abonnement Unibet Coolblue
pi_183603194
Volg hier de protesten van de 'gele hesjes' in Parijs.


Livestreams via onze helden van RUPTLY en RT _O_ _O_ _O_


Rellen 01-12:


quote:
Crisisvergadering na rellen in Parijs: Macron wil ontmoeting met vertegenwoordigers gele hesjes en bezoekt beschadigde Arc de Triomphe



Na de rellen in Parijs van de 'gilets jaunes' of 'gele hesjes', waarbij 133 gewonden vielen en meer dan 400 mensen zijn opgepakt, zat de Franse president Emmanuel Macron vandaag samen met zijn regering voor een crisisvergadering. Tijdens die vergadering vroeg Macron aan premier Edouard Philippe om een ontmoeting te beleggen met de partijleiders en vertegenwoordigers van de gele hesjes. Ook bezocht de president de Arc de Triomphe, die schade opliep tijdens de rellen.

Op de crisisvergadering werd een "precieze balans van de situatie opgemaakt, van de gewonden, de schade en de arrestaties". De vergadering werd bijgewoond door onder meer Macron, Philippe, minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner en minister van Milieu François de Rugy.

Grotere politie-inzet
Macron heeft er Castaner gevraagd "een reflectie te leiden over de eventuele noodzaak van een aanpassing van het aantal ordediensten in de komende dagen". Een grotere politie-inzet moet beter kunnen optreden tegen "gewelddadigere, mobielere, beter georganiseerde relschoppers", aldus Macron. Van een herinvoeren van de noodtoestand lijkt voorlopig geen sprake.

Voorwaarde om aan tafel te komen
Een datum voor een eventuele ontmoeting tussen de Franse premier en de gele hesjes is nog niet bekend. Volgens de president kadert het initiatief in "de constante zorg om dialoog" van de uitvoerende macht.

In een gesprek met AFP zegt Jacline Mouraud, een van de leidende figuren van de gele hesjes in Frankrijk, dat ze inderdaad gecontacteerd werd door het kabinet van de premier. Ze zegt bereid te zijn zich naar zijn ambtswoning te begeven, op voorwaarde dat de regering "terugkomt op de belastingsverhogingen op brandstof vanaf 1 januari".

"We gaan voor de ontmoeting samenzitten om onze voorstellen te verfijnen, maar het vervolg van de beweging zal bepaald worden door de intenties van de regering voor de bevolking." Mouraud gaf nog mee dat ze "het geweld dat zaterdag in Parijs gepleegd is" betreurde. Tegelijk haalde ze uit naar het gebrekkige antwoord van de regering "die ons niet serieus neemt".



Vernielde Arc de Triomphe
Voor de vergadering van start ging, maakte Macron eerst een tussenstop bij de Arc de Triomphe, waar gisteren betogers en politie met elkaar in botsing kwamen. Op televisiebeelden is te zien hoe relschoppers het interieur van het monument vernielen. Er is onder meer een beeld van het Franse nationale symbool Marianne kapot geslagen. Ook is de boog besmeurd met graffiti.

"Hij was geschokt door de schade die werd aangebracht aan de Arc de Triomphe, een symbolische plaats", aldus het Élysée. Bij zijn bezoek werd hij toegejuicht, maar ook uitgejouwd. "Macron démission", riepen de gele hesjes verschillende keren.



Deze ochtend is een schoonmaakbeurt van de triomfboog van start gegaan. Mannen in beschermende pakken zijn met hogedrukspuiten in de weer. Ze verwijderen teksten die op het bouwwerk zijn geklad, zoals "De gele hesjes zullen overwinnen", "Ontslag voor Macron" en "Einde van het regime". Veegwagens van de gemeente ruimen de rotzooi op.
Snelrecht

"Ongeveer twee derde" van de 372 relschoppers die uiteindelijk aangehouden werden na het geweld van zaterdag in Parijs, zullen voor de rechter gebracht worden, meldt de Franse minister van Justitie, Nicole Belloubet, vandaag. "Er zal een stevig antwoord van justitie komen", aldus Belloubet tijdens een perspunt in het Parijse justitiepaleis. De justitieminsiter zei ook nog dat er andere "oplossingen" zijn dan het herinvoeren van de noodtoestand. "De meeste van hen zullen morgen en overmorgen verschijnen in snelrecht", voegde de Parijse procureur Rémy Heitz toe.



https://www.hln.be/nieuws(...)e-triomphe~ab967a55/
quote:
Gele hesjes weer de straat op: 'Frankrijk is de zieke man van Europa'



De Franse protestbeweging van de 'gilets jaunes', de gele hesjes, gaat vandaag in Frankrijk weer de straat op. Dat is niet de eerste keer. Correspondent Stefan de Vries legt uit wie er achter de protesten zitten en wat ze willen bereiken.
Die gele hesjes, waar demonstreren ze voor of tegen?

In eerste instantie voerden de gele hesjes ('gilets jaunes') actie tegen de hoge dieselprijs. Ongeveer de helft van de Fransen rijdt een dieselauto. Dat is in het land altijd erg gepromoot, vooral door de Franse autolobby. Diesel was altijd erg goedkoop. En iedereen dacht dat dit altijd zo zou blijven.

Maar inmiddels is dat al lang niet meer zo. Diesel is nu net zo duur als benzine. En daarmee begon het protest.

Inmiddels gaan de demonstraties over belasting in het algemeen. Ook wordt er tegen de regering en president Macron gedemonstreerd, tegen de arrogantie van de macht en vóór de gewone burger. Het is nu allegaartje geworden.


Wie demonstreren er?
De demonstraties komen niet uit een een eenduidige richting. Ze zijn niet afkomstig uit linkse of rechtse hoek en ook de vakbonden zitten er niet achter. Wel sluiten er extreemrechtse aanhangers aan. De laatste demonstratie waren er racistische en homofobe incidenten. Maar ook extreemlinks is er bij aanwezig.

Het is dus geen protest van een politieke kleur of beweging. De organisatie vindt plaats via Facebook. De 'gilets jaunes' ontlenen hun naam aan de felgele hesjes die Fransen in hun auto's moeten hebben. Er was heel kort even een groepje zelfbenoemde woordvoerders. Die zijn er direct weer uitgeknikkerd.

En natuurlijk proberen partijen er een slaatje uit te slaan. Er was een linkse leider die aankondigde om te komen. Toen zeiden demonstranten: kom maar, dan leren we je een lesje. De demonstranten willen van niets weten. Ze moeten niets hebben van de gevestigde orde.

Toch lijken ze ook veel mensen te vertegenwoordigen. Uit peilingen blijkt dat driekwart van de Fransen achter ze staat. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat in Frankrijk de sympathie haast altijd bij demonstranten ligt.


Het is de derde demonstratie, komen er steeds meer demonstranten?
Nee, integendeel, het neemt af. Het wordt ook kouder. Veel mensen hebben zoiets niet eerder gedaan. Ze doen een keertje mee, maar daarna is het wel weer goed. Het aantal mensen dat deelneemt is snel aan het krimpen.

Het protest krijgt nog steeds veel aandacht. Vorige week waren er bij de protesten in Parijs zo'n 8000 mensen. Dat is niet heel veel, maar de demonstraties krijgen enorm veel aandacht in de pers.

Wat gaan ze doen vandaag, wat zijn de verwachtingen?
In en rond Parijs gaan de demonstranten weer wegen blokkeren. Tolhuisjes, toegangswegen en de Parijse rondweg. Ook worden er 'langzaamacties' gedaan, waarbij er langzaam wordt gereden op de snelweg. Maar niet alleen in de Franse hoofdstad, ook op andere plekken in het land zal worden gedemonstreerd. In Bretange bijvoorbeeld, waar er veel animo is voor het protest van de gele hesjes.


Wat is de reactie van de Franse regering?
De Franse president Macron geeft niets toe. Hij kan moeilijk de ene dag zeggen dat hij een schone planeet wil, en de dag erna dat de accijns op brandstof omlaag gaan.

Er wordt geprobeerd om te overleggen, maar het is moeilijk omdat niemand de gele hesjes vertegenwoordigd. Macron denkt er nu aan om het percentage van de accijns te verlagen als de prijs voor olie stijgt. Hiermee wil hij voorkomen dat als de olieprijs stijgt, de opbrengst van accijns ook absoluut hoger wordt.

Verder houdt Macron voet bij stuk. Maar hij staat enorm onder druk. Hij is nu 1,5 jaar president, maar hij heeft nog niets voor elkaar. De werkloosheid is nog steeds even hoog als in de afgelopen dertig jaar, rond de 9 en 10 procent. Het land is niet vooruit te krijgen. Frankrijk doet het veel slechter dan andere landen. Frankrijk is de zieke man van Europa.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)zieke-man-van-europa
pi_183603203
200 vestjes in Rotterdam nu.
88esther twitterde op zaterdag 08-12-2018 om 11:51:39 Inmiddels lopen er zeker 200 demonstranten mee over de Erasmusbrug @RTV_Rijnmond https://t.co/IULhQJKqOi reageer retweet
pi_183603207
-

[ Bericht 99% gewijzigd door Houtenbeen op 08-12-2018 11:59:02 ]
pi_183603213
Is de pleuris al uitgebroken?
pi_183603216
Traangas everywhere
pi_183603223
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 11:58 schreef ReplaR het volgende:
200 vestjes in Rotterdam nu.
88esther twitterde op zaterdag 08-12-2018 om 11:51:39 Inmiddels lopen er zeker 200 demonstranten mee over de Erasmusbrug @RTV_Rijnmond https://t.co/IULhQJKqOi reageer retweet
Ik tel er geen 200. _O-
Definitely not CIA
pi_183603230
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_183603232
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 12:00 schreef capricia het volgende:

[..]

Ik tel er geen 200. _O-
Ze zeggen ook niet dat er 200 op de foto staan.
pi_183603250
Zo te zien redelijk tam. Beetje traangas schieten enzo. Een gewone zaterdagmiddag in Frankrijk. Waar was die hype nou voor? :')
pi_183603270
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 12:02 schreef westwoodblvd het volgende:
Zo te zien redelijk tam. Beetje traangas schieten enzo. Een gewone zaterdagmiddag in Frankrijk. Waar was die hype nou voor? :')
Zonder de hype zou er niet zoveel politie op de been zijn. Ze gaan nu duidelijk veel georganiseerder te werk.
pi_183603280
Politie aldaar is niet bijster slim volgens mij; al die dampen trekken naar henzelf |:(
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 8 december 2018 @ 12:04:29 #12
408813 crew  trein2000
pi_183603282
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_183603297
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 12:04 schreef trein2000 het volgende:

[..]

welke is de beste?
Parijs. Een hoog gebouw. Bovenste etage.
pi_183603299
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 12:04 schreef Ronzz het volgende:
Politie aldaar is niet bijster slim volgens mij; al die dampen trekken naar henzelf |:(
Die hebben toch een gasmasker op?
pi_183603300
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 12:04 schreef trein2000 het volgende:

[..]

welke is de beste?
Deze

Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_183603305
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 12:05 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Die hebben toch een gasmasker op?
Ja dat wel :p
Tijd voor molotovjes van de hestjes wat mij betreft ;)
pi_183603316
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 12:05 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Die hebben toch een gasmasker op?
Mag men hier maar een kwartier mee aan het werk gezet worden, daarnaar, ik dacht 1 uur frisse lucht.
pi_183603319
Lijkt me zwak traangas
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_183603324
Bij die round 4 is er een hoop reuring, bij andere streams is het veel rustiger. Het zit echt in die hoek blijkbaar.
pi_183603329
Men moet meer traangas gebruiken. Dat wekt namelijk veel woede. Het is erg vervelend om te maken te krijgen met traangas. Maak het pleb volk maar flink boos, Frankrijk. :)
pi_183603333
Ik kijk op die andere stream van RT, daar schakelen ze ook naar andere camera's
pi_183603339
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 12:04 schreef trein2000 het volgende:

[..]

welke is de beste?
Ik heb Cnews en Ruptly, bij Cnews is nu actie en die stream is lekker smooth.
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_183603340
Er is ook te veel wind. Misschien beter overschakelen op stun grenades.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  zaterdag 8 december 2018 @ 12:09:34 #24
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_183603347
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 12:07 schreef crystal_meth het volgende:
Lijkt me zwak traangas
Beter waterkanonnen met van dat traangaswater.
Kan je ook niet terugkicken. :)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_183603353
Ik was urban warfare beloofd. Volgens Nikon ging de politie met scherp schieten. ( :') )

Valt allemaal nog wel mee tot dusver.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')