Mijn Zweedse vrienden smeken nog steeds om stroopwafels. Dat vonden ze helemaal te gek. Misschien icm met ijs iets leuks van te makenquote:Op dinsdag 4 december 2018 16:29 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Mooi! Ga ik die maken.
Ohja, ik ga kerst vieren in Finland en er is mij gevraagd iets typisch Nederlands te maken.
Leuk idee om het in Finland te vieren met gerechten vanuit eigen land. Jij aan het Finse eten uiteraard? Ik dacht als typisch Nederlands aan wild, maar dat zal niet veel verschillen met daar? Qua bereidingswijze misschien wat variëren. Samen met die stoofpeertjes en een Hollands toetje komt dat vast goed hoor.quote:Op dinsdag 4 december 2018 16:29 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Mooi! Ga ik die maken.
Ohja, ik ga kerst vieren in Finland en er is mij gevraagd iets typisch Nederlands te maken.
sperziebonen omwikkeld met spek.quote:Op maandag 10 december 2018 06:32 schreef Lunatiek het volgende:
Pasteitje met ragout
Aardappelkrokertjes of pommes duchesse
Rollade
Stoofpeertjes en/of tutti frutti (beiden warm)
Spruiten
Gebraden kip
Griesmeelpudding met rodebessensaus
Schijnt. Ik lust geen sperziebonen en mijn moeder houdt niet va gefrunnik met eten dus nooit op de kerstdis gezien.quote:
Lidl schijnt het kant en klaar in de vriezer te hebben geloof ik.quote:Op woensdag 12 december 2018 22:15 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Schijnt. Ik lust geen sperziebonen en mijn moeder houdt niet va gefrunnik met eten dus nooit op de kerstdis gezien.
Dan moet je ze wel meenemen he? Buiten NL ben ik nog nooit stoofpeertjes tegen gekomen. Handperen zou je kunnen pocheren, maar dan wordt het wel heel anders.quote:Op dinsdag 4 december 2018 16:29 schreef Thomas B. het volgende:
Mooi! Ga ik die maken.
Ohja, ik ga kerst vieren in Finland en er is mij gevraagd iets typisch Nederlands te maken.
Dat is net zo Nederlands als een Wiener Schnitzel.quote:
Droge rollade ligt 9 vd 10 keer aan het bereiden.quote:Op dinsdag 11 december 2018 16:38 schreef Marsenal het volgende:
Varkensrollade ja,en dan veelal van de rib, want die is duurder en dus luxer, ook al is van de schouder minder droog.
Of de 23e ergens reserveren voor tien personen en dan balen dat het niet meer lukt, da’s ook typisch Nederlands.
Precies, en veel kunnen dat niet goed, dus die moeten gewoon iets van de schouder nemen, dan gaat het wat minder vaak mis.quote:Op donderdag 20 december 2018 13:48 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Droge rollade ligt 9 vd 10 keer aan het bereiden.
Margarine is typisch Nederlandsquote:Op vrijdag 21 december 2018 21:51 schreef WammesWaggel het volgende:
Kerststol met amandelspijs en eventueel roomboter? Eigenlijk denk ik dat dat typisch Nederlands is maar weet dat niet zeker.
Ben er zelf dol op.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |