abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184100535
registreer om deze reclame te verbergen
Dat hier nog geen topic voor is.

quote:
Als het op series aankomt, hebben onze zuiderburen al een tijdje de wind vol in de zeilen. De nieuwste parel van Vlaamse bodem is nu te zien op NPO Start Plus en dat is een aanrader van de bovenste plank.

Opeens is alles anders
De 25-jarige Tristan is de zoon van een Tour de France minnende tegelfetisjist, die meer liefde lijkt te koesteren voor het natuursteen in zijn vloerenwinkel dan voor de moeder van zijn kinderen. Tristan heeft een goed stel hersens en die gebruikt hij niet alleen voor zijn studie geneeskunde, hij lult er ook menig Gentse schone mee het bed in. Je zou kunnen zeggen dat Tristan het goed voor elkaar heeft, totdat het noodlot toeslaat. Een kwaadaardige tumor gooit van de een op de andere dag zijn hele leven overhoop. Niet meer studeren, niet meer fantaseren over die droomstage op de afdeling neurochirurgie en niet meer de koning in de kroeg en op het rugbyveld. En tot overmaat van ramp begint het huwelijk van zijn ouders ook nog eens serieuze barsten te vertonen. Opeens is alles anders. Toch krijgt Tristan’s stapelwolk ook een gouden randje en dat randje heet Hanne. Je zou iedereen die kotsend van de chemo bij de wc pot zit een Hanne gunnen.
[..]

Homerun
De Belgen hebben al een tijdje de wind in de rug als het op series maken aankomt. Zo waren Tabula Rasa, Beau Séjour, Ennemi Public en La Trêve al stuk voor stuk aanraders en slaan ze met Gevoel Voor Tumor nu opnieuw een homerun. Deze nieuwste van de zender Één is niet alleen lief, ontroerend en aandoenlijk, maar ook confronterend en verrassend grappig tegelijk. Vooral dat laatste is een winnende combinatie. Als je drama en humor goed weet te combineren, dan heb je goud in handen. Er zijn genoeg series op te noemen die wat dat betreft de plank volledig misgeslagen hebben. De lach en de traan, gecombineerd met cinematografie die hier en daar wel een beetje doet denken aan het werk van jonge filmmakers als Jim Taihuttu (Rabat, Wolf) en het Vlaamse duo Fallah en El Arbi (Patser, Black), maken van Gevoel Voor Tumor een echte moetkijker. Dat de Vlaamse hoofdrolspelers een broertje dood hebben aan de hinderlijke theaterschooltrucjes waar veel van hun Nederlandse collega’s onder gebukt lijken te gaan, is trouwens ook een pre. Het acteerwerk voelt natuurlijk en ongedwongen en dat is prettig om naar te kijken. Vind ik dan. Ja, Gevoel Voor Tumor is bij deze, met stip, mijn aangename verrassing van 2018.
https://www.npo3.nl/film-en-serie/reviews/gevoel-voor-tumor

Gevoel voor Tumor, vanaf zondag 16 december bij KRO-NCRV om 21.10 uur op NPO 3.


Aanrader _O_ (vanavond aflevering 3 alweer)
Somebody that I used to know
pi_184101050
Erg vermakelijk ja ^O^
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')