abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189728100
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 21:18 schreef Ghang het volgende:
Ik zou graag wat advies krijgen over wat ik moet doen. Voor privacy redenen blijf ik abstract over sommige punten.

Door een lichamelijke ziekte was ik grotendeels tijdens mijn jeugd in het ziekenhuis. Mijn moeder heeft een geestelijke ziekte en ik heb aardig wat mee gemaakt. Op een bepaald punt ging het qua gezondheid iets beter met mij. Ik ging studeren en ben op 27e jarig leeftijd hbo aan het doen. Ik zit in mijn derde leerjaar. Het probleem is dat ik vrijwel niks heb gedaan in mijn leven en geen vrienden heb.

Mijn obstakels zijn:

• Leerachterstand

• Sociale vaardigheden is …
Durf veel dingen niet, zoals ergens alleen eten of vragen of persoon X iets wilt doen met mij. Veel dingen zijn nieuw voor me en ik word te enthousiast als iets klein gebeurd. Voel me net een puber.

• Gebrek aan levenservaring en geen sociale kring om uit te breiden
Nooit uitgegaan, op vakantie gegaan, een vriendin gehad, et cetera.

• Onzekerheid
Ben ongetwijfeld niet mooi, maar denk dat ik te veel waarden aan hecht aan uiterlijk.

• Moeder
Mijn moeder wilt vaak niet dat ik weg gaat en zegt regelmatig “als ik alleen zou moeten wonen, dan red ik het niet”. En er zijn nog een paar dingen Misschien ego´stische, maar ik vind dit zwaar belastend. Hoe kan ik ooit op mezelf? Mocht ik het ooit doen, dan wordt ze woest en misschien zelfmoord…? Ze heeft verder niemand.

Wat ik het allerliefst wil is vrienden en op ze minst af en toe wat doen. Mogelijk bij een bepaald punt op mezelf wonen. Een vriendin lijkt me niet meer haalbaar, i.v.m. mijn sociale achterstand. Al is dit nog niet aan de orde – eerst een eigen leven opbouwen.

Tuurlijk is mijn huidige situatie ook deel mijn eigen schuld. Ik had gewoon sneller wakker moeten worden en meer erop uit moeten gaan toen het kon

Hoe ik push ik mezelf? Welke stappen moet ik nemen? Waar haal ik lef vandaan?
Perfect! Je bent goed bezig je bent hbo aan het doen dus je hebt voorstand met leren ten opzichte van mbo rs en laag opgeleiden! Goed bezig!
Nu nog: je wilt vrienden, vriendin en op jezelf wonen.
Dat is Zeker haalbaal.
Supergoed van je dat je enthousiast wordt blijf dat houden maakt niks uit wat je omgeving zegt!
Ik zou het superleuk vinden als iemand tegen mij zou zeggen van zullen we iets doen. Dus die angst is ongegrond!
Ik zou als ik jouw was gewoon uitgaan en op vakantie gaan als je wil. Je hebt groepsreizen en je kan best naar een discotheek gaan.

Het belangrijkste is dat je je gedraagt netalsof je een vriend bent.
Dus bijvoorbeeld in een disco gewoon een biertje kopen voor iemand omdat je een vriend bent. Dat gaat je een gevoel geven van he ik ben vrienden en ik heb een vriend.
Ook al zie je hem daarna niet meer je hebt jezelf bewezen van ik ben een vriend. Al die gedachten die daarna komen gewoon negeren en gevoelens ook focussen op het gevoel dat je vrienden hebt en een vriend bent

Dus bewijzen dat je vrienden hebt.


En dat constant doen op allerlei manieren.
Het gaat erom dat je een gevoel krijgt en ervaring en bewijs voor je zelf dat je vrienden hebt en een vriend bent. Als er wat tegendeel als ervaring komt dan moet je dat negeren en alleen focussen op dat je vrienden hebt en een vriend bent en voelen de de meeste tijd.

Dan zal je meer zelfvertrouwen krijgen en meer dingen doen.

Vervolgens kun je een een meisje aanspreken en chillen met haar

En nog iets Nooit en te nimmer zeggen of denken dat je iets niet kan. maar juist het tegendeel bewijzen en zeggen van ik kan het!

Zo ook met het hebben van vriendin en op jezelf wonen.
Overtuigen en voelen en gedragen netals of je dat al hebt de meeste tijd van de dag of week!

Wat betreft je moeder zij wil dat je gelukkig bent en jij ook, dus ik zou gewoon misschien 1 keer in de week bij je moeder langs gaan als je op jezelf gaat wonen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')