abonnement Unibet Coolblue
pi_183581426
Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) gaat niet onderzoeken of ING-topman Ralph Hamers en zijn medebestuurders nog wel geschikt zijn om de bank te leiden. Dit ondanks dat ING heeft toegegeven dat het jarenlang de regels tegen witwassen heeft overtreden. De toezichthouder heeft zich bij dit besluit gebaseerd op onderzoek van advocatenbureau Stibbe, waarvoor ING zelf opdracht heeft gegeven. :') :') :')

Volgens bronnen toonde DNB-toezichtdirecteur Frank Elderson zich tevreden over het Stibbe-onderzoek en de belofte van topman Ralph Hamers om naleving van wet- en regelgeving voortaan onderdeel van de strategie van zijn bank te laten zijn :') :')

De bank ging er daarna van uit dat niemand van het bestuur zou moeten vertrekken. ‘De top wordt niet hertoetst. Tenzij de politiek lawaai gaat maken en DNB zich onder die druk genoodzaakt voelt alsnog dit examen te doen’, aldus een ingewijde.

Lees de rest van het artikel....
https://fd.nl/beurs/12810(...)oetsen-om-witwaszaak

Dus je vervolgt niet omdat de dader zelf een rapport heeft laten opstellen dat hij onschuldig is :X :r
En je mag blijven zitten omdat je belooft dat je je in de toekomst wel aan de regels gaat houden :X
En de toezichthouder doet niks als het stil blijft in de media :r

En bij Jos B krijgen ze het bewijs niet rond en die zit al drie maanden in voorarrest 8)7 8)7
pi_183581789
'Wellicht dat de leiding van een motorclub of een Limburgs drugskartel iets voor Ralph Hamers is'

Onze stercolumnist Robert De Boeck was er tijdens het schrijven van deze column van overtuigd dat de laatste dagen van ING-ceo Hamers geteld waren. Toch zit Hamers er nog. Zeker nu bekend is geworden dat De Nederlandsche Bank niet onderzoeken of ING-topman Ralph Hamers en zijn medebestuurders nog wel geschikt zijn om de bank te leiden. De Boeck weet meteen wel hoe dat komt: niet uit weelde.

Als u dit leest is Ralph Hamers wellicht geen ceo meer van ING. Niet alleen de publieke opinie heeft hij tegen zich na de boete van 775 miljoen euro voor het faciliteren van witwassen. Geert Corstens, oud-president van de Hoge Raad, is zelfs van mening dat er sprake is van fraude. Eén stap verder en hij wordt beschuldigd van leidinggeven aan een criminele organisatie. Ik zie het Pieter Lakeman zo betogen.

De raad van commissarissen van ING probeert het tij te keren door de cfo te offeren en Hamers te straffen door hem te laten afzien van zijn bonus over 2018. Alsof dat voldoende is om mismanagement en die boete te compenseren. Door jarenlange bezuinigingen op de afdeling riskmanagement heeft hij ervoor gekozen de kortetermijnwinsten van ING te verhogen, waarmee hij zijn eigen bonussen kon binnenharken.

Centraal staat de vraag of Hamers verantwoordelijk kan worden gehouden voor deze kwestie. Moet een topman van een bedrijf met duizenden medewerkers overal van op de hoogte zijn? Het antwoord is nee. Anders dan in de politiek is hier geen sprake van ministeriële verantwoordelijkheid, maar in deze zaak is meer aan de hand. Het gaat niet om foutief handelen van individuele medewerkers, het gaat om doelbewuste bezuinigingen op controlesystemen die drie witwasgevallen per dag konden signaleren. En volgens het OM was onvoldoende duidelijk wie eindverantwoordelijk was voor het bestrijden van fraude.

Voor dergelijke systeemweeffouten is maar één persoon verantwoordelijk: de topman. Sommige politici willen Hamers weg hebben, maar gelukkig gaan zij daar niet over. Als het aan Jesse Klaver ligt zouden alleen mediterende en muntthee drinkende Triodos-bankiers aan de top van ons bankwezen staan. Wie er wel over gaat is De Nederlandsche Bank. Iedere bestuurder wordt getoetst op betrouwbaarheid en deskundigheid. De ING-top heeft diverse waarschuwingen van DNB genegeerd. :') Het kan niet anders dan dat Hamers geweten moet hebben van deze waarschuwingen. Daar staat maar één passende sanctie op: wegwezen. Ik kan slechts één reden bedenken waarom de toezichthouders hem handhaven.

Volgens ING-bronnen is er geen opvolger. :') :') :') :') :') :')
Als dat zo is, is dat een brevet van onvermogen van de rvc en DNB. Zij moeten altijd zorgen voor continuïteit van het management. Een concern als ING mag niet afhankelijk zijn van één mannetje of vrouwtje.

Als DNB in deze affaire geen aanleiding ziet het vertrouwen in Hamers op te zeggen, kunnen we het toezicht op het bankwezen opdoeken. Wat zou dan wel aanleiding zijn om afscheid te nemen van een ceo? Een greep uit de kas, een gevalletje #metoo? Maar Hamers is een vechter, dat zag je al in de discussie over zijn salarisverhoging. Mocht hij toch sneuvelen, en Lakeman een veroordeling wegens het leiden van een criminele organisatie voor elkaar krijgen, wat gaat deze man dan de rest van zijn leven doen? Wellicht dat de leiding van een motorclub of een Limburgs drugskartel dan iets voor hem is. Het accent heeft hij er al voor. En de ervaring. _O-

http://www.quotenet.nl/Ni(...)lph-Hamers-is-218722

Gelukkig blijven de media stil _O-
pi_183587268
ING huurde advocatenkantoor in als toezichthouder, DNB vindt het best :')

Wat een land, lieve mensen. Een bananenrepubliek willen we Nederland niet noemen, maar een staat met tandeloze toezichthouders zijn we wel. Onze vrinden bij het FD hebben nog iets dieper gegraven in de beerput die de witwasaffaire bij ING is.

De bank tikte een boete van ¤775 mln af vanwege de poreuze witwascontrolesystemen. In fatsoenlijke landen neemt op zo'n moment de bestuursvoorzitter verantwoordelijkheid en stapt op. Ralph Hamers bleef zitten. Net als de rest van de ING-bestuurders en afdelingshoofden. Ja, financieel directeur Koos Timmermans moest weg. Maar pas nadat er druk kwam vanuit 'stakeholders' (het gepeupel en hun vertegenwoordiging).

Waarom heeft DNB niet hertoetst of de bestuurders wel geschikt zijn voor hun zware taak? Dat recht hebben ze wanneer een financiële instelling (herhaaldelijk) de wet overtreedt. Iets waar het Stevie Wonder-toezicht van ING toch wel voor kwalificeert. :D _O-

Welnu, ING had het chique advocatenkantoor Stibbe ingehuurd (de bank is trouwe klant) om een 'management assessment' uit te voeren. De conclusie luidde in de woorden van de krant: 'dat niemand binnen de bank actief of verwijtbaar beleid heeft gevoerd dat leidde tot de tekortschietende controles.' Ach, ja dat gapende gat in die controlesystemen was er ineens. Kan gebeuren.

Waarom zou je in tijden waarin banken moeten voldoen aan allerlei 'Know Your Client'-regels überhaupt iemand verantwoordelijk maken voor het monitoren van (systemen die speuren naar) dubieuze geldstromen? DNB vond het allemaal prima, want scheelt weer ingewikkeld onderzoekswerk. :')

Zo'n advocatenkantoor doet ook iets met wetten en in dit kleine landje 'heb je elkaar toch nodig'. En zo mocht iedereen bij ING blijven zitten, al dan niet op een andere positie. Wel met de voorwaarde dat ze vanaf nu braaf iets prevelen over 'maatschappelijke verantwoordelijkheid'.

https://www.daskapital.nl(...)-dnb-vindt-het-best/

Ik zie niet dat er fouten zijn gemaakt dus jullie mogen allemaal blijven zitten
pi_183587333
Update 1: Tweede Kamer vindt het niet best. CDA wil weten of hertoetsen nog mogelijk is.

Hamers mag woensdag bij een (al geplande) hoorzitting de TK van zijn competentie overtuigen.
_O_ _O_

De Tweede Kamer wil van minister van Financiën Wopke Hoekstra weten hoe het kan dat er geen onafhankelijke hertoetsing plaatsvindt van topman Ralph Hamers van ING, de bank die in gebreke bleef bij de controle op witwassen.

Ook Hamers zelf kan zich voorbereiden op een stevig onthaal, zeggen Kamerleden. Hij wordt woensdag verwacht op een hoorzitting van de Kamer over de stand van zaken in de financiële sector waar het witwasschandaal zeker aan de orde zal komen. Ook toezichthouder Frank Elderson van DNB kan daar de nodige vragen verwachten. _O_ _O_

https://fd.nl/economie-po(...)-toetsing-ing-topman

Ik ga kijken :7
pi_183587412
Update 2: DNB: voor een hertoetsing moet je niet bij ons, maar bij de ECB wezen. :') :')

ECB kan tot hertoetsing ING-leiding besluiten

De Europese Centrale Bank (ECB) kan nog altijd beslissen over hertoetsing van de ING-leiding vanwege de witwaszaak, ondanks dat ING strafvervolging heeft afgekocht. Bankbestuurders moeten naast kennis en kunde ook een ongeschonden reputatie hebben, aldus de ECB-richtlijnen.

Een ECB-woordvoerster benadrukt desgevraagd dat de toezichthouder in zo'n situatie optrekt met De Nederlandsche Bank (DNB). Maar die wijst naar de ECB als uiteindelijke beslisser in de kwestie. Het Financieele Dagblad (FD) meldde vrijdag dat DNB afziet van verdere stappen tegen de bank, die de witwasaffaire schikte voor 775 miljoen euro. De DNB-woordvoerder liet weten dat de toezichthouder ,,ongeacht het waarheidsgehalte van het artikel, daar niets over naar buiten kan brengen".

Op de vraag of de ECB uiteindelijk zal besluiten de ING-leiding opnieuw te toetsen, zei de ECB-woordvoerster dat de waakhond niet reageert op individuele gevallen. De ECB treedt ook nooit met dergelijke informatie naar buiten. Dat is aan instellingen zelf.

Maatregelen
ING zegt niet in te gaan op contacten die de bank heeft met toezichthouders. Verder heeft de bank al de nodige maatregelen genomen. Zo vertrekt financieel directeur Koos Timmermans, werden een aantal medewerkers ontslagen of werd van hen de bonus ingetrokken. Ook stelde ING een verbeterprogramma voor. Met de maatregelen die zijn genomen is voor ING de kous af.

Komende week is er een hoorzitting in de Tweede Kamer over de stand van zaken in de financiële sector. Daar wordt onder meer gesproken over gedrag en cultuur en over toezicht. ING-topman Ralph Hamers en toezichtdirecteur Frank Elderson van DNB zullen aanschuiven bij het rondetafelgesprek, zo staat op de agenda.

https://www.telegraaf.nl/(...)ng-leiding-besluiten

Nu maar hopen voor Ralph Hamers dat er ook een Stevie Wonder werkt bij de ECB :')
DNB= De Nationale Beerput
pi_183587477
Toezichthouders onderweg naar hun werk

pi_183587515
In de directiekamer van DNB



Er is helemaal niets te zien hier, dus alles gaat goed
  maandag 10 december 2018 @ 00:46:28 #8
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_183634157
Als je als burger witwast, ga je de cel in.

Als je dat als topman van een groot bedrijf doet, mag je gewoon je werk blijven uitvoeren zolang je maar zegt het in de toekomst niet meer te doen.

:')
  donderdag 9 juli 2020 @ 12:57:39 #9
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194005451
Amerikaanse beleggers mogen Ralph Hamers horen *O*

Voormalig ING-topman Ralph Hamers heeft een oproep gekregen om bij het gerechtshof in Den Haag tekst en uitleg te geven over het tekortgeschoten antiwitwasbeleid bij de bank. De vraag is alleen of hij persoonlijk komt opdagen.

Hamers kan ervoor kiezen om zijn advocaat te sturen. :')
Het hof heeft besloten om de huidige baas van de Zwitserse zakenbank ING op te roepen in een tussenvonnis in een zogeheten artikel 12-procedure. Die procedure is aangespannen door een groep Amerikaanse beleggers, die willen dat Hamers wordt vervolgd voor zijn doen en laten bij de bank. Ook ING is gevraagd om zijn verhaal te doen.

Advocaat
Een woordvoerder van ING noemt het „in dit soort procedures normaal is dat degenen om wie het gaat ook gehoord worden.” Of Hamers zelf verschijnt, weet de zegsman niet. Hamers zou er ook voor kunnen kiezen om een advocaat het woord te laten doen.

ING kreeg in september 2018 een boete van 775 miljoen euro wegens nalatigheid bij het bestrijden van witwassen, waarbij het Openbaar Ministerie aangaf geen grond te zien voor vervolging van individuele ING-medewerkers.

Lakeman
Onder meer financieel activist Pieter Lakeman wilde dat Hamers toch vervolgd zou worden. Hij verweet de topbestuurder onder meer te hebben geweten van het gebrek aan toezicht op witwaspraktijken bij de bank. Vorig jaar werd al bekend dat klachten over het niet vervolgen van Hamers en ING als bedrijf door het gerechtshof ontvankelijk waren verklaard.

https://www.telegraaf.nl/(...)n-ralph-hamers-horen

Nederland doet niks maar gelukkig nemen de Amerikanen het nu over _O_
Ik pak de popcorn :P
pi_194006026
Ach na het DSB gebeuren valt dit wel mee toch? :7
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
  donderdag 9 juli 2020 @ 17:49:12 #11
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194009107
quote:
7s.gif Op donderdag 9 juli 2020 13:52 schreef Circle.Of.Filth het volgende:
Ach na het DSB gebeuren valt dit wel mee toch? :7
Nou ze pakken wel door in ieder geval...

Het bestuur van ABN Amro onder leiding van Gerrit Zalm heeft in 2015 en 2016 herhaaldelijk adviezen van de raad van commissarissen in de wind geslagen om de controle op witwassen beter aan te pakken. Dat meldt het FD.

Het OM onderzoekt zeven zaken waarbij ABN Amro mogelijk nalatig is geweest. Eerder werd ING beboet voor slecht anti-witwasbeleid. Het lopende onderzoek duurt waarschijnlijk nog het hele jaar en moet aantonen of ABN Amro en de verantwoordelijke bestuurders strafbare feiten kunnen worden verweten

https://www.accountancyva(...)ij-aanpak-witwassen/

_O_ _O_
pi_194673034
Ex-topman ING moet toch getuigen in witwasaffaire

Oud-topman van ING Ralph Hamers heeft in de slepende zaak rond de witwasaffaire bij de bank een tegenslag te verwerken.

Hamers probeerde de rechters in de zaak rond de affaire te laten wraken, om te voorkomen dat hij mogelijk moet getuigen, maar het hof ging daar vrijdag niet in mee.

ING kreeg in september 2018 een boete van 775 miljoen euro wegens nalatigheid bij het bestrijden van witwassen, waarbij het Openbaar Ministerie aangaf geen grond te zien voor vervolging van individuele ING-medewerkers.

Verschillende partijen, waaronder financieel activist Pieter Lakeman met zijn Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) willen dat Hamers voor de kwestie alsnog strafrechtelijk wordt vervolgd.

Hamers, die eind 2019 afzwaaide bij ING, staat op het punt om aan de slag te gaan bij de Zwitserse bank UBS. Hij kreeg onlangs een oproep om bij het gerechtshof in Den Haag tekst en uitleg te geven over het tekortgeschoten antiwitwasbeleid bij de bank. Dat gebeurde in een zogeheten artikel 12-procedure die gedupeerden voeren om vervolging van Hamers en de bank af te dwingen. Ook ING is gevraagd om zijn verhaal te doen.

De klagers verwijten de topman onder meer te hebben geweten van het gebrek aan toezicht op witwaspraktijken bij de bank. ING kreeg vorig jaar weliswaar een forse boete, maar de top van de bank bleef buiten schot. Financieel directeur Koos Timmermans van ING vertrok in de nasleep van de affaire.

https://www.telegraaf.nl/(...)gen-in-witwasaffaire

_O_ Goed bezig *O*
pi_195178498
ING weer in verlegenheid gebracht door dubieuze geldstromen

De Nederlandse bank ING is opnieuw in verlegenheid gebracht door dubieuze geldstromen, dit keer door betrokkenheid bij het wegsluizen van geld uit Rusland naar het Westen. In 2018 trof de bank een schikking omdat het de controles op witwassen slecht op orde had.

Vanochtend schrijven het FD en Trouw op basis van Amerikaanse staatsgeheime documenten en meldingen van verdachte transacties, dat de Poolse ING-dochter Bank Slaski jarenlang betrokken is geweest bij zogenoemde spiegeltransacties. Daarmee kan vermogen uit een land worden verplaatst.

Obligatiehandelaren
Volgens het FD zijn twee 'obscure' Nederlandse obligatiehandelaren die jarenlang bankierden bij Bank Slaski de sleutelspelers in deze kapitaalvlucht. Alleen al in 2014 en 2015 zouden zij ruim 675 miljoen dollar hebben overgemaakt aan offfshorebedrijven in een netwerk, dat zou zijn opgezet om kapitaal uit Rusland weg te sluizen.

In 2018 werd de klantrelatie met een van hen, Schildershoven Finance, al beëindigd. ING is bezig afscheid te nemen van het Nederlandse bedrijf Tristane Capital.

Schikking
Spiegeltransacties zijn niet verboden, maar op banken die ze faciliteren rusten strenge antiwitwasverplichtingen. Deutsche Bank kreeg in 2017 een boete van 630 miljoen euro wegens het niet naleven daarvan, schrijft het FD.

In 2017 moest ING een schikking van 775 miljoen euro treffen wegens tekortschietende controles op witwassen. Sindsdien werkt de bank met een programma om witwassen en andere financiële criminaliteit beter te herkennen en te bestrijden. "Dit zijn transacties van de jaren daarvoor", zeggen bronnen bij de bank tegen persbureau ANP.

Beleggers zijn van dat verweer niet van onder de indruk. Op de Amsterdamse effectenbeurs kelderde de koers van ING in de ochtendhandel namelijk. Iets na 10.00 uur noteerde het aandeel een verlies van 7,6 procent, op 6,10 euro.

Die koersval was veel sterker dan het algehele beurssentiment, dat eveneens negatief was. De AEX-index noteerde een verlies van 1,6 procent.

Klant dumpen niet makkelijk :')
ING benadrukt dat er inmiddels vierduizend medewerkers toezicht houden op transacties. De bank zegt niet te kunnen ingaan op de vraag waarom een van de twee omstreden vennootschappen desondanks toch nog bij ING bankiert, omdat ze geen commentaar mag geven over individuele klantcontacten.

"In het algemeen geldt dat je niet 1,2,3 van een klant af bent die zoiets doet. Dat is een zorgvuldig proces, waarbij je uitvoering met partijen moet overleggen", aldus een woordvoerder.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ht-rusland-witwassen

Gelukkig is er veel veranderd met het vertrek van Hamers en is alles nu op orde :')
En ook DNB slaapt lekker door en doet helemaal niks :')
pi_195180935
tja, hoofdsponsor van .....
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_195181263
Er zal eens niet een Pool bij betrokken zijn.

Zie Imtech en het Poolse pretpark... (doet nog steeds pijn als ik er aan denk) :( ;( :(
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_195181933
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 16:09 schreef Circle.Of.Filth het volgende:
Er zal eens niet een Pool bij betrokken zijn.
Er zijn maar 5 goede polen

Noord,Zuid,Plus,Min,Tegen

De rest gillend wegrennen :7
pi_195181950
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 16:09 schreef Circle.Of.Filth het volgende:
Zie Imtech en het Poolse pretpark... (doet nog steeds pijn als ik er aan denk) :( ;( :(
Gelukkig was de accountant alert :+ _O- _O-
NWS / Curatoren Imtech: controle accountants faalde :D

[ Bericht 9% gewijzigd door ikweethetookniet op 21-09-2020 22:11:18 ]
pi_195188939
Bank Sluski
  maandag 21 september 2020 @ 22:04:14 #19
19194 Oversight
◢◤
pi_195189112
◢◤
pi_195189320
quote:
Ze kijken wel maar zien niks ;)
  maandag 21 september 2020 @ 22:12:30 #21
19194 Oversight
◢◤
pi_195189337
quote:
6s.gif Op maandag 21 september 2020 22:11 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Ze kijken wel maar zien niks ;)
:{ ... ben ik ook goed in, zouden ze nog mensen nodig hebben ?
◢◤
  woensdag 9 december 2020 @ 09:41:10 #22
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196632964
Oud-ING-topman Ralph Hamers wordt strafrechtelijk vervolgd voor de witwasaffaire. Dat maakt het Gerechtshof in Den Haag vanochtend bekend.

Het hof oordeelde dat de top van ING op de hoogte was van het falende beleid rond witwassen en dat onvoldoende werd gedaan om het toezicht te verbeteren. Hamers heeft daardoor bewust de kans aanvaard dat er ‘verboden gedragingen’ zouden komen. Het hof merkt echter nadrukkelijk op dat niet wettig en overtuigend is bewezen dat hij strafbare feiten heeft gepleegd, maar er zijn ‘voldoende aanknopingspunten zijn voor een succesvolle vervolging’. Het uiteindelijke oordeel is voorbehouden aan de strafrechter.

Er zijn een aantal redenen om tot vervolging over te gaan, stelt het Gerechtsof: de feiten zijn ernstig, met de bestuurder zelf is geen schikking getroffen en evenmin heeft hij publiekelijk verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen. Het hof acht het van belang dat in een openbaar strafproces de norm wordt bevestigd dat ook bestuurders van een bank niet vrijuit gaan als zij feitelijke leiding hebben gegeven aan ernstige verboden gedragingen. De burger moet kunnen zien dat ook dergelijk handelen door de overheid niet wordt geaccepteerd.

Boete wegens nalatigheid
ING kreeg in september 2018 een boete van 775 miljoen euro wegens nalatigheid bij het bestrijden van witwassen, waarbij het Openbaar Ministerie aangaf geen grond te zien voor vervolging van individuele ING-medewerkers. Verschillende partijen, waaronder financieel activist Pieter Lakeman met zijn Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI), wilden dat Hamers voor de kwestie alsnog strafrechtelijk wordt vervolgd.

Hamers is inmiddels topman van het Zwitserse UBS.

https://www.ad.nl/binnenl(...)wasaffaire~af38a969/

Deze man was toch champions Leaque niveau en moest toch buitengewoon beloond worden aldus Jeroen van der Veer de president commissaris :')

Ik vraag me af hoe lang hij nog bij UBS zit :P
Ondertussen zit Gerrit Zalm nu helemaal peentjes te zweten *O* *O*
pi_196633416
De rechterlijke macht doet wat die lafaards en de hoeren van de politiek niet aandurfden. Dapper.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')