abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183589453
registreer om deze reclame te verbergen
Volg hier de protesten van de 'gele hesjes' in Parijs.
gilletjaunes.jpg

Livestreams via onze helden van RUPTLY en RT _O_ _O_ _O_


Rellen 01-12:


quote:
Crisisvergadering na rellen in Parijs: Macron wil ontmoeting met vertegenwoordigers gele hesjes en bezoekt beschadigde Arc de Triomphe

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na de rellen in Parijs van de 'gilets jaunes' of 'gele hesjes', waarbij 133 gewonden vielen en meer dan 400 mensen zijn opgepakt, zat de Franse president Emmanuel Macron vandaag samen met zijn regering voor een crisisvergadering. Tijdens die vergadering vroeg Macron aan premier Edouard Philippe om een ontmoeting te beleggen met de partijleiders en vertegenwoordigers van de gele hesjes. Ook bezocht de president de Arc de Triomphe, die schade opliep tijdens de rellen.

Op de crisisvergadering werd een "precieze balans van de situatie opgemaakt, van de gewonden, de schade en de arrestaties". De vergadering werd bijgewoond door onder meer Macron, Philippe, minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner en minister van Milieu François de Rugy.

Grotere politie-inzet
Macron heeft er Castaner gevraagd "een reflectie te leiden over de eventuele noodzaak van een aanpassing van het aantal ordediensten in de komende dagen". Een grotere politie-inzet moet beter kunnen optreden tegen "gewelddadigere, mobielere, beter georganiseerde relschoppers", aldus Macron. Van een herinvoeren van de noodtoestand lijkt voorlopig geen sprake.

Voorwaarde om aan tafel te komen
Een datum voor een eventuele ontmoeting tussen de Franse premier en de gele hesjes is nog niet bekend. Volgens de president kadert het initiatief in "de constante zorg om dialoog" van de uitvoerende macht.

In een gesprek met AFP zegt Jacline Mouraud, een van de leidende figuren van de gele hesjes in Frankrijk, dat ze inderdaad gecontacteerd werd door het kabinet van de premier. Ze zegt bereid te zijn zich naar zijn ambtswoning te begeven, op voorwaarde dat de regering "terugkomt op de belastingsverhogingen op brandstof vanaf 1 januari".

"We gaan voor de ontmoeting samenzitten om onze voorstellen te verfijnen, maar het vervolg van de beweging zal bepaald worden door de intenties van de regering voor de bevolking." Mouraud gaf nog mee dat ze "het geweld dat zaterdag in Parijs gepleegd is" betreurde. Tegelijk haalde ze uit naar het gebrekkige antwoord van de regering "die ons niet serieus neemt".

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vernielde Arc de Triomphe
Voor de vergadering van start ging, maakte Macron eerst een tussenstop bij de Arc de Triomphe, waar gisteren betogers en politie met elkaar in botsing kwamen. Op televisiebeelden is te zien hoe relschoppers het interieur van het monument vernielen. Er is onder meer een beeld van het Franse nationale symbool Marianne kapot geslagen. Ook is de boog besmeurd met graffiti.

"Hij was geschokt door de schade die werd aangebracht aan de Arc de Triomphe, een symbolische plaats", aldus het Élysée. Bij zijn bezoek werd hij toegejuicht, maar ook uitgejouwd. "Macron démission", riepen de gele hesjes verschillende keren.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Deze ochtend is een schoonmaakbeurt van de triomfboog van start gegaan. Mannen in beschermende pakken zijn met hogedrukspuiten in de weer. Ze verwijderen teksten die op het bouwwerk zijn geklad, zoals "De gele hesjes zullen overwinnen", "Ontslag voor Macron" en "Einde van het regime". Veegwagens van de gemeente ruimen de rotzooi op.
Snelrecht

"Ongeveer twee derde" van de 372 relschoppers die uiteindelijk aangehouden werden na het geweld van zaterdag in Parijs, zullen voor de rechter gebracht worden, meldt de Franse minister van Justitie, Nicole Belloubet, vandaag. "Er zal een stevig antwoord van justitie komen", aldus Belloubet tijdens een perspunt in het Parijse justitiepaleis. De justitieminsiter zei ook nog dat er andere "oplossingen" zijn dan het herinvoeren van de noodtoestand. "De meeste van hen zullen morgen en overmorgen verschijnen in snelrecht", voegde de Parijse procureur Rémy Heitz toe.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

https://www.hln.be/nieuws(...)e-triomphe~ab967a55/
quote:
Gele hesjes weer de straat op: 'Frankrijk is de zieke man van Europa'

ANP-66413133.jpg?itok=_QnAC1WS

De Franse protestbeweging van de 'gilets jaunes', de gele hesjes, gaat vandaag in Frankrijk weer de straat op. Dat is niet de eerste keer. Correspondent Stefan de Vries legt uit wie er achter de protesten zitten en wat ze willen bereiken.
Die gele hesjes, waar demonstreren ze voor of tegen?

In eerste instantie voerden de gele hesjes ('gilets jaunes') actie tegen de hoge dieselprijs. Ongeveer de helft van de Fransen rijdt een dieselauto. Dat is in het land altijd erg gepromoot, vooral door de Franse autolobby. Diesel was altijd erg goedkoop. En iedereen dacht dat dit altijd zo zou blijven.

Maar inmiddels is dat al lang niet meer zo. Diesel is nu net zo duur als benzine. En daarmee begon het protest.

Inmiddels gaan de demonstraties over belasting in het algemeen. Ook wordt er tegen de regering en president Macron gedemonstreerd, tegen de arrogantie van de macht en vóór de gewone burger. Het is nu allegaartje geworden.


Wie demonstreren er?
De demonstraties komen niet uit een een eenduidige richting. Ze zijn niet afkomstig uit linkse of rechtse hoek en ook de vakbonden zitten er niet achter. Wel sluiten er extreemrechtse aanhangers aan. De laatste demonstratie waren er racistische en homofobe incidenten. Maar ook extreemlinks is er bij aanwezig.

Het is dus geen protest van een politieke kleur of beweging. De organisatie vindt plaats via Facebook. De 'gilets jaunes' ontlenen hun naam aan de felgele hesjes die Fransen in hun auto's moeten hebben. Er was heel kort even een groepje zelfbenoemde woordvoerders. Die zijn er direct weer uitgeknikkerd.

En natuurlijk proberen partijen er een slaatje uit te slaan. Er was een linkse leider die aankondigde om te komen. Toen zeiden demonstranten: kom maar, dan leren we je een lesje. De demonstranten willen van niets weten. Ze moeten niets hebben van de gevestigde orde.

Toch lijken ze ook veel mensen te vertegenwoordigen. Uit peilingen blijkt dat driekwart van de Fransen achter ze staat. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat in Frankrijk de sympathie haast altijd bij demonstranten ligt.


Het is de derde demonstratie, komen er steeds meer demonstranten?
Nee, integendeel, het neemt af. Het wordt ook kouder. Veel mensen hebben zoiets niet eerder gedaan. Ze doen een keertje mee, maar daarna is het wel weer goed. Het aantal mensen dat deelneemt is snel aan het krimpen.

Het protest krijgt nog steeds veel aandacht. Vorige week waren er bij de protesten in Parijs zo'n 8000 mensen. Dat is niet heel veel, maar de demonstraties krijgen enorm veel aandacht in de pers.

Wat gaan ze doen vandaag, wat zijn de verwachtingen?
In en rond Parijs gaan de demonstranten weer wegen blokkeren. Tolhuisjes, toegangswegen en de Parijse rondweg. Ook worden er 'langzaamacties' gedaan, waarbij er langzaam wordt gereden op de snelweg. Maar niet alleen in de Franse hoofdstad, ook op andere plekken in het land zal worden gedemonstreerd. In Bretange bijvoorbeeld, waar er veel animo is voor het protest van de gele hesjes.


Wat is de reactie van de Franse regering?
De Franse president Macron geeft niets toe. Hij kan moeilijk de ene dag zeggen dat hij een schone planeet wil, en de dag erna dat de accijns op brandstof omlaag gaan.

Er wordt geprobeerd om te overleggen, maar het is moeilijk omdat niemand de gele hesjes vertegenwoordigd. Macron denkt er nu aan om het percentage van de accijns te verlagen als de prijs voor olie stijgt. Hiermee wil hij voorkomen dat als de olieprijs stijgt, de opbrengst van accijns ook absoluut hoger wordt.

Verder houdt Macron voet bij stuk. Maar hij staat enorm onder druk. Hij is nu 1,5 jaar president, maar hij heeft nog niets voor elkaar. De werkloosheid is nog steeds even hoog als in de afgelopen dertig jaar, rond de 9 en 10 procent. Het land is niet vooruit te krijgen. Frankrijk doet het veel slechter dan andere landen. Frankrijk is de zieke man van Europa.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)zieke-man-van-europa
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_183589548
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 18:15 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Nogal een verschil om voorstander te zijn van diefstal (kraken) of tegenstander van diefstal te zijn (belastingen)
De tax op diesel is afgevoerd, de enige andere concrete eis die ik gelezen heb was het herinvoeren van de ISF, een jaarlijkse belasting op "fortuinen" (Impôt de solidarité sur la fortune) die Macron vorig jaar afschafte.
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
  vrijdag 7 december 2018 @ 18:48:54 #3
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183589937
Weinig nieuws verder. Op twitter ook bijna niks. Geen plaatjes van voorbereidingen door de politie ofzo
Ik ben een Nikon :-)
  vrijdag 7 december 2018 @ 20:13:53 #4
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183592286
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 18:48 schreef Nikonlover het volgende:
Weinig nieuws verder. Op twitter ook bijna niks. Geen plaatjes van voorbereidingen door de politie ofzo
Iedereen doet ook alsof parijs morgen in de fik wordt gezet, maar volgens mij valt het best mee.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183592346
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 17:31 schreef Infection het volgende:

[..]

Ze breken anders wel de hele stad af. En dat wekelijks. Er komt een punt dat de overheid het zat wordt en meer geweld gaat gebruiken. Dan ga je meer rellen krijgen en vice versa.

Als er niet snel een oplossing komt kan dit wel degelijk richting een soort van "revolutie" gaan.
Hooguit een aftreden van de regering en vervroegde verkiezingen.

In zekere zin vond er vorig jaar een revolutie plaats: de leider van een pas opgerichte partij won de presidentsverkiezingen en z'n partij haalde een meerderheid in het parlement.
Dat verklaart misschien ook de schaal van de protesten en de massale steun: La République En Marche! heeft geen geschiedenis, hun kiezers (28.21% in de eerste ronde) kwamen per definitie van andere partijen, ze kozen voor iets nieuws, iets onbekends. Dan kan je verwachten dat een grote groep de partij weer afvalt, en meer zelfs, dat een significante groep sterk anti-REM wordt, omdat ze hoge verwachtingen hadden en zich nu zwaar bedrogen voelen.
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_183592430
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 18:27 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

De tax op diesel is afgevoerd, de enige andere concrete eis die ik gelezen heb was het herinvoeren van de ISF, een jaarlijkse belasting op "fortuinen" (Impôt de solidarité sur la fortune) die Macron vorig jaar afschafte.
Dat zag ik ook. Waarom deed hij dat eigenlijk? Had hij daar een goede reden voor behalve sterke druk vanuit hen die daar last van hadden? Ik begrijp het niet hoor. Dat treft de steenrijken en die moesten wat meer verwend worden. Daar klopt toch niets van.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 7 december 2018 @ 20:32:43 #7
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183592726
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:18 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat zag ik ook. Waarom deed hij dat eigenlijk? Had hij daar een goede reden voor behalve sterke druk vanuit hen die daar last van hadden? Ik begrijp het niet hoor. Dat treft de steenrijken en die moesten wat meer verwend worden. Daar klopt toch niets van.
Ook in Nederland is er best veel weerstand tegen hoge belastingen voor rijken. De in de VS hoef je daar natuurlijk helemaal niet mee aan te komen.

Iets met socialisme = eng ofzo
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183592887
quote:
2s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ook in Nederland is er best veel weerstand tegen hoge belastingen voor rijken. De in de VS hoef je daar natuurlijk helemaal niet mee aan te komen.

Iets met socialisme = eng ofzo
Als dit is waarom men verontwaardigd is dan is het volledig terecht. En dan nog de accijns enzo waardoor de gewone mens twee weken tekort komt aan salaris. Ik snap dat best. Maar wat voor reden had Makroon om deze kapitaalbelasting af te schaffen? Dat riekt naar corruptie. De boosheid om al dat gesjoemel en nepotisme is terecht en bewonderenswaardig. Als daar wat voor gesloopt moet worden om gehoord te worden: dikke Prima. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_183592937
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:18 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat zag ik ook. Waarom deed hij dat eigenlijk? Had hij daar een goede reden voor behalve sterke druk vanuit hen die daar last van hadden? Ik begrijp het niet hoor. Dat treft de steenrijken en die moesten wat meer verwend worden. Daar klopt toch niets van.
Wegens de kapitaalsvlucht neem ik aan, in 2006 bvb verhuisden 843 personen met 2,8 miljard ¤ naar het buitenland.
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_183592982
quote:
2s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ook in Nederland is er best veel weerstand tegen hoge belastingen voor rijken. De in de VS hoef je daar natuurlijk helemaal niet mee aan te komen.

Iets met socialisme = eng ofzo
Meer dat een carriere ambitieren best beloond mag worden op je 50e enzo. En er is een wereld van verschil met een functie hebben die jaarlijks 120k bruto betaald en 50 huisjes melken. Vooral de laatste soort zou afgestraft moeten worden. Mijn inziens dan
pi_183593162
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:41 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Wegens de kapitaalsvlucht neem ik aan, in 2006 bvb verhuisden 843 personen met 2,8 miljard ¤ naar het buitenland.
Oh ja, inderdaad. Met Gerard Depardieu (die naarmate hij rijker werd ook steeds zuurder werd) als kopman en aanvoerder. Ik zou daar niet voor zwichten voor die chantage. Als ik niet minder hoef te betalen dan ga ik weg. Net als multinationals. Ze hebben geen greintje eergevoel of dankbaarheid voor de plek en de mensen waar zij hun fortuin vergaard hebben.

In plaats van dankbaarheid te tonen naaien zij hun vaderland en iedereen waar zij hun rijkdom aan te danken hebben.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_183593342
Macron is een prototype Fransman. Koppig, ijdel en een tikkeltje autoritair. Met de harde hand erin maakt dit alleen maar erger. Zie: iedere volksopstand ooit. Had van hem nu meer leiderschap verwacht.

Aan de andere kant, die Gilet Jaunes is een bende van rovers, relschoppers, extremisten en mensen met oprechte zorgen. Geen pijl op te trekken wat ze nu echt willen. Hoe geef je aan zo'n groep toe? Macron gaat echt niet opstappen. Zou ook bijzonder kwalijk zijn. Hij is gewoon eerlijk gekozen en zijn termijn loopt nog tot 2022 uit mijn hoofd.
pi_183593361
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:48 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Oh ja, inderdaad. Met Gerard Depardieu (die naarmate hij rijker werd ook steeds zuurder werd) als kopman en aanvoerder. Ik zou daar niet voor zwichten voor die chantage. Als ik niet minder hoef te betalen dan ga ik weg. Net als multinationals. Ze hebben geen greintje eergevoel of dankbaarheid voor de plek en de mensen waar zij hun fortuin vergaard hebben.

In plaats van dankbaarheid te tonen naaien zij hun vaderland en iedereen waar zij hun rijkdom aan te danken hebben.
Depardieu, waar woont die nu, in Rusland?
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_183593465
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:55 schreef westwoodblvd het volgende:
Macron is een prototype Fransman. Koppig, ijdel en een tikkeltje autoritair. Met de harde hand erin maakt dit alleen maar erger. Zie: iedere volksopstand ooit. Had van hem nu meer leiderschap verwacht.

Aan de andere kant, die Gilet Jaunes is een bende van rovers, relschoppers, extremisten en mensen met oprechte zorgen. Geen pijl op te trekken wat ze nu echt willen. Hoe geef je aan zo'n groep toe? Macron gaat echt niet opstappen. Zou ook bijzonder kwalijk zijn. Hij is gewoon eerlijk gekozen en zijn termijn loopt nog tot 2022 uit mijn hoofd.
Maar gaat z'n regering de termijn uitmaken?
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_183593483
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:55 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Depardieu, waar woont die nu, in Rusland?
Geen idee. Ik vind het een landverrader. Hij is groot geworden in Frankrijk en daarom zou hij zijn land moeten ondersteunen.

Analoog overigens aan al die schiere Nederlandse voetballers die in Monaco gaan wonen omdat ze dan zelf meer overhouden. Geen greintje dankbaarheid.

[ Bericht 11% gewijzigd door Bart2002 op 07-12-2018 21:08:20 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_183593616
Ben benieuwd morgen. Zal wel niet zo veel gebeuren gezien de voorbereidingen.
  vrijdag 7 december 2018 @ 21:15:34 #17
56749 BlaZ
Sit iucundus tibi dies
pi_183593850
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:55 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Depardieu, waar woont die nu, in Rusland?
België.
  vrijdag 7 december 2018 @ 21:51:56 #18
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183594826
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 21:00 schreef Bart2002 het volgende:
Geen idee. Ik vind het een landverrader. Hij is groot geworden in Frankrijk en daarom zou hij zijn land moeten ondersteunen.
Door op gele hesjes te schieten of het Élysée te bestormen?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  vrijdag 7 december 2018 @ 21:58:40 #19
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_183594991
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:59 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Maar gaat z'n regering de termijn uitmaken?
Waarom zou zijn regering opstappen dan? Vanwege wat protesten? Als die Fransen iets gewend zijn, zijn het wel protesten en rellen.
  Moderator vrijdag 7 december 2018 @ 22:23:22 #20
236264 crew  capricia
pi_183595593
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:55 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Depardieu, waar woont die nu, in Rusland?
Rusland ja. Dichtbij Omsk.
(Dat weet ik omdat ik meteen aan dr. P moest denken)
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  Moderator vrijdag 7 december 2018 @ 22:24:51 #21
236264 crew  capricia
pi_183595621
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:59 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Maar gaat z'n regering de termijn uitmaken?
Noem mij een Franse president die ooit afgetreden is.
Deze protesten zijn voor Frankrijkse begrippen niet de heftigste ooit.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_183595781
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 22:24 schreef capricia het volgende:

[..]

Noem mij een Franse president die ooit afgetreden is.
Deze protesten zijn voor Frankrijkse begrippen niet de heftigste ooit.
Daarom zei ik ook regering, niet president. :P
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_183595809
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 21:58 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Waarom zou zijn regering opstappen dan? Vanwege wat protesten? Als die Fransen iets gewend zijn, zijn het wel protesten en rellen.
Hangt ervan af of het verder escaleert. Maar misschien vergelijk ik te veel met Mei '68. ;)
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
  vrijdag 7 december 2018 @ 22:37:10 #24
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
  Moderator vrijdag 7 december 2018 @ 22:38:23 #25
236264 crew  capricia
pi_183595910
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 22:31 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Daarom zei ik ook regering, niet president. :P
Het probleem is toch met Macron? (En zijn beleid)
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  vrijdag 7 december 2018 @ 22:42:14 #26
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_183595986
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 22:33 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Hangt ervan af of het verder escaleert. Maar misschien vergelijk ik te veel met Mei '68. ;)
Heh, nou ja, ik kan niet zeggen dat ik dat mee heb gemaakt, maar dit moet nog wel een stuk meer escaleren om de proporties van destijds te bereiken ... hier zijn ook geen vakbonden bij betrokken toch?
pi_183596416
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 22:38 schreef capricia het volgende:

[..]

Het probleem is toch met Macron? (En zijn beleid)
Ja, maar die zal niet opstappen. En misschien is hij arrogant genoeg om te denken dat hij met andere partijen ook de touwtjes in handen kan houden, of lijkt een regering van nationale eenheid hem een optie...

Het is sowieso zéér onwaarschijnlijk. Maar wel veel waarschijnlijker dan "totale oorlog", "aanstaande volksopstand", "revolutie", "burgeroorlog", "snipers die met scherp schieten" (zaken die in het vorige deel geopperd werden) ;)
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_183597082
Gele hesjes zijn helemaal niet georganiseerd. Ze krijgen hetzelfde lot als de occupy-beweging. Langzaam zullen ze als een kaarsje uitbranden. Ofja, langzaam... waarschijnlijk is het al snel gedaan. Van het weekend nog even flink rellen.
  Moderator vrijdag 7 december 2018 @ 23:42:59 #29
236264 crew  capricia
pi_183597393
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 23:04 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Ja, maar die zal niet opstappen. En misschien is hij arrogant genoeg om te denken dat hij met andere partijen ook de touwtjes in handen kan houden, of lijkt een regering van nationale eenheid hem een optie...

Het is sowieso zéér onwaarschijnlijk. Maar wel veel waarschijnlijker dan "totale oorlog", "aanstaande volksopstand", "revolutie", "burgeroorlog", "snipers die met scherp schieten" (zaken die in het vorige deel geopperd werden) ;)
Er komt ook helemaal geen volksopstand of revolutie of burgeroorlog.
De EU valt voorlopig ook nog helemaal niet in elkaar.
Als je fok moet geloven, is in mei volgend jaar het einde van de wereld zoals wij die kennen :') Of anders over twee jaar of zes jaar, noem maar wat.

Dat neemt overigens niet weg dat er wel problemen zijn.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_183597951
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 23:30 schreef theunderdog het volgende:
Gele hesjes zijn helemaal niet georganiseerd. Ze krijgen hetzelfde lot als de occupy-beweging. Langzaam zullen ze als een kaarsje uitbranden. Ofja, langzaam... waarschijnlijk is het al snel gedaan. Van het weekend nog even flink rellen.
Paar keer waterkanonnen en wat traangas en het is over.
pi_183598430
Eigenlijk zouden Nederlanders en Belgen ook massaal richting Parijs moeten komen zaterdag..
Hoe meer volk daar staat hoe beter.
  zaterdag 8 december 2018 @ 00:41:50 #32
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_183598509
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 18:21 het volgende:
Livestreams via onze helden van RUPTLY en RT _O_ _O_ _O_
RT is overal waar het Westen in chaos zit of komt om zo te vertellen dat het (bij ons) een puinhoop is.
Het zou ze sieren wanneer ze dat ook doen in hun eigen achtertuin(en).
Hegel: "De waarheid is subjectief"
pi_183598731
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 00:37 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Eigenlijk zouden Nederlanders en Belgen ook massaal richting Parijs moeten komen zaterdag..
Hoe meer volk daar staat hoe beter.
Veel plezier. Ik zie graag je verslag op fok tegemoet.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  zaterdag 8 december 2018 @ 00:58:50 #34
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_183598810
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 00:54 schreef capricia het volgende:

[..]

Veel plezier. Ik zie graag je verslag op fok tegemoet.
Denk maar niet de onvrede alleen in het VK is hoor, ik vermoed dat het veel dieper zit, als wat ik denk?

Denk tevens als het VK niet meer bijdragen doet en het bedrag verdeeld wordt over die wat resten ........... ....... .....?
  zaterdag 8 december 2018 @ 04:35:02 #36
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183600397
quote:
15s.gif Op zaterdag 8 december 2018 00:41 schreef Vallon het volgende:

[..]

RT is overal waar het Westen in chaos zit of komt om zo te vertellen dat het (bij ons) een puinhoop is.
Het zou ze sieren wanneer ze dat ook doen in hun eigen achtertuin(en).
Dan kijk je toch lekker niet naar RT. Ga dan maar naar periscope kijken. Doei :W
Ik ben een Nikon :-)
  zaterdag 8 december 2018 @ 04:35:51 #37
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_183600401
quote:
6s.gif Op zaterdag 8 december 2018 04:35 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Dan kijk je toch lekker niet naar RT. Ga dan maar naar periscope kijken. Doei :W
Nu nog wakker? :P
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  zaterdag 8 december 2018 @ 04:41:55 #38
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183600414
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 04:35 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nu nog wakker? :P
Wakker geworden door de wind :P
Ik ben een Nikon :-)
pi_183600428
quote:
6s.gif Op zaterdag 8 december 2018 04:41 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Wakker geworden door de wind :P
Vroeg opgestaan om niks van de revolte te missen?
  zaterdag 8 december 2018 @ 05:11:28 #40
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183600460
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 04:54 schreef the-eye het volgende:

[..]

Vroeg opgestaan om niks van de revolte te missen?
Er valt nu nog weinig te beleven helaas
Ik ben een Nikon :-)
  zaterdag 8 december 2018 @ 07:08:00 #41
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_183600561
Jammer dat ze nationaal erfgoed slopen. Dan is bij mij al een boel sympathie weg.
  zaterdag 8 december 2018 @ 07:37:43 #42
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183600617
Ik denk dat het best gaat meevallen. Het wordt ook best slecht weer in Parijs vandaag, en de Macaroon heeft al toezeggingen gedaan. Ik denk dat de wil om te gaan rellen een stuk minder is.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183600790
en we zijn live


er is alleen nog niemand :P
op een heleboel agenten na
  zaterdag 8 december 2018 @ 08:34:04 #44
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_183600820
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 08:24 schreef Houtenbeen het volgende:
en we zijn live


er is alleen nog niemand :P
op een heleboel agenten na
Tja, rellen is belangrijk, maar lekker uitslapen ook natuurlijk!
pi_183600839
Wordt er nu al eentje afgevoerd? :D
pi_183600842
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 08:41 schreef De-iets-tedikkewielrenner het volgende:
Wordt er nu al eentje afgevoerd? :D
Volgens mij voeren ze iedereen af die van plan is om te demonstreren op dit moment.
Nee toch niet, want er staan toch een paar gele hesjes
pi_183600858
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 20:18 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat zag ik ook. Waarom deed hij dat eigenlijk? Had hij daar een goede reden voor behalve sterke druk vanuit hen die daar last van hadden? Ik begrijp het niet hoor. Dat treft de steenrijken en die moesten wat meer verwend worden. Daar klopt toch niets van.
De maatregel kostte meer dan het opleverde en dus is die teruggedraaid.

Gisteren zat ik weer met gekromde tenen te luisteren naar Lilian, die de eisen van de Franse gele hesjes helemaal top vond. Zich niet realiserende dat als de gele hesjes alles krijgen wat ze willen (financieel), ze nog steeds achterstand hebben op Nederlanders!

En waarom? Omdat Frankrijk altijd al een socialistisch land is geweest waar protectionisme de boventoon voerde en de staat veel te log en duur was. Zeg maar, het beleid wat de SP ook in Nederland wenst.

Ik snap best dat ‘belast de rijken’ als muziek in de oren klinkt van mensen die afgunst hebben. En dat ‘het bedrijfleven meer belasten’ leuk klinkt, zeker als je daar de valse tegenstelling in betrekt ‘zodat de gewone burger meer te besteden heeft’.

Maar zo simpel is het allemaal niet. Hogere belastingen voor bedrijven zorgen voor hogere werkloosheid, lonen nog meer onder druk (*), minder uitkeringen aan pensioenfondsen (dus lagere en minder zekere pensioenen).

In Nederland is iedere politieke partij van mening dat kapitaal meer belast zou moeten worden en arbeid minder. Alleen: dat kan alleen maar mondiaal geregeld worden. Als je dat als enige land gaat doen, dan snij je jezelf in de vingers. Een beetje zoals hele hoge klimaatdoelen stellen als enige land (SP is voor en kreeg terecht de sneer dat je niet moet zeiken over hogere energierekeningen voor de burger als je dat beleid hebt gesteund).

*En dan nog even terug over die lonen. Nog afgezien van dat Lilian heel selectief was met haar cijfers dat het besteedbaar inkomen al 40
jaar niet toeneemt (wat al niet klopt), door dit te noemen zonder ook te noemen dat we in die 40 jaar wel voor ons geld meer waar krijgen, omdat de producten en diensten zelf over de gehele linie luxer, met meer mogelijkheden en langer meegaan, waardoor we ook veel luxer leven (ik denk dat mensen schrikken als ze zien hoe karig de minima leefden in de jaren 70, alsmede de middenklasse, alsmede de rijken, want de rijken zijn rijker geworden, maar de armen ook!)...

De primaire reden dat de lonen nu nauwelijks nog stijgen heeft alles te maken met dat de productiviteit van de werknemers niet meer toeneemt. Even afgezien van waar dat aan ligt: dat is niet politiek, maar gewoon een feitelijk gegeven.

Nou maar hopen dat de gele hesjes niet teveel vernielen (dat moet betaald worden en is dan waarschijnlijk meteen voor hen die de schuld hebben om de overheid toch weer op aan te vallen) en dat ze snel weer terug in hun hok gaan. Waarbij aangetekend dat er ook een afsplitsing is die wel in redelijkheid wenst te communiceren. Daar is natuurlijk niets mis mee.

Al ontbreekt het vooral aan inzicht in de problematiek. Want onder de streep is het gewoon de tegenpartij: geen gezeik, iedereen rijk.
pi_183600880
Er zijn al 278 mensen gearresteerd vandaag in Parijs

afpfr twitterde op zaterdag 08-12-2018 om 08:49:12 #GiletsJaunes 278 interpellations avant le début de la mobilisation selon la @prefpolice #AFP reageer retweet
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 8 december 2018 @ 08:53:26 #49
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_183600897
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 08:50 schreef Houtenbeen het volgende:
Er zijn al 278 mensen gearresteerd vandaag in Parijs

afpfr twitterde op zaterdag 08-12-2018 om 08:49:12 #GiletsJaunes 278 interpellations avant le début de la mobilisation selon la @prefpolice #AFP reageer retweet
De agenten verdienen wel een bakje koffie inmiddels ^O^
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zaterdag 8 december 2018 @ 08:58:03 #50
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_183600923
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 08:24 schreef Houtenbeen het volgende:
en we zijn live


er is alleen nog niemand :P
op een heleboel agenten na
Die straat ziet er netjes uit... niet dat daar al 4 weken lang pleuris is.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')