abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_183356228
Gezellig al die baby's in bed O+ hier ligt er ook eentje naast me te pruttelen terwijl ie af en toe aan mijn haren trekt en in mijn neus knijpt :')

Aapie, zodra Jip zijn laken continu van hem af schopte zijn we hier over gegaan op slaapzakken. Het was nog tijdens mijn verlof, ik denk dat ie rond de 8 weken was.
pi_183356357
Aapie wij hebben M met 5 weken in een slaapzakje gedaan. Hij trappelde ook constant de dekens van zich af. Ik vind dat M nu veel rustiger slaapt met slaapzak aan. Het is een beetje onderdeel geworden van ons ritueel :)

Oooh mensen, ik heb zoo lekker geslapen O+ Ik voel me echt helemaal relaxt. Alleen om 3 uur er uit om te kolven, maar ik lag er na 15 min weer in. Manlief heeft heel beroerd geslapen, zou hij M dan onbewust meer gemist hebben dan ik? Ben benieuwd hoe mijn ouders het hebben gehad.
Ik vind het stiekem toch wel knap dat we deze stap gezet hebben en dat we het verstand hebben laten winnen van het gevoel :)
  Moderator zondag 25 november 2018 @ 08:58:57 #153
447051 crew  Peejtur
pi_183356496
Leuk om de verschillende verhalen hier te lezen. Over een maand of 3 kan ik hier meeposten. :)
pi_183356637
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 08:26 schreef Peacefulll het volgende:

Oooh mensen, ik heb zoo lekker geslapen O+ Ik voel me echt helemaal relaxt. Alleen om 3 uur er uit om te kolven, maar ik lag er na 15 min weer in. Manlief heeft heel beroerd geslapen, zou hij M dan onbewust meer gemist hebben dan ik? Ben benieuwd hoe mijn ouders het hebben gehad.
Ik vind het stiekem toch wel knap dat we deze stap gezet hebben en dat we het verstand hebben laten winnen van het gevoel :)
Wat heerlijk om zo bij te tanken! Ik heb het even gemist, waarom hebben jullie het gedaan? En borstvoeding-gerelateerd: wat krijgt M. bij z'n opa en oma te drinken, jouw gekolfde melk? Is jouw productie al stabiel? O. is nu ruim 6 weken oud, ik heb alleen tijdens de stuwing op dag 4-5 2x gekolfd om de druk te verlichten, dus ik heb 0 voorraad in de vriezer. Ik zou het wel fijn vinden om een beetje eigen melk in de vriezer te hebben.
  zondag 25 november 2018 @ 10:45:10 #155
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183357367
Fijn van jullie nacht, Peace!

Heeft Jip nog een beetje doorgeslapen, Aure?

Wij hadden een goede nacht: 23:45 en 06:33 een voeding. En die laatste heeft L. gedaan dus ik kon blijven liggen O+. Ondanks dat: toch nog moe. Ik heb het idee dat ik de hele dag nog kan slapen :@.
pi_183357376
Ik ben peace niet maar hier krijgen ze om en om een fles gekolfde melk. Ik kolf standaard na elke live voeding, na de ochtendvoeding is dit meer dan de rest van de dag dus daar zou ik een voorraad van kunnen maken. Nu wordt alles natuurlijk gebruikt maar ga vanaf vandaag elke keer iets invriezen.
pi_183357397
Lekker meeslapen met I. zijn ditjes vandaag Helsinki!

Jip sliep uiteindelijk wel wat langer achter elkaar 2.5 tot 3 uur steeds. Sowieso beter dan elke 10 minuten wakker! Maar ik zou graag weer terug willen naar 1 a 2 nachtvoedingen :D
pi_183357535
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 09:30 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

Wat heerlijk om zo bij te tanken! Ik heb het even gemist, waarom hebben jullie het gedaan? En borstvoeding-gerelateerd: wat krijgt M. bij z'n opa en oma te drinken, jouw gekolfde melk? Is jouw productie al stabiel? O. is nu ruim 6 weken oud, ik heb alleen tijdens de stuwing op dag 4-5 2x gekolfd om de druk te verlichten, dus ik heb 0 voorraad in de vriezer. Ik zou het wel fijn vinden om een beetje eigen melk in de vriezer te hebben.
Wij hadden gisteren een feest in de buurt van mijn ouders en wij gaan zo weer naar mijn ouders toe voor een familiebezoek (40 min rijden). Dus de afweging was om M daar te laten slapen of binnen 24 uur 2x heen en weer te slepen. We hebben uiteindelijk gekozen voor het laten slapen. Wel met een a4'tje met daarop: gebruiksaanwijzing M :') En ik zie aan de foto's en de verhalen (ze houden ons erg goed op de hoogte) dat ze alles wat wij hebben gezegd heel serieus nemen. Dat geeft heel veel vertrouwen. We missen hem wel hoor, maar even lekker slapen, tijd voor elkaar en geen constante zorgtaak geeft zo veel lucht O+

M krijgt inderdaad melk wat ik de afgelopen dagen heb opgebouwd en 2 x melk uit de vriezer. Tevens hebben we voor de zekerheid nutrilon meegegeven. Mijn productie is nog niet heel erg stabiel, ik heb nu ruim 2 weken een flinke dip gehad, waardoor ik zelfs tekort kwam op een dag. Nu merk ik dat ik per dag 10 ml meer kolf, nu produceer ik weer meer dan M drinkt. Toch gaan we wel verder met 1 voeding vervangen voor KV. Ik heb liever dat M daar langzaam aan went dan dat we ineens veel voedingen voor KV moeten vervangen omdat ik weer ga werken of omdat de voorraad in de vriezer ineens op is.
De voorraad heb ik vanaf week 3 tot week 6/7 opgebouwd. Ik heb toen soms na een voeding nog na gekolfd of een voeding volledig gekolfd en daardoor elke keer melk over gehouden en een hogere productie gehad. Maar, ik heb hierdoor ook een regeldag van M gemist, en daarna is het scheef gaan lopen. M drinkt nu al 2 weken meer dan ik produceer. Toen de tekorten dus opgevuld met melk uit de vriezer en hij heeft nu 3x KV gehad. Conclusie, we blijven zoeken samen. Maar we vinden toch elke keer onze weg weer waardoor ik de BV toch door kan zetten.
Ook goed om te weten nog is dat ik erg veel last heb van pijnlijke tepels en daarom meer ben gaan kolven dan live BV, zodat mijn tepels af en toe een voeding rust hadden.
pi_183357938
Welkom Tink! *O* En herkenbaar die eerste nacht. Mn kraam zei daarna “de bekende eerste nacht thuis”. Daar had ienand mij wel op mogen voorbereiden :’)
Hoop dat je je snel lichamelijk beter voelt :*

Schanu hopelijk lukt het om snel een momentje voor jezelf af te spreken

Helsinki jammer dat je niks leuks kon vinden in de stad. En dat hij die 3 flessen gewoon opdronk joh! Bizar dat je nog zo moe kan zijn he na een relatief goede nacht. Heb ik hier ook last van.

Loj, waarom moet je ineens toch al in december een paar dagen werken?

Peace, wat fijn dat het logeerpartijtje goed is bevallen voor iedereen en opa & oma zo respectvol omgaan met jullie wensen.

Klinkt heerlijk aapie. Betere nacht gehad dus?

Aure, je nachten klinken erg pittig. Hoop dat Jip snel terug gaat naar 1/2 nachtvoedingen.

Ik heb hier helaas nog geen melkvoorraad kunnen opbouwen door de spruw. Het lijkt nu gelukkig wel echt op zn retour. Gister kolfde ik echter en kreeg er nauwelijks wat uit. Ook drinkt Draakje weer onregelmatig (tussen de 2,5 en 4 uur), soms lang, soms kort. Daarvoor zaten we om de 3 uur drinken overdag voor ongeveer een kwartier. Dus hoop wel dat hij er nog genoeg uit kan halen.

Wbt slaapzakken. Hij slaapt nu nog in de Puckababy piep, omdat hij zichzelf wakker sloeg. Hij past daar nauwelijks nog in en heb nu een warme slaapzak gekocht, maar die is nog iets te groot bij de halsopening denk ik. Ik moet even goed kijken als hij erin ligt. Gister met het passen spuugde hij deze namelijk gelijk onder (inclusief ons bed waar hij even op lag) :’)
Ook kwijlt hij ontzettend veel. Herkenbaar? (nu 11 weken)
pi_183360643
Fijn van de goede nacht Peace!

Hier ook een redelijke nacht, wel 2x enorm krijsen maar dat is al een verbetering met elke 10 minuten jengelen. Ik laat toch z’n oortjes even nakijken morgen bij de huisarts denk ik.

Casper doet al een week geen fatsoenlijke dutjes overdag meer in bed, of uberhaupt dutjes overdag. Hopelijk komt daar ook weer een keer verbetering in want ik kom nergens meer aan toe }:|
pi_183361122
Dat komt mij helaas bekend voor Labellefleur. Hier was het dus idd een oorontsteking. Sterkte!

Ik ben na een week of 6 begonnen met kolven na de ochtendvoeding en zo een behoorlijke vrr opgebouwd en ben inmiddels aan het kolven voor de moedermelkbank. Er ligt nu 7 lt in de vriezer voor eigen gebruik maar voorlopig voed ik alleen nog maar live en heb daar voldoende aan.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_183362312
Aww, Casper! Kus voor 'm en succes bij de huisarts!
Let me see you stripped down to the bone
pi_183362479
Wat fijn peace! Wat knapt een mens daar van op he? En +1: ik vind het ook knap van jullie :Y. Fijn dat je ouders de gebruiksaanwijzing zo nauwgezet volgen en jullie goed op de hoogte houden. Straks lekker M weer ophalen en knuffelen *; .

Fuchs, ik zei gister nog tegen vriend dat ze de hele week ineens zoveel spuugt en kwijlt. Nien is ook zo’n 11 wkn oud nu, dus ja herkenbaar maar geen idee wat het is. Ik dacht dat ze misschien even moeite heeft met de hoeveelheid voeding verwerken ofzo.
pi_183362485
Vandaag wederom een stevige slaan/bijten/krabben-driftbui, dit keer na poging tot in slaap voeden voor een middagdutje. Günther keek er ook echt loeigemeen bij. :')
Aanleiding volstrekt onduidelijk en pas na een tijdje kalmpjes wiegen en tegelijk buiten bereik van maaiende klauwen en scherpe tanden blijven, viel -ie alsnog chagrijnig namopperend in mijn armen in slaap.
Heuse boze buien. Voelt nou wel echt als het einde van de babytijd, zeg. :) Interessant wel!
Let me see you stripped down to the bone
pi_183362899
Oh mini, dat klinkt best herkenbaar, hier kan ze soms ook echt heel gemeen worden inclusief haar trekken, in mijn gezicht slaan en krabben en dan maar lachen als ik geïrriteerd reageer. :') Dat wordt nog wat :+

Welkom Tink :W Je eerste nachten thuis klinken heel herkenbaar, hier was het ook heel heftig maar het ging gelukkig al vrij snel beter.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183364865
Even een snelle vraag tussendoor. Als ik Vlokje een groentehapje of fruithapje geef lijkt ze de lepel opeens niet meer te accepteren. Tot voor kort was dit probleem er niet en at ze moeiteloos. Nu krijg ik de lepel niet meer in haar mondje omdat ze haar tong er tegenaan duwt. Ze wil wel eten want raakt gefrustreerd als je stopt, maar ondertussen krijgt ze dus ook amper wat binnen omdat ik met goed geluk die lepel naar binnen moet wurmen of ze likt bij wijze van wat van het puntje van de lepel. Het maakt niet uit wat ik haar geef, ik probeer al 1.5 week allemaal soorten groenten en fruit omdat ik eerst dacht dat ze gewoon kieskeurig aan het worden was. En op de crèche doet ze het ook, dus het is ook niet dat het alleen bij mij gebeurt.

Herkent iemand dit en zo ja, kan ik er iets aan doen? Want ze raakt nu zo gefrustreerd tijdens het eten dat het gewoon zielig is.
pi_183365505
Rapley (grotere stukken zodat ze zelf kan eten) al geprobeerd? Misschien last van tandjes? Dan gaat Kees ook altijd lastiger eten.
pi_183365770
Mini, U. slaat ook. Echt bewust vol in je gezicht. Deed ‘ie eerst alleen bij m’n man, maar nu ook bij mij als ik hem draag.
En er moet persé een handje in m’n mond. :')
Protège moi de mes désirs.
pi_183366080
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 18:28 schreef elliebell het volgende:
Rapley (grotere stukken zodat ze zelf kan eten) al geprobeerd? Misschien last van tandjes? Dan gaat Kees ook altijd lastiger eten.
Ze is over een week pas 6 maanden dus met grotere stukken wil ik sowieso die week nog wachten. Maar haar ondertandjes komen inderdaad beide door, die link had ik niet gelegd maar misschien dat het daar door komt inderdaad. Bedankt!
pi_183366161
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 18:58 schreef Schanu het volgende:

[..]

Ze is over een week pas 6 maanden dus met grotere stukken wil ik sowieso die week nog wachten. Maar haar ondertandjes komen inderdaad beide door, die link had ik niet gelegd maar misschien dat het daar door komt inderdaad. Bedankt!
Ah ja, dan is het wel goed om te wachten. Drinkt ze de flessen wel goed? Dan misschien dat even vooral doen?
pi_183366301
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 19:02 schreef elliebell het volgende:

[..]

Ah ja, dan is het wel goed om te wachten. Drinkt ze de flessen wel goed? Dan misschien dat even vooral doen?
Ja het drinken gaat heel goed, ik maak me ook geen zorgen dat ze te weinig binnen zou krijgen. Maar zien hoe graag ze wil eten terwijl ze het ook juist, bewust dan wel onbewust, tegenhoudt, dat bracht wat vraagtekens bij mij naar boven en ik dacht misschien is er een manier om het te veranderen. Maar misschien is het puur even een kwestie van aankijken, als het door de tandjes komt dan gaat het ook vanzelf weer over :)
pi_183367696
Hier heeft meneer zijn handen redelijk onder controle en prikt hij regelmatig met een vinger in mijn neusgaten, ogen en mond.

Wat hebben jullie gedaan met de kaarten die jullie hebben gekregen na de geboorte van de baby? Het lijkt mij wel leuk om een soort collage te maken maar ben totaal niet creatief.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_183368547
Ik heb ze van Caesar allemaal heel old school in een album geplakt. Voor Phi zitten ze nu allemaal in een mooie doos.
Zo’n plakboek heb ik ook van m’n eigen geboorte en ik vind dat heel leuk. Mooie opening ook altijd voor gesprekken over vroegah :)
pi_183368756
Pff. Waar het van de week eigenlijk zo goed ging is het vandaag drama. Amper tot niet slapen sinds het wakker worden vanochtend en vervolgens vanmiddag: krijsen. Echt krijsen. Ogen gesloten, snikken, schreeuwen.. En ja, overstrekken, vuistjes, schoppende beentjes.. Van de week toch nog maar eens contact zoeken met de huisarts, want het voelt toch echt meer en meer als 'niet normaal'.

We horen nu voor ons idee steeds meer en vaker melk omhoog komen, klinkt steeds harder ofzo. En, geen idee of het verband heeft of totaal niet: ze heeft steeds vaker en langer de hik. Ziet er bij zo'n kleintje sowieso altijd al heftig uit. Schudt haar hele lijfje.

Maar goed, nu voor het eerst sinds vanochtend 9u langer dan 15 minuten in slaap, dus even het huis opruimen zo, maar eerst tijd voor onszelf. Merk dat het op onze relatie ook steeds meer z'n weerslag heeft. Zoals het nu gaat gaan we geen stand houden zelfs. Hoop zo op betere tijden.
pi_183368980
NJ, waarom wachten tot morgen? Misschien voor de zekerheid even bellen met de huisartsenpost als ze opeens weer ander gedrag vertoond dan dat van de afgelopen dagen?
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')