abonnement Unibet Coolblue
pi_183189856
quote:
Drugssmokkel op zee bestrijden, ingrijpen op 'foute' vakantieparken en vastgoed uit criminele handen halen. Maar ook meer toezicht op het platteland, de aanwas van jonge drugsdealers stoppen en voorkomen dat gulle criminelen de lokale voetbalclub sponsoren.

Met een veelvoud aan projecten wil het kabinet de komende jaren de georganiseerde drugscriminaliteit in Nederland bestrijden. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid stelt vandaag "een breed pakket aan preventieve en repressieve maatregelen" voor aan de Tweede Kamer.

In het regeerakkoord heeft het kabinet 100 miljoen euro vrijgemaakt voor de aanpak van 'ondermijnende criminaliteit'. "Dat is de georganiseerde misdaad die zich in buurten nestelt, bewoners intimideert en groot is in drugshandel en witwassen", zegt Grapperhaus. "We hebben deze problematiek als samenleving onderschat."

Het geld zal volledig worden besteed aan verschijnselen die te maken hebben met de handel in cocaļne, synthetische drugs en wiet. "Het is gek dat wij als klein land zo'n grote criminele industrie hebben", vindt oud-burgemeester Peter Noordanus, die het kabinet adviseerde over de besteding van het geld.

"Drugshandel heeft allerlei neveneffecten: liquidaties, afvaldumpingen, een enorme berg zwart geld die mensen corrumpeert. Kinderen die henneptoppen knippen. Dįt is de ondermijning die onze maatschappij aantast."
Plannen

De politie, het Openbaar Ministerie, gemeenten en andere partijen hebben bedacht hoe de drugsindustrie in Nederland moet worden aangepakt. Tientallen projecten moeten de markt gaan verpesten, in de hoop dat criminelen uitwijken naar andere landen en Nederland op drugsgebied niet langer geldt als de handelsvloer van Europa.

Omdat de problemen in Nederland per regio verschillen, verschillen ook de plannen van plek tot plek. Den Haag en Limburg gaan optreden tegen malafide horeca en autobedrijven, terwijl Amsterdam en Utrecht met een wijkgerichte aanpak willen voorkomen dat jongeren worden gerekruteerd door criminelen.

Sommige maatregelen richten zich direct op de productie en verkoop van drugs, andere op de gevolgen of bijverschijnselen. Zo bleek deze zomer uit een rapport dat criminelen zich in veel gemeenten manifesteren als lokale weldoeners, door bijvoorbeeld de voetbalclub te sponsoren. Ook daartegen wil de overheid optreden.

De problemen met georganiseerde misdaad in Nederland op een rij:
Klik maar op de bron voor kaartjes.

Behalve op lokaal of regionaal niveau wordt ook een aantal zaken landelijk aangepakt. Zo gaan de opsporingsdiensten achter internationale geldstromen aan om te achterhalen waar de drugswinsten blijven.

Ook zal harder worden opgetreden tegen bijvoorbeeld trustkantoren die criminelen helpen met financiėle constructies. Er moet ook een nauwere samenwerking komen met banken om het drugscriminelen lastiger te maken hun geld te stallen.

Rechtbanken kijken hoe ze strafzaken sneller kunnen afhandelen. Sommige drugszaken lopen zeven ą acht jaar voor er een definitieve uitspraak ligt. Mogelijk gaan gespecialiseerde rechters 'ondermijningszaken' behandelen.
Nieuwe wetten

Minister Grapperhaus noemt de maatregelen "een forse eerste stap", maar erkent dat met deze investering de problemen niet voorbij zijn. "Ik denk dat we de komende jaren zeker nog meer projecten zouden moeten opzetten." Of daar geld voor is, is afwachten.

Het ministerie werkt ondertussen ook aan nieuwe wetgeving tegen criminelen. Zo moeten burgemeesters meer bevoegdheden krijgen om panden te sluiten, ligt er een voorstel om motorclubs te kunnen verbieden en wil de minister de straffen voor het bezit van automatische vuurwapens verdubbelen.
https://nos.nl/artikel/22(...)ndse-drugsmarkt.html

1) We gaan dus 100 miljoen weggooien om drugs te bestrijden die zelfs in Amerika op steeds meer plekken legaal worden.
2) Zoals hier vaak wordt geroepen is drank ook een harddrug, maar de familie Heineken hoeft volgens mij niet te vrezen voor de familie Swinkels of omgedraaid. Zou het misschien komen doordat de overheid hun niet dwingt onder de radar te gaan?
3) Drugscriminelen zijn dus ondermijnend, maar politici die eigendomsrechten en de vrijheid van vereniging inperken niet. Ik wil helemaal niet dat burgemeesters panden kunnen sluiten. Als je als overheid iets wil afpakken ga je maar bij de rechter bewijzen dat de eigenaar stout is. De huidige wetgeving is al vragen om problemen. Als een vereniging crimineel is dan bewijs je dat maar.
4) Dat paternalistische gelul rond drugs moest maar eens afgelopen zijn. Lachgas is van een relatief veilige drug gegaan naar een markt van cowboys die allerlei vervuilde shit uit China halen. Nog steeds geen doden, omdat het niet erg dodelijk is, maar waarom zou je het onveiliger willen maken als het je te doen is om de gebruiker? Ik heb vele avonden zo'n ballonnetje aangeboden gekregen. Wil je niet dan kun je zoals ik nee zeggen. Wil je het wel dan doe je het lekker. Wat is het probleem? Ook met wiet en XTC. Iedereen die het wil gebruiken kan dat al decennia bijna ongestraft doen en het land is niet vergaan en de problemen die worden voor het overgrote deel veroorzaakt door de illegale status van de productie.
  vrijdag 16 november 2018 @ 19:39:19 #2
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_183190169
Veel succes overheid :')
pi_183190894
''Kabinet wil ingrijpen in Nederlandse drugsmarkt.''

Lachen dat Nederland, daar zijn ze in 1964 al mee begonnen...
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')