abonnement Unibet Coolblue
pi_183934894
Hoi allemaal,

Ik ben inmiddels 42 en woon 10 jaar in mijn huisje met veel plezier. Toch is het na 10 jaar wel eens tijd om wat te verven, te verbeteren enzovoorts. Maar ik heb geen goed betaalde baan en dit alles dus met puur improvisatie en een lieve pa.

Ik ben een roker en rook ook binnen dus teer en nicotine op alles....

Maar ik ben alleen dus zoals ik het zie, mijn huis en ik doe wat ik wil.

Dat meteen daargelaten ik ben niet begonnen met ik ga heel mijn huis aanpakken maar eehm daar komt het inmiddels wel op neer...

Goed om bij het begin te beginnen, ik heb een 45 graden hoek ik mijn huis en wat doe je daar mee?? Wel ik had het idee om daar een bureau in te proppen, beeldscherm er in en klaar.




Zo was het toen (2008) en ja dat was prima. Al heb ik dat beeldscherm wel een verdieping lager gezet want dit was veul te hoog en niet prettig. :P Printer en beeldscherm ruilde van plek en dat was beter. In de loop der jaren evolueerde mn bureau. Ik heb daar helaas geen foto's van.

Het punt is, ik wilde uiteindelijk ook mijn bureaublad vervangen en mijn huisje mooier maken maar toen ik meer delen van mijn oude bureau weg haalde kwam ik steeds meer tot de realisatie dat ik ook mijn muren moest doen. Mja als ik dan heel mijn bureau weg haal.... Dan ook de 45 graden hoek isoleren (daar kwam zoveel kou vandaan) en als ik dat dan doe moet ik ook mijn plafond doen......

MIJN GOD waar ben ik aan begonnen.... |:( |:(

Hiernaast wilde ik mijn gang een opknap beurt geven en een kast maken boven mijn voordeur. Mijn huis is achterlijk hoog (2,71) en boven die deur zit een berg loze ruimte. Aangezien ik geen kelderbox oid heb is alle berg ruimte mee genomen en dat leek me wel een optie.

Zo doende ben ik bezig met 2 projecten tegelijk....

Ik heb niet van alles foto's gemaakt maar ik zal jullie proberen geleidelijk up to date te brengen.

Mijn bureau wil ik zwart en wit, zo was ik al allerlei planken in die kleuren aan het verven en kwam uiteindelijk toe aan mn bureau blad maar toen ik die weg haalde realiseerde ik me dus dat ik ook mijn muren moest doen en toen ook mijn plafond....

En dan krijg je zo iets:

Flink bruin....
Op de grond al bescherming

Maar hoe isoleer je zo een 45 graden hoek??? Mijn pa had nog systeem plafondplaten over, gemaakt van glas of steen wol met een witte spuitlaag over 1 kant. Die heb ik gepoogd te snijden in 45 graden en met behulp van lijm op een plank geplakt.


Ok niet perfect maar omdat het zo zacht was, werkt het wel.




Na dit nog een dikke laag piepschuim,



En eindigen met weer een laag plafond plaat voor de nette afwerking. Moest wel een stuk laminaat weg hakken maar dat is redelijk netjes gelukt.


Bij iedere laag flink acrylraat kit gebruikt om alles af te dichten en het piepschuim vast gelijmd met PU bruis lijm dus ik denk dat die hoek goed geïsoleerd is inmiddels. :P

Van de kast in mn gang heb ik geen voor foto's, Ik heb alleen wat tijdens foto's.



Dit was mn 1e idee maar dat vond ik niet echt mooi.



Daarbij ging het doorhangen met een klein beetje gewicht....

Dus een tussen staander



Nu nog verven maar plan 1 en kast is dus wel zo goed als af! *O*


Ok het zit niet helemaal recht maar ik vind het goed zo. Ok het linker greepje moet nog wat lager maar dat komt wel voor dat ik ze verven ga.

De 1e laag verf op een deel van mn muur:



Op mn plafond zat al een rand en de hoeken in mijn huis lijken altijd witter dan ze zijn dus leek het mij een optie om dit zo te doen, muur voor muur.... Daarbij, als ik eerst mijn muren doe en later pas mn plafond kan ik nooit meer in die hoek komen. Het is of eerst die hoek of heel mijn huis leeg halen en dat laatste is geen optie.

Dit was mijn hele lange post over mijn klussen....

In mijn ogen 1 groot drama want was ik er maar nooit aan begonnen, aan de andere kant, het word allemaal wel weer mooi nu! *;

[ Bericht 0% gewijzigd door Outpost76 op 24-12-2018 04:01:57 ]
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_183935263
Dat knapt op! Maar mèn wat waren die muren bruin geworden. :X
pi_183935311
Dat ziet er al heel wat beter uit inderdaad!
Je raekt an de dinge geweun.
  Moderator maandag 24 december 2018 @ 08:24:00 #4
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')