abonnement Unibet Coolblue
  FOK!fotograaf woensdag 9 januari 2019 @ 22:47:41 #26
73911 ultra_ivo
pi_184310472
Het voordeel van de iets oudere reiziger merkte ik heel duidelijk in Oezbekistan. Het wemelt van de verhalen dat jonge backpackers daar onbeschoft door de politie behandeld worden. Met baard en grijs haar val ik in Oezbekistan echter in de categorie 'respectabele burger', zelfs als ik een rugzak op heb. Een ID check wordt dan toch op een heel andere manier gevraagd door de plaatselijke oom agent.
pi_184316170
Ik reis momenteel al maanden en kom ook veel Backpackers van rond de 30 tegen. Maar in Hostels ook regelmatig reizigers van 40 en 50. Prima te doen en leuk voor de mix. Het belangrijkste is, denk ik, goed kijken in welk hostel je verblijft. In party hostels zal je je niet thuisvoelen maar er is voldoende alternatief. Ook in Hostels.
Love is in the air!
  donderdag 10 januari 2019 @ 15:38:16 #28
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_184320440
32 is nog prima te doen maar ik begrijp je probleem. Je kunt ook selectief met de hostels zijn. Ga voor de rustige hostels waar vaak wat meer oudere jongeren in zitten.

Maar ik denk dat je op een gegeven voor een ander soort vakantie moet gaan als ouder wordt.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_184326635
quote:
2s.gif Op zondag 6 januari 2019 16:07 schreef SeLang het volgende:
Een "hostel" betekent niet persé dat je op een slaapzaal (dorm) ligt. Veel hostels hebben zowel slaapzalen als privé kamers.
Ik slaap nog steeds af en toe in hostels maar niet in dorms.
Ik ken wel de tweepersoonskamers in hostels, maar eenpersoons heb ik eigenlijk nog niet gezien. Zal er eens opletten tijdens een volgende trip.
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:58 schreef Landgeld het volgende:
Ik reis momenteel al maanden en kom ook veel Backpackers van rond de 30 tegen. Maar in Hostels ook regelmatig reizigers van 40 en 50. Prima te doen en leuk voor de mix. Het belangrijkste is, denk ik, goed kijken in welk hostel je verblijft. In party hostels zal je je niet thuisvoelen maar er is voldoende alternatief. Ook in Hostels.
Ik zoek nu meestal beetje mix van wel een redelijk sociaal en populair hostel, maar niet al te veel party. Beer pongen vind ik niet echt meer nodig, maar gezellig een drankje doen en met wat mensen wat eten vind ik wel gezellig. Af en toe een keer een avond alleen is prima, maar te vaak vind ik toch ongemakkelijk. Soms is het wel lastig. In La Paz, Bolivia waren er twee echte partyhostels en heel veel die er niet al te best uitzagen. Uiteindelijk naar een van die party hostels geweest en echt een prima tijd gehad.
pi_184328945
De laatste jaren heb ik er twee favoriete hostels bijgekregen, het Art Hostel in Tashkent en het Art Hostel in Sofia. Vooral het hostel in Tashkent bevalt me super. Ik was toen eigenlijk niet van plan de meeste tijd in Tashkent te blijven maar dat is er toen toch van gekomen.
Een mooie mix aan andere gasten en goede staff.
  Redactie Games donderdag 10 januari 2019 @ 23:03:52 #31
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_184329045
Bevalt me nog steeds wel naarmate je ouder wordt, maar ik kies wel de "rustigere" hostels uit en niet meer die Party-chains ivm jongere uitgaanspubliek, zoals al eerder gezegd werd. En het is maar net hoe je instelling is, ik heb er normaal niet zo'n probleem mee, maar het ligt ook wel hoe zo iemand erin staat.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_184332054
Ik ben ook in de tweede helft van de dertig en reis sinds 2014 ook elk jaar wel een paar keer alleen vanwege een paar verschillende interesses tussen mijn vriendin en ik.

Als ik binnen Europa alleen op vakantie ga is het bijna altijd om te hiken, en dan overnacht ik vooral kamperend. Hier maak ik me totaal niet druk om de leeftijd van de 'medekampeerders' maar vooral om of ik met mijn tentje niet tussen de witte blokkendozen kom te staan. Gelukkig kom je met je koepeltentje 9 van de 10 keer wel op een tentweide terecht, waar altijd wel 'gelijkgestemden' te vinden zijn :)

Ga ik ver weg alleen op vakantie (tot nu toe alleen Japan en Taiwan) dan slaap ik afwisselend in hotels of hostels, maar wel in een privekamer. Ik probeer slaapzalen altijd te vermijden, mijn slaap is mij heilig. Party hostels vermijd ik, dan zoek ik liever een hotel :)

Ik kies wel sneller voor het vliegtuig + OV als ik alleen reis merk ik; stuk goedkoper dan huurauto :)
Voor wat foto's, kijk hier
  zondag 20 januari 2019 @ 14:21:46 #33
450228 LeesFoknl
Was sich liebt das neckt sich!
pi_184511869
In Azië hoef je toch niet alleen te zijn, te eten, te slapen of te reizen. Als man. Als vrouw weet ik niet, ben ik niet. Maar naar wat ik gezien heb ook een vrouw hoeft daar niet alleen te zijn. Zowel relationeel, of alleen bedgenoot m / v als iemand die graag met jou optrekt en als gids en tolk en gezelschap functioneert.

En als je wat ouder bent al helemaal niet. Het is dan zelfs makkelijker om contact te krijgen .In Azië, In Azië kijkt men heel anders naar oudere mensen. Met respect, welwillend, vriendelijk. Neem de Filipijnen, de gemiddelde leeftijd daar is 26 jaar.
Het belangrijkste hierin is je gedrag. Op de slippers in korte broek in je onderhemd half bezopen, tja, dan oogst je weinig respect. Maar gekleed in lange broek, schoenen, een hemd. Beheerst gedrag, rustig, vriendelijk (glimlach) niet zwaar dronken, dan ben jij daar hét mannetje. Een fooitje geven bij afrekenen, maar ook weer niet de fout maken veel fooi te geven. Beheerst. In alles.
Vriendelijk, ook en ik zou bijna zeggen, zeker, tegen de allerarmsten, en de meest domme mensen. Zij hebben de pech zo te zijn, het is niet hun keuze! Een "groot" en fatsoenlijk mens herken je er aan hoe hij met de zwakkeren omgaat. Dat is daar toch zo een beetje de trend, de gedachte daar.. En er wordt op je gelet, reken daar maar op, dat heb jij zelf helemaal niet in de gaten. Hoe reageer je bv op bedelende kinderen. Niet of je iets geeft, maar zeg je bv allies iepies (ga weg kakkerlak) of patawaran po (sorry ik geef niks). Ik overdrijf niet, dat kan je flinke problemen en zelfs lichamelijk letsel kosten.

Als oudere ziet men je ook als iemand die beheerst is, "veiliger"(jonge meid) en wat meer welstand maar ook fatsoenlijker, beter gedrag als de jonge mannen. Dames van plezier zeggen dan ook ... young man all night boem boem, old man one time boem boem and then sleepy. En de jonge gast die begint de dag met een fles bier, de oudere met een lekker ontbijtje en vind het leuk je te vragen mee te ontbijten. En eten, dat doet men graag in Azië. Is hun grootste hobby.

In Azië ben je alleen alleen (héhé) als je het wilt. Er zijn altijd mensen die naar je glimlachen in de hoop met je in contact te komen. Om hun Engels te oefenen, uit nieuwsgierigheid, een hamburgertje samen eten (uitraard betaal jij) en wat praten, dan is het vaak al een feestdag voor hen. Of ... twee weken samen optrekken, naar een mooi eiland, jouw gids, masseuse, care giver,, tolk. Je betaalt de kost en het hotel uiteraard, en kunt eventueel nog een vergoeding voor hun tijd met hen afspreken, ergens tussen de 8-15 euro per dag. Normale loon per dag is daar 10 euro ... voor een vakman .... per dag !!! Het leuke is dat je naast de service en het gezelschap vaak een hoop geld uitspaart door zo een locall. Of weet jij wat het starttarief van een taxi is, hoeveel een ride met de jeepney kost of een ride met de tricycle (fietsje met zijspan). Het eten, buskaartjes en waar je voor een redelijke prijs VEILIG en SCHOON kunt overnachten.
Maar ook waar je beter niet kunt heengaan vanwege het grote percentage zakkenrollers zoals Divisoria market of de markten rond Baclaran church of Quiapo church of in China town. Of Chinese cemettery bezoeken. Super interessant om te bezoeken maar niet alleen! Echt, een goede begeleider (m/v) die je betalen doet is eigenlijk een besparing en zeker een goede investering.

Hoe ouder men wordt, hoe meer ervaring en gezond verstand men vergaart, en hoe "aardiger"men voor je is, dus voor Azië is ouder zijn geen probleem. Integendeel

.https://datemeester.com/aziatische-vrouwen/

[ Bericht 2% gewijzigd door LeesFoknl op 20-01-2019 14:56:12 ]
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek
Count your blessings . LeesFoknl a.k.a.vrouwen(f)luisteraar!
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
  zondag 20 januari 2019 @ 14:41:23 #34
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_184512139
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:13 schreef capuchon_jongen het volgende:
Ik ben 1x alleen naar parijs geweest, 1x alleen naar londen, en 1x met een goede collega naar parijs.

Nu in april ga ik alleen naar NYC. Het is een uitdaging om alles alleen te plannen. Het grote voordeel is je ga en sta waar je wil. Maar ik vrees dat ik een bepaalde gezelschap mis
Dat zou ik echt nooit durven in mijn eentje. Helemaal alleen naar New York toe. Ik zou het wel heel graag willen. Maar het ontbreekt mij helaas aan lef.
Veel succes in ieder geval. ^O^
Maar niet heus.....Daaaag.
  Redactie Games zondag 20 januari 2019 @ 16:44:05 #35
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_184514162
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:41 schreef Samuel24 het volgende:

[..]

Dat zou ik echt nooit durven in mijn eentje. Helemaal alleen naar New York toe. Ik zou het wel heel graag willen. Maar het ontbreekt mij helaas aan lef.
Veel succes in ieder geval. ^O^
Deze heb ik vaker gehoord, de eerste keer vond ik het wel even wennen, maar daarna was het echt top. Tegenwoordig combineer ik vakanties met vrienden en boek ik expres vakanties solo. Ik heb er echt veel van geleerd betreft zelfredzaamheid, sociale interactie met anderen zowel medereizigers als locals, etc. Het is best wel fijn om ook mensen te ontmoeten die buiten je normale sociale cirkel vallen in NL. En het geeft me mentaal altijd een goeie boost/rust, als ik weer terug kom in NL.

Aantal tips: Ik zou wel beginnen met landen waar hostels, redelijk betaalbaar zijn. En waar je met Engels uit de voet kan, veel meer kans om gelijkgestemde mede-reizigers te ontmoeten.
Eventueel zou je nog zo'n georganiseerde singles-reis/groepsreis kunnen doen, voor een wat lagere drempel.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  zondag 20 januari 2019 @ 16:49:38 #36
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_184514261
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:44 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Deze heb ik vaker gehoord, de eerste keer vond ik het wel even wennen, maar daarna was het echt top. Tegenwoordig combineer ik vakanties met vrienden en boek ik expres vakanties solo. Ik heb er echt veel van geleerd betreft zelfredzaamheid, sociale interactie met anderen zowel medereizigers als locals, etc. Het is best wel fijn om ook mensen te ontmoeten die buiten je normale sociale cirkel vallen in NL. En het geeft me mentaal altijd een goeie boost/rust, als ik weer terug kom in NL.

Aantal tips: Ik zou wel beginnen met landen waar hostels, redelijk betaalbaar zijn. En waar je met Engels uit de voet kan, veel meer kans om gelijkgestemde mede-reizigers te ontmoeten.
Eventueel zou je nog zo'n georganiseerde singles-reis/groepsreis kunnen doen, voor een wat lagere drempel.
Nee, ik kan dat nu echt niet alleen doen. Jammer dat mijn partner niet wilt want anders had ik het misschien wel gedurfd. Maar in mijn eentje....hell no. En zeker niet dergelijke afstanden zoals New York ofzo. Het is te ver en als ik daar problemen krijg dan ben ik daar helemaal alleen en kan niemand mij helpen. Ik zou de hele tijd in paniek zijn. Ik weet de weg ook niet eens. Hoe ga ik mijn hotel/hostel vinden etc.
Dat word gewoon geen fijne vakantie, en dan is het dus gewoon zonde van mijn geld.
Daaaag.
Maar niet heus.....Daaaag.
  Redactie Games zondag 20 januari 2019 @ 16:54:59 #37
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_184514339
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:49 schreef Samuel24 het volgende:

[..]

Nee, ik kan dat nu echt niet alleen doen. Jammer dat mijn partner niet wilt want anders had ik het misschien wel gedurfd. Maar in mijn eentje....hell no. En zeker niet dergelijke afstanden zoals New York ofzo. Het is te ver en als ik daar problemen krijg dan ben ik daar helemaal alleen en kan niemand mij helpen. Ik zou de hele tijd in paniek zijn. Ik weet de weg ook niet eens. Hoe ga ik mijn hotel/hostel vinden etc.
Dat word gewoon geen fijne vakantie, en dan is het dus gewoon zonde van mijn geld.
Daaaag.
Ik zou Amerika sowieso overslaan (zeker in deze tijd). Maar Canada is wel leuk, aardige lui daar die je overal wel ergens mee willen helpen, prima voor een "aardige jongen" zoals je jezelf beschrijft.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  zondag 20 januari 2019 @ 16:57:58 #38
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_184514382
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:54 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Ik zou Amerika sowieso overslaan (zeker in deze tijd). Maar Canada is wel leuk, aardige lui daar die je overal wel ergens mee willen helpen, prima voor een "aardige jongen" zoals je jezelf beschrijft.
Neen, Canada is net zo ver. :') Bovendien hebben ze daar beren. En die vind ik eng.
Maar niet heus.....Daaaag.
  Redactie Games zondag 20 januari 2019 @ 16:59:26 #39
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_184514407
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:57 schreef Samuel24 het volgende:

[..]

Neen, Canada is net zo ver. :') Bovendien hebben ze daar beren. En die vind ik eng.
Ach meid, niet in de grote steden.. :')

En juist daarom zouden mensen wat meer moeten reizen, precies om dat soort vooroordelen over elkaar tegen te spreken..alsof iedereen in Nederland een verslaafd is aan Wiet.. :')
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_184514647
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:41 schreef Samuel24 het volgende:

[..]

Dat zou ik echt nooit durven in mijn eentje. Helemaal alleen naar New York toe. Ik zou het wel heel graag willen. Maar het ontbreekt mij helaas aan lef.
Veel succes in ieder geval. ^O^
Alleen reizen is makkelijker dan je denkt. Mijn eerste was met srprsme, waarbij ik op schiphol, 2 uur voor vertrek, hoorde waar ik heen ging. :D :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar goed je had je eigen topic daarover toch?
  zondag 20 januari 2019 @ 17:15:20 #41
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_184514656
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:59 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Ach meid, niet in de grote steden.. :')

En juist daarom zouden mensen wat meer moeten reizen, precies om dat soort vooroordelen over elkaar tegen te spreken..alsof iedereen in Nederland een verslaafd is aan Wiet.. :')
Wat ik misschien wel durf is een dagje naar Londen gaan (uiteraard zo goedkoop mogelijk met easyjet) en daar dan (vooral niks kopen want met die malle pond daar is alles nog duurder dan hier) wel wandelen, de stad een beetje bekijken. En die zelfde dag nog terug naar huis.
Dat zou ik misschien wel durven.
Maar niet heus.....Daaaag.
  Redactie Games zondag 20 januari 2019 @ 17:16:21 #42
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_184514680
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:14 schreef Schuifpui het volgende:

[..]

Alleen reizen is makkelijker dan je denkt. Mijn eerste was met srprsme, waarbij ik op schiphol, 2 uur voor vertrek, hoorde waar ik heen ging. :D :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar goed je had je eigen topic daarover toch?
Maar weet je met dat soort dingen wel vantevoren welke soort kleding je moet pakken dan? Niet dat je ineens met je korte broek in IJsland staat ofzo.. :')
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  Redactie Games zondag 20 januari 2019 @ 17:17:43 #43
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_184514706
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:15 schreef Samuel24 het volgende:

[..]

Wat ik misschien wel durf is een dagje naar Londen gaan (uiteraard zo goedkoop mogelijk met easyjet) en daar dan (vooral niks kopen want met die malle pond daar alles nog duurder dan hier) wel wandelen, de stad een beetje bekijken. En die zelfde dag nog terug naar huis.
Dat zou ik misschien wel durven.
Dat is prima te doen en goedkoop. En nog een tip, vrijwel alle musea in London zijn gratis te bezoeken. Er zitten wat pareltjes tussen.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  zondag 20 januari 2019 @ 17:18:19 #44
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_184514721
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:14 schreef Schuifpui het volgende:

[..]

Alleen reizen is makkelijker dan je denkt. Mijn eerste was met srprsme, waarbij ik op schiphol, 2 uur voor vertrek, hoorde waar ik heen ging. :D :P
Ja ik had het al gehoord inderdaad. Wat leuk is dat zeg. Leuk systeem ook vind ik.

quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:14 schreef Schuifpui het volgende:
Maar goed je had je eigen topic daarover toch?
Klopt, en ik had in mijn topic beloofd dat ik naar 1 van de steden in België zou gaan om te kijken hoe goed ik het zou doen. En natuurlijk om foto s te maken zodat ik het jullie kan laten zien.
Dus uh....dat moet ik nog steeds doen. :')
Maar niet heus.....Daaaag.
  zondag 20 januari 2019 @ 17:20:42 #45
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_184514770
quote:
14s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:17 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Dat is prima te doen en goedkoop. En nog een tip, vrijwel alle musea in London zijn gratis te bezoeken. Er zitten wat pareltjes tussen.
Ach....maar dat is wel interessant. Maar uh.... weet je echt zeker dat het allemaal gratis is daar?
Maar niet heus.....Daaaag.
  Redactie Games zondag 20 januari 2019 @ 17:25:04 #46
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_184514853
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:20 schreef Samuel24 het volgende:

[..]

Ach....maar dat is wel interessant. Maar uh.... weet je echt zeker dat het allemaal gratis is daar?
Yes, ik vertel dit nog uit mijn eigen ervaring van afgelopen jaar.
(Dat was trouwens nog wel voordat Brexit-geneuzel)

[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Noodle op 20-01-2019 17:31:39 ]
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  zondag 20 januari 2019 @ 17:31:57 #47
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_184514966
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:25 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Yes, ik vertel dit nog uit mijn eigen ervaring van afgelopen jaar.
Wauw! Misschien zeker wel een leuk idee voor mij voor in de zomer of lente ofzo om gewoon even naar Londen te gaan.
Als ik er zo over na denk dan heb ik er eigenlijk wel zin in om het gewoon te doen.
Zucht..... maar ja....Ik wou dat ik wat meer lef had.
Maar niet heus.....Daaaag.
pi_184515081
En Samuel, hoe was het in Luik? Of had hè daar geen apart topic voor?
2017: RGN BKK FCO LHR NRT LHR TLL LHR MIA BOG MIA JFK LHR LHR
2018: BCN SOF MLA IST ZAG DBV SPU ZAG SOF BOJ IST CGK JOG LOP DPS LBJ DPS SIN IST KBP BKK LPQ UTH KBP
2019: BCN LCY AGP SBZ KBP LPP SVL DOH JNB CPT DOH TFS
2020: ALC BIO LCY
  zondag 20 januari 2019 @ 17:41:27 #49
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_184515145
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:37 schreef miro86 het volgende:
En Samuel, hoe was het in Luik? Of had hè daar geen apart topic voor?
Nee, ik ben nog niet gegaan. Ik had niet zoveel tijd helaas. Ik had het ff super druk met mijn werk en ook vriendjelief, dus het is er niet echt van gekomen eigenlijk. :@
Maar niet heus.....Daaaag.
  Redactie Games zondag 20 januari 2019 @ 17:46:02 #50
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_184515239
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:31 schreef Samuel24 het volgende:

[..]

Wauw! Misschien zeker wel een leuk idee voor mij voor in de zomer of lente ofzo om gewoon even naar Londen te gaan.
Als ik er zo over na denk dan heb ik er eigenlijk wel zin in om het gewoon te doen.
Zucht..... maar ja....Ik wou dat ik wat meer lef had.
Suc-6! Kleine stapjes.. ^O^
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')