijk niets aangaan en geeft "goedbedoelde" adviezen. Als jij dat alleen krijgt van familie/vrienden verbaast dat me wel.
Gaven ze jou bij de GGZ dan geen advies? Luisterden ze alleen maar en dat was het? Wat had je er dan aan om bij de psychologen te moeten huilen? Voelde het begrip goed of zo? Was het een opluchting?
LordofLeavesmaandag 18 februari 2019 @ 14:43
quote:
1s.gif Op maandag 18 februari 2019 12:54 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

99% van de mensen bemoeit zich met dingen die hun eigenlijk niets aangaan en geeft "goedbedoelde" adviezen. Als jij dat alleen krijgt van familie/vrienden verbaast dat me wel.
Gaven ze jou bij de GGZ dan geen advies? Luisterden ze alleen maar en dat was het? Wat had je er dan aan om bij de psychologen te moeten huilen? Voelde het begrip goed of zo? Was het een opluchting?
Het enige advies dat ze gaven, was dat ik door middel van therapie meer grip op mijn emoties zou kunnen krijgen. Ze luisterden en maakten weer een hele reeks aan aantekeningen dat dan weer in mijn dossier kwam. Voor mij was het een soort van veilige plek. Ik zat daar met een derde partij die mij persoonlijk niet kende. Dat voelde best wel fijn. En ja, het lucht wel op. Eigenlijk zou ik het wel willen aanraden. :P
geeninspiratie1235maandag 18 februari 2019 @ 14:57
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 14:43 schreef LordofLeaves het volgende:

Het enige advies dat ze gaven, was dat ik door middel van therapie meer grip op mijn emoties zou kunnen krijgen. Ze luisterden en maakten weer een hele reeks aan aantekeningen dat dan weer in mijn dossier kwam. Voor mij was het een soort van veilige plek. Ik zat daar met een derde partij die mij persoonlijk niet kende. Dat voelde best wel fijn. En ja, het lucht wel op. Eigenlijk zou ik het wel willen aanraden. :P
Oke voor mij was het niet behulpzaam maar goed dat het jou wel heeft geholpen
Burner82maandag 18 februari 2019 @ 15:00
Vanmorgen naar de huisarts geweest voor mijn knie.. Als het goed is niet echt wat kapot, alleen verdraaid. Ik ben wel eerlijk geweest over de oorzaak... Hij heeft de crisisdienst gebeld en 1.5 uur later zat ik bij de ggz. Niet dat zij er veel mee konden, maar kon in ieder geval ff mijn verhaal kwijt en zo.
geeninspiratie1235maandag 18 februari 2019 @ 17:02
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 15:00 schreef Burner82 het volgende:
Vanmorgen naar de huisarts geweest voor mijn knie.. Als het goed is niet echt wat kapot, alleen verdraaid. Ik ben wel eerlijk geweest over de oorzaak... Hij heeft de crisisdienst gebeld en 1.5 uur later zat ik bij de ggz. Niet dat zij er veel mee konden, maar kon in ieder geval ff mijn verhaal kwijt en zo.
Hoe reageerden ze dan op je verhaal?
Burner82maandag 18 februari 2019 @ 17:05
quote:
1s.gif Op maandag 18 februari 2019 17:02 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Hoe reageerden ze dan op je verhaal?
HA schrok wel, die nam alle tijd voor me erna. GGZ heeft geprobeerd te kijken waardoor het kwam en of ik het snel weer zou proberen.. Maar daar ben ik zelf nog niet uit. Ze staan in ieder geval klaar voor me. Morgen belt mijn eigen behandelaar me.. Gewoon, om te checken hoe het gaat en zo... En of ik nog iets nodig heb.
LordofLeavesmaandag 18 februari 2019 @ 18:48
quote:
1s.gif Op maandag 18 februari 2019 14:57 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Oke voor mij was het niet behulpzaam maar goed dat het jou wel heeft geholpen
Nou, niet bepaald. Ik voel me nog altijd niet zuiver in mijn hoofd. :P Ook met medicatie ging het niet weg. Ik functioneer gewoon niet normaal en daar baal ik van.
Burner82maandag 18 februari 2019 @ 18:58
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 18:48 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Nou, niet bepaald. Ik voel me nog altijd niet zuiver in mijn hoofd. :P Ook met medicatie ging het niet weg. Ik functioneer gewoon niet normaal en daar baal ik van.
Hebben we daar al een clubje voor? Ik doe mee :P
Omdat -oloog en -iater moet overleggen voordat ik kon gaan, ben ik bij het hele telefonisch gesprek geweest... Mijn diagnose is blijkbaar: Niet-gespecificeerde persoonlijkheidsstoornis. Maja, daarvoor dus de verwijzing naar de fpp.. mogen zij verder specificeren.
LordofLeavesmaandag 18 februari 2019 @ 19:11
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 18:58 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Hebben we daar al een clubje voor? Ik doe mee :P
Omdat -oloog en -iater moet overleggen voordat ik kon gaan, ben ik bij het hele telefonisch gesprek geweest... Mijn diagnose is blijkbaar: Niet-gespecificeerde persoonlijkheidsstoornis. Maja, daarvoor dus de verwijzing naar de fpp.. mogen zij verder specificeren.
Dit is ons clubje, haha. Je hebt wel een vage diagnose gekregen? Wat moet je daar nou mee?!
geeninspiratie1235maandag 18 februari 2019 @ 21:24
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 17:05 schreef Burner82 het volgende:
HA schrok wel, die nam alle tijd voor me erna. GGZ heeft geprobeerd te kijken waardoor het kwam en of ik het snel weer zou proberen.. Maar daar ben ik zelf nog niet uit. Ze staan in ieder geval klaar voor me. Morgen belt mijn eigen behandelaar me.. Gewoon, om te checken hoe het gaat en zo... En of ik nog iets nodig heb.
Oke nou dat is ten minste iets, er wordt moeite gedaan lijkt het. Goed om te lezen.

quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 18:48 schreef LordofLeaves het volgende:

Nou, niet bepaald. Ik voel me nog altijd niet zuiver in mijn hoofd. :P Ook met medicatie ging het niet weg. Ik functioneer gewoon niet normaal en daar baal ik van.
Nou ja op het moment hielp het wel. Maar dat is dus ook het probleem dat ik ermee had. Je hebt niets eraan voor je dagelijks functioneren als het alleen voor dat uur je even afleid. Als je een hekel hebt aan je werk, zegt het ook niks als je je dan tijdens een dagje festival of pretpark wel goed voelt.

quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 19:11 schreef LordofLeaves het volgende:
Dit is ons clubje, haha. Je hebt wel een vage diagnose gekregen? Wat moet je daar nou mee?!
Uit ervaring met dezelfde diagnose denk ik: niks. Ze gaan je dan niet met gespecialiseerde behandelingen helpen, want je past in geen enkel hokje. Je hebt dan een diagnose die behandelaars zelf ook niet serieus nemen. Ik mocht bijv geen borderline behandelingen, omdat ik geen echte wat ze noemen borderliner ben.
Burner82dinsdag 19 februari 2019 @ 08:31
quote:
1s.gif Op maandag 18 februari 2019 21:24 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

Uit ervaring met dezelfde diagnose denk ik: niks. Ze gaan je dan niet met gespecialiseerde behandelingen helpen, want je past in geen enkel hokje. Je hebt dan een diagnose die behandelaars zelf ook niet serieus nemen. Ik mocht bijv geen borderline behandelingen, omdat ik geen echte wat ze noemen borderliner ben.
GGZ gaat er niet verder op in inderdaad. Daarom dat ik ook doorgestuurd ben. FPP mag het gaan specificeren.
LordofLeavesdinsdag 19 februari 2019 @ 09:38
quote:
1s.gif Op maandag 18 februari 2019 21:24 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Nou ja op het moment hielp het wel. Maar dat is dus ook het probleem dat ik ermee had. Je hebt niets eraan voor je dagelijks functioneren als het alleen voor dat uur je even afleid. Als je een hekel hebt aan je werk, zegt het ook niks als je je dan tijdens een dagje festival of pretpark wel goed voelt.

[..]

Uit ervaring met dezelfde diagnose denk ik: niks. Ze gaan je dan niet met gespecialiseerde behandelingen helpen, want je past in geen enkel hokje. Je hebt dan een diagnose die behandelaars zelf ook niet serieus nemen. Ik mocht bijv geen borderline behandelingen, omdat ik geen echte wat ze noemen borderliner ben.
Exacto, het sluimert 24/7 door mijn hoofd heen. Als ik mijzelf vergelijk met leeftijdsgenoten, dan voel ik mij een loser. Een deadbeat en een nietsnut. Eigenlijk voeg ik niks toe aan de maatschappij en dat steekt enorm. In een "normale" samenleving had ik allang op straat moeten leven, maar hey! Ik heb nog steeds een dak boven mijn hoofd. Ik hoor ook nergens thuis, pas in geen enkele groep. Als ik ergens ben, dan wil ik meteen weer ergens anders zijn. Niet omdat ik het gezelschap niet leuk vind, maar ik moet dan weg kunnen.

In mijn therapiegroep zaten ook mensen met een net niet diagnose, maar deden wel mee met ons. Zij hadden er wel wat aan. Dat zegt ook wel weer iets.
geeninspiratie1235dinsdag 19 februari 2019 @ 14:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 09:38 schreef LordofLeaves het volgende:

Exacto, het sluimert 24/7 door mijn hoofd heen. Als ik mijzelf vergelijk met leeftijdsgenoten, dan voel ik mij een loser. Een deadbeat en een nietsnut. Eigenlijk voeg ik niks toe aan de maatschappij en dat steekt enorm. In een "normale" samenleving had ik allang op straat moeten leven, maar hey! Ik heb nog steeds een dak boven mijn hoofd. Ik hoor ook nergens thuis, pas in geen enkele groep. Als ik ergens ben, dan wil ik meteen weer ergens anders zijn. Niet omdat ik het gezelschap niet leuk vind, maar ik moet dan weg kunnen.

In mijn therapiegroep zaten ook mensen met een net niet diagnose, maar deden wel mee met ons. Zij hadden er wel wat aan. Dat zegt ook wel weer iets.
Wat zeiden je behandelaars dan over bovenstaande gevoelens?
Ja, dat laatste daar heb je wel een punt. Hoe kan iets nou ook werken voor mensen zonder een diagnose, als het zogenaamd alleen voor mensen met die diagnose is.
LordofLeavesdinsdag 19 februari 2019 @ 19:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 14:56 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Wat zeiden je behandelaars dan over bovenstaande gevoelens?
Ja, dat laatste daar heb je wel een punt. Hoe kan iets nou ook werken voor mensen zonder een diagnose, als het zogenaamd alleen voor mensen met die diagnose is.
Ze zeiden: je moet niet zo negatief denken. :')
Burner82dinsdag 19 februari 2019 @ 20:41
Ik ben echt bang voor de afspraak bij de FPP....Het voelt echt als: poke the bear,,, slaat nergens op naturlijk, maar toch..
LordofLeaveswoensdag 20 februari 2019 @ 09:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 20:41 schreef Burner82 het volgende:
Ik ben echt bang voor de afspraak bij de FPP....Het voelt echt als: poke the bear,,, slaat nergens op naturlijk, maar toch..
Ja, dan gaat de beerput open. :P
PabstBlueRibbonwoensdag 20 februari 2019 @ 16:00
Hier een poos niet gereageerd.

Ik moet zeggen dat het naar omstandigheden wel goed gaat. Ik merk bij mij dat heel veel dingen te maken hebben met ADHD, maar dat ik verder echt niet zo gestoord/anders/fout ben dan andere mensen. De emoties zijn bij mij wel heftiger dan bij een gemiddeld persoon - dus ik voldoe wel aan criteria voor persoonlijkheidsstoornissen - maar ik vind dat ook logisch door alles wat in mijn leven gebeurd is.

Ik wil dat toch ff delen. Laat je niet gek maken door behandelaars die zeggen dat je je niet moet aanstellen of dat je stoornis dit of dat hebt. Het kan zijn dat ze het niet zo bedoelen - maar als je niet goed in je vel zit, is het niet raar dat je het wel zo interpreteert. Daar kunnen zij ook rekening mee houden ipv dat jij weer extra het idee krijgt dat je iets niet goed hebt gedaan.
LordofLeaveswoensdag 20 februari 2019 @ 19:51
quote:
1s.gif Op woensdag 20 februari 2019 16:00 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Hier een poos niet gereageerd.

Ik moet zeggen dat het naar omstandigheden wel goed gaat. Ik merk bij mij dat heel veel dingen te maken hebben met ADHD, maar dat ik verder echt niet zo gestoord/anders/fout ben dan andere mensen. De emoties zijn bij mij wel heftiger dan bij een gemiddeld persoon - dus ik voldoe wel aan criteria voor persoonlijkheidsstoornissen - maar ik vind dat ook logisch door alles wat in mijn leven gebeurd is.

Ik wil dat toch ff delen. Laat je niet gek maken door behandelaars die zeggen dat je je niet moet aanstellen of dat je stoornis dit of dat hebt. Het kan zijn dat ze het niet zo bedoelen - maar als je niet goed in je vel zit, is het niet raar dat je het wel zo interpreteert. Daar kunnen zij ook rekening mee houden ipv dat jij weer extra het idee krijgt dat je iets niet goed hebt gedaan.
Leuk om weer eens wat van je te lezen en dat het wel goed met je gaat. :)

Heb zelf tot van 2015 tot aan de herfst van 2017 een goede psychiater gehad die ook wel mee dacht en ook voor mij het beste wilde. Maar met hem praatte ik meer over koetjes en kalfjes dan dat we echt met het "probleem" bezig waren. Op zich wel jammer, maar goed. Hij wist op het laatst ook niet meer wat hij moest doen en toen werd ik uitbehandeld verklaard.
PabstBlueRibbondonderdag 21 februari 2019 @ 01:17
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 19:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Leuk om weer eens wat van je te lezen en dat het wel goed met je gaat. :)

Heb zelf tot van 2015 tot aan de herfst van 2017 een goede psychiater gehad die ook wel mee dacht en ook voor mij het beste wilde. Maar met hem praatte ik meer over koetjes en kalfjes dan dat we echt met het "probleem" bezig waren. Op zich wel jammer, maar goed. Hij wist op het laatst ook niet meer wat hij moest doen en toen werd ik uitbehandeld verklaard.
Nou, zo goed klinkt dat niet eerlijk gezegd. Over koetjes en kalfjes praten kan je met elke boerenlul doen.

Er wordt zo vaak gezegd dat de client er zelf ook wat voor moet doen. Maar behandelaars hebben ook hun verantwoordelijkheid. Als jij de neiging hebt om het probleem te ontwijken - wat helemaal niet raar is aangezien het je dagelijks veel spanning geeft - heeft hij de taak om je niet te laten afdwalen.

Het kan natuurlijk dat hij niet weer hoe hij jou kan helpen. Hij had je ook kunnen doorverwijzen of met een collega kunnen overleggen.

Mensen die onbehandelbaar zijn, zijn bijvoorbeeld types die voor zichzelf ontkennen dat ze problemen hebben en waarmee je op geen enkele manier daarover kan communiceren. Als jij zo'n iemand zou zijn, had je hier niets gepost. Verder kom je ook niet over als iemand die achterlijk is.

Waar ikzelf altijd mee worstel, is door dingen 'gewoon te doen'. Somehow maak ik dingen altijd ontieglijk groot, ook al heb ikzelf al jaren geleden bedacht dat ik mezelf daarmee in de weg zit. Ik kan heel snel bedenken hoe ik iets anders zou kunnen aanpakken, maar het daadwerkelijk doen gaat een heel stuk moeilijker. Ik heb altijd de neiging om dat te saboteren en ik verlang dan naar iemand die me coacht en mij erdoorheen trekt. Ik heb deze blokkade zo vaak proberen uit te leggen, maar mensen willen dit vaak niet snappen. Herken jij dit toevallig ook?
geeninspiratie1235donderdag 21 februari 2019 @ 12:21
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2019 01:17 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Nou, zo goed klinkt dat niet eerlijk gezegd. Over koetjes en kalfjes praten kan je met elke boerenlul doen.

Er wordt zo vaak gezegd dat de client er zelf ook wat voor moet doen. Maar behandelaars hebben ook hun verantwoordelijkheid. Als jij de neiging hebt om het probleem te ontwijken - wat helemaal niet raar is aangezien het je dagelijks veel spanning geeft - heeft hij de taak om je niet te laten afdwalen.

Het kan natuurlijk dat hij niet weer hoe hij jou kan helpen. Hij had je ook kunnen doorverwijzen of met een collega kunnen overleggen.

Mensen die onbehandelbaar zijn, zijn bijvoorbeeld types die voor zichzelf ontkennen dat ze problemen hebben en waarmee je op geen enkele manier daarover kan communiceren. Als jij zo'n iemand zou zijn, had je hier niets gepost. Verder kom je ook niet over als iemand die achterlijk is.

Waar ikzelf altijd mee worstel, is door dingen 'gewoon te doen'. Somehow maak ik dingen altijd ontieglijk groot, ook al heb ikzelf al jaren geleden bedacht dat ik mezelf daarmee in de weg zit. Ik kan heel snel bedenken hoe ik iets anders zou kunnen aanpakken, maar het daadwerkelijk doen gaat een heel stuk moeilijker. Ik heb altijd de neiging om dat te saboteren en ik verlang dan naar iemand die me coacht en mij erdoorheen trekt. Ik heb deze blokkade zo vaak proberen uit te leggen, maar mensen willen dit vaak niet snappen. Herken jij dit toevallig ook?
Dat dacht ik ook al, maar ik dacht ik schrijf maar niets. Maar jij verwoord het wel goed.
Het probleem in de maatschappij is dat je met anderen doorgaans wel over koetjes en kalfjes kunt praten, maar niet over psychische problemen. En dan is ee idd geen verschil tussen een psycholoog en "de eerste de beste boerenlul" in dit geval. Behalve dan dat niemand de laatste ervoor betaald.
En ik ben het ook helemaal eens met het feit dat die psycholoog bij onvoldoende ervaring met het probleem had moeten overleggen of doorverwijzen. Maar ja.. Dat is teveel gevraagd blijkt wel.

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 19:24 schreef LordofLeaves het volgende:

Ze zeiden: je moet niet zo negatief denken. :')
Dat bedoel ik dus. Als dat hetgeen je van iemand met een jarenlange opleiding voor het helpen van mensen met hun psychische problemen mag verwachten, waar dient die opleiding dan voor vraag ik mij af?!
Burner82donderdag 21 februari 2019 @ 14:01
Ik blijf me verbazen over de verhalen over de (geestelijke) gezondheidszorg hier... Ik ben natuurlijk wel een newbie, aangezien dit pas mijn 1e behandeling is.... En ik ben vrij snel doorverwezen naar een FPP..
Het enige dat ik tot nu toe te klagen heb, is de wachtlijst.
LordofLeavesdonderdag 21 februari 2019 @ 19:20
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2019 14:01 schreef Burner82 het volgende:
Ik blijf me verbazen over de verhalen over de (geestelijke) gezondheidszorg hier... Ik ben natuurlijk wel een newbie, aangezien dit pas mijn 1e behandeling is.... En ik ben vrij snel doorverwezen naar een FPP..
Het enige dat ik tot nu toe te klagen heb, is de wachtlijst.
De stap van newbie naar ervaringsdeskundige is zo gezet hoor. ;)
LordofLeavesdonderdag 21 februari 2019 @ 19:22
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2019 12:21 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
[..]

Dat bedoel ik dus. Als dat hetgeen je van iemand met een jarenlange opleiding voor het helpen van mensen met hun psychische problemen mag verwachten, waar dient die opleiding dan voor vraag ik mij af?!
Misschien is het net als bij een bijbelstudie. Ze zwaaien met de DSM en niemand mag daar vanaf wijken.
PabstBlueRibbondonderdag 21 februari 2019 @ 22:11
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2019 19:22 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Misschien is het net als bij een bijbelstudie. Ze zwaaien met de DSM en niemand mag daar vanaf wijken.
Met "ze" krijg ik persoonlijk het idee dat het iedereen op de wereld is.

TheWall_161Pyxurz.jpg
geeninspiratie1235donderdag 21 februari 2019 @ 22:37
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2019 19:22 schreef LordofLeaves het volgende:

Misschien is het net als bij een bijbelstudie. Ze zwaaien met de DSM en niemand mag daar vanaf wijken.
Daar valt het ook het beste mee te vergelijken ja, gezien bewijs niet nodig is voor het geloof van mensen erin en ook hoe fanatiek mensen daarin zijn.

quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2019 22:11 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Met "ze" krijg ik persoonlijk het idee dat het iedereen op de wereld is.

[ afbeelding ]
Nou, bijna wel ja inderdaad. Heb the Wall nog nooit helemaal gezien maar sommige nummers zijn wel goed en toepasselijk op de psychiatrie en hoe de maatschappij tegen psychische problemen aankijkt ja
madam-aprildonderdag 21 februari 2019 @ 22:54
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2019 19:22 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Misschien is het net als bij een bijbelstudie. Ze zwaaien met de DSM en niemand mag daar vanaf wijken.
Het DSM is wetenschappelijk onderbouwd, de bijbel is een sprookjesboek.
geeninspiratie1235donderdag 21 februari 2019 @ 23:14
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2019 22:54 schreef madam-april het volgende:
Het DSM is wetenschappelijk onderbouwd, de bijbel is een sprookjesboek.
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2019 08:13 schreef MevrouwPuff het volgende:
Geneeskunde (waar psychiatrie een onderdeel van is) is geen exacte wetenschap.
madam-aprildonderdag 21 februari 2019 @ 23:16
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2019 23:14 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]


[..]

Dat het geen exacte wetenschap is, betekent niet dat het helemaal geen wetenschap is..
geeninspiratie1235donderdag 21 februari 2019 @ 23:23
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2019 23:16 schreef madam-april het volgende:
Dat het geen exacte wetenschap is, betekent niet dat het helemaal geen wetenschap is..
Maar wat ik dan mis is de kennis die het oplevert. Er zijn nauwelijks statistieken van bevolkingsonderzoek hoe gezonde mensen zich voelen en hoe zich dat verhoudt tot mensen met een gediagnosticeerde stoornis bijvoorbeeld. Zonder context heb je niets aan de beschrijvingen van psychische stoornissen omdat het gaat om kenmerken die in principe iedereen heeft, alleen dan minder ernstig. En dan kun je ook nooit weten of die mensen met stoornis echt wel zo afwijkend of juist normaal zijn als wordt gedacht.
madam-aprildonderdag 21 februari 2019 @ 23:26
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2019 23:23 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Maar wat ik dan mis is de kennis die het oplevert. Er zijn nauwelijks statistieken van bevolkingsonderzoek hoe gezonde mensen zich voelen en hoe zich dat verhoudt tot mensen met een gediagnosticeerde stoornis bijvoorbeeld. Zonder context heb je niets aan de beschrijvingen van psychische stoornissen omdat het gaat om kenmerken die in principe iedereen heeft, alleen dan minder ernstig. En dan kun je ook nooit weten of die mensen met stoornis echt wel zo afwijkend of juist normaal zijn als wordt gedacht.
Hoe denk je dat het DSM tot stand is gekomen?
geeninspiratie1235donderdag 21 februari 2019 @ 23:36
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2019 23:26 schreef madam-april het volgende:
Hoe denk je dat het DSM tot stand is gekomen?
Geen idee, hoe dan?
En hoe weerlegt dat dan onderstaande van wikipedia?

quote:
The revisions of the DSM from the 3rd Edition forward have been mainly concerned with diagnostic reliability—the degree to which different diagnosticians agree on a diagnosis. It was argued {Henrik Walter} that a science of psychiatry can only advance if diagnosis is reliable. If clinicians and researchers frequently disagree about the diagnosis of a patient, then research into the causes and effective treatments of those disorders cannot advance. Hence, diagnostic reliability was a major concern of DSM-III.[citation needed] When the diagnostic reliability problem was thought to be solved, subsequent editions of the DSM were concerned mainly with "tweaking" the diagnostic criteria.[citation needed] Unfortunately, neither the issue of reliability or validity was settled.[55][better source needed] However, most psychiatric education post DSM-III focused on issues of treatment—especially drug treatment—and less on diagnostic concerns.[citation needed] In fact, Thomas R. Insel, director of the NIMH, stated in 2013 that the agency would no longer fund research projects that rely exclusively on DSM criteria due to its lack of validity.[56] Field trials of DSM-5 brought the debate of reliability back into the limelight as some disorders showed poor reliability. For example, major depressive disorder, a common mental illness, had a poor reliability kappa statistic of 0.28, indicating that clinicians frequently disagreed on this diagnosis in the same patients. The most reliable diagnosis was major neurocognitive disorder with a kappa of 0.78.[57]

Superficial symptoms
Edit
By design, the DSM is primarily concerned with the signs and symptoms of mental disorders, rather than the underlying causes. It claims to collect them together based on statistical or clinical patterns. As such, it has been compared to a naturalist's field guide to birds, with similar advantages and disadvantages.[58] The lack of a causative or explanatory basis, however, is not specific to the DSM, but rather reflects a general lack of pathophysiological understanding of psychiatric disorders. As DSM-III chief architect Robert Spitzer and DSM-IV editor Michael First outlined in 2005, "little progress has been made toward understanding the pathophysiological processes and cause of mental disorders. If anything, the research has shown the situation is even more complex than initially imagined, and we believe not enough is known to structure the classification of psychiatric disorders according to etiology."[59]

"The DSM's focus on superficial symptoms is claimed to be largely a result of necessity (assuming such a manual is nevertheless produced), since there is no agreement on a more explanatory classification system.[citation needed] Reviewers note, however, that this approach is undermining research, including in genetics, because it results in the grouping of individuals who have very little in common except superficial criteria as per DSM or ICD diagnosis (Fadul, 2014, p.143)."[6][60]

Despite caveats in the introduction to the DSM, it has long been argued that its system of classification makes unjustified categorical distinctions between disorders and uses arbitrary cut-offs between normal and abnormal. A 2009 psychiatric review noted that attempts to demonstrate natural boundaries between related DSM syndromes, or between a common DSM syndrome and normality, have failed.[6] Some argue that rather than a categorical approach, a fully dimensional, spectrum or complaint-oriented approach would better reflect the evidence.[73][74][75]

In addition, it is argued that the current approach based on exceeding a threshold of symptoms does not adequately take into account the context in which a person is living, and to what extent there is internal disorder of an individual versus a psychological response to adverse situations.[76][77] The DSM does include a step ("Axis IV") for outlining "Psychosocial and environmental factors contributing to the disorder" once someone is diagnosed with that particular disorder.

Because an individual's degree of impairment is often not correlated with symptom counts and can stem from various individual and social factors, the DSM's standard of distress or disability can often produce false positives.[78] On the other hand, individuals who do not meet symptom counts may nevertheless experience comparable distress or disability in their life.
De Nederlandse is niet neutraal omdat de eigen mening wordt gegeven in het stuk:
quote:
Sociaal-culturele context
Bewerken
De DSM maakt een scherp onderscheid tussen ziekte en gezondheid. Uiteindelijk betreffen psychische ziektebeelden echter veel voorkomende gedragspatronen die zich (al of niet tijdelijk) in zulk een extreme mate manifesteren dat ze als afwijkend worden beschreven. Veel begrippen uit de DSM zijn sterk gerelateerd aan sociaal-culturele waarden en hun veranderingen. Dit geeft nog weleens een problemen op het gebied van de afgrenzing. Zo is homoseksualiteit lange tijd een DSM-diagnose geweest.[5]

Geen dimensionele indeling
Bewerken
De DSM is bekritiseerd omdat deze een atheoretische indeling van psychische ziektebeelden geeft, wat wetenschappelijk onderzoek en betrouwbare conclusies over deze ziektebeelden bemoeilijkt. In het jaarverslag van 2001 van de Columbia-universiteit wordt hierover het volgende gezegd: "Dat de categorische benadering van de huidige classificatie van persoonlijkheidsstoornissen, DSM-IV, problemen geeft, is al lang onderkend door psychiaters en wetenschappers". Een van de problemen is "het willekeurig onderscheid tussen een normale persoonlijkheid, een persoonlijk karakter en persoonlijkheidsstoornissen". Verder is een interessant gegeven dat code 301.9 (persoonlijkheidsstoornis NAO: niet op een andere manier omschreven) het vaakst gediagnosticeerd wordt. De reden waarom de DSM-IV toch wereldwijd wordt gebruikt is dat de klinische praktijk en het meeste wetenschappelijk onderzoek tot nu toe op deze indeling is gebaseerd (wet van de remmende voorsprong). Er zijn inmiddels alternatieve (dimensionele) indelingen beschikbaar, maar deze hebben nog geen brede ingang gevonden, mogelijk omdat een dimensionele indeling een fundamenteel andere manier van denken meebrengt. Ook het tot op heden nog grotendeels onverwerkte verleden van de moderne psychiatrie zélf zal daarbij ongetwijfeld een belangrijke rol spelen.

De DSM wordt gebruikt om in enkele woorden en op overzichtelijke wijze duidelijk te maken waar de problematiek van de patiënt over gaat, met als doel een passende behandeling te kunnen geven. Vooral in de huidige maatschappij met de vaak wisselende zorgverleners is het wenselijk om in één oogopslag de basisproblematiek te overzien. Het gebruik van DSM-categorieën (hokjes) kan echter leiden tot een beschrijving van het ziektebeeld die tekortdoet aan de complexiteit ervan. Dit heeft als risico dat de behandeling tevens tekortschiet, aangezien deze is gebaseerd op een te eenvoudig idee over de patiënt en zijn ziektebeeld. Desondanks is een behandeling van patiënten die slechts weinig criteria scoren voor een bepaalde DSM-ziektecategorie toch vaak effectief, wanneer deze behandeling specifiek is gericht op de gehele ziektecategorie. Behandeling volgens DSM-criteria is daarom zeker niet verkeerd (er is momenteel weinig ervaring met alternatieve indelingen), maar deze zou kunnen worden aangescherpt door gebruik te maken van een meer genuanceerde indeling van psychiatrische ziektebeelden. Inderdaad bevat de DSM-5 een dimensionele indeling van persoonlijkheidsstoornissen (As II, zie Big Five (persoonlijkheidsdimensies)). Voor de zogenaamde As I-stoornissen (zoals depressies en psychotische stoornissen) wordt nog steeds een categoriële indeling verwacht.

Belangenverstrengeling
Bewerken
Een ander punt van kritiek op de DSM betreft belangenverstrengeling ("conflicts of interest") bij de commissie die verantwoordelijk is voor het maken van de (nieuwe) indelingen. Een recent onderzoek (2006) meldt dat zesenvijftig procent van de leden van de 170-koppige DSM-IV- en IV-R-commissie één of meer financiële verbindingen hadden met de farmaceutische industrie. Honderd procent van de leden van de subcommissies 'Stemmingsstoornissen' en 'Schizofrenie en overige psychotische stoornissen' hadden financiële banden met de farmaceutische industrie. De overige commissies die verbindingen hadden waren: financiering wetenschappelijk onderzoek (42%), consultancy (22%) en sprekersbureau (16%).[6]


[ Bericht 12% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 22-02-2019 08:24:30 ]
LordofLeavesvrijdag 22 februari 2019 @ 10:12
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2019 22:54 schreef madam-april het volgende:

[..]

Het DSM is wetenschappelijk onderbouwd, de bijbel is een sprookjesboek.
Ik gaf het aan als voorbeeldje dat mensen die werken binnen de psychiatrie ook niet snel afwijken van hun DSM dogma's. Misschien dat daardoor een hoop mensen niet juist worden geholpen/behandeld.
LordofLeavesvrijdag 22 februari 2019 @ 10:13
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2019 22:11 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Met "ze" krijg ik persoonlijk het idee dat het iedereen op de wereld is.

[ afbeelding ]
Het kan maar zo. :P
Burner82vrijdag 22 februari 2019 @ 12:37
Welkom in Tru?
LordofLeavesvrijdag 22 februari 2019 @ 20:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2019 12:37 schreef Burner82 het volgende:
Welkom in Tru?
De watte?
madam-aprilvrijdag 22 februari 2019 @ 20:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2019 10:12 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik gaf het aan als voorbeeldje dat mensen die werken binnen de psychiatrie ook niet snel afwijken van hun DSM dogma's. Misschien dat daardoor een hoop mensen niet juist worden geholpen/behandeld.
Het DSM classificatiesysteem is geen dogma.. Het DSM is een wetenschappelijk onderbouwd classificatiesysteem voor psychiatrische stoornissen.
madam-aprilvrijdag 22 februari 2019 @ 21:30
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2019 23:36 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Geen idee, hoe dan?
En hoe weerlegt dat dan onderstaande van wikipedia?

[..]

De Nederlandse is niet neutraal omdat de eigen mening wordt gegeven in het stuk:

[..]

Door wetenschappelijk onderzoek, waar statistisch onderzoek een belangrijk onderdeel van is.


Niemand beweert dat het DSM perfect is, bovendien wordt het niet voor niks om de zoveel jaar gereviseerd.
madam-aprilvrijdag 22 februari 2019 @ 21:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2019 12:37 schreef Burner82 het volgende:
Welkom in Tru?
On point :D
geeninspiratie1235zaterdag 23 februari 2019 @ 07:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 februari 2019 21:30 schreef madam-april het volgende:
Door wetenschappelijk onderzoek, waar statistisch onderzoek een belangrijk onderdeel van is.
Waarom is dat dan niet voor iedereen inzichtelijk, zoals het onderzoek van het cbs?

quote:
Niemand beweert dat het DSM perfect is, bovendien wordt het niet voor niks om de zoveel jaar gereviseerd.
-Als het gaat om kleine wijzigingen dan kunnen die eerder verbloemen dat de algemene aanpak niet wordt gewijzigd, en bovendien wordt het vaak niet goed onderbouwd waarom sommige stoornissen ineens willekeurig geschrapt worden (lekker als je dat zou hebben en dan bstaat het ineens niet meer) of gewijzigd vind ik zelf

- als het erkennen dat de dsm niet perfect is nooit leidt tot een echt concreet plan tot ingrijpende verbetering binnen een redelijke termijn dan had net zo goed iedereen wel kunnen zeggen dat deze perfect is want dan hebben clienten er alsnog niets aan. Sterker nog, het leidt ook tot problemen als behandelaars niet helemaal achter de door hun gebruikte dsm staan, wanneer ik eerst word getest op stoornissen en dan de dsm ineens niet meer serieus wordt genomen maar er geen andere theoretische uitleg voor in de plaats komt voor het ontstaan van paychische problemen en het enige dat overblijft zijn adviezen als probeer minder negatief te denken en praten over koetjes en kalfjes, dan praat ik liever met de eerste beste boerenlul daarover zoals PabstBlueRibbon ook al zei want als een hulpverlener niet de eigen visie wil uitleggen en verdedigen dan maakt het toch allemaal niet uit.